Panáček v reality show

X Factor UK 2017: Oslava britských umělců a boj o Finále!

25. Listopad 2017 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

x-factor-semifinal

14. řada X Factoru UK se nezadržitelně řítí do cílové rovinky, čeká nás semifinále, do kterého se po drsné čtyř-eliminaci probojovalo 6 soutěžících. V semifinálové klání již nebude rozděleno na dva večery, jak jsme byli dosud zvyklí, ale soutěžící se v oba večery utkají všichni proti všem. Vypadávat se bude ovšem i v sobotu i v neděli, do Finále se tak dostanou jen 4 vyvolení. Tématem sobotního večera je Cool Britania, zpívat se budou tedy písně britských umělců, kdo přežije sobotní noc bude mít možnost diváky v neděli přesvědčit vlastním výběrem písně, který je dostane do Finále. Jako hvězdní hosté vystoupí vítěz 9. řady James Arthur a Ed Sheeran!

9. live show – Cool Britania

Jak sledovat X Factor živě?

Používáte-li prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox, je zde řešení pomocí VPN pluginu HOLA. Po jednoduché instalaci lze prohlížeč nastavit na UK server, následně se zdarma zaregistrovat přímo na stránkách ITV HUB. Přehrávač se ještě může zeptat na váš ZIP code, zde stačí použít jeden z platných UK zip codů. Poté již můžete sledovat ITV bezplatně ve vysoké kvalitě. Případně můžete zkusit další fungující streamy, třeba TVCatchup nebo TVPC.com

Sobotní i nedělní přenos začíná ve 20:30 našeho času.

The Cutkelvins

výběr: originál – Nothing Like You

V minulém týdnu TCK poprvé přišli s originálním songem, který zaujal a zajistil jim postup. Stejný recept chtějí zopakovat i nyní, i když tak nějak oslím můstkem obešli téma večera. Pro změnu vystoupení začínala pánská třetina skupiny, jinak se schéma opakovalo z minulého týdne, kdy se bráchové postupně přidali k Shereen na stage. Dnešní píseň nebyla špatná, stylově podobná jako minule, nicméně vystoupení minulý týden se mi líbilo víc, hlavně píseň se mi zdála údernější, kromě jiného i lépe zvládnutá vokálně. TCK si každopádně po minulém týdnu vybudovali jisté momentum, což potvrzují i slova poroty, záleží jestli a kam je to až posune.

Matt Linnen

výběr: The Rolling Stones – Gimme Shelter

Matt dostal známou vypalovačku od rockových legend. Vystoupení se neslo v podobném duchu, jako ty předchozí a došlo k docela zásadní proměně aranže více směrem k alternativnímu rocku a moderně. Objektivně to bylo dobře zazpívané, v tomto je Matt spolehlivý, jen si nemyslím, že právě zde tohle aranžmá zafungovalo, zvláště, když podobnou úpravu již použil. Málokdy se to stane, ale souhlasím s Louisem, že Matt si mohl vybrat jinou píseň. Dobrý výkon, ale čekal jsem od Matta větší zvedák.

Grace Davies

výběr: David Bowie – Life On Mars?

Grace se rozhodla uctít Davida Bowieho. Konkrétně s Life On Mars? už dříve vystupovala a podle jejích slov čekala celou sérii, až bude moci s touto písní vystoupit v X Factoru. Verze Grace zahrnuje pouze ji a piáno, za které v soutěži usedá po delší době. Zde je důkaz, jak málo stačí ke skvělému vystoupení. Zazpívané to bylo velmi delikátně a celé vystoupení působilo velmi jednoduše, přitom hvězdně. Od Grace to byl tak jeden z nejlepších jejích výkonů v soutěži a označení „class act“ od poroty si zaslouží.

Rak-Su

výběr: Sweet Female Attitude – Flowers

Když jsem si četl, čí píseň budou Rak-Su zpívat, vůbec jsem původního interpreta neznal. Po troše googlení jsem přišel na to, že Sweet Female Attitude bylo garage duo, jejich jediný hit, právě Flowers, se dostal na druhé místo britského žebříčku, nálepka „one hit wonder“ jim zůstala dodnes. Rak-Su nejspíš doufají v lepší osud. Už od začátku mělo jejich vystoupení úplně jiný nádech než jejich předchozí kousky, kde se už začínali opakovat. Celé to bylo velmi živé a odsýpalo to, na pódiu se pořád něco dělo a pěvecky zněli kupodivu taky dobře. Osobně jsem se bavil a dokonce bych upřednostnil tuhle věc před nějakými jejich originály, z minulých kol.

Lloyd Macey

výběr: Elton John – Don’t Let The Sun Go Down On Me

Už v úvodu Louis v podstatě poprosil diváky o shovívavost, jelikož Llyod v sobotu ráno nebyl kvůli nemoci schopný zpěvu a nakonec se rozhodl vystoupit navzdory doporučení lékaře. Na výkonu se to samozřejmě podepsalo, šlo poznat, že se Lloyd snažil hlasivky šetřit a píseň si posadil o něco níže, než by normálně zvládl. Přesto se s tím popral zdatně a paradoxně se díky tomu boji u něj projevily nějaké emoce, tudíž vystoupení nevyznělo úplně do prázdna, jak u něj bývá zvykem. Jinak to byla další z řady Lloydových balad, které neurazí, ale ani nenadchnou.

Kevin Davy White

výběr: The Beatles – Come Together

Přestože Kevin není původně Brit, tak britskou kulturu miluje, v tomto kole se rozhodl uctít slavné „brouky“, neboli The Beatles. Osobně nemám co bych vytknul, Kevin to zazpíval jako pán, na pódiu vypadal a zpíval jako opravdová rocková hvězda. Skvělé vystoupení, společně s Grace highlighty večera, každý svým vlastním skvělým způsobem.

Osobní top 3

  1. Grace Davies
  2. Kevin Davy White
  3. Rak-Su

Hvězdní host – James Arthur (Naked)

James je další vítěz show (9. řady), který se do X Factoru vrátil propagovat novou hudbu. James je takový malý fenomén mezi vítězi show. Za těch necelých 5 let se mu po prvotním megaúspěchu podařilo úplně vlastní zaviněním zničit mediální obraz a pak v minulém roce vydat úspěšný comeback singl a obnovit si nahrávací smlouvu se SYCO, které se ho původně zbavilo. V současné době objíždí britská města na vyprodaném Arena Tour, kde mu hostuje kolegyně z 9. řady Ella Henderson, se kterou rovněž nahrál duet, jak symbolické. Novinkový singl Naked, který přišel do X Factoru představit, pochází z třetího, ještě nevydaného, alba.

Rozhodnutí

Jelikož už žádný Pricefight nebude, přešlo se rovnou na vyřazování. Do bezpečí Dermot posílá – Grace, Kevina, Rak-Su a Llyoda. Na pódiu zůstali The Cutkelvins a Matt. Nejmenší počet hlasů dostal a na 6. místě se umístil Matt!

10. live show – Semifinále

Lloyd Macey

výběr: Coldplay – Fix You

Včerejší večer i přes svou nemoc Lloyd ustál. Přestože jde poznat, že je na tom s hlasem o něco líp, tak místy šlo slyšet jak nemoc doznívá. To by ani nevadilo, kdyby Lloyd takhle efektní takhle neefektně zazpíval, Fix You totiž není ani tak o technice jako o prožitku a ten Lloyd neumí dostatečně prodat. Některé přechody do výšek taky úplně nelahodily uchu. Kýžený efekt se trochu dostavil ke konci, když na pódium dorazil sbor s lucernami, to byl pěkný závěr.

Rak-Su

výběr: originál – I’m Feeling You

Kluci z Rak-Su se rozhodli diváků připomenout svůj start v soutěži, I’m Feeling You zpívali na castingu. Tento tah s reprízami předchozích výkonů se mimo Finále moc neoplácí a často soutěžící pošle do zóny ohrožení. V případě Rak-Su by to vzhledem k vybudované popularitě nemuselo platit. Pochopitelně je píseň oproti castingové verzi obohacená, jak podmazem, tak i velkou produkcí na pódiu. Klukům opět zafungovala jejich stage presence a podařilo se jim opět rozproudit publikum. Good job!

The Cutkelvins

výběr: Robin S – Show Me Love

Jak po vystoupení řekl Simon, Cutkelvini byli celou dobu v Live shows za outsidery, musím s ním souhlasit. Osobně bych si netipnul, že to dotáhnou až do semifinále. Děkovat za to můžou zajisté jejich vystoupení z minulého týdne, které pro nich bylo zlomem v Live shows, včera svou pozici dalším originálem jen potvrdili. Konkurence je pro ně ovšem stále vysoká, stejně jako Rak-Su se rozhodli vsadit na jistotu a zopakovat jeden z předchozích výkonů živě na velkém pódiu. Naposled Show Me Love zpívali na Six Chairs Challenge.  Chválím nápad nepoužít tentokrát budky, celkově se vystoupení povedlo a řadí se k tomu lepšímu co trio v Live shows předvedlo a to i hlasově. Jen si nemyslím, že tohle bylo vystoupení, které by dokázalo strhnout diváky k hlasování, navíc ještě předvídatelné tím, že jsme tuhle věc od nich jednou slyšeli. Takhle před Finále to chtělo zariskovat a ne hrát na jistotu. Přestože si vůbec nevedli špatně, double elimination je pro ně velkou hrozbou.

Kevin Davy White

výběr: Jimi Hendrix – Voodoo Child

Když jsem se dozvěděl, že Kevin do X Factoru přivede ve svém výběru Jimiho Hendrixe, tak jsem se nestačil divit. Kevinovi se opět podařilo vytvořit atmosféru, která spíše než pěveckou soutěž připomínala Kevinův koncert. Stejně jako předchozí vystoupení byl Kevin za rockovou hvězdu, skvěle zahrané, zazpívané a nechybělo ani trochu exhibice s kytarou. Paráda! Takhle se bojuje o Finále!

Grace Davies

výběr: originál – Wolves

Grace taky nenechala nic náhodě a na samotný závěr vytáhla těžký kalibr, novou píseň, která je o její cestě soutěží a není to žádná balada, nýbrž potemnělá a hlavně chytlavá popová hymna. Místy šlo sice poznat, že Grace není na upbeat zvyklá a tak se jí občas hlas lámal, ovšem stejně jako u Kevina i u Grace se mi úplně vytratil dojem, že sleduju pěveckou soutěž. Píseň si bez problémů dokážu představit v současných hitparádách. Budu se opakovat, ale i takhle se má bojovat o Finále!

Osobní top 3

  1. Kevin Davy White
  2. Grace Davies
  3. Rak-Su

Hvězdní hosté – Ed Sheeran (Perfect)

Rozhodnutí

Všichni jsou opět na pódiu a je na čase odhalit letošní top 3. Prvními finalisty jsou Rak-Su, k nim se připojuje Grace a poslední postupující do Grandfinále je Kevin! Soutěž před branami Finále opouští Llyod a The Cutkelvins!

Shrnutí

Byl to tuhý semifinálový boj. Matt měl bohužel silnou konkurenci v Kevinovi a díky podobnému zaměření a stejné kategorii se s ním nepochybně dělil o hlasy. V situaci, kdy by Kevin letos nesoutěžil, Matt by byl nepochybně na jeho místě, postoupit mohl zkrátka pouze jeden silný rockový hlas a vyhrál výraznější Kevin. Poslední double elimination také nepřinesla větší překvapení. Lloyd měl sice díky vyhranému Pricefight jisté předpoklady na Finále dosáhnout, jenže jeho slabý, ne-li žádný mentoring, ho srazil na kolena. Každý týden balada a nulová invence a vývoj si vybrala svou daň. The Cutkelvins byli v tomto boji outsidery, bez šance ovšem nebyli, jen jejich zlom přišel později a v cílové rovince jim chyběl silnější tah na branku. Těžko říct, zda měli šanci někoho z výsledné top 3 ohrozit, to se nejspíš dozvíme až z výsledků hlasování.

