Panáček v reality show

Den D (25.7.) Mixit, profikamera rychle a levně, U Pepíka 100% zdraví a snídaně až do postele

26. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Den D

[singlepic id=4365 w=420]
Dnes nás čeká díl Den D především snídaňový. Před pětici investorů hledajících projekty, do kterých by mohli investovat, předstoupí párek s nápadem o snídaních servírovaných až do postele, uvidíme dvojku, která asi vzala inspiraci v RS Šéfka, další vidí šanci vydělávat miliony na snídaňovém menu v projektu jménem „U Pepíka“ .

Petr Mandelík, Jitka Zoderová – Snídaně do postele, Brno, 500 tisíc korun za 20%

Ondřej Novák, Václav Poddaný – Extra modul Rig (natáčení fotoaparátem), Struhařov, milion za 20%

Martin Petráš, Janek Glanc – U Pepíka, Stráž pod Dalekem, 700 tisíc za 30%

Dominik Koukal – MeetDominick, 1,5 milionu za 30%

Martin Wallner, Tomáš Hubert – Mixit, Praha, dva miliony za 10%




Dnešní díl se soustředil na téma Snídaně. Snídaně do postele, do firmy, do auta, zdravá snídaně, snídaně na cestách… takže popořádku

Snídaně do postele

Čtyřiadvacetiletá majitelka firmy představila svoji firmu (prozatím) fungující jen v Brně. Na nápad přišla po pařbě, kdy ráno volala bratrovi do vedlejšího pokoje a on jí za stovku přinesl snídani do postele. A řekla si, že by to bylo fajn zajistit i ostatním. Kromě snídaní s dovážkou řeší i různé banketové snídaně k výročí apod. Firma běží 6 měsíců, dosáhla obratu 100 000 Kč. V současné době jedná o franchisingu. Objednat lze online nebo na telefon, domény Snidanedopostele.cz a Snidanedofirem.cz mě osobně zaujaly, průměrná cena snídaně 299 – 3000 Kč už méně (dle slov paní v pořadu je to 200 – 500 Kč, leč webové stránky hovoří jinak). Pokud mám kočku (výraz pro kocovinu, pozn. autora), rozhodně na jídlo chuť nemám. A pokud mám chuť na jídlo, můžu si těch pár kroků do Večerky skočit a za ty peníze si dát k snídani pořádný steak. Investorům, resp. investorkám, se nápad zalíbil. Investoři ocenili prezentaci, John ji lákal do marketingu jedné ze svých firem, ale nabídku nepodali. Margareta i Petra shodně nabídly 500 000 Kč za 30% podíl. Podnikatelka si vybrala Petru.

Kamerofoťák

Pobavil mě záběr před předstoupením k investorům: „Jistě uspějeme! Na 100%“. Přišli s prototypem zařízení, jak z běžného domácího fotoaparátu udělat plnohodnotnou profesionální kameru. Investory se snažili přesvědčit, že podobné modely používají i Lucas a Tarantino (pokud ano, už chápu kde berou tito režiséři nápady – podnikatel po upevnění kamery na krk vypadal jako kříženec vetřelce s Transformers). Pánové navíc nepočítali s tím, že Michal je dobrým fotografem a těmto věcem rozumí. Poukázal na konkurenci i to, že výrobek na trhu již je (což oba pánové evidentně slyšeli poprvé), také na příliš předčasný příchod do Dne D a investoři se shodli na jediném: nemám zájem.

U Pepíka

Snídaně do auta. Zde poprvé jsem chtěla zařvat „WTF?“. Pokud jsem správně pochopila, tak autem si zajedete k malé maringotce, kde si jako na klasických drivech u fastfoodů objednáte něco na snídani a zase jedete pryč. Nejen investoři nechápali „Takže vy budete mít obchod s potravinami, kde budete prodávat jen věci na snídani?“ „Co budete prodávat odpoledne“ „takže budete prodávat to samý co v supermarketu“. Balíček se snídaní v základní verzi stojí 67 Kč. Plánují jich prodat 200 za měsíc, no minimálně. Nájem je 15 000 Kč + mzda zaměstnanců. Taky vám tu nějak nesedí počty? Následný systém příjezdu zleva i zprava už nepobral nikdo „nevím, jestli jsme vám to blbě odprezentovali, nebo to blbě chápete“, Michael komentoval slovy „Pánové, to, co chcete dělat, je podle mě něco mezi sebevraždou a bláznovstvím, zkuste nejdříve prodávat nanuky na koupališti“ na což přišla pohotová odpověď „Já jsem přesvědčenej, že když jste začínal podnikat, tak vám říkali to samý“. Pánové svému projektu sice věřili, ale investoři ne. Pětkrát padlo: nemám zájem.

