Panáček v reality show

Česko Slovensko má talent 2019: Finálová devítka a její prapodivný výběr

2. Prosinec 2019 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

čsmt_fin8

Vítězem 8. řady Česko Slovensko má talent se stala Margaréta Ondrejková. Nejžhavější adepti na vítězství kvůli zranění nevystoupili!

Možná si stěžujete, že v Superstar je málo živých přenosů. Že v The Voice byly jen 3. Že loňský Talent měl 2. Jojka s Primou ale posouvají žebříček ještě dále a v sobotu odvysílají 1. a jediný přímý přenos ČSMT. Ano, i tak hluboko se dál klesnout. Pojďme si toto celé ad absurdum zopakovat.

Ono se ale vlastně není čemu divit, zvláště pokud si vzpomeneme na loňské živé semifinále. Polovinu vyplnil záznam, ve druhé se nám představili moderátoři a 6 semifinalistů. Polovina nemohla vystupovat, jelikož jejich čísla byla „příliš technicky náročná“. Druhá polovina vystupovala bez diváků, bez potlesku, bez podpory. Porota se nedostavila a hodnotila přes Skype, navzdory nefunkčnímu spojení. Ano, z těchto zážitků ještě teď musí televizním stanicím běhat mráz po zádech. Proto se živé semifinále raději celé zrušilo.

Místo toto se hlasovalo jen online. Porota a moderátoři pustili do finále 5 čísel, poté porota od stolu během Velkého třesku další dva a do semifinále pustila 6 čísel, z nichž diváci vybrali SMS hlasy dvojici finalistů. Hlasování běželo od pátečního večera do nedělního odpoledne. No není to paráda?

Absence semifinálových dílů podtrhuje absurditu současné podoby ČSMT. Porota posouvá „do dalších kol“ 90 % všech účastníků. A pak zasedne ke stolu a vybere 13 „nejlepších“. Divák, aby měl pocit, že něco ovlivňuje, do finále ze stovek účastníků rozhodne o dvou. A trpí tím kvalita celé soutěže, již tradičně je finále strašlivě slabé. A opět není československé, navzdory slovům poroty, že je to přeci ČSMT. A tak máme ve finále děti z Ukrajiny, tanečníky z Maďarska, umělkyni z Běloruska a anglo-italského zpěváka. A je dost možné, že někdo z nich to vyhraje.

Finalisté ČSMT 2019

Margaréta Ondrejková

3. místo v soutěži MY POPSTAR TRENČIANSKEHO KRAJA. Vítězka Bojnické perly, soutěže v Hlohovci, Ružomberku. V roce 2017 vyhrála v Itálii Sanremo Junior, kdy porazila zpěváky ze 16 zemí.

Katya & Nikita

Jezdí po celém světě, účastníci francouzského nebo ukrajinského talentu, vystoupení od Amsterdamu po Melbourne.

Fricska Dance Group

Držitelé rekordu za nejrychlejší tanec (počet úderů nohou o zem za minutu). Účast v britském talentu.

Daniel Zappi

Skladatel, režisér, učitel, má na kontě 2 alba a 2 EP. Třetí album se připravuje.

Samuel Rychtar

Jedenáctiletý Brňák, který si písně skládá sám.

Volha Safronava

Absolventka výtvarného umění na UMPRUM původem z Běloruska.

Tobiáš Košir & Sára Titzová

Učitel a žákyně, zakladatelé stepařské školy v Brně.

Citadela Mefisto

Amatérské uskupení žen různého povolání, které trénují párkrát do měsíce…

Bike O´Clock

Kdo to celé vyhraje? Dozvíme se v sobotu večer.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
1
Monika
Reagovat

Divim se, ze jeste maji licenci na dalsi radu. Co s tim Prima provedla je neuveritelne. Vysila trinact veceru castingy, postoupi obrovske mnozstvi lidi, pak behem dvaceti minut z tech desitek ucastniku bez mrknuti oka vybere dva a sest posle do sms hlasovani, masakr. Divak se tesi po 13 vecerech na live prenosy a prijde jen jediny. letos to jeste vic zkratili nez vloni, priste asi uz nebude zadna live show a viteze vyhlasi z smsek.

Z tech 9 cisel za me jednoznacne nej vystoupeni Katya a Nikita, na vitezstvi tipuji Samuela a pevne doufam, ze to nevyhraje ten silenej italskej kycar.

