Panáček v reality show

Na nože 12.díl: poradí si kuchaři s elitními surovinami?

25. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!


Minulý týden (pro mě včera) z gastro reality show Na nože! vypadla všemi soutěžícími nenáviděná Iveta. V boji o milion korun tak zůstali jen samí muži a až na Lukáše profesionální kuchaři.
Jak bude pokračovat pánská jízda a na koho se přesunou věčné útoky Jardy a Roberta?
Nezapomínejme, že příští týden už bude finále. Takže si tento díl náležitě užijte.

1. den – Luxusní ingredience

Asi nejdůležitější boj o imunitu. Její držitel automaticky postupuje do finále.
Na soutěžící v kuchyni čekalo několik luxusních ingrediencí, jako je například humr, kalamáry nebo chobotnice.
Výběr surovin byl netradiční. Soutěžící volili suroviny pro své soupeře. Robert vybral pro Jardu holoubátko, ten mu to oplatil chobotnicí. Lukáš dal Petrovi humra a naoplátku dostal mušle svatého Jakuba. Všichni tak nějak taktizovali a dávali soupeřům to, co nechtěli oni sami nebo co považovali pro tu osobu za nejtěžší. Kromě Petra, ten dal Lukášovi mušle, protože kalamáry by asi nezvládl.
Petr, Jarda a Robert stihli vše v limitu 35minut. Lukáš začal teprve sedmnáct sekund před koncem dávat na talíř nedodělané špagety a samozřejmě to nestihl.
Nutno ještě dodat, že Petr, nejenže Lukášovi vybral schválně jednodušší ingredienci, ale když viděl, že Lukáš nestíhá, tak mu podával náčiní a prohazoval špagety.




Ke každému z jídel měl Zdeněk menší připomínku. Jen k Lukášovým mušlím toho bylo víc, protože nebyly dodělané. Korunu tomu Zdeněk dal, když ukázal, že se Lukáš mohl vykašlat na špagety a mělo by to ještě větší šmrnc.
A stejně tak, jak se Petr stává sympaťákem, tak se Jarda stává čím dál víc protivným. Všichni všechno dělají špatně a jen on to má dobře.
Imunitu nakonec získal… Zdeněk. Protože žádné z jídel nebylo úplně dokonalé, tak si imunitu nechal a do druhého dne jdou všichni s rizikem vypadnutí.

2. den – Menu, slečny a příbuzní

Úkolem pro postup do finále je vyvořit celé menu. To znamená předkrm, hlavní chod a dezert. Jelikož se znění úkolu pánové dozvěděli už den předem, měli čas na detailní přípravu. Dokonce si nechali vyrobit i měděné trubičky na výrobu ozdob.
Druhá část úkolu byla o komunikaci. Každý ze soutěžících dostal dívčinu z hotelové školy a ta měla pak jídlo odprezentovat. (Kdyby na ty holky měl někdo telefon, tak sem s nimi :-D)
Petr a Lukáš byli za svá menu vychváleni téměř do nebes. Petr se na radu Zdeňka nepouštěl do žádných šíleností a Lukáš zase vařil s láskou.




Roberta a Jardu přišli podpořit i členové rodin (blbá otázka, ale pochopil to někdo? Podpora jen pro ty dva a Petra s Lukášem nic?) Ti pak  seděli v kuchyni a dívali se na ně.
Jardu za jeho menu moc nepochválili. Hlavně za dezert.
Robert si pro porotu navíc připravil i víno, čímž si hned na začátku získal jejich obdiv a jídlo do nich tak klouzalo jedna báseň. Ale až do momentu, kdy Zdeněk narazil na hranolky. Pak se po Robertovi trošku povozil i za prezentaci a ve výsledku i za chutě.

Rozhodnutí

Při rozhodování jídel nebylo až do konce jasné, kdo vypadne. Nejvíc kritiky se při hodnocení sice sneslo na Roberta, ale ten spolu s Petrem byli první, kteří postoupili do finále.
Před porotou tak zůstal Jarda s Lukášem. A do finále se nedostal Lukáš. Mám z toho trošku pocit, že občas nerozhoduje um a pokrok, ale to, jestli jste profík.

Závěr

Ač se to zdá nemožné, tak možná z Primy někdo tyhle články čte a dnes paní-jejíž-jméno-si-nikdo-nepamatuje mluvila při hodnocení asi nejvíc.
Vždycky, když začnu nadávat, že kvalita klesá, tak přijde díl, který vyskočí nahoru.
Jen teda to rozhodování jde občas mimo mě.

