Panáček v reality show

Jak se staví sen: Dětský pokoj z panelákové komory (8/12), rekapitulace

27. Únor 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Další díl proměn Jak se staví sen se odehrávál opět v Praze, tentokrát v Modřanech. Manželé Pavláskovi jsou šťastní „majitelé“ dvou synů a specifického panelákového bytu. Designérský pár Lacová + Ranný měl za úkol jim v rámci proměny vyrobit pokoj pro staršího syna a zároveň zútulnit stávající předsíň. Rozmazání výsledku je tématem našeho článku. ANKETA recenze samostatně




[singlepic id=3585 w=420]
Některé paneláky v Modřanech jsou trochu jiné, než na které jsme běžně zvyklí. Vzhledem k urbanistické situaci jsou ty poblíž rušných komunikací řešeny „barierově“ a na té hlukově zatížené straně mají něco jako zasklené pavlače – společné chodby a komory. V jednom z takových domů v Hausmannově ulici bydlí již 13 „naše“ rodina a byt 3+ KK si o část té společné chodby a komor odkupem rozšířila. Část chodby slouží jako předsíň, část u komor využívají jako PC koutek.

[singlepic id=3605 w=209] [singlepic id=3606 w=209]
[singlepic id=3560 w=209] [singlepic id=3607 w=209]

Takže co nás čeká? Jak už jsem psala, Pavláskovi (37 a 41) mají dva kluky – Čestmíra (12) a Daniela (4), kteří zatím bydleli v jednom pokoji. A právě ten starší, zdatný fotbalista, bude přímo a nejvíc dotčeným účastníkem, pro něj se z části dokoupené chodby a dvou komor bude stavět a zařizovat dětský pokoj, protože v tom původním díky věkovému rozdílu vzájemné soužití chlapců kapku skřípe. Kromě pokoje pro syna se bude řešit i zařízení předsíně. Rodina má ráda světlé barvy, touží po kvalitní podlaze a dostatku úložného místa na sezonní věci a oblečení, kvůli alergii nechtějí žádné koberce. Malý Česťa se těší na soukromí, hodně velkou postel a vůbec hodně prostoru. [singlepic id=3586 w=420]
Po vystěhování a krátké připomínce problémů původního stavu se začíná ale netradičně. Designerům se totiž nezdá čalounění nových vstupních dveří. Vytasí se proto se zkouškou – nástřik vinyl sprayem značky Motip na auto kůži a koženku. Zřejmě úspěšnou. Pak už se však postupuje tradičně. Nejdřív je samozřejmě nutno vybourat ty příčky komory. Díky tomu vidíme, že v pravém zadním rohu je schován černý „dešťák“ neboli kameninovými trubkami vyvedený dešťový svod ze střechy. [singlepic id=3588 w=420] Do panelového průchodu je třeba vsadit nová futra pro dveře. [singlepic id=3589 w=420] Stropy vylepšíme sádrokartonem, svítit budou bodovky a stropem se prý natahají i dráty k počítači. Nová podlaha je opět Quick step laminátová. Dubová prkna světlá opotřebovaná řady Elite, zní přesný název výrobku. Položeno tradičně – na původní lino, slušnou kročejovku a v části pro kluka i cosi navíc, což už ale není vidět pod lamelami v chodbě ani v části pokoje u okna. [singlepic id=3590 w=420] A kde elektrické dráty vrchem natahati nestačí, tam si pomůžeme drážkou podél podlahy, kam kabel natlačíme a schováme. [singlepic id=3591 w=420] Lepení fototapety se ujal odborník = pracovitý čtyřicátník – práce všeho druhu . Pracoval velkolepě – i s laserovým paprskem. [singlepic id=3592 w=420] Ale asi prvně, návod nikdy žádný nečetl a tak to taky dopadlo. [singlepic id=3593 w=420] Ač se chudák dodatečně s houbičkou a hadrem tolik snažil, šmrdlal i ručičkou hladil, bubliny tam jsou už nafurt a zeď je zcela nevinná.

S nábytkem se Dekotýmu vedlo o mnoho lépe. Část je nakoupená, část na míru vymyšlená a na místě smontovaná do tvaru postele a skříní. [singlepic id=3594 w=420]
A je tu další dnešní vychytávka + rada lehce semsviní[singlepic id=3621 w=420] Skříně mohou mít i jiné využití, je možno jimi i procházet. Do prostorů jinak skrytých možno zavírat i nevítané hosty. Třeba moderátora a rejžu. V tom případě však radím – doraz dveří ke zdi pevně přilepit!

