Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: Restaurace U Apoštola, Jevíčko

28. Duben 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=644 w=420]
Jevíčko na Malé Hané se stalo cílem a dějištěm Zdenkovy další mise za lepším jídlem. Blízko tamního náměstí je hotel s restaurací U Apoštola, kde pracuje paní Yveta se svým týmem. Náměstí v Jevíčku je asi nejdelší na světě. Na jedné straně stojí Morava a na druhé Vesmír, dva konkurenční podniky paní provozovatelky.

Yveta Žižková má hotel v pronájmu od loňského října a zatím nevydělává. Splnila si sen, ale podnik dotuje a ze snu je spíš noční můra. Co jí na klidu nepřidává, je její pozice „vedoucí“. Yveta si mezi zaměstnanci autoritu nezískala, chvíli je s personálem kamarádka, pak na podřízené zase křičí.

Ano, šéfe 3: restaurace U Apoštola – první dojem

Restaurace hotelu U Apoštola má kapacitu 35 míst, ale od stolu se hostům špatně vstává. Když chce jít někdo na toaletu, v sále se odehraje cosi jako spartakiáda. Jídelní lístek obsahuje krásné hrubky, až si šéf říká, jestli by ho nebylo lepší číst bez brýlí. Když ochutná vepřovou tlamičku, k níž jako překvapení dostane lízátko a apoštolskou věž (bramborák, kuřecí maso, vepřové maso a navrch opět bramborák) zasypanou eidamem, usoudí, že končí sranda, a jde do kuchyně. Tady ho nejen svou ztepilostí příjemně překvapí kuchařka Markéta, v níž odhalí nesporný kulinářský talent. O paní majitelce, která také vaří, si myslí, že vůbec neví, která bije. Na cestě je ale už nový kuchař.

[singlepic id=645 w=420]

Ano, šéfe 3: restaurace U Apoštola – ďábelský personál

Buditel českých restaurací se rozhodl, že se pokusí „přebrousit“ apoštolský jídelní lístek i personál, který je spíš ďábelský. U sochy světce se šéf pro jistotu pomodlil, aby ho nečekalo další peklo. Modlitbička asi nepadla na úrodnou půdu, protože v Jevíčku to bude právě takové. V hospodě totiž došlo pivo! A personál posílá hosty do večerky! Navíc sprostě křičí na šéfovou. Ivetě je do pláče. Jako by nestačila ta předražená kuchyně a málo hostů přes zimu. A když už přijdou, nemají co pít. V takovémhle blázinci snad šéf ještě nebyl. A jak víme, ženské slzy to nespraví. Yveta si myslí, že je na všechno sama, a přitom se tak snaží… Vypracovala se od píky a po převzetí podniku udělala v kuchyni radikální změny.

Ano, šéfe 3: restaurace U Apoštola – vaření bez náhražek

Dříve se tu vařilo z náhražek, nyní si připravují sami vývar a dělají domácí knedlíky i bramboráky. Naneštěstí Yveta miluje pokusy a svérázné chuťové kombinace. S kořením rozhodně nešetří, po dětském jídle by se malí strávníci spíš rozbrečeli. Její specialitou jsou různé plátky, nejraději s ovocem. Markéta je vyučená v oboru a ráda vaří klasiku, především různé omáčky. Yveta hosty ráda překvapuje, a tak podle nálady najdou v mističce pod alobalem tu zmrzlinu, tu koláček, děti třeba gumové medvídky. Pověst podniku prý pokazil minulý provozovatel. Zdeněk si ale myslí, že spoustu hloupostí si Yveta napáchala sama.

