Panáček v reality show

Farma 13: Labilní farmářka týdne a směšný trest od hospodáře za ztracené ovce

25. Září 2021 | napsal(a): | reality show: Farma 13 SK

farma titl

Mirka se díky vypadlé duelantce stala podruhé v řadě farmářkou týdne. Slzavé údolí, nekončící nářky, holka nezvládá, nejraději by na Farmě skončila. Viking bere sluhovskou zástěru jako nespravedlivost, no a Patricie se v ní zase dlouho neohřeje. Cestou pro vodu se kácí k zemi. Co jí je nevíme, ale už se na Farmu nevrátí. Místo ní nakluše neoblíbená Monika. Zástěru po Paťce oblékne Stanka. I ona se cítí ukřivděně, služkou být neměla.
Duel Viking vs. Jožko byl napínavý, určitě se výsledek propere v diskusi. Martin slíbil trestat, mají se bát? Sledujte, diskutujte!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 13 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 56
1
Svitka
Reagovat

ad Jája 38 – chi, chi, stručně a velmi výstižně shrnuto. Můj souhlas.
Taky už mám skouknuto. Bohužel jsem první týdny třináctky propásla, tak zpětně, doháním, ale je to náročné na čas. Nemám ještě potřebný přehled. Každopádně vítám, že se F 13 částečně vrátila k původnímu formátu. Disciplíny v duelech jsou zajímavé, účastníci přijatelní. S naprostou většinou zdejších komentů souhlasím.
Silnou výhradu mám k Evelýně a jejím rétorickým (ne)schopnostem.
„Tak ako?“, Ako sa máte?“ „Ako sa cítíš/te?“ ….

2
Olga
Reagovat

Tak ta fraska skoncila.Evelyn se opet predvedla.Fandi vybrane strane.Letos jsem moc zklamana s vyberem soutezicich.Pred zacatkem jsem videla viteze v v Matusovi,ale jeho vztah k zviratum je nulovy.A to vynechavam Mesuta.Ten ty zvirata nema vubec rad.Stanka -histerka.Miro-ten snad jel na dovolenou.No zatim jsem zklamana.Dnes teda vyhral Wiking,ale choval se jak cvok.

3
Wally
Reagovat

Jožo prohrál 3:1, ale dost lidí mu fandilo. Po duelu dostali na oslavu každý jeden sojový špekáček. :))

4
dejna
Reagovat

Další skvělý souboj. První disciplína dost brutální, Viking mlel z posledního, pílenie klasika, peříčko spíš pro holky.
Škoda Jožka, hráčsky to tam mohl ještě míchat. A taky si naaal do pusiny, když před duelem mlel, jak vyhraje dobro.
Škoda, že nedali prostor Davídkovi – dost mě rozesmál, když po volbě druhého duelanta spekuloval o tom, zda si Viking poté, co viděl Davida cvičit a posilovat, nezvolil raději Jožka.
No a kdo asi bude novým farmářem? Tipuji Monču. ;D

5
Lady XL
Reagovat

Děkuji za info o duelu!! @Olga: Charakteristika farmářů dobrá. Ti dva -Mesut a Matúš – fakt nemají k zvířatům vztah, fitbul Koleno je tam jak na blbý dovolený, o které mu neřekli, že tam nebude fitness a bude téměř vegetariánská 😂. A k poduelové večeři měli „100%“ masový špekáček?? 🤣🤣 Tak dobrý!! To mají za tu rybu.

6
Maria
Reagovat

To ešte len zažijeme ego. Vikingovi narastú po víťaznom dueli hádam aj rohy. A odrazu sa môže aj objímať. Jožko taký rozjímavý človek. Nie je hlúpy, aj keď niekedy prepáli vtip. Monika odrazu aký priestor. Asi majú s ňou plány.

7
horalka
Reagovat

Tak můj typ, že se vrátí Jožo nevyšel. Myslela jsem, že bude mít fyzickou převahu. U pílení to byla nevýhoda, hold dřív upadl. Nějak nevím, komu celkově fandit. Všichni se odkopávají, dokonce i Evka už mi vadí svou nesoudností. Nechápu proč chce všechny mince, když sama vyrábí zmetky. Ano, sebevědomí je fajn, ale trochu soudnosti. Když vidím ty stavby, co jsou všechny na šuro, tak nevím, jestli někdy vypadaly tak děsně. A za ovečky opravdu trest k smíchu.. Mira bych vedle sebe nesnesla.. ego až do nebes, a přitom chovat se neumí..

