Panáček v reality show

Farma13: Alergie na Mišku graduje

20. Listopad 2021 | napsal(a): | reality show: Farma 13 SK

zvonek

Tereza se stala novou farmářkou týdne a za sluhy určila Davida a Natálii. Jelikož ta má imunitu, je od první chvíle známý první duelant. Hospodář posílá Mesuta do vyhnanství. Má štěstí, že jen do zvonice. Součástí jeho trestu kvůli agresi ke zvířatům je i zákaz konzumace čehokoli, co obsahuje zvíře nebo jeho produkt z farmy. David do duelu vyzve Lunu. Den ode dne roste averze ostatních k Mišce. Stačí prkotina a konflikt je na světě.
Bude hospodář spokojený? Kdo se vrátí z duelu?

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 13 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
Hana
Reagovat

Péťa jim to řekl dobře 👍

2
Wally
Reagovat

No ty woe. Pardon, ale musela jsem. Na jakou inteligenci si tam Petr s Michalou hrají? Má matruritu, stejně jako všichni na Farmě. Tedy kromě Davida a Petra. To vypadá, jako že zaměstnanci v autodopravě jsou něco víc. Petr – řidič, Michala – dispečerka.

3
Hana
Reagovat

Chytrý kluk ten Péťa, poradil dobře a není hulvát 👍

4
Dadla
Reagovat

Já pořád nějak nerozumím tomu, čím ta Miška tak moc vadí…buď nevím vše, co tam v této kauze proběhlo, nebo jsem zkrátka divná. Teda chápu, že to vrtání se všem a rozebírání věcí, které se jí netýkají, může lézt na nervy, ale Evka mně dnes ze všeho nejvíc připomínala sousedova vzteklého yorkshira, který hystericky ňafá na každého dle nálady a patřičně k tomu cení zuby. Vřeštět na mě někdo jako ona a ještě jakým že tónem s ní mluvím, tak jí ten tón náležitě předvedu, a že můj hlasový fond je úplně někde jinde než ten její. To by mě teda vytočilo mnohem víc než Míšin provokativní úsměv…ten mě naopak velmi pobavil :-))) A Péťův komentář na její obhajobu mi přišel docela trefný, myslím si zhruba to samé, ona ta „úroveň“ nemusí vždy souviset se vzděláním – znám pár blbů s titulem a zároveň jedna moje dobrá a hodně chytrá kamarádka má jen ZDŠ, protože prostě studovat nemohla. Ale na někom je fakt vidět, v jakém prostředí žije a s jakými lidmi se stýká, i podle toho chování a vyjadřování, třeba jen to naprosto běžné používání vulgarismů, prdění, krkání, drbání a tahání si za pinďu nepovažuju za standartní chování na veřejnosti.
Jo, nepřijde vám, že je to tam skoro samý fatalista? Já teda na osud nevěřím, když už, tak dejme tomu trošičku na štěstí či náhodu, ale věřím hlavně v sebe, a když něco zvořu, nevymlouvám se, že to tak mělo být..

5
Lenka
Reagovat

Naprostý souhlas s Dadlou.

6
Hana
Reagovat

Velmi trefně napsané👍

7
horalka
Reagovat

Dadla — jasně že chápeš, čím jim ta Miša tak vadí.. ptž jsi to napsala. Ona se tam prostě chová jinak, a to jim vadí. A ano má to hodně společného s inteligencí, ona prostě neřekne ve větě 10 slov, které je třeba vypípat, nestojí ráno 2 hodiny před zrcadlem a nedělá makeup, nesahá si mezi nohy, neválí se po nikom.. atd atd. Určitě nemá svatozář, notabene nevím, co ji vedlo k tomu, že tam šla. A Evka včera byla hnusná, já vůbec nevím, jak bych se proti takové agresivitě zachovala, to že se jí smála Míša do obličeje, ji vydráždilo, ale co měla dělat ? postavit se a řvát taky? odejít? no nevím, všechno špatně, selé zle :)))))). Luna i přes všechny ty kecy zvládla odejít tak nějak normálně, Davidovo sebevědomí poroste do nebes. To co tam dělali na posteli se Stankou?? To jako neví o kamerách?? Svatá Stanka?? A ještě ke zvonici, myslím, že Mesut dobře věděl, že se tam ten zvon nevejde… Jeho / jejich práce na Farmě tak vypadá všude, plány nečte nikdo, a při té jeho povaze věřím, že je mu to jedno, že se tam zvon nevejde a co na to Martin. Díry ve stěnách jsou stejné, binec kolem taky.. jeho kajícnosti nevěřím… No uvidíme, teď se to může zamotat všechno.

