Panáček v reality show

Farma 13: Miška vs. zbytek farmy

13. Listopad 2021 | napsal(a): | reality show: Farma 13 SK

farma

Celkem nudný týden. Práce nic moc náročná, o to víc času na věčné šarvátky mezi ukecanou Míšou a některými farmáři. Postupně se do hádek a pomluv zapojí snad každý. Frajer Mesut má šéfování na háku. Nechyběla stará známá hra pojídání hnusů. Několik odolných jedlíků získá kámen. Další výběr do duelu to může pořádně zamíchat. Za sluhy byli zvoleni navrátilci z duelu Petr a Tereza. Do duelu jako prvního posílají Petra, on si zvolí Mikiho jako soupeře. Ten sice dělá ramena, ale volba mu není pochuti. Nešetří siláckými řečmi o svém návratu. Bude to pravda? Bude hospodář spokojený? Zavládne na farmě konečně klid?

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 13 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 90
1
bobina
Reagovat

By mě zajímalo, podle jakého klíče vybírali osazenstvo letošní farmy. Při sledování tohoto panoptika se mi občas dělá až zle. Fanoušek žádný a Mesud – úplné dno.

2
Sida
Reagovat

bobina. Myslím, že vybírali tak, jako vždycky. Jenže lety vznikl takový zvláštní fenomén. Nebo několik : 1. Zviditelnit se, s výhrou až tak moc nepočítám, taķže moc nepracuji. 2. Najít si “ ochránce “ i za cenu toho, že se ztrapním před celým národem postelovými scénami. Dříve jsme viděli práci a taktizování. Teď spíše intriky, taktizování a práci. Aspoň podle toho, co je nám předkládáno. A také se neměnila pravidla během hry.

3
Dominik
Reagovat

Asi letošní první duel, kdy jsem s výsledkem spokojen :)
Tete je dobrá zoufalka, bez kusu seberespektu. První co Miki udělá, že ji bude kontaktovat na sociálních sítích…to určitě :D Ten si jen potřeboval užít a vzal první co se nabídlo.
Včerejší reakce a chování farmářů vůči Míše a balíčku byla naprostá koncentrace lidského dna a hnusu. Ať už je jaká chce. A ty ksichty když si teda laskavě od Míšy něco vzali. Snad jediná Eva byla v pohodě.
Všemu kraluje Mesut, obyčejný primitivní ožran, který je skálopevně přesvědčen o své dokonalosti a důležitosti pro celou tuto planetu a lidstvo. Míša si ho měla tenkrát vzít do duelu místo Matúša.
David převléká kabáty jak se mu to hodí a chvíli jsem si myslel, že je to z jeho strany promyšlená taktika, ale ono je to spíš vákuem v hlavě. Občas má světlé momenty, ale jinak mu žárovka v hlavě moc nesvítí.

4
Johana
Reagovat

Předchozí duely mi byly jedno jak skončí, tentokrát jsem Petrovi vítězství moc přála a jsem ráda, že už nebudu muset koukat na opovržlivý ksicht Miša, jeho noční výkony a poslouchat machistické žvásty.
K ostatnímu dění není co dodat, docela se všichni odkopali, obzvláště mistr světa ve všem Mesutko, který obdivuje i svůj pšouk, protože měl na něm zásluhy. Na jeho adresu bych jen podotkla, že náš pes by ne.cal vedle zahradní houpačky, ani když se na ni nikdo nehoupe.
Doufám, že si tohoto primitivního arogantního ochlastu nevybral štáb za vítěze.

5
horalka
Reagovat

Dominik — jj. s balíkem pro Mišu mi to už zavánělo šikanou. jakoby ona mohla za to, že ti dva nedostali balík, Mesut prý že by jí ho nejraději rozkopal. Navíc když jí napsali a poslali fotku její kolegové z práce, tak asi není tak špatná. Možná tím mluvením jenom reaguje na tu negaci, a nervozitu. Mesut se k Martinovi chová otřesně už od začátku, taky mi vadilo, když byl rozvalený na posteli a Evelyn jim řekla, že mají vstát, tak se válel dál.. To strašné h.vado… A nakonec ta miša měla pravdu, Naty by brzy poznala, co je zač.. K duelu – paráda. Pro mě byl poslední hřebíček u Mikina, jak reagoval po volbě. Takže platí : pýcha předchází pád. Jsem teď jen zvědavá koho dá za farmára. Jestli kenklavou Tete, tak jim Farma spadne na hlavu a zvířata pomřou. Ona je b..á jak štolverk. teď hraje vdovu :)

Reagovat

Už od rána je dřevo ve skladě na zítřejší topení. Úplně nej je ukázka na další den.

7
JanaH
Reagovat

Jj, příští týden bude výživný.
Jak já to některým kusům přeju. :-D
Ale neradujte se předčasně, jen „čakajte nečakané“. PS. Všecko už tu jednou bylo…

8
Svitka
Reagovat

Mesut s Davidem mají problém s autoritami a alkoholem. Těžko říct, který problém je větší.
Nevzpomínám si, kdy se na farmách někdo tak hrubě vyjadřoval na adresu hospodáře, jako tihle dva výlupci.
Reakce na Miškin balíček – opět se ukázaly charaktery. Navíc si neuvědomili, že svým hulvátstvím zraňují nejen ji, ale bylo to krajně neslušné vůči jejím rodičům, zvláště mamince, která věci do balíčku dávala. Tatínek dal Mišce dobrou radu, jen škoda, že ona se jí občas neřídí.
Duel dopadl dobře, ale na farmě jsou teď tři muži proti šesti ženám. Stavby a především zvonice jsou hotové, zvon přijde odlít nemluvný zvonař, takže chlapy už nebude tolik potřeba. Jsem zvědavá, jakou taktiku ženy zvolí a jak dlouho jim to „kamarádství“ /samozřejmě bez Mišky/ vydrží. Konec farmy se blíží a Borisovci si s tím poradí :(

9
Lady XL
Reagovat

Poslední díl jsem neviděla (zatím), tak reaguji podle příspěvků, které najdu 😁. Jen zírám,jak jsou letos farmáři oprsklí a prochází jim to. Nedodělané úkoly jim nechává většinou bez většího trestu dodělat a když opět nedodělají, tak nic. Např.co Stana a její sluneční hodiny? Když je nedodělala podruhé, měla dostat exemplární trest (klidně být jako služka), to samé David. Mesut se chová jako, když má slíbenou účast ve finále a tak má dělat šou… Jenže ho neodhadli a jemu to stouplo do hlavy a myslí, že si může dělat a říkat, co chce! Souhlasím s předchozími komentáři. Dala bych k nim lajky 😁👍. Podívám se na akci kolem dárku, ale to už je moc, jak čtu. To nedělá slušný člověk a bylo by na místě, aby jim Evelyn připomněla, že je vidí a slyší kamery…. Jestli Mesut vyhraje? Nedejbože!! To by byl výsměch všemu slušnému v lidech.

10
Lady XL
Reagovat

Uvědomila jsem si, koho mi Mesut připomíná: vesnického kluka, který má kolem sebe partičku jemu podobných, kteří se těší , jak se po práci sejdou, zapaří, někdy do „bezvědomí“, dělají fórky na okolí a Mesut největší a cítí se mezi nimi jako king. A ráno zase do roboty (pokud je) a tak furt dokola… A tak vydrží klidně třeba do 30, 35… Rozhodně nebude zvyklý, že by potkal chytrou a sebevědomou holku,která nepodlehne jeho „šarmu“ a oponuje mu. A ještě nahlas na kameru říká, co tam on říká mimo kamery – já jsem Mesut a přišel jsem vyhrát Farmu…

11
Olga
Reagovat

Souhlasim ve vsem s LADY XL.Uz se prestavam rozcilovat nad ubohosti letosni farmy.Vsichni jsou u mne pod bodem mrazu.Stana ze sebe dela ohromny charakter,kdy ji vadi slovo hovnoa vzapeti rekne kurva.Ale co mi nejvic utkvelo v pameti je veta Mesutova-Co by za to kazda druha dala kdyby tu mohla lezat vedle mne nebo misto tebe uz presne nevim.No to byt Naty tak mu takovou flaknu,ze by ho mozna presla i ta piatika.Zacit na farme chlastat hned rano to je opravdu necekane.

