Panáček v reality show

Na nože 7.díl – Iveta jako otloukánek

21. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!

V gastro reality show Na nože už zůstává poslední žena a zároveň „poslední“ amatérka Iveta.
Je tedy dost logické, že se stává terčem vtípků, narážek a občas i urážek všech ostatních.
A protože klukům řekla, že by ráda psala pro nějaký časopis, tak se toho hned chopili a Jarda jí zavolal jako redaktor časopisu. Chudák Iveta jim to sežrala i s navijákem. Je jasné, že má kluků občas plné zuby. A oni jí.

1.den – Dortová bitva

První soutěžní úkol byl opravdovou mužskou záležitostí. Úkolem je vyrobit během čtyřiceti minut dort, který bude dobře nejen chutnat, ale i vypadat.
Aby soutěžící neskončili na tom, že neumí udělat ani základ, pozval si Zdeněk Pohlreich Kateřinu Fornůskovou, cukrářku z Café Imperial.
Každý soutěžící po krátké předváděčce Kateřiny dostal korpus, suroviny na krém, polevu a volnou ruku (Bůh ví, co by se stalo, kdyby měli dělat ještě korpus).
A znovu se spustila rivalita pohlaví. Muži si proti Ivetě přijdou v nevýhodě. A tak se do ní opět pustili. Zatímco Iveta si stranou psala přípravu, muži si z ní opět začali dělat legraci a vést silácké řeči.
První parta kuchařů (Já jim pracovně říkám „machři“, Jamie, Robert, Petr a Lukáš) si občas i navzájem pomáhala. A tak když jeden zkazil krém, měli ho pak špatně všichni a podobně. Dalo by se říct, že zkazili co mohli. Největší problém byly prohozená čokoláda na polevu a na ozdobu. takže ozdoby nezatuhly a poleva udělala na dortu tvrdou skořápku.
Druhá polovina soutěžících (Iveta, David, Jaroslav a Zdeněk) si taky trošku pomáhala, a taky nebylo o problémy nouze. Hned na začátku Iveta zdrcla krém a snažila se to utajit. Všechno ostatní mimo krémy si ale už dělal každý sám a řekl bych, že na výsledcích to bylo poznat a dorty byly jak vzhledově, tak chuťově o pár tříd výš než od první skupiny.
Dorty od první skupiny při hodnocení patřily do kategorie kuriozit a jak soutěžící, tak i já jsem se královsky bavil. Některé Zdeňkovi ani nestály za ochutnání.
Výsledku druhé skupiny byly brány hodně krátce a tak ani není moc známo, jak byly ohodnoceny. Každopádně ale tři nejlepší dorty pocházely právě z této skupiny.
Zástěru tak zaslouženě získal Jarda. („Lepší, než kdyby to získala Iveta, to už bysme byli na prášky všichni“ prohlásil Robert. Chudák holka to mezi nimi bude mít čím dál těžší)


 

2.den – Zpátky do školy

Další úkol čekal na soutěžící v Pražském kulinářském institutu, v království Romana Vaňka, člena poroty (jednou nás možná čeká i vaření podle kuchařky, aby i paní, jejíž jméno si nikdo nepamatuje, přišla se svou troškou do mlýna)
Pro teto úkol byli soutěžící rozlosováni do dvojic. Losování probíhalo formou výběru šanonů Zdeňkových receptů (trapááás) ve kterých byly čísla. Porota pak průběh kurzu sledovala na plátně.
Jako první na řadu přišla dvojice Zdeněk a David, kteří měli účastníky kurzu naučit připravovat mořskou rybu. Na ty byl Zdeněk slabší a tak musel vůdcovskou roli vzít David. Hláška „jak je vykostíte, tak tam pak nebudete mít ty kosti“ podle mě vstoupí do dějin. Celkově byl Zdeněk na odstřel. Nebo jak řekl Zdeněk Pohlreich „střískat gumovou hadicí“. David to sice celé vedl, ale jeho nápad s omytím rýže byl taky za všechny peníze.
Robert s Petrem začali tím, že se s účastníky ani nepředstavili. Prý by si je stejně nezapamatovali. To není moc hezký začátek. Na výuku měli salát s křepelkou, který si trochu předělali po svém a udělali salát se špenátem a k tomu celou křepelku. I přes všechny své vady byli ale mnohem lepší než předchozí skupina a na rozdíl od nich zvládli naservírovat i jídla na talíř.
Do třetice čekali s receptem na klasickou polévku se zeleninou, játrovými knedlíčky a domácími nudlemi na posluchače Jarda a Jamie. Jejich problém ale byl, že si posluchače rozdělili na skupinky a každá dělala něco jiného. Takže ve výsledku tu polévku nikdo neuměl celou, ale dohromady by ji možná zvládli.