Následuje ještě propagace výrobků k zastínění. Firma Maron dodává jak roletovou žaluzii Zebru, tak výrobek Maronette, nebo-li kombinaci vertikálních žaluzií a záclony. [singlepic id=3597 w=420] Ještě absolvujem výklad výhod podlah Quick step – aneb nálepka „Scratch Guard zaručuje, že tyto podlahy jsou desetkrát odolnější než ty, které nálepku nemají“ (všechny ostatní). Propagační materiál ovšem dále praví : „To samozřejmě nezabrání tomu, aby se Vám na botách uchytil prach, písek či štěrk, který může vaši podlahu poškrábat. Poškrábání podlahy může zabránit rohožka Quick-Step.“ Tož mrož, ta tu ale není.
Vedle oficiálního rejstříku nákladů si zopakujme designérké vysvětlení záměru: Vybouráním vznikly dvě plnohodnotné mísnosti. Hned za vstupními dveřmi má skříň na míru otevřenou část s věšáky a policí nad nimi a dále pokračuje třemi klasickými posuvnými dveřmi. Za nimi je kromě běžného vybavení šatní skříně také ukrytý stůl s PC. Hlavní dominantu předsíně – krásný vzrostlý fíkus –zde zachovali, pouze přesadili. Prostor oživili přenosným biokrbem, který si rodina může stěhovat v bytě podle nálady. V pokoji chlapce je rovněž atypická šatní skříň, která zároveň odděluje dětský pokoj od části místnosti, kterou jsme ponechali jako šatnu pro sezónní oblečení celé rodiny. [singlepic id=3620 w=420]
To je celé, následují obrázky (klikat) , jak snažení dopadlo. [singlepic id=3598 w=420]

[singlepic id=3599 w=209] [singlepic id=3600 w=209]

[singlepic id=3601 w=420]

[singlepic id=3602 w=209] [singlepic id=3603 w=209]

Moc se jich sem nevejde, ale další jsou ještě zde. Pokoukejte, hodnoťte, recenzi si přečtěte v samostatném článku (sem se nevešla).

Zdroj obrázků : PR odd FTV Prima, iprima, fcb, bydleni.idnes, google map



okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 68
1
mandella
Reagovat

Ta podlaha vypadá dobře, ale jak jsem si přečetla na idnesu, ke slovu se zřejmě dostane slavný QuickStep. A bude to asi vypečené, takže už se těším, jak to tady zhodnotíme :-)

2
mandella
Reagovat

Ta stávající podlaha samozřejmě.

3
okkvp
Reagovat

pokud máš dojem, že dobře vypadá ta současná podlaha – tak v detailu vidět klasik panelák nerovnost, jen asi nebude úplně původní – „vosková“ vrstva zachovaná. (stávající stav mám zas maxifoto) Ony ty chodby ale byly víceméně nevyužívané a jsou tam především z protihlukových důvodů kvůli té silnici. Pokud jsem slyšela od několika lidí tam bydlících a jejich známých, tak jsou tam na to konto výrazně ošizeny izolace.

4
Belisana
Reagovat

ta podlaha… ja myslela, ze je to lino, kdyz jde o kus chodby v panelaku

5
okkvp
Reagovat

4 však PVC to jest (ta původní)

6
Belisana
Reagovat

5 tedy ta na tech fotkach, pac jsou pred
OK. Jsem zvedava, protoze pokoj ma byt z chodby plus tech komor, ktere teda nezeji prazdnotou. Pak neco pises o osizenych izolacich (nedocenuju to noticku. Hluku? Neceho jineho?).
Hm. A zas jde o detsky pokoj. Ty dopadaji fakt blbe. Tak uvidime. Navic 12 let … behem chcile se prudce zmeni z ditete v… v… no sak vite :-D

7
RenataE
Reagovat

Letmo jsem přečetla idnes a bez půdorysu se ztrácím – odkud kam vedou které dveře a jak je to celé propojené.
Ošizená izolace je jak tepelná, tak hluková, a ta fotka z google je patrně z nějakého velmi časného víkendového rána, tipuju neděle 6.00 v půli července.

8
okkvp
Reagovat

7- Já v tomhle baráku byla jen jednou a úplně přesně si to nevybavuju ( taky nevím jestli jsem byla ve stejném vchodu, patře) – ale vstup do bytu – původní jsou imho ty dveře jako dřevěné s prosklením a bez mřížky nad nimi – vidno na zdejší druhé fotce v levém sloupečku. Jestli byly nějaké dveře tam, co mají dnes ty polstrované vstupní a zda byly nějaké ke komorám si nepamatuju, ale mám dojem, že ne, mám dojem, že byla celá ta pavlač volně průchozí. Kamarádku, co to tam zná v původním stavu mnohem lépe, momentálně nemám dostupnou. Pamatuju si akorát, jak jsem tam celkem zmateně pobíhala a že tam bylo pusto, nepříjemno a se starými okny i poněkud meluzínovato.
Šatně u kluka taky moc nerozumím – tedy tomu záběru s Lacovou a šoupacími dveřmi – ale dál do bytu už snad propojeno z toho pokoje není, jen je tam kus prostoru těch původních komor zachováno. (tzn klukova skříň je fakticky jen asi jen levá část) Snad budeme moudřejší po odvysílání. Fotky nového stavu mi Prima stále neposílá a na netu je taky nemají.

