Panáček v reality show

ČSMT 2018 – semifinále aneb To tu ještě nebylo (glosa a postupující)

25. Listopad 2018 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

porota

Po 13 castingových dílech přišlo na řadu semifinále. První přímý přenos tohoto ročníku, první živák pro nové moderátory a první živák pro naše účinkující. Jak to celé dopadlo? Kdo postoupil a co za hrůzy se v tento sobotní večer dělo?

Malé shrnutí. První ze dvou letošních živých přenosů začal… záznamem. Ano, Velký třesk totiž nemohl dostat svůj vlastní prostor, proto byl odvysílán ve stejný den. Porota ke svým 4 zlatým buzzerům přidala další 2 čísla a do semifinále pustila 6 vystupujících. Tak, a teď to přišlo.

Dobrý den, dobrý den. Zdraví vás David Gránský a Lujza Garajová Schrameková. Potlesk? Aha, tam nejsou diváci. Jasně, to bude jak ve Tváři, tady budou zpovídat vystupující a ti pak výtahem vyjedou na scénu, kde se předvedou. Fajn, počkáme. Tak vy dnes, bohužel, nebudete vystupovat, protože máte velmi náročná čísla. Studio na to není přizpůsobené. Jasně, je strašně těžký dovést bubny na scénu… Ještě že si to můžeme pustit ze záznamu. Takže vystupovat se nebude.

Ale to neplatí pro všechny. Druhá část, kde o místo bojovali zpěváci, vystupovat může. Že to není fér? No a co. Tak si zazpívejte do zdi, diváky nemáme, tak vám ani tleskat nebudeme, proč taky, stejně už to v televizi všichni vypnuli.

„Hele Pepo, kde máme porotu? No víš Péťo, oni chtěli moc. Tak jsme jim řekli, že tolik nemáme, tak jestli by mohli dneska jenom z domova přes Skype nějak ohodnotit, co viděli. Koupíme jim slušný připojení na net, ať to nevypadává blbě. Ale Pepo, s naším rozpočtem koupíme max 3. OK, Jandová je nová, tý to nedáme.“

Takže porota přítomna není a hodnotí přes Skype. Neuvěřitelné, že? Aby to mělo pořádnou šťávu, tak se jedna seká, druhá některá vystoupení ani nevidí a navíc si (asi) zapomene kus svého oblečení. No není to celé paráda?

A nezapomeňme vyhlásit výsledky. Kdo postupuje je úplně jedno, protože všem kromě poroty je tak strašně trapně, že už chtějí ze studia vypadnout. Takže ještě oznámit výsledky a rychle domů. Gránský by si ještě mohl zařvat své nejoblíbenější sousloví „A máme tu standing ovation“ a šlus. Děsím se toho, co bude moderátorská dvojice vyvádět příští sobotu, zlatí Junior a Marcel, o kterých jsem tvrdil, že nic horšího být nemůže.

Kdo tedy postoupil?

Zpěvačka Ružena Kováčová – zlatý buzzer Diany Mórové

Jako v každé řadě nesmí ve finále chybět pořádné HLP. Tentokrát je to nevidomá zpěvačka, kterou údajně děti šikanovaly a rodiče příliš nemilovaly. A správně, spustila operu, která ji vynesla do finále.

Akrobati Kiriku Brothers – zlatý buzzer Marty Jandové (a letos také od Edurne García Almagro ve Španělsku)

Tuhle neskutečnou dvojici už zná celý svět, tentokrát zavítali i do naší krajiny. Jejich číslo považuji za absolutní vrchol celé řady a jasný postup přímo do finále.

Břichomluvec Zdeněk Polách – zlatý buzzer Jaro Slávika

V ČR je prý prvním a zatím jediným člověkem, kdo podobnou show nabízí. Ke cti mu budiž to, že něco podobného jsme tuším v Talentu u nás opravdu neviděli. Možná právě proto tolik uchvátil Jara, který ho vynesl rovnou do finále. Talent tento pán jistě má, má ale také úspěšnou firmu, ve které se tímto živí.

