Panáček v reality show

X Factor UK 2017: 14. série je tady, na co vše se můžeme těšit? Castingy startují již dnes večer!

2. Září 2017 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

x-factor-2017-judges

Konec letních prázdnin se jako každý rok nese ve znamení startu nové televizní sezóny. Novou sezónu tradičně otvírá britský X Factor, který jde do své 14. řady. Simon Cowell se rozhodl nezanechat nic náhodě a společně s produkcí plánují změny, které by měly show přiblížit potřebám dnešního diváka. Na první pohled se to však nemusí zdát, za porotcovským stolem usedne stejná sestava jako loni, čili sám Simon Cowell, Nicole Scherzinger, Sharon Osbourne a Louis Walsh. Co nás čeká a nemine se dozvíte v dnešním článku ke startu nové série.

Porota

Tradičně nejvíce se bulvár a fanoušci zaměřují na podobu panelu. Simon už v loňském roce prohlásil, že by rád udržel v porotě ty stejné osobnosti a navázal tak na tradici z Britain’s Got Talent, kde se porota nikdy každým rokem tolik neměnila. Nakonec se podařilo na spolupráci navázat a všichni porotci kývli na účast v nové řadě. Přesto po minulém roce zůstává mnohým fanouškům z tohoto kroku hořká příchuť v puse. To zejména kvůli nelogickému výběru soutěžících do Live shows (zejména u Nicole a Sharon), kdy spousta talentovanějších a zajímavějších soutěžících skončila před branami živých kol. Už jen pro klid fanoušků této pěvecké soutěže nezbývá než doufat, že se letos podaří porotcům zvládnout výběr lépe a ušetří nás podobných kreatůr jako byl například propadák s názvem Honey G.

Letos se opět dočkáme porotcovského záskoku. Jako guest judge byla letos oslovena Alesha Dixon, známá z Britain’s Got Talent. Na castingu zaskočila jednou za Nicole, která v tu dobu měla jiné závazky a podruhé za Sharon, která se kvůli zdravotním problémům nemohla zúčastnit.

Moderátor

Ani další pozici před kamerou se nic nemění. V roli moderátora show se opět objeví Dermot O’Leary. Podle zákulisních informací má své jisté na další dvě řady, které ITV slíbila odvysílat. Fanoušci se tudíž nemusí bát, že bude opět nahrazen.

Nevrátí se ovšem Rylan Clark a Matt Edmondson jako moderátoři Xtra Factoru. Důvod je prostý, televize ITV se rozhodla pořad po 11 letech ukončit. Dříve populární spin-off už zkrátka tolik netáhl ratingy a pokusy o oživení formátu na diváky nezabraly. Podle tvůrců si diváci v posledních letech zvykli vyhledávat speciální obsah spíše na internetu a sociálních sítích. Právě tam se speciální extra obsah ze show přenese. Jako jeden z hlavních kanálů má posloužit X Factor aplikace, kterou si však fanoušci u nás nemají možnost legálně stáhnout, dále Facebook a oficiální YouTube kanál X Factoru. Zatím nebylo odhaleno, zda bude tímto obsahem provádět někdo konkrétní.

This image is strictly embargoed until 00.01 Tuesday 29th August 2017 From Syco / Thames The X Factor: SR14 on ITV Pictured: Dermot O'Leary, Sharon Osbourne, Simon Cowell, Louis Walsh and Nicole Scherzinger. This photograph is (C) Syco / Thames / ITV Plc and can only be reproduced for editorial purposes directly in connection with the programme or event mentioned above, or ITV plc. Once made available by ITV plc Picture Desk, this photograph can be reproduced once only up until the transmission [TX] date and no reproduction fee will be charged. Any subsequent usage may incur a fee. This photograph must not be manipulated [excluding basic cropping] in a manner which alters the visual appearance of the person photographed deemed detrimental or inappropriate by ITV plc Picture Desk. This photograph must not be syndicated to any other company, publication or website, or permanently archived, without the express written permission of ITV Plc Picture Desk. Full Terms and conditions are available on the website www.itvpictures.co.uk For further information please contact: james.hilder@itv.com / 0207 157 3052

Formát

Produkce si i letos přichystala jisté změny za účelem příblížení show potřebám dnešního diváka. Nejdůležitější zprávou je, že se dočkáme více předtočených částí, bohužel na úkor těch živých. Vše začne stejně jako loni komorními castingy v místnosti před porotou tzv. Room auditions.

