Panáček v reality show

Na nože! 2.díl Café Imperial i obyčejné vejce

15. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!

Po nepříliš vydařeném prvním díle nám Prima včera předvedla o něco málo lepší, i když stále ne dokonalý druhý díl Na nože!

1. Den: Café Imperial

Hned na začátku nás pořad vhrnul na nějaký neznámý statek, kde měli soutěžící nocleh. A i když nás obrazem lehce provedli jeho útrobami, tak vysvětlení místa a důvodu kde a proč se nacházíme jsme se nedočkali. Ale předkládejme, že je to někde u Prahy, jelikož hned první boj o imunitu (tzn. že její vítěz automaticky postupuje přes vyřazovací kolo) se odehrával v chrámu Zdeňka Pohlreicha, v Café Imperial.

Soutěžící o prvním úkolu a účelu jejich pobytu v Café Imperial vášnivě diskutovali během oblékání rondonů, někteří s nimi vcelku zápasili, a pak hned hurá do kuchyně. Tam si je Zdeněk rozdělil do tří skupin a vysvětlil pravidla první soutěže. Skupiny se měly postupně střídat v kuchyni a pomáhat v naprosto běžném provozu při přípravě menu, které nikdo z nich neznal. To mi přijde jako docela hardcore hned na začátku, ale aspoň svitla naděje, že bude o zábavu postaráno.

V této fázi pořad lehce připomínal Ano, šéfe!, hlavně proto, že na to nešel napsat scénář a Pohlreich byl ve svém živlu a tak o peprvé výrazy a nové hlášky nebylo nouze. Ze soutěžících ale čišelo nadšení a nikde nebyla znát nějaká obrovská chyba. Možná až na vinaře Miroslava, který ani tentokrát neodolal a dal si skleničku na zmírnění nervozity a tak vzniknul první mini spor, ale opravdu mini. Jinak vše probíhalo hladce a zase se žádné velké drama nekonalo. Nebo že by ho z toho režisér a střihač neuměli dostat? Já mám pořád pocit, že tito dva pánové se trochu nechytají.
Během hodnocení pak Zdeněk neskrýval své zklamání. Zklamání z toho, že mu nikdo ze soutěžících nedal možnost ho hned vyrazit. Někteří zkrátka pracovali líp, jiní v rámci svých možností. Nejlépe se úkolu zhostil Martin Ševčík a tak je pro další den chráněný imunitou.

2. Den: Taková malá žlutá věc a jak to dokáže zabrat

Druhý den čekalo na kuchaře příjemné probuzení. Pohlreichův spoluporotce, Roman Vaněk, už o čtvrt na šest soutěžící vzbudil pomocí amplionu se sirénou. Jen doufám, že ta část pořadu, která se má týkat sledování soutěžících i mimo kuchyň nebude obsahovat jen pohledy na polooblečené rozespalé kuchaře.
V kuchyni Na nože! už na soutěžící čekal Zdeněk Pohlreich a před ním dva humři. Ale pravé kulinářské umění se dá ukázat i na něčem mnohem jednodušším. Proto dnešním tématem je vejce.
Každý z kuchařů dostal vejce, kuchyň a 25minut, za které měl připravit vaječné jídlo a předvést porotě.
Vypisovat všechna jídla a názory poroty na ně by bylo zdlouhavé a nudné (bohužel téměř polovina pořadu se skládalo právě z tohoto), proto vyberu jen pár zajímavých.
I když mělo být tématem vejce, tak Jana připravila sice vaječnou amoletu, ale i přesto polovinu talíře zabírala opečená sherry rajčata na větvi.


