Panáček v reality show

Británie má Talent 2016: 1.casting: Kdo si ukradl show pro sebe? (rekap+video)

11. Duben 2016 | napsal(a): | reality show: Británie má Talent, Got Talent

Alex Magala

V sobotu začalo na britské televizní stanici ITV desáté hledání národního talentu v soutěži Británie má Talent. Show dorazila znovu ve skvělé formě, má parádní vystoupení a hlavně se člověk pobaví. Kdo válel v prvním castingovém díle?

Postoupili:

Vitaly

Vitaly otevřel celý desátý ročník a v jeho vystoupení se sešlo všechno, co mám na téhle show rád. Britové si prostě umí dělat ze všeho legraci, nikoho nezesměšní a vše si užívají a prostě se baví. Vitaly show zcela určitě nevyhraje, ale řádně pobavil.

Elite Squad Royalz

Dětská taneční skupina vsadila na národní kostýmy a to se jí vyplatilo. Vidět trsat Královnu, to byla zajímavá podívaná. Tanečně tanečnice sice neudělaly díru do světa, ale jednoznačně zapůsobily na efekt.

The Togni Brothers

Bratrské duo ovládající cirkusovou akrobacii se na pódiu taky moc dlouho nezdrželo, ale dle mého dokázali zanechat kladný dojem. Takové žonglování s tělem jsem ještě neviděl. Byť ukázali jen jeden prvek, tak ten ale stál za pozornost. Efektní vystoupení.

George Kavanagh

Nejvíce byly v prvním díle zastoupeny děti. George byl našlapaný a odhodlaný od prvních vteřin a hned laškoval s Davidem. Přišel jako stand up komik a docela mu to šlo. Jeho vtípky byly čím dál tím lepší. U těchto vystoupení je nejdůležitější, aby vystupující zvolil vhodný materiál k prezentování. Mně by se třeba líbilo, kdyby takové dítě vtipkovalo o dospěláckých věcech, třeba o aktuální politické situaci atd… To by bylo terno, akorát nevím, jak by to udýchala britská konzervativní veřejnost.

Paisley Kerswell

Nevím proč, ale tahle slečna mi byla od prvních okamžiků nesympatická. Dle mého sršela až moc velkým sebevědomím, které vůbec nekorespondovalo s tím, co předvedla. Myslím si, že v Got Talentu už bylo k vidění mnoho lepších dětských tanečníků. Paisley mě vůbec nezaujala a popravdě toho moc nepředvedla.

Trip Hazard

Myslím si, že dalšího tancujícího psa Britové nechtějí. Po skandálu z loňského roku, na který mimochodem Simon trefně narazil, když se ptal, jestli bude vystupovat vážně jenom jeden pes, a po dvou vítězstvích čtyřnohých mazlíčků si myslím, že tenhle hafík na vrchol nedosáhne. Navíc se zdá, že chlupáč umí jen jeden trik a z toho bude čerpat celou dobou. Řekněme si na rovinu, tohle bylo slabé vystoupení.

Nicholas Bryant

Nicholas možná na první pohled vypadal jako podivín, ale po jeho vystoupení věřím, že je velmi chytrý muž s vytříbeným hudebním sluchem. Vystoupení se rozjíždělo pomalu, ale pak se šláplo do plynu. Nebudu vás připravovat o překvapení. Jen podotknu, že postup je sice zasloužený, ale co bude dělat v dalším kole? Všechen moment překvapení vypotřeboval na castingu.

Darren Altman

Darren je imitátor. Jeho snem je se tímto řemeslem živit, a proto jde do show Got Talent, aby si ho splnil. A nevedl si špatně. Předváděl řadu britských osobností a soudě podle reakcí diváků a porotců to stálo za to. Vzal si na paškál jak Simona, tak i moderátorskou dvojici. V našich končinách zřejmě podobné vystoupení tolik nedoceníme, protože nejsme úplně znalí britské kultury, ale na domácí půdě může Darren bodovat. Darrenovi se ještě daří k slovnímu projevu přidat i výborné grimasy a dokáže pobavit i výrazem, nejenom slovem.

