Panáček v reality show

Farma 13: Spoutaný týden

30. Říjen 2021 | napsal(a): | reality show: Farma 13 SK

ftitl

Lovestory končí odchodem Mira z Farmy. Koho má dát za sluhy, to je to poslední, co jí natlačí do hlavy. Ze Stanky je Stana a na rozloučenou ji jmenuje farmářkou týdne. A z farmářů jsou siamská dvojčata. Život v páru se odrazí poloviční prací, k tomu pokušitelé zdržují zábavou.
Sluhové jsou Mesut a Miška. K nim jako bonus jejich připoutané polovičky. Stance se organizace hroutí. Práce na úkolech stagnuje. I když skončí život ve dvou, do práce se farmáři nehrnou. První duelant je Miška, která si hereckou etudou vybírá za soupeře Matúše. To většinu šokuje, ona je však přesvědčená, že se vrátí. Petra nepracuje, bolí ji bříško. Hospodář nekompromisně ukáže na dveře. Hra pro ni končí.
Výmluvy, omluvy, dokonce i brekot vytahuje do boje o mince Stanka. Moc dobře ví, v jakém stavu jsou tento týden úlohy.
Zabere to na Martina? Bude trestat nebo odměňovat? Kdo se vrátí z duelu?

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 13 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
1
Johana
Reagovat

,,Chlapi vedú na tejto planéte, nie ženy“…chrapúň z východu zůstane chrapúňom. Chtěla jsem být shovívavá po tom svázaní a jakémsi smířlivém přežívání s mojkom Lunou, ale to se prostě nedá.
Pokud je poslední pětka provalená, těším se až Mišovi někdo natrhne límec a moc si přeji, aby to byla žena.
Zvonky šťastia, boží disciplína, něco tak náročného a jednoznačně zvládnutého jsem snad ještě neviděla. Dojení kozenek to jen potvrdilo a Miške držím palce, ať návrat ustojí psychicky.

2
Svitka
Reagovat

@Johana: Taky mě Mišo touto větou zvedl ze židle, ale nepřekvapil.
Nemile mě překvapil Matúš. Když se provalila poslední pětka, byla jsem zklamaná, že v ní není,ale už nejsem. Nelíbilo se mi jeho chování vůči Mišce a to, jak ji komentoval před chlapy. Určitě nebyla dotěrná nebo nepříjemně agresívní. Protože, kdyby ano, Markíza by nám to jistě ukázala. I když své chování u Šmahela ve F-extra vysvětlil, nemusel se chovat, jako kdyby byla postižená leprou. Při své inteligenci si mohl s její výřečností ( určitě neplácla hloupé nesmysly) poradit jinak.
Miška doplatila na to, že stejně jako Monika nezapadla pletichařením a pomlouváním mezi farmáře. Žmúrkací aféra ji poškodila, stejně jako počáteční akčnost něco změnit, či vylepšovat na farmě. Otevřeně jí dali najevo, že ji mezi sebou nechtějí. Nevyšel jí ani racionální kalkul, kdy tak, jako jiné ženy, si chtěla zajistit spojenkyni a ochránkyni, a zvolila přímou, otevřenou formu obchodu, když darovala Evce imunitu. Ta se na ni zvysoka … imunita-neimunita. Miščino one-woman show při volbě druhého duelanta, bylo bezva a co především, splnilo účel. Možná si tím podepsala ortel pro nejbližší budoucnost, ale ukázala, že není žádné ořezávátko.
Petra šla na spojenectví s Evkou přes (dle mého falešné) city, daleko rafinovaněji a podprahově. Jenže, od momentu, kdy jí Miška řekla, že si ji možná vezme do duelu, šla její „síla a schopnost adaptovat se na jakoukoli situaci“ do kopru. Potupný odjezd z farmy na kopce slámy na valníku do temné noci,byl víc než působivý. Navíc si myslím, že Eva ji ani v posledních chvílích vůbec neprokoukla a její slzy jsou zbytečné.
Mesut mi vadí čím dál víc. Když jsem po jeho úspěšném farmářském týdnu psala, že mu narostl hřebínek, netušila jsem, že může být hůř. Teď se kromě velikášského jájství prezentuje čím dál víc jako živočišný samčí druh. A počáteční Natčin rozum pomalu odchází do historie. Trochu mám strach, jestli nezačne kvokat.
Matúš vyzdvihl přátelství s Davidem. Možná se pletu, ale byly chvíle, kdy se, i chlapi, chtěli Davida zbavit a Matúš byl taky u toho. Já Davida nemusím, něco mi na něm vadí. Mimo jiné to, jak rychle dokáže nahodit chameleonské mimikry.
Je těžké někomu fandit, ale Evce bych vítězství docela přála. Pracuje a její dosavadní selhání (slabá Mirka do duelu, sázka na falešnou Petru) jí prominu.

3
horalka
Reagovat

Hezky shrnuto, skoro nemám co dodat. Jen snad, že bych spojila Lunu s Davidem. Ti dva jsou jak korouhve. Jejich koníčkem je chodit tam kde je problém a krmit ucho. O chvíli později jdou zas k jinému a dělají totéž. Jsou jak ryby, co proplouvají. pozn ke zvonici, vpředu zůstalo okno a vchod… tak nevím.