Cestování s asistentem

Mé druhé dnešní WTF, na projektu pracuje již dva roky a chce v cestování nabídnout zlatou střední cestu mezi individuální a organizovanou turistikou, neboť hromadným zájezdům již odzvonilo a brzy zaniknou. Nabízí tedy cestování s osobním asistentem, komplet se o vás postarají. Příklad, který mi hlava nepobrala: parta mladých studentů cestuje za dobrodružstvím, chtějí 14 dní prokapovat na jihu Ameriky ve státních parcích. Místo aby s sebou tahali kila batohů spacáků a stanů, dostanou mobil a wifinu a o zbytek se postará cestovka… chápete někdo kde je pak to dobrodružství a proč tam teda jedu??? Cena 20 USD / den / cestovní jednotku. Hledá kredit investora, aby byl důvěryhodný. Investoři jej sice upozornili, že podobných agentur je spoustu a i v České republice, ale vypadalo to že jim nevěří. 1 500 000 Kč není investice za podíl, ale vlastně poplatek za partnerství resp. odkup firmy. Petra vytřeštila oči – co chcete prodávat, vždyť projekt nic nedělá, nic negeneruje“. Investory následně zabil prohlášením, že člověk si zaplatí 2 – 3 měsíce předem než pojede. Michal označil prezentaci za nejhorší prezentaci večera, doteď jsem nepochopil co chcete, nemám zájem“, Petra se s tím nepárala a na rovinu řekla že už nemá nervy to poslouchat a nemá zájem, ostatní shodně také neměli zájem.

Mixit.cz

Zaběhnutá firma se stálými zákazníky a povědomím v České republice. Nevyhovuje vám kupované müsli a jeho příchutě? Namixujte si svoje a druhý den vám jej dopravíme až domů. Mají odhadem 10 000 zákazníků, obrat 400 000 Kč. Řeší, jak a jak rychle se rozvíjet dál, vize je nejen internetový obchod, ale dodávky do řetězců a obchodů. Chtěli peníze na propagaci, ale především na rozvoj výroby a logistiky. A zde narazila kosa na kámen. Mixáci chtějí výrobu, je to jejich přidaná hodnota. Investoři pak většinou požadovali odsunutí výroby na externí zdroj, prý to vyjde levněji. Petra a Michal budou jen zákazníky, ne investory. Nabídky ostatních se mírně lišily: Margareta po dohadech 1 000 000 Kč za 25%, Michael 1 000 000 Kč za 25% s podmínkou vyhození výroby z vlastních nákladů a její přesun jinam, a také s tím že pánové se budou věnovat výhradně firmě. Jako poslední nabídl John 1 000 000 Kč za 25% s tím, že výroba zůstane u nich. Mixákům se nelíbil 50% podíl ve firmě, Michael s Margaretou mírně ustoupili, že po splacení investice se sníží jejich podíl na 20% každý. Po krátké poradě pánové odmítli. Nedivím se – to, že mají výrobu u sebe je jejich bonus tak proč se ho zbavovat?  Zmátlo mě však, proč nepřistoupili na nabídku Johna – chápu že nabízel polovinu peněz, ale při zachování výroby, mohli zkusit alepoň smlouvat (já bych t udělala:)).