Letošní top 3 tedy tvoří Kevin, Grace a Rak-Su. Osobně si myslím, že diváci vybrali, jak nejlépe mohli. Každý z této trojice je svým způsobem unikátní. Kevin svou rockovou duší a muzikálností, Grace talentem pro psaní a schopností předat emoce a Rak-Su zase svou zábavností a stage presence. Minimálně oproti loňskému roku se jedná o 100 % kvalitnější a rozmanitější finálový line-up. Uvidíme tedy, kdo se příští neděli stane 14. vítězem.

Už v pátek se můžete těšit na shrnutí, co nás ve Finále čeká a nemine.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 108
1
rosien
Reagovat

Já nechápu, jak The Cutkelvins můžou mít vlastní song, když to téma je Cool Británie, pocta britským umělcům.

2
Tomáš
Reagovat

Tak Matt Linnen má dnes narozeniny jak sem pochopil z FB? Tak v tom případě moc doufám že dnes nevypadne, to by bylo opravdu kruté. :-(

3
Tomáš
Reagovat

@rosien: Já to taky nechápu ale zřejmě je to nějaký zvedák od produkce jak je udržet ve hře ( sorry Honzo že už to zase dělám :D ). Jedině že by ten song napsali o svých oblíbených britských umělcích, jinak to ale fakt nemá logiku. Bývaly doby kdy soutěžící v těchto show nesměli zpívat ve finálových kolech své vlastní songy. Pamatuju když v XF USA jednou přišel Chris Rene s vlastní písní v Live Shows tak byl snad jeden z prvních a vím že se tu řešilo jestli je to vůbec fér vůči ostatním zpívat vlastní song když ostatní mají covery. Dnes už je to zcela běžné. Zajímalo by mě jestli to tak bude i příští rok v naší SS že soutěžící budou moct ve finále zpívat vlastní songy ale to si nedokážu dost dobře představit.

4
VojtaP
Reagovat

@Tomáš: v minulých ročnících to fakt pravidlem nebylo a vlastní songy se zpívali max na castinzích nebo v bootcampu, v live shows už se jeli vždy covery.
V tomto ročníku už byli soutěžící v prezentaci vlastní tvorby podporováni, a to už před castingy, chtěli tak obohatit formát. Proto se to v této řadě tak rozmohlo. Osobně si myslím, že je to krok kupředu dobrým směrem. Sice to znevýhodňuje ty, co si nic neskládají, nicméně ti jsou ve showbusinessu znevýhodněni i tak. Nehledě na formát, tak samotným soutěžícím to může taky hodně pomoct v uplatnění po soutěži.

Jinak k TCK, právě proto, že budou mít ostatní covery si myslím, že jim to může naopak uškodit, než pomoci. Leda by to byl opravdu hit.

5
Tomáš
Reagovat

@VojtaP: No musím s tebou do puntíku ve všem souhlasit aby to nevyznělo nějak jinak než sem měl na mysli, taky vlastní tvorbu vnímám jako plus. Spíš šlo o to proč konkrétně The Cutkelvins mají zrovna dnes když jim reálně hrozí vyřazení a zrovna u tématu se kterým to moc nekoresponduje dohromady vlastní song. Jestli jim to pomůže nebo uškodí, uvidíme no. Já se dost bojím o Matta, snad to aspoň dnes ještě přežije.

6
J
Reagovat

Tak stavkove spolocnosti to vidia na odchod jedneho z dvojice Matt – Kevin. Ja by som najradsej poslala domov nudneho Lloyda. Za prve, lebo Matta mam rada, resp. hudobny zaner – rock, pop rock. Za druhe Matt mal vcera narodeniny a bolo by to fakt hnusne, keby dnes vypadol. A za tretie ak Matt postupi, chcel by zajtra spievat originalny song. Ja som na ten song zvedava, ak sa nebude pacit, mohol by vypadnut aj zajtra. Ale na druhej strane nechcem, aby vypadol Kevin. Takze dnes by som domov poslala budto Lloyda alebo The Cutkelvins aj ked spievaju originalny song. Inak ta jeho verzia neznie az tak zle:https://itunes.apple.com/gb/album/gimme-shelter-x-factor-recording/1315622606?i=1315622612

7
J
Reagovat

Tak je to jasne, Matt ide domov. Poradie vystupeni:
1The Cutkelvins, 2. Matt Linnen, 3. Grace Davies, 4. Rak-Su, 5.Lloyd Macey, 6. Kevin Davy White. Aspon, ze Kevin je isty. Vdakabohu za pimp slot pre Kevina. Chudak Matt.

8
Tomáš
Reagovat

@J: Ještě nevěš hlavu, Matt i Kevin myslím už vícekrát druhou pozici přežili a klidně můžou dnes vypadnout i The Cutkelvins když budou vystupovat první, vypadla tak i Alisah. A ani Lloyd snad není úplně nereálný, minule vystupovala předposlední Holly a taky letěla ( ale přiznávám narovinu že Lloydovu dnešnímu vyřazení skutečně téměř vůbec nevěřím ). Podle mě to bude mezi Mattem a The Cutkelvins, mohl by je dát ksakru. No ale taky docela počítám s tím že Matt může vypadnout a sem rád že to v přímém přenosu neuvidím.

9
J
Reagovat

@Tomáš: Vies, uz som sa s tym zmierila, ze do TOP 4 nepostupi, ale najviac ma na tom stve, ze The Cutkelvinovci mozu davat dnes originalny song, ale Matt ho ma slubeny az zajtra ak dnes postupi. Je to nefer. Ani neviem, aky bude. Tiez by som najradsej dnes vyhodila Cutkelvinovcov, ked uz nemoze vypadnut Lloyd. V podstate nakoniec z tejto serie XF UK budem sledovat nadalej len Kevina a Matta. Viem, ze obaja su to muzikanti, spevaci a maju aj vlastnu tvorbu. Kym niekto ako RAK-SU a Grace mozu pomaly kazdy tyzden prezentovat vlastnu tvorbu, tak Matt nie a Kevinovi to tiez dovolili len v JH. Ovela radsej by som bola, keby zaspieval Matt originalny song a vyletel, lebo jeho song sa nebude pacit. Ako ked bude spievat Scorseseho oblubenu mafiansku hymnu a kvoli tomu vyleti. Nech ma znovu skritizuje ten, co tu kritizuje, ze tu spominam manipulaciu. Ale v XF plati dvojaky meter.

10
VojtaP
Reagovat

No TCK minulý týden měli podle mě údernější song. Jinak dobrý, nicméně v bezpečí asi nebudou.

11
VojtaP
Reagovat

Za mě si večer ukradla Grace a Kevin. Oba dva naprosto skvělé vystoupení, každý svým vlastním způsobem, obojí úžasné a hvězdné. Bavili mě taky Rak-Su, už to nebylo stylově úplně to samé jak předchozí týdny. Rozhodne se asi mezi TCK a Mattem. Lloyd by taky mohl být v nebezpečí, ale dostane asi hlasy z lítosti kvůli nemoci.

12
VojtaP
Reagovat

Tak že bych byl překvapený se říct nedá, Matt to dnes úplně neukoulel a nejspíš se fakt tahal o hlasy s Kevinem. The Cutkelvins taky extra nezazářili, ale o hlasy se netahají a zvlášť ne o ty ze Skotska.
Jinak wow, zítra bude opět double elimination, to bude dost zajímavý. Už jsem tak nějak počítal s top 4 ve finále.

13
J
Reagovat

Takze jedinu vyhodu eliminacia Matta ma v tom, ze Kevin posilni svoju poziciu. Inak ak pojde prvy v poradi s nejakou piesnou nic moc a vo videovizitke bude ako Francuz cudzinec, tak to mu vela nepomoze. Zaujimave, ze protekcni RAK-SU budu davat kastingovy song I´M FEELING YOU. Inak TOP 6 ide na XF TOUR. Takze Matt to dotiahol aspon na TOUR. Inak v rockovom itunes uk COME TOGETHER je na 2.mieste a GIMME SHELTER na 3.mieste. Na 1.mieste EVANESCENCE – BRING ME TO LIFE. RAK-SU ovladaju itunes charts. Je zbytocne o tom hovorit, ale RAK-SU tento XF vyhraju.
Kedze je dnes double eliminations, tak domov by som poslala Lloyda a The Cutkelvins. Lloyd je nudny sam o sebe a od The Cutkelvins som mala vacsie ocakavania, ktore sa v live shows nesplnili. Kevin je predsa len o ligu vyssie, muzikant, spevak s neobycajnym hlasom a navyse na rozdiel od Lloyda ma aj velke charizma. Dufam, ze fanusikovia, ktory hlasovali za Matta podporia Kevina. Ono na 2. strane moze dojst k prekvapeniu, ze vypadne aj Grace. Je to mozne. Staci, ze nebude spievat ROOTS a pojde hned na zaciatku alebo ako 2. v poradi. Inak STRICTLY vcera vecer skoncil tesne pred vystupenim RAK-SU. Takze Grace uz kludne moze tahat za kratsi koniec. The Cutkelvins su podla mna 100% vypadlici ide len o to, kto z trojice Grace, Lloyd a Kevin sa k nim pripoji.

14
Tomáš
Reagovat

Takže on fakt vypadnul Matt? Ještě že sem tu sračku včera ani nesledoval. A jestli dnes vypadne Kevin, tak už to nepotřebuju sledovat vůbec.

15
J
Reagovat

@Tomáš: Smutne, ale na druhej strane Kevina to na dnesok posilni, kedze je dnes dvojeliminacia. Ja dnes ani nebudem sledovat na to som prilis smutna a som aj chora. Vcera som to vypla hned po Mattovi. Ale Kevinovi drzim palce a pozriem si ho na YT. Nech uz mu hodia spievat cokolvek, on ma hlas na to, aby zaspieval aj podradne shity a navyse Kevin je OSOBNOST s obrovskou CHARIZMA v porovnani s Lloydom alebo RAK-SU. Nie som sama, ale podozrievam SYCO MUSIC, ze vyuzilo XF, aby prezentovali svoj novy act RAK-SU a uviedli ho na hudobny trh. Grace bola podla mna len kamuflaz, aby RAK-SU neboli jedinymi, ktori spievaju originalne songy. Neprekvapilo by ma, keby dnes Grace vypadla. A takisto obcas dovolili aj Kevinovi, The Cutkelvins a ostatnym ukazat svoju originalnu tvorbu. Dnes rano som rozmyslala a prisla na to, ze Aidan Martin ma mozno velke stastie, ze nepostupil do LS. Lebo keby stal v ceste RAK-SU ktovie ake horke chvile by musel zazit. Niekedy ja mozno lepsie vypadnut skor, kym ta sou XF neposkodi. V hudobnych kruhoch je to potom po sutazi ovela tazsie presadit sa ak vyjdes z XF so zlou reputaciou.

16
J
Reagovat

@Tomáš: Hviezdni hostia na finale: Little Mix – shitovy girlband, Louis Tomlinson – najhorsi z 1D, Sam Smith – sama balada a nakoniec Simonov protekcny novy boyband PRETTYMUCH z USA ani nestoja za to si Finale XF vobec zapnut aj keby Kevin postupil. Staci si ho pustit na YT. Anthony Yingg dava YT klipy aj s videovizitkami a komentarmi judges.

18
Tomáš
Reagovat

Ti britové sou stejně tragédi když vyhodí Matta a nechají to vyhrát Rak-Su ale dalo se to dřív nebo později čekat. Matt měl být s Kevinem v GF dvojce, byl druhý nejlepší z těch co tam sou. Nemám nic proti The Cutkelvins ale Matta si teda nezasloužili porazit ani omylem, neměli ho prostě porazit. O tom zbytku kromě Kevina ani nemluvě. Grace ta někdy uspává a nudí, jindy je pomalu tragická jako třeba minule a Rak-Su ti jsou tragičtí vždy. A Lloyd? Já už o něm ani pomalu nevím že tam ten nenápadný nudný hošan ještě vůbec je, ten jestli dnes nevypadne a půjde do GF místo Kevina tak to už absolutně nepochopím. Ještě sem si ty včerejší výkony ani nepouštěl a popravdě se mi do toho nechce i když nakonec si je pustím. Příští rok už XF UK sledovat nebudu a těším se na naši SuperStar protože tohle stojí za starou belu.

