Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas 2014: První přímý přenos diváky nenalákal, propadl jak v ČR, tak na Slovensku (sledovanost)

29. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8633 w=615]

Včera nám TV Nova a TV Markíza naservírovaly první přímý přenos letošního Hlasu Česko Slovenska. Se sledovaností ovšem spokojeny být nemohou v žádném případě. V ČR se ve skupině 15+ před Hlas dostala i Pošta pro tebe na ČT1. Sledovanost klesla k půl milionu diváků. Na Slovensku se Hlas dočkal dalšího propadu. Čtěte dále.

Zatímco dvanáctý díl Hlasu ČeskoSlovenska sledovalo 576 tisíc diváků starších 15 let, první živé vysílání, ve kterém se představilo všech 16 finalistů, kleslo ještě níž, na velmi podprůměrná čísla, se kterými Nova určitě nemůže být spokojená. Show dosáhla sledovanosti 516 tisíc diváků starších 15 let a stále pokračuje její klesající tendence. Hlas tak v cílové skupině 15+ skončil ve večerním slotu až na 3. místě, za primáckým seriálem Cesty domů (846 tisíc) a pořadem na ČT1 Poštou pro tebe (602 tisíc). V jedné kategorii se však Hlasu daří, a to v kategorii mladších diváků, kde je Hlas stálicí. Získal ve skupině 15-54 let 21 %, zatímco Cesty domů procent 14.

Vyřazovací část Hlasu se večer ani nedostala mezi 10 nejsledovanějších pořadů po 20. hod.

Sledovanost Hlasu na Slovensku

Stejně jako v ČR, tak i na Slovensku se Hlasu vůbec nedařilo. Zatímco minulý díl získal podíl 24,3 % při ratingu 7,2 %, tento týden sledovalo Hlas jen 6,3 % diváků, což představovalo podíl 21,6 %. Nad 1. přímým přenosem Hlasu tak skončilo i finále konkurenčního X Factoru. Středejší večer tak přál konkurenčnímu seriálu Panelák na JOJce, který dokázal zpěváckou show na Markíze porazit. S ratingem nad 8 % se přiblížil k podílu 26 %.

Na druhou večerní část, Rozhodnutí, si počkalo 3,7 % diváků s podílem 23,6 %.

Sledovali jste 13. díl 2. řady Hlasu? A jak si soutěž povede příští týden, s nástupem 2. přímého přenosu?

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Katynka
Reagovat

Já jsem se dívala na etapy, chvilku ze začátku, a pak jsem šla uspávat dcerku, což trvalo asi hodinu, no a potom jsem se dodívala až do konce. Teď jsem si pustila na netu to, co jsem včera neviděla. Musím říct, že se mi to líbilo, úroveň je dle mě dobrá a že by ta sledovanost mohla stoupnout, protože jak jsem viděla program na dalších 14 dní, tak tam je prd, ještěže je ten Hlas. Jako fanda RS jsem ráda i za toto.

Z vypadnuvších mi vadí jen Edita, tu bych tam ještě moc chtěla, ale u týmu Pepy Vojtka jsem měla celkově problém vybrat, kdo by měl vypadnout, protože pro mě je tento tým nejlepší.

2
Filip
Reagovat

Nova je banda č*ráků. Plno lidem rozeslali vstupenky na přímý přenos. Dostavit jsme se měli v 18:00, abychom se pohodlně usadili. Ve 20:00 nám „kooordinátor“ vzkázal, že už není místo a že můžem jít domů. Vůbec ho nezajímalo, že 2 hodiny nechal malé děti moknout, lidé jeli kvůli Hlasu až třeba z Ostravy. Možná kdyby nám řekli už v 18h, že se tam lidi nedostanou, tak většina odejde domů a neřeší to. Nicméně jelikož nás neustále uklidňovali, že máme počkat celou situaci nakonec zhoršilo. Zasahovat pak musela i policie.

Chování Novy a vůbec lidí okolo bylo naprosto nepřijatelné, organizace byla katastrofální. Doufám, že sledovanost bude dál klesat, je to banda kreté*ů.

3
kapi
Reagovat

Se nedivim, takovy odpad o nicem. Fraska a divadlo od zacatku do konce. Hnus. Tyhle souteze )Talenty, Hlasy, Factory, Masterschefy…) nemuze uz dnes brat nikdo vazne! Prestala jsem se na ne divat uz pred lety, protoze je to uplne ocividne.

Pisu tu i proto, ze dnes vysel celkem trefny clanek na jednou extra severu, ktery to vse jen potvrzuje. odporny hnus divadlo na divaky- zadna realita. Vse predem dane, obyc nema sanci bez pribehu a znamosti, Tlacenka… No comment. Dekuji za pozornost.

4
Katynka
Reagovat

@kapi:
A kde to vyšlo? Já bych si to ráda přečetla.

