Panáček v reality show

X Factor UK 2015: Láska a zlomená srdce ve 4. Live show! (rekap + video)

22. Listopad 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

louisa let it go

POZOR! X Factor můžete sledovat nově i se slovenskými titulky na JOJ PLUS. Pouze pár dnů po ostrovní premiéře se talentovaní Britové objeví i na Slovensku. Kdo má šanci stát se novou hudební hvězdou? To si už teď můžete přečíst v našem článku. Pokud se chcete nechat překvapit, tak sledujte X Factor, vždy v pátek ve 20:30 na JOJ PLUS!

Po týdnu je tu opět další víkend nabytý skvělými zpěváckými výkony. Britský X Factor pomalu a jistě míří ke svému velkému finále. Už jenom (bohužel) 4 týdny nás dělí od odhalení nového šampiona. Pro 4. Live show si produkce na finalisty přichystala další osvědčené téma – Láska a zlomená srdce. Tentokrát se také vrátil Flash vote, neboli bleskové vyřazování už v soutěžním večeru. Kdo si získal srdce diváků a potvrdil své místo v soutěži, a komu zlomená srdce zlomily vaz?

4. Live show – Láska a zlomená srdce

Ché Chesterman

Výběr: The Beatles – Yesterday

Minulý týden Ché celý večer uzavíral a nyní ho zase otvíral. Volba padla na slavné „Brouky“ a úpravu jejich Yesterday, kterou provedl Marvin Gaye. Jako vždy po pěvecké stránce nelze nic vytknout, v tomto je Ché velmi schopný a spolehlivý, jen bych ubral těch kudrlin. Úprava songu byla hodně originální, což ve výsledku může být i dvojsečná zbraň. S Yesterday je to podobně jako s Imagine od Lenona, diváci u těchto klasik nemusí nadbytek kreativity ocenit. Celkově mi vystoupení přišlo vhodnější spíš do klubu než jako start start sobotní show.  Takový nestrhující až ospalý úvod.

Anton Stephans

Výběr: Mariah Carey & Boyz II Men – One Sweet Day

Anton se samozřejmě mohl z tématu radovat, zvláště poté, co přežil Sing-off minulý týden. Opět tedy dostal příležitost ukázat, co umí nejlépe – balady. Velká emotivnost je v podstatě Antonův trademark, tady ovšem toho pláče bylo až moc. Z tohoto vystoupení mám podobný pocit jako u Ché, opět nic strhujícího. Zatím se show rozjíždí hodně pomalu. Nebýt pyrotechniky, možná bych zaspal. Nickovo hodnocení nebylo moc citlivé, když v podstatě označil Antona jako falešného. Relevantnější poznámka o tom, že Anton není zpěvák, který bude útočit na Radio 1, byla více na místě, avšak každému to bylo jasné od začátku, jen to nikdo doteď neřekl nahlas. Chápu, že se Anton cítil dotčený poznámkami, avšak agresivní reakce z jeho strany byla unáhlená, načež pak svých vlastních slov litoval.

4th Impact

Výběr: Christina Aguilera – Ain’t No Other Man

Po minulém týdnu, kdy Celina během live vystoupení málem zkolabovala, se holky cítí silnější a odhodlanější. Údajně se na nich podepsala vysoká zátěž a odloučení od domova. Holky opět vsadily na energickou píseň a udělaly dobře, protože se jim podařilo rozproudit zatím pomalý večer. Jako vždy silné hlasy, zpěv chirurgicky přesný a skvělá show. Holky vystoupení tentokrát prodaly na postoj a dokázaly tak vystihnout náladu písně. Nejdříve jsem si od 4th Impact přál slyšet baladu, ale v rámci tohoto večera jsem rád, že opět přinesly energii. Věřím, že příště už dostanou více prostoru se ukázat i z druhé stránky.

Lauren Murray

Výběr: Mariah Carey – We Belong Together

Lauren je příklad, jak dokáže někdo během soutěže vyrůst v osobnost. Na castingu díky nervům pomalu ani nezazpívala a nyní dává jeden sebevědomý výkon za druhým. Píseň sama o sobě na papíře vůbec nefunguje coby song do talentové soutěže, v reálu taky moc ne. Lauren dělala co mohla, než se song rozjel to šlo od nikud nikam. V rámci mezí dobrá práce, Lauren si opravdu může troufnout téměř na cokoliv, co jí Rita předhodí a vždy to spolehlivě dá. Její minulý výkon překonán nebyl, ale klidně může být spokojená, snad i klidná, co se týče vyřazování.

