Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: restaurace U Tlustých, Lednice

5. Květen 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

V těchto dnech je Zdeněk Pohlreich propírán českým bulvárem za svůj osobní život, avšak věřím, že drtivou většinu čtenářů Panáčka v reality show zajímá Zdeněk jen a pouze z profesního hlediska. Tedy jako ten, který vyráží po českých a moravských restauracích a učí tamní kuchaře a následně diváky u televizních obrazovek, nevařit a nejíst blafy.

[singlepic id=672 w=420]

Nepřehlédněte: Bývalý politik a gurmán Miroslav Macek napsal před časem do časopisu TÝDEN kousavou recenzi na restauraci Divinis na Starém Městě pražském, v níž vládne „televizní šéfkuchař“ Zdeněk Pohlreich. A muže, který ve svém pořadu „Ano, šéfe“ (TV Prima) nešetří drsnými výrazy, také nijak nešetřil. V reakci na Mackovu kritiku poslal Zdeněk Pohlreich redakci TÝDNE ostrý dopis, z něhož (se svolením pisatele) zveřejnil TÝDEN nejpodstatnější pasáže…

V dalším díle Ano, šéfe se s tímto posláním vydá do malebných zákoutí moravské Lednice, kde se v blízkosti zámku nachází restaurace U Tlustých. Je to podnik čistý, úhledný, má všechny předpoklady být úspěšný, ale něco mu chybí.

U Tlustých je nudný podnik, který by se rád změnil v čilý, dobře zavedený restaurant, kam se za regionální moravskou kuchyní budou rádi vracet nejen místní, ale i návštěvníci z nedalekého Rakouska. Ovšem na vídeňský štrúdl, který tu podávají ke kávě, si mohou zajít do kavárny doma. A jak se na jídelní lístek dostaly beskydské a šumavské speciality? Zato husy z místní farmy kejhají skoro za rohem, divočáci žijí v blízkém lužním lese a dobře zásobený řezník porcuje maso kousek od Tlustých.

Jak vařit v restauraci, aby začala slušně vydělávat? Jak hospodařit se surovinami, jak nevyhazovat peníze oknem a jak správně vykalkulovat cenu, poradí Zdeněk Pohlreich nejen Andreji Tlustému, majiteli, ale samozřejmě i vám, televizním divákům.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
2
Ifa
Reagovat

Zkopíruju sem příspěvek, co jsem psala k poslednímu dílu, ale zřejmě už zapadl:

V sobotu jsme se byli s manželem najíst v Penzionu Bohemia v Dubí u Teplic. Jídlo bylo vynikající, porce veliké!!! Já jsem si dala vepřový steak v česnekové marinádě se smaženými žampiony a k tomu domácí hranolky a manžel měl hovězí líčka na červeném víně a šťouchané brambory. Suprově jsme se nadlábli a celková útrata pro dva i s dýškem a pitím byla 400 Kč. Ale spokojenost největší. Pana kuchaře v červeném mundúru jsme tam taky zahlédli, i paní provozní :-)
Byli jsme tam v 17:00 a restaurace byla zaplněná asi tak z poloviny.

A jinak je mi Zdendy líto, jestli ho bude propírat bulvár. To si nezaslouží :-/

3
RUBIKOVAKOSTKA
Reagovat

taky si myslím,že Zdendu tu holt properou ale mě nezajímá jeho soukromý život-já moc ráda koukám na jeho pořad-jeho reakce jsou trefné a cílené-což jsem moc ráda jako strávník v restauracích.Držím palce,ať v pořadu vydrží a i přeji hodně štěstí v soukromém životě.

4
Maxx
Reagovat

Musí bejt Pekelná kuchyně, žádnej konec kariéry a natáčení. No tak Zdéňo!!!!!!

5
honza
Reagovat

Nechápu proč v Lednici točej splašky z Plzně,nemůžu si pomoct,ale pro mě je to doporučení se hospodě vyhnout i kdyby vařili sebelíp,tak to chci taky něčim dobrym zapít.

6
sigi
Reagovat

ač jsem mravná, věrná a v podstatě staromódní žena, která by o partnera přerazila telegrafní sloup, kdyby jí někam zahnul, prosím pana Pohlreicha, aby nepřestával !!!

7
BigRob
Reagovat

super díl , super hospudka , super Zdenek !

8
f1gurk4
Reagovat

Ten malý číšník jako by vypadl z filmu Obsluhoval jsem anglického krále :)

9
RAINMAN
Reagovat

No konečně nálepka se dvěma hvězdami.

Ta jeho manželka měla strašně hrozný vlasy… mastný… až na to úplně poslední natáčení si je konečně umyla.

10
Pattrick
Reagovat

Dobrý to díl :)

11
KK
Reagovat

f1gurk4 – přesně to samý jsem včera říkala spolubydlící:o)) pan majitel byl asi silně za vodou, vypadalo to, že do tý hospody nacpal spoustu peněz:o)

12
Dan
Reagovat

Pekelná kuchyně je vážně třeba.

Ačkoliv jsem velký fanoušek Ano, šéfe!, zdá se mi, že se to místy skutečně vyčerpává. Tento díl mi připadl slabý, stejně tak minulý. Naopak naprosto skvělý mi připadl tuším předminulý díl – „kovbojský“. Naprosto nejlepší ze všech řad, podle mne.