Zpěvák Christian Mitkov – zlatý buzzer Jakuba Prachaře

Chlapec s bulharskými kořeny uhranul celou porotu. Ve 12 letech má zajímavý hlas, který by mu určitě zajistil postup dál. K cestě do finále ale ještě přidal malé HLP, kdy nezapomněl zmínit, že pochází z chudobné části Ruse na hranici s Rumunskem, kde bují kriminalita. No a pak stačilo vystřelit Whitney Houston, a bylo jasno.

Raper Boki – postup od diváků

Raper si v Talentu udělal pořádnou reklamu a stihl už vydat i svou píseň. Získal mnoho fanoušků, jeho odpůrci mu ale nevěří, že rapuje naživo. Hlavně v semifinále by to playback určitě mohl být.

Bubenice Nikoleta Šurinová – postup od diváků

Opravdu talentovaná bubenička, kterou mezi sebe přijala už i největší světová kapela Rockin’1000, uchvátila nejen hrou na bicí, ale také nádhernou povahou. V semifinále dokonce zašlapala do země oba moderátory, kdy dokázala mluvit a reagovat lépe než oba dohromady.

Kouzelnice Kelly – postup z druhého místa rozhodnutím poroty

Kouzelníci, to je moje. A právě proto si nemohu odpustit srovnávání. Třeba famózní vítěz BGT  2016 Richard Jones nebo jedineční finalisté ze stejného roku The Clairvoyants prostě dokážou udělat tu show tisíckrát lépe. Většina kouzelníků dělá to samé, co je tedy odlišuje je to, jak to dokáží prodat. A Kelly to nějak extra neprodala. Ano, z kouzelníků v naší historii ČSMT je jednou z nejlepších, ale to mi nestačí. Doufal jsem, že si v semifinále napraví reputaci, ale bohužel nedostala příležitost.

Tanečníci Universal Dance Group a Rita Ílešová – postup od poroty

Pokud nevíte, co to znamená WTF postup, mrkněte na tato čísla. Když si člověk vzpomene, na úkor jakých čísel tohle postoupilo…

Tanečnice Tron Girls – postup od poroty

Jedna pořádná taneční a světelná show nesmí chybět. Mladá děvčata jsou do tance zapálená a doufejme aspoň trochu rozžhaví sobotní finále.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
Patrik
Reagovat

Tak tohle byl vrchol největší ho kalibru , co to jako bylo . Kde jako byla porota , jo oni přece nemohli přijít a byli na skypu kde Marta měla pomalí internet . !!!!! Jak ten talent začal dobře tak tohle po….to už nemají prachy na živý přenosy jenom jedno finále ?? What sledovanost jak v Česku tak na Slovensku nebyla vubec špatná to nemohli aspoň být 3 semifinále a finále ?? Kdyby z krátili castingy kolik že jich bylo 14 ? Proč jako vždyť to jde z krátit tak na 6 . Prostě vrchol trapnosti a myslím že sennou budete souhlasit

2
Monika
Reagovat

Jsem rada, ze je tomu venovan specialni prispevek na Panackovi. Ac jsem videla uz spoustu reality show, tak tohle nema obdoby. Pokud jim nevezmou licenci, tak uz nevim za co by se licence mela odebirat. No a pro me je letos zcela jasny vitez akrobati Kiriku Brothers, neco co mne skutecne vyrazilo dech.

3
Kokamura
Reagovat

Nechapu, castingy maj zpracovany tak luxusne, vubec nevadilo ze jich je hodne, naslapany byly vsechny dily a casu na primaky maj jeste dost, a zbytek tak zabijou. Velky tresk se semi dohromady proc? Malo semifinale proc? Trapne rychlosemifinale proc? Pro Primu je to celou dekadu s vyjimkami jako Ja Kajinek nebo Vinari jeden z mala nadprumerne sledovanych poradu, kterej jim letos zachranil celej podzim, a oni to takhle zabijou? Nemluve o tom, ze vitezi obou kategorii byli Slovaci i kdyz byli spis horsi. Zakomplexovanej Slavik zas uraduje? Nechat si projit Kunsta, hm dobre oni, talentu dost bylo, ale tohle je jeden z vrcholu. Musi to bejt jak u Superstar, pocet cz a sk rovnomerne, tohle me uz odrazuje. Vyhrat musi Etiopani, to je proste totalni wow. Bude to ale asi ta slepa Slovena.