This image is strictly embargoed until 00.01 Saturday 2nd September 2017 From Syco / Thames The X Factor: SR14 Saturday 2nd September 2017 on ITV Pictured: Rak-Su This photograph is (C) Syco / Thames / ITV Plc and can only be reproduced for editorial purposes directly in connection with the programme or event mentioned above, or ITV plc. Once made available by ITV plc Picture Desk, this photograph can be reproduced once only up until the transmission [TX] date and no reproduction fee will be charged. Any subsequent usage may incur a fee. This photograph must not be manipulated [excluding basic cropping] in a manner which alters the visual appearance of the person photographed deemed detrimental or inappropriate by ITV plc Picture Desk. This photograph must not be syndicated to any other company, publication or website, or permanently archived, without the express written permission of ITV Plc Picture Desk. Full Terms and conditions are available on the website www.itvpictures.co.uk For further information please contact: james.hilder@itv.com / 0207 157 3052

Komu loni chyběly Arena auditions, nemusí zoufat, vrací se totiž jako součást Bootcampu. Podle všeho bude vystoupení v aréně vyvrcholení Bootcampu, soutěžící budou muset přežít všechny výzvy a až poté dostanou možnost vystoupit před živým publikem v aréně. Tam se dozví verdikt, zda budou ve své kategorii bojovat v Six Chairs Challenge. Pravidla pro tuto fázi zůstávají stejná až na jednu věc. Porotce, který zrovna bude rozhodovat o své kategorii již nebude mít možnost se poradit s ostatními porotci a dokonce bude během jednotlivých vystoupení sedět odděleně. Spolehnout se tak může jen na svou intuici nebo hlas publika. Poté by neměly chybět již tradiční Domy porotců aneb Judge’s Houses s hvězdnými hosty.

Největšími obměnami nejspíš projdou Live shows. Již bylo oznámeno, že nás nejspíš čeká pouhých 6 týdnů živých kol. Rozdíl oproti minulým řadám bude ten, že soutěžící budou zpívat i vypadávat v oba večery, tedy v sobotu i v neděli. Stejně tak se v oba večery dočkáme vystoupení hvězdných hostů. Loňská vychytávka v podobě „nepředvídatelného“ Jukeboxu se také nevrátí, podle všeho Live shows nakonec nebudou mít témata vůbec.

Zajímavou zprávou je, že produkce dává letos soutěžícím volnější ruku ve výběru už od castingů a dokonce soutěžící vyzývá a podporuje v prezentaci vlastní tvorby. Už v prvním castingovém díle se údajně dočkáme hned několika soutěžích s originálními písněmi, jak se můžete přesvědčit níže. Uvidíme, třeba právě tento prvek bude v pozitivním směru definovat 14. ročník.

První záběry

Rak-Su zpívají originální song – I’m Feeling You

Jordan Rabjohn si také přichystal originální píseň s názvem Mexico

Jak X Factor sledovat?

V předchozích ročnících bylo možné sledovat televizi ITV přes službu Filmon, která je ovšem v současné době placená. Bezplatný ITV stream lze najít na stránkách TVPC.com. V případě, že nejste příznivci všudypřítomných reklam a používáte prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox, je zde řešení pomocí VPN pluginu HOLA. Po jednoduché instalaci lze prohlížeč nastavit na UK server, následně se zdarma zaregistrovat přímo na stránkách ITV HUB. Přehrávač se ještě může zeptat na váš ZIP code, zde stačí použít jeden z platných UK zip codů. Poté již můžete sledovat ITV bezplatně.

