Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

1. díl Hlasu ČeskoSlovenska ovládl sledovanost v Čechách i na Slovensku

13. Únor 2012 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=3054 w=420]
První Volba naslepo Hlasu ČeskoSlovenska je za námi, rekap s dvojitou porcí názorů vydán a tedy na čase se ještě ohlédnout, jak úspěšné byly reklamní kampaně v ČR a na Slovensku, které měly přilákat diváky k obrazovce. Pojďme se tedy podívat na sledovanost včerejšího dílu Hlasu, zda uspěl či šlo o propadák.

Česká republika

Úvodní díl pěvecké show Hlas Česko Slovenska, vidělo včera na Nově 1,5 milionu lidí nad 15 let. Lze říci, že to Hlas nandal konkurenci, neb český rodinný film na ČT vidělo 2x méně diváků a film Coco Chanel na Prima Family dokonce 3x méně.




Slovensko

Na Slovensku první díl československé mutace The Voice alias Hlasu Česko Slovenska vidělo 923 tisíc lidí nad 12 let. TV Markíza tak v reklamně důležité cílovce 12 – 54 získala tržní podíl 42,4 %. Je dobré zmínit, že Markíza se aktuálně v průměru pohybuje pod 25 %.

Konkurence v podobě TV Joj však nespala a s nasazením reprízy filmu Smrtonostná past 4.0 získala 31,5 % v cílovce 12 – 54, což je rovněž nad dlouhodobým průměrem stanice, který se pohybuje kolem 23 %.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 38
1
Merťas
Reagovat

Takže by se to dalo označit za Pyrhovo vítězství? :)

2
Roman
Reagovat

U nás, hm… nečekal jsem. Na Slovensku je to teď zajímavé, Joj má super čísla, Markíza má obrovské problémy a v prime-time je během týdne druhá a Jojka lídr, takže Markízu to asi potěšilo :) o týden se ukáže zda si televize čísla podrží.

3
RAINMAN
Reagovat

Proč Pyrrhovo? Čísla to má lepší než SuperStar nebo Talent. A vzhledem k tomu, že 1. díl byl docela fajn, sledovanost půjde ještě nahoru.

4
Paul
Reagovat

Každopádně kultivovanější než Talent.

5
Nofux
Reagovat

Uff, teď jsem se vrátil z natáčení soubojů… nebudu vás spoilovat ale Rytmus má fakt parádní tým ;) Taky se tam objeví jeden takovej menší „skandálek“ s jednou soutěžící….. a zkoušel jste někdo počty? Každej kouč si vybere 14 soutěžících -> 7 vítězů soubojů ale v live shows má míž každý kouč jen 6 lidí.. hmm, co se asi stane :)) Jinak v tuhle soutěž docela věřim, viděl jsem dneska několik skutečně skvělých vystoupení (hlavně jedno kdy stáli všichni na nohou – to jsme sice dostali před vystoupením jako příkaz, ale nakonec to ani přikazovat nemuseli ptž to bylo parádní).

Reagovat

Nofux (5) a já si říkal, proč ta castingová agentura shání i na dnešek diváky, když nic v televizi nejde :)

7
Nofux
Reagovat

6 – Jo no, takovejch lidí tam byla většina :D kdybych o tom věděl tak tam taky nejdu jak blbec zadarmo (zvlášť když nás tam produkce tak hezky buz*rovala, což je sice normální ale tentokrát mi to přišlo už fakt moc).

Jinak koučové tam měli poradce, vesměs zajímaví a známí lidé, akorát ta Pepova poradkyně vůbec nevim kdo je :D

8
Jana
Reagovat

Zatím ta soutěž vypadá docela slibně, ale to jsem si říkala u loňské superstar taky a jak to nakonec dopadlo…jakmile začnou o osudu soutěžících rozhodovat diváci, bude to zase v háji. Ti dobří budou vypadávat a ti horší zůstanou. Je to tak vždy, takže nemá cenu si nic namlouvat. Ani porota, ani režie ani nikdo jiný, ale samotní hlasující diváci tu soutěž nakonec podělají tak jako to udělali loni. O tom jsem bytostně přesvědčena.

9
Nofux
Reagovat

8 – Ve vypadávání budou mít ale pravomoce i koučové. Budou vybírat koho z vlastního týmu vyřadí z dvojice těch, kteří skončí na posledních místech.