8
Dadla
Reagovat

Miro je chodící nabubřelé a přesteroidované ego, není to Fitbull, ale Fitvůl, v mozku mu zbyly dva neurony, které v záchvatu paniky do sebe občas narazí. Tím sice vznikne synapse, ale ta se týká zásadně jen žrádla. Navíc pro mě je i vizuálně nepříjemný chlap, takový gorilí samec, který se sice bije v prsa, že je největší geroj a všem to natře, ale ve skutečnosti je to jen překynutá bábovka, fyzicky i mentálně.
Duel mi byl víceméně jedno, sympatie či nesympatie vůči Jožovi i Vikingovi mám stejné, hráčsky zajímavější je asi Viking, takže proč ne..

9
horalka
Reagovat

@Dadla: No jak mu musela s krocanem pomáhat Stanka, hanbááááá.. chápu, že je to velký pták, ale on je velký chlap.., no ni? Už se těším, až se chlapi přestanou bát a vezmou ho do duelu..

11
Wally
Reagovat

Souhlasím s Horalkou, že ty stavby, které tam tvoří pod dohledem stolárky Evy jsou příšerné. Připomíná mi to kolonii bezdomovců, kde co našli to použili. Vše jde šejdrem. Eva s tou nenávistí vůči Jožovi je už trapná, proč nevyčítá Matúšovi, že volil Stanku?
Jako sluhové by se mi líbili Eva a Miro. Konečně, by něco dělal.

12
dejna
Reagovat

@Dadla: :DD Fitvůl – gorilí samec, musím se smát, jak je to přesný! On je tak směšný, že už mě ani neštve.
Farmu vůbec nesledoval, nevěděl, o co jde, tak jak se v ní mohl ocitnout?

13
dejna
Reagovat

@Svitka: Letos Farmu X-tra nějak nestíhám, proto dík za odkaz.
Jožko prohru evidentně těžce nesl, už před duelem nejprve mluvil o našeptávání Vikingovi, pak přidal zdravotní problémy…no, nevím. Ale vím, že nejhorší je lhát si do vlastní kapsy. Tak třeba nekecal.
U mě si to pohnojil tím oplzlým přirovnáním v přítomnosti Paťky, říct to mezi chlapy bych mu ještě tolerovala. Že „džentlmen“? Ani omylem.
A jeho volba farmáře týdne ještě ukáže, jak to s farmáři měl. ;D

14
Johana
Reagovat

@Dadla: naprosto přesné zhodnocení Fitvolova fyzického a mentálního potenciálu:) Nechápu jak se někdo ocitne v TV soutěži, aniž by neměl páru o co jde.
Moc velké iluze nemám ani o ekonomovi. Stejná kupa steroidních boulí, akorát se občas vyjádří souvisleji. Těším se na jejich vzájemný duel. Doufám, že se nedostanou do fáze, že nezbyde žádný chlap a v duelu budou třídit fazolky.

Stavby jsou šejdrem, ale šejdrem je hlavně terén a na jeho srovnání nemají techniku. Kdyby to šlo udělat jinak, hospodář by jim to určitě důrazně vyčetl.
Viking mi včera připomínal opičku na gumce ze střelnice:)

15
Dadla
Reagovat

Jo, a jsem asi hnusná a možná až paranoidní, ale nenapadlo někoho, že Paťka si ten močák vymyslela…nebo aspoň účelově zveličovala příznaky, aby se vyhnula nepohodlí a jakékoli práci? Marodila jsem kdysi s opakovanými záněty celý rok a byla jsem totálně vyřízená, tak vím, o čem to je a jak se člověk chová…A tohle mi připadalo jako na gymplu, když jsem se chtěla hodit marod.. a ten pád..no fakt nevím nevím, ale za to vím, že žádný Mudr si v TV nevezme na svědomí vrátit do hry takovou křehulku, která „hrůzostrašně“ spadla a narazila si kdeco včetně hlavy a ani si moc z toho pádu nepamatuje…Ale třeba jí křivdím. Jen mi to přijde jako podivná náhoda, že se to stane na potvoru ve chvíli, kdy zahájila svou další kariéru na Farmě na pozici služky , navíc s perspektivou, že se může dostat až do samotné arény. A jak by to tam dopadlo, s kýmkoli, je jasné..