 


Poslední byli jediní dva amatéři v soutěži Iveta s Lukášem. Posluchače měli naučit biftek s holandskou omáčkou. Úkoly si pěkně rozdělili podle toho, co kdo uměl. Iveta tak učila omáčku a Lukáš maso. Iveta to vzala zgruntu a pokud střihač nelhal, tak i bez problémů. Lukáš, asi kvůli nervozitě, celou dobu dost vtipkoval. Ale hlavně nevěděl spoustu věcí ohledně masa. I přes to všechno stihli přípravu včas a až na krvavost masa poměrně zdařile.

Kdo půjde dnes z kola ven

Jako nejlepší tým byl Zdeňkem Pohlreichem vyhodnocený Robert s Petrem. Jako druzí, se slušným výsledkem byl Lukáš a Iveta.
Před porotou tak zůstali stát Jamie, Zdeněk a David.
Bez nějakých průtahů, nebo alespoň hry na dramatičnost byl domů poslaný Zdeněk (aspoň se mi v rekapech přestanou plést jména).
Ovšem co nastalo poté bylo peklo. Hlavně pro Ivetu (omlouvám se profesionálům, kteří ji tam nemají rádi za to, že ji dnes tak nějak vyvyšuji, ale on ten díl byl hodně o ní). Všichni se do ní postupně obouvali a byli hodně naštvaní (hodilo by se spíš peprnější slovo), že je nějaká amatérka převyšuje a že ji pořád někdo vyzdvihuje. Bohužel pánové, když neumíte ani základy, tak co se divíte? Nějaká langusta nebo podobně vás nezachrání, když neumíte ani obyčejnou polévku. A Zdeňkova slova na závěr „Ať se profíci držej a ať smetou tu Ivetu“ byla hodně hnusná.

Co nás čeká příště:

Každý ze soutěžících dostane vlastní restauraci. Nebo teda spíše stánek s občerstvením na koupališti.
A v boji o udržení čeká na soutěžící rybí štafeta.
Co to vlastně rybí štafeta je a jak si povede Iveta mezi „profíky“ dál? To se dozvíte už za týden.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
Cipela
Reagovat

Druhá řada SS je zpuštěna

2
Jackolo
Reagovat

A brzy ho bude následovat ČS X factor na Primě a Jojce :-)

Reagovat

Ehm … jakou to má souvislost s Na nože? :-D

4
anja
Reagovat

jamieho sněhulák s jahodama :D ROFL

5
RadstaR
Reagovat

Snehulak alias prasatko nemel chybu. Jinak me ale pekne serou jak vsichni sijou do Ivety, ze je amaterka a davaji ji jasne najevo, ze tam nema co delat, protoze oni sou ti profici. *zvraci*

6
Jana
Reagovat

5 – Souhlasím. Holt asi ješitní chlapi…a silné osobnosti, co tam nakonec zůstali. Jinak pořad má o hodně větší spád než ze začátku, což je dobře.

