Panáček v reality show

Na nože! 5. díl – Soutěžící proti nejnemilosrdnějším kritikům – dětem.

7. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Na nože!

Další díl gastronomické show Na nože je tady.
Soutěžícím se tentokrát do cesty postaví nejen slepota, ale především armáda těch nejobávanějších kritiků. Dětí.

1. den – test chuťových buněk

Dnešní první úkol je všem divákům podobných pořadů velmi dobře známý. Je to tzv. souboj chuťových buněk.
Pro ty co nesledují zahraniční originály jen malé shrnutí pravidel.Každému soutěžícímu dal Zdeněk Pohlreich ochutnat deset různých věcí, jako například vepřová šunka, nezralé avokádo, tuňák, parmská šunka, mozarella atd. a vítězem je ten, kdo jich uhodne nejvíce.
Nutno říct, že pravidla byla docela benevolentní a soutěžící měli možnost se téměř donekonečna opravovat. Někteří vzali úkol jako hádání a stříleli od pasu. Jiní zase zodpovědně jako například Lukáš, který „uhodl“ všechny suroviny (neubránil jsem se trošku podezření, že viděl co jí). Druhým extrémem byl Miroslav, který poznal pouze olivu.
Aby to ale nebylo jednoduché, skládal se úkol ze dvou částí. Do druhé části postoupili Lukáš, Robert, Petr, Iveta a Jamie. Jejich úkolem bylo uhodnout, ze kterých ingrediencí se skládá zajíc na černo. Postupně se střídali v odpovídání a při špatném pokusu opouštěli kuchyň. Úkol samozřejmě začal vtipně a prvními uhodnutými ingrediencemi byly sůl, rozinky a zajíc (překvapilo mě, že zajíc byl až třetí). Lukáš to vzal hodne od základů, a po soli zmínil pepř. Těžko si představit, že by je takové jídlo neobsahovalo. Ale tak vesměs to vypadalo, že to nedělají podle chuti, ale podle toho, co si pamatují z kuchařek nebo logicky odvozují z názvu.
Jako první vypadla Iveta s vinným octem, po ní Robert s bobkovým listem a třetí favorit Lukáš s rozmarýnem. Poslední souboj se tedy odehrál mezi Petrem a Jamiem. Po prvním rozstřelu, kdy oba trefili celer a máslo se Petr minul s hladkou moukou. Imunitu tedy získal Jamie. Přiznám se, že si nejsem jistý v počtech, ale neměl Jamie hádat ještě jednu, co kdyby se netrefil?
Protože úkol na další den vyžadoval jistou přípravu, byl soutěžícím odhalen hned po konci testu chuťových buněk.
Po finger food party čekal na soutěžící, opět losem rozdělených do dvou týmů, dětský tábor.
O vítězi tak opět nebude rozhodovat pouze porota, ale i „ti spratci mrňaví“.
Oba týmy vsadily na jednoduchost a obyčejnost jídel a děti se tak můžou těšit na nějakou kuřecí variaci a na řízek. Je škoda, že byly u modrých zavrhnuty špagety, protože po těch letí každé dítě (jistě si pamatujete Zdeňkovy špagety ve školní jídelně v Ano, šéfe!)

2. den – Dětský tábor

Jako první si týmy musely nakoupit ingredience. Ještě před vstupem do supermarketu dostali několik omezení. Jídlo nesmí být smažené, sladké a nesmí tam být kečup. A samozřejmě cenový limit pro každý tým, 2500kč.
Červení ta zůstali u svého kuřete a špenátu. Modří ale museli zrušit řízek a nápad přehodnotit na kuřecí prsa se šunkou a sýrem. Opět jednoduché a opět dětmi milované. Napadnout je do toho ještě broskev, tak je to sen každého dítěte.
Při nákupu musely oba týmy dělat kvůli financím různé kousky. Například Robert u červených uhrál slevu na jahody, když omylem řekl, že jdou vařit do dětského domova místo táboru. Pak ale museli kvůli financím místo špenátu koupit brokolici. Pro dětský tábor je to z deště rovnou pod okap. Nevím, co si od toho slibovali.
Oba týmy se tak po spoustě kompromisů vešli do limitu doslova na chlup. Modrým zbylo sedm korun, červeným dvacet šest.

Tak a vzhůru na tábor!

