Panáček v reality show

Den D 3. řada (13/13): Grilování Tomia

8. Duben 2011 | napsal(a): | reality show: Den D

A je zde závěr 3. řady. I v posledním díle se pokusí pár podnikavců získat od investorů peníze na rozjezd či rozvoj svých projektů. Jako první se o to pokusí Adéla Švábová s projektem spadajícím do oblasti turistického ruchu. Kryštof Turek a Roman Vaníček vymysleli okap pro slunečník. A fotografové Jan Vojtek a Todd R. Forsgren se pokusí dokázat, že umění může i vydělávat. Získá někdo z těchto podnikatelů peníze a cenné zkušenosti a kontakty investorů? A jak se daří některým z projektů, které zaujaly investory a diváky ve třetí řadě?

 

 

KamPak – Adéla Švábová

Slečna nabízela investorům projekt s reklamní tabulí na které jsou za poplatek umístěny „sběratelské“ kartičky turisticky zajímavých míst ČR. Jediný zajímavý okamžik nastal, když se do Tomia pustila Dana Bérová a Marta Nováková. (ponorková nemoc na vrcholu). Požadovaná investice 600 000 Kč,- za 36% podílu. Bez investice.

Okap ke slunečníkům – Kryštof Turek, Roman Vaníček

Mladí pánové (novinář a student) přišli s nápadem, jak zajistit aby lidé sedící na zahrádce restaurací nebyli mokří od deště. Pánové chtěli prodávat licence k výrobě tohoto okapu, který má spojit dva sluneční deštníky. Ivan Pilný poukázal na to, že v ČR neprší zcela rovně. Navíc si myslím, že deštníky nejsou na zahrádkách restaurací naměstnány těsně vedle sebe, tak aby se to dalo použít. Za jeden vyrobený kus by pánové požadovali v rámci licence 200 Kč,- od výrobců
Požadovaná investice 200 000 Kč,- za 50% podílu. Bez investice.

Limitované edice uměleckých fotografií – Jan Vojtek, Todd R. Forgren

Oba fotografové přišli s nápadem na výrobu limitovaných uměleckých fotografií (100 kusů- v různých rozměrech), tištěných na archivním papíře stálobarevným pigmentovým inkoustem. Vyjednávání o investici bylo zašmodrchané nejen přeskupováním investorů do dvojic, ale i stanovením procentního podílu akceptovatelným pro obě strany.
Požadovaná investice 500 000 Kč,- za 20% do splacení investované částky a následně 5% podílu. Investoři – Dana Bérová, Michael Rostock. Investice – 500 000 Kč,- za 50% podíl do splacení investice, následně 20% do roku 2020. Po tomto datu klesne podíl na 10% (bez odkupu – pouhé snížení podílu)

Ohlédnutí za investovanými projekty

Autoporadce – prodej 80 vozidel týdně. 65 zaměstnanců. Spokojenost M. Rostocka s manažerským týmem. Očekávaný obrat na letošní rok 40 mil. Nabídka stavebních a zemědělských strojů. Možnost obchodovaní s vojenskou technikou.

 

 



Senior Inspect – pro obě dámy, které investovaly má projekt smysl a budoucnost. Call centrum je v provozu.

Limitované edice fotografií – rozšiřovaní nabídky autorů fotografií a nabízených děl. Speciální prodejní výstavy. Expanze do dalších středoevropských zemí.

Neuromarketing – Ivan Pilný je jako investor naprosto spokojený. Firma plánuje otevřít první fitcentrum pro mozek (:-o). Zaměření na firemní zákazníky. Různé postupy na trénování mozku.

Investované projekty ve 3. řadě

Jídelní židlička – Koník
Investoři – Marta Nováková, Ivan Pilný, Michael Rostock. Investice – 3 000 000 Kč,- za 42% (díl 1/13).

Stírací losy Jánošík
Investoři – Dana Bérová, Tomio Okamura. Investice – 2 354 143 Kč,- za 48% (díl 3/13).

Přijď a potkej – seznamovací server
Investoři – Dana Bérová, Marta Nováková, Ivan Pilný. Investice – 1 000 000 Kč,- za 30% (díl 4/13).