Jamie (asi uhodnete, podle podle koho je tato přezdívka) zase zaexperimentoval a předvedl porotě křepelčí vajíčka a mušle. I když jeho výkon byl dobrý, Zdeněk mu připomenul, že je třeba začít od začátku a ne od prostředku.
Vinař Mirek tentokrát sklenici nepoužil na víno, ale na prezentaci svých vajec. Předvedl nedovařená vejce do skla.
Kuchař závodní jídelny Jirka ukázal svou rychlost a během pětadvaceti minut dokázal udělat ztracené vejce s bramborem a koprovou omáčkou. I když vejce nebylo ideální (vždyť jej, jak sám přiznal, dělal poprvé v životě), koprová omáčka si získala obdiv poroty a místo v jejich paměti.
Iveta, která si přes svoji nezkušenost získala v minulém úkolu pochvalu Zdeňka Pohlreicha, předvedla florentské vejce a opět, i přes nedovařený bílek, si získala uznání poroty díky znalosti receptu, který nezná leckterý profesionální kuchař.
Další výtvory jako nudné vajíčko mezi zeleninou, míchaná vajíčka na milion způsobů a další křepelčí vejce nestojí za zmínku.
Soutěž byla ve své podstatě dobrá, ale její provedení mi dávalo spousty nesmyslností.
Hlavně mi přišlo nefér, že soutěžící vařili jeden po druhém. Je jasné, že v našich podmínkách to moc jinak nešlo, ale minimálně to, kdy se hotoví soutěžící vraceli za svými kolegy a říkali jim verdikty mi přišlo nefér, jelikož ti na konci už věděli, co by bylo nejlepší. A navíc byli odpočatější.

První vyřazování

Porota si před sebe nejdřív postavila Jamieho a Jirku, kteří předpokládali, že jeden z nich je nejlepší a druhý nejhorší. Chyba lávky. Jejich jídla byla nejlepší a oba postupují dál.
Poté se před ně postavila trojice Martin, Robert a Mirek. Bylo už jasné, že jeden z nich bude vyřazen. Po téměř amerických argumentech, kde všichni tvrdili, že ještě mají co ukázat a zlepší se (chybělo jen že vaří srdíčkem) a které stejně podle mě nic nezměnily, nepostoupil do dalšího kola Martin za svůj salát s vejcem.
Na závěr následoval teskný potemnělý záběr, v němž si Martin balil své nože. Ale i takové věci k podobným pořadům patří. Jen mohli vymyslet něco méně násilného, jako například v Hells kitchen s rondony.

Osobně tento díl hodnotím líp než předešlý a nad pořadem ještě pořád nelámu hůl. Co mi však ale stále vadí je střih, který tomu dodává šťávu maximálně v upoutávkách a ani tam to není žádná hitparáda.

Co bude příště:

Zdeněk nám přinese další porci svých hlášek při filetování lososů a znovu se vzkřísí tolik známá červená čepička z Ano, šéfe!.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
1
Ifa
Reagovat

Ta ženská porotkyně je zoufalá!!!

Jinak se mi včerejší díl moc líbil!

2
Lucka Most
Reagovat

Vyjadřovala jsem se už pod článkem na upoutávku na tento pořad a protože mě zajímá Váš názor přesunu dotazy i sem:
1. Vůbec jim v určitých momentech nerozumím – nevím jestli mám závadu na svých uších, nebo máte stejný poznatek – dle mého by se vůbec nic nestalo, kdyby tam dali titulky
2. Nechápu proč tam nechali toho alkoholika – zas tak nic extra nepředvedl a neustále lže – že tam ještě chvíli nechali holky, docela chápu – nevaří až tak špatně a mezi tolika chlapi, je dobrý mít aspon chvíli ten ženský element :)

Jinak se mi Na nože líbí – no prostě miluju Zdeňka :)

3
koc
Reagovat

Tak o pravidlech sem se nedozvědel nic ;-), ale třeba je to tím jak málo sem dával pozor
Ozvučení nekterých scén je přímo zoufalé

Vaření v CI musel být pro některé soutěžící mírně řečeno šokující i když se s tím asi poprali statečně – než černou zástěru tak bych asi zvolil pro imunitu černý rondon (i když nechápu proč ten člověk vařil, když má imunitu – kdyby to pokazil tak ho stejně asi vyhodí)

