Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

The Voice: další pěvecká reality show

22. Duben 2011 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Pěveckých reality show není nikdy dost, řekli si zřejmě producenti v amerických televizích. Za měsíc bude na FOXu končit 10.ročník American Idol, stejná stanice chystá na září start premiérové řady X-Factoru se Simonem Cowellem a stranou nechce zůstat ani konkurenční NBC, která v úterý 26.dubna začne vysílat The Voice. Tento formát vytvořil John de Mol (duchovní otec Big Brothera) v roce 2010 v Nizozemí, kde se setkal s mimořádným úspěchem, a letos ho připravují kromě USA např.ještě v Německu, Finsku a na Ukrajině. V čem se vlastně tento formát odlišuje od zavedené SuperStar?

Například hned v tom, že na castinzích porotci uchazeče nevidí (sedí k němu otočeni zády), ale jenom poslouchají jeho zpěv. Mohou se tak více soustředit na jeho hlas (odtud také název pořadu), nedělají tak unáhlené závěry podlo toho, jak soutěžící vypadá, jak je oblečený nebo jak je starý. Podobně jako v X-Factoru plní porotci spíše úlohu koučů, kteří budou radit a připravovat své svěřence. Nebudou je ale mít rozdělené na kategorie (kluci, dívky, skupiny), každý ze čtyř porotců si sám vybere zpěváky a zpěvačky podle svého uvážení. Pokud se na castingu bude více porotců přetahovat o stejného soutěžícího, on sám se rozhodne, ke kterému koučovi se přidá.




Každý kouč si takto k sobě vybere 8 soutěžících, které pak připravuje do další fáze, vyřazovacích duelů. V nich kouč proti sobě nasadí dvojici svých svěřenců, kteří zazpívají tutéž píseň. Kouč si ponechá jen vítěze duelů, ve skupině mu tak zůstanou 4 svěřenci, kteří postupují do živých semifinále, kde už budou rozhodovat jenom diváci. Na vítěze čeká výhra 100.000 dolarů a nahrávací smlouva s Universal Republic. V americké verzi se role koučů ujmou Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levin a Blake Shelton. Show bude moderovat Carson Daly a produkovat ji bude kromě Johna de Mola ještě slavný Mark Burnett (Survivor, The Apprentice).

V následujícím videu se můžete podívat na ukázku z prvních 12 minut úvodní epizody, která vysvětluje vše podstatné:

videa ke shlédnutí

– Všechny epizody ke stažení

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Chen
Reagovat

Rozhodně to vypadá zajímavě, pravidla jsou jednoduchá, ale mají něco do sebe, konečně se eliminuje výběr na základě „sladkosti“ tváře, ale sází se opravdu na hlasové dispozice. Šanci tomu dám.

2
koc
Reagovat

vypada to velmi dobre

3
fx
Reagovat

Já se těším hodně.. Porotci nejsou vyhaslé hvězdy jako v American Idolu a celý ten koncept mě láká mnohem víc.. Navíc by tam nemusela být ani žádná hvězdná pěchota, což je další plus :-)

4
Lukáš
Reagovat

Podle toho popisu mě to moc nezaujalo, přišlo mi to přehnané, ale když jsem shlédl to video, které mi ani zdaleka nepřišlo 12 minut dlouhé, řekl jsem si wow. Je to originální a úplně jiné než Superstar a Xfactor, na které tato show nemá. Byl bych radši kdyby Prima a JOJka přinesli místo xfactoru tohle..

5
knedle
Reagovat

tak porotci = zimomriavky jako krava

6
martin
Reagovat

Skvělá show doufám že ji některá z českých nebo slovenských tv. Určitě tato show vypadá líp než superstar, xfactor nebo talent

7
FeW
Reagovat

Těšim se…už jsem sledoval Holandskou verzi a strašně mě to bavilo, tak jsem zvědavej jak si povede americká verze :)

8
Marek
Reagovat

Jenifer Lopez je vyhaslá hvězda???????????????

9
jary
Reagovat

A kdo by podle vas mel byt u nas porotcem/coachem takoveto souteze? Jinak to opravdu vypada nice…

10
Pattrick
Reagovat

Nemůžu se dočkat, konečně něco nového.. :) svižného a hlavně s porotou která je zajímavá ..

11
Kapi
Reagovat

Vypada to jako neco noveho, zajimaveho- na prvni pohled. Na druhou stranu NIKDO nam nezajisti (zvlast v ceske kotline), ze porotci nebudou dopredu vedet jak vypadaji. Uz technicky je to nemozne uhlidat a navic k tomu bude strasne moc falesnych hereckych vyknu ze strany poroty.

Pokud by se porota mela rozhodovat na zaklade POUZE hlasu, museli by sedet v oddelenych zvukotesnych kabinach- takhle maji feedback od divaku v sale a od tech co se otocili pred nimi (vi kolik jich uz otocilo)

Cele mi to pripada jako strasny divadlo a neveril bych tomu temer nic z verejnych postupu. Jak vybiraji lidi nez dojdou az do studia? To je celou dobu nikdo nevidi- suskanda neexistuje?
K tomu cela priprava na primy prenos a kazda uklizecka uz musi vedet kdo tam bude a aco se bude dit.
Tohohle „lhani v primaku“ uz mam plny zuby!

12
fx
Reagovat

8: A ne snad? Poslední album z roku 2007 (čtyři roky) a poslední zmínka o ní na wikipedii je, že v roce 2004 získala Zlatou malinu za najhorší herečku.. Idol je jen cestou jak se vrátit na výsluní.. :-)

13
fx
Reagovat

7: Mohl bys, prosím, hodit link? Pustil jsem si na YouTube asi dva zpěváky a byly to vážně parádní výkony..

14
Lukáš
Reagovat

Stejná prosba jako v komentáři číslo 13 :)

15
Daniel
Reagovat

Tohle budu urcite sledovat…;-) Koucove jsou uplne uzasni…;-)

16
Lukáš
Reagovat

koukal jsem na ukázky z první epizody na youtube a je to super, tak ted stahuju celou první epizodu ! :) Moc si přeju, abychom jsme se dočkali i české (československé) verze :)..

18
Mirek k
Reagovat

tady jsem nasel nejaky odkaz o the voice a je tam i prvni dil a i nejaky online stream :) http://christina-aguilera.cz/the-voice/

19
Janča
Reagovat

Objevil jsme zajímavý článek o tom, kam byl tento formát prodán a i další informace .. http://lutejani.blog.cz/1106/dockame-se-i-my-velice-uspesne-show-the-voice … doufám, že se i my dočkáme české verze této show, ale ne žádné nízkorozpočtové se šetřením.. jinak tam píšou i o druhý sérii americký verze :)

20
koc
Reagovat

The Voice bude v Německu, Polsku a Británii

21
Alena
Reagovat

Můžu se přihlásit když mi bude 16 – 20.prosince??

22
Joe
Reagovat

Čau, dneska jsem byl na castingu této soutěže, jestli se tu tvrdí, že nejde o vzhled atd..tak je to blbost. Zpíval jsem píseň a když jsem řekl její názer porotce se šklebil, proč tento song atd … každpopádně si nemyslím, že jde jen o hlas. Je to všude stejné :(

23
Jura
Reagovat

Čau chtěl bych se zeptat jestli se dá ještě na casting přihlásit mám známou, kterou bych tam chtěl přihlásit. PS: Východní čechy

24
Prakash
Reagovat

Great article You could cerlainty see your skills in the paintings you write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart. Everyone has his day and some days last longer than

Přidat komentář