16
Jája
Reagovat

@Dadla: Sama prohlásila v Xtra, že za čtyři dny byla v pohodě. Pád nahraný – spadla na pravý bok a to si těžko narazí hlavu. Héééérečka a špatná. A to její prozření ohledně harašení – pohádka pro IQ tykve. Jak jsem říkala – škoda písmenek.

17
Sofa
Reagovat

at je jak je,, porad lepsi nez posledni 3 farmy

18
Olga
Reagovat

Az na turealitni ukazku vzorku dnesni mladeze.To je proste realita.mladiufnukani.neyvykli pracovat a doufat,ze nnam ti peceni holubi budou letat do huby,Zivot je o necem jinem,A stare prislovi pravi-bez prace nejsou kolace.Zatim nemam favorita.

20
dejna
Reagovat

@Sofa: Souhlasím, zatím mě farma víc baví než štve, zvlášť duely jsou super.
Jožko to volbou Moniky pěkně zamíchal, budeme mít asi výživný týden.
A k tomu čtyři nováčci – jestli budou moci volit do duelu, máme se na co těšit – vypadá to, že holky budou mít většinu. ;D

21
Johana
Reagovat

Ach jo, jen jsem se jakž-takž naučila rozeznávat muže, Michalu a Petru si budu plést minimálně další tři týdny a ta třetí má alespoň jinou barvu vlasů, jinak bych si ji pletla taky.
To má Markíza stanovenou nějakou normu vybírat hodně podobné typy se stejným účesem?!

22
Ola Sedlackova
Reagovat

Nedokazu vysvetlit proc mi ta Monika vadi.Tak suverenni holku jsem dlouho nevidela.A chladnou zaroven.Nerozumim tomu..A ze uz jsem v letech.

23
JanaH
Reagovat

Tak jestli byl minulý týden turbulentní, kam se hrabe na tento… :-D
A jestli jsem na začátku Farmy napsala, že je Pajtáš blbý jak pučtok, tak to každičkým slovem, které vypustí z huby jenom potvrzuje. Jetodebil. Nechutný. Bodka.
Jeho hysterická zmatená Julie předvádí názorové veletoče přímo mistrovsky.
Čím mi vadí carevna FT vím velice přesně. Mele a mele, většinou tedy mimo Trenčín.
Ukuňkaná fňukna Mirka, vzteklý trpaslík Viking s ustřiženým copem, licoměrná „veštica“ Luna s nápovědou z „chytré“ knížky…
Masakr.
Letošní výběr je fakt elitka a výkvět, tleskám Narkóze. :-DD

24
JanaH
Reagovat

Jo… a konečně je snad jasno ve jménech obou krav. :-)))

25
dejna
Reagovat

@JanaH: Jo…a konečně jim umyjí zadky!
Licoměrná Luna – pěkný…napadlo mě, že to, že jim věští z karet, je dobrá taktika…kdo by si vzal osobní věštkyni do duelu?
Jsem strašně zvědavá, kdo bude druhým duelantem. :D

26
Maria
Reagovat

Fitbul je fakt ozembuch a navyse hulvat. Monika ide ako R.U.R., ziadna emocia iba program, reci, vela reci. Uz ma to nudi. Mam trosku gulas, co bolo vcera, co bude dnes (vacsinou pozeram dopredu :)). Tak aby som neprezradzala. Davidko konecne si uzil rande naslepo :) a nasi hrdinovia aj tak sa pokakaju s pajtasa. Novi sa javia sympaticky, sebavedomo.

27
Maria
Reagovat

@Maria: malo byt *z Pajtáša

28
dejna
Reagovat

David s kozou byl kouzelný. :DD
A ten nový, Bučko (snad není příbuzný Bučkovců) mi typově připomíná Romana Máče z Farmy 6, jen je vyšší a větší vazba.

29
Svitka
Reagovat

@JanaH: ad 23 I já se připojuji k potlesku.
Začíná to být zajímavě rozehrané, jen aby do toho Markíza nehodila vidle.
Konečně se hospodář Martin trochu probral z letargie a všímá si nepořádku. I bezušatý kýbl-solitér si zasloužil jeho pozornost.
M.j. jsem docela zvědavá, co se chystá za kamennou mega stavbu. Že by kostel (kaplnka už párkrát byla) či rozhledna?