Vejce – dobrý nápad
Málokdo pochopil zadání jak sem tak ty jejich vytvory sledoval. Je zajímavé sledovat jak má ten který kuchař přístup k vaření a jejich jídla jsou krásným odrazem jejich duší

Zda byla či nebyla vybrána trojice k vařazení správně? Nevím, nebyla vidět příprava všech (to je k délce pořadu asi normal).
Pokud přijmu to, že si mám vybrat z těch tří tak vlastně ani nevím koho.
Jeden vlastně jen připravil salát (kde nebylo vše + vejce + údajně výborný toust), druhého bude provázet sklenice celým pořadem (je jedno co do ní dá, ale asi tam bude přítomna vždy – navíc bych asi neunesl kdyby mi přinesl syrová vejce) a třetí je namachrovanej nesympatickej mrzout, kterému schází fantazie (minule jí měl zase až moc když dal do rizota smetanu).
Z pohledu diváká bych raději vybral skleničku, ale nechutnal sem ani jedno jídlo takže musím Zdendovi věřit.

Na pár nedostaků vcelku zábavné a už se těším na příští díl.

4
Lady XL
Reagovat

Moc se mi to líbilo.A chápu, že ještě nevyhodili toho Míru-skleničku :-). V prvním díle předvedl famózní jídlo, pokud si pamatuji, takže mu dávají ještě šanci… Já bych vyhodila asi toho dalšího,toho mrzouta. V ukázkách je vidět, že bude zase mít problémy a na vše si stěžuje… Ale možná proto tam je. Mluví a mluví… Ale ženské bych nevyhazovala.Blondýna je dobrá na to, že nedělala profi kuchyni, což uznávají i porotci. Podobné soutěžící byly i v Pekelné kuchyni. Sice nevyhrály, ale dotáhly to daleko a hodně se naučily. Tuším Julie, či jak se jmenovala, nakonec dostala od Ramseye zaplacený kurz pro kuchaře.
Někde jsem četla, že schválně nechtějí říct kompletní pravidla, ale nevím proč.

5
KK
Reagovat

Ozvučení v tý „Na nože!“ kuchyni bylo hodně tragický.. jak kdyby Zdeněk mluvil ze sudu.. je to možný, že si tohle nepodchytěj? To asi není tak složitý, no ne?

6
Petra
Reagovat

Jsem z tohohle poradu dost na rozpacich, Ano sefe melo spad, bylo vtipne, dynamicke. Tohle je hooodne slabej odvar z Pekelne kuchyne a Ano sefe, zvuk opravdu prisernej, soutezici maji v podstate leharo, zadne vytky, zadna kritika. Podle me si jich tam vzali az dost, neni prostor na to venovat se jim jednotlive, mota se tam x lidi, kteri mi totalne splyvaji (zenu od muze poznam), pak uvari vejce stokrat jinak, porota to sni, vetsinou pochvali a jede se dal. Na konci teda jeden vypadne, ale jestli to bude mit takovyhle spád a co jeden tyden, to pouze jeden vypadly, no to mame do Vanoc co delat.

7
Daniel
Reagovat

Tak se ještě jednou vyjádřím k formátu této RS.

Jedná se o naprostou slátaninu velké dvojky (Hells Kitchen, Top chef), ale nejvíc si Prima bere z nové RS Masterchef, tak jak jsem již psal v minulých dílech. Asi prostě máme smůlu, že Prima neměla finance na nákup originál licence, tak jak to udělala u talentu (Nicméně buďme rádi i za to), protože je zde zase snaha českých šikulů sprznit co jde. Snaží se použít z každé show to nejlepší, ale ve výsledku to vypadá velmi komicky.

Beru to vše z pohledu člověka, který viděl všechny díly všech tří RS, takže jsem docela kritický. Nicméně by mě zajímal názor člověka, který tyto show neviděl.

