Panáček v reality show

Česko Slovenko má talent: casting Plzeň

8. Červen 2010 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

Po castingu v Bratislavě, se svého prvního castingu Česko Slovensko má talent dočkala i Česká republika, tuto neděli se konal v Plzni, kde se na Náměstí Republiky sešlo více než 500 tu více, tu méně talentovaných uchazečů. Pestré věkové spektrum talentovaných doplňovali i čtyřnohé zázraky.
[singlepic id=807 w=420]

A víte, kdo v těchto dnech vyhrál britskou verzi Česko Slovensko má talent? Ne? Přečtěte si článek od TK a přehrajte video vítězů.

Jedním z nich byl i čtyřletý Angel, pejsek plemene border collie, který i se svou paničkou Lucií Smolíkovou předváděl takzvaný dog dancing. Lucii je šestadvacet let, je z Prahy a tomuto málo obvyklému koníčku se věnuje už deset let. Angel tancuje nejčastěji na tango, country nebo R’n’B.

[singlepic id=806 w=420]

Senzaci způsobila taneční skupina Beethoven z Chomutova, jíž byl plný autobus, přijely všechny tři soutěžní týmy – tedy děti, junioři i dospělí, celkem 78 členů. Protože by se ani do jedné ze čtyř místností, kde seděly castingové poroty, nevešla, dostala výjimku a své vystoupení předvedl každý z týmů přímo na náměstí.

Přehlédnout na plzeňském castingu do Česko Slovensko má talent rozhodně nebylo možné zpěvačku, která vystupuje jako dvojnice Tiny Turner a říká si Chichi Tornado. Pod její parukou a šaty se skrýval osmatřicetiletý Petr Vostárek z Prahy.

Atmosféru Tahiti navodila v Plzni taneční skupina Trn v oku z Prahy, která předvedla havajské tance. Soubor funguje už deset let a v repertoáru má i tance čínské nebo japonské. Předvést se přijela jen polovina, zbytek je prý ve světě.

[singlepic id=805 w=420]

Další český casting do soutěže Česko Slovensko má talent se bude odehrávat v neděli 13. června, tentokrát v Brně. Tak jestli se cítíte, že právě vy máte talent, tak hurá na casting v Brně :)

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
RAINMAN
Reagovat

http://televizia.joj.sk/tv-clanky/7-6-2010/video/alexandra-dubovska-plzensky-casting-bol-pestrejsi.html

Hnusná baba… a prej že Plzeň je takové malé městečko… možná tak Budějky, ale Plzeň – to je velkoměsto!

2
Roman
Reagovat

Nechápu jak určili počet lidí v Bratislavě, na Plzeň z fotek to sedí, že přišlo 500 talentů, ale v Bratislavě to byl mnohem větší nářez a byly tam čísla i nad 1 000-ku. A myslím si, že v BA podle fotek bylo určitě více než 1 000 talentů.

4
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Romane, to je snad jednoduché, každy účastník castingu dostal číslo, takže to nebyl problém plus mínus spočítat. A dle mě počítali třeba tu taneční skupinu v Plzni ne jako 4 kousky, či kolik těch skupin bylo, ale počet lidí v ní. Aby to výsledné číslo lépe vypadalo :)

A ne každý, kdo přijde na casting, tak se účastní, často krát je to jen doprovod.

5
Maxx
Reagovat

No s tou Plzní se to té paní moc nepovedlo. 4. největší město u nás, má asi 190.000 obyvatel, což by na Slovensku bylo druhé největší město hned po Bratislavě. Tak nevim, kde na to přišla. Ale to je jedno, hlavní je, že ten casting byl pestrý. Protože není nic nudnějšího, než Talent se samými tanečníky a zpěváky. A to si myslím, že hrozí při nízkém zájmu u Telemánie.

6
RAINMAN
Reagovat

190 tisíc?! To počítáš i přilehlé obce, viď? Ale i tak jsou Košice větší. Od té doby, co existuje obchvat Plzně se to v centru na Klatovské třídě o hodně zklidnilo, ale i tak je Plzeň velmi rušné město.