Beau Dermott

12letá, kapku nervózní slečna si přišla do Talentu také splnit sen. Či se minimálně vymanit z každodennosti. Beau měla s sebou celou rodinu a všichni ji drželi palce při zpívání muzikálové písničky Defying Gravity. Jen co se rozezněla hudba a Beau začala zpívat, tak jsme mohli pozorovat, že na pódiu ožila a najednou jsme viděli úplně jinou slečnu, která nebyla zakřiknutou myškou, ale probudila k výbornému pěveckému výkonu, ke kterému přidala i mnoho výrazových prostředků. Písnička ji skvěle hlasově sedla a rozhodně bych její šance nezatracoval. Pokud jí budou v dalších kolech dávat podobně hlasově sedící písně, tak by mohla pomýšlet na finále. Navíc vystoupení Amandu natolik zaujalo, že zmáčkla Golden Buzzer a Beau poslala rovnou do semifinále. Britové znovu potrdili, že umí famózně vychytat kouzlo okamžiku Golden Buzzeru.

Alex Magala

První díl uzavřel dnes už světoznámý Alexandr Magala. Já si ho pamatuji z Amerika má talent z roku 2013. Tam také předváděl podobné šílenosti. Byl i ve francouzské, ukrajinské a ruské verzi Got Talentu. Ale ti Britové to prostě umějí podat, nastříhat a celkově i porota vystoupení dodala ty pořádné grády. Alexandr předváděl minimálně dva šílené kousky, kde tuhla krev v žilách. Ač jsem ho znal, tak jsem při vystoupení ani nedutal. Parádní vystoupení na závěr prvního dílu. Toto vystoupení se dá atmosférou a vším řadit k tomu nejlepšímu, co jsme za deset let viděli, i když je to profík. Myslím, že semifinále má minimálně zajištěné.

Nepostoupili:

Tancující Čarodějnice

Nemám nic proti postarším ženám, ale tohle trio břišních tanečnic působilo velice děsivě.

Star Wars zelenina

Každý rok si říkám, že mě nic nepřekvapí, ale Britové mají vždy něco v rukávu. Představovat zeleninu ve Star Wars stylu, to jsem opravdu nečekal.

Elvis rotuje v hrobě

Hudba z jiné galaxie

Peter měl určitě dobrý nápad, ale ty zvuky a jeho zpěv je sotva tak poslouchatelný, jako interpelace v české poslanecké sněmovně.

TOP 3 nejlepších čísel

1, Alex Magala
2, Beau Dermott
3, The Togni Brothers

Hodnocení prvního castingového dílu

Talent ve sledovanosti sice nepřekonal předchozí dva ročníky, letos odstartoval s 9,6 milionem diváků, ale podrtil finále Hlasu Británie o více jak čtyři miliony diváků. Show tak ovládla sobotní večer a může být spokojená.

V hodnocení si musíme říci několik podstatných faktů, které považuji za důležité. Zaprvé si musíme uvědomit, že soutěžící berou vystupování v show jako prestižní záležitost. Zadruhé, po deseti letech a tolika světových mutací je těžké najít něco neokoukaného, takže těžko nám někdo sebere dech něčím originálním. Jde hlavně o formu, jakou to bude předvedeno, jde hlavně o efekt a to Britové zvládají absolutně nejlépe. A zatřetí, k soutěži nesmíte přistupovat jako k ultra vážné soutěži, ale musíte si uvědomit, že je to hlavně show a zábava na efekt. Akor u Britovů v této show platí ten hlavní aktuální dojem, jaký vystupující právě udělá.

V prvním castingovém dílu byla dvě výborná čísla. Beau a Alex si celý díl ukradli pro sebe. O nich dvou mluví aktuálně celá Británie (v dobrém slova smyslu) a co na plat, že Alex je kovaný profík. Jeho vystoupení bylo perfektně natočené a vygradované, včetně reakcí porotců a diváků. Další obří plus je porota. Ta je zpět také v excelentní formě a nemůžu se jich nabažit. Celkově jsem s prvním dílem nadmíru spokojený a bavil jsem se celou hodinku a těším se na další díl.

Co vy? Kdo se vám líbil nejvíce?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Británie má Talent, Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Ludvik
Reagovat

Nejvic se mi libil Nicholas Bryant, chlapek s mecem je blazen ale taky dobre, Amandin Golden buzzer me teda nenadchl, celkem zbytecne vyuzity… ostatni takove prumerne dobre, Britanie urcite jeste nejake ty esa v rukavu skryva! :D

2
Michal V.
Reagovat

ja bych tomu Alexovi tyhle kraviny zakazal… byl ale nejlepsi ofc.

Jeste jsem pak dohledaval o nem na googlu a koukl jsem se na vystoupeni z america got talent a tam me asi nejvic zaujalo, ze tam Howard Stern trochu leaknul, ze se Alex pri nacvicovani tehdy nepekne riznul, ze 2 dny nemoh jist, coz neni prekvapive vzhledem k tomu kam a jak si ty mece strka, ale je videt, ze je to opravdu ale opravdu nebezpecne a vubec nemam z toho pocit, ze by ten typek v tom mel pokracovat.

