Panáček v reality show

X Factor UK 2016: Kdo opouští loď a kdo budou členové nové posádky?

1. Březen 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

x-factor-2015-judges

Pomalu ještě ani nedopadly na zem konfety po korunování zatím poslední vítězky Louisy Johnson a na Ostrovech už se rozběhly přípravy dalšího ročníku X Factoru. V současné době zároveň probíhají jednání Syco a ITV a podle deníku The Sun na spadnutí dohoda, kdy bude X Factor společně s Britain’s Got Talent prodloužen do roku 2019. Nic ovšem zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Již 13. série začne koncem srpna a už se ví, kdo se jí z aktuálního obsazení nezúčastní. Podrobnosti najdete uvnitř článku.

Kdo odešel?

Jako první letos oznámil svůj odchod Nick Grimshaw, rozhodl se tak sám, a to pouze po první řadě, kde měl možnost mentorovat. Nick, který z počátku nebyl diváky přijat úplně vřele, svůj přínos a zkušenost ohodnotil velice kladně. Podle něj jde o zkušenost, která se naskytne jednou za život. Svou účast si užil a už se těší, až bude show sledovat u televize s miskou Kari. což dosud nemohl. Zbytek panelu o své budoucnosti zatím mlčí. Rozhodování a námluvy hvězdné poroty by ovšem měly začít již brzy, veřejnost se poté informaci dozví před začátkem natáčení castingů.

Někdo je měl rád, někdo ne, bohužel se nevrátí také moderátorská dvojice Olly Murs a Caroline Flack. Olly svůj odchod odůvodnil tím, že se chce naplno věnovat zpěvácké kariéře. Chystá nové album a chtěl by mu věnovat 100 % svého času, stejně jako vystupování. Pouze několik hodin poté svůj odchod oznámila také Caroline Flack. Caroline byla (s malou přestávkou) dlouholetým členem týmu, rozhodování pro ni tedy nebylo jednoduché. Svou novou roli v hlavní show si však maximálně užila. Caroline byla již po Nickově odchodu terčem spekulací o případném odchodu, kdy měla údajně přijmout nabídku na obnovený muzikál Chicago v londýnském West Endu. Tato informace však potvrzena nebyla a sama Caroline prohlásila, že zůstává v ITV, v létě ji čeká natáčení již druhé řady reality show Love Island.

Odchody neproběhly pouze před kamerou, ovšem i za ní. Z ITV odešla dlouholetá vrchní producentka Elaine Bedell, která měla na starosti právě X Factor, Britain’s Got Talent a neméně úspěšného „survivora pro celebrity“ I’m Celebrity… Get Me Out Of Here! Pro ITV vytvářela tyto úspěšné show 7 let. Společnost Syco si pro sebe ulovila šéfa britského The Voice, čili show, která se také od příštího roku stěhuje na ITV na celé 3 sezóny a chystá se také spinoff The Voice Kids. Tim van Rongen spolupracoval na tomto formátu nejen v Británií, nýbrž také v Číně, Německu, Francii a Itálii. Pry Syco bude Tim dohlížet na výrobu a hlavně vývoj jejich stávajících formátů. Přinese nová krev do Syco a jejich show více lepších nových nápadů?

Kdo bude porotcovat a kdo moderovat?

Kolotoč nekonečných spekulací se letos s odchodem tří hvězd rozjíždí mnohem dříve. Na Nickovu židli má údajně znovu usednout Louis Walsh, který by se tak vrátil po roční pauze, samozřejmě s větším platem. Nic nepotvrdil ani nevyvrátil Louis Tomlinson, člen skupiny One Direction, který se na červeném koberci při Brit’s Awards nechal slyšet, že by nabídku nejspíš přijal, kdyby přišla.