7
anja
Reagovat

dortík pro jardu jagra byl taky úžasný :) RadstaR, to se dalo čekat, že se chlapi do Ivety obujou, nakonec, je to soutěž a jestli s nima po večerech nevysedává u piva, stává se pro ně dobrým terčem

8
koc
Reagovat

první půlka hodně zábavná .. opocená sedínka některých pánů byla téměř jistá ;-) .. zklamala mě Iveta
druhá půlka taková zvláštní .. výuka byla prapodivná .. myslím, že nikdo výuku nezvládl .. k výuce je potřeba něco navíc, než jen umět vařit

příští štafetové vaření bude určitě divácky vděčné

9
kamil
Reagovat

Mně se ten pořad nelíbí, nešlape to a dívám se jen někdy a ze setrvačnosti kvůli Polreichovi.

Pánové by si měli uvědomit, že je to reality show a na prvním místě je sledovanost. Nabubřelost některých „profíků“ mi také leze krkem (přitom výsledky mají pramalé – dnešní dorty, až na ony tři vybrané kousky, byly parodií na cukrařinu). Ale přesně to Prima potřebuje, aby ryli do sebe navzájem. Na tiché nekonfliktní typy se nikdo dívat nebude.

10
Ifa
Reagovat

Škoda, že je nenechali vyučovat totéž jídlo – jen by se měnily skupinky „posluchačů“. Dalo by se lépe porovnat, jak si kdo vedl.
A pěkně trapné bylo to rozřazování do dvojic losováním desek s Pohlreichovými recepty :-D

11
anja
Reagovat

8 koc, taky jsem čekala, že Iveta je svým dortem všechny rozseká…. hm a nic :/…… ale u vyřazování jsme trpěla, že vyřadí dva moje miláčky :)

12
KK
Reagovat

Zdá se mi to nebo vyřazenej Zdeněk na konci řekl něco ve smyslu „ať se kluci drží a porazí tu Ivetu“??

13
Lady XL
Reagovat

12-jo řekl. Zajímalo by mne,co se to tam děje, protože proti ní jedou všichni a přijde mi,že slovo „amatér“ používají jako zástěrku,protože i Lukáš je amatér,jak sama řekla Iveta.Zda se opravdu nedějí nějaké privilegia např.od štábu…,kdo ví.Ale asi je pravda taky ta, že holt je ženská a nesedává s nimi a nepije pivo a neposlouchá jejich silácké,chlapské řeči.Zkrátka je vhodným objektem smečky.A asi si taky Iveta ráda rejpne a oni neustále trnou, že je porazí zrovna ona – ženská a amatérka.Pamatujete? Minule v pizzerii, všichni se báli, že budou dělat pizzu, jelikož ji nedělali, ale hlavně jim vadilo to,že zjistili,že Iveta má kurz na pizzu a točit těsto umí… Takže tam je ta mužská ješitnost od rádoby profíků. Od těch,kteří tak podělali dorty,že se leckerá domácí kuchařka doma uřvala smíchy.

14
Lady XL
Reagovat

Jinak dort Ivety taky nic moc. Čekala jsem lepší ozdobení,náplň taky zkazila – dát do teplého základu studené máslo… To zdobení u některých mi přišlo fakt dětinské,amatérské – ale člověk se aspoň pobavil :-).Ta druhá část – něco to do sebe mělo, ale asi by možná bylo lepší,kdyby aspoň dvě dvojice (byly 4) měly stejné jídlo na výuku. Iveta v tomhle zářila, což si myslím, že ženská většinou lépe zvládne vysvětlit něco někomu (doma dítěti…), ženám je to spíš vlastní.Ale Lukáš to moc nezkousl, všimli jste si?Že řekli, že to vlastně zachránila Iveta s tou holanskou omáčkou?Přitom on neuměl omáčku, ona maso a tak se dobrovolně takhle rozdělili. Že holt on neuměl ani to maso…, to už byl jeho problém.