4
VojtaP
Reagovat

Už jsem se k tomuto vyjadřoval u článku o SD. Neměl jsem odvahu to sledovat celé, ale to opravdu megatrapas. Zrovna jsem viděl toho rapera a když pak Diana řekla, že to vlastně ani neviděla, ale určitě to bylo super a že si to pustí ze záznamu, tak jsem nevěděl jestli se smát nebo brečet, trapně mi bylo celou dobu. Toto bylo mírně řečeno nedůstojné, ať už vůči formátu nebo vůči těm soutěžícím. Bylo tam někde vysvětlené, proč se určitě dobře zaplacená porota nemohla dostavit? Jak psala Monika, když nemám peníze, takovou show nedělám. Doufám, že to viděl taky někdo z Fremantlu a už jim po tomto neprodá žádný formát…

5
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Ani já naštěstí nemusel sledovat vše, viděl jsem část Třesku, úvod živáku a poslední půlhodinu. Ale myslím, že nic nevysvětlovali, pamatuju jen to vysvětlení, proč nemohou vystupovat. Ale věřím, že to bulvár vyhrabe ;)

6
Lady XL
Reagovat

@Lukša: Díky za článek, bezva napsaný, pobavila jsem se (no vlastně bohužel), ještěže jsem se dívala na ČT a pak něco jiného… Ušetřila jsem si nervy.

7
Dáša
Reagovat

a to bylo jako co? to bylo nejtrapnější, co jsem kdy viděla – to nemá cenu ani rozebírat…

admini, neuvažujete o přidání palcování jako to má třeba ČT? to je moc šikovná věcička ;o))))

8
Luke
Reagovat

Tak já mám talent rád a sleduju ho od začátku, ale opravdu sem nepobral, co to mělo znamenat. Jako to je opravdu problém udělat aspoň 2 semifinále a finále, prostě aspoň 3 živé přenosy ? Jako připadá mi, že už se to hraje jenom na castingy, které jsou dobře zpracované, ale je jich zbytečně moc, letos 13 dílů. Opravdu tomu nerozumím.
Co se týče finalistů, tak za mě ok, kromě té slečny z Filákova – stejně vyhraje jenom 1 (za mě Kiriku Brothers)
Samozřejmě je škoda, že nepostoupil Michal Kunst, ale chápu rozhodnutí poroty, že vybrali Kelly, když už tam je opera. A to je právě to o čem se bavíme, kdyby dali 3 živáky, tak by tam byl určitě, bylo vidět že je z toho fakt zklamaný, že nepostoupil, ale nemám strach že se ztratí, ten kluk má budoucnost…

9
Monika
Reagovat

Podle me ten kluk Kunst nebyl zadnej zazrak a jsem nesmirne rada, ze nevyhral hlasovani divaku. Jako mit z osmi cisel ve finale tri opery? No dekuji nechci. Patricie v Talentmanii zpivala o tri tridy lepe ve stejnem veku.

10
Dáša
Reagovat

Víte, co mi došlo? Tady v úvodní fotografii má Slávik modrý svetr, ale v sobotu ve vysílání měl červený – to je divný, nemyslíte? Jako že by se během dvou hodin převlíkal jako nějaká primadona?

11
Jan
Reagovat

The Voice už zacal představovat porotu. Prvním porotcem je Vojta Dyk! To je paradni zprava :) nemyslíte?

12
Lukša
Reagovat

@Jan: Máš odkaz? Všude vidím jen náznaky, ale na ofiko potvrzení jsem nenarazil.

13
Keliška
Reagovat

Nějak to nechápu… Agáta Prachařová na svém Insta měla příspěvek, že tam s Kubou jsou.

Přidat komentář