4
horalka
Reagovat

Ještě dotaz: Píšeš že Farma extra Šmahel, nikde jsem letos Extra nenašla. Jen Kauzičky s Lukášem, ty mě neba. Takže kam jít?

7
horalka
Reagovat

@Svitka: děkuju, už jsem se podívala.. Nejvíc teda mě opět pobavil Citron… Dívat se na Farmu jeho očima, tak se opravdu bavím :)

8
Wally
Reagovat

Tak na evu a Michalu mám dost odlišný názor než výše. Michala tam byla dva dny i s cestou a rozjela akci jak dostat od sebe Mira a Stanku. Mžurkal nebo nemžurkal? Pak se 5 dní lepila na Davida a posledních pár dnů na Matúše. To není ženská, to je Robocop. On ji někdo bránil dělat na zvonici? Kromě posledního týdne se mohla zapojovat od
nevidim do nevidim.
Va je truhlářka? A to je schopná se dívat na ty stavby, které jdou šejdrem ať se kouknu z jakékoliv strany. To pobití kuchyně! Ona tam vystupuje jako kdyby se tam bez ní nepostavila ni bouda pro Roca, ale jakmile se Martin ptal, kdo něco zkazil nikdy její jméno nezaznělo. Její největší angažovanost jsem viděla v drbání a hlazení Petry.

9
JanaH
Reagovat

@Wally: podepisuju do poslední bodky.
Patrně má moc krátkou paměť, slečna dokonalá, nepochopená. Mě rozesmála už její hysterická scénka na zvonici s „jejím kameňom“.
Ony vůbec všecky tři pastierky se moc povedly, vych.ané jak mraky.
Eva nemyslí hlavou, jinak by sebou nenechala tak orat kdejakou babou…

12
bobina
Reagovat

@Wally: Tak konečně názor, se kterým doslova souhlasím. Když jsem viděla Matúša rozjařeně poskakovat po oddělení dvojic, bylo mi hned jasné, koho si Miška do duelu vezme- prostě pomsta odmítnuté stíhačky, která ne a ne si připustit, že o ni Matúš nestojí. Když pochopila, přišla „pomsta“. Jo, jo, není nic pomstychtivějšího, než odmítnutá a navíc ponížená žena. A o „kvalitě“ Eviny truhlařiny se přesvědčujeme každý týden. Hodila by se více na “ škrabání“ brambor!

13
JanaH
Reagovat

Nedivím se, že měl z přízně té zhrzené kudlanky Matúš nahnáno. :-D

14
Wally
Reagovat

Včera bylo na Wiki pořadí dalších vypadnuvších. Jestli jim to vyjde i nyní (Matúš vyšel) tak jim začnu věřit, :)))
Máte nějaký fígl na rozeznání Davida a Mesuta? Pokud tedy není jeden z nich sluha. U duelu byli jak rozděleni při porodu, absolutně jsem nevěděla kdo je kdo.

15
JanaH
Reagovat

@Wally: Wiki to vyšlo už víckrát, tu předvčerejší jsem taky stihla. :-DD
Mesut kolem sebe imrvére fluše a je mu prd a wořech rozumět.
Davida tento týden rozeznáš snadno. ;-)

16
Wally
Reagovat

@JanaH: Když on při těch zpovědích před kamerou neflusne a neflusne. :)))

17
JanaH
Reagovat

@Wally: je to slušně vychovaný mladý muž, neasi. :-D
Takže tasím jiná poznávací znamení: vine se po Naty nebo se pro změnu vine Naty po něm, on u toho jako bonus předvádí kopulační pohyby doplněné o prdění a sem tam flusne. Přitom ale vůbec není Naty typ, pozor!, říkala Naty. No a nakonec: Mesut je třeskutě vtipný a v podstatě i převelice skromný. Jedním slovem zlatíčko.
Tedy spíš zviřátko, víc pudů mít nebude…

18
Svitka
Reagovat

Nějaká bosorka začarovala střihače. Při příchodu farmářů ke kole neštěstí střihnul fururistický pohled na zvonici s vybudovaným druhým patrem.
Evelýnin obleček připomínal latexový, který se obléká při jiných příležitostech než na halloweenskou párty :)

20
Wally
Reagovat

Něco mi říká, že Michala nebude mít ráda Terezu. :)))) I ty moudra dávala jen Petrovi. To paní dokonalá truhlářka Eva nedokáže postavit houpačku, aby po usednutí hned nespadla? Hlavně že umí vše okecat, proč se to Mesutovi nepovedlo a plivat okolo sebe jedy.