8
Johana
Reagovat

@Dadla: já se přidám, protože odhlédnu-li od toho, že Evce zbytečně ruply nervy, nechápu pořád o co ji v té hádce šlo…jen o ten tón?
Pokud mám dvacet prázdných pytlů a chci je uklidit, nebudu je rvát právě do pytle, kde je zbytek krmení. Z cizího krev neteče, ale kdyby to krmení měla Eva platit ze svého, nejspíš by ho využila do posledního zbytku.
Jakékoliv plýtvání mě dokáže vytočit a v tomto případě, inteligence, neinteligence, Evka by vypadla z nosu mně:)

9
horalka
Reagovat

Johana … jj, celá Farma je letos o nevážení si zvířat, materiálu, krmiva.. A Martin nic. Viz, zabíjačka. Tohle prase opravdu umřelo zbytečně, tu zapomenou na cosi ve vaničce , tu hurky uplavou v hrnci, tu se zkazí maso… Jsou přežraní a nevděční. Pořád nemůžu zapomenou na jiné Farmy, kde měli hlad a jedli šrot.. což tedy není OK, ale tady je už všechno jedno.

10
Johana
Reagovat

@horalka: možná to je to nečekané, co máme očekávat, že jde o farmu hojnosti, nadbytku a plýtvání.
To aby to lidi, kteří v této blbé době na Slovensku obrací každé euro, tak akorát nas.alo?!
A to ještě přijdou trhy. Mají maso, slaninu, klobásy, med, kávu, pytle čokolád a brambůrků od příbuzných, ovoce, zeleninu, bonusy od Martina za mince a po duelech plné stoly. Už mě nic nenapadá, co by jim jako na těch trzích mohli nabídnout, aby to byla pro ně vzácnost.

11
dejna
Reagovat

@Wally: Klídek, Péťa přece řekl jen to, co mu někdo předtím tloukl do hlavy. ;DD Zajímalo by mě ale, z čí hlavy bylo to jeho pošepkání Martinovi…bublina, která rychle splaskla.
Btw, sleduješ Farmu X-tra? Já zkoukla dnes – poslední s Lunou + 4 před tím – docela mě potěšilo, že zas tak šejdrem nevidím ani necítím. ;)

12
JanaH
Reagovat

@Wally: to jsou ty projevy a důkazy Mišiny prudké „enteligence“ přece.
A nejen její… :-DD
Stokrát raději tisíc jadrných slov než Mišino líbezné vysírání a hraní si na „chrumkavú“.
@dejna: Šmahlíka sleduju od začátku, nejraději právě vypadlíky a tam je svět taky ještě v pořádku. ;-)

13
dejna
Reagovat

@JanaH: Já ho dílem nestíhám, dílem zapomínám. :)
Dnes mě nejvíc dostala ta záliba v prasárnách na fb. Skoro bych si myslela, že když člověku vadí sprostší mluva, pak takového jednání ihned blokne. Ale ono ne…no čo už s tým. :/

14
JanaH
Reagovat

@dejna: njn, hogo fogo… :-D
Jenom jestli ona děsně nekecá a přání není otcem myšlénky. Bo těch úžasných a vtipných zážitků na to jedno téma je na jednu Mišu jaksi moc. :-D
Za mě už by ji měla za „Máš pred krámami?“ jen by to hvízdlo. A nějaký „tón“ bych měla u pr… by mě byl šumák. :-DD

