Panáček v reality show

Pussycat Dolls hledají novou zpěvačku

11. Březen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

V tomto týdnu odstartovala americká televize CW novou talentovou reality show s docela dlouhým názvem Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll. Ve stručnosti jde v ní o to, co je už napsané v titulku. Zakladatelka skupiny PCD, choreografka Robin Antin, jejím prostřednictvím hledá sedmou zpěvačku a sexy tanečnici do této populární skupiny.

V první epizodě si Robin Antin na základě castingů z tisícovek dívek vybrala 18 semifinalistek, které ještě čeká souboj o devět postupových míst. Dívky byly rozděleny do tří skupin, které měly následující čtyři dny na to, aby se perfektně naučily zpěv a taneční choreografii jedné ze tří písniček PCD (Buttons, I Don’t Need a Man, Hot Stuff). K dispozici dostaly hlasového specialistu Erica Dawkinse a choreografa PCD Mikeyho Mindena.

Nácvik byl vyčerpávají, jedna dívka při něm takřka omdlela. Jak posléze zjistili doktoři, příčinou bylo virové onemocnění, které se bohužel mezi děvčaty začalo v příštích dnech velmi rychle šiřit a téměř polovina z nich také onemocněla. Došlo i na detailní záběry, které se v televizi opravdu moc často nevidí: jak krásné dívky na toaletě uctívají porcelánového boha (jak se tomu taky decentně anglicky říká).

V den velké semifinálové bitvy tak nastala kuriózní situace. Zatímco na jevišti moderátor vysvětloval dívkám, v jakém pořadí budou s písničkami před porotu předstupovat, některé dívky tyto instrukce poslouchaly v zákulisí z mobilních lůžek na kapačkách po dohledem lékařů. Když přišel jejich čas, sebraly poslední síly, aby předvedly naučené číslo (viz připojená videa) a hned potom vyčerpané opět ulehly na lůžka.

I přes tento handicap se některé dokázaly probojovat do finálové devítky a Robin Antin je poslala do luxusní vily v Los Angeles, kde budou dalších sedm týdnů společně bydlet a připravovat se na dráhu sexy zpěvačky. Každý týden je čekají různé úkoly a jedna z nich ze soutěže vypadne, o tom rozhodne porota, v níž zasedne jednak Robin Antin, dále zpěvačka Lil‘ Kim a prezident nahrávací společnosti Geffen Records Ron Fair.

Don’t cha wish all shows were hot like this?

videa ke stažení

Nacvičování choreografie (YouTube)
Semifinále: písnička Buttons (YouTube)
Semifinále: písnička Hot Stuff (YouTube)
Semifinále: písnička I Don’t Need a Man (YouTube)
– Celá první epizoda na YouTube (část 1, část 2, část 3, část 4, část 5)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Agnus
Reagovat

Asi v těch semifinálových klipech nezpívají na živo co ? ;-)

2
TK
Reagovat

Zpívají a tancují před publikem a porotou v klubu na Sunset Strip, ale celá show už je předtočená, nejsou to živé televizní přenosy jako např. v Superstar.

Přidat komentář