Panáček v reality show

Top 10 duetů slovenských zpěvaček za poslední dekádu

28. Únor 2023 | napsal(a): | reality show: DJ Vlado's World, Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS, SuperStar 2020

Top 10 duetů slovenských zpěvaček za poslední dekádu

Po dvou desítkách sólových singlů českých a slovenských zpěvaček za poslední dekádu jsme si před měsícem představil desítku nejlepších duetů, v nichž aspoň jedním z aktérů byla vždy česká zpěvačka. Dnes se opět podíváme do „Země královny Zuzany“, ve které zpěvačky dostávají mnohem větší mediální prostor (zejména v rádiích). I Slovenky se častokrát spojily do duetů s jinými zpěvačkami, zpěváky, rappery i herci. Tentokrát byli slovenským zpěvačkám partnery dokonce čtyři Češi, mezi nimi i jedna zpěvačka, kterou (nejen) z české sekce velmi dobře znáte. Oproti předchozím dílům zde navíc došlo ke dvěma změnám v zařazování do výběru. Jednak jsem rozvolnil pojem „dekáda“, pod který nově spadají celá desátá léta a začátek dvacátých let. Druhou změnou je zrušení omezení, že každá zpěvačka může mít v desítce pouze jeden singl. Díky tomu se jedné zpěvačce povedl husarský kousek a do desítky se dostala hned třikrát.

Celý článek si přečtěte zde. Před ním však v únoru na blogu vyšly tři další články: vzpomínka na předčasně zesnulou českou herečku Zuzanu Ondrouchovou, předposlední díl seriálu Sweet 90’s z roku 1998, jehož hlavním tématem jsou filmové megahity v čele s Titanikem, a medailon zpěvačky a herečky Olivie Rodrigo, která minulý týden oslavila dvacáté narozeniny.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

DJ Vlado's World, Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
bobina
Reagovat

Díky, opět jsem si uvědomila, jak “ hebounká “ je slovenština.

Přidat komentář