7
Maxx
Reagovat

Jsem napsal asi. Podle Wikipedie tedy 173.101 když to chceš přesně. ;-) Zkrátka ale každé město nad 100.000 je velkoměsto a ne městečko. Možná kromě Ruska, kde město pod milión je už malé. Tady jsme ale v tisíckrát menších státech, takže si nemůžem hrát na takové megalomany, že je pro nás Plzeň pomalu vesnice ;D Ale to je už jedno, hlavní je, co chtěla ta paní říct, že v Plzni bylo překvapivě dost talentů, což je jen a jen dobře!

8
fx
Reagovat

No tak to sorry, ale i Praha je jako vesnice.. Známé člověk potká pomalu na každém kroku, na druhém konci je za „chvilku“… Opravdové velkoměsto tady nemáme žádné… Prahu vnímám jako město, ostatní jako městečka.. Města jako Rokycany, u kterých jsem vyrůstal, pak jako vesnici (hlavně mentalitou obyvatel) a ves, jako je má rodná (200 obyv.) jako největší díru světa nehodnou byť jediné zmínky.. ;-)

9
RAINMAN
Reagovat

Říká se, že Praha je nejmenším velkoměstem na světě, a Brno je zase největší vesnicí na světě.

Jinak já Prahu vnímám jako metropoli světového kalibru. A za velkoměsta považuju Brno, Ostravu a taky (s odřenýma ušima) Plzeň.

P.S. Největším městem na Světě je Třeboň! :-D

10
fx
Reagovat

Ale jo, tak každý to vnímáme jinak.. Miluju anonymitu velkých měst (je to tím, že jsem vyrůstal na vsi, kde si každý viděl „až do talíře“).. Kdyby tu bylo větší město než Praha, hned bych se tam přestěhoval.. A kdyby mě tu nedržela rodina, už bych utekl do zahraničí.. :-)

PS: Praha je největší „moravské“ město :-D

11
Maxx
Reagovat

Vnímat to můžete jak chcete, ale pro termíny velkoměsto, město, městys, vesnice apod. jsou přesně uvedená pravidla, takže pokud nebudem anarchisti a budem se řídit pravidly, tak Plzeň velkoměsto je. A na naše poměry rozhodnopádně ;-) Samozřejmě je pravda, že tu pořádné velké město nemáme, vždyť taková Moskva má tolik obyvatel co celá naše republika a rozlohou je velká jak naše kraje. Na druhou stranu, z hlediska naší malé země je Praha velikostí obstojná a říct, že tam každý každého zná a že jste na druhém konci za chvíli, už je zase hodně přehnaný. Já když se mám dostat z jednoho konce Prahy na druhý, tak už si dopředu rvu vlasy, protože to je vždycky několikahodinový boj. A nedej bože, kdybych to chtěl zkusit autem, nebo dokonce pěšky. ;-)

12
Radek aka SUNíčko
Reagovat

ad Velkoměsto) kdo chcete ještě řešit, co je velkoměsto, doporučuji Wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Velkom%C4%9Bsto

Jinak se prosím vrátit k tématu ČS má talent. Kupříkladu, kdo sleduje jejich FB stránku, tak talenti jsou tam zajímavý, u Talentmanie mně to zatím přijde veskrze samý pošuk :)

13
Weasley
Reagovat

a ja že si prečítam diskusiu k talentom :D
Ale pekne ste to rozobrali, treba uznať :))

14
Weasley
Reagovat

Btw. pri všetkých tých teóriách, ako (ne)budú fungovať talentshow mám strach, že nakoniec to vypáli dobre pre talentmániu. Stačí, že sa na kastingu objavilo pár schopných účinkujúcich a Ňunéz (ako fakt kvalitný režisér) z toho môže vytĺcť maximum…

15
Weasley
Reagovat

A keď už tu tak spamujem, rovno sa opýtam, stále nie je známe, kto sú moderátori ČSMT? resp. alebo aspoň kedy budú vyhlásení?