15
Wally
Reagovat

@JanaH: No mě by asi vytočila nejvíc, kdyby o mně mluvila ve 3. osobě a já bych stála vedle ní. Jak když tam Evě strkala ty pytle a komentovala to: Evka to chce do pytle, dáme to do pytle.
Všimli jste si, že když byla poslední 2 nebo 3 díly ve zpovědnici v fialovém tričku od kamarátov z Cervy, tak měla červené, ubrečené oči a chyběl její sladký úsměv?
@JanaH: Extra nesleduju a šušňu bych asi nedala :)))

16
Johana
Reagovat

@JanaH: Ale ten tón! Ten tón!…mi teda hned naskočila Brejchová a začala mě šíleně bolet hlava z Evinky jekotu:)

17
dejna
Reagovat

Už se asi blíží návštěvy, že? Ty zrovna nemusím.
Ale jsem zvědavá na návrat farmářů a hlavně jestli bude mít Miro guľe vrátit se. ;)

18
Wally
Reagovat

Můžete mi někdo říct, za co tam bude zavěšen ten zvon?

19
Lady XL
Reagovat

Wally- to by mne také zajímalo. Celou dobu na zvon koukám a přemýšlím o tom 😁😁

20
Eman
Reagovat

@Lady XL: Už tam přivařili oko. Na něktefých záběrech zvonu na stole je to vidět.

21
Jája
Reagovat

@horalka: Borisové ti dnes ukáží, jak dlouho okupuje „všemi milovaná“ farmářka zrcadlo, jen aby si namazala svoji nevymáchanou hubu.

22
Wally
Reagovat

Stanka hodila Michale kost a ona vypráví jako by dostala rovnou celé kuře. :))

23
Svitka
Reagovat

David po výhře v duelu a celkem úspěšném otlapkávání Stanky vyrostl nejmíň o půl metru.
Mesut v rozhovoru na zvonici s hospodářem litoval, ale jen sám sebe. Nejvíc mu vadí, že ztratil respekt, který si na farmě budoval. Neslyšela jsem slůvko „omlouvám se“ a především další slovíčko „děkuji“. Možná to vystřihli, ale nepoděkoval ani za druhou šanci, ani za koš se surovinami na dárek pro Naty. Dolů na farmu se vrátil starý Jájínek Mesut.
Jak vidno, Naty je lepší šatit, než živit. Jejích „7 knedlí v Segedínu“ můj rozum nebere.
Eva je konečně FT, tak snad už žádného nerva nechytne. I když jí u mě přibyly mínusové bodíky, stále bych jí celkovou výhru přála.
Taneční soutěž o imunitu – jasná manipulace od Borisů. Terčiny kreace by jistě uspěly ve Star Dance u kmene Zulu.
Stanka – škoda písmenek. Ráno v rozhovorech s Miškou a pak Tete jsem zaslechla (po kolikáté už! )zmijí syčení, po výhře v tanci čím dál víc připomíná úhoře.
Je znát, že F13 se blíží k závěru. A na všech frontách začíná tažení proti Mišce.

24
Lady XL
Reagovat

Já se vrátím ještě k zabíjačce. Sice jsem ten díl přímo neviděla, ale stačil ten následný, kdy nevěděli, co se vším dělat a vše šlo tak nějak do háje …. Vůbec nechápu, proč je nechali dělat zabíjačku zrovna teď, když už jich tam jednak není tolik (a o jednoho to ještě snížili…) Za další jsou docela najezení z balíčků, už to není ta hladová banda v 1.polovině (no po pravdě, tady zase tolikrát nehladověli, pokud nevařila Naty a nedávala snídani k večeři). Kdepak je to pité, šrot, nebo doba, kdy vyhodili za snězenou buchtu služkou…. Navíc ohledně zabíjačky si vzpomínám, že kdysi taky jim třeba nenechali všechno, že si část masa odvážel Martin s sebou, což mohl udělat i tady. Taky mi teď napadá, jak se Stanka učila ty sýry, že jsem ji neviděla to někdy dělat? Možná je občas udělala, ale silně pochybuji. Nějak ta farma je – selé slé…. a tak to slibně začalo. To zahájení bylo pro mne bombastické a dávalo takové naděje na změnu a je z toho prd. :-(

