Panáček v reality show

Na nože 11.díl – Buddha Zdeněk

24. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!


Konečně aspoň troška času. A protože už máme týden skluz, tak tento díl zrekapituluji jen tak letem světem. Po minulém, zbytečném, díle, ve kterém se nikdo nevyřazoval je tu opět ostrý souboj.

1. den – Buddha bar

První úkol se odehrává v Pražské asijské restauraci Buddha bar. Každý soutěžící si vylosoval stanoviště, na kterém se měl předvést. A protože to bereme dnes letecky, tak se cizími názvy stanovišť nebudeme zdržovat.

Soutěžící musí vařit podle přesně daných celosvětových receptur.
Asi nikdo ze soutěžících nebyl z úkolu moc nadšený. Nikdo totiž asijskou kuchyni neovládá. Ale nakonec zjistili, že se ani moc nepředřou. Práce odsýpala a šla všem odruky. Chybám se sice občas neubránili, ale to by asi nikdo, když je první den v neznámém prostředí.
Všichni soutěžící si vysloužili pochvalu od šéfkuchaře. Imunitu nakonec získal Lukáš.




Doma pak řešili, co kdo udělá s výhrou. Tam kluci ukázali, že si fakt nevidí do huby a nevnímají svět kolem a jedou si to svoje. Na Ivetinu odpověď, že by si za výhru otevřela cukrárnu a pokud nevyhraje, tak půjde asi zpátky do kanceláře Petr opáčil, že to je to, co ho sere, že jiní by to použili do restaurace. Jsem jediný, komu ty věty na sebe nějak nepasují?

2. den – Kuchařský souboj proti Zdeňkovi

Lukáš, jakožto držitel imunity se pro tento úkol stal pomocníkem Zdeňka Pohlreicha. Každý další soutěžící si pak z knížky vylosoval recept, který měl proti nim vařit.
Zdeněk ukázal soutěživého ducha. Občas měl zálusk i na sabotáže protihráčů.
Porota, Roman a paní-jejíž-jméno-si-nikdo-nepamatuje měli pak porovnávat, jestli byl někdo ze soutěícíh lepší, než Zdeněk.
A při hodnocení dokonce i paní-jejíž-jméno-si-nikdo-nepamatuje promlouvala a občas i rozumně.
Roman vždycky už od pohledu poznal, který talíř je čí. A řekl bych, že podle toho i občas hodnotili. Možná záměrněrně, protože by asi vypadalo blbě, kdyby byl někdo lepší než Zdeněk.
Jediné, kde nevěděli byla Robertova játra. Tam se i Roman spletl.

Rozhodnutí

Porota do dalšího kola poslala vedle Lukáše i Petra a Roberta. Rozhodnutí tak zůstalo mezi Ivetou a Jardou. Bylo by opravdu vtipné, kdyby vypadl Jarda. Bohužel se ale naplnily dlouho očekávané předpovědi a soutěž opustila Iveta.

Závěr

Věčé dělení na profíky a amatéry mě už neskutečně štve.
Kuchařský souboj proti Zdeňkovi byl konečně dobře zvládnutou soutěží. Každopádně ale jsem rád, že další série nebude. I když se bojím, s čím příjdou tentokrát.

Co nás čeká příště

Příště už vlastně bylo, takže jen že ve večerním článku se setkáte s pár členy rodin soutěžících a až po odchodu Ivety se do ní pustí už i Zdeněk.

11. díl Na nože online video

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Míša
Reagovat

Ahoj majoránko … Ahoj Romane :o)))))))
Vyhazov Ivety byl dlouho očekávaný a obávám se, že pokud by vyhodili kohokoliv jiného, ublížili by nejen jemu, ale i jí.
A zdá se, že Lukáš je čím dál tím lepší … by byla sranda, kdyby vyhrál amatér.

2
Michal V.
Reagovat

vyhazov Ivety byl pomerne predvidatelny. A to si myslim, ze jeste dostala pomerne dost prijatelny jida na vyrobu.

Porad nejak nemuzu prijit na chut pani porotkyni. Mam pocit, ze by mohla mit i co rict, ale moc casto to hraje tak jaksi do autu a nic poradne nerekne a az moc casto jen prikyvuje.

3
Maxx
Reagovat

Dneškem se mi totálně zhnusil Petr. Nějak jsem ho akceptoval, že to je zkrátka sebevědomý člověk, což mi nevadí, ba naopak, nemám rád zakřiknuté lidi, protože ti jsou v této době totálně k nepoužití. Ale ty kecy co dneska měl, děs. Nepřeju to ani Jardovi, nakonec asi budu celkem fandit Robertovi a asi nejvíc to teď přeju Lukášovi, i když mě nikdy jeho vaření nenadchlo (alespoň po té vizuální stránce). Prima by ten milión měla dát na charitu.

4
Gabca
Reagovat

no, me dnes predevsim pobavilo, jak se tam do ivety nasi profici navazeli ohledne vyuziti pripadne vyhry. jak je nefer, ze uz tam neni rada kucharu namisto ni, ktera by se vratila do kancelare, ze by neinvestovala penize do gastronomie (a to je ten duvod, proc si evidentne podle nich nezaslouzi tam byt :) )

a protoze jsem nedavno cetla dotazniky soutezicich, neco se mi nezdalo. takze:

robert: Peníze by investoval do bydlení a rodiny, také do restaurace.
jarda: Dovolená, adaptace bytu.
petr: Investoval by ji do rodiny.

– takze az na roberta, ktery by investoval do bydleni a rodiny (kolik by mu pak asi tak zbylo) by investoval i do restaurace take nikdo, tak nevim, o cem mluvili :D

pozn. pro srovnani – iveta: Zrealizovala by si svůj sen a otevřela si vlastní cukrárnu, která by prý byla o hodně lepší než ty ostatní. Iveta se totiž konkurence nebojí.