16
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Weasley, po moderátorech CS má talent je ticho po pěšině, i když TV Prima propaguje tuhle show v patičce každého mailu :)

17
Maxx
Reagovat

Ano, přestanem řešit velkoměsta, protože podle Wikipedie to je nakonec úplně jinak jak jsem myslel ;DD a jdeme na Talent. Já možná vím, kdo bude moderátorem ČST. Zdálo se mi o tom předešlou noc a měl by to být Pyco a Bouček. A mě se sny plní. Tak to můžete hodit i do článku a jako zdroj uvést můj sen 8-)

18
Elko
Reagovat

Weasley: Pyco je moderátorom ČS MÁ TALENT, bulvár na Slovensku o tom popísal dosť, v Čechách sa však veľa popísalo o Kotkovi :), ktorý to však moderovať nebude.

19
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Jen pro zajímavost, na FB mají obě show plus mínus stejný počet fanoušků. Talentmania něco přes 4k, CS má talent 4500.

A hledanost na Seznamu má o 300 denně vyšší Talentmania. Jen tak přemýšlím, zda si tady nenalháváme jako Paroubek, drtivé vítězství TV Prima nad Novou a realita bude plichta či prohra :)

20
Elko
Reagovat

Radek, ale treba si všimnúť aj iné skupiny, problém je v tom, že na Facebooku je mnoho skupín (viac ako 30, možno aj viac) Česko Slovensko má talent, ktoré sa tvária ako oficiálne a ľudia sa pridajú do prvej, čo uvida… a ich počty nie sú zanedbateľné niektoré sú početnejšie ako oficiálna skupina na Facebooku.

Proti talentmania na Facebooku zakladajú ľudia aj negatívne skupiny ;)

A v skupine talentmanie je minimálne 1 000 takých, ktorí si z tej kópie robia srandu, samozrejme, ich komenty sú každodenne mazané, aspoň sa admini tej stránky nenudia :D

21
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Elko, to jsem si neuvědomil, ale divím se, že TV Prima nepíše na facebook, že je oficiální stránkou a zbytek nenechá pomazat.

BTW: řada lidí si taky myslí, že se to jmenuje Česko Slovensko hledá talent :) Talentmanii zase píšou lidi jako Talent mania :)))

22
RAINMAN
Reagovat

Elko, souhlas.

23
Maxx
Reagovat

Tak největší skupina Talentu, shodou okolností mého kamaráda, má přes 6.000. A lidi co dělají weby o různých soutěžích vědí, že Nova maže všechny fanouškovské weby, videa, fb skupiny. Prima naopak s nimi spolupracuje, má mnohem lepší přístup. Sice jim asi vadí, že neoficiální FB skupina má víc lidí než ta jejich, ale asi jsou určitě rádi, že Talent vede. Navíc je pravda s tou Telemánií, že tam je hodně odpůrců, kteří tam píší negativní komentáře a i když je pak admini mažou, tak je dobře že Nova vidí, jaký mají lidi přístup k jejich show.

Jinak mě šokovalo to s tím Seznamem. To jsou Češi opravdu tak tupí, že nakonec dají přednost laciné napodobenině jen proto, že to je na Nově? O to víc mě to štve, že Nova je podle mě na to jaké má zkušenosti mnohem neschopnější televize na jakékoliv show a vlastní tvorbu než Prima. Myslím, že by Nova se svým amatérským přístupem všude na světě pohořela. Jen u nás vede. Asi jsme světu pro smích. I když, ona to u nás celkově není žádná sláva. Opravdu kvalitní televizí je asi jenom COOL ale to jen díky převzaté tvorbě.

24
Weasley
Reagovat

Elko – to som vedel, len som chcel vedieť, či už Prima dala niečo nové, alebo nie :) lebo furt len nejasné správy :)

25
Petr
Reagovat

Jinak dle tiskovky budou Talentmánii aspoň v nějakej míře dávat/promovat i na MTV.