12
Svitka
Reagovat

@Lady XL: Myslím,že se slunečními hodinami Martin zcela rezignoval na „detaily“. Nejspíš to byl účelový pokyn Borisovců.
Taky nechápu, jak vážně myslel trest pro Davida- do konce farmy bez soli- když na poduelové hostině jsem nezaregistrovala, že by David měl zvláštní neslanou porci.

13
Dadla
Reagovat

Tak tohle byl vážně DUEL.. A já jsem náramně spokojená s výsledkem, ač jsem ho teda nečekala. Nějak jsem Péťu podcenila, pěkně to Mišovi natřel.. Myslím, že ten suverén, primitiv a macho se z toho šoku neprobral doteď. Jsem ráda, že se na ten jeho namachrovaný ksicht už nebudu muset koukat a navíc mi ty jeho sexistické řeči zvedaly tlak. Mesut a David by zasloužili pár po čumáku za ty nadávky vůči hospodárovi, copak ti idioti neví, že vše snímají kamery.. Já vím, že nejsou zrovna nejostřejší pastelky v penále (zvlášť Dávidko je tupý jak poleno), ale tohle je už za hranou. Ikdyž ono i tady platí, že čím větší blb, tím větší sebevědomí. Ale myslela jsem, že aspoň elementární slušnost či pud sebezáchovy jim zavelí „drž hubu a krok“, ale to bych od těch namachrovaných puberťáků asi čekala moc. Doufám, že to bude mít nějaký důsledek, oba dva by potřebovali od Martina srazit hřebínek a dostat přes budku :-D Mesut je navíc fakt ideál každé ženy, vymočit se mi muž bez varování před očima, ani si nedat tu námahu trošku poodejít, už mě nikdy neuvidí. Stejně tak jako s tím prděním a krkáním..na to jsem vážně alergická. Kdo je proboha vychovával, vidět to u svého syna, dostane pár facek. Naty je taky trubka, tahat se s něčím takovým…skoromisska :-))) Ten balíček Mišce a reakce farmářů už komentovat ani nebudu, už se to tu rozebíralo a se všemi komenty souhlasím..to se teda ta tlupa neandrtálců předvedla, bylo mi z nich na zvracení.
Vítězství bych momentálně přála nejvíc Peťovi, Evě nebo Mišce…to ostatní je jen kupa hnoje od Maliny.

14
Hana
Reagovat

Souhlas, lépe bych to nenapsala.

15
Lady XL
Reagovat

Nedá mi to a vyslovím se už k dnešnímu dílu. Ne nic neprozradím, ale jak si tu píšeme o aroganci Mesuta a spol, tak to teď má grády nejvyšší. A do toho Evelyn, jak to tak bývá s dopisem od vypadnutého. Nechápu, že se nevyjádřila k stavu, jaký tam našla. Je mi jasné, že asi neměla pokyny z režie, ale i normálnímu (střízlivému) člověku by to nedalo a něco by tam řekl, když by přišel mezi tu bandu. Nějak si myslím, že by se předchozí moderátorka tvářila aspoň přísně a ne tak vysmátě jako Evelyn. A nic se neděje a trest Davida stále nic – taky jsem si všimla, že jí s ostatními, tudíž má jídlo solené…. Neviděla jsem celý duelový díl, zatím nebyl, ale viděla jsem sestřih a to házení věcí zpět do dárkového balíčku Mišky, to byla síla. Ano Stana mne skoro rozesmála (k pláči), když řve na Davida, že je neslušný… a vzápětí mluví o p..deli a podobné výrazy hází sem tam. Zrovna ona bude mluvit o slušnosti, která když začne ječet, je to největší herdegbaba široko daleko a slova si nekontroluje! A nechápu, proč si nechtějí vzít nabízené věci od Mišky, to jim to snad Mesut zakázal? Tvrdí, jak trpí nedostatkem jídla a najednou ne? Je vidět, že tam asi jídlo mají a leckdo si schoval ze svého balíču. A začít si stěžovat, že oni (pár lidí) stěžuje, že tam jsou od začátku a nedostal balíček? To jako za to může Miška??? wtf!? Jednak to je „zásluha“ štábu, že rozdělují doručení balíčku podle svého scénáře, jak se jim to hodí do plánu a pak je fakt možné, že se prostě rodina za někoho tam stydí a nic mu nepošle, protože třeba nesouhlasili ani s účinkováním v této trapné šou – u Davida bych se tomu nedivila…. A ti tam – farmáři – jsou ti poslední, kteří by měli obdarovanému vytýkat, že něco dostal od rodiny…. Ne jsou tam hyeny, ne lidi. A jak jsem už dříve psala, asi bych taky s Miškou nevydržela, ale rozhodně bych jí nedělala naschvály, neignorovala bych ji atd. Prostě bych tam s ní pracovala, žila vedle ní…. a normálně se bavila, když je třeba. Ale aby tam vynášela soudy ta jedna jediná spravedlivá, která tam je pár hodin, tak to je fakt síla. Teď všichni brečí za Michala, přitom od příchodu nebyl moc oblíbený, protože zrovna tak jako Miška dával najevo svůj názor, kritizoval ostatní za lenost, hygienu i za zvířata. Jenže chlapci se ho báli a tak proti němu tak nestartovali a jen potichu za zády ho pomlouvali. Co kdyby si je vzal do duelu? Srabi. A Mesut je lhář, který nahlas neřekne, že je šťastný, že mu ubyl silný soupeř!

16
Jaroslav Rybár
Reagovat

Mesut je totálne blbec. Len sa divím Naty, že mu leze do postele. Však ona to časom pochopí…

17
Wally
Reagovat

Jedna z mála pravd, která vypadla Luny. Čirá psychiatria. Myslím si, že čím vícekrát bude Michala vyslovovat kamarát a kamarátka, tím méně jich bude mít. Ty dvě paka stále nerozeznám, ale ono to je asi už jedno. Oba jsou naprosto mimo. Natalie je takové telátko, ale možná dospěje a snad z ní nebude kráva. Eva a Luna už nejsou tak, přechytralé, ale mého Fanouše stále nemají. Nejméně mi vadí Petr, Stana a Tereza, ale jako vítězové Farmy taky nic moc. Asi by bylo nejlepší to letos rozpustit, bez vítěze a výhru věnovat na zvířátka. :)))

18
dejna
Reagovat

@Wally: To není jen o vyslovování těch slov, to je i o neustálém vyzvedávání sebe sama a své rodiny, pasování se do role zastánkyně zvířat (sem tam dojí, jinak ji u zvířat nevidno) a navíc o něčem z dnešní epizody, z čeho se mi zvedl žaludek – moje pocity mě tentokrát varovaly dobře.
Taky nemám svého Fanouše, vlastně se mu nejvíc blíží Eva.
Mesuta nechápu – ten jeho zlom – zpočátku byl přece vtipný a dříč. A teď je to odporný ožran a buran…jako by vztah s Naty v něm probudil horší já. Nebo jeho pravé já? Nevím.
David je takový chvostík, vrtí se vždy směrem toho, koho považuje za pána.