30
Lady XL
Reagovat

Koukám, že je na Farmě asi frmol. Bohužel jsem na chalupě, tudíž bez internetu a pc (mimo mobil)… Vím tudíž velice kusé info – vítěze duelu, Moniku coby FT a jména sluhů. Našel by se dobrodinec, který by napsal kraťounký rekap? Stačí dnes, zítra 😁😁 Moc předem děkuji!!

31
Svitka
Reagovat

@Lady XL: Zkusím jen letem světem a nevím, jestli si na všechno vzpomenu. Hospodář před přidělením úkolů prošel farmu a FT dostala hašte hašte za binec, nevykydaný hnůj, málo vody zvířatům, špinavé krávy … Donesl kartáče, mašličky, ozdoby a kdovíjaké zušlechťovací prostředky na očistu zvířat, prý aby se zvířátka cítila dobře, další úkoly: dodělat opláštění kuchyně, zhotovení kuchyňské linky, od včelaře se naučí vyrobit další součást rámů na plástve, z haldy v lomu musí vynosit 1/3 kamení na kopec pro budoucí, největší stavbu v dějinách všech farem, naučit psíka dalším povelům. Přivezl ztracené ovce a s nimi 4 „pastevce“, tj. 3 mladé hezké dlouhovlásky a 1 mužskýho. Mají svoji práci (zhotovit ohradu pro ovce) a přinesli si svoje jídlo. Farmáři napřed dělali ofuky, že jim farmu znepříjemní, ale když pastevci dali svoje jídlo k dispozici pro všechny, hroty se částečně otupily. Pastevci vypadají sympaticky – tedy zatím.
David si v „kole neštěstí“ vytočil a následně splnil úkol (12 hodin musel mít u sebe kozu a nesměla se od něj hnout), za což dostal „drahokam“ tedy 1 hlas, který může použít dle svého uvážení.
Stanka a Lola měli narozky, dostaly od Evelýny a hospodáře dárky. Tuším nějaké suroviny na uvaření, upečení jejich oblíbených jídel. Stanka posléze obdržela kytici bílých růží a dopisy z domu. Jeden z dopisů a asi i růže byl zřejmě od jejího bejvalíka, rozbrečel ji, uchýlila se s Lolou do ústraní, kde to rozebíraly, neví, jestli by se neměla s Fitbulem rozejít a vrátit se k ex , ale nechce ublížit ani jednomu ani druhému (ha, ha). Pitbul se mohl užrat žárlivostí a zlobou, že se Stanka obrátila se svými pocity na Lolu a Lole se svěřila místo němu a že mu Stanka dopis nedala přečíst. A ta se šikovně kroutila jak had a napínala ho, že si oni dva promluví, „ale teď ne!“
Zpestřením dne byla hysterická hádka mezi Vikingem a Davidem, kdy Viking zpozoroval, že Malina s Malinkou berou tryskem roha a jal se je pronásledovat,čímž nasmolil Davida, který trval na tom, že přednější je vynášet kameny na kopec. Viking Davida umlátil , tedy slovně, argumentem, že na farmě jsou zvířata na prvním místě.
Strategii volby 1.duelanta farmářům narušil příchod pastevců (chtěli původně mužský duel, protože by měli jedinečnou šanci zbavit se Pitbula),a našim nabušeným chlapům se rozklepala kolena, že na farmě bude přesila ženských, tudíž je jasné, že bude ženský duel.

32
JanaH
Reagovat

@dejna: nejen to, i mašličky přijdou ke slovu! Ach můj Bóže…

Luna perlí, lísá se a fintí (ta mě se.e ze všech nejvíc, můra jedna), Stranka s Pajtášem to už je čisté psycho. Oba si oblíbili slovo „absolutně“, používají ho více než často.
Borisové napínají, druhá duelantka až na budúce. Ach můj Bóže podruhé…
A na závěr jedna krááásná hláška Pajtášova : sex je chleba na masle.
No twl! :-DD

33
89
Reagovat

@Svitka: Myslim, ze budou stavet tu vez, co ma letosni Farma v logu. Doted jsem totiz dumal, proc v tom logu je :D

34
Jája
Reagovat

Pajtáš je hovado. Jeho slovní výlevy s vyznáváním „žárlivé lásky“ Stance, prokládané hutnými chrchly – to je na vraždu. Občerstvení k svátkonarozeninám pizza – té bude pro 14 lidí tak do jedného zuba a tři stejky – ty sežere syrové pajtáš (nasával vůni jak masařka).

