Panáček v reality show

Knižní tip na Vánoce: Prostřeno kniha plná receptů nebo Iveta a sladká Francie

14. Prosinec 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!

Prostřeno od Aše až po Jablunkov, tak se jmenuje knížka, která před pár dny byla uvedena na předvánoční knižní trh a jak asi tušíte, je spjata s gastro show TV Prima – Prostřeno! V rukách jsem ji nedržel, ale dle obalu má obsahovat 425 receptů od 85 kuchařů. Je sice otázkou, jak je přesně kuchař definován a zda lze toto oslovení vztáhnout na každého z účastníků této show.

Přeci jen si vybavuji, že často v komentářích pod jednotlivými díly se kroutilo hlavou, z čeho že to daný pokrm vyrábí a autor takové krmě byl ponejvíce přirovnáván k Babicovi. Tedy lze očekávat, že oněch 425 receptů bude tu lepších, tu horších, ale snad se podle nich dá něco kloudného uvařit. Využívá někdo receptů na webu TV Prima z tohoto pořadu?

Pokud někdo z vás už tuto knihu zakoupil, či s ní má jinou zkušenost, určitě se podělte do komentářů. Ať naši čtenáři nevyberou k vánocům nějaký dárkový šmejd :)

Zakoupit knihu Prostřeno od Aše po Jablunkov můžete např. v online knihkupectví Kosmas, kde je za 314 Kč

Knižní zástupce Na nože: Iveta a sladká Francie – 70 nejlepších francouzských dezertů

Jak jsem byl v diskuzi upozorněn, svého knižního zástupce na předvánočním trhu má i jiná gastro show, která šla tento podzim na obrazovce TV Prima, kvalitou receptů nepochybně zdatnější Na nože. Iveta Fabešová, která se jí také zúčastnila a získala i titul Miss sympatie tohoto pořadu, vydala knihu Iveta a sladká Francie. Ta obsahuje recepty na 70 nejlepších francouzských dezertů a měl by je prý zvládnout každý čtenář :) K zakoupení je např. na webu NeoLuxoru

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
koc
Reagovat

tedy – recepty od kuchařů – :-D ..

2
RAINMAN
Reagovat

A co kniha Ivety Fabešové „Iveta a sladká Francie“…

3
koc
Reagovat

2 – jj to sem taky videl nekde v telce .. snad holcina zvladne (mimo sepsani receptu) i me oblibene Forêt noire a Mille Feuilles ..

Reagovat

Rainmane, to má být kdo? :)

5
koc
Reagovat

4 – Ivetka .. kucharka z poradu Na noze

7
RAINMAN
Reagovat

6 – Píše se tam, že ta „knížka“ nemá ani jednu stránku!

8
koc
Reagovat

7 – nechtel sem tam davat jine online knihkupectvi kde je samo i s obrazkem a vedena jako vydaná :) .. ber to jako orientacni odkaz pro ctenare a SUNicka ..

Reagovat

To je ta poslední žena, co tam zůstala? Na nože šlo nějak mimo mě a tak ani netuším, jestli je to pozitivum, že je Miss sympatie tohoto pořadu :) Pracuje v nějaké cukrárně, že píše takové knihy? Nechci si to googlit :))

10
koc
Reagovat

9 – puvodne delala nekde v kanclu .. kde dela dnes je ve hvezdach .. jeji pritel je Jan Budař .. vice se o křtu knihy dozviš ve VIP zpravach Primy z 13.12

11
koc
Reagovat

tady se muzete mrknout jake recepty kniha obsahuje + par stranek

12
Maxx
Reagovat

Já to koupím, vzhledem k tomu, že babina a macecha Prostřeno! totálně žerou (nejvíc je samozřejmě bere to, jak kdo bydlí, jak má doma čisto, jak se kdo chová a jídlo je až to poslední) a věřim, že si z toho cáknou do kalhotek. Jen se bojím, aby tehle nápad neměli i ostatní a neměli jsme tak pod stromkem 5x Prostřeno knihu.

13
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Maxxi, 5 knih, 5x větší radost, ne? :)

14
88
Reagovat

dělám v knihách, takže knihu jsem viděl a je hlavně plná fotek z natáčení..

