Panáček v reality show

Louisa Johnson, vítězka X Factoru UK 2015 a její cesta soutěží! (glosa + video)

19. Prosinec 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

louisa

Minulou neděli poznala Velká Británie v pořadí již 12. vítěze prestižní pěvecké soutěže X Factor. Prvenství si pro sebe ukradla teprve 17 letá Louisa Johnson z anglického Essexu, stala se tak vůbec nejmladší vítězkou této pěvecké soutěže. Po šesti letech tak na Ostrovech opět zvítězila zástupkyně kategorie dívek. Louisa ohromila porotu i diváky nejen svým talentem, ale také krásou, charismatem a odhodláním. Nejen díky tomu a hvězdným výkonům byla Louisa favoritkou od samého začátku. Samotný Simon Cowell každý týden marně hledal další superlativy. Pojďte si s námi ještě jednou shrnout její cestu soutěží.

Casting

Bootcamp

Six Chairs Challenge

Domy porotců

Live show 1

Live show 2

Live show 3

Live show 4

Live show 5

Live show 6

Grandfinále

Shrnutí

Jak jsem již napsal v úvodu, Louisa byla favoritkou start-cíl, přestože úroveň talentu byla letos vysoká, Louisa hrála celou dobu vyšší ligu. Osobně mě zaujala už na svém prvním castingu, zpočátku byla tak nervózní, že nemohla ani mluvit a následně se jí podařilo odpálit střechu arény a vytvořit skvělý moment. Postupně nabírala na sebevědomí a její odhodlání rostlo, postup do Live shows byl nevyhnutelný. Už první Live show naznačila, že se rodí potenciální velká hvězda. Během živých kol si Louisa na svůj účet připsala několik dalších jednoznačných touchdownů. Ve Finále už stačilo jen přeskočit poslední překážku v podobně dua Reggie ‚N‘ Bollie, kteří si rovněž získali srdce fanoušků svou zábavnou show, nicméně po stránce pěveckého talentu nijak neexcelovali. Britské publikum nakonec uznalo, že musí zvítězit ryzí talent. Louisa je jednoznačně právoplatnou vítězkou.

Šance Louisy na uchycení v showbusinessu jsou stejné, jako u kohokoliv, kdo vzejde z pěvecké soutěže. Jedno malé klopýtnutí už má za sebou, když se její vítězný singl nedokázal umístit na prvním místě v oficiální hitparádě, což odborná veřejnost dává za vinu hlavně samotnému výběru songu a faktu, že píseň ztratila celé tři dny oproti konkurenci. Možná si Simon konečně uvědomil, že vybrat pro vítěze další cover, i když působivý, nebylo v takové silné, rekordy lámající konkurenci jako Adele a Justin Bieber, šťastné rozhodnutí. O úspěchu vítěze ovšem vždy rozhodne až debutové album. Na tom Louisa začne pracovat začátkem příštího roku a jeho vydání bude očekávané nejspíše na podzim. Vše bude záležet hlavně na repertoáru, hitech a propagaci, silný základ Louise nechybí.

Jak hodnotíte cestu letošní vítězky vy? S X Factorem ještě nekončíme, společně se ještě ohlédneme za předchozí řadou v dalším speciálním článku, který vyjde v nejbližších dnech.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Lucas
Reagovat

Jo, taky zrovna koukám, že singl debutoval na 9. místě, to je hodně slabý :/ ale ani se nedivím, nechápu, kdo vybral tak průměrnou písničku

2
Monika
Reagovat

No vida, ze me to vubec neprekvapuje a predpokladam, ze to neni prvni klopytnuti, piskajicimu papinaku velke sance nedavam.

3
Luke
Reagovat

Nádhera…Já su tak šťastné…Opravdu paráda shlédnout celou cestu soutěží. Sem zvědavej na její album. Je to hvězda

4
VojtaP
Reagovat

@Lucas: písnička je to docela pěkná, jen ne tak výrazná jako předchozí singly. Myslim, že kdyby se nezměnily pravidla, tak se do top 5 dostane, přes Adele a JB by asi neprošla tak i tak. Možná kdyby to byl originál, těžko říct. Naštěstí ten vítězný singl nic neurčuje. Důležitější bude až vlastní debut.

5
Lucas
Reagovat

@VojtaP: Právě, když si vzpomenu na Hallelujah, Cannonball, Something I Need, Impossible, tak mi nakonec ani tolik nevadilo, že je to cover. Ale tahle písnička neměla na to se stát Nr. 1.

Každopádně pravda, těším se na první vlastní singl, snad jí napíšou něco hezkýho :)

6
Lucas
Reagovat

Jedinej, kdo měl originální song, byl Shayne Ward a i ten se stal Nr. 1 a byl jedním z nejprodávanějších singlů roku.. Škoda, že u toho nezůstali.

7
VojtaP
Reagovat

@Lucas: možná i jo, včera už byla na 3. místě, čemuž pomohly hlavně fyzické prodeje a streamy, které předtím neměla. Třeba by nedosáhla úplně na nr. 1, ale ten bronz by brala určitě, mít rovné podmínky. To by však finále muselo být už ve čtvrtek, čehož se třeba dočkáme příští rok, jestli se bude v rámci změn hýbat i s vysílacím časem.

8
Ludvik
Reagovat

Je škoda, že ta vítězná písnička nebylo Forever Young od Alphaville v nějaké upravené verzi. Možná by to bylo úspěšnější. Jinak i tahle písnička se mi líbí, už ji mám v playlistu na Spotify :D

Přidat komentář