19
Wally
Reagovat

@dejna: Dobře ji to řekla Tereza. Když máš problém s 9 lidmi z devíti, není problém v těch lidech, ale v tobě.
Ona má neustále ten naučený sladký úsměv, s kterým je schopná po otočení vrazit kudlu do zad.

20
horalka
Reagovat

@Wally: Nejsem si jistá, že to je tak, jak to řekla Tereza.. Tady mi přijde, že tenhle hnusný kolektiv potřebuje vždycky nějakého otloukánka.. viz Monika – kdyby řekla a udělala cokoliv, tak byla špatná. navíc taky jí pořád předhazovali, že nymfomanka, jako Míšu. Když si vezmu, jak se ti lidi chovají navzájem k sobě a ke zvířatům, tak se Miše nedivím, že se chová jak se chová. Ale pravda, nejsem tam a borysovci rádi nasazují někomu psí hlavu.. A Mesut s davidem se jim buď vymkli, nebo hrají drama.. U těchto Farem jeden neví. Někdy bych ráda se sledováním Farmy přestala, ale furt mě zajímá, kam to až dojde..

21
Johana
Reagovat

@Lady XL: mně se zdálo, že Evelyn na tom byla jen o málo lépe, než přiožralý Mesut, proto moc nemluvila a nic moc neřešila…nateklé oči, divná artikulace a poulení očí:)

@horalka: teď teda fakt musím jen souhlasit.
Čistá davová psychóza ( jedinci v davu se neřídí vlastním svědomím, ale dělají to, co ostatní a myslí si, že jsou tak mnohem více v bezpečí ), což znamená, že pokud se prvotně na Mišku naštvali mezi farmáři docela oblíbená Stana a mezi muži respektovaný Miro, postupně se na jejich stranu přidávali všichni, bez ohledu na svůj vlastní názor na ni, pokud tedy vůbec kdy nějaký vlastní názor měli, nebo si ho chtěli vytvořit.
Je to vlastnost průměrných jedinců, kteří jdou raději s davem, než proti němu a kolektivní, něčím a někým vyprovokovaná antipatie až agrese se pak nabaluje jak sněhová koule.
Miška úplně zbytečně řeší a komentuje situace, do kterých ji nic není, ale za to vyloučení z kolektivu může její nezaviněné připletení se do hádky žárlivé hysterické Stany a hloupého Mira. Kdyby přišla na Farmu v čase smíru mezi nimi, nejspíš by se její situace vyvinula jinak.
Tete, jak už jsem jednou napsala, ovládá umění podkuřování stejně jako Luna. Jinou možnost, jak se tam ty dvě můžou udržet co nejdéle, nemají, ale tím jsou mi čím dál odpornější.
Můžu jen doufat, že tím nečekaným, co máme očekávat nebude zázračný přerod arogantního primitiva a ožrana Mesuta ve férového abstinenta, milovníka zvířat a vítěze Farmy 13.

22
dejna
Reagovat

@Johana: No loni byl obětí „čisté davové psychózy“ Erik a to tu bylo naprosto v pořádku. ;)
Jo, beru, že Erik se místy choval jako rapl a v podstatě si lidi proti sobě otočil sám.
Michala rapl není. Nechodí hlavou proti zdi. Michala zeď obejde a začne ji narušovat slovíčky. Sice to dělá na farmě skoro každý, ale ne každý k tomu podává výklad, jak to má dotyčná zeď pochopit, aby si to nedejbože vysvětlila po svém.
Nejraději chodí našeptávat těm, co jsou momentálně nahoře (nebo tam brzy budou), nebo jsou úplně dole.
Myslím si, že Michala opravdu chce činit dobře – jen mi z toho jejího pojetí „dobře“ naskakuje husina. I ty nejobyčejnější úkony musí pozvednout proslovem – neumí se např. rozdělit se sladkostmi, aniž by předtím nezačala řeč o tom, jak to bývá zvykem v její rodině…Ona je takový mentor, kazatel…možná proto jsem na ni vysazená, protože sama si musím v sobě hlídat sklon k mentorování.:/
A ty její ruce při proslovech…jako by se jimi snažila natlačit mi svoje řeči do hlavy.
Teď to asi vypadá, že ji bytostně nesnáším, ale není to tak…občas mi sice zvedne tlak, ale taková Silvia byla pro mě doslova noční můrou. Jen pro mě není ani zdaleka takovým chudáčkem, za jakou je tady považována.

23
JanaH
Reagovat

Wally, dejna: souhlasím s oběma. Ještě připomenu oslavu „svátečku“, taky moc povedené. Miše je 31 nebo 5? Vlezdoprdelkováním a bonzováním Martinovi si moc nepomůže.
@Johana: tenkrát Miro pohádaný momentálně se Stankou na Mišu houkl „Miša poď!“, ta se zvedla od ohně a potěšeně cupkala za ním jak pejsek, vyznamenaná pozorností toho božského Mira (na kterého si brousila tesáky, než pochopila, že je mírně řečeno jednoduchý), aby na Stanku nakydala ty svoje „dobře míněné“ odsudky.
Jenže naiva netušila, že Miro se se Stankou poštěká desetkrát denně a patnáckrát se udobří… a že se jí její naivita vrátí i s úroky. Následovala odvetná akce žmurkání a jiné.
Tete podkuřuje velice úspěšně kdekomu, ale jsou některé situace, kdy s ní, nerada, musím souhlasit…
K Mesutovi jen tolik, že si prozatím připomeneme Farmu 5 a 6, bosisovcům schází invence. :-)

24
JanaH
Reagovat

@dejna: podepisuju do bodky.
A dodávám: v roli „oběti“ si libuje. A nezapomene před nikým, kdo si myslí, že jí může být prospěšný, tuto svoji roli nenápadně a trpitelsky zdůraznit.

25
Wally
Reagovat

Michala tam přišla s motem: Chci si na Farmě najít přítele. Byla tam jeden den i z cestou a vystartovala po rozhádaném Mirem. Po jeho usmíření se Stankou, hned za ní běžela a vyslepičila svoji verzi. Aféra mžurkal – nemžurkal se táhne Farmou dosud. Vypráví ji každému novému i návštěvám. Pak se snažila chvíli o Davida, pak byl obětí Matúš. Nakonec jí tam zbyl Petr.
Připomíná mi uvědomělou komunistku. Jako FT ti hlásím, že M+D kopli do kotlíku, tak to řeš. Já jsem jen řadový farmář. Petře řekni si Stance o kámen. Je tvůj, máš na něj nárok.

26
dejna
Reagovat

@Wally: Šmarjá, mně členku uličního výboru! :DD
Chtěla jsem to napsat večer až v souvislosti s její novou metodou. :DD

27
JanaH
Reagovat

@Wally: jáááj, taková ta spravedlivá soudružka jako vystřižená z Anděla na horách? Z té mi taky vždycky bylo na blití. :-D
Psycholóžka, hlas němých zviržátek a strážkyně morálky.
Která, aby se zavděčila, nemá problém přisprostle vtipkovat s chlapama o sexování během menstruace.