@J: Takže samý shity budou vystupovat na GF. Já bych Simona už přirovnal k našemu Michalu Davidovi, ten produkuje podobný věci. Možná je Simon i horší. Ale každopádně hudební vkus britů je totální brak a odpad, až bych si nad tím odplivnul. Máš pravdu že je zbytečné to sledovat stejně jako našeho Slavíka, kterého sem si sice včera nahrál ale když už vím že se tam stejně nic nezměnilo tak si ho ani nepustím, nemá to smysl.

19
J
Reagovat

@Tomáš: Som smutna kvoli Mattovi, ale Kevin posilni aspon dneska urcite. Navyse niekto hodil na DS, ze Kevin dnes bude davat vraj J. Hendrixa Voodoo Child. Neviem, ci to je najlepsia volba pre Kevina. Dufam, ze to nie je pravda. Zavana mi to rovnako ako Mattov GIMME SHELTER. Chcelo by to aspon nieco modernejsie alebo nejaky moderny song do rocku.

20
Tomáš
Reagovat

Tak sem si ty výkony teda pustil a za mě opět docela slabota. Pořadí mám asi takovéto:

1 Kevin – Jako jediný opravdu zazářil a ani bych se nedivil kdyby včerejší hlasování vyhrál a sebral svým vystoupením všechny hlasy Mattovi což by byl hlavní důvod Mattova vypadnutí. I když pravda jsou tu ti protekční Rak-Su a jejich celkové vítězství se bohužel nezadržitelně blíží takže asi Kevin včera nevyhrál.
2 Matt – O něco slabší než minule ale pořád to byl poctivý rockový výkon a skvěle odzpívané, nezasloužil si vypadnout.
3 Grace – Pro mě možná její nejlepší vystoupení v Live Shows a nebylo to ničím jiným než tím Bowieho songem, ten jí hodně pomohl. Ale i tak to byla stejně nuda.
4 Lloyd – Ten mě nudí už tak že se mi k němu ani už nechce nic psát. Tentokrát mi přišlo že mu to nesedlo hlasově, neseděl ten Eltonův song k jeho hlasu což mě docela překvapilo protože doteď s technikou neměl problém. Ale je možné že to bylo tou nemocí.
5 The Cutkelvins – Zpěvačka sexy jako obvykle, hezky zpívá ale jinak nepředvedli nic nového i když měli svůj originální song, za mě nuda.
6 Rak-Su – Konečně nudili trochu méně než obvykle, hlavní zpěvák zněl ve slokách docela dobře, bohužel s příchodem refrénů to byl ten samý nezábavný kolovrátek jako vždycky. Takže u mě stejně i tak poslední místo a mám na ně averzi, nebaví mě.

Na závěr bych řekl že Mattovo vyřazení stejně nechápu – ne v této konkurenci. Matt je pohledný chlap s pořádným sexappealem pro ženy, proč radši pošlou hlasy maminčinu mazánkovi Lloydovi nebo The Cutkelvins? Přiznám se že sem věřil že Matt porazí aspoň ty Cutkelviny. No nestalo se tak bohužel. Dnes asi vypadnou The Cutkelvins a Lloyd ale mě by hodně potěšilo kdyby vypadla Grace. Kevin si GF stoprocentně zaslouží a pokud by dnes vypadnul on tak ať už se jde celá Velká Británie i se svým slavným X Factorem vycpat. Jestli jsou pro ně vrchol umění hopsající debílci Rak-Su tak se v tomto případě není o čem bavit.

21
J
Reagovat

@Tomáš: Grace moze vypadnut, RAK-SU bohuzial nie. Keby vypadla Grace, bolo by to ako minuly rok: Lloyd (M. Terry), Kevin (S. Aalto) a RAK-SU (5 AM) – FINALE XF. Vies ja ti neviem mne The Cutkelvins pripadaju len ako Shereen a spol. Mala som od nich vacsie ocakavanie. Mozno im sou nedala vyniknut, aby neohrozili plan RAK-SU 2 WIN. Lloyd je nudny panak, ktory je dobry spevak, ale nie je osobnost. Bol by to nakoniec vysmech, keby Lloyd, ktory nenapisal ani jeden vlastny song nakoniec vyhral XF v roku, kedy sou dava do popredia originalitu. S tvojou TOP 3 Kevin/Matt/Grace suhlasim. Mattovi aj Grace uskodilo skratenie songu. Najma ta short version GIMME SHELTER – na zaciatku piesne je dlhe intro, ale ked sa prilis skrati, piesen a jej gradacia tym utrpi. To su bohuzial tie rockove klasiky z konca 60s a v 70s.

22
rosien
Reagovat

Tak dnes: Grace – Wolves (original song), Rak-su – I’m Feeling You (original song), Kevin – Voodoo Child (Slight Return), Lloyd – Fix you, The Cutkelvins – Show me love.
Podle tohohle se bohužel bojím, že dnes bude konečná pro Kevina :( a pro Cutkelvins.

23
J
Reagovat

Live Show 5 – Sunday’s Songs

Grace Davies – Wolves by Grace Davies
Lloyd Macey – Fix You by Coldplay
Kevin Davy White – Voodoo Child (Slight Return) by Jimi Hendrix
The CutKelvins – Show Me Love by Robin S.
Rak-Su – I’m Feeling You by Rak-Su

Zvedava som na Kevina. Nie je to lahka zalezitost ten Hendrix. Dalej som zvedava na Gracin novy song. Okrem TOO YOUNG, BLOWIN IN THE WIND a LIFE ON MARS sa mi od nej nic ine nepacilo. Neviem si ani len predstavit Lloyda vo FIX YOU. FIX YOU by viac sedelo Grace nez Lloydovi. Nezapomenutelna Emma Drobna a Niall Sexton. Predvidatelni The Cutkelvins a RAK-SU kedze TCK spievali svoj song v 6CC a RAK-SU na kastingu. Na zaklade zoznamu piesni tipujem na vypadnutie The Cutkelvins aj napriek tomu, ze Jay slavi dnes narodeniny a Lloyda aj napriek jeho chorobe. FIX YOU je viac o farbe hlasu nez o technickej dokonalosti.

24
Tomáš
Reagovat

@J: Co máš proti Voodoo Child? Vždyť je to geniální věc. Já psal už na začátku XF že mi Kevin s kytarou Hendrixe připomíná a chtěl sem vždy aby od něj dal nějaký song. Teď se mi to splní. Já nemám strach o to jak to Kevin dá. On to dá stejně famózně jako včera ty Beatles, možná ještě dokonce líp. Problém by mohl být v tom že komerční britové zkažení hopsajícími cvičenými opičkami Rak-Su by takovou klasiku nemuseli docenit, nemusel by je ten song zaujmout tak aby posílali hlasy. Ale zase co nezvládne song, to zvládne Kevin od něhož očekávám strhující výkon kterým ty lidi k posílání hlasů prostě vyburcuje. Takže to u něj dnes s postupem vidím tak 50 na 50 ale vážně doufám že postoupí a ve finále to pak natře aspoň Grace když už ne Rak-Su.

25
Tomáš
Reagovat

A jéje tak Grace bude zase zpívat originální song, to nám nevypadne. Škoda, převelká škoda. Viděl bych raději ve finále Lloyda nebo The Cutkelvins než Grace. Lloyd je mi ukradený a vyhodil bych ho už včera ale chtěl bych nějaké překvapení a šok a to by bylo vypadnutí Grace už dnes což ale kvůli originálnímu songu nehrozí a nedojde k tomu ani omylem. Zase se z ní všichni pokakají. Takhle je to všechno hrozně předvídatelné. Když už musel jít Matt, tak ybch chtěl aby aspoň vypadla dnes i Grace ale mám hold smůlu. Na vypadnutí tipuju taky The Cutkelvins a Lloyda. Může se stát že to odnese místo Lloyda Kevin, v takovém případě sou ti hlasující vážně neskutečné sračky.

26
Honza
Reagovat

Ach bože, já zase musím…
Nikdo, ale opravdu NIKDO nikoho nenutí ať se na X-Factor dívá.
Jestli vám ta „s.ačka“ nestojí ani za to, abyste zapli telku, tak se klidně koukejte na videa od Anthony Yingg… ale… koho to sakra zajímá? :D
Ok, nebudu mluvit za všechny, ale mě teda ne.
Soráč, ale fakt nepobírám ty vaše letošní výlevy tady – jak všechno stojí za ho.no, produkce je dementní, nejúspěšnější britskej girlband od dob Spice Girls je nejvíc sh.t, hlasující jsou pitomci a vy jste sežrali asi půl zeměkoule. :)
Jestli jste z toho tak otrávení, tak proč si furt tady stěžujete? Tak běžte někam ven nebo dělejte něco užitečnějšího. Prospěje to vám i zde nám. :)
Ještě jednou pardón. Ale třeba ten můj „motivační“ výlev aspoň trochu pomůže haha. :D

27
J
Reagovat

@Tomáš: Je to pekny song, len ti neviem, ci bude mat Kevin dnes v ruke gitaru. A potom ta VooDoo Child – neviem aka bude skratena verzia tej piesne. Je to pekny song a viem, ze Kevin je ho schopny zaspievat. Obavy mam len zo skratenej verzie a nie z Kevinovho spievania. Beztak si myslim, ze vypadnu The Cutkelvins a Lloyd. Lloydovi ten FIX YOU nesadne a Cutkelvinovcov si pust z ich 6CC, aby si vedel ake to bude.

28
Tomáš
Reagovat

@Honza: No ale není tu ta diskuse náhodou o tom aby se o pořadu diskutovalo? A pokud sme s jeho průběhem nespokojeni, tak co máme dělat? Máme za to pořad i produkci chválit? Navíc myslím že tady platí to samé co pro nás v případě sledování XF – stačí prostě naše příspěvky nečíst, přeskakovat je a nereagovat na ně. Ať si je čte a reaguje jen ten kdo chce a koho to zajímá. A pokud jde o nějaký britský girlband který ani neznám ( ale dokážu si představit protože sou všechny na jedno brdo ) tak to prostě není hudba mého srdce, absolutně mě tenhle styl nezajímá a šíleně mě to nudí. Takže je to pro mě shit. Úspěšnost navíc vůbec není zárukou kvality, on sám tenhle XF je důkazem toho že komerčně a úspěšně prodávat se dá i něco co opravdu stojí za starou belu. Ale to už se zase dostáváme zpátky a pořád dokola. Myslím že každý si tu rád zanadává a postěžuje když mu vypadne favorit a nebude vůbec jásat když vyhrají antifavorité, dělá to tak DJ Vlado i všichni ostatní a nevidím na tom vůbec nic špatného, je to naprosto přirozené. Ale budiž ti útěchou že až to příští neděli vyhrají Rak-Su tak už tu kromě odhalení výsledků hlasování ani nebude moc o čem diskutovat. A já ti radost udělám i tu že já příští rok sledování tohoto X Factoru přenechám těm spokojenějším, slušnějším, ukázněnějším a disciplinovanějším uživatelům a sám to už sledovat nebudu.

29
libena
Reagovat

@Honza: supr, palec nahoru

@Tomáš: oki, v klidu si tu diskutujte, od toho opravdu diskuse je. ale domnívám se, že 50 nebo 100 příspěvků za sebou dvou diskutujících, které jsou o tomtéž, je opravdu moc…opravdu jsme všichni pochopili kdo se vám líbí a kdo ne. a teď zase chápejte, že někomu jinému se líbí něco jiného – klidně little mix, louis tomlinson nebo sam smith (megaúspěšný, vždyť měl minulý týden zlato v albech v americe!). a jestli produkce s něčím manipuluje – vždytˇse to tak děje úúúúúplně všude a jedině za účelem zisku, btw. simon je skvělý obchodník! buď se podaří prodat „produkt“ většině nebo ne. a je vidět, že u rak-su to funguje. thats all…..