10
Jana
Reagovat

9:No na porotu bych v tomhle případě taky moc nespoléhala, viz. Divoká karta pro Haricha. Mimochodem jak je to myšleno s tou dvojicí která skončí na posledních místech? On bude soutěžit každý tým zvlášť a třeba až v Grandifinále půjdou proti sobě? Pořád ten systém vyřazování nějak nechápu i když se o to fakt snažím:P

11
Nofux
Reagovat

10 – http://i.iinfo.cz/urs-att/tvnova_hlas_jaro2012-132682179464995.pdf , strana 8 a 9, z toho už to pochopíš :)

12
Tomáš
Reagovat

Ty pravidla jsou tedy dosti složitá a komplikovaná, nevím jak tohle češi pochopí. Měli udělat normálně finálovou dvanáctku,do které by si každý kouč vybral tři finalisty. Bylo by to tak lepší. Takhle dojde přesně k tomu co mnozí vyčítali už při loňské superstar. Pokud bude v jednom týmu více slabších soutěžících a v druhém silnějších, budou odcházet dříve ti lepší protože budou soutěžit v jiné kategorii. Samozřejmě, nechci ten systém odsuzovat předem, ale moc nadšený z něho zatím nejsem.

13
Viktorie
Reagovat

12 – A mohli by si naši vůbec takhle zjednodušit pravidla s odůvodněním, že Češi jsou přece úplně pitomí a potřebují to co nejjednoduší?;-) (přiznávám, že jsem naprosto nepolíbená čímkoliv co se Hlasu týče, do neděle jsem nesledovala absolutně žádný informace kromě toho, že taková soutěž existuje, předevšírem jsem se chtěla zeptat i jestli Pavlovčin má něco společnýho s Pavlovčinovou.:-D )

14
Nofux
Reagovat

12 – Řekl bych že tohle by formát nedovolil. Navíc několik prvních live shows nebudou vystupovat všechny týmy, tak snad to nějak moc vadit nebude.

15
romantička
Reagovat

No, pravidla jsou v hezkejch černobílejch hvězdičkách, a já se zasekla hned u první:
„Ze základní fáze vzejdou
čtyři týmy, v každém z nich bude
14 soutěžících.“
—->
„SOUBOJ
Tři nedělní večery se ponesou
v duchu soubojů v ringu. Soutěžící
v jednotlivých týmech vytvoří dvojice.
Před diváky a kouči vystoupí v
duelu, ale postoupit bude moci
vždy jen jeden z nich. Kdo to bude,
to si určí kouči sami. Před branami
finále zůstane osm vyřazených
z každého týmu, šest soutěžících
z každého týmu postoupí do live
přenosů.“

ehm
takže budeme mít 4×7 dvojic
rozdělí se to do třech večerů – už to mi dělá problém, ale řekněme že Rytmusovi budou mít večer společný…
a pak
14/2=7 ale vypadne jich osum a zbyde šest postupujících

netočí se to náhodou v parlamentu?

16
milo
Reagovat

Ty počty fakt nevychází, nejspíš půjde o nějaký twist, že před branami live shows dostane ještě jeden z každého týmu vyhazov. Nebo je možnost, že mají chybu tisku :D

17
Matt
Reagovat

Pepova poradkyně je Linda Finková, poradce Dary bude Tonya Graves, Rytmusovi radí Tomi Popovič a Michalovi Davidovi radí Vašo Patejdl

18
Tomáš
Reagovat

V tom aby se čert vyznal v těchhle těch pravidlech. Proč to udělat jednoduše, když to jde takhle komplikovaně. Větší hokej už sem dlouho v ničem neměl.

19
Nofux
Reagovat

O těch počtech, že jim to nevychází jsem psal výše (komentář 5) a samozřejmě že to řešili nějakým způsobem jak už tu bylo naznačeno :) bude to zajímavější no ..

20
Viktorie
Reagovat

Ono to Patejdla ještě nepřestalo bavit a chce zase riskovat, že mu zas někdo dá najevo, že nemá ani páru, kdo je a navíc je mu to úplně fuk? :-DD

Reagovat

Další známější tvář mezi účastníky http://revue.idnes.cz/zpevacka-karolina-ruppert-po-chemoterapii-jsem-temer-nemohla-zpivat-1jp-/hlas-ceskoslovenska.aspx?c=A120214_191457_hlas-ceskoslovenska_zar

V článku pobavilo, že prý bývala manželka herce Matěje Ruperta. Pokud vím, Matěj Rupert je především naprosto skvělý zpěvák :))

