Panáček v reality show

X Factor UK 2015: Kluci a skupiny bojují o místa v domech porotců! (rekap + video)

12. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11317 w=615]

POZOR! X Factor můžete sledovat nově i se slovenskými titulky na JOJ PLUS. Pouze pár dnů po ostrovní premiéře se talentovaní Britové objeví i na Slovensku. Kdo se chce stát velkou popovou hvězdou? To si už teď můžete přečíst v našem článku. Pokud se chcete nechat překvapit, tak sledujte X Factor, dva díly za sebou, vždy v pátek ve 20:30 na JOJ PLUS!

Týden se s týdnem sešel a tak přinášíme další rekapulitaci z britského X Factoru. V minulém týdnu o židličky, které znamenají postup do další fáze, zpívaly holky. Rita opravdu neměla jednoduché rozhodování, většina holek předvedla hvězdný výkon, čímž nasadily vysokou laťku pro ostatní kategorie. V tomto týdnu těžký boj čekal kluky, pod vedením Nicka a skupiny pod dohledem Cheryl. Kdo se držel židle zuby nechty a kdo se na svém místě moc neohřál? Čtěte dnešní rekap a dozvíte se více!

6 Chairs Challenge – Kluci

Diváci měli za to, že nejlepší mentor pro kluky bude Nick Grimshaw!

Brodie Kelly

Výběr: Christina Perri – A Thousand Years

Brodie na castingu zaujal především Simona. Nejenže dobře vypadá, ale také obstojně zpíval, pravidla businessu mluví jasně. Brodie si tentokrát na pódium vzal místo kytary velkou trému a jak jinak se to na výkonu těžce podepsalo. Brodie měl problémy vůbec udržet tón a problematicky dýchal. Místy z něj šel pouze teplý vzduch. Simon by mu ještě šanci dal, ale Nick byl opačného názoru. Po tak špatném výkonu by se na židli ohřál jen do té doby, než by se místa naplnily. Brodie je mladý a příští rok se může zase vrátit ve stylu Monicy, mnohem vyrovnanější a zkušenější.

Postup: Brodie soutěž opouští…

Tom Davies

Výběr: Chris Brown – Turn Up The Music

Tom byl pěvecky marný už na castingu, těžko říct, jak proklouzl až sem. Tohle nemohlo skončit jinak.

Postup: Tom soutěž opouští.

Jordan Luke Gage

Výběr: Annie Lennox – No More I Love You’s

Simon to nemohl popsat líp, nuda, úplně bez chuti a bez zápachu. Jordanovi třeba chyběl jen efektnější song, jako měl na castingu. Ani Jordan si nesedne.

Postup: Jordan soutěž opouští.

Danny Sharples

Výběr: Chaka Khan – Ain’t Nobody

Danny zpíval, jak kdyby neuměl vůbec mluvit. Jeho zpěv nebyl vyloženě špatný, ale díky té výslovnosti působil spíš jako parodie. Na Nickovi je vidět frustrace a posílá Dannyho domů. Ještěže do finále projdou jen tři kluci, snad jsou ti dobří teprve na řadě.

Postup: Danny soutěž opouští.

Tom Bleasby

Výběr: Whitney Houston – I Look To You

Tom porotu zaujal svou originální barvou hlasu. Pro toto kolo si vybral velký slaďák od Whitney. Tom vůbec není šálek mojí kávy, jeho hlas je posazený příliš vysoko a osobně mi dělá problém jeho vystoupení doposlouchat. Jeho album bych nejspíš nevyhledával a v rádiu jeho písně přepínal. Ani si nemyslím, že to bylo tak skvěle zazpívané. Navíc má Tom x factor leklé ryby, tudíž i nulový hvězdný potenciál. Osobně bych Tomovi židli nedal.

Postup: Tom obsazuje 1. židli

Jamie Eldridge

Výběr: New Radicals – You Get What You Give

Zdá se, že Nickova sebranka začíná nabírat na kvalitě. Konečně přišel někdo, kdo nepodcenil výběr a své síly. Škoda toho krátkého úryvku, klidně bych obětoval kousek s Tomova „air timu“. Z toho mála, co jsme slyšeli zněl Jamie zajímavě. Nick to ocenil židlí.

