Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Dragons‘ Den s CZ titulky (9)

7. Prosinec 2008 | napsal(a): | reality show: Den D

Ještě stále běží termín pro podání přihlášky do nového pořadu České televize Den D. Kdoví, třeba se i u nás objeví nějaký šikovný vynálezce, který přijde s nějakou převratnou novinkou. Podobně jako v dnešní ukázce z britské verze, kam Peter Ensinger a David Baker přinesli jednoduchý zlepšovák, jak zabránit plýtvání elektrické energie. Po shlédnutí této ukázky se možná sami doma zamyslíte, jestli by taky nešlo něco udělat s temi neustále rostoucími účty za elektřinu.

Přestože o investování měli zájem všichni, po skončení natáčení z uzavření smlouvy nakonec sešlo, protože Peter Ensinger a David Baker nebyli schopni zajistit tu patentovou ochranu. Oba se nakonec dohodli s úplně jiným velkým investorem.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (8)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (7)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (6)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (5)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (4)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (3)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (2)
Panáčkovo videobraní: Dragons’ Den s CZ titulky (1)
Česká televize připravuje Dragons’ Den
– České stránky k pořadu Den D

Den D

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
Reagovat

Čím dál tím lepší díly, mockrát díky TK za tvoji práci. Snad česká verze bude také zajímavá. Reality show, která mě zatím nejvíce zaujala.

2
TK
Reagovat

Už mám připravený jen poslední díl, pak si dáme zimní přestávku, než začne česká verze.

3
Deleatur
Reagovat

Pozdě, ale přece: dík tomu / těm, který / kteří si dal(i) práci s titulkováním. Jedna z nejzajímavějších reality show, co jsem viděl a sem jsem chodil hlavně kvůli ní.

Btw. jsem si na ní sesumíroval, že jsem doruda, bo ty investory považuju za nenažrané vydřiduchy, kořistníky a parazity… :))) (IMHO je 50% na místě pouze v tomto případě, kdy bylo zřejmé, že „draci“ přebírají veškeré starosti o distribuci a expanzi.)

4
johny
Reagovat

Me hlavne tenhle produkt prijde stupidni. To neni nic jinyho, nez zasuvka na dalkove ovladani. Nehlede na to, ze jak tam prokamujou ty videa set top boxy atd., tak na ty je to nepouzitelny… A to nemluvim o standby spotrebe televizi, nevim co to tam meli za srot, ale ja mam doma plazmu, ktera ma spotrebu 270W a v pohotovosti 0,3W. Se odpoji komplet zdroj a napaji se jen okruh s infra senzorem— A myslim ze to tak je prakticky u vsech…

5
Deleatur
Reagovat

Nejspíš proto měli problémy s patentem, protože právě na podobném principu ta jejich „spořící“ zásuvka pracuje.

6
TK
Reagovat

Deleautur:
Draci rozhodně nejsou žádní lidumilové, jdou jedině po těch vynálezech, které jim co nejdříve vrátí vloženou investici, takže je zajímá jen potenciální výnos, nic jiného. Prakticky se nestalo, aby soutěžícímu nechali stejné procento firmy, které původně nabídl, okamžitě vystřelí požadavek na 50% firmy a čekají, co na to účastník řekne, jestli bude smlouvat. Ikdyž ani to smlouvání moc často neuspěje, Draci ho často postaví před hotovou věc: chceš peníze, tak nám dej 50%, jinak můžeš jít a sháněj si peníze jinde. I to je ale možné, někteří soutěžící uspěli jinde, protože se díky televizi zviditelnili a po odvysílání pořadu dostali nabídku odjinud.

johny:
Jejich spořící zásuvka čeká na impuls z dálkového ovladače TV, do té doby kompletně odpojí všechny přístroje od proudu. To asi opravdu u satelitních přijímačů, set-top boxů a naprogramovaných DVD a VCR rekordérů není tak dobrý nápad. Lepší je ta implementace přímo do konkrétního přístroje, kde může řídit spotřebu.
Tenhle díl se natáčel v roce 2007, nové plasmové TV už zas takovou spotřebu nemají (ale neberte mě moc za slovo, nejsem odporník na spotřební elektroniku). Každopádně by mě osobně taky zajímalo, jakou spotřebu mají vlastně všechny mé přístroje, které mám ve standby.

7
Deleatur
Reagovat

2 TK:

Lidumilství od nich neočekávám (třebaže takový Caan má v záhlaví své sajtky „Investing in People with Passion“), jen ty férové nabídky, kterými se zaklínali i v pořadu.