Aukční server Autoporadce
Investoři – Dana Bérová, Michael Rostock. Investice – 800 000 Kč,- za 20% (díl 6/13).

Dipito – program k vylepšení vyhledávače Google
Investoři – Dana Bérová, Michael Rostock. Investice – 300 000 Kč,- za 20% (díl 7/13).

Rax ski design – lyže
Investoři – Dana Bérová, Tomio Okanuta, Michael Rostock. Investice – 1 000 000 Kč,- za 70% (díl 9/13).

Senior Inspect – krizová tlačítka pro seniory
Investoři – Dana Bérová, Marta Nováková. Investice – 3 000 000 Kč,- za 30% (díl 10/13).

Neuromarketing – trénování mozku
Investoři – Ivan Pilný. Investice – 2 000 000 Kč,- za 15% (díl 12/13).

Limitované edice fotografií
Investoři – Dana Bérová, Michael Rostock. Investice – 500 000 Kč,- za 50% podíl do splacení investice, následně 20% do roku 2020. Po tomto datu klesne podíl na 10% (bez odkupu – pouhé snížení podílu).

Celková investovaná částka ve třetí řadě – 13 954 143 Kč,- v devíti projektech. Nejaktivnější investor – Dana Bérová. Investovala do 7 projektů.

Přihlašte se do 4. řady Dne D

Připravuje se 4. řada pořadu, do které se můžete přihlásit už nyní na – http://www.ceskatelevize.cz/porady/10297718398-den-d-iii-rada/2838-prihlaska/

PS: Česká televize bude od 14.4 vysílat pořad Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze. Nový cyklus České televize vám poradí jak nenaletět, ušetřit a nechat peníze vydělávat. V prvním dílu nového cyklu Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze uvidíte dva reálné příběhy moravské rodiny a mladého muže z Prahy, kteří se dostali do potíží, protože špatně využívali kreditní karty. Odborníci vysvětlí, jaký je rozdíl mezi kreditní a debetní kartou a jaké výhody a nevýhody jejich používání přináší. Zeptáme se známých osobností a dětí, jak fungují platební karty, ověříme, co všechno potřebujeme k tomu, abychom kreditní kartu získali. Známý ekonom Tomáš Sedláček nám poví, jak fungovaly peníze v minulosti a jak fungují dnes. A v neposlední řadě vám poradíme, jak nechat ušetřené peníze vydělávat.

Den D

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
mirec
Reagovat

Fuu dnes je poriadne husta atmosfera

2
koc
Reagovat

jj .. Tomio tam kroutil ocima jak Hurvajs :)

3
koc
Reagovat

bez mala investovanych 14 mil. v 10 projektech .. to neni spatne

4
Bobby Brown
Reagovat

Ještě dva, tři díly a byly by zajímavější rozhovory mezi investory, než samotné projekty.

Trochu se Tomiovi nedivím, že kroutí očima apod. Protože třeba Marta Nováková nařkla Tomia z toho, že ČR nijak nezaostává atp., ale Tomio netvrdil, že stagnuje ČR, nýbrž turistický ruch Čechů, což je něco jiného.

5
koc
Reagovat

tak nejak pochybuju ze se Tomio zucastni pristi rady .. no mozna jen v pripad e ze mu investovane projekty prinaseji zisk a nebude si chtit nechat ujit dalsi sance ale po tech narazkach bych to ja osobne vzdal :( .. při sumari vsech dilu sem byl prekvapen do kolika projektu investoval Michael Rostock .. zpocatku vypadal jako velky pesimista a ono ani ne ..

6
Bobby Brown
Reagovat

5 – Tomio je tak trochu zvyklý.
Někde to i psal, že napůl Čech (Moravan), napůl Japonec, dostával to sežrat jak tady, tak v Japonsku.
Mně osobně není příjemné, jak se tam opět utvořila smečka čtyř proti jednomu – přesně jako v dětských kolektivech, ani v dospělosti to není jiné. Vždy se najde jedinec, který už je takovým hromosvodem, co přitahuje tento typ pozornosti na svojí osobu.
Akorát, že včera se tam málem seprali i mezi sebou, tak o to bylo zajímavější. ;-)

7
Maxx
Reagovat

Tomio se určitě v cestovním ruchu vyzná nejvíc z celé pětky, však to je taky jeho obor a tak se divím, že se mu ostatní do toho vůbec opovážili kafrat, zvlášť, jak dobře zmínil Bobby Brown, když vůbec nepochopili, jak to myslel. Navíc on pak trefně poznamenal, že se vždycky jeho kolegové tváří jak mají o investici zájem a nakonec z toho nic není, což se stalo pár minut na to znova. On taky nekomentuje výroky ostatních z oborů, kde jsou zase experti oni.