9
MK
Reagovat

Dnes zapomněli nabídnout ten supervýhodný úvěr :)

10
okkvp
Reagovat

9 – ale ne, byl, jen podivně nízký na to za jaké peníze výsledku dosahuje JSSS (170 tis na obyvák + KK není nijak moc i v reálných cenách)

11
Rena
Reagovat

Z té foto-tapety by mě za chvíli bolely oči ! Proč mu tu rozmazanou hrůzu dali přes celou stěnu, neměli jiný fotbalový motiv? Nebyla špatně nalepená – vzduchové bublinky, či nerovný povrch zdi?
Myslím, že chlapec ani rodiče nadšením neoplývali. Ta komora se vstupem ve skříni nebyla tak špatný nápad, ale pokoj pro 12tiletého bílý, no nevím. Rozhodně ničím nezaujal … nelíbí

12
koc
Reagovat

přestavba nejaka podivna
chodba ok .. jen mi tam vadi to plamene akvarka u ktereho chybi nekolik hasicaku
chlapcuv pokoj je hodne sterilni .. podivna fototapeta to nevylepsuje .. absolutne jsme nepochopil proc nebyl vyuzit cely prostor a za skrini je nejake hluche misto (nevi nekdo k cemu to ma byt?)
3-

13
Rena
Reagovat

12 – Jestli jsem to dobře pochopila – levá strana – dveře té skříně je skřín a pravá je vstup do komory… kde budou mít sezonní věci… ale myslím jim tam nedali ani poličky… moc to neukázali…

14
okkvp
Reagovat

12 – ten prostor vzadu za skříní u kluka bude rodině sloužit tak jak před tím – mám dojem, že tyhle byty nemají vůbec žádné sklepy (v suterénu jsou byty)

15
siki
Reagovat

Mne sa to dnes páčilo – hlavne tapeta :) Je pekne dynamická a pekne vynikne v kombinácii s bielym nábytkom.

Nábytok sa mi dnes tiež páči – pekne veľký stôl, dobre orientovaný, posteľ s celkom dobrým výsuvom a telka – super zašívareň pre malého futbalistu a budúceho puberťáka.

Komoru zrejme museli nechať na prianie rodiny, chodbu tiež vyriešili pomerne dobre – páčili sa mi rolety a závesy, krb neriešim, ten sa dá dať niekam inam.

Preto je škoda, že realizácia trochu pokrivkáva za návrhom – elektrický kábel sa dá zafrézovať aj do panelu namiesto vedenia v lištách po stene a stenu za tapetou mali naozaj vyrovnať, ako hovoril ten pán. Bolo vidieť, že sa s tým nepárali, čo je v tomto prípade škoda.

16
siki
Reagovat

Ešte som chcela doplniť, ale akosi mi to dnes zle píše, že v porovnaní s inými premenami JSSS nezaplácli priestor zbytočnými drahými serepetičkami, ale peniaze použili celkom účelne, sna mi zdá. Ale okkvp nájde iste nejaké mínusy :)

17
Julie
Reagovat

Já většinou začnu šílet už při pokládce plovoucí podlahy. Proč ji vždycky do nudloidní místnosti dávají podélně? Aby opticky byla ještě nudlovitější? Z tapety se chudák chlapec zanedlouho dočista zblázní – nezaostří a nezaostří :-). Krb fakt praktický do bytu s malým dítětem! Počítač v předsíni fakt skvělý- zády k oknu, odraz na monitoru, plameny za zády, průchod zablokován. Provedení prací jako vždy v JSSS – no comment. Moc se to nepovedlo. Ty domy znám a myslím si, že to jde lépe. Ale ne s JSSS !

18
Dg.
Reagovat

No já vám tedy nevím. Tenhle díl mi fakt přišel jako krásná předváděčka všech sponzorů – např. ten krb v předsíni. No k čemu tam je, to ví jen bůh. Řekla bych že jen pyroman by ho šoupnul hned vedle těch žaluzií jako z kanclu. Škoda jen, že tentokrát nikam nedali ty blikavý pásky, okolo těch žaluzií se to krásně nabízelo:-) A ten pokojíček. Nejdřív jsem si říkala, paráda – dvě čtyřmetrový komůrky plus kus chodby, to bude docela velkem pokoj, ale vrazit tam šatnu, na to musej být hold dizajnéři. Já bych tedy hýkala štěstím mít svůj vlastní v dětství, ale když by mi tam pořád někdo lezl, jako že si musí zrovna pro péřovou bundu apod., tak bych asi brzy dávala špendlíky na podlahu. Čili hodnotím za 4, díky tomu, že tam nedali ty blikačky.

19
Belisana
Reagovat

tapeta silena. Neci hnaty s merunou! Myho synka by se opravdu regulerne zblaznil! Neplati, ze co kluk, to fotbal. Ten muj ani fotbal, ani auta. Misto aut vrtulniky, porad. Mozna az naky na jezdeni…

Pak me desne zarazil pocitacovej koutek ve skrini. E? To je reseni pro mladyho cloveka? Mladej kluk u pocitace travi hodne casu. Veskery referaty do skoly se delaji pres net, zadani na rocnikove prace na gymplu vyzaduji hromadu casu na netu, taky kluci hrajou, taky na tom poslouchaji muziku, cuci na filmy… tohle reseni se mi zda dobry pro duchodce. A jeste navic je ta pocitacova skrin v predsini?