35
Lady XL
Reagovat

@Svitka: Moc a moc děkuji!! Četla jsem někde zmínku o té hádce, ale nevěděla jsem, oč šlo (mám slabý signál a nejdou mi na fc otevřít článečky na stránce Farma, čtu jen komenty). No to jsem ráda, že byla pravda na Vikingově straně, Davida nemusím víc a víc… No škoda, jestli bude ženský duel. To nemá druhá holka moc šancí – tipuju, že si vezme Mirku. Ale překvapila by,kdyby vzala Stanku. To bychom byli zase účastníci hysterického výbuchu od Stanky a Fitbul by potřeboval dávku užívání, aby to přežil.

36
JanaH
Reagovat

@89: jj, rozhledna by to mohla být.

@Jája: absolutně. ;-)

Lady Xl: ony ty kravky hlavně hodovaly na žrádle pro ostatní zvířata, Pajtáš si zavolal Vikinga na pomoc, bo sám je nezvládl. A bazilišek Davídek se mohl zvencnout viz. Svitka.
Aktuálně jsou uřvaní zalúbenci jakože „rozejití“. Což mi připomnělo, jak na sebe oba hulákali žárlivecké výčitky před chudákem pesem mezi stájemi… na počuni. :-/

37
horalka
Reagovat

Farma nabírá grády. Nicméně s novými příchozími i starými farmáři nevím komu fandit. Vždycky jsem měla aspoň na chvíli někoho. Letos ne. A po včerejším díle mi připadá, že všechny dramatické scénky jsou docela nahrané, je to divadlo. Farmáři jsou každý nějaký, Stanka za sex symbol a samici, Mirka za hodnou maminu, atd… Docela jsem se těšila na duel s Pajtašem, mmch ten je kecama a chrchláním odpornýýý. Kdyby mi takhle někdo zachrchlal a odplivl vedle mě, tak hodím šavli. To je asi ta hnusná fajfka.. Vloni někdo taky plival, už nevím kdo. Ale tohle je mega hnus.

38
Svitka
Reagovat

@89: Aha! Díky za vysvětlení. Logu jsem dosud nevěnovala žádnou pozornost. „Věž“ má zajímavý tvar a něco by mi měla připomínat.
Štěkna Stanka má, dle mého, silnou poruchu povahy a je čím dál víc nesnesitelná. Vůbec bych se nedivila, kdyby někdy nějakému jejímu protějšku ujela ruka.
Chlapi si přejí, aby do duelu šla Lola, ale obávám se že to bude Mirka, protože Eva o ní prohlásila, že je „TAK silný človek…“.

39
Svitka
Reagovat

@JanaH: Děkuji za upřesnění a dplůnění. Konzumace žrádla pro ostatní zvířata kravským tandemem mi vypadla z hlavy.

40
Svitka
Reagovat

@Svitka: Oprava: LolaXLuna .Sorry

41
JanaH
Reagovat

@horalka: ten „sex symbol“ se Borisům nějak nevyved, Stanka je pro tuto roli dost tragická. Pokud tedy pozadí jak poplužní dvůr a deseticentimetrové odrosty v blond hřívě nejsou jediným znakem sex symbolu. Např. Mirka a Luna jsou starší a oproti Stance vypadají mnohem líp i po dětech. Stanka je taková jakási celá rozkydnutá, na svoje mladé roky.