Jinak upoutávka na Pohlreichovy dobroty – neskutečně vtipné :D

Na Pekelnou kuchyni se moc těším.

13
rennnie
Reagovat

Mě se zdál včera Zdenek unavený a přetažený. Samé vole vole, to nebývá. Asi měl toho plné zuby, protože některé díly, tam je vidět že ho to baví víc.

14
Mapi
Reagovat

Tentokrat taky musim rict, ze to byl jeden z tech slabsich dilu. Moc sprostych slov( i na Pohlreicha), ktery me normalne nevadi. Hospoda nezajimava. Jidlo asi dobry- ale na 2 hvezdy ( v porovnani s nekterymi drivejsimi) to asi nebylo -i kdyz on to bral tak nejak z globalu se vsim vsudy.

Majitel byl hodne za vodou , jak uz tu nekdo psal. Ze zacatku to pusobilo, ze mu jde jenom o tu reklamu. Za vsemi temi usmevy a vtipky bylo cosi falesnyho….

Skoda ze nerikaji vzdy presne po jake dobe se tam objevuji znovu…

15
Flint
Reagovat

V dodatku článku sa spomína reakcia Pohlreicha na recenziu jeho reštaurácie z pera Miroslava Macka, Miroslav Macek na to reaguje na svojich stránkach:
http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/
Myslím že Pohlreich sa takouto ostrou reakciou trocha strápnil…

16
KK
Reagovat

Macek je mi nepříjemnej.. jediný, co se mi od něj líbilo, byla facka Rathovi..:o))) nevím, jestli zrovna on se může fundovaně vyjadřovat k vaření.. ale třeba má na to znalostí dost, těžko říct

17
viki
Reagovat

Mě se díl líbil, byl teda o něco sprostější, ale sranda byla:-) Majitel byl opravdu echt pracháč a hospodou chtěl vydělat ještě víc, mě teda ty ceny na Lednickou hospodu přišly dost, ale jestli to má pro cizince, tak proč ne…Každopádně upoutávky na příští díl zase slibovaly rodeo;-)

18
Maxx
Reagovat

Bože ten Macek je ale degen. Když něco napíšu a něco někomu vytýkám a dostanu zpětnou reakci, tak už je slušnost na to nereagovat. Ale tehle primitiv dovysvětluje dál a dál dokud si nebude jistej že má poslední slovo. Jak malý dítě, navíc spoustu jeho názor je zcela mimo mísu. Divím se Pohlreichovi, že na něho reagoval.

19
sigi
Reagovat

proč si myslíte, že Pohlreich je nekritizovatelná osoba? Já ho beru jako člověka, co se snaží zlepšit českou gastronomii, profesionální i domácí. v žádném případě si nemyslím, že má mít vždycky automaticky pravdu. Přestaňme tady tvořit modly

20
anja
Reagovat

no mně z toho souboje macek v. pohlreich vychazi zdenek jako vitez, macek ne nebetycne trapny, zvlaste to o tom cesneku a chrestu je vyzivne :D… sveho casu davno tomu byl macek popularni, ze by dnes zarlil na zdendu, ze jakoze kuchar muze byt milackem naroda? hehe

21
Maxx
Reagovat

Je najatej od někoho, nebo nevim. Kdyby Pohlreicha zkritizoval někdo koho si vážím, tak pak klidně uznám, že Pohlreich něco podělal. Ale tohle působí tak lacině a předpojatě, že se musím smát. Navíc od někoho tak krajně nesympatickýho.

22
KK
Reagovat

Mno píše, že byl najatej od Týdnu.. ten docela čtu, ale v životě tam snad nebylo nic pozitivního, všechno pěkně spláchnou..:o)) od politiky přes recenze filmů až po restaurace.. takže pan Macek splňuje náplň časopisu:o)

23
RAINMAN
Reagovat

Macek je kretén… ale na druhou stranu je to snob, kterej se vyzná…

24
RAINMAN
Reagovat

Tak jsem si přečetl ten článek… a musím říct, že ho Macek argumentačně, znalostně a degustátorsky převálcoval… možná až na dva body, kde to skončilo nerozhodně.

26
Flint
Reagovat

Macek sa rad vyjadruje v rozlicnych naznakoch a obrazoch, nie polopatisticky. V politicky ladenych naopak pise vsetko narovinu. V tej recenzii vedome provokuje, a Pohlreich mu to zhltol aj s navijakom, velmi sa mi nepaci ten agresivny styl jeho odpovede. Mohol bud nereagovat, alebo reagovat trochu s nadhladom. Asi je podrazdeny z toho, ako ho riesi bulvar za jeho sukromny zivot…

27
KK
Reagovat

Z tohohle by byl asi vzteklej už každej, když se po něm vozí kde kdo:o( možná reaguje tak, jak by normálně nereagoval.. nebo by Macka nechal ať si plácá bez vyjádření.. musí mít chudák nervy nadranc, odvrácená strana slávy ho začíná pěkně fackovat:-/

28
me2d
Reagovat

mě ten majitel přišel, jako typickej podnikatel, né moc chytrej (třeba ta scénka s těma kuchařema, kdy je nazval myslim „autoritama“ nebo „géniama“ byla vyloženě trapná) ale takovej organizačně schopnej, takovej vychcánek. tak ho vidim.

Přidat komentář