Postup: Jamie obsazuje 2. židli.

Papasidero

Výběr: Christina Aguilera, Lil‘ Kim, Mya & Pink – Lady Marmelade

Papasidero chce evidentně být italská mužská verze Lady Gaga. Jde vidět, že vsadil vše na jednu kartu a to bizár, který si v určité míře britští diváci užívají. Hlas taky nemá vyloženě špatný, jen tomu zpěvu paradoxně chybí výraznější osobnost a vkus. Porotě se Papasidero líbí a Nick ho posílá dál.

Postup: Papasidero obsazuje 3. židli.

Simon Lynch

Výběr: Jess Glyne – Hold My Hand

Simon v soutěži dokázal, že si hravě troufne i na Beyoncé. Tentokrát si vybral letní hit od britské zpěvačky Jess Glyne, který si úplně předělal podle sebe. Simonova barva hlasu sice není nejoriginálnější, nicméně Simon se svým hlasem umí pracovat. Umí do něj promítnout své charisma, z kterého cítím i trochu tajemna, což bylo pro diváky vždy atraktivní. První klučičí hvězdný výkon, který si zasloužil židli, naprosto bez debat.

Postup: Simon obsazuje 4. židli.

Nathanael Landskroner

Výběr: Whitney Houston – I Have Nothing

Nathanael chtěl mermomocí v soutěži zariskovat. Čas je na to sice správný, ale hlavní je výběr. V tom Nathanael těžce minul a neskutečně přecenil své síly. Tohle byla trefa úplně vedle, tréma a náročný song vůbec nejdou k sobě, hvězdná pěchota hadr. Jestli chtěl Nathanael vypadnout záměrně, nemusel na natáčení vůbec chodit. Nickovo rozhodnutí nechápu.

Postup: Nathaneael obsazuje 5. židli.

Seann Miley Moore 

Výběr: Shirley Bassey – I Who Have Nothing

Seann působí od začátku jako úkaz. Jeho pěvecké kvality jsou nepopiratelné, což opět dokázal i nyní. Někoho takového, kdo udělá show a bude při tom sám sebou, soutěž určitě potřebuje, proto si myslím, že Seann směřuje přímo do live shows. Jediné co, tak bych ocenil trochu variability ve výběrech. Zatím to na mě působí jako čistě na efekt a drama za každou cenu a sklouzává tak do úplně jiného žánru. Pokud chce Seann mimo jiné ukázat, že se uplatní i v reálném businessu, tak by se měl naladit více na současnou vlnu a pracovat se současným zvukem. Vystoupení pak dostane jistě jiný nádech.

Postup: Seann obsazuje 6. a poslední židli.

Mason Noise aneb, jak si pohřbít kariéru, ještě před tím, než začala…

Výběr: mashup Justin Timberlake/The Weeknd/Blackstreet – Sexy Back/Earned It/The Fix

Mason už na bootcampu projevoval nezdravé sebevědomí, což nyní vyvrcholilo. Pěkně popořadě. Mason nejdříve předvedl po stránce show kvalitní vystoupení, zpěv možná trochu pokulhával, ale mělo to star quality. Porota i diváci byli nadšení. Mason se však potřeboval vyjádřit ke svému castingu, z kterého bylo odvysíláno jen 47 sekund, přičemž ostatní měli i 10 minut. Simon se právem ohradil a vyzval Masona, aby se omluvil, protože nemá právo urážet cizí práci. To Mason odmítl, protože on je hvězda a poskytuje zábavu, pustil mikrofon na zem alá Kanye West a odešel. Je to škoda, kdyby býval nebyl d*bil, mohl sedět na židli a třeba by se dostal i do live shows. Těžko říct, na čem si Mason tolik myslí. V hudbě zatím nic moc nedokázal, ale seběvědomí má tedy velké. I ta největší hvězda však musí mít trochu pokory a to se teprve Mason musí naučit. Škoda, že po tomto výstupu o něj seriózní vydavatelství nejspíš dlouho ani nezavadí.