Nevím, proč některé nesmysly vůbec do vysílání pouští – možná tím sebrali šanci někomu jinému, schopnějšímu. Nebo mám moc selský rozum a nechápu bájné cíle a nevidím hrady v oblacích. Příště nás čekají další nápady a také ohlédnutí za investicemi z minulosti. A budeme dělat mandaly, co pak vysypeme do vody…

Související články

Z chudého Jana z Česka je bohatý John. Vydělává miliony dolarů / iDNES.cz

dessin

... to jsem tak jednou do diskuze napsala kratoucky rekap jedne RS, ten byl zkopirovany primo do clanku a pak uz se tak nejak stalo ze jsme misto do diskuzi zacala psat do clanku :) Delam to svym blondatym zpusobem, delam to rada, bavi me to a snazim se, aby to bavilo i vas ... a víte jak? STAB JE MRKEV!!! :)

Den D

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Honzad
Reagovat

Je příjemné vidět projekt, která člověk už zná (Mixit). Navíc, John opět nezklamal, když je podpořil v jejich vlastní výrobě, jen škoda, že se k němu nikdo další nepřipojil. Každopádně za mě asi vůbec nejsympatičtější soutěžící, za kterými stojí už velká práce a je pod nimi hódně solidně rozjetá práce. A jdu mixovat, dostal jsem chuť :D

2
remaxik
Reagovat

Tak mixit vypada opravdu paradne, hned jsem to chtel.vyzkouset, ale jejich stranky mi bohuzel nefunguji.

3
Zuzana
Reagovat

„mixici“ nemohli pristoupit jen na nabidku Johna- sli pro 2 mega, muzou odejit jen s tim..a Margareta taky chtel resit vyrobu jinak…skoda, ale kluci fakt sikovni!

4
okkvp
Reagovat

Dikes

Reagovat

Tak myslím, že kluci z Mixitu zkrátka pomýšleli na rychlejší růst skrz peníze, ale ve výsledku si uvědomili, že na to nemají koule a tedy se vrátili k postupnému budování svého možná budoucího impéria.

remaxik (2), tak ona většina webů po odvysílání nefunguje. Se na to nahrnou lidi od televizí a hned zkouší. Takřka vždy to běží na obyčejném webhostingu, žádný zátěžový speciál a cachovací úpravy.

Jinak bych tímto chtěl uvítat na Panáčkovi v RS novou autorku dessin. Díky za rekap Dne D. Chyběl nám tu.

6
dessin
Reagovat

Dekuji za uvitani a poteseni na me strane.

jen my, vychovani na EN klavesnici, mame problem s diakritikou a celemu clanku doplnit hacky a carky byl vazne zahul :)

Me nejvic pobavil pan z cestovky, absolutne nechapal ze oni nechapou, vzdyt je to prece tak strasen uzasny a skvely a jedinecny… jen sam nevi v cem. Ja jet na cundr tak jedu pro to, ze taham ten stan a nemam vsude signal a uzivam si tu prirodu – proc bych mela nekomu platit ze mi bagaz odveze a vnuti mi mobil a internet?

7
Radek
Reagovat

Po precteni jsem si chtrel zarvat WTF? Videl autor tohoto clanku vubec stejny dil, ktery davali v TV? Zrejme ne, protoze jinak si nedokazu vysvetlit tolik nepresnosti. Kluci z mixit mluvili o obratu 400t./mes., ne 40t. Proc nevzali nabidku od Johna? Ja myslel, ze je to jasne, kdyz hleda nekdo investici 2m il. a je mu nabidnuta pouze polovina a navic za nepomerne horsich podminek…

Ad kamerofotak. Autorka pise, ze kluci ani nevedeli o konkurenci. Opet nevim, jestli si treba pri sledovani neodbehla cistit zuby, ale kluci jasne o konkurenci vi a dokonce mluvi o tom, ze oni maji jejich produkt vylepseny o nekolik (tusim 4) veci. Myslim, ze by obsah rekapitulace mel byt odrazem originalu, ne snuskou vymyslu.

8
dessin
Reagovat

radek: ahoooj, trdlo, dekuji za upresneni chyby, vypadla mi 0. Chapu, ze nekomu tak uzasnemu jako ty se nikdy zadny prepis nestal, ale musis se smirit s tim, ze jini lide tuto schopnost nemaji.

Kluci o konkurenci nevedeli – o tom, ze se da z dilu poskladat to co maji oni. To jim sdelil az investor Michal. Vedeli o konkurenci profesionalnich kamer, nikoli o tom ze jiz nekdo dela stejne skladacky jako oni.

