Panáček v reality show

To nejlepší z prvních tří dílů ČSMT 2019

18. Září 2019 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

čsmt_8

Už po osmé se vydáváme hledat ty nejlepší talenty, které dorazí do Bratislavy na castingy. Připravme se na další nekonečnou dávku předtočených dílů a obrážečů talentových soutěží po celém světě. V následujícím seznamu nenajdete všechny postupující, protože porota posouvá dál téměř každého – včetně opravdu brutálních tragédů – takže to berte jen jako výběr těch vystoupení, ke kterým jsem se měl jak vyjádřit. 

Andrew Lee, kouzelník

Kdo mě už trochu zná, tak ví, že kouzelníci a iluzionisti jsou hlavním důvodem, proč na ČSMT koukat. I proto mám vysoké nároky, které Andrew nesplňuje. Za celých 6 minut předvedl jediný trik, který je navíc tak laciný, že jeho provedení musí odhalit snad každý (pro zájemce video zde). Navíc to samé předvedl loni třeba v BGT, také v Rumunsku nebo Asii.

Human Fountains

Pánové byli samozřejmě loni v AGT, totožné číslo předvedli na castingu, o level výš potom šli v Judge Cuts, jejich číslo mnozí označují jako jedno z nejnechutnějších. Jestli se vám to líbí záleží na míře zvrácenosti, kterou zrovna trpíte :-)

Michael Golc, vaper

Že by i Česko nakonec mělo talent? Nějak takto si třeba já talent představuju. Jistě není jediným člověkem na zemi, kdo něco takového zvládne, ale kouká se na to krásně, a je vůbec první osobou, která s tímto do ČSMT přišla. Problém je v tom, že už ale nemá moc co ukázat do budoucna.

Václav Svoboda, batman

První držitel ceny Zlatého Pátroviče, tedy osoba,  která sice dělá něco, čemu ne zcela rozumí, ale přesto je v tom fantastická a přesvědčivá. Jednoduše řečeno, bylo to fakt špatný.

Elastic, kabaret

Kentán z Montarži dorazil do Bratislavy. Tento pán je ostřílený komik, tohle číslo jsem našel dokonce z roku 2007, takže zřejmě funguje skvěle. A jak je to přitom jednoduché, stačí se v jednom kuse smát a postup máte v kapse. Je v tom pár záblesků geniality, více záblesků trapnosti, ve výsledku to ale v tom bídném uskupení našich Talentů vyčnívá.

Muy Moi Show, ohebný tanečník

Vždy u takovýchto čísel přemýšlím, jestli to je talent, způsobovat si bolest. Potom je to jen soutěž v tom, kdo dokáže víc prohnout palec, v čemž by tento Španěl mohl vyhrát.

Petr Uchytil, kouzelník

Tady si musím postěžovat. Samozřejmě tohle není žádné velké kouzlení, nehorázně mě ale štve porota. Polovina (né-li víc) úspěchu kouzelníka spočívá v tom, jak své triky podá. Tím, jak si ze všeho porotci dělají s prominutím prdel znehodnocují jakékoli snahy na minimum, takže nakonec je nějaké hodnocení zbytečné.

Žilinské babenky, disko

Toto video zde bylo odloženo jako ukázka zbytečného postupu.

Margaréta Ondrejková, zpěvačka

První zlutý buzzer, a to od Slávika. Můžete si postěžovat, že v celém výčtu postrádáte zpěváky, jelikož jsem ale toho názoru, že v talentu mají být v naprosté menšině a využít jiné soutěže, tak je opomíjím. Zlatá postupující tu ale nemůže chybět. Na první poslech se mi celkem líbila, když to ale poslouchám opakovaně, to kouzlo rapidně mizí. Díky svému HLP má ale slušné šance na vítězství.

Bike O´Clock

Další zlatý buzzer, který si ale pánové dali sami, takže smůla, neplatí. Jinak ale docela působivé číslo, ne?

Roman Šváb, příslušník hvězdné pěchoty

Slov netřeba.