Bylo to od obou dam trapný, hlavně od té černovlasé, která do něho vždycky ryje, jakmile se Tomio opováží někoho kritizovat, nebo jako v případě další investice, kdy ho ani nenechala domluvit a už po něm vyžadovala, aby udělal závěr, protože už byla celá naklepaná, až bude moci mluvit sama. Velmi nekolegiální. Přitom sama si každou investici promýšlí nejdéle, na což má samozřejmě právo, jelikož se jedná o velké peníze, proto nechápu její navážení do kolegy, který vždy zvažuje stejnou investici.

To, že je ale na všechny nejnepříjemnější Mr. Sorry a to vesměs pokaždé a často v momentech, kdy se to nehodí (někdy mi je těmi svými přímými otázkami a odpověďmi sympatický, protože hromada lidí skutečně jen všechno okecává a není schopna odpovědět, na co se člověk ptá, ale někdy se to skutečně nehodí) jí už ale je jedno. Možná dobře, že už třetí řada skončila a že čtvrtá série bude mít možná jíné složení, protože bych začal tu černovlásku (to je myslím Dana, ale jistý si nejsem a to to sleduju pravidelně) asi nenávidět ;-)

8
koc
Reagovat

7 – jj je to D. Bérová .. až tak ? ;-) .. je nepříjemná jak pondělní ráno :(

9
koc
Reagovat

sakrys ted sem si precetl co sem napsal za kravinu – slunecni destnik .. to je podoby nesmysl jako civilni armada nebo materska dovolena :)

10
Bobby Brown
Reagovat

Dana Bérová mne občas nakrkne, ale jinak mám pro ní slabost, tak mi jí nevyřazuj, jo. ;-)

Mě třeba vytočila poznámkou (už nevím k jakému elektronickému produktu to mělo být), když Tomio prohlásil: Myslím, že tohle už v Japonsku určitě mají a možná vylepšené; tak hned ironicky vykřikla: No jo, tak v Japonsku už to mají určitě dvěstě let.
Jednak to Tomio neřekl nijak namyšleně, nebo opovržlivě vůči ČR, ale prostě to jen konstatoval a také k tomu má dobrý důvod, protože v JP mají opravdu neskutečné elektronické fičury. Ty se do Evropy a Ameriky nedováží, jen speciální firmy to na požádání dovezou, ale nemá to homologace atd., je to na vlastní triko. Korea jim již zdatně sekunduje. A to co se tam všechno prodává (jen na jejich trzích) za mobili… wooow, tady se před několika lety začaly dovážet mobily v hodinkách, no jo, ale tam je to hračička známá už někde v devadesátých letech, dnes to mají s kamerkou a hlasovým ovládáním. Prostě to tak je a je to dáno jejich hračičkovskou povahou.

Jinak mám Danu rád. Má trochu hrubší rysy, ale jinak je moc hezká. Tak trochu jí vidím, jak jí na základce nedělá problém hrát s klukama fotbal. Prostě mi přijde, že jí klučičí/mužský svět nečinil potíže a přitom zůstala ženou.
Jak už jsem naznačil, mám k ní vlastně takový ambivalentní vztah. Na jednu stranu bych jí hryzl do zadku za to co řekne, na druhou stranu bych jí… no zase hryznul do zadku, ale z jiných pohnutek. ;-)

11
koc
Reagovat

to bylo k tomu ohrivatku na mleko myslim

12
Bobby Brown
Reagovat

koci, sakra!

Mateřská dovolená je termín, který je naprosto v pořádku. To jen feministkám z nenávisti vyhořely procáky a tak plácají kraviny a ty pak chtějí řešit jakožto bolest tohoto světa.