30
Honza
Reagovat

@Tomáš: No tak…
1) samozřejmě každý si může dělat co chce :) v podstatě jsem i zdůraznil, že MĚ osobně to teda nezajímá a JÁ osobně nechápu, proč plýtváte časem hejtováním toho pořadu – když s ním evidentně máte problém… jinými slovy jsem teda také vyjádřil názor, který můžete a nemusíte brát v potaz :)
2) super… takže girlband, který ani neznáš, začneš urážet a označovat to za shit jen proto, že to není hudba tvého srdce – ačkoli jsi ho možná nikdy neslyšel :D to teda dává smysl… jinak ne, úspěšnost není zárukou kvality. ale v případě Little Mix teda za sebe musím říct, že na živo znějí fakt skvěle (výborné zpěvačky) a girlband to je kvalitní (nebo má minimálně chytlavý songy). a vůbec to nemusí mít nic společnýho s tím, jestli normálně girlbandy poslouchám nebo ne (a ne, nejsem nějakej fanda extra girlbandů mimochodem)
3) a uzavřel bych to asi tím, že „občas postěžovat“ je trochu něco jinýho než neustále hejtovat (což mi tak připadá třeba v tvém případě)
Já to nemyslím nějak zle, ale ono je fakt občas lepší věnovat energii něčemu, co nás baví. Ale jak říkám samozřejmě si to můžeš vzít k srdci a nemusíš. Můžeš dál tvrdit, že jen diskutuješ a já se mám jít bodnout, protože to můžu ignorovat (což je pravda – můžu… ale tak nějak jsem se taky chtěl ozvat :)))

31
Lucas
Reagovat

Lloyd podal teda pěkně nudnej výkon, nechápu to standing ovation :D jinak mě nejvíc zaujal opět Kevin, pro mě je to vítěz :)

32
Tomáš
Reagovat

@Honza: Pokud jde o girlbandy, psal sem už že sou pro mě všechny na jedno brdo a tudíž to nemusím ani poslouchat, předem vím že se mi to nebude líbit a nebude mě to bavit. Takže to pro mě není dobrá hudba. Ale věřím že pro někoho ano, nikomu jeho hudební vkus neberu, maximálně ho nechápu ( a dobře, možná někdy i nerespektuju :D ). Od Little Mix sem už stoprocentně někdy něco slyšel ale věř mi že sám od sebe bych si je nikdy nepustil, jde to hold úplně mimo mě. Takže asi tak k tomuto. Jinak pěvecké show mě samozřejmě baví, jinak bych to přece nesledoval a ani bych nebyl zde. :D Takže ano hejtuju to protože mě mrzí ta protekce některých na úkor jiných a manipulace ale přesto mě to baví a to je důvod proč to sleduju a ztrácím u toho čas. I když pokud dnes vypadne Kevin tak mě to už opravdu definitivně bavit přestane protože kromě něj mě tam už absolutně nikdo nezajímá. Mohli by dnes vypadnout všichni a Kevin by měl být vyhlášen vítězem, tak bych to bral. V pohodě že ses ozval, však diskutujme dokud je o čem…od toho to tu přece je. :D

@Lucas: I pro mě je Kevin vítěz i když vím že jím pro britské diváky nebude.

33
Tomáš
Reagovat

V podstatě včera nechápu postup u Lloyda a The Cutkelvins, dnes ani jeden z nich nepřežije Double elimination. Myslím že Matt je při troše štěstí mohl ještě porazit. Rak-Su, Grace a Kevina porazit nemohl, ti mají jednoznačně víc fanoušků…a Kevin si samozřejmě postup zasloužil.

34
J
Reagovat

@libena: Ja som nekritizovala Sama Smitha. Len, ze su to balady. Skor som vyjadrila viac znechutenie nad hviezdnymi hostami. Proste som ocakavala viac hviezdnejsich nez su Little Mix (ocenujem ich BritAward za Shout Out), Tomlinson a PRETTY MUCH, ktori su mimochodom zo SYCA. Dufala som, ked zo SYCA tak aspon Ellu s nejakym novym songom, kedze ich ma, lebo s nimi vystupuje na koncertoch J. Arthura ako jeho opening act. A takisto ONE REPUBLIC (minuly rok vystupovali v jednej z LS s pesnickou KIDS), ale to je asi moje zbozne prianie. O tom, ze nejaky rockovy act pride zaspievat na Finale XF si mozem nechat snivat.

35
J
Reagovat

@Tomáš: A co ked chceli, aby Matt vypadol kvoli tomu, aby Kevin mohol dnes lahko postupit? V takom pripade to bolo dobre pre nieco. Ak mas dve kone jedneho musis obetovat: vid Massa /Alonso: „OK, so, Fernando is faster than you.““Good lad – just stick with it now, sorry.“ Hokenheim 2010.

36
libena
Reagovat

@J: oki :-)
no s těmi hosty – jsou tak trochu předvídatelní. sam smith právě vydal cd, dělá promo, louis tomlinson je velký oblíbenec simona, little mix už jen proto že jsou to little mix (v anglii proste jedou, já na nich byla letos ve vídni a byl to dosud můj nejhorší koncert), a asi tak trochu symbolicky – holky vyhrály xf, takže teď kluci vyhrají xf…
poslední vystupující skupinu opravdu neznám

rockeři vystupovali spíše v americkém idolu – kiss, aerosmith…

38
J
Reagovat

Itunes preview: Lloyd FIX YOU https://itunes.apple.com/gb/album/fix-you-x-factor-recording-single/1315623714

The Cutkelvins – piesen je zo 6CC a RAK-SU piesen je z kastingu.

39
J
Reagovat

@libena: PRETTY MUCH sa daju dohliadat na YT. Maju 3 songy, ktore im napisal a produkoval spominany SAVAN KOTECHA. V podstate ide o novy boyband Amici + 1 Kanadan. Ale su to slaby odvar 1D a tentoraz to nie je hejt, len moj nazor, co som si ich vypocula. Nakoniec si kazdy bude moct urobit vlastny nazor o nich, ked budu vystupovat nazivo. LITTLE MIX podla mna nedosiahli na uspech SPICE GIRLS. Nepodarilo sa im ani dosiahnut uspech v USA. SPICE GIRLS som nemala velmi rada, resp. iba Mel C. Jej tvorbu som mala rada a najradsej jej duet s B. Adamsom – podla mna epicke.

Tak trochu sa bojim o Kevina. Ani nie o jeho postup, ale o jeho duetoveho partnera. Dufam, ze to nebude Nicole. Kevin by potreboval niekoho do duetu ako mal Jeff Gutt v XF USA – GOO GOO DOLLS lead singer. Z Britanie by to mohol byt kludne RAG N BONE MAN prinajhorsom alebo RADIOHEAD – o com pochybujem.

40
J
Reagovat

1.Lloyd Macey: 2. Rak-Su: 3. The Cutkelvins: 4. Kevin Davy White: 5.Grace Davies:

41
J
Reagovat

Takze Grace a Kevin budu v poriadku nakolko idu posledni. RAK-SU zrejme maju tolko hlasov, ze ich druha pozicia urcite katapultuje do finale a zaroven vymazu Lloydovo vystupenie a spolu s Kevinom takisto vymazu Cutkelvinovcov z pamate ludi, ktori hlasuju. Je zbytocne hovorit o Grace. Originalny song a zlaty klinec.

42
Tomáš
Reagovat

@J: Omlouvám se Honzovi za další ´´konspiraci ´´ ale Grace bude zpívat poslední? Ano, potřebovali si ji pojistit aby náhodou dnes nevypadla tak teď už ji mají úplně jistou, nevypadne. Pro její dnešní postup do GF se udělalo maximum – vlastní song + pimp slot, nemůže vypadnout. Grace musí dojít do GF kde zůstane poražena od Rak-Su. Chudák Kevin i když dnes postoupí tak v GF bude jen do počtu a skončí třetí. Rád bych věřil tomu že dokáže porazit aspoň Grace když už ne Rak-Su ale ani tomu nevěřím. Produkce chce finálovou dvojici Rak-Su a Grace a udělají pro to maximum. Ještě budu rád pokud to Kevin přežije vůbec dnes. Ale řekl bych že i vzhledem k pozicím kdy budou zpívat Lloyd a The Cutkelvins dnes zaručeně končí. A Rak-Su budou zpívat druzí? Mohli by následovat ten trend a vypadnout. :-D Škoda že u nich je to nemožné. Už to mají vyhrané od začátku.

43
libena
Reagovat

@J: no…koukla jsem na kousky všech tří songů prettymuch, ale teda fakt asi nee. nejspíš budou zpívat open arms, je to poslední singl, ale teda ten je asinejhorší. a ani tam nevidím nic hezkýho pro puberťačky…

44
J
Reagovat

@libena: Takze uz chapes/chapete moje sklamanie. Ale tusim, ze Simon/SYCO ich PRETTY MUCH chcu dostat na UK trh a nie je lepsej cesty nez Finale XF. Ella Henderson by bol lepsi act na Finale. Bohuzial jej album ma vyjst az na buduci rok, takze tipujem, ze aj jej singel resp spominany, ale prekrasny duet s Jamesom Arthurom vyjde az buduci rok. Zaujimave je, ze nic sa nespomina ohladom Louisy Johnson. 5 AM vyhodia len co RAK-SU vyhraju a SYCO s nimi uzatvori zmluvu.

45
Tomáš
Reagovat

Tak se obávám že to dnes bude souboj o GF mezi Lloydem a Kevinem. Lloydovi tohle pěvecky vyšlo a ještě mu porota řekla že by měl být ve finále, jde o to jestli Kevin dokáže strhnout pozornost na sebe ještě víc nebo ne. Mě už je to jedno, pokud dnes Kevin vypadne tak už příště nemám vůbec žádný důvod to sledovat, nebudu už tam mít favorita.

46
Tomáš
Reagovat

Kevin byl skvělý, opět nejlepší. Tak snad tím Lloyda převálcoval a je dnes v suchu s postupem.

47
J
Reagovat

@Tomáš: Kevin to dnes na hlasy vyhra a urcite nevypadne. Lloyd a The Cutkelvins urcite vypadnu, neboj sa. Jednoznacne najlepsi dnes vecer.

48
rosien
Reagovat

Wow, tak tohle byla podle mě nejlepší písnička od Grace. To by z fleku mohlo jít do rádia! Dneska za mě: 1. Grace, 2. Kevin, 3. Rak-su, 4. Lloyd, 5. The Cutkelvins.

49
J
Reagovat

@rosien: Este, ze to Nicole spomenula. Lebo mojmu bookmakerovi sa donieslo, ze R. Tedder pise pre Grace song. Ale nemal to odkial overit, ci je to pravda.

50
VojtaP
Reagovat

Začínám si myslet, že Grace by mohla klidně Rak-Su ohrozit, zvláště po tomhle vystoupení. Opravdu skvělý singl, hit na první dobrou, který pro ni přišel v pravý čas, paráda!

Louis je opravdu už senilní, dneska všem řekl, že by měli být ve Finále :D

51
Tomáš
Reagovat

Tak dnes musím Grace pochválit. Konečně složila něco svižnějšího než ty uspávačky a prospělo jí to. Její nejlepší výkon v soutěži. Po tomhle výkonu by si nezasloužila vypadnout a nevypadne. Její fanoušek ze mě nikdy nebude ale ušlo to no.

52
VojtaP
Reagovat

@J: byl bych rád, kdyby taky opět spojil síly s Ellou Henderson, tenkrát jim to spojení skvěle vyšlo. :)

53
J
Reagovat

Za mna jednoznacne do Finale: Kevin – muzikant, Grace – originalita, RAK-SU – zabava. Inak nikdy by som si ani vo sne nepredstavila, ze uvidim spievat song od Jimi Hendrixa v Britskom X Factore. Este tak v American Idole by som tomu uverila, ale nie v XF UK. To je pre mna nieco kuzelne a nepredstavitelne. A Kevin rovnako ako Grace, ci RAK-SU ma buducnost. Kolko ludi na DS by chcelo ist na Kevinov koncert. Ja sama by som isla a rozhodne si kupila jeho album. Mattov odchod a Kevinov skvely vykon katapultuju na 99% Kevina do TOP 3 a plne zasluzene.