[singlepic id=646 w=420]

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
Perid
Reagovat

Ta servírka byla ztělesněním neuvěřitelné tuposti a drzosti, ta byla zralá na ránu. Navíc si o sobě jistě myslela, jak je úžasná – tak to většinou bohužel u jednodušších lidí bývá…

3
really mad
Reagovat

Tenhle díl byl hodně smutný a beznadějný. Ach jo :-/

4
LadyXL
Reagovat

Ano, bylo to chvílemi smutné a fakt šokující. Bylo mi jí chvílemi i líto, ale fakt si šéfová za to může hlavně sama. S podřízenými nemůže být kamarád…! A té „super“ servírce bych na té poradě přehrála ty její „rady“ hostům!!! A nechala ji k tomu vyjádřit… To byla síla!!! Co ale nechápu,že se po měsíci nic moc nezměnilo (v kuchyni)… A myslím,že ty údajné argumenty hostů, tohle si vaříme doma (kachnu, králíka), nejsou dostačující,aby se vrátila k té své „věži“ a „ovoci na kuřeti“. Holt se jim zase začala pléct do kuchyně….

5
KK
Reagovat

Je tohleto vůbec možný?? Nechápu, proč se dohadovali o Cé Óčko, když pani majitelka věděla o tom, že může dojít, takže to nebyla vina jenom obsluhy, jinak ovšem síla.. vyhánět si hosty z baru, když už je takovej průser s pivem a nenabídnout jim žádnou jinou variantu, protože se mi prostě nic nechce dělat, je mazec.. LadyXL – s podřízenými může bejt kamarád, ale né pořád, brigádničím přes léto jako obsluha a šéfovi klidně z legrace řeknu, že je magor, ale když něco nefunguje, tak to lítá a všichni si sakra dáváme pozor, aby bylo všechno v cajku.. mimochodem, Pohlreich se musel asi hodně držet, aby tu přechytralou kravičku nevyřval do bezvědomí..:o))

6
Martina
Reagovat

Doufám, že ta slečna servírka má z ostudy kabát, ale nejpíš má přátele podobného ražení a Ti jí teď poplácavají po rameni a říkají, jak je SUPER…. Snad proboha ani v Jevíčku není taková nouze o lidi, že si podřízení mohou něco takového dovolit !?!
Jinak – mám mimopražskou zkušenost s „hlasem lidu“, že plátek kuřete zapečený se sýrem s broskví je prostě „něco“ a „extra“ a když tam teda vaří takovéhle extravagance, tak to tam, mámo, zajdem…. Je to prostě tak – zatímco ve větších městech znovuobjevují kouzla obyčejné domácí kuchyně, v malých stále ještě chtějí „apoštolské věže“ atd. Možná je to taky tím, že ve větších městech ženy vaří víc „rychlovky“ a tím pádem koprovku, svíčkovou či pečenou kachnu si radši dají v restauraci, než by se s tím „páraly doma“ – samozřejmě dost zevšeobecňuju, ale přece jen na venkovech se víc vaří doma tradičněji a proto, když už si na jídlo dojdem: tak sakra mámo, tož to kuře s broskví !!!

7
LadyXL
Reagovat

To KK-jasně,tak to má být,kamarádský přístup,ale autorita musí zůstat a podřízený je holt pořád podřízený…
To Martina: víš, že máš asi pravdu s tím jídlem? Je fakt, že na venkově chlapi vyžadují doma maso, omáčky, řízky atd.Znám takové, pro které je nejlepší buchta „vepřové maso“:-). Takže to asi tak bude,že si pak dají podobnou šílenost,protože sousedka to jedla a bylo to supéér extra něco…
Jo a ženy z města si spíš dají stejně něco lehčího, to spíš jejich muži šáhnou v hospodě po české klasice :-), to mám zase já zkušenost :-)

8
KK
Reagovat

Mně to přijde blbost s tím masem s broskví.. osobně mi to teda taky občas chutná, když už nic lepšího, ale znám mraky hospod v ne moc velkejch městech, nikde to tam není a rozhodně to nikomu nechybí.. myslím, že dost lidí (včetně mě) si tohle jídlo dává prostě proto, že na tom není co zkazit :o))

9
Maxx
Reagovat

Jana = ČUBKA! Jinak to říct nejde. Jinak nepřišlo vám, že všichni byli šmrncnutý Romama?