A klucina teda nema dvere, za nez se muze zavrit? Proc? A nebo jsem se blbe divala? A co ty tepelne izolace? Nebude mu tam zima, navic pokud je to otevreny prostor s predsini? Nebo tam dvere ted nejsou kvuli tem protrhavacim papirum?

A pak jsem nepochopila, kudy se vchazi do zbytku bytu.

20
Belisana
Reagovat

a zase mi (krom technickych veci, ktery budou v rekapu :-D) prijde, ze to nechtelo moc, aby to bylo o moc lepsi. Jsem zklamana.

21
okkvp
Reagovat

Bel – ten kluk fotbal hraje za místní klub. Dveře pouze nenasazeny. Vchod do vlastního bytu (tzn původní, před přikoupením kusu chodby) jsem vysvětlovala už nahoře – ty dveře vedle skříně – vedle počítačového kusu skříně.
(v rekapu to do plánku pro jistotu domaluju)

22
Belisana
Reagovat

okkvp OK, dvere me uklidnily a kluk s fotbalem teda budiz, ackoli tapeta s hnatama… dobre :-)
jo, domaluj pro blby :-D

23
okkvp
Reagovat

18 – Blikačky nejsou neboť sponzoring OSRAM zdá se už ukončen ;-) Teď asi očekávejme v nějakém blízkém dílu garážová vrata (Lomax)

24
nee
Reagovat

Právě jsme se doma rozhodli pro nějaké úpravy a máme už snad tisíc různých návrhů a možností, jak si to tady vylepšit, začínáme se v tom ztrácet a uvažovali jsme o spolupráci s architektem. Po shlédnutí tohoto dílu JSSS ani náhodou – možná je někde mezi architekty někdo, kdo myslí hlavou, ale nemám čas to testovat na vlastním životě. Nudloidní prostory jsou přesně to, co se snažíme eliminovat. To, co tady předvedli téměř v přímém přenosu, by byl asi tak první a v zápětí zavržený návrh. Tapeta se mi líbila – z deseti metrů může vypadat skvěle, krb – to je úlet nekomentovatelný. Divím se, že se tady ještě někomu vůbec chce na tohle psát rekapy, přijde mi to jako pořádná ztráta času. Tentokrát jsem už opravdu znechucená.

25
okkvp
Reagovat

24 – no a přitom je tahle proměna na poměry JSSS, požadavků klientů a možnosti řešených prostor z hlediska řešení nové hmotové dispozice dost povedená.

26
Maminčin Jiříček
Reagovat

pocitac na chodbe, tak to je demence, kde je soukromi pri sledovani porna, na to nepomysleli? ale nejvetsi hruza je moderator, po letech sem porad zase videl a uvedomil sem si, proc se na to nedivam, je to kvuli tomu kasparovi :-)))

27
Ajda
Reagovat

Mně tam vadí izolovanost pokojíčku od zbytku bytu. Soukromí je jistě fajn, vím, že řešit to jinak asi nešlo (ložnicí?), ale z praktického hlediska se všichni hodně nachodí, aby se „viděli a slyšeli “ :-(

28
okkvp
Reagovat

27 – jj, to nepopírám, ideální by tam byla třeba pracovna. Ložnice by se lépe vyrovnala se zimou, která tam nejspíš pořád bude větší než ve zbytku bytu, a nebyla by daleko od koupelny (ta je na 85% přístupná z původní předsíně), ale to by pak potřebovalo tu dokoupenou chodbu uprostřed přepažit (v místě toho dekoračního panelu místo okna). Případně popřemýšlet o možnostech výřezu vstupu do panelu z původní předsíně. Ta je teď tak trochu bez funkce.

29
nee
Reagovat

28 Naprostý souhlas. Nemůžu si pomoct, ta chodba s tou skříní je něco, co bych nevydýchala…to co s tím udělali by asi napadlo každého, na to není potřeba ani vzdělání, ani zkušenosti. Vtip, myšlenka, nápad nikde…výsledek podtrhuje, že se bydlí v paneláku. V té skříni bych čekala šanony a prostor připomíná špatně zařízenou kancelář Home Creditu.

30
siki
Reagovat

27 – to sa mmi nezdá ako fér argument – v rodinnom dome sa človek nachodí ešte viac, a to nemusí byť ani nijak veľký, stačí, keď má poschodie. Treba rozlišovať medzi prianím klienta a návrhom dizajnéra. Majitelia tam chceli mať detskú izbu, tak nemá zmysel mudrovať nad tým, že tam malo byť niečo iné.

Rovnako to môže byť aj s počítačovým kútikom – nevieme, ako to majitelia chceli. Mne by to napríklad vyhovovalo presne takto – zavrieť krámy typu wifi, tlačiareň a pod. do skrine v chodbe a po byte prenášať ntb – čo si myslím, že časom bude mať aj starší syn. Než mať počítačové krámy naťahané v obývačke, nedajbože v spálni, tak tá skriňa v chodbe je určite lepšia. Nie každý je počítačový maniak alebo parič nejakých hier.

