Panáček v reality show

Robin Hood – Cesta ke slávě: bonusový závěrečný díl

10. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Robin Hood - Cesta ke slávě

[singlepic id=757 w=420]
Čtvrt roku po skončení soutěže Robin Hood – Cesta ke slávě nám Prima včera večer nabídla jeden bonusový díl, který mapoval cestu soutěží obou vítězů Jana Kříže a Martiny Bártové a zároveň přinesl záběry jak z příprav muzikálu, tak ze slavnostní premiéry, která se uskutečnila minulý týden.

Tento díl byl rozhodně lepší než ten, který Prima odvysílala 30. května a byl jen sestřihem již vysílaných záběrů. Tentokrát jsme si nejen mohli zopakovat některá z nejlepších vystoupení ze soutěže, ale zároveň jsme viděli i přínosnou reportáž ze zkoušek a dozvěděli jsme se rovněž, jak vítěze soutěže hodnotí jejich slavnější kolegové z muzikálu. Na adresu Martiny Bártové se trefně vyjádřila Leona Machálková, když o ní prohlásila, že svým zpěvem dokáže dojmout. Rovněž nám režie nabídla i vyjádření obou vítězů ke vznikajícímu muzikálu. Honza Kříž zde projevil svou nemoc z povolání, když coby vystudovaný scénograf zhodnotil scénu muzikálu. Od Martiny jsme se zase dozvěděli, že nejtěžší pro ni byl souboj Robina a Mariany. Producent muzikálu nám představil i obsazení dalších rolí finalisty soutěže. O tom, že Radka Pavlovčinová se v rámci muzikálu změnila v čarodějnici, už víme z dob soutěže. Stříbrné finalistce Míše Doubravové byla pro změnu nabídnuta role komorné Kitty. Další alternací téže role se stala i další finalistka Marie Blahynková. V roli zbojníka Muche se alternují hned dva finalisté Viktor Polášek a Petr Novotný.


A protože jsem na druhé premiéře, kde se v obsazení sešlo hned pět finalistů včetně obou vítězů, mohu jejich výkony zhodnotit, i když to tedy bude hodnocení veskrze kladné. Asi vůbec největším překvapením byla čarodějnice Radky Pavlovčinové, ta byla totiž naprosto excelentní. V Radčině projevu se mísila tajemnost i živočišnost, což této postavě dodalo zvláštní kouzlo. Abych se upřímně přiznal, neumím si představit, jak by vedle Radky obstála i taková ostřílená muzikálová matadorka jako Leona Machálková, která čarodějnici rovněž alternuje. I Míša Doubravová v roli komorné excelovala. Navíc jsem byl příjemně překvapen, že její role není pojata jen komediálně, ale má i hloubku. Jan Kříž předvedl v hlavní roli Robina tak nějak to, co jsem od něj očekával – výborný profesionální výkon, v němž dokázal spojit šarm i drsnost. Něco podobného se dá říci i o Viktoru Poláškovi, který zatím sice hraje jen malé role, ale i v této drobné roličce dokázal, že by z fleku mohl hrát i role hlavní. Nejvíce zvědavý jsem však byl na Martinu Bártovou, která je sice famózní zpěvačka, ale s herectvím má zatím minimální zkušenosti. A musím s potěšením říct, že i ona mě velmi překvapila. Její herecký projev je sice civilnější než u jejích kolegů, ale to vůbec nevadilo, protože Martina ovládla roli Mariany svým charismatem a silou osobnosti.

Muzikál Robin Hood se tedy výrazně povedl a mohu ho tedy doporučit všem divákům včetně těch, kteří mají vůči muzikálům zbytečné předsudky. Stejně tak se povedl i včerejší bonusový díl, který byl pro nezasvěcené diváky skutečně přínosem, protože se o tom, jak muzikál vzniká, dozvěděli hodně (možná i víc než během soutěže samotné).

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Robin Hood - Cesta ke slávě

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Ufonka
Reagovat

Taky shlédla shrnutí a vydržela až do jeho konce. Pobavil mě šerm Martiny a líčení Robina jak schytává rány :-).

A kam zmizel David W.? Dal přednost své kapele, pro něj role nenašla?

2
Kapi
Reagovat

Ukazky z muzikalu na youtube jsem videla. Muzikal se mi nelibi. pusobi to lacine, spatne osvetleni, divne choreografie, nudne pisne…

Kriz je z nich asi nejhorsi. On vubec nehraje roli Robina. On proste hraje sam sebe (jak se mezi divadelniky rika) a vubec se mu ta role neda verit.

3
DJ Vlado
Reagovat

Ufonka: Davidovi nabízeli roli šerifa, ale nějak z toho nakonec sešlo (nevím proč). Ale mám pocit, že David o to zas až tak moc nestál.

4
maxx
Reagovat

Sice jsem viděl asi první tři díly, pak mě to přestalo bavit, ale jediné co jsem nechtěl, aby soutěž vyhrál Kříž nebo nějaký Slovák (nejsem rasista nebo tak, ale je to český muzikál a drtivá většina Slováků, když mluví nebo zpívá česky, tak to zní směšně, stejně tomu je i naopak samozřejmě). No a on to Kříž vyhrál. Takže na muzikál nepůjdu. No já bych nešel ani tak :D

5
Vetinari
Reagovat

Musím se ozvat na obranu Kříže. Taky mi nebyl od začátku sympatický. Takže když jsem jela tuto neděli do Kalichu na RH, tak jsem si přála, aby tam „probůh, hlavně nehrál ten Kříž“. A samozřejmě, že hrál. Což se přiznám, že po nějakých 20 minutách mi přestalo naprosto vadit a navíc, když jsem viděla na youtube Noida, tak jsem byla o to víc radši. Jak se mi Noid líbil v Carmen, tak tady mi připadal dost toporný, navíc se špatnou výslovností. Čarodějnice byla výtečná „Pravda je vřed“ mě dostalo. A až na trapné výstupy dvou skřetů, podivné postavy Číňana Li (kde se vzal v Anglii 12.st.???) a pár momentů hodnotím muzikál velice kladně, zejména hudbu O. Soukupa.

6
jane
Reagovat

me nevadi ani martina ani honza me to bylo docela jedno kdo to vyhraje ale radku jsem si teda neprala jeste ze tak. ale ondrova hudba se me rozhodne libi je dost dobry!!!

7
jane
Reagovat

ja jsem to teda sledovala a nemusela jsem teda radku,a vlada jeste ze vypadli! na muzikalu jsem sice nebyla ale ondra ma dobrou hudbu to vim je proste dost dobry ondrasek!!!jinak je mi to jedno kdo to vyhral.

8
jane
Reagovat

ja jsem to sledovala v televizi a jsem rada ze to nevyhral hudec a pavlovcinova!tem jsem nefandila jinak je mi to docela jedno.a co se tyka ondrove hudby tak ondra ma dobrou hudbu to vim on je totis skveli ondrasek!!!

Přidat komentář