Postup: Mason soutěž opouští…

Josh Daniel

Výběr: Emeli Sandé – Clown

Josh přišel jen potvrdit své kvality, ze své bezpečné zóny tklivých balad nevystoupil, tudíž se žádné překvápko nečekalo. Dobrá práce, nicméně trochu nuda. Místo si však v tom zmaru zaslouží.

Postup: Josh obsazuje 3. židli, Papasidero soutěž opouští.

Ben Clark

Výběr: Kodaline – All I Want

Ben je další, kdo přišel pouze potvrdit své kvality. Vybral si baladu od irské skupiny Kodaline. Pěkné a procítěné vystoupení, mezi kluky jsou sice výraznější a hvězdnější osobnosti, nicméně u kluků je třeba každé kvalitnější vystoupení ocenit židlí. Ben by klidně mohl být černým koněm soutěže, dokonce si myslím, že i britská veřejnost by ho ocenila. Nicméně vzhledem k tomu, že podobný typ (a dokonce jmenovec) loni soutěž vyhrál, tak budou pro Bena případné JH nejspíš konečnou. Uvidíme.

Postup: Ben obsazuje židli č. 1 a Tom soutěž opouští. Dav ovšem chtěl Toma zpět a tak to Nick přehodnotil a Toma vrátil do hry. Tom obsadil židli č. 5, Nathanael soutěž opouští.

Ollie Marland

Výběr: Charlie Puth feat. Meghan Trainor – Marvin Gaye

Ollie neměl cestu soutěží tak úplně předem vydlážděnou, bylo jasné, že po průměrném castingu a jen o něco lepším bootcampu musí přijít s něčím, co ukáže, že si místo v soutěži zaslouží. Ollie zatím předvedl svůj nejlepší výkon, byť to nebylo nic, co by mě osobně zvedlo ze židle, mezi kluky slušný nadprůměr. Ollie Nicka přesvědčil, že si židli zaslouží.

Postup: Ollie obsazuje židli č. 2, Jamie soutěž opouští.

Ché Chesterman

Výběr: James Brown – It’s Man’s Man’s World

Jako poslední kluk jde do boje Ché. Vybral si klasiku od Jamese Browna, která je též přezpívaná až na dřeň. Vystoupení to bylo opravdu dobré, s jeho soulovým hlasem by se dalo ve finále skvěle pracovat. Nicméně po stránce hvězdnosti se Ché řadí do stejné skupiny jako Tom, zkrátka tam ta hvězdnost není. Škoda, že jeho hlas nemá třeba Ollie nebo Jordan.

Postup: Ché postupuje a obsazuje Ollieho židli.

Postupujících TOP 6 kluků

Ben Clark
Ché Chesterman
Josh Daniel
Tom Bleasby
Simon Lynch
Seann Miley Moore

TOP 6 kluků podle VojtyP

1. Simon Lynch
2. Ben Clark
3. Seann Miley Moore

4. Josh Daniel
5. Ollie Marland
6. Jamie Eldrige

6 Chairs Challenge – Skupiny část 1.

Skupiny dostala poprvé ve své kariéře porotkyně na starost Cheryl.

Menn On Point

Výběr: Omi – Cheerleader

Přijde ještě někomu z vás song o roztleskávačce tak otravný, jako mě? Menn On Point však nelze zazlívat, že šli cestou současnou a zvolili velký letní hit. Jde poznat, že kluci nepřišli ohromit svým úžasným zpěvem, protože úžasný nebyl ani náhodou. Přesto mě to tak nějak bavilo, i přes ten výběr. Cheryl neváhala a ocenila vystoupení židlí.

Postup: Menn On Point obsazují 1. židli.