31
okkvp
Reagovat

K tomu počítači ve skříni jen dodám info, že pán kromě zaměstnání, v oboru též podniká, respektive má živý ŽL.

32
Ajda
Reagovat

30 siki,
ale já to beru z pohledu panelákového bydlení, rodinný dům je něco jiného.
Pokoj se mi zdá moc stranou, dokonce bych se nedivila, kdyby se tam dítě bálo. Jako pracovna, ložnice, tam nevidím problém, ale jde o „přístavbu“, takže asi každé řešení bude mít nějaké mouchy.

PC koutek – zcela nevyhovující. Někdo sedí u pc, druhý jde do/z pokojíčku, chodba ucpaná krbem a sedící osobou, o klidu na práci taky dost pochybuji, prostě zavřené dobrý, k použití nic moc nápad.

33
siki
Reagovat

32- ten krb v chodbe vedľa závesov je úlet kvôli sponzorovi, pochybujem, že tam vydrží nejak dlhšie. Nechápem, prečo by sa chlapec mal v izbe báť – hneď vedľa má vchod do zvyšku bytu. A ak som to správne pochopila, tak okolo počítačového kúta sa prejde, iba ak cetou von z bytu alebo do bytu. Inak nie. Tak neviem, kde by mal mať pán viac kľudu na prácu – v kuchyni? Alebo v obývačke, kde môže hrať telka, hudba alebo sa hrajú deti?

34
Belisana
Reagovat

ci vlastne je ten komp? Tatky nebo kluka? Tak jako tak v ty skrini je naprd

35
Rena
Reagovat

Komora u kluka se mi naopak líbí – i jak je řešená – tou skříní, že není vidět… Pokud tam budou, jak říkali, sezonní věci (kolo, lyže kabáty přes léto), pak ho to nijak rušit nebude. Mají tam ale na věci apon ty police?

Pokojík se mi zdá dost veliký pro jedno dítě.. Já do 21 let žila s dvěma sestrami – jedna o rok, druhá o 11 let mladší, pokoj pouhých 11m2 a balkonové dveře – v paneláku. Malá sestra měla do 2 let v prostoru uprostřed mezi 3postelemi ohrádku, která se přeskakovala a my dvě starší se zde na válendách učily. Vešly se sem i dva peřináky, stůl, šatní skřín a ke stropu nad stůl a nad postel další skříně…
A můj syn má pokoj 8,5m, má zde šatní skřín, policovou skřín, stul postel i el.piáno… a je spokojen. Chlapec je jistě rád, že bude sám, začíná jít do puberty.
Počítač v nové předsíni je dle mě dobrý nápad. Do 15 let nejméně, je dobré mít přehled, kolik dítě stráví na PC času. Kdyby ho měl ve svém pokoji, tak by mu tam máma musela stále chodit – kontrolovat. Navíc má bráchu, ten si jistě už v 6ti také rád něco zahraje a táta má také na PC jistě co dělat. Takže se mohou střídat a nikdo nikoho neruší. Čekají li nějakou návštěvu, tak to jednoduše zavřou a je uklizeno… Jen by to chtělo lepší židli. Můj syn má 14, je na gymplu (jako by v 8. třídě) a ještě nejméně rok ho budu mít u PC raději na očích v obýváku, je schopen hrát hry několik hodin v kuse míso učení a jít spát k ránu… takhle vím, že jeli v pokojíčku učí se, čte, či dělá úkoly..
V té chodbě mají klid, projde se zde jen po příchodu do bytu. Krb si možná dají na chvíli do pokoje a pak ho někomu darují…ten zde neřeším. Ty závěsy se mi líbí, při práci na pc zatemní místnost a zateplují ji a zútulnují. Lepší než koukat na stará okna, radiátory a auta venku..
Šílenost je ten plakát – FOTOTAPETA je špatně nalepená, rozmazaná a ještě přes celou stěnu. Koukat na něčí nohy (a ani nevědět čí), ale hlavně to šílené rozmazání! Mě z toho i na tom obrázku bolí hlava a oči. To budou muset dát rychle pryč… Ta bílá je také šílená… jak v nemocnici..pro mě dvě obrovská mínus.. Jinak by to šlo.

36
Rena
Reagovat

Ještě k pokládce plovoucí podlahy. Proč ji vždycky do úzké místnosti dávají podélně – to by mě také zajímalo.
My jsme také řešili před 5 lety v naší novostavbě podlahu, chtěli jsme ji v předsíni i obýváku (navazující prostor bez dveří) na šířku .. řekli nám , že takhle se to nedělá, tak byl trochu strach, jak to bude vypadat. Dopadlo to skvěle, náš byt proti sousedům, kteří mají podlahy původní, vypadá mnohem větší a prostornější.