15
KK
Reagovat

Chmm, tak v tom případě mě dost zklamal, myslela jsem, že zrovna on se do toho honu na čarodějnice nezapojí, i když.. je to zvláštní, že by se sešlo tolik zamindrákovanejch lidí pohromadě, možná je Iveta extrémně protivná a sestřihy to neukazujou, těžko říct.. jinak mi silně vadí Jamie.. ne jako člověk, ale nechápu, jak si někdo může dovolit „převzít“ jako přezdívku jméno kuchařskýho mistra:o)) mi hlava nebere..

16
mk
Reagovat

Kdo ví, co se děje v zákulisí. Jak říkám, nesmí se zapomínat, že je to hlavně reality show a o kuchařské umění jde až na druhém místě. A taky mi přijde, že Iveta zatím nebyla nikdy tak špatná, aby si zasloužila vyhazov.

17
Hes
Reagovat

Dobře, že Zdeněk vypadl. Pokud v životě nedělal rizoto….. Horší, než „amatéři“.

18
Gabca
Reagovat

no, mozna iveta bude vic snaziva, a to jim treba vadi, ale takovou vlastnost jich tam ma vic.
spis mi prijde, ze problem bude trosku v tom, co rika muj kamarad, ktery ma hospodu – vsichni kuchari jsou vic nebo min magori.
kazda takova skupina, ve ktere se o neco soutezi, o neco bojuje, ale zaroven spolu travi hodne casu, se semkne a potrebuje nejaky katalyzator napeti a agrese, nekoho, na koho muzou nadavat a vymezit se proti nemu. a casto to byva ten nejodlisnejsi – a to je v teto skupine je iveta – je amaterka (jak casto zduraznuji) a navic je zenska (proto casto opakuji, ze jako zenska ma vyhody). lukas trosku hraje roli „kdo chce s vlky byti, musi s nimi vyti“, proto se ucastni techto akci proti ivete, nadavani, proto se ivety nezastane.
no, a navic – je evidentni, ze vsichni ti „profici“ maji dost vysoke ego (a navic je porad slyset, ze dobrej kuchar je vzdycky chlap) – a to, ze je casto chodnocena mezi nejlepsimi v plneni ukolu, jejich egu moc neprida. proste se citi ohrozeni, tak kopou.
ale to je jen muj nazor, jak to na me pusobi.
kazdopadne, ivete v tomto ukolu urcite hodne pomohla jeji prace, kdy je pravdepodobne nucena v praci komunikovat s lidmi na urovni, vysvetlovat a prezentovat sve postoje atd.

19
KK
Reagovat

Já nevím, brigádničím v hospodě, kde jsou dva kuchaři, oba moji kamarádi, ale vůbec z nich nečiší žádný takový vlastnosti.. je fakt, že nesoutěží v žádným pořadu, tak je to možná tím :o))

20
Lady XL
Reagovat

18 – naprosto s tebou souhlasím, pokud tam nebude ze strany štábu nějaké možná i záměrné jakoby upřednostňování Ivety, které my nevidíme /a já tomu nechci věřit,protože jsem na straně Ivety/, tak ty důvody, proč jsou proti ní, jsi popsala výstižně. I toho Lukáše. Ostatně, jakmile je s ní někdo ve dvojici, trojici, tak s ní spolupracuje normálně, nestěžuje si… Prostě čekali, že amatérka bude nejhorší a ne že bude leckdy mezi nejlepšími. Držela jsem jí palce, aby udělala nejlepší dort :-), škoda. A pánové by se měli stydět,profíci a dělají boty jak učni z 1.ročníku! Zdeněk mi byl zkraje sympatický,teď podlehl okolí a začal dělat fouňu.
Ale holt je to RS a tak tyhle boje do toho patří, aspoň máme o čem psát :-)
Jo hláška – „bít ho gumovou hadicí – značky Romo Fulnek“ – super :-))

21
Lady XL
Reagovat

Jo „Jamie“, fakt síla. Zajímavé, že jeho omlouvají, že je takový roztržitý…. ale zdaleka toho tolik neumí jako Iveta i Lukáš a proto se divím té přezdívce… je to urážka Jamieho – skutečného… :-(