28
JanaH
Reagovat

@dejna: metoda výplach mozku nekonečným proudem medového cenění… :-D

29
Lady XL
Reagovat

Víte, já se Miši stále zastávám, ale musím uznat při shlédnutí dnešního dílu, že na tohle bych tam neměla žaludek. A jak opět opakuji, i když se jí zastávám proti tomu davu, tak bych tam s ní já nevydržela. A asi bych byla s tím davem, to se přiznávám. Ale – prostě nemám ráda, když jde dav proti jednotlivci a když je skoro až agresivní. Hrozně moc mi vadí ta Tete, která tam je pár hodin a rozhoduje, jak a co. Z ní se mi zvedá žaludek, kdykoliv je na obrazovce, protože ona je mimo jiné také ten typ svazačky – i s těmi culíky, copy. Každá tam – mimo Evu a Stanu – tam lezla za každým, obzvlášť když se stal FT, pak lezly za sluhy atd. To hlavně na začátku, když tam bylo ještě hodně lidí a nešlo si uhlídat ten kolektiv. Teď už se znají, mají dohodu, jak práskla Luna (staří farmáři) a tak nemusí lézt za FT, i když to stejně některé dělají. Taková Luna, je podělaná strachy, že půjde do duelu, proto ještě víc bude nasazovat na Mišku, aby přiměla Davida, aby si ji vzal. Ta je, s prominutím, vyčůraná abnormálně. Jak se omlouvala Stance, že si dovolila vzít si keksy od nenáviděné Míši! Omlouvá se, vymlouvá se…. Je to vypráskaný kolektiv, fakt. Vy Míšu připodobňujete k …., já v ní vidím psa, který chce podrbat za ouškem a bude spokojeně se drbat zadní nožkou :-D…. Jak říkám, v dnešním díle si to tedy dost pohnojila (u mě), ale myslím si taky, že to byl záměr Borisů, to že dali co nejvíc střihů na ni a její kecy….

30
dejna
Reagovat

@JanaH: Nene, napsala bych, že taková třešnička na Míša dortu, kdyby se mi neudělalo krapet zle…a pretože chcem písať presne a exaktne, máš to od 55:10 ;).

31
dejna
Reagovat

@Lady XL: S tím záměrem Borisů to je těžký (přiznám se, že v souvislosti s rozhovorem Davida s Michalou na houpačce jsem na to taky pomyslela) … pokud chci být fér, pak bych podle mě měla považovat za záměr všechno = neodsuzovat farmáře, ale posuzovat, jak to zahráli, a nebo nic.
Opět podle mě není možné odsuzovat Mesuta (a já to udělala) a u Michaly si myslet, že jede podle scénáře.
Já na záměry Borisů záměrně kašlu a užívám si to jako realitu. ;DD

32
Johana
Reagovat

Mišu neobhajuji, zřejmě by se mi dokázala rychle vytvořit alergie při delším pobytu v její přítomnosti, pouze ti ostatní, Luna, Tete, Stana, David, Mesut a sladká Naty předvedli vlastnosti, které se mi protiví daleko víc.
Třeba Luna a Tereza vyčítají Míše, že leze někomu někam, že se na někoho lepí a přitom obě dělají úplně to samé.
Naty jde na farmu s tím, že si žádné vztahy nepřipustí a pak se nechá olizovat od svítání do svítání. Když ji Miša řekla, ať si to s Mesutom rozmyslí, hned brečí a jde se vyžalovat…možná se ji teď už konečně rozsvítí.
Stana se svých hysterických záchvatů kvůli úplným blbinám nevzdá a její vystupování na farmě je dobrým varováním pro případné zájemce.
Vlezdoprdelka David a ožran Mesut se snad ani slušně komentovat nedají.
Mírně mi to tam už zavání davovou psychologickou šikanou a to nemám ráda.
Mým fanoušem je prosto od začátku Eva a teď se k ní přidal Peter.

@JanaH: z Farmy 5 a 6 myslíš ty tresty? V tom případě dnes opravdu originální:))

33
JanaH
Reagovat

@dejna: aha, já i bonzbloček počítám jako metodu výplach mozku. Ale presne a exaktne je to fuj fuj.
@Johana: hej, P. viz 5 a tvůj „oblíbený“ T. viz. 6.
Uznávám, že ve světle „kvalitky“ letošního osazenstva by se mohla Miša jevit jako menší zlo. Bohužel, i kdyby se snažila do roztrhání těla, u mě si to už nevyžehlí. :-))

34
dejna
Reagovat

Jj..a po čase se bude říkat: mezi tou sebrankou na Farmě 13 byl jeden slušný, utlačovaný fízl. :/ :D

35
dejna
Reagovat

@dejna: …teda to „fízl“ k tomu dodám já. :DD
Kruci, když už si zapisuji, co kdo dělá, tak o tom mlčím! Jenže to je celá ona – prezentovat to jako důkaz, že má pravdu. A pak nechápe, jak se to mohlo otočit proti ní.

36
JanaH
Reagovat

@dejna: echt mrcha, co dodat? Obejít obloukem…

37
Wally
Reagovat

No to né, toto né. Dnes nebylo mžurkal – nemžurkal a kamaráti jen asi 3x. Borisovci už nejsou co bývali.
Stanka to tu četla a použila moje myšlenky, zmija jedna :)))
Ta poslední scéna byla jak zápis výslechu Jindřicha Hlaváčka, chybělo jen – hledej šmudlo.

38
Dadla
Reagovat

Já asi nejsem schopná být ohledně Míši úplně objektivní, neb podobného tvora mám ve svém okolí…teda ještě podstatně horšího, protože to vše dělá s cílem druhému ublížit, trefit se do jeho citlivého místečka a pořádně se v něm kudličkou pošťourat, aby to hodně bolelo. To je potom radosti a spokojenosti v jeho očičkách :-))) Proto mi proti němu Míša přijde jako neškodná a vpodstatě nešťastná holka. Jo, leze to příšerně na nervy, jak neustále řeší jakoukoli ptákovinu, nejlépe tu, která se jí vůbec netýká a nic jí do ní tím pádem není. Tím i sebemenší problém nakyne do obludných rozměrů a samozřejmě se pak otočí proti ní. Ne proti tomu, kdo problém způsobil původně, ale proti ní, která ho tím věčným rozebíráním a vysvětlováním postojů všech zainteresovaných pěkně rozmázla. To je pak vážně na zabití. Ó, jak já tohle znám! A že ze mě není ještě vrah, je možná jen dílo šťastné náhody, a toho, že běžně u sebe nenosím dranžírák :-))) Ale nemyslím si, že Míša tohle dělá apriori proto, aby ublížila, ale že je sociálně neobratná, nešikovná, jde úplně zbytečně na dřeň každé pitomosti, které je lepší vůbec nevěnovat pozornost a jen nad ní mávnout rukou. Ale tohle právě neumí. Jak se říká, cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly…Je mi jí líto, myslím, že moc nechápe, proč ji ostatní nesnáší, v čem dělá chybu. Je to škoda, protože z celé Farmy…včetně hospodáře…má určitě nejvyšší IQ, navíc je docela hezká, silná, v dobré kondici a vzbuzovala by přirozený respekt, a kdyby si aspoň na chvíli dala pohov a přemýšlela třeba o nesmrtelnosti chrousta nebo proč je tráva zelená, a psala na tohle téma krátké vtipné eseje a po večerech je četla farmářům u popíjení pálenky, mohla by být miláčkem farmy :-D

39
horalka
Reagovat

@Dadla: souhlas.. Já asi taky nejsem objektivní, možná to jsou životní zkušenosti s tvory. Mi Miša vadí, nechtěla bych ji ve své blízkosti, ale opravdu o nic méně bych chtěla vřískající Satanku, korouhvičku Lunu, kterou očividně štve, že někdo s někým řeší záležitosti na frmě víc než ona, tedy jedině za zády. V tom je přebornice ona, a je schopná říct v minutě že jabko je červené a někomu jinému, že zelené. Takže jsem na její kopání do Miši nechápala. Možná Borisi… A s Mesutem, hnusákem sebestředným, Davidem, který je jak slizký had, bych se taky nechtěla v kolektivu potkat. Jedině kdo mě překvapil, je Tete, vypadá to, že bude Farmu řídit, ne prochlastávat, ať má motivaci jakou chce. Poslední dovětek k Míše – myslím, že se borisi jí snaží nasadit psí hlavu, pokud možno co největší. A vůbec mě nepobuřuje, že si to píše, ptž tam se překroutí i jaké bylo včera počasí, viz sluneční hodiny :)))