25
Wally
Reagovat

@Lady XL: Dřív se zabíjela i 2 prasata a jedno si odvážel. Oni toho dost zpracovali do klobás a jiných výrobků, které pak stejně vyhodili. (Včera krmili prasata klobásama.) Takže samotného masa jim zas tak moc nezůstalo a to co jo tak asi nechají opět zkazit. Děsí mě ty jejich krůtí konzervy. Tam bych se bála otravy.

26
horalka
Reagovat

@Svitka: Po tomhle díle s Mesutem jsem přemýšlela, jestli se mi to zdá a jsem zaujatá, nebo jeho blahorodí Mesut opravdu jen brečí nad tím, že musel být sám nahoře. Omluva, poděkování nula. Když vycházel za hospodářem frajersky ruku v kapse a na tváři škleb. Imunita pro Stanku jasně nachystaná, proč nebyla už takhle blízko konce nějaká dobře měřená disciplína? Sýry mě ani nenapadly, je fakt že nebyly. Tak kam jde mlíko z dvou krav? Tahle Farma u mě opět aspiruje na nejhorší. A k Miše, aby nedošlo k mýlce, jenom nemám ráda štvanici na vybraného člena kolektivu.. V podstatě jsou tam všichni na stejno otřesní lidi. Nebo herci pro borisovic partu, to nejspíš.

27
Johanka
Reagovat

Amen,mám úplně stejný názor a Eva silně ztratila .

28
Johanka
Reagovat

Můj příspěvek je souhlas s názorem Dadly.

29
Olga
Reagovat

Ja uz jaksi nechapu scenar letosni farmy.Ty nevolnosti pred volbou duelantu.Ty imunity.Pochopitelne nespravedlive.Jedina imunita v pojidani tech smradu Mikiho prisla v nivec,ani ji nikomu nedaroval.A uplna traparna mi prijde skadleni Davida v koupelne Stanou.To si opravdu Markiza mysli,ze stoupne sledovanost kdyz lide uvidi ztoporeny ud?Neskutecne.S puvodni farmou uz to nema nic spolecneho.Ted jsem uznala,ze asi si vyhru tak trochu zaslouzi Eva.Sice je jako farmarka hnusna,ale radsi ona nez Mesut nebo David.

30
Dominik
Reagovat

Co kdyby Stana nevyhrála imunitu? Nevadí, bude jí i tak někým darována. Zdatná údernice, která proaktivně tvoří borisům obsah na ruku v podobě ošahávaček a mojkání sa, musí být právoplatně odměněna.
Farma je sice spíš low-budget, ale to neumí vymyslet a zrealizovat nějakou pořádnou hru o imunitu? Tanečky se Xéniou, wtf?
Drahokamy jakožto herní prvek přišli úplně vniveč.

31
dejna
Reagovat

Napadlo mě, jestli nebudou hrát nějakou roli při boji farmářů o postup do finále.

32
Wally
Reagovat

Nevyměnili je za kafe a koktejly? Jestli se dobře pamatuju, tak jim tvrdili, že to je poslední možnost jak je použít.

33
dejna
Reagovat

@Wally: V dnešní ukázce na zítřek je vidět, jak je můžou použít.

34
Wally
Reagovat

@dejna: A kde je vzali? Vždyť i Natalie místo kamene minulý týden dostala imunitu.

35
dejna
Reagovat

@Wally: Nevím, kdo z nich je má, jen si pamatuji, že Stanka má od Petra, pokud ho nevrátila, David má svůj…dál nevím.