Decibellas

Výběr: Demi Lovato – Skyscraper

Decibellas jsou pravým opakem Menn On Point, holky se právě snažily nejvíce ukázat své hlasy, ale plán tak nějak ztroskotal na zjištění, že ve svém středu mají pořádnou zpěvačku jen jednu. Rita s Cheryl si všimly, že by tajemná blondýnka udělala nějaký rozruch i sama za sebe. Skupinová chemie byla nulová a tak je židličková výzva pro Decibellas konečná.

Postup: Decibellas soutěž opouští

Alien

Výběr: David Guetta feat. Nicki Minaj – Hey Mama

S Alien jsem měl pokaždé problém, že vypadají a působí jako hvězdy, ale rozhodně tak nezní. Ve zpěvu by se pořád mezery našly, holky potřebují mentoring, jako sůl. Přes to všechno se dá říct, že Alien předevedly svůj prozatimní vrchol v soutěži. Mělo to šťávu, mělo to drive a nadšení. Pokud to s nimi myslí Cheryl vážně, je možné, že se jí podaří nedostatky vychytat.

Postup: Alien obsazují 2. židli

Rumour Has It

Výběr: James Bay – Hold Back The River

Pro holky je to již druhá účast v 6 chairs challenge, proto jsem myslel, že se vytasí s něčím ohromujícím, což nepřišlo. Výběr sám o sobě je hodně kvalitní, holky však do něj zapomněly vtisknout život a naléhavost, takto to bylo jen pěkně zazpívané. Originál nutí člověka kývat do rytmu, osobně jsem málem vystoupení zaspal.

Postup: Rumour Has It obsazují 3. židli.

4th Power

Výběr: Christina Aguilera – Show Me How You Burlesque

Mladé Filipínky se do toho nebojí opřít naplno. Někdy je až k podivení, jaké hlasy se linou z tak malých těl. Navíc, když se velké hlasy spojí s profesionální choreografii a naprostou sehraností, je to radost sledovat. Tomu se říká skupinová chemie, na pódiu holky působily jako jedna. Simon má recht, že potřebují ještě najít hudební směr, své kvality však dosud demonstrovaly dostatečně dobře.

Postup: 4th Power obsazují 4. židli

Mon Amie

Výběr: Britney Spears – Baby One More Time

Mon Amie zamířily také trochu vedle, když si zvolily nejstarší pecku od Britney a rozhodly se, že ji změní jen minimálně. Jejich vystoupení nebylo vůbec špatné, jen škoda, že působilo jako flashback do devadesátých let, které byly plné podobných girlbandů a boybandů. Mon Amie navíc dosud nedostaly moc prostoru, což je dělá hodně postradatelnými pro diváka.

Postup: Mon Amie obsazují 5. židli

The First Kings

Výběr: Natalie La Rose feat. Jeremih – Somebody

The First Kings zastupují v soutěži klasické boybandy a to se vším všudy. Stejně jako Mon Amie mi  jejich vystoupení přišlo jako výlet časem do let Backstreet Boys. Sice je tam nějaký moderní nádech, nicméně vystoupení mi nepřišlo po hlasové stránce tak kvalitní, za což může hlavně choreografie.

Postup: The First Kings obsazují 6. židli!

Pokračování za týden….

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
jenkaa
Reagovat

Poprvé jsem se dívala on line, kluci za moc nestáli, ale nevím přesné počty, ale první čtyři nepostoupili, pak se obsadily zidle, pak se to začalo vyměňovat, a nevím, o co šlo Masonovi, protože obecně tam každý zakvílil jen velmi málo (casu). A jestli jich bylo 16 cca, tak snad jediný Martin nebyl ukázaný, čímž v této fázi soutěže je to tak neprofesionální, že už na ní koukat nebudu, Svět se nezboří, vím, ale buď nás budou krmit mainstreamem a srdce rvoucími příběhy, nebo možností si vyslechnout 16 nej……

2
Michal V.
Reagovat

Podle me by 4th power mohly celou soutez i vyhrat…. ale trochu se bojim, ze divcich skupin je tam opravdu hodne a ony jsou precejen filipinky…

jinak obe predvedene chlapecke skupiny s evic nez na zpev soustredili na show… coz sice taky neni uplne zle, ale ve skupinach asi bude vetsi konkurence nez treba u kluku a jsou tam hlasove lepsi skupiny, ktere jeste nesly… podle me jejich mista se otrasaji uz ted.

