Panáček v reality show

Den D 3. řada: energetická žvýkačka, staročeský mekáč, jidelní židlička Koník nebo studio designu?

13. Leden 2011 | napsal(a): | reality show: Den D

[singlepic id=1172 w=420]
Tak již dnes večer ve 20:50 se nám představí první várka žadatelů o investici v již 3. řadě Dne D. Jak jistě víte, v této řadě se navýšila částka o kterou je možno žádat a to na 3 miliony korun. Kdo se dnes v Dnu D pokusí získat investici a komu se to nakonec podaří, bude vůbec někdo takový?

Adam Čuřín a jeho energetická žvýkačka

[singlepic id=1174 w=420]

Pan Adam Čuřín přijde dnes večer žádat do Dne D o investici ve výši 1,5 milionu korun a to za 35 % podíl ve své podnikatelském záměru energetické žvýkačky.

Jaroslav Voldřich s jídelní židličkou Koník

[singlepic id=1171 w=420]

35 % podíl nabídne ve svém podnikatelském plánu na jídelní židličku nazvanou Koník i Jaroslav Voldřich. Bude za to chtít po investorech maximální částku, tedy 3 miliony korun.

Studio designu Storia Jaroslava Příhody

[singlepic id=1173 w=420]

I třetí zájemce o investici, bude chtít dnes v Dnu D 35 % podíl, tentokrát na oplátku za 1,8 milionu korun a to ve svém Studiu designu Storia. Uspěje?




Staročeský fastfood alias Staročeská Maruška

Poslední zájemce, který se nám představí v prvním díle 3. řady Dne D bude zkušená kuchařka Marie Reidlová z Vimperka. Ta již 12 let objíždí dobové trhy a jarmarky v České republice, ale i v zahraničí a nabízí rychlé staročeské občerstvení z tradičních českých surovin – brambor, zelí, česneku, uzeného, klobásek apod.

Nyní chce s tímto jídlem vytvořit řetězec fastfoodů, takových staročeských mekáčů, které ponesou název Staročeská Maruška.

Nápad i jídlo investorům zachutná, ale zádrhel vznikne ohledně investice. Marie Reidlová požaduje 3 miliony za 5 %, ale nikoliv podílu ve firmě, ale ze zisku po určité období. Zaujme tato nabídka investory? Budeme zde mít staročeský fastfoodový řetězec?

Uvidíte již dnes večer na ČT1 od 20:50 v dalším díle Dne D.

Související články

Den D: Kuchařka v kroji si řekla o tři miliony na staročeský mekáč / iDNES.cz
Den D: přednáška Ondřeje Bartoše o investorech a vyhledávač Petra Hejla, již brzy? / Panáček v RS
První večer Dne D: houpacího koně bych bral i z plastu / Lupa.cz a pohled na první díl od investora Poplara.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Den D

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
RAINMAN
Reagovat

V této řadě „proinvestovali“, tj. účastníkům Dnu D přislíbili cca 13 000 000 Kč.

2
RAINMAN
Reagovat

4. řada na 100 % bude!

3
RAINMAN
Reagovat

Vím to od Tomia Okamura.

Reagovat

Rainman, jedno je přislíbit, druhé skutečně dát. Je totiž pravdou, že mimo kameru se pak často objeví věci, které jsou ve studiu zamlčeny a investice už není tak lákavá.

5
martina
Reagovat

překvapil mě takový zájem o koníka,nepřijde mi tak unikátní a také za mých mladých let se židličky ke stolu,postýlky a houpací koně dědily v rodině i mimo ni,takže nevidím velký trh, i když možná, že chování spotřebitelů se mění takže se už dětské věci nepředávají v rodině poté co dítě vyrostlo?

6
Monika
Reagovat

Martina: taky mne to prekvapilo. Ne ze by ten pan nevedel o cem mluvi, na rozdil od ostatnich to mel prece jen vice promyslene, ale stejne si nemyslim, ze by s tim udelal diru do sveta, ze by prisel s necim novym.

Reagovat

Moniko, na úspěch v podnikání nemusíte přijít s něčím zcela novým, ono mnohdy stačí, aby to člověk dělal lépe a třeba trochu jinak, než konkurence.