21
horalka
Reagovat

To jako Luna myslela, že opravdu projde – propluje Farmu jenom s těma blbýma kecama? Prý David šel přes ego… Miki je magor, ale asi jediný vidí ten bordel, a když toho má dost, tak začne uklízet. David jako Farmář týdne je zmatený jak lesní fčela. A Eva se ukazuje teda, nevím, jestli jí vlezlo na mozek že už nemá koho hladkat? a zcela ztratila nějakou sebereflexi?? K těm novým – no nevím, moc sympatičtí mi nepřijdou, šak ono se ukáže :)

22
JanaH
Reagovat

Scénka s kácející se houpačkou byla pěkná.
Ale ještě hezčí byla ta předcházející, jak Eva bleskem zdrhala před projevy Mišiny náklonnosti. :-D
To je zoufalkyně, klíny do hlavy valila Petrovi o sto6, snad získá vytoužený rešpekt aspoň u něho. :-P

23
Lady XL
Reagovat

Ano kácející se houpačka – síla. A hned první rada nově příchozího byla zavrhnutá, protože to nevymysleli oni. Přiznám se, že nevnímám, jestli jsou ukázky staré či nové (zvonice), ale přišlo mi, že někdy je větší někdy menší – tak teď už vím proč :-D. A opět před volbou duelanta valí Mesut své rozumy do koho může, Naty počínaje. Hlavně, aby náhodou nešel do duelu – „na to ještě není ten správný čas“, jak vykládá, haha. A asi prozradím moc, ale Luna nezklamala – tváří se hrdě, že jde do boje a hlavně! najednou vidí ty řiťolezce, mezi kterými ona vždy vládla!! Jsem zvědavá, zda jí to doma dojde, až se uvidí, jak se chovala a jak pak totéž vyčítala ostatním! A že Stanka se jí taky snaží zavděčit a „ovlivnit“, to taky nevidí, hlavně že má s kým okomentovávat druhé. No jsem zvědavá, koho dá. A jak to vůbec s volbou bude a jak to bude ještě s novou dvojicí. Něco mi říká, že tam nemusí být do konce…., nevím. A taky jsem přestala rozumět tomu kamenu, co dostávají. Je to jen hlas navíc při hlasování, nebo je to i imunita? Začali tam o tom mluvit, že využijí imunitu, tak jsem zmatená. Vysvětlíte mi to někdo?

24
JanaH
Reagovat

@Lady XL: houpačku jim nakonec nezbyde, než zabetonovat. To předtím měla být finta fň, které nevyšla, nečekaně. :-)
„Drahokam“ je hlasem navíc, farmári jen doufají, že se zase budou vyměňovat… a už předem o tom nezapomínají špekulovat, jako by to byl fakt.
Licoměrná Luna, co dodat? :-D
A Mesutovo seběvědomí zvíci vzducholodi už mě taky irituje.

25
Svitka
Reagovat

Eva ztrácí nervy a nadhled.Ukazuje (pro mě) novou stránku své povahy. Škoda.
Ředitel Zeměkoule Mesut zapomíná, že bude event. potřebovat sympatie nejen farmářů, ale i diváků.

26
Olga
Reagovat

Mesut podle mne to ma urcite pojistene ,ze vyhraje.Jinak si nevysvetluji tu jeho suverenitu.Sleduji farmu od zacatku,ale takove prehmaty jeste nikdy nebyly. Eva se opravdu meni kazdym dnem.Letos asi koncim.Uz se jim asi nikdy nepodari natocit farmu v takovem stylu jak kdyz vyhral Paco,Mario a kdyz tam byla Sarka Racova-to byla pracantka.Bohuzel dnesni zeny jsou tam na okrasu,maximalne do kuchyne.

27
dejna
Reagovat

Na dnešní farmě mě nejvíc pobavila upoutávka na tu sobotní. :DDD

28
Lady XL
Reagovat

Tak jsem čekala, co Borisové vymyslí, aby ochránili Naty…. a vymysleli, jak jinak. A jinak, z dnešního dílu (prozrazovat nebudu) si tak říkám, co asi si myslí dotyční farmáři, když se teď vidí po odvysílání v telce?? Jestli se někteří stydí za to, co povídají v jedné chvíli a co pak v druhé a zcela opačně, pochopitelně. A jak si někteří asi říkají, jak byli naivní, když brali některá slova druhých vážně…. Myslím, že leckterý/-á jsou velice překvapeni – tedy to si myslím já. A na duel jsem zvědavá a to moc. Jen ho holt uvidím až v pondělí :-(.

29
Svitka
Reagovat

@Olga: (ad 26) Ohledně Mesuta – je to možné. Už několik epizod si všímám, že se občas kouká,na rozdíl od jiných, do kamery, jakoby se s někým kontaktoval očima. No, možná jsou to jen moje mžitky před očima :)
Včera při Lunině volbě spolubojovníka do duelu jeho grimasy a řeč těla rozhodně neodpovídaly tvrzení, že je hrdý na to, že si jej vybrala. Pak házel už jen kyselé obličeje.Předpokládám, že vyhrají, ať vlastním přičiněním nebo „po Borisovsku“.
U sobotní upoutávky jsem se taky s chutí zachechtala. Vypadá to, že se farmáři Martinovi pomstili za všechna příkoří a zprostředkovaně se na něm dopustili, na farmě nedovoleného, násilí.

Přidat komentář