22
Maxx
Reagovat

Chudák Ivetka, jsem se měl přihlásit do toho pořadu a utěšovat ji ;P Jinak mě včera bavila hlavně druhá půlka pořadu, jelikož lektorská činnost je moje práce (i když ne v kurzech vaření) a zajímalo mě, jak se s tím popasujou. Každopádně včera byl nejvíc ve svém živlu Roman Vaněk, konečně se trochu rozjel a hodnotil tak, jak jsem od něho od počátku očekával. Ale ono není divu, když to je jeho institut.

23
Jana
Reagovat

18 – Výstižně napsáno. Myslím, že tak nějak to bude.

22 Maxx – Máš pravdu. Roman Vaněk se mi taky včera líbil. Bylo to spontální a jeho komentáře fakt bavily. Ne jako obvykle připravené 2 věty. Jinak ta „paní“ (nepamatuju si jméno) je pořád tragická a už to asi lepší nebude.

Co se týče druhého úkolu, tak pokud to nezvládali po lektorské stránce, tak bych to ještě tak tragicky nebrala. Ne každý profesionál (ekonom, vědec, technik…), byť špička ve svém oboru by byl schopen dané téma předávat studentům/veřejnosti srozumitelně. Zásadní tam ale byly kuchařské chyby – kuchání ryby přes ploutev, steak, atd.

24
Eirin
Reagovat

Ta ženská v porotě je příšerná. Jak vždycky čeká, co řeknou ti dva, aby se k nim fundovaně přidala. Nesnáším lidi, kteří dělají, že něčemu rozumí a přitom z ní naprosto čiší, jak je mimo. Neví někdo, kde ji vyhrabali?

25
koc
Reagovat

24 – autorka kuchařek ;-)

26
koc
Reagovat

Eva Filipová –

Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Několik let má svoji stránku o jídle v týdeníku Instinkt a je členkou gastronomické sekce Asociace hotelů a restaurací. Dlouhodobý mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí ji přivedly k napsání knih Excellent menu, Česká kuchyně v moderním pojetí a Znovuobjevené recepty.

Je spoluautorkou Zlaté kuchařky. Úspěšná a aktuální je autorská publikace v oblasti zásad společenského chování s názvem Společenská nápověda. Eva je gurmetka zastávající názor, že opravdu jsme to, co jíme. Naše gastronomie by si podle ní zasloužila úplně jinou, lepší prezentaci.

Je přesvědčená, že kreativita našich špičkových šéfkuchařů opět vrací českou gastronomii na výsluní, které v minulosti ztratila. Je velkou propagátorkou kvalitního životního stylu, čisté, moderní a kultivované kuchyně bez nešvarů ještě nezapomenuté minulosti.

Ze stránek Primy

27
anja
Reagovat

22 Maxxi, Ivety mi bylo taky líto, evidentně se tam necítí dobře, v záběrech měla červený nos a oteklé oči, pobrečela si tam děvucha asi dost hodně, jsme zvědavá jak to s ní dopadne, fakt že jo

28
Eirin
Reagovat

26 – Díky, tohle jsem četla, ale o jejích kvalitách mě to nijak nepřesvědčilo :) A z její prezentace v tomto pořadu bych si kuchařku od ní nekoupila.

29
koc
Reagovat

28 – třeba umí lepe psat než povidat .. ja zas dokazu lepe mluvit nez psat ;-) .. treba to ma stejne

30
Eirin
Reagovat

29 – ona ale nejenže neumí mluvit – to bych jí nezazlívala, ona působí dojmem, že tomu vůbec nerozumí… obsah jejích sdělení je absolutně nulový, maximálně přizvukuje chlapům.

A přidávám se k ostatním, i mně bylo Ivety líto a fandím jí.