Své místo má s největší pravděpodobností jisté pouze Simon Cowell. Nejvíce na roztrhání je Rita Ora, ta právě dokončuje svoje druhé album, k tomu všemu údajně dostala nabídku místa v porotě X Factoru i The Voice. Pro kterou nabídku se Rita rozhodne, jestli vůbec pro nějakou, je ještě ve hvězdách. Ve hvězdách je také budoucnost čerstvě rozvedené Cheryl. Touhu obsadit jedno z křesel měl také vyjádřit zpěvák Craig David a na návrat je také připravená Mel B. Kdo nakonec v panelu usedne se dozvíme nejspíš v červnu před začátkem natáčení.

Zatím největší zástup jmen visí ve vzduchu ohledně uvolněného moderátorského postu. Podle médií by se měl po roční pauze vrátit Dermot O’Leary, který by jako bonus dostal (kromě enormního zvýšení platu) od ITV k moderování novou páteční show o vaření. Kromě jiného se také spekuluje, že by Dermot neuváděl show sám, nýbrž s partnerkou. Nejnovější drby mluví o americké tanečnici a zpěvačce Ashley Roberts, která se již objevila sobotní show Anta a Deca. Dermot ovšem nemá moc podporu u bookmakerů. Podle nich je favoritkou na roli moderátorky rádiová hvězda Fearne Cotton a v těsném závěsu za ní osvědčená irská moderátorka Laura Whitmore nebo hvězda Big Brothera Emma Willis. Emma by potenciálně mohla moderovat se svým kolegou z BB Rylanem Clarkem, finalistou 9. řady X Factoru. Vysoko v tabulce je také Reggie Yates, bývalý moderátor The Voice. Další spekulace také hovoří o Stevu Johnsovi, moderátorovi 1. řady amerického X Factoru a moderátorovi končícího American Idolu Ryanu Seacrestovi. Kdo z nich to bude? Nebo to bude někdo úplně jiný? Necháme se překvapit.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Ludvik
Reagovat

Ja doufam ze Cheryl a Rita zustanou, ty me na lonskem X Factoru bavily nejvic, od zacatku do konce.

2
libena
Reagovat

k porotě – holky z minulé poroty si sedly, proto bych je ani neměnila, jsou obě fajn. přesto mi chybí mel b, ale ta s cheryl nefungovala. škoda. za chlapy bych brala klidně zpět garyho, ale ten se simonem taky nejde. jak by mu to šlo s mladým tomlinsonem nevim, i když simonovi už pomáhal v judges houses. určitě by získal mladší publikum. já bych ráda v porotě přeci jen viděla někoho zralejšího – třeba robbieho :-)
louise walshe prosím nevracet zpět…ten už je přezrálý.
komentátoři – no nejlepší samozřejmě dermott a nevadili by mi ani olly s caroline (i když ti teda už řekli nee), sranda by byla s rylanem – a co kdyby byl navíc gary v porotě :-))))))) ryan seacrest je best, ale že by lítal z ameriky každý týden na přenosy???? to se mi nezdá.
za holky emma – ale ta teď uvádí voice (zrovna koukám na live přenos), takže si myslim že to nepůjde.

3
Ludvik
Reagovat

@libena: Krome Voice Emma jeste uvadi 3x do roka Big Brother (1x normalni serii, 2x celebrity) navic konkurzy se s letni serii Big Brothera prekryvaji. Rylan je taky soucasti BB tymu, uvadi Bit On the Side.

4
libena
Reagovat

tak moderátor se už naštěstí vyřešil :-)
vrací se dermot o´leary – jupí :-)

http://www.itv.com/xfactor/dermot-oleary-returns-as-host-of-the-x-factor

no a pro úplnost – emma willis bude co nevidět rodit – gratulace

5
Johnie
Reagovat

It does happen with novels. Now you have things like “Pride and Prejudice and Zombies” and “Sense and Sensibility and Sea Monsters”, not to mention whole series of books that take classics and respin them, usually marketed at kids. “Peter and the St1aratchers&#822c; comes to mind.

Přidat komentář