Ono by se o tom dalo psát dlouho. Co je opravdu komické, co je převzato z jaké show, ale nechci to někomu kazit, takže ať si každý udělá svůj obrázek;-)

Reagovat

Danieli, kaž nám to, minimálně mě tvůj názor zajímá. Nebylo by od věci napsat, co je z které show, klidně formou článku :)

9
Naďa
Reagovat

Připadá mi podivné, že jeden kuchař byl za salát se ztraceným vejcem pokárán a vyhozen, že to není vaječné jídlo, ale koprovka s bramborem a se ztraceným vejcem byla oceněna jeko druhé nejlepší (nepřu se o to, že chutnala výtečně).

10
Maxx
Reagovat

Daniel: Já neviděl ani jeden z těch zahraničních pořadů a jsem s Na nože spokojený a budu ho s radostí sledovat až do konce. Možná to je vaše chyba, že jste tak hrrr do zahraničních reality show, protože pak logicky nemůžete být spokojeni s českými verzemi, kde prostě chybí tolik financí a zkušeností jako třeba ve VB nebo USA. Čest výjimce, kterou je Talent, který je se zahraničními verzemi naprosto srovnatelný. A to je možná to, co Na nože trochu degraduje, Prima tehle pořad nemá jako hlavní trhák podzimu (tím je Talent a Show J. Krause), takže je jasné, že se muselo na něčem víc šetřit – viz zvuk v kuchyni apod., a další nedotažené věci. Každopádně mě to baví, přijde mi i dobrý, jak vybírají disciplíny – cibule, vejce, příště filetování ryb, zapojení se do provozu Café Imperial atd. Já jsem spokojenej, navíc jak budou soutěžící postupně vypadávat, tak se s nima začneme sžívat, budeme mít favority a zas to bude o něčem jiném. Každopádně mě to hodně baví i teď, i přesto, že není tolik času na Pohlreichovy hlášky a je to zkrátka od Ano, šéfe jiné. Jenže nikdo nemohl čekat, že to bude stejné. Mínusem pro mě je jen absence věcí, které jsem čekal – více tvrdosti na soutěžící a takový ten živý střih s dobrou hudbou ala Prima, jako bylo u Ano, šéfe nebo jiných pořadů. Ale i tak, dávám 4* z 5.

11
Kapi
Reagovat

2. díl byl uz o moc lepsi! Casto to pripominalo svetle chvilky u „Ano, sefe!“

Dobry strih (jen u toho rozhodovani na konci to bylo trochu desli nez muselo), dobra hudba, skvely startujici Zdenek…

Hruzy – ta priserna zenska tam vubec nemela byt! Co rekne, to je ostuda a nema to hlavu ani patu!
Ten pruvodni hlas je desne nesympaticky a uspavajici! Ztraci to pri nem stavu!

Nakonec se mi nelibilo to jak meli pozvat ty tri jmena a ostatnim mohli hned rict, ze oni byli nejlepsi – takze ostatni vedeli, ze oni uz to nebudou. Meli si je tam nechat a postavit stranou…

12
RadstaR
Reagovat

Druhy dil byl lepsi, ale stale je to o nicem. Nuda, nuda, nuda. Ano sefe bylo 100x lepsi.

13
inga
Reagovat

Chci zpět Ano Šéfe!

14
Marek
Reagovat

Sice to sem tak trochu nepatří, ale TV Barrandov přerušila vysílání Pekelné kuchyně. Zde je vyjádření tv.

Dobrý den,
velice děkujeme za projevený zájem o naši TV.
Bohužel pořad „Pekelná kuchyně“ již nebude od 13.9.2010 do vysílání zařazen z důvodu velmi nízké sledovanosti. Nový termín vysílání prozatím není určen.
Za případné zklamání se velmi omlouváme a věříme, že nám i nadále zachováte svou přízeň.
Přejeme hezký den.
S pozdravem

Nedívím se, když to dali proti Prostřenu.