54
Honza
Reagovat

Jako Grace měla skvělou písničku (skladá fakt skvěle), ale ten zpěv je prostě při nejlepším průměrnej no… Za mě místy fakt neposlouchatelný no, ale tak jasný, že finále dá. :)
Po dnešku si myslím, že už je to skoro i jasný – domů jde Lloyd a The Cutkelvins. A upřímně by to bylo i celkem spravedlivé. :)

55
J
Reagovat

Tak a je to. Kevin, Grace a RAK-SU.

56
Tomáš
Reagovat

Tak aspoň že je Kevin v tom GF, fak si to zasloužil. A zasloužil by si z této trojice i nejvíc vyhrát ale sem už smířený s tím že lepší než třetí místo si tam stejně neurve.

57
VojtaP
Reagovat

Dnes to dopadlo spravedlivě. Za mě spokojenost s finálovým lineupem. Osobně mi nakonec nevadí ani jeden, oproti loňsku je to zlepšení o 300 %.

Ať už vyhraje kdokoliv, tak doufám, že bude mít po soutěži úspěch, což by show hodně pomohlo.

58
J
Reagovat

Ak ludia na soc. sietach pisu pravdu zacali uz kupovat Kevinov a Gracin song a samozrejme RAK-SU. Aspon ten vyhadzov Matta pomohol Kevinovi. Neverim, ze Brexit hlasujuci Anglicania dovolia Kevinovi vyhrat.

59
Honza
Reagovat

Upřímně vůbec si nedokážu tipnout, jak finále dopadne. Asi bych si stejně vsadil zatím na Rak-Su, ale nakonec to až zas tak jasný není, ne? :-)

60
Patrik
Reagovat

A nevíte někdo jak to bude s Winnner singlem ?a kdo s kým kdo bude zpívat duet ale to se dozvíme okolo příštího týdne

61
Tomáš
Reagovat

@Honza: Je to úplně jasný. Kdyby se na to dalo sázet u nás tak okamžitě vyplním tiket a jdu vsadit všechny svoje prachy na pořadí: 1. Rak-Su, 2. Grace, 3. Kevin. Já nechápu co řešíš :-D

@J: No Kevin to rozhodně ani omylem nevyhraje, to se nemusíme bát. A bohužel neurve ani to stříbro. On bude ten třetí vzadu v tomto souboji, vypadne už v sobotu. Hlavní bitva se strhne tak jak to bylo od začátku dáno a naplánováno – mezi Rak-Su a Grace. Na 99 procent sou podle mě vítězové Rak-Su, pouze na 1 procento by mohlo dojít k překvápku že by je Grace porazila ale skoro vůbec tomu nevěřím. Tak či tak, obě možnosti sou na nic. Pro mě je jedině Kevin vítěz i když v UK jím nebude.

62
J
Reagovat

@Honza: Kritizujeme tu Grace, ale zober si takeho L. Tomlinsona. On je fajn? Spevacky urcite nie a rozhodne nebol leader 1D. Grace resp. vsetky quirky nie su moje salky kavy. Ale ked mi SYCO pusti takeho L. Tomlinsona, tak som menej kriticka ku inym.

63
Honza
Reagovat

@Tomáš: Tak třeba ta tvoje produkce teď udělá manupulaci ve prospěch Kevina ne? :D V podstatě bude fakt záležet na každým detailu – na výběru písniček apod. Grace třeba zazáří v originální tvorbě, ale zpěvačka je to tak mizerná, že může totálně pohořet v nějakým coveru. Kevinovi by stačilo dostat pecku a jít třeba na závěr. :) Vždyť i porazil jednou Rak-Su, tak co by to nešlo… :)
Ale samozřejmě chápu, že se tak nějak trochu jede na vítězství Rak-Su – a oni jsou navíc dost flexibilní a v podstatě ani jedno vystoupení vyloženě nepokazili.

64
Tomáš
Reagovat

Jinak abych sem ještě hodil svoje pořadí za dnešek

1 Kevin
2 Grace
3 The Cutkelvins
4 Lloyd
5 Rak-Su

@Honza: Chápu že jde o ironii ale produkce nemá důvod dělat cokoliv ve prospěch Kevina, jejich koně a vytoužení vítězové jsou skutečně Rak-Su. :-) Myslím že Grace v sobotu bude mít originální song aby porazila Kevina a v neděli dostane cover na kterém se hlasově vyseká a vyhrají Rak-Su. Fakt si myslím že to tak nějak bude. Tady sou karty už dávno rozdané a o vítězi je rozhodnuto.

65
J
Reagovat

@Tomáš: Aby sme si rozumeli. Zrejme to bude ako minuly rok. V sobotu budu duety + nove songy (predpokladam originalne u RAK-SU a Grace). Tu mam strach z duetoveho partnera pre Kevina. Dufam, ze nie Nicole. Chcelo by to rockera. V nedelu TOP 2 bude spievat najskor najlepsi vykon. V pripade RAK-SU je to MONA LISA, Kevina SMOOTH a v pripade Grace ROOTS. A potom nasleduje SONG TO WIN (takisto by ma neprekvapilo, keby islo o nejaky originalny song). A vraj az potom vitaz zaspieva winner single, ktory ma byt charity single. Kevinov charity song si viem predstavit, takisto aj Gracin, kedze na 100% je to balada. Ale RAK-SU a balada?
@Honza: Nemas rad konspiracie? Uz je to potvrdene. Kevinovi, Mattovi a dalsim nedovolili spievat v LS originalne songy. Len RAK-SU, Grace a The Cutkelvins. Kevin dnes kludne mohol davat svoj originalny a rovnako aj v 1. tyzdni. Som zvedava, ci mu dovolia davat originalny vo finale, ale pochybujem.

66
J
Reagovat

A nakoniec pridavam vyborny postreh od jedneho prispievatela z DS:
„This has to be the most accurate summary of the current contestants.

I think what Grace did tonight with Wolves was fantastic and would work really well in the world aka not just in the UK charts but internationally. With Kevin, I struggle to find what his niche is and what he will do outside of the show. If he does the rock thing he was doing, he won’t find mainstream success and end up doing his thing on an indie label.

Rak~Su….again I just don’t see them working in the real world. They’ve been hyped and praised on XF so much because what they do hasn’t really been done as well by a group especially since they write their own songs. What they actually do though is nothing new and to me, all their songs sound the same. I find their lyrics to be childish and immature with no real cleverness to it especially since they’re like 25/26 and not 17/18. They should be coming up with better material in my opinion. Which brings me to my point which I don’t think XF tends to highlight “who will work in the massivley competitive music industry and not just in a competition with 10 other people?”, “who could win a BRIT or even a Grammy” or “Who could sell millions of albums worldwide?”. I don’t think an album full of the songs Rak~Su have been doing these weeks will sell as there’s no versatility at all but at least with Grace, she’s showcased different styles. Sometimes I don’t think these questions go through Simon’s head. It’s all about a popularity contest which ends up feeding lies into the heads of contestants who leave the competition and a year or 2 after the show, their struggling to find their place in the industry after Simon et al promised that they’re the next big thing. „

67
J
Reagovat

Velmi som premyslala nad Kevinom a duetom, respektive duetovym partnerom. Niekto na DS navrhol Lennyho Kravitza. Viem, ze Lenny uz nie je najmodernejsi, ale niektory z jeho songov (AMERICAN WOMAN)+ Lennyho vokal spolu s Kevinovym by mohli vyniknut byt jednym z duetov, na ktore sa len tak nezabuda. Otazka je, ci XF bosses alebo dokonca samotny velky Simon Cowell by boli schopni dotiahnut do Londyna Lennyho Kravitza. Odpoved pravdepodobne znie nie. Z nudze cnost je RAG N BONE MAN, predsa len ide o blues. Ale ten Kravitz by bol fakt najlepsi duet pre Kevina. A dost vela ludi a nielen starci Kravitza poznaju.
Grace by som ja nevybrala Robbieho aj ked ho ona chce, ale Ellie Goulding a piesen BURN (spoluautorom bol R. Tedder) – je to velmi pekny song. A Simon je kamarat s E. Goulding, takze aspon ona by bola k dispozicii ak nema nejaky koncert v sobotu. Obavam sa toho, ze FEEL s R. Williamsom nebude Grace prilis sediet. Z hviezdnych hosti sa v podstate tesim len na P!NK.

68
yeey
Reagovat

Ahoj, musím říct, že jsem včera nestačil zírat, co nechali Kevina zpívat, wau!!! Nečekal jsem, že se tohohle v UK dožijí :-D Jinak není co řešit, vyhrát by měl Kevin, ale obávám se, že to neklapne :-) Ale překvapit druhým místem by třeba mohl, stačí aby s Nicole zazářil v duetu a je to snad i možný. Osobně bych rád slyšel Nicole v nějaký rockový pecce, ona hlasově zvládne vše. To tedy říkám s tím, že jsem si na 90 % jistej, že bude mít Kevin duet s ní, osobně v to doufám, nevidím důvod, proč by tomu tak být nemělo.

69
J
Reagovat

@yeey: Nicole? Nemyslim, ze je to dobry napad duet Kevina a Nicole. Ibaze by sa Nicole zmierila s tym, ze naozaj to bude rockovy song, ale viac blues rockovy nez poprockovy a za druhe, by nechala vyniknut Kevina, comu ja neverim. Staci si spomenut na minuly rok PURPLE RAIN, kde som mala pocit, ze ona je hviezda a Matt Terry pri nej hraje len druhe husle. Este si nakoniec zmyslia mu dat spievat obycajny popovy song ako duet s Nicole. Za mna teda nie. Kevina mam prilis rada nato, aby som ho videla v niecom takom.

70
yeey
Reagovat

@J: ber to spis tak, ze Nicole je tak dobra, ze dokaze vyzpivat Kevinovi dalsi hlasy :-) stejne jako minule Mattovi… s kym kdy zpivala duet, ten vyhral a o to tu prece jde? :-) Navic si nemyslim, ze by se Kevin nechal tak snadno prezpivat jako Matt :-) Uvidime, jak to bude, ale tipuju, ze Kevin spis bude zpivat s Nicole nez s kymkoliv jinym.

71
yeey
Reagovat

Koukal jsem na youtube a Nicole ma i naky rockovy vystoupeni za sebou, kdyby dali spolu nakou poradnou rockovou pecku (Nicole na to rozhodne hlasovy fond ma), asi bych si ucurnul blahem, ale nebudu si delat zbytecny nadeje :-DDD

72
J
Reagovat

@yeey: Ako myslis nejaky rockovy duet medzi Kevinom a Nicole napr. IT´S ONLY LOVE – B. Adams/T.Turner a Kevin by to rozbalil aj s gitarou okrem spevu? To by bolo fakt epicke a uplne by zatienili RAK-SU a Grace. https://youtu.be/i0YygtyaFqc

73
Tomáš
Reagovat

Řeknu to asi takhle – Kevin skončí na 3. místě. Vím to a sem s tím smířený, vím že je to nezvratné. A rozhodně ho nenechají moc zazářit aby nikoho neohrozil. Finálové duo je od začátku dané – Rak-Su jako vítěz a Grace bude runner up. Kevin je v té trojce jen proto že by už bylo asi vážně všem divné kdyby se ani nedostal do GF když podává tak skvělé výkony, nemohli ho vyhodit dřív. Ale tady jeho cesta končí. Netuším jak je to s tím posíláním hlasů, možná vážně hlasuje i produkce když se to nějak vymyká kontrole a hrozí že by to mohlo dopadnout jinak než je pro ně zapotřebí. Ale věřím zárověň i tomu že lidé zmanipulovaní tou mediální masáží prostě hlasují tak jak produkce píská takže Rak-Su to mají už dávno vyhrané. Pro mě by byl neuvěřitelný zázrak kdyby se Kevin dostal do Top 2, bylo by to pro mě asi takové překvapení jako kdyby se Zeman příští rok nestal znovu prezidentem. Tím chci říct že tomu že by Kevin mohl skončit druhý absolutně nevěřím. A vítězství u Kevina? Nad tím ani nepřemýšlím, vím že to prostě je celkově v této situaci absolutně nereálné. Takže ať si to ti Rak-Su klidně vyhrají, celkově co tu píše J o té firmě SYCO tak jim není co závidět a myslím že smlouva s touto firmou by nakonec pro Kevina byla spíš danajským darem. Takhle na třetím místě bude mít Kevin aspoň snad volnější ruce a nebudou ho do ničeho tolik tlačit jako vítěze – doufám. Samozřejmě že mě to i mrzí protože Kevin je tam nejlepší a vyhrát by to měl, není to fér – ale život hold prostě není fér.