5
kapi
Reagovat

4 Katynka- koukam, ze uz to smazali :O Asi dostali za usi od Primy. Bylo to na *xtra.c* a už to tam nevidím. ofoceny papíry co má porota k soutěžícím, než přijdou před porotu…

6
kapi
Reagovat

tak ne, blbe mi to zobrazilo – tady je odkaz, pokud to nespadne do spamu – http://www.extra.cz/skandal-na-slovensku-x-factor-byl-zmanipulovany-tlacenka-zesmesnovani-intriky-tady-je-dukaz

7
jab
Reagovat

Tak moje dodatečné hodnocení výkonů:
Viktor – zezačátku docela pod tónem, v těch vyšších pasážích šlo vystoupení nahoru. Nakonec to nedopadlo zas tak zle.
Andrea J – do značné míry zkopírovaný originál, pěvecky téměř bezchybné. Nebavilo mě to. Necítil jsem z toho potřebonu emoci.
Andrea H – místama falešné, zajímavě vystavěné. Střídaly se tam jakési pseudorockové pasáže s dětským karaoke. Za mne ne.
Kristína – hlasově výborná, intonačně jistá, slušná práce s výrazem, ale chyběla mi v tom projevu radostná emoce…vždyť je to Happy!
Edita – bohužel vidno, že je amatérka. Slabá sloka a ne úplně přesvědčivá práce s výrazem tomu trochu dávaly punc amatérského karaoke. Potěšil chraplák v refrému.
Martin K. – sloka slušná, pěkný hlas, refrém slabota. Nic moc teda.
Jana – na tohle fakt neměla, bohužel místy falešná byla i úvodní klidná pasáž. První průser večera.
Martin C. – začal docela pod tónem, ale srovnal se. Nebylo to dokonalé, hlavně frázování místama lehce trpělo, ale mě se to i tak celkem líbilo, i když tam mohlo být ještě o cosi víc naléhavosti (Pčelárovci vědí…)
Lola – výborně! Drobné připomínky by se sice i tady našly, ale zatím minimálně o level lepší než všechno, co zaznělo před ní. Parádín hlas, slušný nářez.
Zolo – Bože, tohle bylo „in“ možná tak v roce mého narození :-). Sice slušně, vkusně zazpívané, ale nic, co bych musel poslouchat v GF.
Eliška – přehráváné, afektované, nepříjemné na poslech. Já chápu a souhlasínm, že je třeba ty texty nějak procítit, ale co je moc, to je opravdu příliš.
Veronika – zajímavé podání, krásný soulový hlas, ale s tím se fakt moc zazářit nedá, leda že by měla interpretka v hlase tu hravost až mazlivost jako samotná Lorde.
Simona – jo energie by tam byla, ale to je tam všechno. Pro mne průměrné, suché vystoupení, ničím vybočující z řady, možná občasnými podtóny.
Vendula – nádherné podání, krásně procítěné, možná bych místama trochu zjemnil jak v pěvecké rovině, tak i ve výrazu a v gestech, ale jinak TOUCHDOWN!
Marek – hrozné, nepříjemný hlas, v reférmech to místy znělo až bieberovsky. Průser.
Blanka a Martin – Velmi pěkné a vkusné vystoupení, opět se potvrzuje, že Martin je fakt třída. Rozhodně jedno z nej čísel večera.

8
jab
Reagovat

Ještě žebříček:
1. Vendula
2. Lola
3. Blanka a Martin
4. Kristína
5. Veronika
6. Viktor
7. Martin C.
8. Simona
9. Zolo
10. Martin K.
11. Edita
12. Andrea J.
13. Andrea H.
14. Eliška
15. Jana
16. Marek

9
Tomáš
Reagovat

7,8: Škoda že si to nenapsal pod nový článek ale můžeš to tam zkopírovat. :D

10
jab
Reagovat

@Tomáš: Jo nějak jsem se divil, kam jsem to hodil :-D

11
Katynka
Reagovat

@kapi:
Tak to je masakr, i když si částečně myslím, že to není až tak manipulace, jako pomoc při tom, aby prostě vybrali, tak ty poznámky jsou hnus a ponižování. Všichni víme, že před tím, než příjdou lidi před porotu, tak jdou před ty, co to vytváří ten pořad a ti vybírají a tam je jasné, že nepošlou před tu pravou porotu průměr, ale buď super a nebo totální průser zpěváky a že vybírají prostě typy, co by zaujali diváky. Je to šílené, je to nelidské, ale bohužel co my víme, co všechno se děje v televizní branži.
Nicméně to je neomlouvá za takové nechutné poznámky, mohli to psát líp. A je fakt, že pokud tam prostě něco štáb napsal a nekorespondovalo to s tím, co si myslí porota, tak chudák účinkující. Ach jo. Doufám, že to tak v Hlase není, i když i tam občas vyleze nějaká levárna.
Jsem četla tady na Panáčkovi, že tam chudáci diváci čekali, že půjdou na přímý přenos a nakonec je nepustili

12
kapi
Reagovat

11 – ano , ale jde i o to, ze delaji z divaku blbce, jakoze porota nic nevi a je ze vseho prevapena UPLNE uprime, že se pribehy pred kamerou tvori nahodou a spontanně… delani blbcu z divaku. a tim to jen zacina (nebo spis pokracuje)… nemluvime tu o tlacenkach v ruznych urovnich atd. Skoda slov- na tyhle frasky uz nechci obetovat ani slovo.

13
Petr
Reagovat

Porad je ale Hlas ve srovnani se sledovanosti x-factoru cislama vejs

14
Kamča
Reagovat

@Petr: To je sice pravda, ale Hlas měl štěstí, že proti němu nikdy „nehrál“ hokej.

Přidat komentář