2
Patrik
Reagovat

Vůbec nemuzu pochopit proc je jako 13 castingů proc ????? 1 Live Show oni si myslí že je to zajimavé

3
Filip
Reagovat

Velmi dobre, ze je pouze jeden zivy dil, protoze na talentu jsou jednoduse nejlepsi castingy – ty maji skvele zpracovane a v pozdejsi fazi to slo vzdycky do kopru. Finale muze byt takto vice nez dustojne zakonceni.

Treba u minulyho rocniku se krasne ukazalo, ze by bylo 100x lepsi, kdyby zadny semifinale nebylo. Bylo to trapny a navic narusilo regulernost finale – oba dva vitezove semifinale skoncili ve finale na prvnim a druhym miste jednoduse proto, protoze lide uz pro ne hlasovali drive v semifinale a to ma na hlasujici velky podpurny vliv.

Takze za me urcite super, ze je pouze finale. Myslim, ze to muze byt jedno z nejlepsich finale talentu vubec. Zadna podpurna semifinale, zadna Bila ovlivnujici divaky – tesim se.

Favorizuji: akrobaticke deti a kolisty, ale bohuzel muze vyhrat realne i Margareta (to bych nadseny nebyl)

4
Filip
Reagovat

@Filip: At jeste pridam i nejakou kritiku…

Letosni format me osobne sedi nejvic, ale je pravda, ze cisel ve finale mohlo byt klidne vic – takovych 12 by se urcite zvladlo. Pro dalsi rocnik by to pak mohlo byt takto:

5 buzzeru
1 divoka karta SK porotcu
1 divoka karta CZ porotcu
5 postupujich ze semifinale (bez vystoupeni jako letos) podle kategorii zpevaci, tanecnici, atd. s tim, ze divak muze hlasovat pro kazdou kategorii a pokud by si to technicky ohlidali, tak klidne zaradit online hlasovani na webu nebo lepe na FB (kde ma duplikaty ohlidany samotny FB v ramci accountu)

5
Monika
Reagovat

@Filip: Akrobaticke deti se mi nezdaji, uz byli v talentu na Ukrajine, Francii. Koukala jsem na ne na Yt a bohuzel maji jen tuhle jednu sestavu, kterou vsude opakuji. V semifinale nas zjevne ceka tohle

https://www.youtube.com/watch?v=uv3j8kTQMxE&t=97s

tam jde kvalita rapidne dolu, vsechno vystrileli na castingu. Byla bych rada, kdyby vyhrali, ale s timhle na to muzou zapomenout.

6
Lukša
Reagovat

@Filip: Souhlasím, že místo loňského semifinále je varianta žádné semifinále lepší. Jinak ale nemohu souhlasit s tím, že mít jen castingy je lepší. Zlatá první řada, kde bylo jen 5 castingů a 1 velký třesk a pak přišlo celkem 8 semifinále, v každém 8 až 9 semifinalistů v krásných kulisách divadla. V každém semifinále postoupil 1. dle diváků a mezi 2. a 3. rozhodla porota. Dohromady tak diváci vybírali z 59! čísel. Jojo, to byly časy.

7
Monika
Reagovat

Do TOP 3 predpokladam, ze postoupi Margarita, katya a Nikita, Samuel. Trochu jsem jeste uvazovala o Volze, kdyby zas kreslila na pisen Gotta, treba tu s dcerkou Srdce nehasnou a nakreslila Gotta s manzelkou a dcerkami, tak by to mohlo na lidi udelat veliky dojem a mohla by zamichat stupni vitezu. Zbytek povazuji za outsidery.

8
Filip
Reagovat

@Monika: U Volhy bude hrat obrovskou roli, jakej pribeh tomu vtiskne – klidne by mohla vyhrat, ale je to asi nejvetsi variable ze vsech cisel.

A vubec bych nepodcenoval kolisty – jsou to Cesi (cesky hlasy) + Slovaci miluji cyklistiku (ostatne jednu serii uz vyhraly kolistky).

Vubec si nemyslim, ze Margarita, detsti akrobati a Samuel budou vsichni v TOP3 – protoze se jim podle me naprosto prekryva cilovka = ti co hlasuji pro deti, ze jsou roztomili, libi se jim jak, jsou na ten vek talentovani atd. Takovi divaci si vyberou jednoho, maximalne dva z nich.