40
Dominik
Reagovat

Nepřijde mi, že by to Míša myslela zle. Ocitla se mezi lidmi, kteří operují na úplně jiné „frekvenci“ a ona není schopná se naladit. Čím víc se snaží, tím víc se těm lidem vzdaluje a asi vzdalovat bude. Některý její kecy a obkecávačky jsou ultra zbytečný a působí ještě větší odpor, ale aspoň není vulgární jako jiní. Souhlasím, že kdyby přestala věci řešit, tak by si jí i ostatní méně všímali, možná. Celkově tahle skupina lidí se vždycky spojí a najdou si jednoho, proti komu jdou (viz předtím Monika). Za sebe, já bych Míšu přežil. Ukecané i otravné lidi zvládám. Nepřežil bych hašteřivou Stanku, zpomaleného Davida a hlavně Mesuta. Ten má verbální projev na úrovni puberťáka základní školy. To se mi otevírá pomyslná kudla v kapse.

41
JanaH
Reagovat

@Dominik: faleš s.r.o. Miša imho velice dobře ví, co dělá. Vysírá cíleně, bodá tam, kde si je jistá zásahem, s gustem a zářivým úsměvem přisype soli a s klidem se kochá výsledkem.
Nejraději „po kamarátsku“ beze svědků a manipulativně, donášení hospodárovi dtto. Bonzbloček už je absolutní dno…
V príhovorech ze sebe dělá enteligentku a slušňačku, které ostatní farmári nesahají ani po členky.
To jsou pro mě znaky sociopatky jak vyšité.
Raději tisíc sprostých slov…
S Mesutem a jeho „egem“ bych si zase já poradila levou zadní, na hysterce Stance se shodnem. :-D

42
Dominik
Reagovat

@JanaH: To je možné. Já se ji nesnažím mervomocí bránit. Svatá rozhodně není a 24/7 v právu taky ne. Spíš jenom říkám jak to na mě celé působí, s rezervou že je to RS.
Sociopatii a faleš zvládám, na to jsem masochista dost :D Ostatní bych prostě nerozdýchal, ta jednoduchost a tupost by mě zabila zevnitř. Ale tak aspoň u Stanky se shodneme :D Zvlášť když nahodí ten svůj škleb a začne vřískat…květinka.

43
Wally
Reagovat

@Dominik: Ano Michala to nemyslí zle. Proto hned jak se stal David sluhou mu začala dávat dobré rady do života, aby si dal pozor na falešnou Stanku a její lísání, které teď nastane. Když viděla, že se dali opět dohromady, tak mu začala předčítat zápisky z mrtvého domu a ani si nepamatovala, že mu to říkala o dva dny dříve, než si to zapsala. :)))

44
Dominik
Reagovat

@Wally: Že se ho snaží zpracovat? Jasně, že jo. A? Dělají to tam víceméně všichni, akorát každý jiným způsobem.

45
JanaH
Reagovat

@Dominik: já myslím, že se shodnem i na „obdivuhodných“ vlastnostech jiných farmárů. ;-)
RS zvládám celkově, na to jsem taky dost masochistka. :-D Tupostí účastníků se bavím, zato sociopati mě kapku děsí. :-D
A Miša míří mílovými kroky na čelní pozice žebříčku těch mých nej. Kuní ksicht Kallayku, Filkora nebo Ferleťáka ještě nedostihla. Ale magorku Hrčkovku nebo třeba Bejdovku už spolehlivě předběhla.

46
Dominik
Reagovat

@JanaH: Pravda, určitě shodli. Exoti jsou tam koneckonců všichni, i včetně Martina, Evelyn a borisů :D
Psychopati na obrazovce zase baví mě. Pěkně z bezpečí, pouze na obrazovce :D Někdy je to zajímavá studie, viz jmenovaní. Třeba Kallayka, Grelnet a Strausz – Farma 3, to byla přímo smrtelná sestava :D
Bejdovka :DDD do dnes mám před očima jak ji vrátili zpátky a jak cupitala v minisukni, s kufrem a vřískotem: „Farmááááriii!“ :D

47
JanaH
Reagovat

@Dominik: jáááj, přesně! Plus odporná baba Haluzů. Na druhou stranu tam vznikl můj fanouš největší SuperMario.
A sukýnka Bejdovky byla sladce žůžová, nezapomenutelné. :-D

48
iv
Reagovat

Zaznamenala jsem, že si Miša sama pro sebe psala občas záznamy událostí, plus své postřehy a pak je i druhým předčítá, uf. Připomnělo mi to ale, že vlastně v minulosti na farmě mívali společnou kroniku, do které zapisovali to důležité, nebylo to zas tak od věci…

49
dejna
Reagovat

@iv: to ve druhém řádku je pro mě top vyjádřením :D..a prosím pozor, to se nevysmívám, nemyslím to ironicky…první, co mě napadlo, bylo, jak elegantně se lze vyjádřit…a taky se mi vybavila babička, když nám před spaním předčítala.:)) :D

50
dejna
Reagovat

Můj TOP žebříček:
1. Stará Haluz Barakuda aneb slizký had
2. Kallayka
3. Ferleťak
4. Grelnet
5. Filkor
6. Vaculčík
7. Hrčková
8. Kvetina Bejdová
Dál nevím.
Markíza by s nimi mohla natočit Farmu 14 aneb Naplnění vašich nočních můr. ;)

51
Olga
Reagovat

Tak ta haluzova Silva opravdu vede.To byla neskutecna mrcha ktera Mariovi zatapela.Kdo vi jak dopadla.Mne strasne vadil ten milionarsky synek co ho pro bitku Martin vyhodil.Mel tam tu mladu hlupanku.To je tak 2-3roky zpet

52
JanaH
Reagovat

@dejna: pořadí mám jiné, farmáre skoro stejné.
Napadají mne z voleje další príma kusy: Lálik, teta Gabika, Haklovka, Tiborko Repa, dědek Raninců, Tatianka se žabákem…
Naplnění vašich nočních můr mělas napsat neviditelným inkoustem, víš že Borisové vykrádají. ;-)
@Olga: plešatý „hlavička“ Jurkovič?

53
JanaH
Reagovat

@dejna: starou Haluz už navždy budu vidět sedět na zápraží jako padlého anděla s vypelichanými křídly, na kterého se po zásluze vybodl celý širý svět, jak hulí jednu za druho a závidí ostatním návštěvy rodin.

54
Olga
Reagovat

JANA H ano Jurkovic.Tobyla kruta osoba.Ale myslim kdyby nebyl vyrazen tak na neho nikdo nemela vyhral by.To same vloni Ten chlapec protivny jak porad plyval ten by tez vyhral.A tokto Markiza jede.

56
Dominik
Reagovat

Farma 14: All Stars – panoptikum. Kandidátů je mraky :) To by byla teprve psychiatrie :D Mě napadá ještě woodoo Alenka z osmičky a většina osazenstva ze dvojky, Mrva nebo Bullová, ta byla taky pěkná nechutná.