Vaření probíhalo opravdu v polních podmínkách. Nechybělo tradiční škrábání brambor, nebo staré kuchyňské neposlušné spotřebiče.
A nebyla nouze ani o spory. Starali se o ně především Robert s Jirkou. Každý si vedl svou pravdu v žabomyší válce o velikost rolád. Ale i pře mezi týmy byly na pořadu dne. Někdy když dva říkají totéž není to totéž a jahody jsou pro jedny sladké a pro druhé ne. Ale podle pravidel nesmělo být sladké hlavní jídlo a tudíž jahodový shake červených byl podle Zdeňka v pořádku.
Jenomže úkolem bylo děti k sobě i nalákat. Modří tak vsadili na milkshake, červení na prezentaci a okurkový salát vydával liliput a kaši medvěd.
Pro porotu byl vítězným týmem červený, který odvedl víc gastronomie. Ale děti mají úplně jiná měřidla a ani jahodový shake nepřebije dětskou nelibost k zelenině s brokolicí v čele a vyhrála to u nich kuřecí prsa se šunkou a sýrem.
Před porotou tak stálo nejdříve rozhodnutí, jestli se řídit gastronomií, o které tato show má být, nebo pravidly, ve kterých bylo, udělat jídlo, které uspěje u dětí
Porota (teda spíše Zdeněk) to vyřešila šalamounsky a červení se měli rozhodnout, kdo z nich půjde. Konečně se tak do soutěže dostalo pořádně napětí při vyřazování, i když to byl takový hodně nešťastný způsob. Nejvíc hlasů tak získal Jirka a byl vyloučen. Ani se se svým týmem nerozloučil a šel se loučit rovnou s modrými.
I když se se spoustou lidí z diskuse shodnu na tom, že dnešní díl byl asi nejpovedenější co se spádu a napětí a podobně týče, nemůžu se ubránit domnění, že pravidla v této soutěži se sestavují pět minut před jejich aplikací a pak se ještě dají upravit. Způsob vyřazování si dnes snad ani komentář nezaslouží.

Co bude příště:

Soutěžící tentokrát čeká návštěva pizzerie. Kdo si ale myslí, že budou dělat pizzu, ten se plete. Úkol o imunitu spočívá ve vedení kuchyně, které je pro šéfkuchaře skoro stejně důležité jako samotné vaření.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Na nože!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 38
1
RAINMAN
Reagovat

Konečně dobrej díl!

2
Vlk
Reagovat

Ju!

3
Anet
Reagovat

.me je docela skoda Jirky, obvzvlast konstatovani,m ze neni tymovej hrac.. zrovna od Roberta:D (teda myslim, ze to rekl i on) mel letet

4
Maxx
Reagovat

Robert je nejkontroverznější soutěžící. Samozřejmě mi je po lidský stránce nesympatickej, ale zase dává soutěži šťávu, takže doufám, že ještě nějakej ten tejden vydrží!!

5
Anet
Reagovat

.taky mam rada, kdyz nekdo „dava stavu“ ale zas ne na ukor tech lepsich, aby vypadli. jelikoz pokud jde o vareni, tak se nejak vyrazne neprojevuje, nesnese sebemensi kritiku, ale chvasta se i za blbosti, jasne rozviri vodu, to je fajn, a pokud by dneska vypadl treba Mirek, tak bych to brala, ale takhle…skoda

6
Maxx
Reagovat

Mirka nemusím a taky jsem si už přál jeho odchod, ale on je tak divnej člověk, že ho tam snad ještě chci. ;D Jinak se ale asi na něho schyluje, protože mi přijde z dosavadních soutěžících nejslabší.

7
Lady XL
Reagovat

Supr díl.Už to, jak rozpoznávali podle chutě suroviny!! A Robert (tuším on to byl) řekl, že to neukazuje na dobrého kuchaře??!! Jak má pak správně dochucovat? Je mi Jirky taky líto, on byl pro mne zástupce „normálního“ vaření. Určitě umí skvělé hotovky. Trochu jsem nepochopila ten konflikt na táboře,co dělal špatně,proč Robert rýpal. Konec byl napínavý,ale možná by byl ještě napínavější, kdyby museli vybrat 2 a Zdenda by nakonec určil vypadnuvšího sám! takhle to dělává Ramsey.
Jinak ale spokojenost s tímto dílem a s týmem modrých,jak „obyčejným jídlem“ podávaným s dětským humorem převálcoval Zdendovi favority! Prostě byli parta.