15
Radek aka SUNíčko
Reagovat

88, kterou myslíš? Článek jsem rozšířil na 2 knihy. Takže mluvíš o Prostřeno nebo ty francouzské sladkosti? :)

16
koc
Reagovat

15 – asi psal o Prostřeno :) .. Ivetka tam placla jen fotky sladkosti .. a ni tam nema recept na Forêt noire a ten je opravdu luxusni

17
88
Reagovat

jj.. psal jsem o Prostřeno.. Tu Ivetu jsem měl taky v rukou, ale vůbec mi nedošlo, že je to ta z Na nože, tak jsem ji nevěnoval tolik pozornosti.. :D

18
koc
Reagovat

17 – jezismajra :( .. on mel Ivetku v ruce a vubec to s nim nic nedelalo .. ;-)

19
Radek aka SUNíčko
Reagovat

koci (16), a jsou ty recepty použitelné? Tj. zvládne dle nich udělat něco dobrého i kuchařský laik? Netrvá třeba vytvoření pralinky 2 hodiny? A co ingredience, jsou vůbec v ČR dostupné?

20
88
Reagovat

:D no původně jsem myslel, že jde o cestopis z Francie, až pak jsem si všimnul těch dezertů.. :D jinak jestli by někoho zajímalo (ale asi ne :D ), nejprodávanějším kuchařským titulem jsou právě Babicovy dobroty a S Italem v kuchyni..

21
koc
Reagovat

19 – tak sem nahledl do prvnich dvou receptu a mohlo to byt popsano lepe .. minimalne potrebujes vedet co kdy pridat .. cukrarina je dobra prave v tom ze suroviny jsou dostupne vsude .. vetsinou jde o mouku vejce cukr a maslo :) .. no nektere recepty musis delat i nekolik hodin .. nachladit vychladnout nakrajet pripravit .. co sem se mrknul tak tam ma treba Mille Feuilles .. pokud by jsi si delal listove testo doma tak to je lepe delat den dopredu protoze je pracne a musis ho zpracovavat vcelku dlouho .. pokud nepohrdnes kupovanym tak je to jde ..

22
Radek aka SUNíčko
Reagovat

88, je pravdou, že ta obálka hodně klame tělem. Na nože zase nebylo tak masově sledováno, aby si hned každý při pohledu na tu knihu vybavil obličej nějaké soutěžící a jak je patrno, vydavatelství nezískalo práva na použití loga Na nože, které by to mohlo asociovat. Tohle asi nebude prodejní hit, protože je pravdou to co píšeš – asi nějaký průvodce po Francii :))

Ad prodejnost) nijak mě to nepřekvapuje, podobné knihy se vždy dobře prodávají, stejně jako životopisy jakékoliv telebrity :)

23
anja
Reagovat

máti na vánoce jsem koupila Prostřeno bez servítků od Pohlreicha, ale je ve folii, takže dovnitř kouknu až na štědrý den, zatím se kochám jen titulkou se Zdenkem :)

ještě jsem si objednala Pravda o jídle a Jedy – Víme co jíme? :) měly by být už na poště

knížku Prostřeno od Aše po Jablunkov jaksi ignoruju, nepotřebuju si cpát do rodinné knihovny kdejaký recepty od amatérů, stačí, že se nám vloni do baráku nastěhovala Babicova kuchařka s jakýmsi zbožím z eshopu jako „bonus“

24
koc
Reagovat

23 – kup i toto Prostřeno at neni Babicovi u tebe doma smutno :)

25
Janule
Reagovat

No hlavne by me zajimalo, jestli v tom Prostreno jsou recepty poradne a ne jen opsane z webu (tak, jak jim je dali soutezici) – protoze ty jsou priserne a nekompletni…

26
anja
Reagovat

na otázku v článku jestli využívám receptů na webu TV Prima z pořadu Prostřeno říkám NE, nevyužívám, nepamatuju se, že by mě nějaké jídlo zaujalo až tak, že bych ho musela dělat doma

ale dělali jsme s mamčou bramborovou kaši s mrkví od Agáty Hanychové a kuřecí maso se žampionkama od Mázikové z pořadu Čápi s mákem :)

27
Maxx
Reagovat

Teď mě tak napadlo, když to tu tak všechno čtu, nemáme těch kuchařskej pořadů nějak moc? Ano, šéfe, Na nože!, Prostřeno, Čápi s mákem, S Italem v kuchyni, Babicovy dobroty, Kuchařská pohotovost, Co bude dnes k večeři?, Prostři pro tři… A k tomu česká Paprika TV. Jsme šílenej národ žroutů. I když přiznám se, taky moc rád jím, ale na mě to naštěstí není vidět =P

28
KK
Reagovat

Pořadů možná, ale kvalitních pořadů je málo, takže akorát..:o) (mimochodem Ano, šéfe! a Na nože už nedávaj, tak bych to neřešila..:o)))