Co nás čeká příště

Příště bude finále.
Tři profíci se utkají o první (a asi i poslední) titul superšéfa a milion korun.
V čem přesně se bude soutěžit a jaký bude systém, je zatím záhadou. Jediné co víme je, že finálový díl bude o dvacet minut delší. Tak snad ho nebudeme muset trpět, ale užijeme si ho.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
honza
Reagovat

Humra jsem jedl jednou a byl výbornej,pak mi dali ať si vyberu jakýho chci,přesně ve stavu v jakym ho maj dnes před přípravou a od tý doby jsem ho neměl.Přitom zabijačka mi nevadí,ale humříka jsem podruhý nedal :-)

2
koc
Reagovat

hudební doprovod byl dnes opravdu super ..

3
honza
Reagovat

Já bych dal klidně druhou řadu,kuchaři vědi co je čeká,režie vychytá chyby a může to bejt super jízda :-)

Reagovat

honzo, dnes nějaký bulvár píše, že Zdeněk připravuje nějaký další gastro pořad. Jaký přesně, to se však nezmiňuje.

5
Michal
Reagovat

Těšil jsem se, že dnes vyhudruje Jarda nebo Petr, jsou mi děsně nesympatičtí. Lukáše je škoda, přinášel tomu pořadu kus lidskosti, což se o těch namachrovanejch týpcích říct nedá.. :-( Napínání při vyřazování byla fraška, bylo to naprosto průhledný, kdo vypadne.

6
Maxx
Reagovat

Hrozný jak měním názory, ale fandím Petrovi nebo Robertovi. Ono to je ale spíš tím, že skutečně není z koho vybírat. Sympatický mi tam už není nikdo. Každopádně hlavní pro mě bude, aby nevyhrál věčný chlubílek Jarda, který skutečně není na tak vysoké kuchařské úrovni, na které se on sám vidí. Jinak Pohlreich chystá pro Primu jiný pořad, takže Na nože 2 asi nebude. A asi to ani není škoda, hlavní je, že zůstane on ať už v jakémkoliv programu. Navíc už to, že dneska pozvali příbuzné jen dvou soutěžících (jako důvod uvést nedávnou svatbu je hodně velký úlet, právě proto bych, když už nepozvu rodiny všech, přivezl příbuzné někomu jinému) dává najevo, že ta reality show má velký mezery. Jako celek to na 100% nefunguje ;-) Ale to už je jedno.

7
Maxx
Reagovat

Michal: A já naopak byl jak na trní. Čekal jsem, že vyletí Robert a to se nestalo. No a pak zůstali ti dva. Lukášovo jídlo chválili, zatímco Jardovo ne. Na druhou stranu Lukáš byl určitě celkově slabší soutěžící než Jarda. A protože jsem přál postup Lukášoj, tak jsem byl u vyhlašování docela nervní ;-)

Reagovat

Skoda, tak uz je to tam jen samej haj.. :(

9
koc
Reagovat

pokud se Petr drzel ve vareni zpet takto klidne vyhrat mohl .. nu uvidime priste .. na viteze tipuju Petra

10
yasmina
Reagovat

Tento pořad mě po všech stránkách zklamal. Ubohá technická úroveň, nesympatičtí soutěžící, nevýrazná porota, ach jo. To vyřazování dneska, k čemu jsou tam tři porotci, když dva z nich mlčí a třetí neví, co má říct. To jako mělo být napínavé? A proč pořád zmiňují to, že Robert, chudáček, ještě ani jednou nezískal zástěru imunity, a proto si může první vybrat, setkat se s rodinou a bla, bla, bla, z jakého důvodu se mu dostává takového ohledu? Fakt jsem se těšila, a vzhledem k tomu, že Ano šéfe se mi lííbilo víc než Kitchen Nightmares jsem věřila, že z toho Prima udělá Pekelnou kuchyni pro českého diváka, i když… s ohledem na kvalitu našeho pohostinství, asi ano

Reagovat

Taky sem nechapal, proc ho meli za chudacka, kdyz nemel zasteru. Lukas ji mel 2x za to, ze byl nejlepsi … Robert ani jednou, protoze proste to jeho jidlo stalo za …. tak jakej chudacek s privilegiema ? WTF ?

12
yasmina
Reagovat

Mně je opravdu líto té promarněné příležitosti. Těšila jsem se na kuchařskou show, ale tohle nefunguje ani jako reality. Já ten pořad prostě vůbec nechápu. A vůbec, když tak nějak celkově zhodnotím to, co jak prima poslední dobou vyloženě promrhává svůj potenciá, napadá mě, že bych pro ně začla pracovat?:)

13
drak
Reagovat

I přes ty mouchy, které se tu zmiňují je to nejlepší podzimní pořad na českých tv. Ze začátku to vypadalo bledě, ale rozjelo se to slušně a některé nesmysly lze odpustit. Mě už to baví víc než Ano šéfe, které už bylo trochu ohrané.
Doufám, že bude druhá řada. Když se poučí a vychytají mouchy tak to bude super pořad. Ale jestli Zdeněk chystá třeba Pekelnou kuchyni, tak to bude ještě lepší, pár nových nadávek se rád přiučím :-)

14
Míša
Reagovat

Taky mi připadá, že v tomto případě zahodila obrovský potenciál. Kdyby to dali zkušenému štábu, tak to mohl být podobný trhák, jak farmáři na Slovensku. Je to škoda.