10
viki
Reagovat

Teda moje zkušenost je, že si s manžou v hospodách dáme rádi právě tu echt českou klasiku jako kachnu, králíka, omáčky atd. Doma vařím pro děti, takže hodně zeleniny, rychlovky, omáčky jen občas, tak si to pak nahrazujeme takhle. Ale z toho, co jsem viděla včera, bych si teda skutečně nic nedala(byť mám občas pocit, že to Zdenda přehání a chutná mu to, včera to bylo už od pohledu nechutný(pudink-omáčka, ta věž politá nějakou UHO:-P) Pani majitelka mi přišla trochu labilní, ale to ne ve zlým, taková rozpolcená, na jednu stranu kámoši jak hrom a pak tam hystericky bulí a řve. Servírku bych vyrazila i s dveřma, ta by si neškrtla, nejvíc mě dorazilo, jak vyhazovala hosty a nebo jim tam vykládala, jak to tam „zmákla“ a pěkně jim to nandala:-DD smutnej díl, byť opět k smíchu!!

11
KK
Reagovat

Maxx, mně to napadalo jen při pohledu na paní majitelku, jinak ne..:o)

12
KK
Reagovat

Mimochodem, napsat do popisu větu: „35 minut po obědnávce“ chce taky odvahu..:o)))

13
BugHer0
Reagovat

KK: Zrovna jsem to sem šel napsat. Teď jsem dokoukal. Vyčítaj jim pravopisný chyby, a pak tam nějakej blbec z PRIMY nechá takovou hovadinu.

14
Maxx
Reagovat

KK a BugHer0: Jo to mi taky hodně vadilo a hodně to pořad srazilo. Ten člověk co pro Ano, šéfe dělá titulky by měl letět, pokud neovládá učivo prvního stupně základní školy.

16
KK
Reagovat

Blesk je splaška.. kdoví jak to je

17
Lucka Most
Reagovat

Ifa: :) jsem čekala kdy to AHA nebo Blesk objeví. Překvapivě ho nechali dost dlouho na pokoji :D nj jak je někdo „celebrita“ má smůlu – potřebujou prodat noviny

Stejně je Polhreich nejlepší :) a přeju mu ať ho bulvár neodradí – jak psal KK – je to splaška

Reagovat

Ty jo tak tu Janu bych vyrazil po pěti minutách. A po tomhle pořadu si už nikde ani naškrtne.
I když si se šéfem tykám nebo ho znám roky, tak si na něj ani nedovolím zvýšit hlas, ne? Ji tam možná vyslala konkurence, aby to tam položila na lopatky :-D

Maxx: A máš s tím „šmrncnutím“ nějaký problém?

19
frk
Reagovat

haha

20
Maxx
Reagovat

Nick: Ne, ty jo? Nebuď rasista!! V televizi ať tam je pro mě za mě kdokoliv. Já jen, že to k tomu směřovalo a to nejen podle vzhledu, ale i podle chování. A nejsem jedinej jak vidím koho to napadlo ;-)

22
drak
Reagovat

Proč nikdy nenapíšou: „Našel si milenku kvůli manželce.“

23
KK
Reagovat

Draku, protože to je moc pravdivý;o) :o))

24
Ifa
Reagovat

Včera jsme se byli s manželem najíst v Penzionu Bohemia v Dubí u Teplic. Jídlo bylo vynikající, porce veliké!!! Já jsem si dala vepřový steak v česnekové marinádě se smaženými žampiony a k tomu domácí hranolky a manžel měl hovězí líčka na červeném víně a šťouchané brambory. Suprově jsme se nadlábli a celková útrata pro dva i s dýškem a pitím byla 400 Kč. Ale spokojenost největší. Pana kuchaře v červeném mundúru jsme tam taky zahlédli, i paní provozní :-)
Byli jsme tam v 17:00 a restaurace byla zaplněná asi tak z poloviny.

25
Jana
Reagovat

Ahoj všichni náhodou to tam mají super a je to i k jídlu docela se jim začíná dařit.

26
X
Reagovat

Moc hezká slečna kuchařka

Přidat komentář