Mason Noise

Výběr: Nick Jonas – Jealous

V minulém týdnu se Masonovi podařil další comeback, když se dokázal vyhnout B3. Dá se říct, že sklízí plody Nickova dobrého mentoringu, kdy mu dává současné skladby, které Mason dokáže prodat, i když není ani zdaleka tak dobrý zpěvák. V této písni mu dělaly problémy hlavně falzety, kde zněl hodně nejistě a choreografie mu rozhodila timing. Mason však dělá dobře, že své nedostatky nedává najevo (pokud si je uvědomuje), v tomto případě je větší sebevědomí na místě. Ve srovnání s předchozími výkony však tyto nedostatky vynikly a Mason bude mít co dělat, aby se vyhnul Bottom 2, případně přímému vyřazení.

Louisa Johnson

Výběr: James Bay – Let It Go

Obávám se, že se budu už několikátý týden opakovat. Louisa dala další hvězdný výkon a to ani nestála na pódiu, nýbrž za publikem na balkónu. Další efektní úprava songu, tentokrát od objevu letošního roku Jamese Baye, opět nechyběla gradace a viditelné odhodlání. Louisa má neskutečný tah na branku už od prvního castingu a nepochybuji, že ho udrží. Snad to ocení i diváci a neusnou s hlasováním na vavřínech, jako se to stalo již několikrát v minulosti. Mám takové tušení, že i kdyby došlo na nejhorší scénář, tak Louisa zaujala natolik, že nemusí mít o svoji budoucnost strach.

Reggie ‚N‘ Bollie

Výběr: Fuse ODG / Walk The Moon – Dangerous Love / Shut Up And Dance

Mé tvrzení z minula o „přeskočení žraloka“ se potvrdilo. Reggie ‚N‘ Bollie vsadili na jistotu a v podstatě jedou na stejné vlně jako minulý týden a kvalita, která spočívala hlavně v jejich kreativitě a originalitě se vytratila a nahradil je čistý bizár. Tohle už byla opravdu úroveň alá Wagner. Je to sice stále zábavné, ale taky hrozně předvídatelné. Nastal čas, aby se RnB poroučeli. Slova o Grand finále z úst poroty nechápu.

TOP 3 podle VojtyP

1. Louisa Johnson
2. Lauren Murray
3. 4th Impact

Bottom 3 podle VojtyP

1. Anton Stephans
2. Reggie ‚N‘ Bollie
3. Mason Noise

Hvězdní hosté

Rudimental feat. Ed Sheeran – Lay It All On Me

Britská partička producentů, kteří si říkají Rudimental se proslavila před třemi lety singly Waiting All Night, Feel The Love nebo Free. Na jejich debutovém albu Home se podílely hvězdy jako Emeli Sandé, Ella Eyre nebo John Newman a album se vyšplhalo až na špici britské hitparády a rok na to bylo oceněno na prestižních Brit Awards. Před nedávnem Rudimental vydali nové album s názvem We The Generation, na kterém se opět objevují hvězdní hosté. Mezi nimi nechybí ani Ed Sheeran, současný britský interpret no 1. Singl Lay It All On Me se nese v pohodovém duchu a má velký hitový potenciál. Živé provedení se povedlo a ty 2 tuny konfet. Uklízecí četa nejspíš bude produkci nenávidět. :)

Vyřazování – Flash vote

Jak na začátku naznačili Olly a Caroline, jeden soutěžící opustí show již v sobotním přenosu. Během reklamní pauzy a vystoupení hosta měli diváci možnost hlasovat, po 10 minutách se hlasování zastavilo a byl čas na verdikt.

Pro zatím jsou v bezpečí (bez pořadí):

Lauren Murray
Ché Chesterman
Louisa Johnson
Reggie ‚N‘ Bollie

Olly a Caroline připomínají, že mezi trojicí 4th Imapact, Mason Noise a Anton Stephans se nachází jeden, který obdržel nejmíň hlasů. Ostatní dva nemusí být nutně v Bottom 3.

Nejméně hlasů během Flash vote obdržel Mason Noise, soutěž opouští bez možnosti záchrany. Hlasování pokračuje, kde skončilo.

Shrnutí 4. live show

Že bude Mason.v ohrožení se dalo čekat. Minule zafungoval Bottom efekt, tak bylo jasné, že se Mason příliš vysoko neodrazí. Jeho vypadnutí přímo tedy nebyl velký šok. Mason si podle mě nějakou cestu k posluchačům najde. Když zrovna nepohazuje mikrofony po jevišti, umí i docela dobře vystupovat. Hlasově je sice průměrný, ale to v dnešní pop music nehraje velkou roli, stačí dobrý song, viz Fleur. Maso má tu výhodu, že je stylově uchopitelný a v soutěži se prezentoval současnými písněmi, takže by neměl být problém ho prodat.