15
anja
Reagovat

4 SUNíčko, ale zmiňují Ramsaye, takže by to měla snad být origoš Hell s kitchen

Reagovat

anjo, zmiňovat mohou, ale aktuální původní formát Na nože vznikl proto, že nebyl nikdo schopný sehnat dost peněz a pochybuji tedy, že na licencovaný Hell’s Kitchen někdo peníze dá. IMHO půjde zase o nějakou českou variaci na něco ve světě známého.

17
anja
Reagovat

dneska jsem Lukáše skoro obrečela, nechápu proč nevyřadili Roberta, Lukáš měl celkově lepší skóre – 2x imunitu, fňuk :-( se mi zdá že ho vyhodili jen proto, aby nepošpinili profesionály, chm

18
anja
Reagovat

16, no jo, tak ať to nepíšou do těch článků, že o má být jakože něco co dělá Ramsay

btw Zdenek se mi líbí i v těch pořadech o těch úspěšných podnikatelích, dneska byl v kavárně :) a nechal si strniště, docela mu to sekne :)

19
Dr.Fe1
Reagovat

Já jsem tomuhle pořadu přišel na chuť a taky bych uvítal 2. řadu. Samozřejmě by to mohlo být i líp udělaný, ale pro mě je to i tak to nejlepší co v TV dávají a vlastně jediný pořad který na podzim pravidelně sleduju. Pokud by vyměnili tu nudnou porotkyni a přidali trošku na akčnosti, tak by to mohlo bejt hodně dobrý.

20
yasmina
Reagovat

jo anjo, robert je po všech stránkách slabučký jak starý čajíček, a to je právě to co mě štve. proč se mám pořád dívat na někoho, kdo nic nepředvádí a nikdy „nezazáří“? Mně osobně není sympatický nikdo, ale do své hospody bych si asi nejspíš vybrala Petra. Docela ovládá řemeslo a když se naučí trochu poslouchat, mohl by z něho být docela šikovný kuchař. Rober i Jarda mají oba trocu moc vyvinuté ego, kdo by se s nima trápil, než je zaměstnávat, radši bych se naučila vařit

21
Dr.Fe1
Reagovat

Mám dotaz. Nevíte někdo jestli jsou někde dostupné statistiky sledovanosti jednotlivých dílů ?

22
yasmina
Reagovat

No draku, můžeš jim navrhnout, aby mě vzali do týmu, zcela jistě by to dostalo spád:) Jinak pro mě tomu právě chybí nějaká autorita nebo aspoň někdo, kdo se jako autorita může chovat. Pro mě je porota, bez ohledu na jejich možnou odbornou erudici, jeden velký průser!
Já bych to viděla tak, že Zdeněk bude navrhovat ty kuchařské disciplíny, a poté co mu je schválím, a vyslechnu si názory všech těch gurmánů, všem divákům vysvětlím, proč ten a ten vypadne:)

23
jenkaa
Reagovat

Hezke, jenze to graduje pozde……………ale bavilo mne se na to podivat na netu…..je fajn se divat na papriku, na jine klinare (mimochodem, pujcila jsem si v kniharne neco od Ramsaye…………..a letmo prolistovala, tesim se, az si tim budu listovat a kochat se:)))
ale radsi bych umela tu nej obrazne receno svickovou:-))))
konec jinotaje, fandim teto soutezi a bavi me cim dal bliz je u konce:-)
Nekdo ma rad Babicu (nic proti), nekdo ma rad vdolky…. a nekoho bavi se ucit prostrednictvim dobrodruzstvi treba v kulinarstvi:-)

24
viki
Reagovat

Jarda je tak namyšlenej až hrůza:DD já to měl nejlepší, nejlíp naaranžovaný, chutě nejlíp sladěný a imunitu mi nedali proto, aby to bylao před finále spravedlivý:DD ten si okecá všechno..tomu to nepřeju vůbec!!! Lukáše je škoda, byl příjemnej na koukání:-) Petr mi je nějak jedno, ani jedno z jeho jídel bych si nedala, hraje to moc na oko!! Asi teď v tuhle chvíli fandim Robertovi, je s nim ještě trochu sranda!! Jinak pani!conevimjeksejmenuje! ta by měla za tohle dostat pokutu, nic zatím nepředvedla, trapně kouká plácá nesmysle a je nepříjemná ke koukání…Zdenda si tu trochu akzí reputaci, chci pátky Ano šéfe:-(((
Jinak já si před asi svěma lety koupila kuchařku Gordona Ramseyho(taková bychle tlustá za 700) ale je to super i jen tak ke čtení, plný fotek, jsou to rychlý mňamky(dezerty jsem z toho dělala skoro všechny a pak i různý zeleninový jídla) teď jsem si k Ježíšku přála další:-)