15
lola
Reagovat

to Marek – díky za info, byla jsem pěkně nas*ratá, utnou to v půlce série a dají tam Odsouzené, proč, proboha, když při frekvenci vysílání 5xtýdně by to dojeli ani ne za 14 dnů… :-((

16
Tuvy
Reagovat

Souhlas s tím, že druhý díl byl již podstatně lepší. Střih byl rozhodně snesitelnější a děj pořadu se tak dal sledovat. Na druhou stranu, stále jsou v pořadu velmi špatné prvky:
Nudí – pořad nebaví, nevzruší a závěrečné vylučování bylo tak strašně natažené!!! Chápu, že mají jen jednu kuchyni, ale už ta samotná představa, že zatímco první měl na to vejce fakt těch 25 minut, ten poslední (13.) vařil to samé vejce nejdříve o nějakých 6,5 hodiny později.
K iritující nudě toho všeho přispívá velmi nepříjemný unylý vypravěč – to klidně mohli nechat dělat Polreicha, byť by tím jen potvrdili, že jde o one-man-show.

17
Honzad
Reagovat

Taky vůbec neznám a zahraniční verze a přestože jsem byl v rozpacích z prvního dílu, včera jsem se příjemně bavil. Zdenda jsme konečně viděli mnohem víc (i hlášky padaly) a zadané úkoly mi přišly opravdu hodně nápadité a zajímavé. Je samozřejmé, že nemůžeme vidět vařit všechny, to už by ta stopáž byla šílená. Co se týká soutěžících, je to směsice opravdu zvláštních lidí, i když se ta show díky společnému bydlení přímo nabízí ke konfliktům a zajímavým situacím, zdá se ale, že prozatím si po krku moc nejdou. Ale je to asi otázka času, kdy budou ubývat. Dvojice včerejších vítězů, tedy pan „talent“ a pan „koprovka“ mě opravdu vařením zaujaly nejvíc, Zdenda je stále stejně dobrý, jen Vaněk a ta nemastná neslaná blondýna mi prostě nesedí. A taky mám jeden dotaz- nebyl ten jeden kuchař (Zdeněk?) se svou restaurací v Ano, šéfe? :)

18
anja
Reagovat

zdenek mi i v tomto díle připadal nějaký takový svázaný nebo co…

19
Maxx
Reagovat

Anja: To je, ale já vím proč. Ono to bylo slyšet i u toho vysvětlování pravidel apod. Zatímco u Ano, šéfe byl sám za sebe a nebyl ničím vázanej, kromě některých předem domluvených fórů spešl pro kameru, tady vystupuje jako hlavní tvář svého pořadu a často prezentuje jasně předem naučenej text. A cítím, že prostě není ve své kůži, protože nemá takovou volnost a vlastně všechno je předem nalajnované – co se bude vařit, pravidla. V Ano, šéfe to byla hodně improvizace, vlastně on celý den v těch hospodách byl sám za sebe a pak se to jen sestříhalo. Úkoly vymýšlel maximálně pár dní předem s produkcí, ale byla to jeho režie. Tady se musí mnohem víc řídit zadáním Primy a je vidět, že první pořad mu byl bližší.

20
anja
Reagovat

jo Maxxi, máš pravdu, a taky, že v Ano šéfe šlo v podstatě o houby, o srandu, o to jak nastartovat hospodu, což se mohlo a nemuselo podařit, kdežto tady je to soutěž o milión a o prestiž a Zdenka asi svazuje i to, aby byl „spravedlivý“

21
Honzad
Reagovat

Pravda je, že Zdenda není tak bezprostřední, jako v Ano, šéfe, ale určitě bych nesouhlasil s názorem, že u Ano, šéfe to byla čistě jeho režie. Mnohokrát se totiž do sprostých slov přímo nutil (že by na doporučení?) a ne vždycky to bylo přirozené. V takových případech to pak vůbec nepobavilo tolik, jako když Zdeněk hází jednu hlášku za sebou (a sprostá slova k tomu vůbec nepotřeboval). Jasně, díky svému slovníku se stal známějším, ale ne každému právě to vyhovuje… :)