5
Scalex
Reagovat

Gabca: tohle štáb trochu prokaučoval, to mohli krásně využít a soutěžící s jejich vlastními odpověďmi z dotazníků trochu zkonfrontovat.

6
Lenna
Reagovat

Já jsem zase ráda, že konečně vypadla Iveta, poslední čtyři díly už se na ni nedalo koukat, připadalo mi lepší, kdyby vypadla už v předchozích dílech, alespoň by se tak neztrapnila.
Ale podle příspěvků se tady hraje o sympatie, ale vůbec ne o nějaké kuchařské umění. Pokud každý vychvaluje Ivetu jaká je chuděra, jak tam musela psychicky strádat, tak neměla jít do takové pořadu, co očekávala, že se lusknutím prstu bude rovnat těm lidem, kteří nějaký ten pátek dělají v kuchyni.
Já se na to dívám tak, že pokud bych zašla do restaurace pro jídlo, tak bych 100% raději dostala jídlo od profesionálů než od Ivety.
Je to pořad o vaření a ne o tom , jak je kdo sympatický chudáček, kterého každý šikanuje.

7
Vlk
Reagovat

Tak tak, Lenno :)
Na Ivetu se dobře koukalo, ale už pár dílů přesluhovala. Kdyby tam „jel“ od začátku každý sám na sebe, vyfičela by nejspíš už dávno.

„Co by udělala s penězi“, je typická akce typu „kdo chce psa bít“. , nevyvozoval bych z toho žádný velký závěry.

8
Maxx
Reagovat

Gabca: Zajímavé zjištění. A jinak souhlas se Scalexem, proč tohle sakra Prima nějak nevyužila? Myslím si, že Na nože! určitě nedělá nějaký zkušený tým. Oproti jiným pořadům Primy to prostě má rezervy a to v některých bodech dost velké.

9
Lenna
Reagovat

No já s tím investováním výhry nevím, tady to vypadá, že by měl vyhrát člověk, který sice neumí vařit, ale má nějaký podnikatelský plán, i když v případě Ivety si myslím trocha zkreslený a naivní. Ale člověk, který vařit umí a chce to investovat do bydlení je na tom hůře. A co když se investicí do bydlení zbaví dluhů a tím pádem si může vzít nové finanční prostředky na zřízení restaurace.
Já si myslím, že ty kuchaře rozčílilo to, že Iveta se v případě prohry zase vrátí dělat sekretářku, přičemž oni se dále budou věnovat vaření. A vzhledem k tomu, že je to pořad o vaření, tak se jejich reakci ani nedivím.

10
Vlk
Reagovat

Tak především, když někdo něco po právu vyhraje, tak ostatním má být šumák, co s tím ten dotyčný udělá.
Pokud v propozicích soutěže nebylo stanoveno účelové použití, ať si s tím třeba vytapetuje obývák, je to čistě jeho věc.

11
kapi
Reagovat

Zase se mi potvrzuje, ze vyhraje Lukas – trochu nejspis s tim produkce pocita od zacatku. Mam ten dojem uz asi 4 epizody nazpatek…

12
Hana
Reagovat

Plně se ztotožňuji s Vlkem – co je komu do toho, co s výhrou udělá Iveta nebo sv. Petr… :)
Iveta si navíc sama nikdy na hrubost ostatních nestěžovala a naopak obdivuji její noblesu při některých zbytečných výlevech „sebevěmých“ pánů.
Iveto, sice nevaříš líp než oni, ale jsi osobnost!

13
NIKA
Reagovat

Vcera jsem to propasla :(((…vi nekdo odkaz, kde se na to muzu podivat? Nebo to tu bude ke shlednuti online az dyl? Diky moc!!!
Se dalo cekat ze vypadne….Co se tyce Petra, tak myslim, ze v medailonku rikal, ze prepadl kdysi banku nebo co, timpadem vsechny zadluzil a tim by to chcel splatit…a jeste rekl, ze si je jisty, ze to proste vyhraje :D …

14
Vlk
Reagovat

www_stream_cz – vpravo od hlavního okýnka je přímo odkaz Na nože se Zdeňkovým ksichtíkem

Reagovat

Niko (13), buď jak píše Vlk, nebo jsem to nyní přidal do článku.

Reagovat

Maxx (8) Jj, režíruje to nějaký poděs z FAMU … prostě mladé nezkušené poleno. Jsem si říkal, že to třeba bude mít od něj aspoň tu mladickou dravost a vtip, ale on to takhle projel.
PS: Rekap možná ještě dnes v noci. Ať žije prokrastinace.

17
kapi
Reagovat

Davejte prosim ke keazdemu poradu, co je nekdo online stream, i odkaz na ten stream primo do clanku. Dekuji!

Reagovat

kapi (17), budeme se snažit. Díky za dobrý nápad.

19
Lady XL
Reagovat

Ivet je škoda,i když už teď nestíhala.Ale stejně mi to přišlo, to její „zvadnutí“, takové nějaké náhlé – viz minulý díl,tentokrát taky nic moc aktivita.Jakoby rezignovala.I když se jí moc nedivím.Škoda, že štáb nějak nezasáhl v té diskusi na téma, co udělá Iveta s výhrou?Třeba se jich taky zeptala a zajímalo by mne, co by říkali rozdílného od toho, co napsali do dotazníku :-), možná bychom se všichni divili… Petr to říkal už tehdy, že uhradí všechny dluhy…
A nevidím nic špatného na tom, že se Iveta vrátí k původní profesi a nebude zrovna dělat kuchařku…! Pochybuji že takový Lukáš by bez výhry šel dělat kuchaře a zanechal svého manažerování ehmm podniku.

Přidat komentář