Castingy pokračují již dnes od 21:00.

Budete sledovat novou řadu? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 34
1
yeey
Reagovat

Kouká někdo? :-)

2
Bedy
Reagovat

@yeey: Já si to zítra stáhnu a zkouknu zpětně… jak to zatím vypadá? :) Dobrý start nové sezóny?

3
yeey
Reagovat

@Bedy: Rek bych, ze jo :-)

4
VojtaP
Reagovat

@yeey: já se koukal a líbilo se mi to. Zatím se jim ty originální songy podařilo prodat. Jak u té skupiny, tak u Grace skvělé. Hlavně zatím žádný zbytečně protlačený exot! *třikrát klepe na stůl*

5
yeey
Reagovat

@VojtaP: však neboj, to všechno přijde…:-D Byl to fajn start, až na ty reklamy. Mohla by to být fajn řada (není moc co překonávat po minulym roce), ty změny vypadaj zajímavě.

6
Nickman
Reagovat

Na ktorej českej alebo slovenskej TV stanici to tento rok vysielajú?

7
Patrik
Reagovat

@Nickman: bohužel žádná cz nebo sk tv to nedává

8
yeey
Reagovat

Super první epizoda. Grace mi připomíná Ellu Henderson, myslím, že bude jednou z favoritek, škoda, že ji bude (ne)mentorovat Sharon. Holly má velký potenciál (hlavně se líbit Vladovi:-). Jack and Joel byli taky skvělí, takhle bych si skupiny představoval, ne otravný boybandy. Anthony Russel je sice podivín, ale fakt mě dojal. Sam se songem z šedesátek má super hlas a odzbrojující osobnost, přítelkyně se, myslím, má čeho bát :-D Kayleigh s tetováním Simona velmi příjemně překvapila a Sharon jí to s těma kilama navíc řekla dobře. Rak-su byli dobrý, ale můj šálek čaje to není.

Fakt solidní start, takhle by to šlo. Obávám se, že to ale neudrží.

9
VojtaP
Reagovat

@Nickman: Přidal jsem na konec článku návod, jak sledovat ITV. Snad se bude hodit (i pro ty, co doteď používali Filmon). :)

10
DJ Vlado
Reagovat

Z prvního dílu to u mě vyhrály poslední dvě holky – Holly a Grace :-) Holly má imho obrovský potenciál (hh. yeey, tys mě trefil :-D) a myslím, že může v soutěži hodně vyrůst, jen bych si představoval trochu jiný repertoár, Alicia byla na její hlas přece jen moc „americká“, raději bych ji slyšel v něčem víc „evropském“ (moc se mi líbí např. v tomhle: https://m.youtube.com/watch?v=7x-XvuD0wvg, místy mi v tom připomíná Enyu) :-) Grace je něco mezi Dianou a Ellou, takže myslím, že má minimálně finále jisté, jen se obávám, co s ní (i s Holly) udělá Sharon :-/ Anthony byl rovnež výborný, ovšem obávám se, že Louis ho přes boybanďácké typy do finále nepustí :-/ Jack & Joel patří mezi skupinami k těm zajímavějším, pročež by měli patřit minimálně do užšího výběru pro finále :-) Celkově to byl slušný start, tak snad se to nezvrhne v tragikomedii jako vloni :-)

11
Monika
Reagovat

Holly je krasna holka i z meho pohledu, prirozena, oci jak studanky, vubec na Britanii celkem ukaz. Pevecky ale slaba jak cajicek, hlasek jak konipasek, spousta afektu v projevu, kdyby nevypadala jak vypada, neverim, ze byste ji panove fandili :-))) Myslim si, ze ani nepostoupi do finale, bude-li silna sestava letos.

