Panáček v reality show

Na Nože! Masterchef počesku, co nás čeká v 2. díle

14. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!

V úterý nám TV Prima představila první díl nové gastro reality show Na nože! s velmi populárním reformátorem českého restauratérství Zdeňkem Pohlreichem.

Uplynou 3 dny a bude tu další, druhý díl Na nože. Na co se divák může v něm těšit a bude rozladěn jako po díe prvním? Zreakapitulujme si tedy známá fakta a podívejme se na novinky 2. dílu.

Podle diskusí a prvního dílu je Pořad Na nože! s největší pravděpodobností jistou mutací světového formátu Masterchef (Trocha zklamání pro nás, kteří čekali českou Hells kitchen, i když Masterchef je do jisté míry podobný), který je ale také dílem Gordona Ramseyho. Pokud jsem se ale dobře díval na první díly Masterchef USA, tak bych řekl, že Prima vynaložila do Česko Slovenko má talent tolik finančních prostředků, že jim už na zakoupení licence Masterchefa a jeho následnou produkci zbylo jen pár haléřů. Pořady jsou si podobné jako noc a pozdní noc (nebo možná jako ČS má talent a Talentmánia). Zatímco v Masterchef je všechno obrovské a nablýskané, z pořadu na nože! čpí opatrnost a šetření.

Na nože! díl první – krájení a trochu vaření

V prvním díle Na nože byla ze 40 profesionálních i amatérských kuchařů pomocí jednoduchého, ale krvavého, testu v krájení cibule (tento způsob používá i Gordon Ramsey) a mrkve vybrána dvacítka nejlepších, kteří se přesunuli do kuchyně pořadu Na nože!, která podle mě vypadala jako narychlo sestavená a na jedno použití, kde postupně vařili jídla, která je charakterizují a předkládali je tříčlenné porotě se Zdeňkem v čele, která vybrala 13 finalistů.

Tady je asi na místě říct, že někteří soutěžící působili opravdu prapodivně a vyloučení byla na místě. Ať už šlo o slečnu s molekulární kuchyní, jejíž výtvor spočíval v nakrájené jahodě a nebo o židovskou dívku, která sice vařit uměla, ale bohužel by se asi kvůli omezením vycházejícím z její víry nemohla účastnit některých soutěží (každopádně jí ale přeji, aby jí sen o židovské restauraci vyšel).

A to je vlastně všechno. Kromě krájení a letmého vaření se v prvním díle nic nestalo. Já osobně jsem po prvním díle krapánek zklamaný, obzvláště když jsem si pak pouštěl první díly již zmiňovaného Masterchef.

Ale nehažme flintu do žita. Už za pár dní nás čeká díl druhý, který bude určitě lepší, jelikož, jak všichni víme, Primě nejsou její diváci lhostejní a čte diskuse a bere si je k srdci.


Další díl Na nože již stanoví pravidla

V dalším díle Na nože soutěžící i diváky Zdeněk Pohlreich konečně seznámí s pravidly soutěže: „Každý den vás čeká úkol, který prověří vaše kuchařské schopnosti. První den proběhne souboj o imunitu, druhý den se vyřazuje.“ Imunitu pokaždé získá jen jeden z kuchařů, ten nejlepší.

Uvařit vejce? I na tom si mistr může pošramotit ego

Soutěžící se tak v rámci hry o imunitu zapojí do provozu restaurace Café imperial, kde se po boku kolegů-profesionálů budou podílet na přípravě jídel od polévek přes hlavní chody až po saláty. Druhý úkol bude pak zdánlivě jednoduchý. Příprava vejce. Ale jak všichni ze života víme, ty nejjednodušší věci bývají ty nejsložitější.

Kdo tedy vypadne jako první a kdo si uřízne ostudu na obyčejném vejci? To vše se dozvíme už v úterý 14. září ve 21.20 na Primě. A jak s velkým nadšením říká Zdeněk Pohlreich, bude to Na nože!

související články

V kůži Zdeňka Pohlreicha / iHNed.cz
Kuchař překvapil Pohlreicha: Přepadl banku a má podmínku / Blesk.cz

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 23
1
Pavleek
Reagovat

Mě to teda rozhodně nechytlo a optimismus s kolegou Nickem rozhodně nesdílím. Bylo to nízkorozpočtové béčkové představení rádoby kuchařů. Nic víc nic míň. ČSMT musela Primu asi hodně finančně vyždímat.

2
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Pavleek, tak se ví, že jak Talentmania tak ČSMT stojí každé 100 mega, takže ber, že TV Prima dala 50 mega na tuto show, čili u Na nože už tak štědří jistě nebyli a zatím to vypadá, že si ani tak nedali záležet na držení se licence jako u ČSMT

3
koc
Reagovat

Velmi podařený text ;-) thx
Snad to nedopadne – sedl sem, zapnul sem, přepnul sem – pořád doufám, že první díl byl jen úlet

4
Tuvy
Reagovat

Zkoukl jsem Masterchefa (který je mimo jiné v US hodnocený jako jedna z nejhorších šou o vaření, zaměřená spíš na emoce, než jídlo) a na naše poměry je velmi chytlavý i zábavný (byť skutečně zdaleka ne jako Hells Kitchen). To, že porota „Na Nože!“ se soutěžícím směje (zatímco v Masterchefu se na ně nekompromisně mračí, nanejvýš uznale pochválí) by se snad ještě snést dalo. Problém bude opravdu v penězích – už např. to, že první díl primy v podstatě zahrnoval dva a půl dílu Masterchefa – dává najevo, jak „levně“ je potřeba pořad udělat. Šetření na štábu (jinak se „režije“ a „střih“ nazvat nedá) se s tím veze. Snad s tím Prima ještě něco udělá.