Hele… taky máte radši anglickou MTV? Člověk si tam promrská angličtinu a nemusí žrát novácký videa z Comebacku nebo SuperStar. :-)

Reagovat

Petr, českou MTV ale skoro nikdo nesleduje, takže to vlastně nestojí za řeč :) To Prima Cool dle mě sleduje mnohem více lidí, když je řeč o podpůrných televizních kanálech.

27
Kuba
Reagovat

Mě se docela líbí, že na oficiálním profilu talentu na fb je někdo z produkce, který komunikuje i s fanoušky, když se někdo na něco zeptá, je mu odpovězeno přímo produkcí. To je oproti talentmánii další plus.
Jo a když se zapojím do diskuze, i já raději sleduju Prima Cooll, českou MTV ani neznám, sice ji naladím, ale vůbec ji nesleduju, není tam nic, co by mě zajímalo.

28
RAINMAN
Reagovat

SUNíčko, souhlas!

29
RAINMAN
Reagovat

Kubo, sice na Facebooku taky nikdo moc nepíše o tom, jak to probíhalo na samotném castingu – pořád lepší než tady na Panáčkovi, kde není ani jeden takovýto postřeh.

30
Elko
Reagovat

Opäť sa potvrdil skvelý prístup JOJky a Prima k fanúšikovským stránkam na Facebooku a k fanúšikovským webom, ktoré vznikajú na podporu Česko Slovensko má talent. Je pekné, že JOJka aj Prima chcú s nimi spolupracovať.

31
Elko
Reagovat

Mimochodom Nove a Markíze totálne J*E*B*E sorry, za výraz, ale: „Dostala se nám zpráva, že fanouškovské stránky Talentmania jsou zde na Facebooku průběženě mazány. Doufejme, že se tohle nestane u Česko Slovenského Talentu, to by nás opravdu odradilo.“

32
Maxx
Reagovat

Elko: Tak to už se ví dlouho. Nejde jen o FB profily, ale i fanouškovské weby, nahrávání videí na Youtube apod. Nova např. u SuperStar posílá maily, kde hrozí soudními jednání za nelegální užití jejich materiálu apod. Prima naopak s fanouškovskými projekty spolupracuje, dává jim materiály apod. Bylo to tak třeba u VV. Nova je pošahaná a proto mám radost, že když tak čtu všude diskuze, že drtivá většina dává přednost Primě a Talentu. Doufám, že to tak bude i ve sledovanosti. Jestli ne, tak to bude hodně divné…

33
Petr
Reagovat

Elko: Taky s tím mám zkušenost. Asi rok zpátky mi přišla zásilka do vlastních rukou z právního oddělení TV Nova, kde vyhrožovali žalobou za x věcí.

Mimo jiný kvůli tomu, že na stránkách používám materiály z tiskovejch zpráv (který mi sami posílají) a že jsem si na stránkách dovolil uveřejnit video z jejich pořadu (který sami k šíření nabízejí přes embed code).

Samozřejmě fandím Primě a jinak mi až tak nevadí, že tu nejsou postřehy z talentu originální show. Proč odkrývat Nově karty? :)

34
ivanka.tezka
Reagovat

bylo to tam užasny byla jsem tam taky prostě užasny :-*

35
Roman
Reagovat

Na Facebooku Česko Slovensko má talent to žije… a vyzerá to byť na rekord v počte ľudí ;)

36
Maxx
Reagovat

Na casting do Brna přišlo zatím podle odhadů 800 lidí. Neuvěřitelný číslo, doufám, že tu dneska budou podrobnosti!!!

37
RAINMAN
Reagovat

Víc lidí než v Plzni, ale během plzeňského castingu to na Facebooku „žilo“ ještě víc.

38
Maxx
Reagovat

Tak Plzeň byla první casting a hlavně dneska jsou všichni někde v tahu, když je tak hezky ;D

39
Peter
Reagovat

Kastig ještě neskončil… prý je tam víc než 1 000 talentů.

44
Juky
Reagovat

Reportáž ZPRaV TV PRIMA z Ostravského castingu http://csmatalent.ic.cz/2010/06/ani-ostrava-nesetrila-talentem/

Přidat komentář