12
Monika
Reagovat

Ja to mam takhle, pro me osobne jedna soutezici utekla ostatnim na cele care. Byla to Kayleigh, krasne zazpivane, silny hlas, emoce, velmi prijemny zazitek. Bohuzel to kazi vizual, s timhle se do showbyznysu nechodi a ubira ji to hrozne moc bodu. velka skoda v jejim pripade, byla by to ma prozatimni favoritka. Dale me zaujal Anthony, zvlastni typek po vsech strankach, skryva v sobe dost tajemna, bohuzel vizualne vypada jak hloupej Honza uplne mimo mainstream a hvezdy showbyznysu, takova trochu ztracena existence prosadit se. Treti kdo me zaujal je Sam, skvela vizaz, produkt co se perfektne prodava, vyrazny typek, imho nejjistejsi adept prvniho dilu na finale, musel by to fatalne pokazit, aby nepostoupil do zivaku. Spatna neni ani Grace, ale na zadek jsem si z ni nesedla, prijde mi dost tuctova.

13
yeey
Reagovat

SPOILER!! – koho zajimá TOP 24, tak zde: https://www.mjsbigblog.com/x-factor-uk-2017-top-24-spoilers-6-chair-challenge.htm

Už jsme videli 5 z 24, nikoho od Nicole.

14
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: Grace je snad natolik svébytná, že Sharon nebude potřebovat. Navíc Sharon bude stejně zase pořád v LA :-) Ona to podle mě svým koním ani tak nekazí, ona na ně jen se*e :-DD To spíš kluci se musí mít na pozoru, i když minule to s nima Louis celkem zvládal. Celkově ale možná tu roli porotců přeceňujeme, doopravdy se nějak „stará“ asi jen Nicole.

15
Monika
Reagovat

Dik za spoler. prijde mi, ze nejslabsi kategorii ma letos Nicol a nejsilnejsi Louis.

16
Bedy
Reagovat

Tak za mě 1. díl fajn návrat… bylo tam pár nadějných talentů… uvidíme co bude dál :).

17
Jindra
Reagovat

Ahoj, prosím o radu, nainstalovala jsem si HOLA, zaregistrovala se na ITV, ale nejde mi to spustit..pořád se ptají na postcode, dávám ho tam, ale ptají se furt dokola..někdo pomoc? :) Díky Jindra

18
VojtaP
Reagovat

@Jindra: zkus jeden z této stránky https://www.doogal.co.uk/UKPostcodes.php. Pak by to mělo jít. Ještě možná je potřeba mít povolené cookies.

19
Jindra
Reagovat

@VojtaP:
Mám ho z týhle stánky..zvláštní je, že jiný pořady na ITV mi přehrávat jdou, jenom ne ten x-factor…:(

20
VojtaP
Reagovat

@Jindra: stream mě funguje, právě ho sleduju. Pokud myslíš archiv, tak ten jsem nezkoušel.

21
yeey
Reagovat

No tak dneska je to zase spis na tu vtipnejsi notu :-D

22
VojtaP
Reagovat

@yeey: Alesha by tam ale mohla zůstat klidně místo Sharon až do konce… :D

23
Jindra
Reagovat

@VojtaP:

Nejde mi ani live ani archive, ale jenom na tom ITV, na ITV 2, ITVBe atd. to jde normálně, tam po mě code nechtějí. Záhada..

24
yeey
Reagovat

@VojtaP: Nebo ještě líp místo Louise :D Alesha s Nicole by se asi dost třískaly, už takhle nebylo lehký je od sebe na první pohled rozeznat :-DD Jedno se musí nechat, že Nicole s Sharon spolu fungujou dobře a jsou určitě nejsehranější dvojka ze všech porotkyň.

25
Ivka
Reagovat

Bude sa dať pozerať X Factor aj v telke? Po minulé roky som to pozerávala v telke.