25
Lady XL
Reagovat

Taky je to poprvé,kdy nevím, koho si přát za vítěze.Je jasné,že Lukáš to, bohužel, nemohl být, přeci jen ve finále nestačil i to nestíhal. A teď tam jsou machírci, spíš nesympatičtí typy a jeden, co má rád banky či co…:-(. U toho mi také připadá, že vše dělá tak nějak na oko. A necítím u něj, že by to dělal rád od srdce. Ach jo, zkrátka nevím…

26
Honzad
Reagovat

Vsadil bych, že se to (zaslouženě, navzdory tomu, že to není žádný sympaťák) vyhraje Petr.

27
Petr
Reagovat

Sice jsem ten článek nečetl, ale Na nože mělo na Primě hodně nadprůměrný výsledky, takže je klidně možný, že se odhodlali investovat do Hells Kitchen. :)

28
koc
Reagovat

citace – „Příští rok na jaře by se to už mělo objevit na obrazovkách,“ přiznal Pohlreich vlastní kuchařskou show v rozhovoru pro slovenský server lesk.sk. S největší pravděpodobností by se tak konečně mělo jednat o pořad stejného formátu, jaký má ve Spojeném království Gordon Ramsay a další.
http://lesk.cas.sk/clanok/92063/sefkuchar-pohlreich-mam-rad-jednoduche-jedla.html

29
Michal V.
Reagovat

No Lukase je fakt trochu skoda, je videt, ze do toho sel srdcem, ale podle tech komentaru a tak to vypadalo, ze uz fakt asi nestihal takze vyrazeni je nejspis spravedilve.

Osobne ve finale budu fandit Petrovi i kdyz je mi Robert svym zpusobem sympaticky, ale fakt zatim snad s zadnym jidlem poradne nerozsvitil.

Na Petrovi se mi libilo, ze kdyz mu prvni den Zdenek rekl, ze ma ubrat na fantazirovani tak v tom menu to pak bylo dost znat, ze ubral na plynu. Jarda je v tomhle ohledu nezvladatelnej a poradit si neda.

30
Enaz
Reagovat

Taky bych si vsadila na Petra … a i když někdy působí dost nesympaticky, tak si všimněte, že je asi jediný z těch profíků, který když bylo třeba, tak pomohl.

Zrovna v tomhle díle Lukášovi … a jestli se nepletu, tak to nebylo poprvé a nejen u Lukáše. I drobná pomoc se počítá, ne?

31
Petra
Reagovat

Lukase mi je strasne lito, nejvice jsem mu fandila. Po celou dobu si na nic nehral, byl velmi sympaticky a rozhodne si nemyslim, ze by nejak zaostaval za profesionaly. Pro mne je rozhodne nejnesympatictejsi osobou od zacatku poradu Robert. Toho fakt nemuzu vystat, neustale neco komentuje, pasuje se do role experta, ktery vsechno zna vsude byl pritom toho neumi vic nez ostatni. Proboha hlavne at to nevyhraje on, osobne bych to prala Petrovi, ktery opravdu dokaze ostatnim poradit.

32
Petra
Reagovat

Jinak po-te co jsem si precetla ostatni prispevky tak vidim, ze mnoho to vidi stejne. Lukas opravdu tomu porada daval urcitou lidskost, srdecnost. Docela mne zarazi, ze ve finale jsou kuchari pomerne prumerni, ja bych si rozhodne nepredstavovala, ze v teto fazi budou delat takove hrubky, kolikrat si rikam, ze se toho moc nenaucili a ze to ani nemuze byt kucharska elita. Obecne si myslim, ze by mel vyhrat Petr je tak nejak nejlepsi a ja bych do sve restaurace volila jeho. Ostatni dva jsou desne nesym paticky, jeden horsi nez druhy. Robert me docela vytaci od zacatku svym nazorem, ze tam amateri nepatri jako-by on byl neco vic, sorry, ale jak Lukas tak Iveta ho dokazali nekolikrat porazit a pravem. To tvrzeni o chudackovi mne taky dostalo, jakypak chudacek mel stejnou sanci jako ostatni a zasteru nikdy nemel protoze tam byl vzdy nekdo lepsi.

Přidat komentář