74
J
Reagovat

@Tomáš: Ale to nam nezabrani si ho vychutnat, ze? Vlastne ty a ja by sme mali byt XF UK vdacni, ze pustili take talenty ako Kevin a Matt L. do live shows. Matt aj ked vypadol skoncil na 6. mieste ako semifinalista a dostal sa na XF TOUR. A my namiesto toho kritizujeme, nadavame a pritom nam dvaja fakt skveli spevaci robili radost svojimi rockovymi vystupeniami v XF tak dlho ako to len bolo mozne. Nakoniec Mattovo vypadnutie malo aj pozitivny efekt a to, ze Kevin polahky posilneny hlasmi od Matta postupil do Finale. Inak Kevin je teraz posilneny aj hlasmi od Lloyda. Ja som to predpokladala. Ten kto hlasoval za Lloyda logicky ak bude nadalej sledovat XF a bude chcet hlasovat bude viac menej hlasovat za Kevina. Staci si zhliadnut socialne siete. Inak na DS bezi hlasovanie koho by chceli za vitaza a Kevin to s prehladom vyhrava pred Grace a RAK-SU u nich koncia na 3.mieste. Stavim sa, ze keby my sme tu hlasovali, tak aj u nas panackovcov by to Kevin vyhral. Rozosmejem ta. Vies ako na DS nazyvaju RAK-SU: CRAP-SU, MIM -SU atd.
Na druhej strane Kevin by bol dobrym umelcom, ktory sa predava ako „album artist.“ Nie je pravda, ze musi svoju tvorbu vydavat len pod indie labelom. Pozri sa na FOO FIGHTERS, GREEN DAY, nakoniec aj BON JOVI. Ich single stagnuju v charts, ale ked ide ich album do predaja nakoniec obsadzuju 1. miesto v predajnosti. Zober si priklad zo SYCA: Tokio Myers – chod sa pozriet do Singles charts na jeho poziciu a to si vezmi, ze mal vystupenie v XF, ale v predajnosti albumu dosiahol 1.miesto. Keby Simon mal uprimne povedat, co si o Kevinovi mysli bolo by to asi toto: „Kevin si velmi mily clovek a velky talent nielen ako muzikant, ale aj spevak, vies kam patris a v com si najlepsi, ale ja zisk z teba velky mat nebudem. Radsej budem v SYCU zastresovat Louisa Tomlinsona, ktory sa ti nevyrovna a spevacky ani osobnostne ti nesiaha ani po paty. No na druhej strane dievcatka z materskej a zakladnej skoly su z neho cele paf a dokaze mi na svojich shitoch zarobit ovela viac nez by si mi zarobil ty so svojimi masterpieces.“

75
J
Reagovat

Tak RAK-SU opat s I´M FEELING GOOD 1. miesto itunes charts. Ja tiez nepochybujem o tom, ze to RAK-SU vyhraju. Jedina vec, ktora ma intriguje je ta, ci ich winner singel budu balada, kedze zaroven ide o charity singel. Grace podla S. Osbourne bude cez vikend spievat 3 originalne songy + 1 klasiku. Ak by tou klasikou mal byt ten B. Dylan BLOWIN IN THE WIND, tak to by bolo super. O tom, ze bude spievat ROOTS ani nepochybujem. Zda sa, ze vela ludi a nielen tych, ktori za nu hlasuju ako aj tych, ktorym sa tato piesen paci, ale nie su jej fans na ROOTS cakaju ako na spasenie. O tom, ze RAK-SU maju v kapse nejake dalsie originalne songy s tanecnou sou ani nepochybujem. Dobre by bolo, keby XF konecne dovolil aj Kevinovi ukazat ludom svoju tvorbu aj keby to mala byt len jedna jedina jeho originalna piesen vo Finale.

76
Tomáš
Reagovat

@J: Jo je to fajn že se Kevin a Matt do XF dostali a došli oba vcelku dost daleko. Mě jen strašně vadí na X Factoru UK ta hrozná předvídatelnost, téměř vždy je jasné kdo vypadne. Jediné kolo kdy to bylo trochu napínavé bylo to kdy vypadly Holly a Rai-Elle a Matt se zachránil – ale nebylo mu to stejně moc platné když hned v dalším kole odešel taky. Teď to GF pojede přesně podle šablony, je to tak pokaždé – Kevin skončí na 3. místě i kdyby z nebe padaly trakaře. Absolutně nevěřím tomu že by se mohl dostat do Top 2 přes Grace a o vítězství o tom se samozřejmě vůbec nemusíme ani bavit. A v neděli pak Rak-Su porazí Grace stejně jako loni Matt Terry porazil Saaru ( ale tam mi ten souboj přišel přece jen vyrovnanější a napínavější ač mě ani jeden z nich vůbec nebral, tady je to až moc jasné ). Schází tomu jakékoliv napětí a to je obrovská škoda. Ale bylo to tak často i při našich SS že někdy to bylo předem až moc jasné ( viz. Chodúr, Emma Drobná ), nedá se s tímhle asi nic dělat když hlasující neumějí a ani nechtějí překvapit.

77
Lucas
Reagovat

Tak já jsem hlavně rád, že tam není Lloyd :) jinak se mi TOP 3 líbí hodně, ve finále se bude na co dívat :)

78
Honzad
Reagovat

@Tomáš: Nechtěl jsem na to reagovat, ale nedá mi to (byť už tady podobné věci psal můj jmenovec bez písmena D na konci). Zásadně si protiřečíš – na jednu stranu podle tebe hlasující neumí a nechtějí překvapit, na druhé straně tvrdíš, že jsou lidi totálně zmanipulovaní produkcí, takže jsou vlastně v nevolitelné pozici. Wtf? Proboha, vy fakt žijete v představě, že hlasující Britové nemají co jiného na práci a jediné, co řeší, je narativ, který jim servíruje produkce a podle toho pak smskují? Štáb může pomoct (děje se to všude), ale nikoho k ničemu netlačí ani nenutí. Drtivá většina populace hlasuje podle sympatií a výkonu, záleží především na tom, jak daný výkon vystupuje z řady a dokáže mobilizovat k většímu hlasování, s výjimkou finále, kde jde o všechno.

RAK-SU ani Grace nejsou nadhodnocení, prostě lidi baví. Problém je v tom, že nejde o tvé favority, tak si pro tebe nepříjemný průběh máš čím obhájit. Ale objektivně jsou to originální a od začátku oblíbení soutěžící, kteří měli po prvních castinzích na veřejnosti ohlas. Představa, že si to někdo nalajnoval stylem, že teda skupina vyhraje a Grace skončí druhá, je totálně zcestná – vždyť jejich edit je podobný, Grace je navíc od začátku favoritkou a dostávalo se jí největší pozornosti. Je to fakt proto, že jsou chosen-ones, nebo s ohledem na jejich kvality? Mě RAK-SU taky nebaví, ale chápu, proč jsou v UK tak oblíbení. Ta pro tebe zřejmá předvídatelnost prostě plyne z úrovně soutěžících, v rámci které finálová trojice jasně vybočuje (a zmínka o Chodúrovi a Drobné, kteří ve svých řadách SS neměl absolutně konkurenci, je mimo).

A absolutně nechápu, v čem navíc vidíte tak markantní rozdíl v tom, jak produkce nakládá s Kevinem. Kdyby to bylo tak jednoduché, nedostává od Simona v podstatě nejlepší hodnocení. Kdyby to bylo tak jednoduché, neopakuje Sharon pořád dokola, jak je to nejsympatičtější a nepříjemnější soutěžící v historii soutěže. Má naprosto famózní výběr skladeb (a že by i on mohl na něčem ztroskotat), těží z různorodosti svých čísel. Jasně, že všechno plyne z Kevinova umu a muzikantství, ale kdyby produkce chtěla, jednoduše mu v tohle zatrhne a nechá ho na něčem vyhořet. Průběhem až doposud se Kevin svými výkony zařadil vedle favoritů a vůbec nemusí záležet na výkonech ve finále – fanouškovskou základnu (posílenou navíc díky Mattovi) má tak nebo tak. Umožnili mu výkonnostně vyrůst a teď to produkce absolutně nemá ve svých rukou. V kategorických odhadech bych byl tedy velmi opatrný.

Aby bylo jasno, já si taky nemyslím, že Kevin zvítězí. Ale příčiny vidím jinde než v produkci – není to mainstreamový zpěvák, jeho výběrové libůstky mladší generaci nic neříkají, mladí stejně tak neocení jeho věk, likeability ani muzikanství. A především je to cizinec, což v UK dělá svoje (byť je to u něj imho menší překážka než u Saary). Kevin je favorit “ hudebně vzdělanější“ a starší části publika, Grace napříč, RAK-SU u mladých. A rozhodne pouze to, která skupina bude k hlasování vyhecovanější. Ve své zahleděnosti pak spekulujete i o manipulaci s hlasováním – dokážete si vůbec představit, jak moc by ITV riskovala? Kolik peněz je v sázce? Navíc, jestli jsem měl někdy u X Factoru pocit, že je soutěž výsledkově spravedlivá, je to letos, protože se do finále dostala nejzajímavější trojice a vypadávání se odvíjelo od výkonů (měřitelnost skrze iTunes i price fight).

Letos mě tahle řada opravdu baví, hlavně kvůli povedenému výběru z JH a silné finálové sestavě, navíc mám od začátku favority. Ale způsob, kterým tady s J od začátku soutěže diskutujete, mě od nějaké další diskuze odrazuje. Každý týden se tady plácáte po zádech, jak je to všechno nespravedlivé a zmanipulované, jak od začátku víte, kdo vyhraje (podle vás neměla být původně ani Grace v live shows, lol). Sledujete kupu pofiderních spekulací, čtete bulvár, neověřené diskuze a spoilery, řešíte bookmakery. To potom není o žádné debatě nad hudbou, soutěžícími a výkony, vy pořád jen řešíte zcestné zásahy, kterými si potvrzujete vlastní predikce. A to pak nemá smysl o něčem diskutovat.

79
J
Reagovat

@Tomáš: RAK-SU to nielen cele vyhraju, ale budu aj kratkodobo najuspesnejsim aktom z tohtorocneho XF. Ak to Honza bude povazovat za konspiraciu alebo hejt je to jeho problem. To, co ti tu teraz napisem je to, co si myslim o tohtorocnom XF z mojho sledovania od zaciatku az doteraz. Velka vacsina tohtorocnych sutaziacich vratane RAK-SU, Grace, Kevina, Matta atd bola scoutovana hladacmi talentov pre SYCO a XF UK. Producenti si hned stanovili za ciel vitazstvo RAK-SU s tym, ze chcu Grace ako runner up. Takze pre live shows sa snazili dat do popredia Grace, lebo vedeli, ze sa casom zunuje, ale to by bolo aj s RAK-SU. Projekt RAK-SU dostal zelenu prave v JH a Grace dostala oranzovu stop – you are not singer but song-writer. Ale zaroven sa snazili dostat do TOP 3 Kevina. Nemysli si, ze producenti a SYCO su hlupaci, dobre maju kohokolvek zmapovaneho. Vedeli dobre, ze Kevin je skvely spevak a muzikant. Navyse podla urcitych komentov na DS Kevina vzdy nasadzovali do akcie, ked koncilo STRICTLY. Preco asi, aby pritiahol starkych, ktori davaju prednost STRICTLY pred XF k sledovaniu. Zopar prispievatelov na DS rozoberali dokladne sledovanost v LATINO tyzdni, ked vystupovali OVERS a GIRLS a vsimli si nezvycajny narast sledovanosti v case, ked Kevin vystupoval so SMOOTH. Nielenze porazil Grace, ale aj RAK-SU. Ti prispievatelia vydedukovali z toho, ze Kevin je presne to, co starsi ludia a nie tinedzeri miluju. To iste sa stalo aj v tuto sobotu a nedelu najvacsi narast sledovanosti bol, ked vystupoval Kevin s COME TOGETHER a VOODOO CHILD. Neverim, ze producenti XF su spokojni so sledovanostou XF. Ak si zvysenie sledovanosti pocas Kevinovho vystupovania vsimli len obycajni ludia, ktori prispievaju na DS forum, co potom ludia pracujuci pre XF a SYCO ENTERTAINMENT, ktori analyzuju sou a sledovanost. Takze aspon toto moze byt pre nas utecha, ze Kevinove vystupenia boli jednymi z najsledovanejsimi v Britanii, ktori ich priamo sledovali tym, ze si prepli kvoli Kevinovi z BBC na ITV. Skoda, ze ti ludia aj nehlasuju, lebo sledovanost po Kevinovych vystupeniach isla dole. Vies, co by som si najviac priala, aby cez vikend nastalo nejaka nepredvidatelnost. Budto, aby do TOP 2 sa dostal Kevin namiesto Grace alebo aby Grace vyhrala nad RAK-SU. Ak by som ja mala stanovit svoj rebricek vitazov, tak by to bolo:
1. Kevin – muzikant, spevak, skladatel (ano ma aj vlastnu tvorbu, dokonca 3 jeho songy som nasla na SPOTIFY a pustila si ich, takisto ma aj na YT), ma najvacsie charizma a podla mna je aj najvacsou osobnostou s X FACTOROM ako to stoji v nazve entertainment sou a takisto vie urobit sou ako to dokazal s VOODOO CHILD. Keby tak COLUMBIA chcela s nim uzavrit nahravaciu zmluvu. Zastresuju H. Stylesa, RAG N BONE MANa, FOO FIGHTERS atd.