9
Monika
Reagovat

@Filip: Mozna se budu hodne mylit, ale kola povazuji za outsidery. Na tom malem jevisti toho nemuzou moc ukazat a navic je to takove bezne cislo, na kolech jezdi kdekdo. Pocitam, ze skonci nejlip sesti. U tech deti muzes mit pravdu, takhle jsem neuvazovala, neco na tom bude no.

10
Filip
Reagovat

@Monika: No uvidime. Myslim, ze vetsina lidi povazovala i bubenicku minulej rok za velkyho outsidera :D

11
DJ Vlado
Reagovat

@Filip: No já jsem bubeničku za outsidera rozhodně nepovažoval, mj. i proto, že ve třetí řadě byl v Top 3 mnohem horší bubeník Andrej Kampf :-) Navíc byla vyloženě typickou favoritkou pro Slováky (malá roztomilá holčička) :-)

Jinak co se týče tipu na Top 3, tak víceméně souhlasím s Monikou, téměř jistotu umístění vidím u Margarity a K+N, o třetím místě se nejspíš bude rozhodovat mezi Samuelem (i když na tvé úvaze, že v Top 3 nemůžou být samé děti, něco je, navíc mi nepřijde, že by jeho song byl bůhvíjak chytlavý, Laci Angyal psal mnohem chytlavější songy), Volhou a připouštím, že můžeš mít pravdu s těmi cyklisty, ačkoliv sám je považuju spíš za outsidery :-)

12
Lukša
Reagovat

Tak i já přidám svou očekávanou TOP3. Na vítězství věřím duu Katia & Nikita, druhá Margareta, třetí Samuel. Tedy ne že bych z takového umístění měl radost, ale budiž. Mějme také na paměti, že hlasující budou hlavně Slováci, u kterých Talent drtí konkurenci, naopak u nás se to bude tříštit se StarDance (i když Talent poběží do půlnoci). Mohlo by to posunout Margaretu na první místo.
Na můj vkus je ve finále znovu moc zpěváků, díky alespoň za ročník bez opery. Ve finále mi chybí nějaký iluzionista či kouzelník.

13
Lukša
Reagovat

Ještě aktuální kurzy na vítězství (Fortuna – Tipsport)
Katya a Nikita 4.00 – 3.10
Margaréta Ondrejková 4.50 – 4.50
Samuel Rychtar 5.00 – 6.00
Volha Safronova 5.50 – 7.50
Fricska Dance Group 7.00 – 8.00
Bike O´Clock 10.00 – 10.00
Citadela Mefisto 10.00 – 12.00
Daniel Zappi 12.00 – 9.50
Sára Titzová a Tobiáš Košir 12.00 – 15.00

14
Monika
Reagovat

Kurzy se zajimave meni v tento moment, u obou sazkovek jsou prvni Katya a Nikita a na druhe misto se dostal Samuel, Margarita az treti. Kdybych si mela vsadit tipuji Margaritu. Myslim si, ze produkce nebude chtit za viteze cizince co obrazi jednu talentovku za druhou, ze jim stacil jeden Atai. navic minuly rok taky bombasticke akrobaticke cislo ve finale a neumistilo se ani v TOP 3. Lidem se uz cizinci dost zajidaji…a ta bubenicka vloni me osobne teda sakra prekvapila, nepocitala jsem s ni ani do trojky.

15
Monika
Reagovat

To je strasna smula, ach jo, jsem se na deti tesila nejvic :-(( Vyhraje to asi Margarita uz jen tim, ze jde v zaveru souteze.

16
Lukša
Reagovat

@Monika: Nekoukám, proč nenastoupili? A je pravda, že automaticky postoupili do finále za rok???

17
Dawko
Reagovat

Hlavne at uz vyhrajou Cesi. Vetsinou jsou lepsi ale Slavikova nacionalisticka mafie to tam rozjizdi ve velkym. Slovaci maj letos jen jednoho finalistu, ale urcite bude vystupovat jako posledni – nejlepsi pozice. Jako kazdy rok. Ve treti rade mel vyhrat Alex Dowis, v paty ten cz sk projekt se sochami. Ale vyhrali prumerni Slovaci. Jinak castingy jsou na Talentu nejlepsi, ale tri semi a jedno finale by bylo fajn. Prima ale ty zivaky Talentu ma fakt slabsi.