Anna Ferris Simpson, mentalistka

Vlastně to nemůže být tak těžké, když to zvládla i Diana, ne? Problém je, že Marta to Anně příliš zjednodušila, květiny asi hádá dost často, ne? Každopádně je to celkem působivé, slečna talent jistě má, a hlavně mi udělala radost, jelikož jsem nenašel žádné důkazy, že by již byla v jiném talentu. I bez toho je ale už hodně úspěšná a má vlastní show v Londýně. Znovu si ale musím postěžovat na porotu, tady na Slávika. Jsou místa, kdy je lepší nepřekládat a zůstat u titulků. Opět připomínám, že polovinou úspěchu je prezentace, do té jí ale Jaro v jednom kuse mluví, čímž to celé shazuje.

Hodnocení prvních tří dílů

U posledních řad si vždy říkám, že tentokrát se už FAKT koukat nebudu, nakonec do toho i přes to všechno špatné ale zase spadnu. Letos mám osobně tu výhodu, že jsem loni ani tento rok nekoukal vyjma ČSMT na zahraniční verze, takže je pro mě většina zahraničních vystoupení premiérou. Stálo by za to ČSMT přejmenovat, třeba SUTB (Svět ukazuje talent v Bratislavě feat. Česko Slovensko). Většina sledujících nadává, že většina talentů je ze zahraničí, ale upřímně – kdo by tam zbyl, kdyby všichni odešli?

Porota zůstala stejná, Jakub s Dianou pořád posílají dále skoro každého, Jaro je čím dál tím měkčí a i on častěji podlehne, Marta je stále nevyzpytatelná. Moderátoři jsou pořád takoví nijací, letos mi více na nervy leze Gránský, dohromady ale v rámci možností fungují.

Kdo se vám zatím usadil v paměti? Máte už adepta na celkové vítězství?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Monika
Reagovat

talenty zatim nic moc z meho pohledu, jedine tak s odrenejma usima zpevacka margareta ( i kdyz i tam mam ale…) myslim, ze prvni skutecny talent a super cislo prijde az v patek. uz jsem ho videla…Slovaci vysilaji v sobotu a jsou o dil vpred…takze si vyplati pcokat na patek..spousta lidi bude unesena

2
Suzzy
Reagovat

Ano, opravdu jsem byla milými, šikovnými dětmi unesena. Výborná atmosféra, skvěle vybraná hudba, snad nevyužili všechny skvělé akrobatické kousky a nechali si něco wow i na finále.

3
Monika
Reagovat

@Suzzy: Podle me prave predvedly vsechno co mohly :-(( Oni byly uz ve francouzske verzi, prvni predstaveni bylo jako u nas, no a pak sly rapidne dolu a vypadly, hrozne se bojim, ze predvedou stejne jako ve Francii tuhle slabouckou verzi https://www.youtube.com/watch?v=uv3j8kTQMxE&t=129s

4
Tadea
Reagovat

Letos je to slabsi, ale ruku na srdce, porad je to nejzabavnejsi talentovka u nas. Prima umi, ale mohla by vratit i VyVoleny a donutit Pohlreicha k navratu. Vic netreba

5
Monika
Reagovat

@Tadea: Kolik Maxxi budes mit jeste prezdivek, abys nam tu oznamil, ze Prima je nej :-)))

6
Luke
Reagovat

Talent je nejlepší šou, co kdy byla, protože kromě zpěváků tam jsou i další talenty z jiných oborů a to je to, co mě na tom baví…Protože když si clověk vezme, kolik už bylo pěvěckých soutěží u nás, tak už toho bylo moc a to bude další superstar. Neví někdo přesně kolik bylo pěvěckých soutěží ?
A že do našeho talentu chodí i zahraniční soutěžící ? No já sem jedině pro, protože bez nich už by talent neměl takovou úroveň a i v zahraničí se to děje a navíc jsme strašně malý stát…
Nevím, jestli někdo sledoval teďka v Británii – Britains Got Talent – The Champions, kde bylo 5 živých semifinálových kol a poté finále, kde soutěžili ti nejlepší z domácí verze a byli tam pozvání i ze zahraničních verzí talentu (mimichodem náš talent tam měl taky zastoupení a reprezentovali nás Mirror Familly z talentu 2015) a myslím, že kdyby to udělali i u nás, tak by to bylo super…přece jen 8 řad našeho talentu nabídlo hodně zajimavých lidí a nebylo by špatné je po pár letech znovu vidět….co říkáte ?

Přidat komentář