Panáček v reality show

Farma 13 slibuje návrat ke kořenům a velké změny. Už od 30.8.!

18. Srpen 2021 | napsal(a): | reality show: Farma 13 SK

logo

Šťastná nebo nešťastná třináctka?! Po roce na konci srpna startuje oblíbená reality show Farma, se kterou to však v posledních letech šlo pořádně z kopce. Novinky byly spíše k horšímu, nastane letos zvrat? Tvůrci slibují návrat k původnímu formátu, nový styl natáčení, nová lokace, změna v počtu farmářů… Co zbylo z dvanáctky? Evelyn a hospodář Martin! Tvrdá práce a ochota přizpůsobit se, to jsou dvě věci, které by prý měly zdobit nové dobrodruhy, kteří se rozhodli strávit určitý čas v tvrdých podmínkách mimo civilizaci.

Farmáři

farmári

Toto je nová sestava letošních soutěžících. Informace o každém z nich naleznete ZDE a včetně videa i ZDE.

Na co se těšit

Má platit staré známé přísloví – Jaká práce, taková odměna! Bude to opravdu tak? Vyhrožování známé z každé Farmy, pravidla se nedodržují, tresty žádné a potom nastává obrat a snaží se o změny. Jenomže farmáři už tou dobou bývají zpovykaní, líní, víc než práci řeší intriky. Nechme se překvapit.

Pravidla Farmy 13

1/ Farmář týdne (dále jen FT) zodpovídá za chod farmy, rozděluje práci a řídí ostatní. Je nejvyšší autoritou po hospodáři Martinovi.
2/ Co FT řekne, to platí.
3/ FT určuje vypadlý duelant.
4/ FT určuje sluhy. Jednu ženu a jednoho muže. Může si vyslechnout rady, ale jména nesmí prozradit předem.
5/ Jen FT sedí v čele stolu a bývá obsloužen jako první.
6/ FT má v úschově farmářské mince a zodpovídá za ně.
7/ FT nesmí být nikdy zvolen za duelanta.

Povinnosti sluhů

1/ Bydlí ve „sluhovni“.
2/ Bývají vždy k dispozici FT.
3/ Musí udržovat vnitřní i venkovní prostory farmy v pořádku a čistotě.
4/ Mají na starost zvířata. Musí jim čistit příbytky a krmit je.
5/ Musí se starat o jídlo a vařit ostatním. Jedí jako poslední a to mimo hlavní stůl. Sluha, který nejde do duelu, připravuje jídlo pro duelanty ještě před jejich odchodem do duelantských chatek.
6/ Sluhové musí udržovat oheň a starat se o teplo. Pokud není nikdo sluhou, FT určí, kdo se o toto postará.
7/ Sluhové nosí sluhovské oblečení, které svlékají, jen když jdou spát v noci.
Já podotýkám, že ta noc je důležitá, víme dobře, že se najdou sluhové, kteří spí i přes den.

Mince a základní potraviny

Potraviny budou dostávat podle počtu získaných mincí.

mince

Aktuální novinky a později i dění na farmě můžete už nyní sledovat ZDE.

Farma 13 startuje 27. 8. na VOYO a 30. 8. v TV Markíza.

Toto je na delší dobu jediný článek, který k Farmě stihnu uveřejnit. Začátek Farmy jsem na dovolené v cizině, návrat jen na skok, takže budu dohánět zmeškané díly, snad i nový „chlívek“ a opět odjezd a zpoždění v ději. V normálu až začátkem října. Pokud se najde dobrovolník, který by si chtěl Farmu vzít na starost, budu jen ráda, protože časově to budu mít náročné i po návratu. Číst vás budu celou dobu, pokud se diskuse rozjede. Hezký zbytek léta všem!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 13 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
Prochor
Reagovat

Mně se v minulé řadě nejvíc líbila Xena (která nakonec i vyhrála). Ale litoval jsem, že jí potkala ta nejhorší řada v historii Farmy. Tolik hloupostí, které vymysleli na soutěžící jsem nečekal. Překonalo to i předminulou řadu, kde například velness pro miniprasátka vedl nakonec k tomu, že obě pochcípala atd…

2
JanaH
Reagovat

Velkým pozitivem určitě je už jen to, že se Markíza rozloučila se Samkem Jaškem, který měl poslední tři řady pod palcem. ;-) Konečně! A budu tiše doufat, že navždy. :-D Ať zas nacvičuje cirkusy na kolečkách v papundeklové nádheře s drezůrou všelijaké cizokrajné zvěře v nějaké jiné RS…
Jinak zůstává realizační tým bez zásadních změn, a to včetně kostymérky Evelyn. ;-)

3
dejna
Reagovat

Tak sklad je už plný!
Zkoukla jsem, zatím dost spokojená. Tolik akce jsem ani nečekala.
Ta Mirka, kdyby byla tmavovlasá, by mohla být sestrou Ivy Bittové.