Otázkou je, kdo se propadne do Bottom 2 v druhé fázi vyřizování? V bezpečí podle mě není Anton, v ohrožení se může zjevit také Ché nebo 4th Impact, ale spravedlivý by byl propad RnB, což je ovšem k jejich včerejší pozici zlatého hřebu večera méně pravděpodobné. Každopádně to bude napínavé.

Result show

Společné vystoupení Top 6

Výběr: Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love

Hvězdní hosté

Nathan Sykes – All Over Again

Nathan dříve působil v boybandu Wanted, který v loňském roce ohlásil pauzu. Nathan se vydal na sólovou kariéru a za krátkou dobu se stihl se svým singlem Kiss Me Quick umístit v americké Dance Club Billboard Chart. Pro vystoupení v X Factoru Nathan vybral svou baladu All Over Again. Balada se povedla, sice nic co by více utkvělo v paměti, nicméně dobrá na poslech, vystoupení se světelkujícím piánem bylo také efektní.

Olly Murs – Kiss Me

Ollyho není třeba představovat. Jeden z nejúspěšnějších finalistů X Factoru vůbec a zároveň letošní moderátor show přišel představit nový singl Kiss Me. Píseň se nese na příjemné rádiové vlně, byla z toho hodně cítit inspirace zvukem 80. let. Velký hit, jako byl Troublemaker nebo Up z toho nebude, ale Olly se nemá zač stydět.

Vyřazování

Postupují do dalšího kola (bez pořadí):

Lauren Murray
4th Impact
Louisa Johnson
Reggie ‚N‘ Bollie

V ohrožení se ocitli Anton Stephans a Ché Chesterman.

Sing-off

Ché Chesterman

výběr: Alicia Keys – If Ain’t Got You

Anton Stephans

výběr: Bonnie Raitt – I Can’t Make You Love Me

Ché se poprvé propadl do Bottom 2, tak není divu, že se projevily nervy. Hlavně na začátku měl problémy s timingem, s podkladem se srovnal až v refrénu. Ché vytáhl všechny své silné zbraně a vysloveně „ječel“ o záchranu, teď vážně, jeho ječák je obdivuhodný, neměl by se však nadužívat. Anton už o přežití zpíval a předvedl opět svoji klasiku. Soudě podle Sing-offu Ché Antona přezpíval, a protože se Ché objevil v B2 poprvé, zasloužil by postup.

Rozhodnutí

Simon posílá domů Chého,
Nick posílá domů Antona,
Rita posílá domů Antona,
Cheryl posílá domů Antona,

Porota rozhodla, soutěž opouští Anton Stephans.

Hodnocení 4. finálového víkendu

Porota vybrala dobře. Od začátku tvrdím, že Anton je skvělý zpěvák, který do vystoupení dává celou duši, nicméně na výhru neměl vůbec potenciál a pral se s tím, co vlastně soutěž hledá. Neříkám, že nikdy nic nevydá, jen to nejspíš nebude cílit na rádio a hitparády. U Chého se jen potvrdily má slova. Doplatil na první pozici, nevýrazný výkon a přílišnou kreativitu vůči klasice. Ovšem čekal jsem, že jeho pozice bude u britského diváka, který má rád podobné typy, krapet silnější. Že by bylo letos všechno jinak? Raději to nechci zakřiknout.

Co se týče úrovně tohoto víkendu, tak ten minulý zatím nebyl překonán, což se může stát už v příštím kole. Příště nás čeká Jukebox a finalistům vyberou písničku diváci. Podle očekávání se už budou zpívat písně dvě, takže to bude velmi nabytý večer.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Katka
Reagovat

Lauren, spieva dobre, ale niečo mi na jej prezentácii piesne vadí, nedáva mi šancu sa s ňou stotožniť, stále mám z nej pocit, že sa kontroluje, možno to môže spôsobovať jej neustála gestikulácia ruky. Louisa, je celkom fajn, ale stále sa drží toho istého štýlu, len raz s MJ sa trochu odklonila a priznám sa, vtedy sa mi jej výkon nepáčil. Mala som pocit, že nestíha s dychom tanec verzus spev. 4 th impact, potrebujem už niečo iné, už je to obohratá platňa, to isté aj Reggie ‚N‘ Bollie. A Che ? Už nevládzem sledovať tú jeho klasiku s jačaním vo vysokých tónoch. Brrrrrrrrrr. A Anton ? Mne sa osobne páčil viac v B2 , precítil krásne spev, viem, že je to tradične jeho balada, ale pozrime sa aj na výber iných spevákov, nevidím u niektorých tiež zmenu. Takže????? Dúfam, že teraz pôjde ako prvý domov Che.

