Panáček v reality show

Super Špek Me – česká kuchyně a fastfoody pod palbou

12. Únor 2006 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Super Size Me S ročním odstupem se k nám do kin dostal dokument/reportáž nazvaná Super Size Me, která je jen tak naokraj nominována na Oscara. Když bych obsah tohoto dokumentu shrnul, tak autor Morgan Spurlock se rozhodl měsíc cpát v jídelnách s dvěma žlutými obloučky nad dveřmi, některými nazývanými McDonald’s. Pointa? Autor chtěl pouze zjistit, zda stravování v těchto jídelnách ničí zdraví či nikoliv. Jak to dopadlo, tak to se nechte překvapit v nejednom z českých a moravských kin.

Super Špek Me

Ale proč o tom píši. V rámci uvedení tohoto filmu v pražském kině Světozor (pokud se jako pártýdenní Pražák nepletu, je to kino hned na Václaváku = tj. to náměstí s koněm) se odhodlal dobrovolník Karel Gustav Božana zahájit podobným experiment v ryze českém prostředí. Měsíc bude jíst pouze typicky česká jídla a fastfoody. Je olympiáda, a tak mu lékařskou zprávu před zahájením experimentu vyhotovil olympijský vítěz, toho času doktor, Lukáš Pollert.

Má za sebou již 4. den a stále žije :) Co myslíte, dopadne tento dobrovolník hůře než mladenec stravující se v amerických jídelnách se žlutými obloučky? :)

P.S.: V té souvislosti doporučuji velmi podařený foodblog pana Cuketky na kterém však nic o českých fastfoodech nenaleznete. Pan Cuketka se totiž stravuje a píše zásadně o českých restauracích z vyšších cenových hladin, ale i tak stojí jistě za klik a začtení.

související odkazy

– oficiální web Super Size Me
průběh českého experimentu Super Špek Me
Super Size Me, Super Špek Me a McDonald’s / foodblog pana Cuketky
– A co na Super Size Me páni Fuka a Baldýnský? / radio1.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
Reagovat

K českým fastfoodům, pokud budou kvalitní a zajímavé, se ještě určitě na Cuketkovi dostaneme. To samé platí i o těch nižších cenových hladinách ;)

Každopádovně držím Karlovi Gustovi Božanovi ať to ve zdraví přežije!

Přidat komentář