4
J.
Reagovat

Těším se, na Farmu i na diskuzi zde /snad bude/. Sleduji skoro všechny díly se zpožděním a tak místní postřehy jsou vždy mé první info.

5
dejna
Reagovat

@J.: Taky jsem zvědavá, zda bude. Zatím to vypadá, že většina sledovala První večeři.;)

6
dejna
Reagovat

První epizoda za námi. Začalo to zajímavě – 3 družstva, červení, modří a bílí, každý na své cestě musí zdolat překážky, aby získal nástroje.
Nejtěžší mi připadla jeskyňářská cesta bílých, potom říční cesta červených. Po úkolech museli všichni napsat jméno nejslabšího člena z jejich družstva – ti pak budou zřejmě bojovat o setrvání na Farmě.
Podařilo se vybrat zajímavé chlapy – ještě nevím, kterému budu fandit, ale baví mě Viking (asi první přezdívka na Farmě), který se mi vybavuje spíš jako hobit, ale nejvíc je podobný trpaslíkům z Pána prstenů.
Holky zatím nic moc, ale docela mě zaujala „čarodějka s dredy“.

7
horalka
Reagovat

Ahoj Všichni :).. Doufám, že se to tady zas rozjede. Farma se snad vrací tam, kde byla za starých časů. I když všechny holky jsou upravené, chlapi nafouknutí. Ani jeden úkol jsem jim nezáviděla, nejmíň jeskyni. Vypadá to, že je šetřit nebudou. Zatím mi chybí nějaký prosťáček, který by to jako kdysi vyhrál. Tady to bude jiný level. Pište, ať se tu nebojím..

8
Prochor
Reagovat

Ta Mirka musí být dobře vyhrabaná že si na farmu vezme dva kufry na kolečkách. Doufám, že si nezapomněla žehličku. Byl bych zvědavý, co v nich všechno má :-))

9
Sofa
Reagovat

tak doufam ze to bude koukatelnejsi nez posledni 3roky

10
Johana
Reagovat

Zdravím staré známé:) Za mě Farma zatím dobrý, docela pestrý výběr různých individuí.
Mirka, mně teda zatím hodně nesympatická povahou a hlavně způsobem vyjadřování, klame tělem…žádná křehká blonďatá pipinka to nebude.
Těším se až bobulovým svalovcům po moučné stravě začne ubývat svalová hmota a energie a z nastajlovaných bab budou pomalu opadávat vlasy, mihy, nehty a další náhradní díly.
Že vypadla Bebi mi nevadí, její moudra, prý získaná věkem, mě doháněla k šílenství.
Docela sympatická mi je zatím jen stolařka. Blbá není, fyzicky i manuálně zručná je určitě.
Jo, a na novou farmářskou lásku již zaděláno jest.

11
Johana
Reagovat

Ach jo, zesmolila jsem docela dlouhý komentář, aby se Horalka nebála a někde uvízl. Možná se nesmí používat slovo pip.na.

12
Lukša
Reagovat

@Johana: Je zachráněn! Ale teda nešel ani na schvalovačku, ale přímo do spamu, to je teda asi moc ošklivé slovo :-)

13
Johana
Reagovat

@Lukša: díky za záchranu. Bylo mi divné, že mi to ani nenapsalo, že komentář čeká na schválení a rovnou spláchlo. To ošklivé slovo připisuji do slovníku nežádoucích výrazů a slibuji, že ho už nikdy bez tečky uvnitř nenapíšu:)

14
Prochor
Reagovat

@Johana: Také jsem se divil – ještě ani nedošli na farmu a už se k sobě dva lidi mají. Jinak už se stává pravidlem, že na farmu kluše další botoxové krasavice s největší starostí aby měly správný makeup. Když si jen vzpomenu, jak Chanas jezdil po Jance Hrmové jen protože se líčila.

