Panáček v reality show

Jan Kříž a Tomáš Löbl na Létě plném hvězd 2015

31. Červenec 2015 | napsal(a): | reality show: Robin Hood - Cesta ke slávě

[singlepic id=11042 w=615]
Jubilejní dvacátý ročník benefiční výstavy ručně vyráběných hraček (které nejsou plyšové, jak jsem chybně uvedl v minulém článku, ale jsou z čistě přírodních materiálů jako bavlna či režné plátno) Léto plné hvězd, který podporuje umělce s Aspergerovým syndromem, je v plném proudu. Po tradičním abonentovi Petru Ševčíkovi nás svým vystoupením poctil další velmi talentovaný zpěvák a muzikálový herec Jan Kříž, který před pěti lety zvítězil v talentové show Robin Hood – Cesta ke slávě a získal tak hlavní roli ve stejnojmenném muzikálu o tomto neohroženém zbojníkovi. Od té doby uplynulo hodně vody v řece a Honza odehrál celou řadu dalších muzikálových rolí nejen na prknech divadla Kalich. Původně s ním měla vystoupit i jeho přítelkyně Marie Blahynková, ale ta musela z důvodu nemoci způsobené vyčerpáním ze zkoušení muzikálu Atlantida svou účast na poslední chvíli odříct. Honza si však vybral náhradníka, kterým byl jeho muzikálový kolega Tomáš Löbl, kterého si pozorní diváci můžou rovněž pamatovat ze SuperStar (konkrétně ze druhé řady, kde skončil ve semifinále, kde zpíval píseň You´ll Be In My Heart od Phila Collinse). Jaké tedy bylo vystoupení těchto dvou dnes již ostřílených muzikálových matadorů?

Celý koncert kluci zahájili gottovským blokem a oba si střihli jednoho „božského Káju“, Honza Stokrát chválím čas a Tomáš Jdi za štěstím. Následně Honza naprosto perfektně vystřihl píseň Cry Me A River, ovšem ne od Justina Timberlakea, ale starý swingový šlágr z padesátých let, který do svého repertoáru zařadily takové hvězdy jako Shirley Bassey nebo Ella Fitzgerald, později i Michael Bublé a před necelým rokem si ji v britském X Factoru zazpíval i zatím poslední vítěz Ben Haenow. Tomáš poté kontroval písní Láska moja od Elánu, kterou zpívá i v muzikálu Osmý světadíl (v alternaci s Tomášem Savkou a Romanem Tomešem). Došlo i na duety, oba shodou okolností z pera Michala Davida – Pár přátel stačí mít a Největší z nálezů a ztrát, které zazněly i v muzikálu Děti ráje, který bude mít v září obnovenou premiéru v brněnském Bobycentru (a podle slov obou kluků bude dost odlišný od svého pražského předchůdce). Jako přídavek kluci rozproudili návštěvníkům výstavy krev v žilách písní Kamikadze lásky z Osmého světadílu.

Po zpěvácké stránce byl jednoznačným tahounem Honza, který opět dokázal, že je dokonalý zpěvák s hlasem jako zvon a velmi naléhavým zpěváckým výrazem. Tomáš rovněž udělal obrovský pokrok oproti tomu, jak působil před deseti lety v SuperStar (muzikál je v tomto opravdu dobrá škola), já mám však trochu problém, že mi není příliš příjemná jeho barva hlasu, která zní místy poněkud kovově, a i ve výrazu je Tomáš poněkud odtažitý. Upřímně si však myslím, že vedle Honzy by měl problém snad každý, protože to je takový zpěvácký suverén, který zválcuje každého.

Nedílnou součástí byly tentokrát i rozhovory s pořadatelkou výstavy Olgou Černohorskou, které se chvílemi změnily v besedu s diváky. Dozvěděli jsme se však celou řadu velmi zajímavých věcí, například že muzikál Atlantida bude svým pojetím velmi odlišný od běžné pražské muzikálové produkce (například tím, že nebude mít jednu absolutně hlavní roli a také tím, že samotný příběh muzikálu bude na pomezí sci-fi a fantasy). Kluci se rovněž shodli v tom, že preferují režiséry, kteří jim dávají větší volnost v projevu, a také v tom, že neradi hrají příliš podobné role (ovšem znají pár muzikálových herců, kteří hrají úplně stejně i role diametrálně odlišné).

Léto plné hvězd má za sebou další velmi příjemný večer. Na příští čtvrtek se já osobně velmi těším, jelikož na výstavě vystoupí Miro Šmajda se svou kapelou, jehož koncert se mi vždy podařilo zmeškat, ale podle slov zúčastněných jsou jeho komorní koncerty výborné. Takže pokud nemáte příští čtvrtek co dělat, můžu vám návštěvu Léta plného hvězd vřele doporučit.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Robin Hood - Cesta ke slávě

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!