37
okkvp
Reagovat

S pokládkou podlah po délce je to jako s dlažbou na koso. Každej, kdo alespoň trochu „nemá cink na oko“ vidí, že to ku prospěchu prostoru je jen výjimečně a přesto se řemeslník v 70% případů musí napřed týden masírovat pomalu výhrůžkami, aby byl ochoten pokládat jinak. (aneb na délku se musí méně krát měřit a řezat)

38
Belisana
Reagovat

Reno a jak se na to ten tvu syn tvari, ze muze na pocitac pod dozorem maminky? Ona nejaka ta duvera a svoboda pro to dite tez neni uplne marna, ale asi vis, co delas

a jinak – je fuk, jestli budou pochodovat na kontrolu do predsine ci o dva kroky dal do pokoje. Pocitac ve skrini mi neda spat! To me neuveritelne vytocilo. Votevru skrin, koukaj na me svetry a fusekle a pod tim mam monitor? To je cely spatne :-D

39
Belisana
Reagovat

krb tez neresim, pac se da popadnout a odnest. Pokud to teda nezamysleli jako pomocne prihrivadlo toho studeneho prostoru.

40
anja
Reagovat

viděla jsem zase jen konec pořadu, imitaci živého ohně a fotbalovou tapetu, tudíž se těším na rekap jak to viděla okkvp

ale co mne teda dost zaráží na pokládání plovouček je to, že oni to tam prásknou na jakýkoliv podklad a basta fidli. Nám když pokládala firma plovoučku, mám ji v jednom pokoji 7×5 m, tak tři týdny jen vyrovnávali docela rovný beton, měřili, lili jakési vyrovnávací cosi a furt to chodili kontrolovat, bez vyrovnání mi odmítli dát záruku

41
Rena
Reagovat

38 – Belisana – no, my máme PC v nice, ne přímo v pokoji, nevím na co kouká, jen vím, že tam je.. Má povoleno 2 – 3h denně, o víkendu i víc. Vzhledem k tomu, že denně má nějaký kroužek (roky hraje na 2 hud. nástroje, chodí na programování a angličtinu), myslím, že je to až dost… někdy se musí taky učit, škola je to těžká – výběrová… Párkrát jsem ho nechala a šla spát a po půlnoci tam ještě byl a ráno v 6 vstává.. Je to jediný PC, který doma máme…proto mi to v té přeměně nevadí a chápu to.
Syn má slíbený notebook k 16 narozeninám a ten už bude mít u sebe. Kámoška mě však nabádá, at to nedělám, její syn letos neodmaturoval, ona to dává za vinu PC v pokoji syna a malé kontrole, co tam vlastně dělá, jestli se učí.. bylo ji hloupé ho tam chodit stále kontrolovat.

42
Belisana
Reagovat

41 Rena – bude to nejspis individualni.

43
Rena
Reagovat

37 okkvp – v koupelně i WC jsme si taky prosadili kachlíky na zemi vodorovně, na koso se mi vůbec nelíbili.
Je fakt, že automaticky to lidem dělají na koso – i v rodin. domech. Ale u té koupelny se tolik nedivili, jako s tou plovoučkou na šířku a taky, že nechci kachlíky v předsíni ani v kuch. koutě. My pracovnu, předsín, kuchyn, jídenu i pokoj máme na jednom prostoru a mít vše takto rozkouskované, jiné materiály.. no to by vypadalo.. jiní v domě to ale neřešili.

44
Belisana
Reagovat

jeste jen je zajimave, ze telka kazdymu prijde ok. Telka – ktera podporuje akorat polehavani/posedavani, otupovani se kravinama a pojidani pamlsku. Ja bych klukovi dala komp, ten prece jen neco pomaha rozvijet a do skrine bych zavrela tu telku! :-DDD

45
Rena
Reagovat

ta telka tam je, jak jsem pochopila, na přání rodičů. Mluvili tam o tom, že by to v pokoji dítěte být nemělo a s tím nezbývá, než souhlasit…

46
Ajda
Reagovat

Kamarádka chtěla při první rekonstrukci všechny obklady na zdi i zemi na koso a doslova je musela uprosit, ať jí to udělají. Udělali a byla vyléčená. Po čase se stěhovala a v novém bytě hlavně prosila – nic na koso :-)
Jinak já mám štěstí, že máme v bytě šatnu, která slouží i jako pracovna. Kam s pc jsme řešili, když byla dcera v první třídě (nechtěla jsem jí ho dát do pokojíčku), dal se do šatny, každý tam má klid, může se zavřít, neslyší, nevidí. A máme ho tam dodnes, a to je už holka na vysoké. Má svoje dva noťasy a ty ani nevozí domů. Takže je fakt, že já si pc třeba v obýváku neumím představit.

47
Rena
Reagovat

my ho máme v nice, také není přímo ze sedačky vidět.. Prostě si myslím, že do 15 dítěte stačí jeden v rodině a do pokoje bych mu kvůli tomu denně nelezla. Tam at má své soukromí. Syn je maniak a byl by u něj, kdyby mohl stále, asi by ani nespal..

48
Rena
Reagovat

Průchozí skříň se objeví i dnes, v Bydlení je hra, v 18.30…

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1124601187-bydleni-je-hra/

49
Belisana
Reagovat

hm, ja i moje segra to mame co clen rodiny, to vlastni komp.