31
anja
Reagovat

28 Eirin, asi ti není sympatická svým projevem nebo tak něco, já jsem si na ni už zvykla……. co se týče poroty, všechny tři beru jakože jsou na svém místě – koho byste tam jako chtěli? všichni tři bezesporu o gastronomii něco vědí, mají něco za sebou a mají všichni stejný zájem, aby se u nás po hospodách nevařily takové hnusy jak se vaří, nepotřebuju aby z Evy nebo z Romana padaly bůhvíjak vtipné hlášky, stačí mi, když zábavu obstará Zdenek sám nebo včera Jamie se svým sněhulákem :)

32
Eirin
Reagovat

Já bych na jejím místě chtěla někoho, kdo tomu rozumí a je to z toho člověka cítit, že tomu rozumí.. mně nevadí, že nedělá fóry, to od porotkyně nečekám. Ale aby jen papouškovala to co řeknou ti dva nebo přišla se svým „No ale… tohleto snad nemyslíš vážně“, na to tam opravdu být nemusí, to bych svedla taky.

33
salko
Reagovat

V minulém dílu mě zarazilo, jak byl na Ivetu hrozně hodný ten týpek v kuchyni při boji o imunitu, to se opravdu nedalo srovnávat s tím, jak zacházel s chlapama. Samozřejmě je možné, že to bylo střihem, ale prakticky jí vůbec nenutil řvát objednávky na kuchaře atd. Takže aspoň v tomto případě tam protekce byla (ačkoliv neměla nijaký dopad, imunitu nezískala), ale vzhledem k tomu, že se nevideli navzájem, tak ona získala mylnou představu, že to byla pohodička a chlapi to prostě nezvládli.

34
viki
Reagovat

Zajímavý ale je, že i ten manažer hambince nebo čeho, je taky amatér a nikdo se do něj neobouvá…schytává to jen Iveta, to neni fér…

35
Lady XL
Reagovat

33 – toho jsem si taky všimla, ale on tam asi zapůsobil faktor hezké ženské, protože všichni kuchaři zpozorněli, dávali pozor, co jim říká :-) a tak možná neměla problém s objednávkami :-). Navíc i ten šéf pak řekl, že byla precizní a všechna objednaná jídla si perfektně naaranžovala na talíři. Navíc je známo, že ženy (pardon pánové) dokáží spíš dělat víc věcí najednou….
Zkrátka pány soutěžící fakt dráždí, že Iveta žádnou disciplínu vyloženě nepo…, zatímco oni-profíci občas ano. A tak si říkám,zda by se neměli spíš zamyslet sami nad sebou, jací jsou profíci,když s nimi amatérka dokáže držet krok :-)
Díky za článek, je super!!

36
KK
Reagovat

..paní, jejíž jméno si nikdo nepamatuje.. :-D :-D přesně.. „ti, o nichž nesmíme mluvit“ :o))

Reagovat

KK: Ty-víš-kdo :-D

38
lola
Reagovat

Na nože – tlupa diotů, posilující si díky mizivým znalostem chabé sebevědomí řevem a vulgarismy, které jediné dávají jejich větám smysl. Nabubřelci, co neumí rizoto. Pitomci, kteří se ze salátu vyvlíknou tím, že dají upečenou křepelku na kus listu. A jejich jedinou společnou motivací je vysmažit Ivetu. Tu, která v dortech sice nevyhrála, ale byla v první trojce, a která jako jediná něco podstatného ty lidi v kurzu naučila. Holandskou omáčku.
Vystihla to – banda blbců, kteří nemají omluvu pro to, že už v tomhle pořadu tolikrát zklamali… :-))

39
Radim
Reagovat

Kamosna dela na prime a me docela zjimave infa…mne osobne hodne prekvapilo kdo tu soutez vyhral :D

40
Lady XL
Reagovat

– něco mimo „mísu“: včera dávali konečně pokračování přerušené Pekelné kuchyně na Barandově!Viděl to někdo? Bylo to super,kam se „Nože“ s…. :-). Samé pípání…:-).A mimochodem-prvně tam dali výuku vaření!! Přivedli maminy – tedy pardón dámičky, které doma nevaří, protože na to mají personál a každý kuchař dostal k ruce jednu z nich a musel je naučit krevetové těstoviny.Uvaření tohoto jídla (sami ho neuměli) jim před tím Ramsey předvedl během pár minut a oni to museli naučit amatéra a jen slovně pomáhat! To bylo něco jiného,než výuka v Institutu!