26
J
Reagovat

Zatial to nesledujem tak nazivo. Pozrela som si videa a zatial svojho favorita nemam. Nebude nahodou GRACE tohtorocnou „chosen one“? Zaujimava je, ale na zaklade jednej piesne si ma zatial neziskala. Uvidim, co nam este ponuknu. Najviac mi je luto chlapcov. Ak sa aj niekto zaujimavy dostane do finale, Louis to urcite svojim mentorovanim vsetko pokazi, za predpokladu, ze do finale posle najlepsich chlapcov. Ohladom chlapcov sa obavam aj zasahov zo strany produkcie. Ak je tohto roku v plane vitaz – dievca, tak nejake vyrazne osobnosti chlapcov do finale nepustia, aby nahodou neohrozili predpokladanu vitazku. Preto som sa rozhodla, ze nazivo to zacnem sledovat az od live show, aby som neutrpela sok.

Inak velmi by ma zaujimalo, ci ma Simon az take rozhodujuce slovo v tejto show. Iste stoji na cele SYCO, ale v januari odpredaval akcie. A ma ich podstatne menej. A tym padom aj slabsiu poziciu, SONY ako vacsinovy akcionar si tam uz moze viac presadzovat svoje zaujmy. Zaujimave bolo aj to, ze Matt podpisal zmluvu s RCA, co si myslim je pre Matta ovela lepsie nez keby podpisal so SYCOM. Mozno by po roku dostal vyhadzov. Kym v RCA sa moze udrzat. Rozmyslala som nad tym aku hudbu by ponukala napr. Louisa Johnson, keby namiesto so SYCO MUSIC podpisala zmluvu s RCA. Kym v X factore to bola soulova kralovna, dnes spieva komercny pop.

27
Bedy
Reagovat

Tak mám za sebou i 2. díl… ten sobotní se mi tedy líbil víc… i na talenty… ale stále je to zatím nadprůměr, dobře sestříhané, žádní „exoti“… jen tak dál :)

28
DJ Vlado
Reagovat

Z druhého dílu mě hodně zaujali dva lidi:

Lloyd Macey – konečně pořádný chlap v té záplavě šampónků (jen ten účes by měl změnit, k jeho vypracovanému tělu se účes á la Brandon Walsh z BH90210 totálně nehodí) :-D hlas má pěkně sytý a skvěle pracuje s dynamikou, navíc se mi líbí, že falzety používá jen jako koření, ne jako základ písně :-) Lloyd bude mezi kluky určitě můj favorit :-)

Nicole Caldwell – skvělý chraplák, zajímavá osobitá verze Purple Rain, oproti které se slečna Hujerbusová :-D, pardon Holá, může jít se svým podáním zahrabat :-D

Kdo mi naopak moc nesedl, tak to byla Georgina, která má sice slušný (takový klasický gospelový) hlas, ale její projev je na úrovni Pappové, tak doufám, že z ní nebude letošní Honey G :-D

29
Mirek
Reagovat

Dobré odpoledne, mohl bych se jenom zeptat, jestli i letos bude někdo vydávat rekapitulace k x factoru. Předem děkuji za odpověď.

30
Bedy
Reagovat

@Mirek: Myslím, že rekapitulace budou až u živých kol :)… ale nevím jak to bude Vojta stíhat :)

31
VojtaP
Reagovat

@Mirek: právě jsem rekapitulaci vydal. Jen to bude asi letos u castingů spíše nepravidelně, články s videi ovšem chybět nebudou.

32
Krono
Reagovat

Zdravím, otázka možno troska mimo. Ale nemá niekto v plane robiť titulky? Minulý rok to bolo vysielané na joj a boli k tomu vždy titulky. Dá sa to samozrejme aj bez tituliek, ale niekedy mi nejaký vtip ujde a to ma mrzí.

Dik

33
ellie
Reagovat

Caute, neviete nahodou ci to budu vysielat v tv? po minule roky to vysielala Tv joj, tak ci nahodou nemate nejake info. Vdaka

34
Michaela
Reagovat

@yeey: Kde je mozne to sledovat zpetne? Diky.

Přidat komentář