2
Miška
Reagovat

Anton se mi líbíl vždy a ráda bych ho viděla i nadále. Bohužel. Zato ze všech vystoupení RnB mi bylo až nepříjemně. Asi jsem divná, ale nechápu, opravdu nechápu jejich oblibu! Samozřejmě Lauren a Louisa nejlepší, ale hned na třetí místo jsem vždy řadila Antona,

3
yeey
Reagovat

tak dokoukano… Louisa totalni touchdown, ale ze totalni :-)) Lauren slabsi nez v poslednich kolech, ale stale super… No bohuzel se ji povedl nakej trochu nevybiravej vypad vcera pri vyhlasovani vysledku proti jedny slecne z 4th Impact, uz ji za to pranyrujou, trochu se bojim, aby to neohrozilo jeji sance, lidi sou na takovyhle veci (u kterych ale absolutne neznaji kontext) dost haklivi… Ucast Ché v sing-off mi potvrdila, ze to NENI zase tak tip pro Brity, oni proste potrebuji tu roztomilou tvaricku u kluku… on ji nema… takze je to preci jen spis pripad jako Paul minuly rok (a ten byl teda podle me mnohem lepsi)… ale nic proti nemu az tak nemam, ale dost se tim posilila pozice L+L a za to jsem rad:-))

4
Laikka
Reagovat

Spokojenost s vyřazováním, ať příště letí Che, R and B nebo klidně i 4th Impact co mě začínají nudit… Hlavně ať přežijí holky a hlavně Lauren, i když Luisa byla včera lepší

5
neznalek00
Reagovat

Zatím největší zklamání je pro mě Simon a jeho mentorování. Jako by si zkoušel na nechtěných ,,Over,, kolik toho lidi snesou. Jeho výběr písní v livkách naprosto neseděl k osobnostem a potenciálům jednotlivých zpěváků… . Jinak Anton proti Che předvedl paradoxně nejlepší svůj výkon. Souhlasím, že Che není pro britský trh, v Americe by to podle mě vyhrál. Jinak přeji vítězství Luise.

6
J
Reagovat

Dufam, ze nabuduce to odnesie bud CHE alebo to rozjuchane duo RnB. Vsetky dievcata su fajn. A Louisa by to mohla aj vyhrat.

7
Ludvik
Reagovat

Proč @Laikka: @neznalek00: Je to Louisa ne Luisa :DD

8
neznalek
Reagovat

Ludvik: :D…bylo to jak chřipka, nešlo to už na té klavesnici zastavit

9
Luke
Reagovat

Taak.. Twitter has spoken!..
4th Impact: Jackson 5 – I’ll be there
Che Chesterman: Adele – Hello
Louisa Johnson: Justin Bieber – Love Yourself
Reggie N‘ Bollie: Sientó – Whatch me (Whip/Nae Nae)
Lauren: Kygo ft. Conrad Sewell – Firestone
…………
Naprosto spokojenej jsem s výběrem u Lauren a 4th Impact.. chtěl jsem aby Che zpíval Runnin‘, ale asi bylo jasný, že mu vyberou Adele .. taky si myslím, že by mohl zabodovat, naprosto zklamanej jsem však s výběrem Louisy.. hrůza, měla zpívat Jealous od Labrintha .. :/ Reggie N‘ Bollie nekomentuju, už by mohli jít.. :D

10
VojtaP
Reagovat

@Luke: Já jsem s výběry víceméně spokojený. Do výběrů promluvila hlavně popularita Adele a JB.
4th Impact budou mít konečně baladu, i když jsem si představoval jinou, tak konečně můžou předvést naplno své hlasy, a to i individuálně.
Ché se buď na Adele vyseká nebo dá svůj nejlepší výkon, mezitím asi nic. Diváci i porota budou hodně srovnávat. Mít aktuální velký hit není vždy úplně výhra.
JB pro Louisu není zrovna soutěžní song, buď to vystřihne v původní aranži na pohodu a na postoj nebo by se z toho mohla udělat zajímavá akustická session.
RnB – no nevím, tohle už zklouzne do úplné absurdity.
Lauren – na Firestone se bude moct vyřádit a ukázat různé polohy, super výběr.

Jinak doufám, že druhý výběr taky půjde z toho seznamu a Louisa si stejně to Jealous dá. To je potenciální touchdown. Uvidíme ve čtvrtek…

11
Lucas
Reagovat

Taky doufám pořád v to Jealous. Teď to dal Cyrus v Austrálii úžasně :) je to fakt nádherná písnička

Jinak jsem zvědavej na to Love Yourself.. lidi tu písničku nějak milujou, asi to bude i tím, že ji napsal Ed Sheeran.. skoro všude je v TOP 10, i přesto, že to není singl

Přidat komentář