57
Dadla
Reagovat

Já mám bohužel špatnou paměť, na farmu nekoukám úplně pravidelně a po skončení ji navíc úplně vypustím z hlavy, takže z těch jmen jsem schopná si vybavit jen blba Jurkoviče…ten mě tak „zaujal“, že jsem si ho dokonce půl hodiny guglila na netu, abych zjistila, kde a odkud se TOHLE vzalo :-)) Ale to byl úplně jiný případ.. Neřekla bych, že je Míša sociopat, kdyby byla, manipulaci by zvládala levou zadní a jí tedy zrovna moc nejde. Spíš mi připomíná toho psíka…jak už tady někdo psal…co škemrá o přízeň a kostičku. Ona by tak strašně chtěla, aby ji ostatní brali a dělá proto dle svého mínění maximum. Právě. Kdyby v tom snažení tak netlačila na pilu, byla méně „opravdová“ a nepřeháněla to s tou upřímností, která často hraničí s netaktností, udělala by lépe. Je příliš urputná a snaživá, a to nakonec hraje v její neprospěch. Co se IQ týče, je jiný level než ostatní, i proto ji moc nemusí. V práci se asi stýká s lidmi na své úrovni, je tam úplně jiná komunikace a způsob řešení problémů než na Farmě a tomu se přizpůsobit není úplně jednoduché. Nemyslím, že má moc šancí dostat se až do finále a dokonce Farmu vyhrát, ale fakt mi nijak zvlášť nevadí…sice by mi asi brzy lezla na nervy, ale sociopatkou bych ji…aspoň zatím…nenazvala :-)) Jednoho sociopata znám a to je jiná liga! Nikdy jsem netušila, že zrovna já a ve svém věku bych se mohla nechat od kohokoli zmanipulovat, ale v jeho případě jsem vůbec nezaregistrovala, co se vlastně děje. Teda zaregistrovala, ale docela mi to trvalo…po té jsem jakýkoli styk s ním hned ukončila a od té doby ho nikdy neviděla. A kdykoli ho někde zahlédnu, což je naštěstí minimálně, okamžitě zmizím :-D Sociopati jsou nebezpeční, ale Míša je spíš…aspoň někdy…k politování :-))

58
horalka
Reagovat

@Dadla: DADLA – normálně jsi mě donutila :) přejít k noťasu a napsat. Všechno podepisuju, do posledního slova. Míša není ani sociopat, ani manipulátor.. To by to vypadalo diametrálně jinak. Ona prostě vidí věci na farmě jinak, jinak uvažuje, a proto farmáři na ni útočí. Je to jako když k prasatům vlétla ta slépka. Taky s ní neměli slitování a viděli v ní potravu. No a Míša hold hodně kdáká. A právě ten rozdíl v IQ graduje to nepochopení. Ona je přesvědčená, že je změní, oni ji chtějí uklovat. Jo a manipulátorka mě v životě taky potkala – krásných 15 let jsem byla jak slepá, a pak to stálo za to. Dodnes nepobírám, jak se jí to hezky dařilo. Od té doby jsem docela ostražitá.

59
Lady XL
Reagovat

@horalka: Tak mě to taky přimělo sednout k PC. Míša je prostě zvláštní. Někdy je jak učitelka, která vysvětluje žákům poučky. Jenže ten úsměv, i když je hezký, nebývá vždy na místě a tím hodně dráždí. Chápu, že ten úsměv je její obrana, aby se nerozplakala. Jedno jí ale člověk nemůže upřít – umí vzít za práci a není z těch, co by se často ulejvala…. Dnes to bude vidět taky. A jsem ráda, že ji začíná mít rád i ten pes :-). Jen nemohu pořád zapomenout na ten „bonzáček-zápisníček“. Proč ho proboha dává číst jiným lidem?
Manipulátoři, či sociopati – vyhýbat se jim na sto honů, pokud to jde hned od začátku. Taky jsem se setkala s totální manipulátorkou. Při prvním setkání mi intuitivně blesklo hlavou, že to je nebezpečná osoba pro toho, kdo s ní bude v rozepři. Pak jsem byla perfektně zmanipulovaná, že jsem ostražitost hodila za hlavu a po čase bylo zle. Moc dlouho pak trvalo, než okolí došlo, že jsou také zmanipulováni a to zrovna vůči mě a že je pravda někde jinde…. Ještě dnes se jí snažím vyhýbat, co to jde…

60
JanaH
Reagovat

@dejna: mně taky. :-o
@Lady XL: všimla sis někdy Miši očí při tom nejširším a nejsladším úsměvu?

Její vzletné príhovory někdo pokládá za důkaz vysokého IQ, holt „podle vkusu každého soudruha“… ;-) EQ má ale nabeton v mínusových hodnotách.
Ona i ten bonzbloček si upravuje tak, jak potřebuje a ne podle sutečnosti, a pak to na sebe ještě propíchne, trubka.
Kdyby mi nebyla tak odporná, snad by mě i bavila. :-D
PS. Doufám, že licoměrná Luna nebude tak blbá a na tu její fintu fň neskočí.

61
Jája
Reagovat

@JanaH: Máš na mysli oči jako dvě ledové dýky? Dnes u stolu bude perfektní záběr „úsměv-pohled“. Brrrrr

62
bobina
Reagovat

@Jája: Přesně. Nasadím úsměv a přitom hledám, kam bodnout. Všichni farmáři mají své chyby – zábavné i nechutné, ale Míša je v manipulaci extra třída. Rozbít vztah Golema a Stanky – on na mne žmurkal. Rozbít vztah flusátora a Naty – on se k tobě nehodí…( to my víme taky, ale co je jí po tom). Rozbít vztah Davida a Stanky – víš, co o tobě říkal? A pěkně všechny opilecké výroky zopakovat, pokud by si snad Stanka nevšimla. Vydírání Evčiny kamarádky, že ji vezme do duelu, když jí budou volit a snaha zaujmout u Evky její místo. Pamatuji si, jak na houpačce dala Evce hlavu na rameno a ta se s odporem odtáhla. Chlapy oblbovala všechny. A na závěr – nejlépe si všechno poznamenat do deníčku, co když budu potřebovat zase bodnout. Možná je Miška opravdu štěňátko prosící o pohlazení, ale já ji vnímám jinak. Musím ale uznat, že je opravdu pracovitá.

63
Dadla
Reagovat

Vám se nikdy nestalo, že jste se na nějakou dobu ocitli v kolektivu…v mém tehdejším případě spíš ve stádu někdy dokonce smečce…kde lidé byli úplně jinde než vy co se týče mentality, inteligence, sociálního prostředí, ze kterého pocházeli či v něm teď žili? Takových lidí jsem potkávala spoustu a vůbec mě nenapadlo, jak velký by mohl být problém se s nimi sžít a přizpůsobit se jim, protože by mě jinak v přesile mohli „ukousat“. Mně se to stalo v 19ti během studia, na povinné letní aktivitě v provozu, mezi asi deseti ženami jen se základním vzděláním…někdy dokonce i dokončeným v 8. či 9. třídě… a přežila jsem to ve zdraví jen díky tomu, že jsem byla takový ten typický ukecaný extrovert se spoustou známých a kamarádů, tím pádem zvyklá na ledacos, navíc mladá a flexibilní, schopná se aspoň částečně přizpůsobit, naučit se pro mě nová sprostá slova a dokonce je ten měsíc semtam použít, abych byla fakt jejich :-))) Má spolustudentka byla ovšem jiný formát, submisívní intelektuálka, a ta po třech týdnech byla zralá na psychiatra a radši se hodila marod. Pro mě to byla naštěstí jen taková VŠ života, na kterou ovšem nikdy nezapomenu…ač je to skoro 45 let :-D Farma je taky taková bublina o pár prvcích, z nichž každý je jiný, ale nikdo úplně normální…Nevím, jestli bych zvládla tam ty tři měsíce vydržet…dnes bych byla pravděpodobně sežrána zaživa, protože moje ochota a schopnost se přizpůsobit je v pr…… Ale i v těch dvaceti třiceti bych měla sakra problémy tam aspoň nikoho nepřizabít, protože v té době moje asertivita někdy trošilinku hraničila až s agresivitou :-)) To jen na vysvětlení mého pohledu na Míšu. Prostě si nemyslím, že je sociopat, protože kdyby fakt byla, ani to nepoznáte. Kdyby byla zdatný manipulátor, než si něčeho všimnete, budete někde jinde a skoro i někdo jiný, kolem vás budou najednou jiní lidé, kteří sice budou pořád vypadat jako vaši staří kamarádi, ale chovat se budou nějak divně. Nebo tam nebude už nikdo. A vy budete jen zírat, co se to proboha děje…Tohle Míša nedělá, ona je jen ten slon v porcelánu, bílá vrána, černá ovce…prostě do této party nezapadla a neumí se v ní ladně pohybovat, neustále o něco nebo někoho zakopává a občas sebou flákne, rozbije si čumák a jen nevěřícně kouká, co se to děje.
Třeba na ni ještě změním názor, ale zatím si při každém jejím divném a křivém úsměvu říkám, proč jsi sem proboha holka lezla, měla jsi tohle zapotřebí..?
Všimli jste si, kolik různých emocí a názorů taková vpodstatě obyčejná holka jako Míša vyvolává? Každopádně se můžeme dohodnout, že na nějakém jednotném názoru se asi nikdy nedohodneme, protože chování těch druhých stejně hodnotíme hlavně na základě vlastních životních zkušeností. A ty máme každý prostě jiné :-))

