Panáček v reality show

America’s Got Talent: hledá se superstar

27. Červen 2006 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

V různých reality show se už hledal nejtalentovanější zpěvák, tanečník, komik… Neúnavný producent Simon Cowell nyní přišel s dalším nápadem: co takhle všechny tyto kategorie spojit a najít někoho, kdo umí něco výjimečného, čím dokáže zaujmout nejdříve porotce a potom americké televizní diváky. Neplatí zde žádně věkové omezení, kdokoliv si může dojít až pro celkovou výhru 1 miliónu dolarů.

V prvních kolech rozhoduje o postupujících uchazečích tříčlenná porota, v níž zasedl „zpěvák“ a „herec“ David Hasselhof (kdo si myslí, že zrovna ON má talent, ať zvedne ruku), dále zpěvačka Brandy a britský novinář Piers Morgan. Kromě zhodnocení předvedeného výkonu mohou o osudu soutěžících rozhodnout také stisknutím tlačítka, pokud se jim vystoupení nelíbí. Nad hlavou soutěžícího se hned rozsvítí velké X, a pokud dostane X od všech tří porotců, musí pódium okamžitě opustit (někteří výtečníci tak byli vyhozeni už po pěti sekundách).

Porotě se předvedla docela zajímavá skupina talentů, od čtrnáctileté zpěvačky po rapující babičku, viděli přeborníka v luskání prsty, ale i 65-letého striptéra, nechyběli různí žongléři, kouzelníci, akrobati, cvičitelé zvířat, břichomluvci, imitátor anebo na hlavě tancující kráva – teda chlápek v nafukovacím kostýmu krávy… Těžko se to popisuje, tak se raději podívejte na videa na konci článku, ze kterých si můžete udělat obrázek sami.

Přestože show America’s Got Talent měla být zřejmou odpovědí televize NBC na konkurenční American Idol, zaznamenala mimořádný úspěch. První díl ve středu 21. června sledovalo 12,5 miliónů diváků, což znamenalo jeden z nejlepších startů ze všech dosud odvysílaných reality show. Snad tento zájem vydrží po celé léto, co se bude vysílat. Konečně ale můžeme napsat, že takovéto hledání talentů není pro našince neznámé – vzpomínáte třeba na ten nesmírně trapný pořad České televize Šance?

videa ke stažení

– America’s Got Talent – úvodní sekvence (4 MB Rapidshare)
Rapující babička (youtube.com)
Tancující kráva (youtube.com)
Břichomluvec (youtube.com)
Mistr v luskání prsty (youtube.com)
Houkačky jako hudební instrumenty (youtube.com)
Čtrnáctiletá zpěvačka Alexis (youtube.com)
Zpívající kvarteto At Last (youtube.com)
Vystoupení akrobata (youtube.com)
Žonglér (youtube.com)
Cvičitel psů (youtube.com)
Skupina Blue Velvet – 5 sekund a dost (youtube.com)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
borice
Reagovat

Skvělý článek, skvělá videa, doufám, že budeš informovat i o dalších dílech, tohle bylo vskutku boží

Přidat komentář