41
Kimnie
Reagovat

40: Pekelná kuchyně se s formátem Na nože vůbec nemůže srovnávat. Kuchyně má spád, je napínavá, člověk se u ní ani chvíli nenudí. Nože jsou slabej odvar.

42
kapi
Reagovat

Ta baba v porote je na odstrel! HRUUUZA!!

Reagovat

Radim(39): A? Počkej tak pět týdnů a do té doby pššššt
Kimmie: A jak se tu dřív nadávalo, když to někdo srovnával a ty se sem s tím zase přihrneš :-D Řešíme tady Na nože, ne hells kitchen, ju? ;-)

44
Rexistens
Reagovat

Mel by vyletet ten nesympatickej Robert..i kdyz to vypada ze jsou tam machyrci a idioti vsichni … :) ale mozna je to jen strihem;)

45
Ifa
Reagovat

Facebook: Zdeňkova (červená čepice) restaurace: http://www.facebook.com/pages/Teplice-Czech-Republic/Penzion-a-restaurace-Bohemia/110993719186?ref=ts
Jamie: a
Snad Lukáš vaří líp, než umí česky :-/

46
Petr X
Reagovat

Pánové, Vám jestli se se říká šéf kuchaři, tak by mě zajímalo kde vaříte, protože od Vás, všech bych ve svém životě nic nesežral, takové blafy co vaříte, to je fakt úchylárna za jednu hodinu nedokážete udělat salát z Křepelky, i kdyby jste jí meli vykostit a to maso orestovat na pánvičce pak zpařit ten listový špenát, trošku nakrájet, přidat např rajče a trošku orestované papriky nakrájené na čtvrtky, zakápnuté nějakým lehkým dresinkem bylo by to leší než to co jst předvedli v tomto díle. Za druhé na vykoštění ryby nemáte vykošťovací nůž a to je u kuchaře dost ubohý a hlavně u profíka.. Další věc co jste předvedli z nudlema tak se dělají pouze z mouky a vejce žádnej olivový olej do nich opravdu nepatří, a je fakt, že udělat nudle za takovou dobu se stihnout opravdu dá, smíchání těsta máte asi tak za tři minuty, vyválení za dalších 5 minut. Pak to musí asi 15 minut schnout a pak to je za dalších 5 minut nakrájený a uvařený asi za 6-7 minut což je v celku maximálně 35-40 minut. Nejdíl vám bude trvat vývar ale na indukční plotně maximálně 45 minut což se dá ulpně v klidu stihnout, A kdzž něco nevim tak i jako profík si otevřu normy pokrmů a podívám se aspoň na postup a ingrdience co do čeho patří, za to se nemusíte stydět, Nikdoo si nemůže pamatovat 3000 receptů z hlavy. Já jsem vyučenej kuchař, ale nikde nevařim profesoinálně, ale jakoukoliv minutku jsem schopnej udělat do 40 minut a to v restauraci na to máte maximálně 20 minut takže tam kde vy vaříte bych se jídla asi nedočkal. A navíc se navážíte jako ubohý dacani do ženský která natrozdíl od Vás má aspoň snahu to těm lidem vyvětlit, je fakt že holandská omáčka se dělá ve vodní lázni ale to laik nemusí vědět.

47
Míša
Reagovat

Anketa – „Který z účastníků je vám nejvíce sympatický?“
http://www.iprima.cz/nanoze

Přidat komentář