Často předloženou konkrétní rozvahu a prognózy zcela rozcupují, aniž by oni sami před diváky spočítali, jak došli k jimi požadovaným procentům. Zato když tam přijde začínající podnikatel, který si cení vlastní firmy na milión, požaduje investici 100 tisíc a za to nabízí 10% akcií, je to naprosto průhledná matematika.

Za další bych pochopil, že někdy chtějí velký podíl firmy i proto, aby se jim vložená investice co nejdříve vrátila, ale zatím jsem viděl jediný případ, kdy tohle zohlednili a nabídli snížení podílu po návratu investice (Bannatyne u té rockové skupiny – 3. díl zde -, pak to okopírovali Meadenová s Paphitisem), ale třeba u Cuddledry (5. díl zde): dobře, paní si špatně propočítaly hypotetické provozní náklady při rozšíření distribuční sítě, ale a) produkt vymyslely, b) zajistily jeho výrobu, c) uvedly výrobek na trh (vč. netové prezentace a de facto i účast v Dragon’s Den), d) skoro rok úspěšně podnikaly… a Meadenová chtěla 45% za co? Určitě by se s nimi nedohodla, kdyby aspoň zhruba nastínila, co pro ně může udělat a jaká čísla především? Já myslím, že ano. Takhle se nedivím, že odmítly i Caana, který nějaký nápad prozradil (rozšíření sortimentu), ale dost hloupě s nima manipuloval (pokud je „mezi obchodníky zvykem setkat se na půl cesty“, pak to bylo mezi 15%, které nabízely podnikatelky a 40%, které po nich chtěl on sám, Meadenová s tím měla jen tolik, že mu větší konkurenční nabídkou hovor o obchodu umožnila).

8
Prakhar
Reagovat

S tymto navrhom susiahlm a odporucam ho.Cely napad s Zeitgeistom je rovnaka kravina ako ideologia Marxa a Engelsa,ktore sa slubmi o ruzovych ranach , svetlej buducnosti nielen podobaju,ale su vlastne totozne.Toto video pokladam za vymyvanie mozgu!Vatike1n navrhuje riešenie svetovej kredzyRedm, 20.10.2011 (kath.net/as) 014 713 – V pondelok, 24. oktf3bra, Vatike1n vyde1 dokument s ne1vrhmi riešenia aktue1lnej hospode1rskej a finančnej kredzy. Nf3ta Pe1pežskej rady pre spravodlivosť a pokoj me1 ne1zov:„Za reformu medzine1rodne9ho finančne9ho syste9mu v perspektedve verejnej autority s univerze1lnou kompetenciou dozoru nad finančnfdmi trhmi“.Iniciatedvu Vatike1nu predstavia na tlačovej konferencii predseda rady, kardine1l Peter Kodwo Appiah Turkson, a jej sekrete1r, biskup Mario Toso.Cieľom dokumentu je znovu df4razne pripomenfať vzťah medzi etikou a svetom financied, ako to v ostatnfdch rokoch viackre1t zdf4raznil pe1pež Benedikt XVI., napredklad vo svojej tretej encyklike „Caritas in veritate“ (2009):Finančnedctvo ako take9 potrebuje nevyhnutnfa obnovu štruktfar a usmernenia svojho fungovania, ktore9ho zle1 aplike1cia poškodila ree1lne hospode1rstvo, ako uviedol Sve4tfd Otec v r. 2009. Tfdmto spf4sobom sa potom ope4ť mf4že stať ne1strojom zameranfdm na lepšiu tvorbu majetku a na rozvoj.„Cele9 hospode1rstvo a cele9 finančnedctvo – nielen niektore9 ich oblasti – sa musia podľa etickfdch princedpov použedvať ako ne1stroje tak, aby vytve1rali primerane9 podmienky pre rozvoj človeka i ne1rodov. Je iste užitočne9 a za niektorfdch okolnosted aj nevyhnutne9, dať vznik finančnfdm iniciatedvam, pri ktorfdch prevle1da humanite1rny rozmer. Tfdm sa však nesmie zabudnfať na to, že celfd finančnfd syste9m mused byť cielene zameranfd na podporu prave9ho rozvoja“ (65).Pritom sa famysel robiť dobro nesmie stavať proti ze1meru skutočnej kapacity produkcie tovarov, ako uve1dza Benedikt XVI: „Finančned makle9ri musia znova objaviť vlastnfd etickfd ze1klad svojej činnosti, aby sa nezneužedvali tie vysoko vyvinute9 ne1stroje ich činnosti, ktore9 by mohli slfažiť na podve1dzanie sporiteľov. Čestnfd famysel, transparentnosť a hľadanie dobrfdch vfdsledkov sfa zlučiteľne9 a nikdy sa nesmfa od seba oddeľovať.“ –zg-VA:F [1.9.15_1155]please wait…

Přidat komentář