2. Grace – muzikantka (minimalne vie hrat na klaviri), spevacka (zaujimava farba hlasu, ktora sa mne osobne prilis nepaci, ale dokazem si predstavit, ze inym ano, ktori maju radi taketo spevacky; su tam nedostatky, ktore dobry vocal teacher dokaze odstranit, takze ak chce byt uspesna musi brat hodiny spievania), skladatelka (vacsinu originalnych songov zlozila ona sama, ale intriguje ma, kto jej pomohol s tym poslednym WOLVES az cakam na jej album, lebo ten song ma rukopis R. Teddera z ONE REPUBLIC; ked vyjde album, budeme vediet songwriterov vsetkych jej originalnych songov), vsestrannost (mozno to niekoho prekvapi, ze to spominam, ale dokazala na rozdiel od RAK-SU zaspievat baladu, mid-tempo song a aj up-tempo song, plus jej tvorba na rozdiel od RAK-SU je pestra a lyrics of her songs je na rozdiel od piesni RAK-SU na vyssej ovela vyssej urovni); neprekvapilo by ma aj keby skoncila na 2. mieste, ze sa dokaze presadit aj mimo UK, dokonca v USA. Takisto by som jej viac priala nahravaciu zmluvu s COLUMBIOU. Obavam sa, ze ju necaka nejaka skvela buducnost v SYCU, ked vidim aku pozornost venuju girlbands a boybands. Skoda by jej bola. Navyse SYCO uz ma Ellu Henderson, ktora je ovela lepsia nez Grace.

3. RAK-SU – soumeni – vedia urobit sou a zabavu, skladatelia, tanecnici (ich songy su cheese, zabavne a vhodne pre sou, ale ako tu uz viaceri prispievatelia na DS spomenuli – texty ich piesni su very childish na ich vek) nie su az taki vsestranni podla mna a nebudem ich uznavat dokial nedaju baladu, pretoze zaspievat emotivne baladu je ovela tazsie nez up-tempo song; urcite to vyhraju, konecne budu prvym boybandom, ktori XF vyhral. Aj ked boyband sa hodi skor pre chlapcov vo veku 16 – 23 rokov ako boli 1D nez pre muzov vo veku 25-26 rokov. Nie su az taki dobri, ked nerobia sou. Na to si staci pustit ich vystupenie z BOOTCAMPU, aby sa clovek o tom presvedcil. Neverim tomu, ze ich SYCO dokaze pretlacit mimo UK a najma nie do USA.

80
J
Reagovat

@Honzad: Ludia, ktori uzatvaraju stavky na vitaza chcu zarobit a nie prist o peniaze, preto si vsimaju vsetko. Uzavreli stavky na vitazstvo RAK-SU aj ked maju vlastnych favoritov. Moji priatelia z UK urobili to iste a pritom sa im Kevin paci viac. Chcu zarobit, idu Vianoce, preco by mali stavit na Kevina hoci ho maju radi alebo na Grace, ked jasnymi favoritmi su RAK-SU. Asi tolko k bookmakrovi. Ak by XF chcel, aby to Grace vyhrala nehadzali by na nu spinu v tabloids s vymyslenou aferou medzi nou a Mattom (Matt to uz poprel a ja mu verim), diva spravanim. Moja sestra bola tercom utoku cez socialnu siet a nasich znamych a rodicov sa to dost dotklo, preto si dokazem predstavit, ze okruh jej priatelov, znamych a najma jej rodicia tym neboli nadseni. Asi tolko k bulvaru. Matt totizto prehovoril nielen o afere s Grace, ale aj o tom ako mu sou falosne slubila moznost zaspievat originalny song v nedelu ak postupi. On v sobotu vypadol, ale Cutkelvinovci mohli uz v sobotu a tyzden predtym spievat originalny song. Samozrejme toto si nemozes nikde precitat, ale ja som sa k tomu dostala a nezverejnim to, kde.

81
Tomáš
Reagovat

@Honzad: Ona je to kombinace obojího – od manipulace produkce až po hlasující lid, který si prostě díky té masáži oblíbil Rak-Su a Grace a je jich taková masa že to ten zbytek co s ním nesouhlasí nezmění. Já do toho hlasování nevidím a nevím jak to probíhá ale proč by nemohla zcela legálně hlasovat i produkce? Tím by přece neriskovali vůbec nic. Nikdy nejsou ani zveřejněny přesné počty hlasů, vždy jen ta procenta. Mě by třeba zajímalo kolik hlasů tam asi tak celkově může chodit, to by bylo hodně zajímavé zjištění. Tak či tak to stejně vyhrají Rak-Su a ať si je britové třeba sežerou. Jinak s těmi důvody které si napsal o tom proč Kevin nevyhraje tak s tím i souhlasím, to vidím taky stejně.

@J: Taky bych si přál aby došlo o víkendu k nějaké nepředvídatelnosti ale tak jako k ní nikdy v této fázi už nedošlo, tak k ní ani teď nedojde. Ne v tomhle životě, ne v tomhle světě, ne v téhle show. Prostě budou 1.Rak-Su, 2. Grace a 3. Kevin. Víc to nemá cenu řešit.

82
Honza
Reagovat

Honzové prostě jedou, hahaha! :-)

83
Honza
Reagovat

A jinak ještě dodám, že s ohledem na minulou řadu, je ta letošní fakt pecka. Nevím, co byste chtěli… :) Loňské řadě bych dal tak stěží 30 %, ta letošní je opravdu spravedlivější, porotci jsou normálnější a formát je alespoň trochu víc svěží.
Vloni mi jako jediný zajímavý fakt přišlo to, že ze Saary se až naprosto wtf způsobem postupně stával favorit na celkově vítězství (produkce neprodukce). :D

84
J
Reagovat

@Tomáš: Ale chystas sa sledovat Finale, nie? Ak nechces priamo v sobotu vecer, lebo mas iny program, tak mozes v nedelu to opakuju poobede. Minimalne v sobotu bude vystupovat aj Kevin. Intriguje ma ta klasika od Grace. Ak by to fakt bol ten B. Dylan – BLOWIN IN THE WIND, tak sa tesim, lebo jej verzia sa mi velmi pacila. Ja by som jej dala zaspievat v jej piano verzii QUEEN – LOVE OF MY LIFE alebo THE BEACH BOYS – GOD ONLY KNOWS tiez. Malo by to rovnake caro ako Bowieho LIFE ON MARS alebo Dylanov BLOWIN IN THE WIND.

85
J
Reagovat

@Honza: Ale bola lepsia nez Matt, ktory vyhral, ze? Ako spevacka, tak po technickej stranke ako aj farbou hlasu a osobnostne + soumenka. Saara z Finska ako divoka karta v roku, ked sa X FACTOR UK uvadzal na obrazovkach vo Finsku po prvykrat? A tento rok je to prva sezona X FACTOR FINLAND? Inak Matt Terry je jednoznacne najhorsi vitaz zo vsetkych vitazov XF UK: https://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x-factor/341699-strictly-anton-du-bekes-album-outselling-x-factor-winner-matt-terry.html

86
Honza
Reagovat

@J: No, mě osobně se třeba Saara líbila od začátku i přes tu kritiku tady, takže určitě by byla lepší vítěz… :) Příští rok taky btw bude zastupovat Finsko na Eurovizi. :)

87
yeey
Reagovat

@J: Ano to myslim :-) Ale nemyslim, ze na to dojde :-) Kevin ma duetem s Nicole velkou sanci neskoncit treti, jak se vseobecne predpoklada.

88
J
Reagovat

@yeey: A najma, ked Grace bude mat duet s J. Arthurom, ze?

89
VojtaP
Reagovat

@Honzad: dobré shrnutí, líp bych to nevystihl, zrovna jsem se chtěl tady Toma zeptat, čím produkce tolik znevýhodňovala Kevina a zda by taky tak nadával, kdyby vyplývalo, že je „chosen one“ Kevin. :D Když se člověk podívá na různé diskuze, tak pokaždé, když vypadne něčí favorit, tak je soutěž hned zmanipulovaná a hlasuje produkce. To samé mi přijde zde. :D @

Vypadnutí Matta, které se tu taky přisuzovalo produkci bych opravdu viděl spíš jako důsledek toho, že se tahal o hlasy s Kevinem. Nebýt tam Kevin, tak to může Matt s přehledem celé vyhrát, je to takový mix Matta Cardla a Bena Haenowa, úplně přesně typ pro Brity. Jen Kevin měl větší tah na branku a v posledních kolech výraznější vystoupení.

90
libena
Reagovat

@Honzad: super, podepisuju
poslední odstavec tvého příspěvku: to je přesný důvod toho, proč do diskuse nepřispívám, přestože celou soutěž poctivě sleduju…bývalo to tu jiné

91
Tomáš
Reagovat

@VojtaP: Myslím že Kevina zatím nijak zvlášť neznevýhodnili kromě toho že ho ze začátku semtam dali zpívat jako druhého v pořadí s nadějí že by snad mohl vypadnout ( ano vím, na začátku zpívali i Rak-Su a Grace ale to bylo všem jasné že nevypadnou ). Ono to znevýhodnění Kevina může přijít právě až v tom GF duetem nebo výběrem songu. Tam fakt nahrají na smeč spíš Rak-Su a Grace než Kevinovi. Ale nechme už toho, přiznávám že už mě ta konspirační diskuse taky pomalu přestává bavit i když sem ji možná sám celou rozpoutal. Prostě sem smířený s 3. místem u Kevina, 2. místo by byl pro mě zázrak ale myslím že k němu na 100 procent nedojde. Vítězství Rak-Su nějak přežiju i když jim to nepřeju a budou pro mě ještě horší vítězové než loni Matt Terry. Pak budu zvědavý na výsledky hlasování. Dám na vaše rady a víc to už nebudu řešit, stejně to nemá cenu.

92
J
Reagovat

Ja osobne si nemyslim, ze produkcia hlasovala ani, ze manipulovala hlasovanie. Ale Matt po svojom vypadnuti uz viac nemlcal a vypustil zo seba, ked sa ho niekto opytal, tak co s tym tvojim originalnym songom, co si sluboval? Odpovedal, ze mu slubili ho spievat az v nedelu ak v sobotu nevypadne. Nevyznieva to falosne v porovnani s tym, ze Cutkelvinovci svoj originalny spievali v sobotu? Zaroven sa vyjadril aj k afere s Grace, ze nikdy nic medzi sebou nemali. Povedal to hned po svojom vypadnuti, ked vystupoval v G-A-Y klube v Londyne. Tam to odpovedal jednemu z fanusikov a je to natocene a dane na YT. Najdite si to.