36
Dominik
Reagovat

Použili je pouze k výměně, ale jako extra hlas při hlasování prvního duelanta (jejich původní účel) je nikdo nepoužil, pokud se nemýlím.

37
Wally
Reagovat

U toho food trucku měli podmínku, že je musí použít všichni. Ne všechny. Takže někomu mohl druhý zůstat.
Dnešní ukázka zkaženého jídla je taky síla. Ty zkažené klobásy, co žrala prasata předevčírem se zkazí až dnes. :)) Oni na to jídlo fakt z vysoka s…u. Jitrnice převaří, vepřové konzervy nedovaří, na špeku a klobásách mají červy, maso zkažené. Hlavně že Stanka šije záclonky. Kdyby to maso 1x denně prošla, tak je vše OK.

38
Lady XL
Reagovat

@Wally: Z toho masa a potravin jsem byla taky v šoku. Už minule, když se Martin ptal Evy, zda konzervy dobře vařili, tak mu to nejdřív odkývala a pak se začala přiznávat, že ne vždy tam bylo dost ohně a tak se to asi vždy nevařilo!!! To proboha nemohli někoho určit, kdo tam bude sedět a přikládat?? Stejně bývají často v kuchyni i jiní než sloužící. Uzení podle mne také flákají a tak se jim to dřív zkazí, než vyudí. Mohli tam přikládat i během noci. Ne, to co jsem viděla dnes, tak mi farmu znechutilo. Je vidět, že jsou nažraní, protože o tom zkaženém jídle mluví naprosto vlažně, stylem – no a co? Evidentně poznali, že štáb na to taky kašle, celá Farma se v podstatě rozložila a každý si tam dělá většinu dne to, co chce on a ne hospodář nebo FT. Stále ti/ty stejní/é si vybírají nejlehčí práce (Stanka, Naty a i Tete), jsou zašité a vyhledávají možnost pomlouvat jiné a intrikovat. Tereza je směšná, jak vyhlašuje na kameru, že se Miši nebojí a mimo se snaží najít důvod, jak jí vnutit někoho jiného… Naty je to samé, ta už je jako Stanka – náhle je nemocná, ale apetit má jak horský vůdce po zdolání šestitisícovky! Po zpytování svědomí, když neměla Mesuta vedle sebe a on byl v „klatbě“, na vše zapomněla a už ho zase masíruje na patřičných místech…. No možná jí došlo, že s tímto došla Stanka daleko…
Ohledně těch kamenů – mám stále dojem, že minimálně jeden má ještě Stanka. A to nemyslím ten od Petra, pokud mu ho nevrátila. Měla v jednu dobu dva a udala tehdy jen ten jeden…. Jsem zvědavá zítra na volbu duelanta, něco se tam asi podle ukázek uděje a já začínám tušit co asi a obávám se, že v tom budou mít zase prsty štábníci :-(, aby vše dopadlo, jak oni chtějí a potřebují…. Osobně bych ráda, aby si vzala např. Miška Terezu a vyprášila ji z Farmy. A měla by případně být Tereza ráda, protože to vypadá, že po případném vypadnutí Mišky ona bude na řadě pro další lynč.

39
Svitka
Reagovat

Taky se mi něco plete, že z původních šutrů, které se daly vyměnit za imunitu, zůstal jeden Stance, pokud ho taky nemusela dát ke směně u food trucku. Za konzumaci blivajzů ho dostali kromě Mesuta a Tete všichni. Miki ho má možná už doma jako suvenýr, stejně tak Luna. Takže Stanka má minimálně dva. Jeden svůj za blivajz a druhý v dočasné úschově od Petra (my pamětníci víme, jaká je jednotka dočasnosti: jeden FURT).
Pokud ke zkaženému masu nebude mít Martin připomínky, znamená to, že si sám sype popel na hlavu, že farmáře nepoučil, jak v teplém počasí s masem zacházet (aspoň ho dát v kovové nádobě „pod vodu“ ). Minimálně „červavým klobásám“ se dalo předejít. Podle mého, se červi vylíhli z vajíček masařek, takže stačilo klobásy dobře zakrýt, aby k nim hmyz nemohl.