Profik neprofik…ten se jednou pri tom zabije…

3
Willandraify
Reagovat

Prvni dil byl fajn..Nevim ale zda zvladnu znovu koukat na Alexe, na me to bylo az moc nebezpecne..
Jinak vcera jsem zjistila, ze Simon porotcuje taky v letosnim americkem talentu misto Howarda..Se asi nalita :D

4
Monika
Reagovat

Podle me take zcela zbytecne vycerpanej golden buzzer, ta Amanda me celkem stve, ze se necha casto nadchnout pro takovou blbost. Jako slecna nezpivala zle, klidne muze jit az do finale, ale zas tak hvezdne to nebylo. Ja moc nemam rada show jako predvedl Alex, ne proto ze bych se bala, ale docela se u toho nudim, tenhle typ zabavy me nebavi. Navic toho moc neukazal, jen premety s mecem a jeden prvek na tyci, zbytek byl prumer co zvladne kazdej polykac mecu. Do dalsich kol uz vymizi efekt prekvapeni, nebude mit co ukazat imho a bude se dost opakovat, jeste prida mozna ohen. Ja bych se ani nedivila, kdyby se nedostal do finale.

5
VojtaP
Reagovat

Alexe jsem před tím neznal, jeho vystoupení bylo ovšem skvělé. Při sledování jsem snad ani nedýchal, je to prvotřídní blázen, jednou mu to nevyjde a je po něm. Ten prvek nebezpečí je dobrá věc, ale příště se bude muset doslova rozčtvrtit, aby topnul sám sebe. :D
Co se týče Beau, tak mě také moc nezaujala. Má dobrý hlas, na to, že tuto píseň normálně zpívají kalibry jako Idina Menzel nebo Lea Michele, tak se s tím poprala s úctou. Nějak jsem jí to ale nevěřil, bylo to takové moc akademické. Je zkrátka moc mladá a zpívá písně pro „paní zpěvačky“. Amanda mohla GB použít líp, nicméně sestříhané to bylo zase na vysoké úrovni.
U Nicholase a spol. hodně pomohl ten moment překvapení, hned bych to ovšem nezatracoval. Na vítězství to asi nebude, ale i tak můžou zprostředkovat aspoň pěkný hudební zážitek, když to dobře vymyslí.

Reagovat

Ono je těžké, aby dnes zpěvák v talentové soutěži zaujal. Tyto show běží někde od roku 2002 a po 14 letech hledat originální hlas je dost obtížné. Ale čas od času někdo nadchne. Amanda děti miluje. Navíc i jako muzikálová zpěvačka měla pochopení pro obtížnost písně. Dál si i taky myslím, že z toho bude zase dobrej viral pro tisíce holek po celé Británii, které k ní budou vzhlížet, shlédnutí na youtube naskakují jako houby po dešti. Ale u těch porotců v BGT je to tak nějak vždycky jasné, jaké číslo si vyberou. Amanda jede na city, Simon jde seriozní cestou obchodníka, Alisha nejspíš hledá tanečníky, moderátoři mají závěr širší a David to vždycky zabije nějakým looserem. :-D A jak řekl Vojta, i když to není nic extra talentového, tak produkce tomu prostě dá skvělou formu. Koukal jsem na Golden Buzzers po světě a nikde to není tak dobrý jako na Ostrovech. Možná v arabských zemích to bylo ještě dobrý, ale tam se u toho stojí, brečí, strašně mluví a až pak to zmáčknou.

Co se týče Alexe… Má toho v rukávu dost, je jen otázkou co vytáhne dál. Myslím, že do semifinále se podívá, ale finále bych mu taky moc nepřičítal, to by se musel snad fakt rozčtvrtit. :-D Mě spíš překvapilo, že ho Britové přijali. I když vědí, že už byl všude možně, tak ho ale berou a z jeho vystoupení jsou totálně paf. Co mám známé na Ostrovech, tak tam se téměř nemluví o ničem jiném než o Alexovi a Beau. Jede to všema sociálníma kanálama.

Jak jsem psal v článku. Extra talent nehledejme, ale bavme se. :-)

7
John Fortytwo
Reagovat

@Merťas: budeš mít čas sepsat rekap k minulému dílu?

Reagovat

@John Fortytwo: Zdravím, už na něm dělám. Za pár minut vyjde.

Přidat komentář