29
koc
Reagovat

27 – Kluci v akci a jeste bych k tomu přidal Pod pokličkou :)

30
Maxx
Reagovat

koc – No vidíš to, na ty jsem zapomněl.
KK – Máš pravdu, že těch kvalitních pořadů příliš není, hlavně mistr Babica, to je bomba ;D Před dvěma týdny jsem ho zase zahlídl, dělal bramborové knedlíky plněné Eidamem 30 na listech špenátu, který vytáhl z hrnce lžící a i s tou vodou to flákl na talíř a navrch to posypal osmaženýma krutonama. Dobrou chut‘! To si myslím, že už většina lidí z Prostřena vaří líp než on.

31
Pro Anju
Reagovat

Pravda o jídle a jedy? :-OOO Z diskuzí jsem získala pocit, že jste inteligentní žena, ale tohle je teda moc.Takovou knihu si může koupit snad jen blázen. Co čekáte, že zjistíte a jak Vám to asi pomůže? Budete kupovat jen bio? Panebože…

Reagovat

koc, jj, tohle je informace z nového Týdne kde má Zdeněk opravdu třeskutý rozhovor. Bohužel tam nebylo více, takže to nebylo na článek a asi ani odstaveček nebo že bych oživil Panáčkovi tamtamy? :)

34
koc
Reagovat

33 – nevim .. ale asi vazne premysli o plne licenci od Gordona kdyz si to chce sam produkovat .. v rozhovorech ktere sem cetl o tom tedy vcelku casto mluvil a chce si splnit sen .. ja mu to preju .. zaslouzi si to a budu mu drzet palce .. ted uz jen s cim chce prijit .. zda to bude Ramsay’s Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen nebo Masterchef .. Nanože byl vlastně takovej krizenec Master a Hells (i kdyz mel vic z Masterchef) .. o jinych poradech nevim tedy az Gordon’s Great Escape ale to je o necem jinem

35
anja
Reagovat

joj :) Zdenda jako producent :) o tom by se klidně mohla točit další reality show :) trefy do Babicy jsou taky peprné

31 je to docela zajímavé čtení, o bio tam nic moc není, ale v jedné jsou recepty na afrodisiakální jídla, takže jestli ti něco chybí, doporučuju :)

SUNíčko, promiň, fanoušci z HSTM se anju zřejmě rozhodli stíhat krz celého panáčka :/

36
anja
Reagovat

34 koci, jestli to nebylo tak,. že původně to skutečně měla být licence od Gordona a produkce mu to okleštila, vždyť vlastně dlouho nebylo ani jasné co vlastně Zdenek bude natáčet, že… takže teď si to chce produkovat radši sám, se mu nedivím

37
koc
Reagovat

36 – nezapomen ze se Prima venovala primarne Talentu a tak do toho mozna nechtela nebo nemohla vrazit moc penez

38
anja
Reagovat

37 však jasně, chtěli by dělat všecko a peníze chybí, to je taky logika :/

39
koc
Reagovat

tak se mi kniha o Prostřeno dostala do rukou .. sice uz je po Jeziskovi ale neco malo tu az ji prohlednu napisu

40
koc
Reagovat

hmm tak je pravda ze je plna fotek i „receptů“ .. jen sem zarazen ze za kazdy tyden je zarazen – vox populi aneb ohlasy z internetu .. nakolik jsou ohlasy pravdive nemohu relevantne odpovedet (4-8 u kazdeho tydne) .. jen ze jde vetsinou o ohlasy kladne a nekdy i ohlasy ucastniku (tedy podle knihy) .. tak jen pozor aby az se nekdy vyda kniha o HSTM tam nebyl vas prispevek zarazen a uchovan tak na veky ;-)

41
Ajda
Reagovat

Z celého rozhovoru se ZP v Týdnu mám jediný pocit – o nic jiného, než o peníze Zdendovi nejde :-(

42
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Ajdo a proč by nemělo jít? Na „chci změnit svět“, už dávno nemá věk :)

43
Ajda
Reagovat

42 – No právě! Proč řešit nějaký formát pořadu, hlavní je, aby mu vydělal a nebojí se to říct naplno, neschovává se za nějaké blbé výmluvy a omluvy :-)

44
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Ajdo, dle mě Pohlreicha i dost vnitřně štvalo, že byl hlavní tváří Na nože, a ten formát se zrovna nepovedl a on mohl ovlivnit nejspíše naprosté prd.

Přidat komentář