8
Monika
Reagovat

Sunicko: Tak samozdrejme mas pravdu, ale stejne si nemyslim, ze to bude nejaky extra business, navic i ta cena bude pro mnoho zakazniku pomerne vysoka. Mne mnohem vice zaujal napad pani Marusky, ale samozdrejme jeji podminky 3 mega za 5 procent byly naprosto neprijatelne, ta zenska snad spadla z kosmu, to snad nemohla myslet vazne.

9
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Moniko, paní Maruška holt nebrala investora jako rovnoceného partnera, ale pouze někoho, kdo jí půjčí peníze. A to byl základní problém.

10
Tomáš
Reagovat

Já si myslím, že dřevovýroba hraček byl opravdu jediný investovatelný projekt; navíc jsem z toho pochopil, že se počítá zejména s exportem do zahraničí, kde je dlouhodobě velký zájem o kvalitní dřevěné hračky. Nikde jsem neviděl, že by paní Maruška měla nějaký byznys plán, navíc jsem její žádost nepochopil. Nechtěla dát podíl ve firmě, chtěla si půjčit. Pak jsem tedy nepobral co znamenalo těch 5 procent na zisku, protože z toho mi vyšlo, že ona do toho dá ze svého necelých 600 miliónů.

11
TK
Reagovat

Tomáš:
Paní Maruška nenabízela 5% podíl ve firmě Staročeská kuchyně s.r.o. (v ní ostatně ani ona sama žádný podíl ve skutečnosti nevlastní), pouze investorům nabízela 5% ze zisku z té jedné budky. Když budka nevydělá, tak by investoři nic nedostali a ani by do jejího podnikání nemohli nijak mluvit.
Proto investoři říkali, že to vlastně není investice, ale půjčka, navíc, čím by tu půjčku měli investoři zajištěnou??

12
Víťa
Reagovat

Paní Maruška byla snad ještě větší mimoň, než ten s tou stavebnicí (kterou nenabízel).
Podle její „kalkulace“ (kdybych jim dala pět procent z firmy, tak mě obírají), má firma hodnotu 60+ mega, což podle jejich webovek má těžko (v podstatě dělají staročeský catering).
Klobása zabalená do bramboráku za čtyři pětky mi taky moc atraktivní nepříjde, ten hamburger ji stále poráží. A jestli si myslí, že ona tohle prosadí někde v zahraničí, tak by se měla nechat vyšetřit.

13
Kapi
Reagovat

Ta nabidka „jidla“ Marusky je strasna- to mysli vazne vsechny ty supermarketove k prasknuti nafouknute (z te hromady kuzi v nich) klobasky zabalene do sucheho bramboraku za 40 kc? nebo jen tak s lacinym kecupem a chlebem jak nekde na kolotocich? Ostatni nabidka je to same…

Fuj, na to bych chut nemela kdybych sla do neceho takoeho tvaricicho se jako neco vic!

14
Kapi
Reagovat

Topinka s cesnekem, chlebove placky- aneb co zbylo z lonska, prodame i dnes!

Špíz z klobasy? Chleba se sadlem a cibuli?.. proboha, kolik za tohle chce?

15
Eduardo
Reagovat

Dobry den p.Pohlreichu,Ste nova tvar varenia a vdaka za uiazenke pravej tvare ceskych restauracii. este raz vdaka.V jednom dieli o grilovani ste davali recept so struhanou citronovou korou. Prekvapilo ma ,že vy ako odbornik doporučujete struhanie citr. kf4ry z normalnych citronov. Vsak je to vrazda!! Citronova kora je plna pesticidov a latok ochranujucich citron ,aby tento preži l dlhu cestu z juznych krajin az k nam. Prekvapuje ma preto ,ze vy to neviete. Ved doporučujete ,aby si ludia nastruhali jedy priamo do jedla! Je to z vasej strany velmi nezodpovedne a neprofesionalene.Co ich takto upozornit NIKDY nestruhajte citr. koru do jedla . Je to jed!Inak vela stastia v dalsej praciFr. K.

Přidat komentář