Jedním z těchto pseudoproblémů je tzv. mateřská dovolená.
Kdyby si lidé přestali plést pojmy z dojmy, tak si vesmír oddechne. Nepleťte si už konečně pojem dovolená a rekreace!
Dovolená je v českém právu pojem ten, že se zaměstnanec svého zaměstnavatele dovolí, že nepřijde do práce a on ho jednak uvolní, jednak ho za to nepropustí, že do té práce nepřišel – měl to dovolené.
Jestli se o dovolené někdo rekreuje, nebo maká na něčem jiném, je věc druhá.
Mateřská dovolená znamená to, že je uvolněna u zaměstnavatele z práce z důvodu mateřství, ale je u zaměstnavatele stále vedená jako zaměstnanec.
Až to bude tak, že otěhotníš = přijdeš o práci, pak skutečně nepůjde o mateřskou dovolenou, ale „jen“ o mateřství.

Takže, ženské… važte si toho, že máte zákonem zajištěnou mateřskou dovolenou!
Jinak by vám to zaměstnavatel nemusel dovolit/tolerovat a přišly byste o práci.

13
koc
Reagovat

12 – dneska se používá rodičovská dovolená ale i s tím moc nesouhlasím :) .. je to takovej dvojsmyslnej výraz :( .. to jsme ale od tematu odbehli dost stranou :)

14
Bobby Brown
Reagovat

13 – a v čem je ten dvojsmysl?
Pokud chápeme význam slova dovolená – od „dovolit se“ – pak žádný dvojsmysl není.

15
koc
Reagovat

14 – ja si pod slovem dovolena predstavim pouze jednu vec .. at uz to slovo vzniklo jakkoli :( .. i kdyz je jasne ze dovolena na zotavenou je uplne neco jineho nez dovolena materksa .. ale i tak ..

16
Jana
Reagovat

jinak ta dáma s kartičkami zapomněla zmínit, že je to nápad opsaný ze zahraničí – docela mě překvapilo, že to Tomio, znalý cestovního ruchu, nevynesl…

17
Bobby Brown
Reagovat

16 – V TV komentáři to zmíněné bylo, že se inspirovala ze zahraničí, kde to frčí.
Navíc, ona se zmínit mohla, ale je to opravdu sestříhané, tak tohle třeba neodvysílali, ale v komentáři to zmínili.

18
okkvp
Reagovat

BB je dnes akosi rozohněný :-)

19
Misha
Reagovat

17 – jenže u nás už podobným způsobem frčí třeba
turistické známky.

20
Misha
Reagovat

18 – já jsem ráda, že mi vysvětlil pojem „dovolená“

21
Ifa
Reagovat

Koci, peknej rekap, jen si neodpustim: v odstavci s projektem KamPak jsi pouzil slovo „umistneny“. Melo by to byt „umisteny“ ;-)

22
koc
Reagovat

21 – jj mas recht .. to se stava .. bud preklep a nebo sem blbej .. ja nikdy nevim :)

23
Bobby Brown
Reagovat

19 – jj, akorát to neříkej mně, ale té sympatické zelenoočce

24
koc
Reagovat

19, 23 – turisticke znamky jsou postaveny na jinem pricncipu .. tam je to o suvenyru z jednoho mista (památka) .. karticky jsou takove reklamo sberatelsko naucne suvenyry .. na druhe strane mohou byt napsane zajimave informace o miste pripadne to muze byt na vice kartickach na nekolika mistech v okolí konkretni pamatky/mistu pripadne spojenych nejakym zpusobem z tim mistem … da se to vyuzit dobre .. ale zda by to splnovalo ten reklamni ucel ? to asi ne

25
PetraK
Reagovat

Co potřebujeme k tomu, abychom kreditní kartu co? Zdá se mi to, nebo tam chybí část textu?

26
koc
Reagovat

25 – mensi chybicka pri vkladani textu :( .. doplneno

jeste mensi doplneni infa k poradu:
Projekt je připravován na dvou programech České televize, v premiéře bude vysílán každý čtvrtek od 21.00 hodin na ČT1 (první díl 14. 4.), poté od 21:30 hodin bude následovat diskuze na stejné téma na ČT24. Připravujeme také formát pro děti, který by měl celý projekt završit.

Přidat komentář