15
JanaH
Reagovat

@Johana: njn, to zapovězené slovo jsou ještě furt pozůstatky po řádění Kokeše (ne)blahé paměti, i po letech… :-D

Mně připadají asi tak čtyři chlápci typově více než podobní a nedokážu je rozlišit. Nejmíň sympatií prozatím má ten nejbobulovatější Pajtáš s operovaným kolenem (nezapomene každou chvíli pětihodinovou operaci připomenout), který si ty svoje bobule zálibně prohlíží a co měl možnost se projevit nebo předvést, tak se ukazuje, že je blbý jak pučtok. Jeho blond krasavice dneska použije fintu fň. :-D
Nepletu si jen Vikinga a Lunu nebo jak si říká, ti jsou nezaměnitelný a David mi připadá jak starší kopie někdejšího vítěze české Farmy Michala.
Hospodár vyhrožuje důsledným dodržováním pravidel, tož uvidíme.
Ta bláznivá madam v širáku u Šmahlíka trousila nejen moudra získaná věkem, ale taky všeobjímající lásku a pozitivní energii a zavěštila si. No, buďme rádi, že je fuč! :-DD

16
Johana
Reagovat

@Prochor: někdo naznačil, že se nejspíš nepoznali až na strastiplné cestě na Farmu. Aspoň je splněno a štáb se nemusí zdržovat zdlouhavým kuplířstvím.

@JanaH: nevím, nevím, jestli finta fň až do rána bude mít požadovaný efekt na bobuli. Jeho poznámka na kameru naznačovala minimálně údiv.
Hospodár má konečně zas pořádný břuch a doufám, že Viking nebude furt chodit v té sukni, stačí mi jeho výše položený hlas.

17
JanaH
Reagovat

@Johana: sukýnka furt nebude. :-D

Jinak ještě s povděkem kvituji mužským hlasem čtené komentáře a chybějící vykrouceninu typu Mário a spol.

18
Lady XL
Reagovat

Ahoj, nenechám vás v tom a po shlédnutí tří částí, píšu své poznatky… Tedy souhlas se všemi poznatky vás všech! Nejvíc se mi zamlouvá Viking a Dredařka. Taky si myslím,že ta zamilovaná dvojice už se dala dohromady dřív a že už dávno postoupili na jiný level 😁,než předvádějí. Taky mi nesedí např.ta Mirka. Kluci jsou typově stejní a taky ráda porovnám fotky svalovců po měsíci 😁. Jinak se mi farma zatím zamlouvá, zatím je jiná a první dva díly super s nečekaným průběhem. Fakt jsem zírala na jejich vybavení a jak tak musí lézt po horách …

19
Lady XL
Reagovat

Ve třetím díle se už někteří vybarvují … 😁 A zajímalo by mě, co přesně bylo naší „Julii“ po napití trošinky alkoholu. Říkají,že nikdy nepila alkohol,ale byla jak otrávená… Kdyby byla alergická na alkohol;tak by musel ihned přijet lékař, ale toho nevolali! Znám člověka s takovou alergií a ten by ihned otekl, byl samý flek a musel do nemocnice! Uvidíme,zda to časem vysvětlí…

20
horalka
Reagovat

@Lady XL: Naprostý souhlas. Asi začíná hru hned od začátku. Holka se chtěla zviditelnit a jako bonus vyspat v posteli, navíc s hlídačem haha, Já na farmu koukám s mírným odstupem – ráno, večer koukám na jiné, a ráno si ji dám k snídani. Pobavilo mě břicho hospodára a to velmi. jojo, na štíhlou linii platí jediné – nežrat a to doživotně. Tukové buňky mají paměť. No k evelyn škoda řeči, ten její lívancový obličej, chjo.. Hlavně že Mirka furt tvrdí, jak je krásná. Závěrem napíšu, že jsem fakt mile překvapená, že se vrací stará farma. Oproti hrozným věcem , které nám do ˇčeska pouští Markíza. Já na ni už vlastně nekoukám. Tak jsem ráda.