8
f1gurk4
Reagovat

Zahlášení na konci „ZM.DI“ mě dostalo. :)

9
anja
Reagovat

fajn díl, já už tam mám svého oblíbence – Jamie :)

10
Jitka
Reagovat

Konečně první zábavný díl. Jen to vyřazování mě zklamalo, jak psla Lady XL, měli vybrat 2 a Zdeněk měl rozhodnout. Ale jinak to byla konečně zábava

11
anja
Reagovat

mne vyřazování nezklamalo, naopak, byla to prostě rychlá smrt Jirkova, taky mi ho bylo líto, ale co už, jeden vypadnout musí…….. a odkud by měli být kandidáti na vypadnutí dva? z týmu který prohrál? proč by ten úkol měl brát Zdenek (a spol) zase na sebe? anebo jakože týmy byly nerozhodně? jeden vyhrál u dětí, druhý vyhrál u poroty? to by zase popřeli zadání a celý smysl úkolu….

mně se to takhle líbilo, tentokrát si to neúspěšný tým vyřešil sám, bylo to rychlé, jednoduché, mělo to logiku a švih

12
RadstaR
Reagovat

No nevim jestli u deti vyhralo zrovna to, ze modri mely horsi jidlo, ale umely ho prodat. Jako dite, ale i jako dospelej bych si dal radsi jidlo modrych (bez salatu) nez jidlo cervenych. Uz jen proto, ze by me odrazovalo to rajce a brokolice :)

13
Kruciprdel
Reagovat

Spíš těm dětem měli dát ochutnat od obojího a vybrat lepší jídlo. To, že si stoupnou k okénku, které bylo blíž ke vchodu nebo tam někdo předvádí trpaslíka nemá s kvalitou jídla nic společnýho. Potom ani hodnocení pokrmů porotou nemělo smysl, když šlo vlastně o show „dostaň děcko k okýnku“

14
ara
Reagovat

Já jen nějak nechápu, jak se mohlo kuchaři z Ambiente stát, že nepoznal pršuto či mozzarelu.

Reagovat

Tak koukám, že se mám dnes opravdu na co těšit ;-)

16
Maxx
Reagovat

Tak ta brokolice byl opravdu úlet od Roberta. To spíš odradilo, než nalákalo. To rajče, to myslím, že mohlo celkem i jít, to dostanete takhle po menších částech všude možně na pizzu, takže to snad děcka neodradilo ale ta květáková kapusta, děs. Ale líbilo se mi, že modří i přes „slabší jídlo“ dokázali svůj oběd prodat a červeným tak jen spadla brada (hlavně Robertovi). Já bych ale určitě zvolil tu roládu, protože nesnáším obírání kuřete a ten milkshake mě zaujal. A asi i v osmi letech by mi došlo, že toho liliputa a medvěda uvidím i přes to, že si dám lepší jídlo od červených, když jsou obě okýnka v jedný místnosti. Ale jsem rád, že modří vyhráli, protože tam je moje favoritka celé soutěže Ivetka :)

17
Lady XL
Reagovat

Jo já mám taky favorita Ivetu, i když pochybuji,že vyhraje. Ale zkrátka je tam jediná ženská a mám ráda její pohled na ten mužský svět tam…A je sympaťačka. Jsem ráda, že vyhráli modří,protože jednak museli změnit naplánované jídlo a pak pracovali jako tým a správně se rozhodli zabojovat proti jahodovému shake. A na „prodejnosti“ byl postaven tento úkol, ne na obtížnosti a kreativitě jídla.Ostatně taky si myslím, že ta zelenina odradila. Takhle to bývá i v Pekelné kuchyni. Vybrat ty dva z týmu poražených mi přišlo logičtější, protože Zdeněk by pak vybral toho opravdu horšího. Takhle vypadl Jirka prostě, protože Robert byl proti němu… a ne že byl nejhorší. To Gordon občas udělá ještě rošádu, že tam přizve dalšího, koho oni nenominovali a to je pak šok… Ono by pak taky stačilo,kdyby třeba Zdenta důvodnil, proč by ho on taky vyhodil…

18
Pasithea
Reagovat

První úkol jsem neviděla, ale asi se kouknu, když to čtu. U toho druhýho si myslím, že ta brokolice byla dost podstatná a to rajče taky. Jako malá bych si nikdy nešla dobrovolně pro nic s rajčetem. A fazolový lusky nemůžu dodneška vidět, ale to je mimo. Odchodu Jirky je mi líto, protože od filetování mi byl sympatický, a to s tou brokolicí řikal.

19
kapi
Reagovat

Nevidim nic spatneho na brokolici a uz vubec ne na rajceti!

Ja mela rajcata jako dide rada uplne ke vsemu! Brokolici mam ted taky rada a myslim, ze by mi chutnala i jako diteti – poznala jsem ji ale poprve az ve 20 letech !!