Grace to nemoze popriet, lebo este je v hre a jej socialna siet je kontrolovana podla zmluvy (ta zmluva je na internete, kde sa hovori, okrem ineho, ze vsetky prispevky na socialnych sietach su kontrolovane a mozu uverejnit len to, co im dovolia), ktoru podpisala, bohuzial. Je pekne ako brani XF na svojom twitteri pred niekym, kto nazval XF UK shitovou sou a trash. https://twitter.com/gracedavies/status/935244541866606592

Nemyslim si, ze je to riadene, aby Kevin bol poskodeny. A ja osobne som videla v Mattovom vypadnuti pozitivum, aby Kevin postupil do TOP 3. Aj ked som mala Matta radsej a viem, ze aj on ma vlastne songy. Moj zdravy rozum mi hovoril, ze Kevin je daleko lepsi spevak a aj osobnost a preto si zasluzi dojst dalej nez Matt. Zhrniem na zaver, ze neprajem ani Kevinovi a ani Grace, aby to vyhrali. Nie preto, ze su tak zli spevaci ako preto, ze by bol na nich vyvijany privelky tlak, aby uspeli a neboli dalsim vitazom XF, ktory zlyhal (vid Sam, Ben, Louisa a Matt). Grace je mainstreamovy typ na rozdiel od Kevina. Ma pestrejsiu tvorbu nez RAK-SU a ked nezaspi na vavrinoch a bude sa zdokonalovat tak Grace to moze z nich troch najdalej dotiahnut. Nie je dokonala, ten jej spev ma dost nedostatkov. Neobvinujem ju ani ako to robia na DS z plagiatorstva a z toho, ze spieva piesne, ktore pre nu napisali ini. Spoluautorka jej piesne HESITATE prezradila, ze tu piesen tak hudbu ako aj text napisala Grace osobne, len ona a Luke Fitton (pisal piesne pre Kylie M., R. Ferguson, Little Mix, 5 AM atd) jej pomohli dotiahnut tu piesen dokonca (konecne aranzma piesne). Zaujimave bude zistenie, kto spolupracoval s nou na piesni WOLVES, to ma zaujima najviac asi preto, ze je to song, ktory sa mi od Grace paci najviac a doteraz sa k nemu nikto neprihlasil ako spoluautor piesne. O tom, ze Grace napisala slova piesne nepochybujem, naozaj moze vychadzat zo skusenosti v sou.

Mam velku zlost na SYCO MUSIC, pretoze doteraz nevydali Louisin album. Aj ked sa mi piesne BEST BEHAVIOR a UNPREDICTABLE nepacili este neznamena, ze by sa mi nepacili ostatne. Ludia, ktori navstivili koncerty, kde bola opening act pre O. Mursa spominaju nejaky super song BAD HAT a dalsie az som zvedava. Nasla som zopar komentarov, ktore sa z Louisi vysmievaju, kde stale slubuje, ze album vyjde uz coskoro, ale stale nevychadza. Napr. „Tak co Louisa, kedy vyjde album, coskoro alebo vobec nie.“ Kedze ju sledujem, lebo ma zaujima, tak mna take komentare netesia. Mozno aj toto sa odzrkadluje na mojich komentaroch, ta moja zlost. Lebo ludia ju radia k vitazom, ktori sklamali a zlyhali, hoci jej album este doteraz nevysiel, aby sme to mohli tvrdit s istotou.

93
Michal V.
Reagovat

Ja osobne jsem dost prekvapeny tim, ze vypadl Lloyd…pripadal mi jako typicky zpevak pro hlasujici brity…

no asi uz tem soutezim a choutkam hlasujicich nerozumim :-).

94
J
Reagovat

Este jeden moj nazor k pojmu „manipulacia (ovplyvnovanie)“. Ako by ste tu nazvali to, ze je takmer isty fakt, ze v sobotu vecer uvidime spievat J. Arthura a G. Davies piesen SAY YOU WON´T LET GO? Grace tuto piesen spievala v skupinovom vystupeni v BootCampe alebo sa mylim? Dalsia vec; vynikla tam alebo tam pohorela? Vedia o tomto fakte XF bosses alebo nie? Kto bude profitovat najviac z toho ak Grace v duete pohori? Aj Kevin bude profitovat, ale kto najviac?
https://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x-factor/341659-x-factor-final-duets-2017-stars-finalists-singing.html

95
J
Reagovat

@Tomáš: Zaujimavy song, na ktorom Kevin spolupracoval ukazuje aky je vsestranny. https://www.youtube.com/watch?v=ddaclevHgxs
Skoda, ze vo Finale nie je jedno kolo, kde by kazdy sutaziaci musel spievat aspon jeden song a capella a trebars aj rapovat, ale bez hudby tanecnikov a sou s nou suvisiacou.

96
J
Reagovat

INFO pre dalsich fanusikov Kevina!!! Kevin bude opening act zajtra vecer na koncerte J. Arthura. https://twitter.com/TheXFactor/status/935818198829723649

97
libena
Reagovat

absolutně mě uchvátila grace se songem wolves! pouštím si to pořád dokola. úžas, smekám…

98
J
Reagovat

@libena: A nie si sama. Spolu s Mattovym CARELESS WHISPER a Kevinovym SMOOTH je to moja TOP 3 performances z live shows. Aj ked mi vadi jej hlas a nie som jej fanusikom, ta piesen sa mi paci. U mna totizto vyvolava az pocit zatancovat si. A na rozdiel od pesniciek RAK-SU ma WOLVES slova, ktore davaju zmysel.
Dnes som si to pustila opat a hned potom som si bez rozmyslania pustila Benov SOMETHING I NEED. Ani neviem, preco ma to napadlo pustit si to.

99
J
Reagovat

Kladiem si jednu otazku, na ktoru nepoznam odpoved a to: „Aku piesen by spieval Kevin v sobotu ak by jeho duetovym partnerom mal byt ROD STEWART?“
Popravde sa nevie na 100% kto bude s kym spievat. Jediny spoiler co mam na vikend je ten, ze Grace by mala v nedelu ak postupi do TOP 2 spievat TOO YOUNG a ROOTS. Vcera doma v Blackburn spievala TOO YOUNG 2-krat ako najuspesnejsiu zo svojich piesni, kedze s nou vyhrala PRIZE FIGHT a ROOTS spievala acapella nakolko ju nemohla spievat normalne s hudbou, lebo je vraj rezervovana na Finale.

100
VojtaP
Reagovat

@libena: mám to stejně, je to dost dobrá písnička. Škoda, že není u nás dostupná k zakoupení, bral bych hned :D i společně s jinými letošními výkony. Loni to bylo alespoň na tom Spotify, no…

101
J
Reagovat

Tak Grace ide na to s vykasanymi rukavmi do boja v sobotu s bondovkou:
Paul McCartney and WINGS – LIVE AND LET DIE
Grace Davies – ROOTS; kedze spieva ROOTS uz v sobotu vecer nemyslim si, ze ma sancu vyhrat proti RAK-SU, ale ma vyhodu odsunut Kevina na 3.miesto, ale to je len moj nazor z mojho pohladu ibaze by mala dalsi tromf v rukave, o ktorom nevieme.

RAK-SU:
RAK-SU – MAMACITA
RAK-CU – DIMELO – tak tu mame 2. finalistu do TOP 2

102
J
Reagovat

KEVIN:
LED ZEPPELIN – WHOLE LOTTA LOVE
G. MICHAEL – FAST LOVE PT 1

GRACE:
WINGS – LIVE AND LET DIE (J. BOND song)
G. DAVIES – ROOTS

RAK-SU:
RAK- SU – MAMACITA
RAK-SU – DIMELO

Zo zoznamu piesni je jasne to, ze Kevin skonci na 3.mieste. Ja som osobne rada, ze ho Nicole vybrala spolu s Mattom do LS, kde mohol ukazat aky je skvely spevak, muzikant a osobnost. Kevin je podla mna najsympatickejsi sutaziaci tohtorocneho XF a zaroven aj najvacsi muzikant + vie robit sou.

Grace skonci podla mna ako runner up hoci postupi do TOP 2. Neprekvapilo by ma keby to v sobotu s bondovkou otvarala a s ROOTS uzatvarala. Pre nu je mozno nakoniec najlepsie, ked skonci ako runner up. Ak by po sutazi neuspela, tak by o nej hovorili ako dalsej BLAND FEMALE WINNER a to, ze to mali vyhrat RAK-SU a nie ona. Ak sa po sutazi docka uspechu a kvoli schopnosti skladat vlastne piesne ma k tomu predpoklady, tak si ju potom budu ovela viac vazit. Najviac na nej ocenujem to, ze nie je ako tradicne pop spevacky: stihla a super krasna.

RAK-SU maju u mna velky plusovy bod za to, ze nie su ako tradicny manufactured boyband. Odmyslite si tanecnikov a velku sou okolo nich a su velmi obycajni. Staci si pozriet ich vystupenie z BootCampu.

103
Monika
Reagovat

Uz dlouho mam na srdci jednu vec, ale drzela jsem se, pac jsem X factor neprozivala. U nadchazejici Superstar by mi to ovsem vadilo vic. Nedala by se nejak vypnout diskuterka Jcko pro ty ktere jeji sahodlouhe filozoficke uvahy nezajimaji? Nevim, zda ta pani je nezamestnana nebo v duchodu, ze ma cely den cas vysedavat na Panackovi a komentovat porad dokola to same. Vzdyt je to deset prispevku denne o stejne veci, zaseknuty gramofon. Je to naprosto unavne a myslim si, ze nejsem sama kdo to tak vnima. Vzdyt uz ani nikdo jiny nediskutuje….

104
J
Reagovat

@Monika: Bez problemu. Toto je moj posledny prispevok. Pracujem z domu a na pocitaci. Momentalne som na PN.

105
yeey
Reagovat

@J: Pis dal a nedelej si z toho hlavu ;-) Nikdo ti nema co nakazovat, jak tu mas psat ;-)

106
Tomáš
Reagovat

No je to úplně jasné že Kevin zítra vypadne na 200 procent, ať už to celé bude vypadat jakkoliv. I kdyby Kevin zítra zpíval duet s Nicole a Grace s Jamesem Arthurem jak se tu jednou psalo, tak má jasně navrch Grace. Duet s Nicole je výhodou možná akorát podle yeey ale když si porovnáme Nicole s Jamesem Arthurem tak je jasné kdo má lepšího pěveckého partnera. Navíc J. Arthur je lidem i sympatičtější, přece jen Nicole je mentorka a ta se vzhledem k svým rozhodnutím a chování ze současnosti i minulosti nemusí všem líbit a určitě v někom vzbuzuje i antipatie. To jen pro případ že by ty duety byly v tomto složení. Možná nakonec budou zpívat duety s někým úplně jiným, já už v tom mám hokej protože tady se pořád píše něco jiného a přiznám se že už to ani moc nesleduju protože ono je stejně jasné jak to dopadne a ztratilo to tím pádem pro mě už jakékoliv napětí. Jak říkám, Kevin skončí v každém případě třetí a Grace možná může zítra i porazit Rak-Su stejně jako loni Saara v sobotu porazila Matta ale v neděli to stejně vyhrají Rak-Su nad Grace. A jakmile tam nebude Kevin tak už mi to stejně bude i úplně jedno.

107
Tomáš
Reagovat

@J: Určitě piš dál, máš dobré postřehy a dost často se shodneme. Mě by si tu dost chyběla. Víš kolika lidem se nelíbí co tu píšu já a myslíš že si z toho něco dělám? :-D

108
yeey
Reagovat

@Tomáš: s tou Nicole proste nesouhlasím, vzpominas na minuly rok? https://youtu.be/7wz1vhrURE8?t=70 – Nicole prisla, a trema notama vratila Matta zpatky do hry, „hvezdni“ hoste v duetu se malokdy pro soutezici rozdaji tolik jako jejich mentori… viz Rita+Louisa, Nicole+kdokoliv s kym zpivala ve finale duet… Muj nazor je stale ten, ze ten duel s Nicole to loni Mattovi vyhral.

Přidat komentář