@Svitka: štěknu údajně její muslimácký ex mlátil jako žito (růže byly od jiného, těsně předfarmářského).
On i pajdavý Pajtáš šel na Famu v aktuálním tříletém vztahu, na který po jediném pohledu na Stanku „pozapomněl“…

42
dejna
Reagovat

@JanaH: :DD…ono těch hlášek dnes bylo víc, já bouchla u rozhovoru o víře v boha, když Stanka argumentuje: „však je tam (asi v bibli) miluj človeka ako matku svou…či jak…:DD

43
dejna
Reagovat

Mně se Stanka zpočátku líbila a myslela jsem, že to bude taková rázná Slovenka – trochu uječená, trochu od rány (něco jak vdova Kubátová v Byl jednou jeden král) – jenže ona je čím dál větší tragédka, hysterie je pro ni něco jako dýchání.
RUR Monika :D…čekala jsem ráznost, jenže ona je spíš takový mimoň…jsem zvědavá na hodnocení.
Myslím, že si Eva vezme do duelu Lunu.

44
JanaH
Reagovat

@dejna: ano, ano, to je taky moc pěkná hluboká myšlénka. :-D
Evka nechápala některé pány, co proti licoměrné Luně vlastně mají. Tož budeme vidět.

45
Jája
Reagovat

@Svitka: Vypadá to jako brněnský falus :DDD

46
Ajda
Reagovat

@horalka: Plival Erik Zahorjan, byl to hnus.

47
Lady XL
Reagovat

Upřímně, hned na začátku jsem na vztah „Romea a Julie“ nevěřila. Podle mne to celé hrají od začátku. Otázka zda na pokyn, nebo se inspirovali předchozími farmami. Však to už každého z nich jednou zachránilo od duelu! Vždy se ostatní obávali následků – pomsty toho druhého vůči nim … Prostě to spojenectví ve dvou funguje… A nevěřím jim proto, že podle mne příliš rychle a okatě utvořili zamilovanou dvojici … A teď postupně vychází najevo jejich vztahy před Farmou…

48
Wally
Reagovat

Mít vedle sebe štěknu Stanku, tak ji do 3 dnů asi zabiju. To je tak nesympatické stvoření.

49
Svitka
Reagovat

@Lady XL: Obě varianty jsou možné. Vadí mi však, jak velký prostor režie těm dvěma dává. V posledním dílu už toho bylo příliš, navíc oba mleli pořád to samé dokola. Po pár minutách mě to už vyloženě nebavilo.
Miška se začíná vybarvovat. Ukecaná mudrlantka. Jsem zvědavá, u koho prvního narazí.
Stanka už na ni pifku má.

50
horalka
Reagovat

Tak včerejší díl opravdu o ničem, ti dva Pajtaš se Stankou jsou na zabití oba a dát jim 99 procent času bylo únavnééééé. Dívala jsem se hlavně abych viděla, koho si Evka vzala. A vím prd. Jestli má rozum, tak si vezme Lunu. Nevíte někdo?? Ten nový se chová děsně ke zvířatům a i jinak mi přjde nesympoš. I když ten mužský výkvět by potřeboval takové ještě tři :)

51
divačka
Reagovat

@horalka: já si myslím,že si vzala Mirku.V ukázkách „příště uvidíte“ byla vidět Luna i Stanka,tak uvidíme,ale Evka řekla,že bude hrát za sebe a s Mirkou má myslím šanci se vrátit

52
Maria
Reagovat

Eva je veľmi rozumná žena, úplne mi sedí. Áno, vzala si Mirku a celkom logicky to vysvetlila. Lune odľahlo. Stanka pekne lezie na nervy, kecy kecy. MIro vykecávač tiež, neviem, načo majú taký priestor.

53
Ajda
Reagovat

@Maria: Duel je až večer, chápu, že většina nás vidí díly předem, je problém se orientovat ve dnech, ale u duelu se to dá. Střih byl tentokrát u volby duelantů zbytečně trapný.

Připomínám, nezveřejňovat adresy dřevníku.

54
Svitka
Reagovat

@Ajda: Souhlas.
Jeden můj obecný postřeh: Pastýřka Petra se mi jeví jako sympatická baba. Koukla jsem na stránku Markízy, kde jsou noticky k hráčům a zaujala mne jednak její slova o sobě: „Môj špeciálny talent je vytáčanie ľudí, to mi fakt ide!“ – takže se možná ještě máme na co těšit. Ještě zajímavější má povolání: rentiérka. Zajímá mě, jak bude Evelýně odpovídat na otázku z jakého důvodu se hlásila na farmu.

55
Maria
Reagovat

@Ajda: ups teraz som sa stratila. /prezradila som nieco nechcene? myslim, ze nie, ak hej, tak sa ospravedlnujem

Přidat komentář