20
kapi
Reagovat

jinak vy mate oznaceny clanek jako Na noze! 4. dil. Ale na Streamu je to uz jako 5. dil…

21
Maxx
Reagovat

Já chápu, že to Jirku včera naštvalo, ale tím jak jim řek na konci Zmrdi, místo toho aby to vzal trochu s nadhledem, nebo to jeho – Já jsem pánem v kuchyni a nejsem zvyklý na rady, akorát dokázal, že to není člověk, kterýmu bych chtěl fandit. Určitě chápu, že ho dost věcí rozčílilo, ale on skutečně příliš týmovej hráč není.

22
Maxx
Reagovat

kapi: Já rajčata nesnáším (možná až v nějaké tepelné úpravě je pozřu) a brokolici můžu, ale každý ví, že hromada dětí k tomu má odpor a proto to byl risk to tam dát. Nikdo tu neříká, že to jsou nepoživatelný suroviny.

23
kapi
Reagovat

Maxx – nerikam, ze rikate ze jsou nepozivatelne :) Jen to ze automaticky neznamena, ze rajce a zelenina vubec znamena ze to deti chtit nebudou. I kdyz vetsina asi opravdu nebude… To proste dodnes nechapu, proc to tak je. Ja nemela se zeleninou nikdy problem a to jsem velky masozravec a miluju i sladke atd… Ani v detstvi.

24
anja
Reagovat

kapi, já jsem v dětství taky zeleninu nechtěla vůbec jíst, a teď tvoří skoro polovinu mého jídelníčku, taky se nechápu, proč to tak bylo :) naopak moje děti se zeleninou nikdy problém neměly, ale kdyby měly na výběr ze dvou talířů, sáhly by určitě po talíři kde zelenina není

25
Maxx
Reagovat

Souhlas s anjou a navíc hromada dětí má zeleninu zhnusenou díky dušení a dalším nepovedeným úpravám ve školních jídelnách. Naopak když u nás zavedli za příplatek zeleninové saláty v jídelně, kde měl každý na výběr asi 6 druhů, k tomu 3 dresingy a nandal si kolik chtěl, tak na tom dost slušně vydělali, protože to ta děcka chtěla. Ale dušenou mrkev s bramborem si opravdu nikdo z nich nedá.

26
Pasithea
Reagovat

kapi: chvíly to trvalo, ale rajčata teď už mám ráda a nedávno jsem snědla i ty fazolový lusky a bez odporu :-)
teď ještě květákovej mozeček a játra a po školní jídelně už ve mně nezůstane ani stopa :-)

27
anja
Reagovat

jéžííš, kde je Nick s rekapem? vždyť „dneska“ už bylo…

28
Lady XL
Reagovat

Taky čekám, netrpělivě….!

29
Lea
Reagovat

:( měl by uvádět, který „dnes“ myslí.

30
f1gurk4
Reagovat

Dnes za peníze, zítra zadarmo. :) :) :)

31
Jana
Reagovat

nejak jsem nepochopila titulek – nemel by si ho autor po sobe jeste jednou precist? :-)

Reagovat

Pardóóón … Nějak jsem se nechal unést domněnkou, že to stihnu ještě ve středu ale člověk míní a svět mění a dnes se znenadání posunulo o den.
Tak mě nebijte O:-)

33
koc
Reagovat

32 – diky za rekap, ale mám malou poznámku .. modrým nebylo nic zatrhnuto .. podmínkou bylo, že jídlo nesmí obsahovat kečup, být sladké a smažené .. špagety klidně tým modrých udělat mohl ;-)

34
koc
Reagovat

32 – 33 – promin už neumím číst .. četl sem zatrhnuty a ne zavrhnuty jak je tam správně :(

Reagovat

Koc: Se stane :-D
Jj, špagety jdou udělat i s nějakou omáčkou (bez přidání kečupu) a myslím, že s těma by to u dětí vyhrál každý ať má trpaslíka nebo milkshake ;-)

36
martin
Reagovat

Je videt ze vy lidi chcete videt jen dalsi reality prujem. Ze to melo byt o vareni vas nezajima. Uvodni zdenkovi reci ze hleda nejkomlexnejsiho kuchare jsou jen blby kec. Jde jen o vzajemne sympatie a ne o vareni.
Ten kdo je debil, zmrd , alkoholik, pozer ma v tomhle poradu sanci. Normalni sikovny clovek nema sanci uspet. Priste vypadne posledni zena. Mirek s Robertem pujdou do finale.
Tfuj.

37
kapi
Reagovat

martin=ševy?

38
brundibár
Reagovat

Poznat chutˇjídla považuji za naprostý základ.Možná důležitější,než krájet rychle cibuli.Měli to zadat už prvním díle a kdo nepozná dvě tři,okamžitě vyrazit.!

Přidat komentář