21
Johana
Reagovat

@Lady XL: no, třeba má Júlie indiánské předky, těm taky chybí gen pro zpracování ohnivé vody:)
Dobře to okomentoval její Romeo, když prohlásil, že si ,nevie predstaviť takú manželku s takou intoleranciou k alkoholu‘, takže mám pocit, že ta její komedie byla kontraproduktivní.

22
Sofa
Reagovat

proc se letos tak blbe hledaj komenty

23
Sofa
Reagovat

@Lady XL:
takovouhle reakci si dovedu predstavit jen u cloveka ktery užívá Antabus pri léčbě alkoholismu :D

24
horalka
Reagovat

Já to říkala, že se tu budu sama bát.. Snad se to nastartuje, jako i na farmě. Zatím sjou to tam takové pokusy o taktiku, a oťukávačky. Dnes klasicky duel a hospodárovo hodnocení. Mi se zatím líbí stolárka, jinak je to pro mě nečitelné. Chlapi mi přijdou stejní, uvidíme co vyleze z Vikinga. Farmár mi leze na nervy těma slečnama, bych mu řekla, kde jsou slečny. To je fakt tak těžké si zapamatovat jména.? Zmatený jak lesní fčela…

25
Lady XL
Reagovat

@Sofa: vidíš, to mne nenapadlo! Antabus… (No bodejť,já ho nikdy nebrala 😁). Výběr duelanta je zajímavý, myslím,že postoupí kuchařka,co moc neumí vařit. Nechyběla by ni žádná z nich. Jedna kouká jak puk a druhá-„kozenky ven,my pracovat nebudem“.I když se zatím vysloveně nikdo nefláká až na sluhy. Ty by měl víc zapřáhnout do dalších prací. Aspoň jednoho z nich. Ten zachráněný sluha nám, myslím, bude nahrazovat ty genderově jiné z dřívějších řad…. vtěrka je to pořádná.
No a moje obvyklá farmářská prosba: jsem do neděle bez běžného netu, jen na mobilu. Může sem někdo hodit,co se děje a kdo vyhrál?? Moc děkuji za obětavost!!

26
JanaH
Reagovat

Podle programu Markízy dneska Čuprstár, duel až zítra.
A tu čtyřprocentní menšinu letos zastupuje stolárka.

27
horalka
Reagovat

@Lady XL: Dneska se nic dít nebude, Farma není, duel v sobotu..

28
Dominik
Reagovat

Zdravím všechny! Tak po roce zase u Farmy :) Čtyři předchozí řady (za mě i devítka) byly totální paskvil a nastavily laťku hodně nízko, tak uvidíme jak to bude letos. Zatím se udržuji v mírné skepsi. Co se týče účastníků, tak nemám k nikomu sympatie. Oblíbenci a neoblíbenci se stejně budou minimálně každý týden obměňovat, to už je klasika :D Ženy jsou lépe rozlišitelné, mužská část mi až na výjimky splývá. Design duelové arény se mi líbí (rozhodně lepší než to co bylo loni). Evelyn plní svoji roli věšáku na hadry spolu s jejími moderátorskými dovednostmi…„Ako sa máte?“ :D Už to tu zaznělo, ale Martin za chvílu přes to svý panděro ani neuvidí.
Po třetí epizodě už jsem celkem alergický na adjektivum „falošný/ná“, zase mají někteří pocit, že jsou na nějaké morální olympiádě.

29
Lady XL
Reagovat

Děkuji za info, že dnes nic není 😁. Já si u Martina ani břicha nevšimla, za to Evelínka no ufff. Kostymérku nezměnila, bohužel. Líbilo se mi, že noví farmáři byli docela zakončení podmínkami. Čekali wellnes jako minule, to bylo očividné. A oni museli šlapat a šlapat a ještě plnit úkoly! To se mi líbilo. A pak příchod a hledání ložnic, umývárny…., občas pěkný kyselý ksicht honem maskovaný hraným úsměvem … To se Markíze povedlo. Možná dojde i na „pité“, pamatujete? @JanaH: Jo u ní jsem si to říkala, ale u toho sluhy spíš myslím navíc takové to pitvoření, podlézání hlavně před duely….

30
Prochor
Reagovat

To jsem zvědavý, jestli se na letošní farmě objeví nesmrtelná Malina.

32
Václav
Reagovat

Koukám, že farmáři Martinovi narostl na břiše pěkný erbek a Evelin se řádně zakulatila.

Přidat komentář