50
artepa007
Reagovat

Mě na té proměně nejvíc vadí absolutní nedostatek jakékoliv invence (jako vždy) – je to bezduché, uniformní a pro 12ti letého kluka určitě úplně nezábavné. Takový interiér by podle mě stvořil skoro každý, kdo tu píše.
Žádný nápad, vtipná vychytávka, fototapeta je šílená, bolela mě z ní i přes obrazovku hlava. Zásada pro dynamickou fotografii je, alespoň jeden bod musí být ostrý, jinak je to nepříjemné na koukání.
Bylo vidět, že klučík očekával něco jiného.
Krb chápu – musí ho ukázat i kdyby měl být na záchodě.

51
Jana V
Reagovat

Mě se to tentokrát celkem líbilo, chápu, že chodbu v paneláku asi není žádný med předělat…

52
siki
Reagovat

Neviem, aký nápad, invenciu alebo vychytávku ste čakali – ak máte nejaký nápad, ako by sa to dalo vymyslieť lepšie, tak ho sem napíšte. Ja som ocenila, že vypustili blbiny typu pracholapacie mikropoličky, fialová žirafa, nálepky, maľovky ala domčeky a podobné úlety, ktoré sa už v tejto rade vyskytli. Od dizajnérov JSSS nečakám žiadnu závratnú kreativitu, skôr pozerám na to, koľko úsilia dá napraviť škody :)

Ak sa chlapcovi tapeta nebude páčiť, tak je to práca na jedno popoludnie ju strhnúť a nahradiť niečím iným, cenovo skoro nula nula nič. Inak komôrku horkoťažko 3x3m a chodbu širokú odhadom 1,8m max zariadili tak, aby sa to čo najviac krylo s požiadavkami majiteľov, sa mi zdá.

Keď to porovnám s inými hrúzami z tejto rady, tak ma to záporné hodnotenie celkom prekvapuje.

K položeniu tej podlahy mám drobnú poznámku – mám to doma podobne kvôli spojom medzi doskami (masív, zrazené hrany). Mimo nábytok je viditeľných 10 spojov – v prerábanej chodbe to bude ppodobné. Spočítajte si, koľko spojov by bolo vidieť pri šírke lamely 14 cm v 5m dlhej chodbe, keby to bolo položené inak, a aký by bol prerez.

53
zuzana
Reagovat

no mna z tej tapety zacala bolieť hlava už pri pozeraní tohoto dielu….

54
Rena
Reagovat

52 – ANO, URČITĚ ZKAZILI MNOHEM MÉNĚ, NEŽ V MNOHÝCH JINÝCH DÍLECH… ale přece jenom je to dětský pokoj a ničím mi ho nepřipomíná.. ten bílý sterilní nábytek bych 12tiletému nedala a z té tapety opravdu bolí oči a hlava. Bude ji moci rodina opravdu hned ztrhnout? A barevně si stěny vymalovat? Nebo má ve smlouvě, že na to nesmí měsíc – půl roku sáhnout? To by mohla vědět OKKVP… Pokud to tak je, je to HRUZA. Proč mu tam tu tapetu – zrovna tuhle – museli dát? Jiná by nebyla špatná… Jediné jako nápad beru tu komoru ve skříni, že zůstala a hezky ji schovali, ale OKKVP to třeba uvidí jinak.. ale to nemá nic společného s tím, že měli udělat děcák pro skoro puboše… v neděli se tím zabývali v Bydlení je hra… bylo stejné zadání…dívali jste se?

55
okkvp
Reagovat

OT – moc práce – rekap bude až později odpoledne

56
Jana
Reagovat

teprve teď jsem si všimla že jim k tomu počítačovému koutku dali na sezení jen takový bobek bez opěradla – to je v rámci omezení doby u počítače strávené? protože tohle je naprosto nevhodné sezení
ten ledabyle pohozený krb – no coment

57
Jana V
Reagovat

Tak jsem se dívala na Ahaonline, ten jejich slavnej chat, protože o víkendu jsem se jich ptala, co je pravdy na tom úvěru, který musí účastníci podepsat a samozřejmě ani neodepsali…

58
Jana V
Reagovat

56 – nemůžeš používat jinou zkratku? používám své jméno už cca tři roky co sem chodím a nerada bych to měnila…

59
Jana 2
Reagovat

58 – používám své jméno už 43 let a nerada bych to měnila

60
Ajda
Reagovat

Tak se Jany třeba očíslujte :-)

61
artepa007
Reagovat

52 – Myslím si, že být „dizajnérem“ by mělo obecně znamenat vymyslet dispozici, ladící barvy a hlavně nápad. Neměla jsem na mysli pracholapače a jiné blbosti, ale bezduchý sektorový pokojík musí zklamat každé dítě.
A něco nezkazit – není to trošku málo? To tvoření interiérů bez invence je problém celého JSSS a to je právě to, co mi vadí.