19
DJ Vlado
Reagovat

@Dawko: Maxxi, kéž by ti tu tvoji ultrapravici už někdo useknul… ;-)

20
Lukša
Reagovat

@Ajda: Dík. No jestli bude zase jen 9 finalistů, tak se mi to nijak extra nelíbí.

21
Lukša
Reagovat

Tak jsem viděl rekapitulaci a myslím, že si vystačím s vyhlášením výsledků. Co to sakra provedli s tou Margaretou, vždyť je jí 15 a vypadá na 30. Že by se lidé z Talentu inspirovali ze Superstar?

22
Monika
Reagovat

@Lukša: Ano je to pravda, automaticky postoupili do finale 2020.

23
Monika
Reagovat

Tak aspon ze tak. Tomu samuelovi jsem to neprala, ten song byl desnej odpovidal veku osmi let, horsi nez minule. Ona je to ale sazka na jistotu vzit si princeznovske saty, libivej song, pekne pozadi a uz je to tak 50% uspechu.

24
Lukša
Reagovat

@Monika: Upřímně řečeno na základě tohoto výkonu si Samuel 2. místo nezasloužil (a mně se nelíbil ani na castingu). Moderátoři katastrofa. Margaréta v té letošní bídě docela důstojná vítězka.

25
Monika
Reagovat

@Lukša: Mne se Samuel taky nelibil ani na castingu, ale dnes uz to byla vylozene rymovacka pro deti, nic co by prekracovalo jeho vek a dalo by se to oznacit mimoradnym talentem. Margarita zpiva pekne, nic proti ni vlastne nemam, jen se priznam, ze jsem na zpevaky proste prisnejsi v teto soutezi, maji jine moznosti. Z te trojice bych volila Volhu s piskem. I tak jsem mela finale zkazene kvuli nevystoupeni Katyi a Nikity, to byl sok, vubec jsem s tim nepocitala a nejvic se na ne tesila.

26
Filip
Reagovat

Margareta jako vitez je presne to, co jsem si nepral, ale zazpivala lip nez na castingu a asi zaslouzene vyhrala, ikdyz pri te velmi slabe konkurenci ji k vitezstvi stacil pouze jeden dokola (ac dobre) zazpivany refren.

Pral jsem to vic Samuelovi, ta radost pri postupu do TOP2 a neuveritelny sebevedomi s ruku v ruce s talentem v 11 letech – to bylo proste skvely! Kazdopadne ten kluk se neztrati a tipuju, ze to dotahne v kariere i dal nez vitezka.

Kazdopadne, kdyby mohli vystupovat deticky – akrobati, tak vyhraji na plne care rozdilem ne jedne, ale dvou trid – zaverecny procenta by nebyla 70:30, ale tak 90:10. Kdo vi, jestli ten pribeh se zranenim schvalne nevymysleli ve stabu, aby neztrapnili ostatni cisla :)

27
Filip
Reagovat

@Filip: A jen dodam, ze je skoda, ze neskoncila nadvlada slovenskych vitezu, ikdyby meli vyhrat treba cizinci. Takhle ta motivace Cechu jit do dalsich rocniku dal prudce klesa.

28
Bejčice
Reagovat

Dobrý večer, prosím vás, kde bych mohla cokoliv z konce vidět? Celou dobu poctivě sleduji a závěru se mi nedostává… Na CZ stránkách mi to háže chybu již několik dní a na SR – Joj nejsem klasicky uživatelem patřičné země… Tak už nějak skorem nechápu, jak jsem to vůbec mohla doteď sledovat… :)

29
Tomáš
Reagovat

Nesledoval sem to, kouknul sem pouze na rekapitulaci a vyhlášení vítězů. Hodně slabé finále, opět nebylo z čeho vybírat. Asi bych dal výhru italovi Danielovi, sice taky nebyl úplně něco extra ale působil tam na mě jako jednooký mezi slepými. Ale do Top 3 se ani nedostal, asi mu diváci neposílali hlasy protože je cizinec. Co říct k vítězce? Zase to vyhrála zpěvačka, popová diva jako se tuším stalo už několikrát předtím. Milá holka ale pochybuju o tom že nějak prorazí a že přinese něco zajímavého. Talent mi už posledních pár let připadá jako hodně zbytečná show, divím se že to ještě někdo sleduje.

Přidat komentář