22
Maxx
Reagovat

Honzad: Je rozdíl, když ho produkce nutí, aby byl ostřejší nebo vulgárnější a je rozdíl, když musí během natáčení odříkat připravený text a jet podle jasnýho harmonogramu. Já neřekl, že Ano, šéfe bylo v jeho režii, ale měl tam volnost. Tady v Nožích moc nemá a je to sakra velkej rozdíl už jen proto, že prostě Ano, šéfe na sebe nenavazovalo, Nože jsou striktně daný, kam se budou díl od dílu vyvíjet, takže oba pořady jsou diametrálně jinde. A kouzlo Pohlreicha je právě v jeho bezprostřednosti, vždyť to je kuchař a podnikatel, ne moderátor. Ale uvidíme, časem se určitě skvěle vžije i do týhle role.

23
Doktor Notor
Reagovat

Tak na střih bych si nestěžoval, zkouknul jsem americkou verzi Masterchef (finálový díl bude tuším tuhle neděli) a tam to bylo daleko horší – to napětí tam je dost umělé a celé je to přeefektované, předramatizované a tak nějak mi to leze po americku na nervy. Ostatně, tohle je dlouhodobě i neduh americké verze Hell’s Kitchen. Na Brity v tomhle směru nikdo nemá – Kitchen Nightmares a The F Word v podání Channel 4 to je prostě špička. Hell’s Kitchen se tam bohužel nechytila, protože Gordona znechutila první řada s celebritami natolik, že už to v Británii dál točit nechtěl.

Novozélandská verze Masterchef mi z tohohle hlediska přišla daleko lepší, ale tam chyběl prostě Gordon, bez něj to prostě není ono a z těch porotců mu tam typově nikdo neodpovídal. :( Prima by si měla Pohlreicha hýčkat, tyhle „ramsayovské“ role mu sednou jako prdel na hrnec.

Jinak k porotě – Vaněk OK, ta ženská je prostě úplně mimo, navíc tyhle blond slepicoidní typy mi lezou neskutečně na nervy. Co se týče zbytku – no je prostě vidět, že rozpočet je o dva řády jinde než u ČSMT, ale úplně bych to ještě nezatracoval, na naše poměry pořád nadprůměr.

24
Doktor Notor
Reagovat

Nějak mi z předchozího postu ještě vypadla grafika – to je neskutečně odporné a nepovedené a speciálně u Primy to naprosto nechápu, jak něco tak otřesného mohli vyplodit. Udělat něco trochu na úrovni místo šedivých čtverců, šíleného fontu a neumětelského (opět šedého) loga by je snad nezruinovalo a určitě to umí. :/

25
dessin
Reagovat

Tak po dlouhe dobe pridam svou trosku do mlyna :)

Porotci: Zdenek a Vanek – sehrana dvojka, chvilku casu a budou uplne spicka :) Ta blondyna je tam asi na okrasu, nevim.

Soutez: ukoly jako takove me i bavi, problem je z meho pohledu ve strihu. To jak kdo vari, kdyz je jich tam 20 ci kolik, me az tak nezajima. Stacilo ukazat „delam tohle tohle“ plus nedejboze nejaky prusvih, prineseni porote, dve zakladni vety na kritiku a povidani poroty o samote. Na konci jmeno + varil to a to, zabralo by to dve minuty a vsichni by vedeli co kdo varil bez pulhodinoveho koukani na pobihajici bile postavy po nerezove kuchyni. Pro me bylo zajimavejso Cafe Imperial, ale no tak dobre.

Chyby: osobne me velmi, ale velmi rozhodila moznost jiz odvarenych kandidatu vratit se zpet mezi ty, na ktere vse jeste ceka. Take ty posledni chudaci tam jen sedeli a cekali az na ne prijde rada, nic moc. U vyrazovani take silene, bud zavolat vsechny, nebo jednoho po druhem a tem co cekaji nerikat jak to dopadlo. Takhle se do bunky vratil (Martin??) vypadnuty a rika „tak cau“ a bylo po napeti.