40
Bejčice
Reagovat

@Svitka: Stanka blivajzy nepapkala, kameň nedostala.

41
Svitka
Reagovat

@Bejčice: Díky za upozornění. Zapomněla jsem, že „papkať“ začala,ale záhy to vzdala.

42
horalka
Reagovat

Tak včerejší díl o ničem. teda pro mě. Akorát ti červi v mase a výrobcích mi dělalo zle. Fakt hanba. A k hostině jim museli donést další jídlo??? no neuvěřitelné.. Ale hlavně, že jsou všichni včetně hospodáře a Evelyn v pohodě. Pěkně si zatancují a zabékají a je jim fajn. Ještě si zaštrngají na zvonec a doufám, že bude pohádky konec :)

43
Johana
Reagovat

Nemyslím, že by farmě nějak uškodilo na pověsti, založené pouze na iluzi života v minulém století, kdyby jim tam v tom teplém počasí dali někam mimo kamer pořádnou lednici a mrazák. Přijde mi absurdní od Martina poděkovat prasátku před zabíjačkou za ty dary a pak ty dary nechat takhle bez zájmu shnít a zničit.
Neviním z toho jen štáb, minimálně za ty klobásy a slaninu nesou zodpovědnost farmáři a hlavně farmářky týdne Tete a Eva. Udit se musí nepřetržitě několik dnů, nejenom občas přiložit přes den. Tak ale komu by se chtělo, když jsou permanentně přežraní.
Vím, jaké jsou ceny masa na Slovensku a to, co se děje na farmě je odporné a neuctivé vůči lidem, pro které je a ještě jen bude v této době masité jídlo vzácností.

44
Lady XL
Reagovat

@Johana: Já bych tam tu lednici fakt nestrkala, ale víc je předem, než zabijačka začala, poučila, co s masem. A mají tam ten almanach, tak bych je klidně z toho „vyzkoušela“. A jelikož to vše štáb vidí v reálném čase přes kamery, mohli zakročit dřív, když viděli, jaké dělají chyby (hlavně to udění/neudění, bordel v kuchyni a maso v teple), tak do děje Farmy zapojit včas trest, že se nestarají o zabíjačku. Vinni jsou prostě všichni. Podle mne by se to mělo ale nějak ventilovat – tj. farmáře potrestat dodatečně a říct jim, co měli dělat, i když je pozdě. To tam nastoupí nový FT a kasá se, jak bude dělat pořádek a pak si stejně každý dělá, co chce… a jen chvíli. Nikdo za nic není zodpovědný. Dnes je jarmark, podezřívám štáb, že jim dal jiné klobásy na výměnu/prodej. Nebo aspoň doufám, že stařenky varoval, aby to nejedly!!

45
JanaH
Reagovat

Farma skončila 19.10.
Takže já bych tam hlavně nestrkala zabíjačku v počasí na zabíjačku nevhodném do podmínek ještě nevhodnějších. Stovky much a teplo… jak to asi mohlo skončit?
Dřív se „háklivé“ potraviny skladovaly ve sklepě nebo např. ve studni ve vodě (na Farmě nedostupné). Maso často v láku, ale to vyžaduje každodenní péči a chlad. Když zavařit, tak pořádně a dvakrát.
Nasolit a strčit do nějaké díry v zemi neřeší vůbec nic.

46
Svitka
Reagovat

@JanaH:
https://www.topky.sk/cl/100313/2215345/Farmari-odisli–BORDEL-zostal–Internetom-koluju-FOTKY-z-miesta-natacania–Vyjadrenie-Markizy-
Provokativní myšléénka:
A co takhle, kdyby ti, co se dostali do finále,se podíleli na úklidu???

Přidat komentář