64
horalka
Reagovat

@Dadla: Už snad ani nemá cenu psát, že my dvě na to máme stejný názor. možná je to stejnou zkušeností. Nedávno jsem četla, že člověk má v sobě dva vlky, dobrého a zlého. a člověk je takový, kterého vlka v sobě krmí. Pokud se lídr kolektivu chová jako Mesut, tak je jasné, kterého vlka krmí.. a pak prostě strhne lidi kolem sebe, viz david a i peťa, kterým v první chvíli připadalo zábavné, že škrtí morku.. a deptá Mišu. A opravdu sociopat není Miša.. na to jsou na farmě jiní kandidáti. Nehledě k manipulaci, manipulátor pro blbé by tak mohla být Luna. Chytrý manipulátor nikdy nic neříká nahlas a otevřeně, ten jen tiše našeptává náznaky, aby dotyčný měl pocit, že ten názor je jeho. Fakt s tím mám zkušenost. řekla bych, že tam bylo tak 50 procent našeptávání a náznaků a bohužel 50 procent pochlebování, které vypadalo jako ocenění. A Miša v tom šlape jak slon v porcelánu. Já bych s lidmi na Farmě nevydržela ani 10 minut..

65
Wally
Reagovat

Podle mě není sociopat ani manipulátorka. To by nikdo nepoznal, že to dělá. Je to prostě zlá a závistivá ženská, která nesnese, že někdo má vztah nebo kamarádství a vše se snaží zničit. Sama to řekla při dojení s Petrem. Že už se nebude snažit o navázání vztahu, když o to ten druhý nestojí. Že už toho zažila dost. A nemyslím si, že by ostatní byli krvelačná smečka, která jde po chudince Michale. Kdyby se ona chovala jinak, tak tam s nimi vyjde normálně. Oni mají spíš srandu z její umanutnosti je přesvědčit o její dokonalosti a přátelství. Jako u stolu, kdy jim dávala med pro přátele a oni hned, že pro kamarády. Hip, hip, hurá.

66
Svitka
Reagovat

Svůj názor na Mišku jsem napsala v minulém vláknu a zatím nemám důvod ho měnit. V této sestavě nemá šanci. Bohužel, ani po obdržení dopisu z domu se neřídila rodičovskou radou a zadělala si na další problémy.
Jestli je někdo manipulátor, a to velký, jsou to Borisi.
K Mesutovi – trest je adekvátní. Jeho kajícným monologům se mi nějak nechce věřit.
Mně, a zdá se, že ani farmářům nechybí.
Konečně na farmě mají kafe a dostatek masa, tak by se mohli zklidnit.
Zase bude duel, kdy je mi jedno, kdo vyhraje.

67
dejna
Reagovat

@Dadla: Celý svůj život jsem se ocitala v nejrůznějších kolektivech, ale nikdy mě nenapadlo si myslet, že jsou pod mojí úrovní…jo, že jsou jiní, že mi nesedí, že si s nimi nerozumím, to ano. Paradoxně jsem v kolektivu, ve kterém na tom byli lidé stejně, pokud šlo o vzdělání, a velmi podobně, pokud šlo o ten zbytek, narazila na nejvíc prasat = lidí používajících inteligentní mluvu k vyjádření fakt, které měly ty druhé co nejvíce ponížit.
Když si v duchu projedu svoje přátele, většina z nich má nižší vzdělání…ale to prostě vůbec nehraje roli. Mám ráda lidi se zdravým selským rozumem a tomu žádná škola nenaučí.
Myslím si, že skutečná inteligence nedovolí člověku vyslovovat nebo rozvíjet myšlenky, jak moc je inteligentní a na úrovni.

68
Jája
Reagovat

@dejna: Výborně!!!

69
Dominik
Reagovat

@Svitka: Souhlasím se vším :)
Taky z nich nemám pocit, že by tam Mesut někomu vyloženě chyběl, zabíjačka bez něho proběhla v klidu a pohodě. Mně rozhodně nechybí, zvonici bych proměnil na raketu a vystřelil ho do vesmíru. Jiné formy života by ho mohli pak zkoumat a fungoval by i jako exemplář toho, co lze na planetě Zemi potkat. Přiznám se, že jsem vůči němu zaujatej no :D
Duel bude nuda, nikomu nefandím, David a Luna jsou pro mě tak nějak nastejno. Vůbec je mi jedno celkové pořadí, toho co tam zbylo. Pouze doufám, aby asi dva nebo tři lidé to celé nevyhráli, i přesto, že borisové už mají určitě vytvořenou nějakou svoji narativu :)

70
JanaH
Reagovat

@Jája: ano.
Prvně se mi z ní udělalo hodně šoufl po duelu s Matúšem, do té doby jsem se fakt snažila ji tolerovat.
A Borisové mi to dělají schválně, bo podobnou „lahůdku“ z Mišiny kuchyně nabídnou v každém dílu.
@dejna: přesně tak.
Kdo se povyšuje, bývá ponížen (a nic jiného si nezaslouží).
Dominik: mě vůbec nepřekvapilo, že nechybí „missce“ Naty. Zatím. Ale budeme vidět… ;-)

