Panáček v reality show

Deal or No Deal (Ber nebo neber) přichází!

25. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Logo Deal or No DealTento týden TV Prima oznámila, že zakoupila práva na reality show (nebo soutěžní hru, chcete-li) Deal or No Deal (Ber nebo neber). Tato soutěž se poprvé objevila před několika lety na americké televizi NBC, a protože se velice rychle stala nesmírně populární, mohou ji dnes sledovat diváci v téměř 50 zemích světa – včetně exotických zemí jako třeba Panama nebo Salvador.

O co v soutěži jde?

Chcete-li v této soutěži uspět, nepotřebujete žádné vědomosti ani všeobecný přehled, za to musíte mít nervy ze železa a pořádnou odvahu riskovat. Americký moderátor Howie MandelNa začátku každé epizody přinese 26 modelek na pódium 26 stříbrných kufříků, které hrají v celém pořadu hlavní roli. Jakmile jsou modelky nastoupeny na pódiu přichází na řadu soutěžící, kterého představí moderátor soutěže – v americké verzi jím je Howie Mandel.

Poté se soutěžící postaví k pultovému stolku, kterému dominuje velké červené tlačítko s krytkou a vybere si jeden z očíslovaných kufříčků, které držejí modelky nastoupené na schodišti. Uculující se modelka kufřík ochotně přinese a postaví jej vedle soutěžícího, ale neotevře ho. V každém kufříku se totiž skrývá kartička s výhrou, o kterou soutěžící bojuje a která je postupně rozestupínkovaná od jednoho centu až po jeden dolar.

Následuje výběr a otvírání pěti dalších kufříků, snahou hráče je správně tipnout čísla kufrů, ve kterých se skrývá co nejnižší částka (tím pádem roste cena kufříku, jež má soutěžící vedle sebe). Po pěti otevřených kufřících následuje telefonát moderátorovi od „tajemného bankéře“, který soutěžícímu nabídne částku za kufr, který si vybral na začátku soutěže. Čím méně kufříků s nižší částkou zbývá ve hře, tím je nabídnutá částka vyšší, nebo dárek hodnotnější (např. Hummer). Pro soutěžícího teď nastává veledůležitý moment rozhodování: přijmout nabídku od bankéře, riskovat, že na tom „prodělá kalhoty“ a zmáčknout velké červené tlačítko nebo pokračovat ve hře otvíráním dalších kufříků a zaklapnout krytku tlačítka?! K rozhodnutí soutěžícímu pomáhá (nebo spíše škodí) pár členů jeho rodiny nebo kamarádů a bouřící publikum.

V případě, že se soutěžící rozhodl ve hře pokračovat, otevře další čtyři kufříky (počet otevíraných kufříků s každým kolem o jeden klesá) a opět ho čeká telefonát od bankéře s lákavou nabídkou. Deal or No Deal (Ber nebo neber)?

Doufejme, že Prima zvládne casting na moderátora a nepodcení přípravy – byla by to škoda, potopit tuto soutěž.

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Matess
Reagovat

Tak to se dost těšim..Petře si mě jako navnadil…A toho moderátora – co takhle Novotnej? :))

Reagovat

Osobně bych preferoval nějakou neokoukanou tvář. Měl by to být takový „starší tichý elegán“.

3
Nick Flyer
Reagovat

To na slovensku mají už několik let pod názvem Ruku na to.
Jen doufám, že to Prima zase nesprzní, protože je to fakt super soutěž.

4
XLord
Reagovat

jj, už jsem to na kterési slovenské TV taky viděl. Hlavní roli hraje náhoda, takže je to pořád dokola to samé, a já osobně neměl potřebu na to koukat více než jednou… Tenhle typ soutěží mě naprosto nechytá…

5
pattrick
Reagovat

Já jsem tu soutez poradne nepochopil, sleduji jí na NBC, ale nejak nechapu pocitani penez, chapu cim mensi castku v kufru najdou tim vetsi maji zisk. Ale nechapu jak to pocitaji :-)

6
hughhh
Reagovat

koukal jsem na to v nemecku a nudnejsi hru jsem snad v zivote nevidel… ale tak co, u cechu by to mohlo mit uspech :D

7
E.T.
Reagovat

No, pokud to bude mít spád, pak to může být zajímavé. Pokud z toho bude hodinový pořad, pak to bude nuda… Matess, doufám, že upocený Novotný to moderovat nebude – moderátor tét soutěže by měl být především charismatický člověk a ne odpadlík z nováckých estrád!

8
pattrick
Reagovat

No co ja to sleduju v NBS, tak tam to ti soutezici uplne prozivaj, krici padaji na zem kdyz nadjou nejvetsi castku jsou z toho hotový.. tady to bude asi propadak jako každa soutez na Prime..

Reagovat

pattrick, Amíci jsou přeci již od raného dětství učeni, že projevovat své emoce se nosí. Moc si nedokážu představit, jak se tak raduje Čech – leda když propadne davové hysterii při nějakém tom sportu :)

10
pattrick
Reagovat

je to strasna nuda aspon na slovensku uplne o nicom neviem ci to uz nechceli aj zrusit pre nizku sledovanost

11
Lukas
Reagovat

Na STV to moc velkou sledovanost nemělo,ale propadák to myslim taky nebyl.
Tam museli zastavit kvuli tomu,že to není kvízová show,ale spiš jako loterie a to na STV nesmí být nebo co.

Reagovat

Zalíbila se vám tato hra a uvažujete, že byste se do ní přihlásili? Můžete začít trénovat: http://www.mofunzone.com/online_games/deal_or_no_deal.shtml !

13
Nick Flyer
Reagovat

Já bych jako moderátora viděl někoho mladšího, energického, ale spíše „nudnějšího“ (žádný Bouček nebo Mareš, ti jsou na to moc „vtipní“)

14
Lylek
Reagovat

nechápu to, jak taková hra může mít takovou sledovanost..přečetl jsem si tvůj článek a pravidla a nijak mě to nezaujalo..

15
Vorža
Reagovat

No sice jsem to ještě neviděl, ale budu se na to těšit, tak doufam, že mě to pak nezklame… No a moderátora bych tam viděl taky někoho mladšího, třeba sebe :-) To by pak něco bylo… :-)

16
Lukas
Reagovat

ta soutez je fajn, ale opravdu zalezi na moderatorovi. ja to sleduji na francouzech, jmenuje se to 100 krabic a je to celkem dynamicka prijemna hra. hlavne pak konec kdy vas lakaji jestli kuf nebo 40.000EUR :-) treba

17
Pole
Reagovat

Tak jsem se dneska díval. Nevím, jestli to bylo Zunou, ale horší to být nemohlo. N U D A !

18
PleskoBijec
Reagovat

Tak tohle byla krutá nuda. Zabitá hodina. Prima to zprznila víc než jsem čekal. Mno nic, aspoň budu trávit nedělní večer jinak než u TV.

19
Anonymní
Reagovat

IKNO

Přidat komentář