54 – souhlas a díky za pochopení mé myšlenky

62
okkvp - admin
Reagovat

OT pro Janu (V) a Janu (2): žen stejného jména = nicku je tu na panáčkovi víc, + na jiných stránkách další desítky, tož pokud nechcete být vzájemně zaměňovány,je celkem fajn používat ve vlastním zájmu nick poněkud více specifický.
(Historii jsem částečně upravila dle IP )

63
okkvp
Reagovat

Na recenzi pořád ještě pracuju, názor mám samozřejmě v hlavě jasný už od pátku, ale převádět „bodový scénář“ do vět a obrázků mi jde dost pomalu.

64
siki
Reagovat

54 rena – až si chlapec do izby presťahuje svoje veci, tak to bude vyzerať ako detská uzba. Čo majú účastníci v zmluve naozaj neriešim, to je ich vec, ale predpokladám, že keď im niečo obr nevyhovuje, zmena je možná – predsa sa už predávala tá obr skriňa z akejsi série, neviem, či úspešne.

Pozerala som BJH v nedeľu, áno, bolo to podobné zadanie, ALE:
1. Soňa Malinová je naozaj kreatívna
2. izba bola aspoň 3x väčšia ako v JSSS
3. robila to pre svoje deti, ktoré dokonale pozná a vie, po čom túžia
4. mala na premýšľanie hromadu času, mohla si nápady nechať uzrieť v hlave a konzultovať s deťmi

Takže sa nedá porovnávať neporovnateľné. Výsledok sa mi ale páčil veľmi. Mimochodom, prevažne bola použitá biela farba a izba tiež moc detsky nevyzerala – skôr už tak trochu rebelantsky a chlapci boli nadšení. Ale nie každého chlapca by to oslovilo, skrátka, ľudia sú rôzni a páčia sa im rôzne veci.

61 – niečo neskaziť nie je vôbec málo. V JSSS nejde o klienta, to je zábavná reality šou. Normálne si človek predsa vyberá dizajnéra podľa jeho portfólia alebo referencií a ten sa potom snaží, aby bol klient spokojný a on dostal za svoju prácu peniaze – čisto teoreticky. JSSS s týmto nemá nič spoločné.

65
artepa007
Reagovat

64 – tak máme prostě odlišný náhled a názor – O.K.

66
Belisana
Reagovat

nakres pro blby nepomoh. Skrin, byt a necitelny napis?

67
okkvp
Reagovat

67 – ehm, naprosto netuším, proč se při ukládání pro web rozmazal – už jej jdu vyměnit (to rozmazané = komora)

OT – aj kruciš, už zase jsem se rozjela víc než mi wordpress míní dovolit a vyhazuje komplet celý článek.

68
okkvp
Reagovat

Ad BJH – zadání bylo podobné jen v tom, že se jednalo o pokoj pro děti a že to starší je zřejmě podobného věku. Jinak jak napsala siki (64) – prostor charakterově i velikostně naprosto jiný, děti evidentně jiného ražení a zájmů. Výsledek z hlediska dekorací velmi slušný. Řešení nábytku invenční ovšem – paní designerka se pod tlakem okolností (malého prostoru) dopustila stejných chyb jaké často vídáme i v JSSS: Postel jednoho dítěte se bokem dotýká radiátoru -což je špatně. Oboustranná skříň je směrem k posteli tak blízko, že se při plném výsunu šuplíků mezi ně a postel člověk téměř nevejde. Diskutabilní je rozměr šatní části (pro oba jen jedna polovina), ale je pravděpodobné, že v domku mají i jiné úložné prostory. V momentě, kdy by se (náhodně) oba synové potřebovali učit nebo dělat něco na stole a odbíhat – tak je tam jen jedna židle, v případě dvou, ten u stěny do ni skáče asi přes postel nebo druhý musí uhýbat.
Odrovnala mě neolištovaná podlaha.
Kovářovic kobylu nekomentuju, másla na hlavě mám taky celou hroudu.

Pokud srovnám i takto nesrovnatelné, tak dispoziční řešení pokojíků je podobné, v JSSS je navíc pomyšleno na knihy a ukládání peřin. Po stránce výzdoby je to imho taky dtto – místo ruční výzdoby je v JSSS dítku oblíbený motiv. Kdyby ta fotka nebyla tak ujetě rozmazaná, tak by pokoj vypadal o 100% líp a nadpoloviční část diváků (imho i zdejších) by proměnu hodnotila kladně.

ad Tv x PC v pokoji – nikde není napsáno, že kluk nějaký počítač v pokoji mít nemůže, ten na chodbě vidím spíš pro podnikajícího otce a občasně na netu brouzdající maminku – předpokládám, že tak znělo i zadání. Počítač pro každého, i nedospělého člena rodiny přece jen pořád nepovažuji za běžné – přece jen to není zrovna laciná záležitost. Je pravda, že znám i rodiny, kde se k nedělnímu obědu svolávají přes ICQ, ale to bych tedy na vlastní kůži dopustila jen přes svou vlastní mrtvolu.
Tv v pokoji 10+ dítěte imho není žádný problém a taky by mi to nevadilo. V normálně fungující rodině pořád předpokládám, že rodina i přes veškeré osobní přístrojové výdobytky tráví část času společně.

Přidat komentář