… ale vlastne – pises „chtrel jsem si zarvat“ – takze vida, i ty nejsi neomylny… tak zavri zobak a napis rekap lepsi :D

9
desin
Reagovat

6: jinak prosim definuj, kde jsou napsane nesmysly? Kdyz uz neco kvakas, mas na to predpokladam nejaky argument. Rada, stejne jako jini autori, nespravna data v clanku opravim. Ale prosim argumenty, nikoli tve zarlive sceny ze ja jsem autor a ty ne :DDD

Reagovat

To chce hlavně klid :)) Ale ty argumenty jsou pravda také potřeba :)

11
desin
Reagovat

SUN: mas pravdu :) vzdy se najde nejaky kritik literarniho dila, ktery ze zavisti napise neco negativniho :DDD Dik

12
Zuzana
Reagovat

absolutne nechci rypat, diky moc za rekap, jen me jeste napadlo k tem nepresnostem, ja sysela cenu za snidani do postele od 200 do 500Kc, ale je mozne, ze jsem slysela blbe (synator mel povidavou :D )

13
desin
Reagovat

Zuzana: rikala to v TV ze „nekde mezi 200 – 500 Kc“, ovsem jeji ceny na webu mluvi ponekud jinak… napr. snidane pro dva za 599 Kc (nechci rypat ja, ale za ty penize myslim nakoupim snidani pro deset lidi :)))

14
Zuzana
Reagovat

desin (dessin? :-) ), jo, to me napadlo az pred chvilkou, ze budes mit info z jejich webu :-)

15
Zuzana
Reagovat

no, za snidani pro dva by clovek mohl mit cca 10 balicku od „Pepika“ :-))

16
Bazinga
Reagovat

blahopřeji k prvnímu článku ;-)

17
desin
Reagovat

Dekuji vsem za privitani a nekamenovani (trdlo nema hlasovaci pravo), moc me to tesi :)

15: no, prave – ja nevim kolik lidi si tohle muze/chce dovolit. Za i kdyby dva litry mam jmenovany steak pro oba a jeste mi zbyde na kabelku :)))

18
matesola
Reagovat

Poplár Rostock je regulérní lichva ve veřejnoprávním prostoru. 20% firmy za půjčku jednoho miliónu, nemluvě o změně konceptu a outsourcingu výroby asi do Činy? To snad ani nemohl myslet vážně.

19
Tetka
Reagovat

Ta myslenka drivu nebyla vubec spatna, ale chtelo by to sirsi sortiment, drive samoobsluha by mi casto bodla. Kdyz treba vezu neco drahyho co nemuzu nechat v aute a nechci se s tim tahat, je drive k nezaplaceni.

20
Honzad
Reagovat

desin: díky za fajn rekap, poslední dobou jsem i díky nulové aktivitě Panáčka ohledně Dne D měl pocit, že se na to snad dívám sám :D a přitom je to v současnosti jediný pořad v televizi, který mě dost baví :) Jen škoda, že nám tahle řada už končí, sestava investorů mi tady naprosto vyhovuje – postupem času je mi Margareta pořád sympatičtější a vesměs se s jejími pohledy shodnu. Neví někdo, jestli se plánuje i další řada?

21
desin
Reagovat

19: tak to me by teda neoslovilo, zvlast ne za ty penize. McDonald i KFC maji drive a snidane dobry, proc bych si mela kupovat salam a rohlik s 50% marzi nechapu

20: dekuji, na Margaretu mam stejny nazor – narozdil od Petry, ktera je mi krajne nesympaticka.

22
Lukáš Franta
Reagovat

Další řadu bychom rádi, ale zatím v plánu není.

23
Robin
Reagovat

To co tam předvádí Rostock s Rychnovskou v posledních dílech je něco skandálního a neomluvitelného. A ti ostatní investoři, kteří se tomu pochechtávaj…….. Nejslušněji se podle mě chovají ti opravdu bohatí, jenomže ti do tohoto pořadu nikdy nepřijdou. Případná další řada by se raději natáčet neměla. Určitě ne s tímhle materiálem. Přeji hezký den. Mějte se.

24
Robin
Reagovat

Rostock je opravdu bohatý. Kdyby chtěl vysolit miliardu cash , tak to udělá.
Jinak ti kluci s kamerou o konkurenci opravdu věděli. Stačí si to pustit. Dokonce zmiňují, že ta konkurence je 4x dražší. Však oni by taky zdražili až by jim přišla faktura za jednu formu do střikolisu néli do formy na tlakové odlévání hliníku. ;)

Přidat komentář