22
Nofux
Reagovat

A z dalších známých jmen třeba Nikoleta Spalasova (ČHS2 – Semifinále, je to ta slečna s řeckými předky) a nebo třeba Jirka Koběrský (Robin Hood)

Reagovat

Nofuxi (22) Koběrského mám hlavně spjatého s tímto boybandem jménem VIP http://www.youtube.com/watch?v=Ss2S7Cm2gFM :)

24
Nofux
Reagovat

23 – Aha :D tak proto mi připadal jeho zpěv a i jeho rozhovor s Tinou tak přiteplenej

25
Belisana
Reagovat

krome toho, ze super.cz kritizujou Marese, ze mel stejny hadry v SS jako ve hlasu – ty jeho voskubany dziny s silenym sackem, tak tam vyskocilo tez toto

http://www.super.cz/8865-omladla-basikova-v-paru-se-zestarlym-chodurem-rozdil-26-let-nebyl-videt.html

no, co k tomu rict?

26
Kami
Reagovat

Tak jsem na netu shledla Hlas a docela se libil. Irituje me ale celkovy koncept – grafika, logo, ta lacina stribrna ruka, 3D grafika.. pripada mi to lacine a kazi mi to jinak docela dobry dojem.

27
Laďka
Reagovat

Sice je to Off Topic, ale ještě trochu zabrousím do loňské superstar. Kdo myslíte že je technicky lepší zpěvák, Martin Harich nebo Jerguš Oravec?

28
Nofux
Reagovat

27 – Kdyby tu odpovědělo víc lidí tak bych byl asi v menšině, ale imho Martin Harich. Nevim jestli to je mou averzí vůči Jergušovi (podle mě si hrál na něco extra i když vůbec něco extra nebyl), ale fakt si myslim, že Martin je lepší zpěvák.

Jinak trochu offtopic, ale nevim kam jinam to dát. Marcus Collins (UK X Factor) vydal první singl http://www.youtube.com/watch?v=uxevD8-bG9k

29
Nofux
Reagovat

Americký The Voice letos poběží i na podzim, takže X Factor má přímého konkurenta. Podle mě špatný krok, Amerika je sice velká ale 5 pěveckých soutěží (Idol, XF, 2x Voice, Sing Off) za rok je i na ně řekl bych už moc…

30
jakka
Reagovat

Martin Harich je lepší zpěvák než Jerguš . Protože Martin si na nic nehraje než Jerguš byl podle mě se povyšoval

32
Nika
Reagovat

25: Bel, Basikové a Chodúrovi – koukla jsem se včera na záznam, aniž jsem znala protagonisty. Nejprve jsem nerozpoznala, kdo to vedle Martina stojí a první moje reakce byla: ježíšmarjá, co mu to vybrali na babku? Báru jsem absolutně nepoznala a teda rozhodně nemůžu říct, že by na mě působila omlazeným dojmem, spíše naopak.
Ať je to jak chce, zazpívali oba dobře, předvedli oba svůj běžný standard.

33
Nika
Reagovat

Ha, koukám, že jsem přidala příspěvek úplně někam jinam:-)))) Asi z rozespalosti, nebo co:-)))) Takže pardon:-))) Patřilo jinam…….

34
Petr
Reagovat

Myslím, že celou soutěž vyhraje Arpád Csete. Sice je starší a tak pro něj nebudou hlasovat pubiny, ale ty určitě nehlasovaly ani pro Adamce a stejně to vyhrál. A Arpád je taky z Košic….

35
Nofux
Reagovat

34 – Když myslíš :D

36
tereza
Reagovat

marketa poulíčková :*

37
henry
Reagovat

Hlas je další blbá soutěž kde si ubožáci jako je rytmus hrajou na bohy.Nechápu kde se v něm bere ta drzost si hrát na nějakou hvězdu.At si hraje na hvězdu na Slovensku ale ne tady v Čechách.Je směšnej a vždy když ho vidím nebo slyším tak se mu směju jak je trapnej a takhle trapnejch lidí je na světě málo.

38
jana
Reagovat

NEVÍM CO TAM DĚLÁ RYTMUS….. UMÍ VŮBEC ZPÍVAT?? JAK MŮŽE NĚKDO TAKOVEJ SOUDIT ZPĚV!!!!!!! ALE MÁ VZTAH S DAROU ..TU UZNÁVÁM TAKŽE …… NEZLOBTE SE ALE ON O ZPĚVU MLUVIT NEMŮŽE….AL JINAK SOUTĚŽ SUPER JEN AŤ Z TOHO NĚCO VZEJDE!!!

Přidat komentář