71
Dadla
Reagovat

Jo, tak tohle jsem přesně čekala, chtěla jsem tam pak i doplnit, že se nad nikoho nechci povyšovat. Ale pak jsem si řekla, že inteligentní člověk správně pochopí, jak jsem to myslela ;-) Tedy pokud je mu víc než třicet a zažil i něco jiného než růžový sad, nebe bez mráčků a trhání sladkých jablíček. Navíc krom IQ jsem uváděla i jiné věci, kterými se lidé mohou odlišovat, a ve svém věku a při své práci jsem se setkala s různými lidmi s různými povahami a vždy jsem to myslím zvládala bez ztráty kytičky. Ani by to jinak nešlo, obvinit mě někdo z povyšován a urážení , ze školství a podobných institucí letím a můžu jít mýt někam okna. Opět se nepovyšuju, pouze mě mytí oken na rozdíl od mé práce opravdu hodně nebaví :-)) V tomto konkrétním případě to bylo hlavně o vzdělání (které opět konkrétně v tomto případě s IQ přímo souviselo). A ono není jednoduché být mezi lidmi mluvícími sprostě i o večeři pro starýho (další synonyma nelze ani napsat), jejichž nejoblíbenějším tématem byl sex, ikdyž tímto slovem ho nikdy nenazvali. A mezi tím nás neustále napadali, uráželi, šikanovali…i fyzicky. Dost let jsem učila (i cikány – tenkrát to ještě byli cikáni, slovo Rom jsem v praxi slyšela až po revoluci) a nikdy jsem se s tolika hloupými a zde i zlými lidmi v jedné skupině nesetkala…naštěstí, protože je to fakt docela problém s nimi vyjít, říkejte si co chcete. Věděl to už i pan Werich. A oni o sobě navíc věděli, že nejsou zrovna příliš „bystří“, a kdybych já nešla s úrovní dolů (oni jít nahoru nebyli schopni nebo aspoň nechtěli), tak mě vykostí za živa. Moji kamarádku, hrozně hodnou a mírumilovnou holku, deptali takovým způsobem, že radši odešla marodit, už to nezvládala….Oni ji prostě měli za slabou, a tak si troufli. Jo, a bylo to za komunistů a tenkrát se postavit proti deseti urostlým (už mám strach pojmenovat věci nekorektně) dělnicím a jednomu mistrovi, který byl zhruba to samé, se jen tak nedalo…To se to odsuzuje moji „povýšenost“, když jste na mém místě nebyla. Takové hrdiny teoretiky miluju :-D Oni totiž takoví lidé, se kterými jsme tam museli pracovat, fakt existují, to není žádný H.CH. Andersen. Vy byste to možná zvládla lépe než já, třeba pozitivním přístupem, vlastním příkladem, pochopením a nápomocí, vstřícností…ale to byste tam nejdřív musela být, abyste mi to mohla předvést a pak mě eventuelně kritizovat. Ale vy jste tam, pokud se nepletu, nebyla, tak si prosím tyhle chytré řeči nechte. Omlouvám se za dlouhý příspěvek mimo téma, byl první a poslední, ale prostě mě to vytočilo :-(

72
dejna
Reagovat

@Dadla: Pokud je tato reakce na mě, omlouvám se za to množství negativních emocí, které jsem vyvolala. To vůbec nebylo mým cílem…ani podprahově.
Popsala jsem jen vlastní zkušenosti, které nemusí ladit se zkušenostmi jiných.
Třeba časem bude zřejmější, že moje reakce nebyla míněna jako kritika, že nepíšu nic o povyšování a urážení, že nehodnotím. Prostě je na každém z nás, jak slova uchopí.
Asi tak…je mi to opravdu líto. :)

73
dejna
Reagovat

K duelu: je mi celkem jedno, kdo vypadne…tedy zvědavější budu v případě vypadnutí Luny – zda zvolí Michalu za FT. ;)

74
dejna
Reagovat

A ještě OT dotaz.
Protože se Farma nejvíc blíží Survivorovi a tady není chlívek, ve kterém bych se mohla zeptat, ptám se tady, zda mi někdo může vysvětlit, proč se Jeff dohodl s účastníky na vypuštění slova „guys“ z věty:
„Come on, guys!“ ?????????????????

75
Dadla
Reagovat

No, napadlo mě zhruba něco podobného…taky jsem nemusela být až tak úderná :-) Prostě hodně nepříjemná zkušenost, naštěstí fakt ojedinělá…Jen jsem prostě zrovna na tohle nějak citlivá…až mě to samotnou překvapilo :-)))

76
Jája
Reagovat

Náš kamarád Eda mi hodil do e-mailu článeček. Když jsem došla na stránku šest tak mne překvapilo, že nejen nomen omen, ale i tělo omen. Posuďte sami: xxx Smazáno, prosím, tyto stránky zde raději nepropagovat. Díky A.

77
Dadla
Reagovat

Tak zrovna tomu bych moc nevěřila, přišlo mi, že Mišu skoro až iracionálně nesnáší…nebo nenávidí? Něco v tom smyslu snad i řekla. Spíš bych v tom případě čekala jako farmáře týdne Stanku. Ať tak či tak (Luna či David). Ale je mi to vlastně jedno, nemusím oba dva stejně :-))

78
dejna
Reagovat

@Dadla: Mrcha úplněk. ;)
@Jája: Otevřel se mi sklad…dělám něco špatně?

80
Wally
Reagovat

@dejna: Nemyslím si. Spíš tipuji Evu. A u Davida Stanku. :))) Ona Eva tak dle posledního týdne spěje k titulu největší makáč Farmy.

81
JanaH
Reagovat

dejna: protože dnešní přiblblá doba, sorry, ale nemám slušný výraz, tak raději nic. Vysvětlení např. tady, ale je toho na netu mraky:
https://eu.usatoday.com/story/entertainment/tv/2021/09/24/survivor-host-jeff-probst-no-longer-say-come-guys/5836384001/

A ten odkaz Jáji vede do skladu, správný zde:
https://sarm.pluska.sk/celebrity/treningy-diety-ju-obrali-prsia-znama-farmarka-priznala-plasticke-operacie?itm_modul=najcitanejsie&itm_brand=sarm&itm_template=hp&itm_position=5

82
Jája
Reagovat

@JanaH: Už jsem se omluvila a s velkou pokorou.

83
JanaH
Reagovat

@Jája: už to vidím. :-D
Ono stačí nerefrešnout stránku a je zaděláno na duplicitu jen to fikne.

84
dejna
Reagovat

@JanaH: Dík, nenapadlo mě, že když guys má dva významy, pojmou to amíci jako problém. V této společnosti začíná něco pořádně smrdět.
Pokud jde o mě, nikdo a nic na světě mi nevezme maminku, tatínka, chlapce, holčičku, ženu, muže, Ježíška, černochy, bělochy, asiaty atd. atd. a to, že to používám, neznamená, že mám něco proti různým variantám nebo rasám lidí…je mi to fuk a jestli se oni cítí mým rozlišováním napadáni, je to jejich problém jejich hlavy. Howgh!
@Jája: Díky. :)

85
JanaH
Reagovat

@dejna: mám to stejně.
Holt u některých z nás je svět ještě v pořádku.
A „guys“ je ten nejmenší problém, který Amíci mají. Nejen v Survivoru. :-D

86
dejna
Reagovat

@JanaH: Bo jsou rozežraný, tím jim měknou mozky a díky tomu řeší …oviny. :/

87
dejna
Reagovat

Rozežraní, pardon.

88
Johana
Reagovat

Už jsem se k případu ,,Miška“ nechtěla vyjadřovat, protože mi připomínal marný a zbytečný spor očko vs neočko, ale Luna v předduelovém rozhovoru s Evelyn docela přesně popsala, jak vlastně vznikl tento hon na čarodějnici.
Bohužel, Evelyn opět víc zajímal vztah Davida a Stany, který pitvala do morku a tuto, dost důležitou informaci úplně ignorovala.
Někdo může namítnout, že jde o licoměrnou Lunu s opět převráceným kabátem, jenže v tomto případě by mi unikal smysl, proč by o tom mluvila před duelovou chatkou, kde ji nikdo z farmářů nemůže slyšet a nikoho tím nemůže ovlivnit.
Luna dala za pravdu mému přesvědčení, že ti, co tam spolu žijí ví daleko víc o různých situacích a chování farmářů mimo kamer. Nám je nabídnut pouze sestřih dění, ten je možné upravit ve prospěch nebo neprospěch soutěžícího…takže ano, manipulátoři jsou borisové:)

90
Isaacpycle
Reagovat

buy liquid ivermectin buy stromectol stromectolsnw ivermectin cost canada
hijzji

Přidat komentář