Panáček v reality show

Den D: přednáška Ondřeje Bartoše o investorech a vyhledávač Petra Hejla, již brzy?

13. Leden 2011 | napsal(a): | reality show: Den D

Než se dnes večer objeví na obrazovce České televize první regulérní díl investiční show Den D, můžete si zavzpomínat díky našemu článku na jeden nápad, který se objevil v předešlých řadách a rovněž na investora Ondřeje Bartoše, který se již plně věnuje svému investičnímu fondu Credo Ventures a nemá tak na Den D bohužel čas.

Ondřej Bartoš a jeho přednáška Jak (ne) hledat investora

Ondřeje Bartoše si 18. listopadu pozvali na Filozofickou fakultu Masarykovy Univerzity v rámci předmětu Blok expertů. Jeho přednáška o investorech a jejich vnímání má takřka 90 minut, ale i tak vám ji vřele doporučujeme. Kdyby takových přednášek na českých VŠ bylo více.

Pohodlně se usaďte a přejeme příjemný poslech, vidět netřeba, ač jde o video.

Petr Hejl a jeho vyhledávač lepší než Google

Možná si na projekt Petra Hejla a jeho vyhledávače lepšího než Google vzpomínáte, možná ne, pak určitě navštivte archiv České televize.

Pouze připomenem, že žádal o 1 milion korun, aby mohl z papíru převést do praxe vyhledávací algoritmus na kterém pracuje již 4 roky a který má vrácet o 10 procent (někde na netu se uvádí 30 %) lepší výsledky než aktuální světová jednička, vyhledávač Google.

Většina lidí si o něm myslí, že je pouhý snílek a dělají si z něj šoufky a je otázka, jestli rozhovor, který s ním včera vyšel na Aktuálně.cz je od autora míněn zcela vážně, nebo pouze přiživení se na internetové slávě Petra Hejla.

Pojďme však k podstatnějším věcem. V rozhovoru je zmínka, že mu z původně požadovaného 1 milionu korun schází již „pouhých“ 100 000 Kč. Tedy od drobných investorů skutečně sehnal 900 000 Kč a co více, dnes jsem na službě Twitter zaznamenal, že na základě rozhovoru na Aktuálně mu uživatel Travel Martin dal nabídku na zbývajích 100 000 Kč (twitter Travel Martina).

Co myslíte, dohodne se nakonec s panem Hejlem a vznikne skutečně vyhledávací algoritmus, který bude výkonnější než Google? Jen dodám, že pánové Sergey Brin a Larry Page, kteří před několika lety založili Google, také chodili se svým nápadem na lepší internetové vyhledávaní po společnostech jako Yahoo apod. a nikdo jim nevěřil.

AKTUALIZACE 20. 1. 2011: Na twitteru Travel Martin uvádí, že k dohodě bohužel zatím nedojde

mail od p.Hejla: zatim neprijima :( jedna s dalsimi investory, preferuje 100k bez podminek, pokud pry neuspeje mozna pak nepohrdne mymi 100k

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Den D

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Bacon
Reagovat

Hlavní problém podle mě je, že se Hejl opírá stále o svých (tuším) 21 webů, které se podle něj nezobrazovaly na Google tam, kde měly, tedy na předních pozicích.

A proto si vymyslel takový algoritmus, který upřednostňuje „kvality“ jeho webů a umístí je na patřičných místech. Chudáci investoři.

2
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Bacon, co vím, tak se s ním bavili i lidé ze Seznam.cz a nezaujal je. Je otázkou, proč do něj někdo ten milion dá, ale co, naše peníze to nejsou.

3
Koala
Reagovat

Machri z oboru informatiky jsou opravdu zvlastni, je jich opravdu malo a je potreba si jich cenit. Ve svete internetu je stale co zlepsovat . . .
Kazdopadne temto projektum fandim . . .

Hodne stesti!

4
Petr Hejl
Reagovat

Soutěž o podíl na zisku z projektu Nový hledač:
http://www.milionovastranka.net/soutez

Přidat komentář