Celkove se ale bavim, Zdenda nam doufam opet zacne hlaskovat (myslim ze u filetu se dockame):)))

BTW: dovolte mi otazku: Na Zdenka jsem tuhle narazila v parte nejakych chlapiku v Praze, stali a kecali. Pozadali byste ho o foto/autogram, nebo ne? (ja nenasla odvahu, takze za me ne) diky :))))

26
Ifa
Reagovat

Já bych ho určitě požádala – kdyby neměl náladu, nebo se mu nechtělo, tak by to určitě řekl, a kdyby chtěl, tak z toho ještě udělá srandu. Myslím, že ho ten zájem „obyčejných lidí“ ještě pořád těší, pokud je v nějakých mezích (ne jako bulvár). Aspoň tak na mě působil v květnu, kdy se mi na Světu knihy podepsal a pak ho manžel poprosil, jestli by se se mnou nevyfotil, ač to nebylo v plánu akce. A on ochotně že jo a pak to viděli další lidi, tak se s nimi dál fotil.

27
anja
Reagovat

dessin, za mě taky NE, ale Ahoj bych mu řekla :)

28
Maxx
Reagovat

Pravda, že ta grafika, konkrétně ty šedý čtverce při představování soutěžících a do toho to šílené písmo je na Primu úlet jako prase. Možná snaha o retro, nevím, ale ten kdo to udělal, by zasloužil profackovat.

29
Ifa
Reagovat

Jedna soutěžící, Iveta, chodí s Budařem: http://ahaonline.cz/cz/spolecnost/51913/iveta-fabesova-(26),-partnerka-herce-budare:-bat-se-pohlreicha?-ani-omylem!/

30
Kocovina
Reagovat

Tak jsem konečně shlédnul i druhý díl Na Noze a neodpustim si pridat svuj vlastni komentar, prestoze uz trochu s krizkem po funusu.

Prvni dil me docela bavil. Uvodni sito skrze cibuli a mrkev mi prislo super, melo to dynamiku, tekla krev a prestoze je porad casto kritizovan za levnou vypravu, tak scena ve velke hale mi prisla dobre nasvicena + cibule rovnou z nakladaku, zkratka za malo penez hodne muziky a bylo to takove jakoby velkolepe :)
Pak prisla druha cast poradu, ktera uz me tak nevzala. Rychly sestrih, abychom toho videli co nejvice a pritom jsme vlastne nevideli nic. Navic se tu naplno odhalily dve z meho pohledu nejvetsi slabiny poradu – porota a prilisna mirnost hodnoceni smerem k soutezicim. Zatimco o druhem bodu budu psat pozdeji, k porote to napisu rovnou. Myslim, ze byla obrovska chyba obsadit tri porotce a ja bych tam stokrat radeji videl jen Zdenka. Tak jako tak se ukazuje, ze on hraje tu hlavni roli a az do konce cele souteze budou ostatni jen do poctu. Navic to zbytecne prodluzuje celou soutez, ono se to nezda, ale nez vsichni tri ochutnaji, abychom si poslechli postupne tri hodnoceni, to zabere cas a dle meho zbytecne.