Reagovat

Koc: Děkuju ;-)

JJ, peníze jsou hlavním problémem této show. Ale snad nejsou tak hloupí, aby to nevěděli. Navíc tenhle pořad skoro ani nepropagovali, je to pro ně jen taková bokovka co těží z Pohlreicha.

7
Lea
Reagovat

Propagaci to měĺo docela masivní. Upoutávky, bulvár a výsledek tomu neodpovidá, zatím. Možná nejsou na vině ani tak peníze, jako fakt, že Prima šije RS horkou jehlou, rychle natočit, špatně sestřihat a honem vysílat, ať konkurence „čumí“. Kvalita je vedlejší. Bohužel :(

8
fb
Reagovat

Ja se nadalsi dil tesim, uvidime. Favoritem je pan kuchar „tatka smoula“ z Dubi. Z ano sefe patril k tem ktery meli opravdu zajem a neco umeli.

9
Radek aka SUNíčko
Reagovat

V dnešním Týdnu je recenze prvního dílu Ano, šéfe od pana Macka. Z mého pohledu, nic moc. Hodnotit po prvním díle? A evidentně předlohu neviděl, když se podivuje nad krájením cibule a mrkve.

10
koc
Reagovat

Macek je s prominutim vůl

12
Doktor Notor
Reagovat

@miruna: Super článek, díky za odkaz, nějak mi to uteklo. ;)

13
KK
Reagovat

Článek nemá chybu, fakt výborný.. „Babica je jenom klaun, kterej se dobře prodává. Je to prototyp český malosti, buranství, přizdisráčství a lidi, co na něho koukaj, jsou stejný. Slovo Babica a gastronomie nepatří do jedné věty, ten chlap neví o jídle a restauracích ani ň“ :-D je to borec :-D

15
anja
Reagovat

11 – super článek, ovšem ta diskuze pod ním taky nemá chybu, hlavně ten komenář co se zastává Babicy jak „didakticky“ učí lidi vařit :))

jo – a nevím proč, ale mimoděk se mi při čtení pohlreichových citací vybavil D-fens – ten staryý dobrý, pochopitelně :)

16
Doktor Notor
Reagovat

@anja: Babica přece neučí didakticky vařit, ale rychle a levně se najíst :-)))

17
Luka Most
Reagovat

Help – mě se Na nože líbí, ale mám problém – špatně jim rozumím – je to mýma ušima nebo máte ten samý pocit???

18
Luka Most
Reagovat

a proč tam nechal toho alkoholika??? jsem taky nepochopila :((( asi to není pořad pro mě :)

19
Mike
Reagovat

Tak tohle jsem taky nepochopil… neuteklo mi něco? Vždyť ten vypadnuvší přece udělal dobrý jídlo, ne? Jediný, co mu vytkli, že vajíčko nebylo dominantní složkou, jak chtěli. Jinak pochválili. Zajímavý, že u koprovky s bramborem se o tom nezmínili a v klidu ho poslali dál jako druhýho nejlepšího. Tím neříkám, že bych proti tomu závodkáři něco měl! Naopak, je to sympaťák s letitou praxí, kterej určitě vařit umí a věřím, že ta koprovka byla super. Ale udělali stejnou chybu v zadání, proč na tom jeden vyletí a druhej postoupí? Vejce do skla byly totální průšvih, tam bych neváhal ani minutu…

20
Ifa
Reagovat

Jaj, doufám, že to bude brzy na Streamu!!

Btw. nevíte, jestli tam (na Stream) bude dávat Prima i Krausovu show?

21
TK
Reagovat

Ifa:
Krausovu show sleduju z archívu přímo na stránkách iprima.cz.

22
Ifa
Reagovat

Paráda! Děkuju!

23
žluťoučký kůň
Reagovat

Dokoukal jsem druhy díl a na další už koukat nebudu. Ten co ho vyloučili jen nesplnil zadání..ale to rozhodně nebyl sám. Jednoznačně nejhorší byl ten podnikatel s vejci do skla. V jeho podaní to bylo spíš blitíčko a pokud by neměl vypadnout za ten hnus, tak už za to, že to s klidem odnesl, aby to snědli. Očividně ho tam nechali protože je to člověk samolibý a ješitný..pro reality šou vhodnější než klidný člověk kterému to myslí a není vyložený extrovert.
V prvním díle to bylo o lezení zdeňkovi do otvoru a v tomhle se ukázalo, že ostatní porotci jsou tam jen do počtu. Ta paní „vzala jsem si hoteliéra, tak teď rozumim kuchyni“ je schopná jen opakovat co ostatní řekli a ten pan „mám grumánskou školu“ očividně pro pohlreicha nemá dost kreditu aby ho do toho nechal kecat.
Viděl jsem všechny díly ano šéfe, na ten pořad jsem se těšil. Na nože se pro mne druhým dílem dostali mimo můj zájem.. škoda času.

Přidat komentář