Tak a ted hura k druhemu dilu, ktery mam v zive pameti. Vetsina divaku pise, ze druhy dil byl pro ne lepsi, ja to mam bohuzel naopak. Cela prvni cast mi prisla jak nudny sestrih dokumentu „Varime v Cafe imperial“, to cele podbarveno nezajimavou hudbou. Je naprosto tristni, ze rezie nedokazal z celeho vareni vytahnout jedinou vyhrocenou nebo alespon jinak zajimavou situaci. Jsem jen krok od toho, abych prohlasil, ze jsem se vyslovene nudil.
Druha cast uz to trochu napravila – soutezici konecne dostali dost televizniho prostoru, takze se clovek zacinal orientovat v tvarich a navic jsme videli, jak kdo vari. Samotne zadani souteze s vejcem mi prislo napadite. Bohuzel to je vse, protoze jak to Prima pojmula, z toho me az mrazi. Jeden po druhem opet pred porotu, dlouhe hodnoceni, kde se ale vlastne nic nereklo a celou nudu jen trochu cerily medailonky kucharu.
A ted k me hlavni vytce – naprosta absence vyhrocenych situaci a zajimavych momentu. At si kdo chce, co chce rika, reality jsou a budou o konfliktech a zajimavych momentech, i kdyby jim rezie musela pomoct. Ano, chapu, ze diskuse by pak byly plne toho, ze tohle bylo nahrane a tamhle ze byl Zdenek do neceho natlacen, ale co uz, alespon by bylo na co koukat. Porad se jmenuje Na Noze, takze uz jen podle nazvu bych predpokladal, ze se porotci nebudou k soutezicim chovat jako v rukavickach. Prakticky ke vsem kucharum meli pri vareni vejce nejakou vyhradu a pokud by jen trochu chteli, mohli by je dostatecne podusit – syrove vejce vylit na zem nebo neco podobneho. Nic. Porad bych prejmenoval spis na Na Lzice.

31
Ifa
Reagovat

Nevím, jestli vám to půjde otevřít tak, abyste to viděli jako já, ale na knizniweb.cz má Pohlreich dokonce svou záložku, kde jsou v nabídce 4 jeho knihy :-)) http://www.knizniweb.cz/index.html#b-1417-6151

32
Ifa
Reagovat

Resp. 4 knihy s jeho tváří.
Aby za chvíli nebylo přezdeňkováno, i když chápu, že z toho sám chce asi vytřískat co nejvíc.

33
Maxx
Reagovat

Na lžíce :DD No je pravda, že bych taky uvítal nějaký fláknutí jídlem o zem apod., jako u Ramsaye. Ale on to už říkal Vláďa Železnej kdysi u těch jeho sobotních poledních chvilek, že český divák není na krutost ala Amerika zvyklý a neunesl by ji. Samozřejmě od té doby nějaké doba uplynula, ale zase tolik se toho asi nezměnilo. Říkal to tenkrát u pořadu Nejslabší, máte padáka, že naše moderátorka prostě nemůže soutěžící stírat tak, jako to dělají na západě. Možná je to trochu paradox, že civilizovanější západ je v televizní tvorbě tvrdší než divočejší východ (a to by se debata ještě klidně mohla rozšířit na silně věřící země jako Polsko apod., kde mají i Pokémoni povolenou hranici někde od 15let, protože tam je násilí), ale co se dá dělat. Zdeněk byl v Ano, šéfe mnohem mírnější než Ramsay, ale i tak sami víte, že hromada lidí ho má za vulgární hovado, který umí jen nadávat apod. Hold takhle to tady je nastavený a televize bude v honbě za divákem servírovat od každého trochu – skandály a krutost pro asi spíš mladší diváky dychtící po nečekaných zvratech a šokujících momentech a takovou jemnost a pohodičku pro ty zbylé. A všechno v poměru 50/50, takže vlastně z ničeho nemáme prakticky nic. Ale jak je vidět, takhle to na českém trhu funguje, klidně naboříme pohodovost pořadu skandálem a něčím, o čem se bude dlouho mluvit, ale nesmí toho být moc. Tak to byla jen taková moje úvaha na téma, proč Na nože! skutečně na nože není.

34
Ifa
Reagovat

A ještě rozhovor o milence a tradičně Babicovi :-) http://prima.stream.cz/top-star-magazin/515637-top-star-magazin-37/?playfrom=434964

35
Lída Miksová
Reagovat

Dobrý den, ráda bych věděla kde se přihlásit na Kurz vaření Z.P.. Potřebuji to jako dárek k Vánocům.
Děkuji Miksová

Přidat komentář