3
Filip
Reagovat

taky jsem se dival kvuli Harichovi… a nic skoda… pritom mel sanci byt podle me jednim z nejlepsich v „boys“ …jako podle slov „Amazing“ od Simona bylo videt… ze byli s nim asi spokojeni delsi dobu..

udajne ho mohli vysoupnout kvuli tomu.. ze ma profi smlouvu a to prej soutezici mit nesmi… coz asi zjistili prave az v te top 64 nebo kolik jich bylo.. do te doby kazdyho logicky neproverovali

tomu by odpovidalo i to.. ze jsme nevideli jeho uvodni casting.. a postup do six chair ukazali az v tom doprovodnym programu… jiny vysvetleni podle me neni :) to.. ze by ho takto kompletne bojkotovali z duvodu ze je SK.. je totiz blbost

4
Laikka
Reagovat

Asi to tak s tím Harichem bude, třeba to zjistíme… Jinak u kluků jsem spokojená, moje top 3 je určitě Sean a pak Ben a Simon, líbí se mi i Josh. Další dva ne… Ale nikdo mi nechybí tak když ti dva nepostoupí, budu spokojená. Sean je hvězda už teď :)

5
Honza
Reagovat

No, nechci rýpat, sto lidí, sto chutí, ale upřímně – nedat Ché do TOP 6 mi připadá jako lehká zaujatost… (hvězdnost tam sice asi úplně není, ale podle mě je po pěvecké stránce z kluků úplně nejlepší)

6
Lucas
Reagovat

o tom Tomovi už jste četli ? :))))

7
Bedy
Reagovat

@Lucas: Jj. Cetl jsem. Jenom doufam, ze to misto neobsadi tim namachrovanym blbeckem Masonem. Jinych adeptu na postup je tam dost. :)

8
Bedy
Reagovat

No tak jsem to zakrikl no. Ten idiot Nick vazne vezme zpet Masona… dnes to potvrdil v radiu. Se divim… ze to Simonovi a produkci nevadi… no tak alespon nejaka kontroverze ze… :X … jak jsem zatim poznal Nicka… tak Masona urcite vezme i do Live.. a na jeho ukor se tam nedostane nekdo z ostatnich kvalitnich zpevaku…

9
Honza
Reagovat

Já ne, co o Tomovi a Masonovi? :)

10
Lucas
Reagovat

Tom odstoupil a tam Nick vzal zpátky Masona. Mně osobně to moc nevadí, hlavně, že je Tom pryč :))

11
Bedy
Reagovat

@Honza: Tom odstoupil ze souteze. Misto nej vzal Nick zpet Masona. Viz prispevky 7,8.

12
willandraify
Reagovat

@Honza: Podle vseho Tom odstoupil z osobnich duvodu ze souteze tesne pred Judges house a Nick zrejme do sve TOP 6 povola zpet Masona. Ocividne je natolik dobry zpevak, ze je produkci jedno, ze je tam pozurazel :D To je konec fakt…

13
radek
Reagovat

Může mi někdo vysvětlit systém vyřazování? Nějak jsem nepochopil – teď mají vypadnout 3 čeští a 3 slovenští kluci a z těch 4 postupujících 3 vybere porota? Takže to bude národnostně zas vyrovnané 2/2/2/2 – nebo počítám blbě? A bude jen jedno semifinále kluků a jedno holek? Díky předem za vysvětlení!

14
radek
Reagovat

Sorry to bylo do superstar!

15
VojtaP
Reagovat

@Honza: sám sis odpověděl :) Člověk může zpívat, jak chce dobře, ale pokud nepůsobí jako hvězda, tak je to pak zbytečný. Uznávám, že pěvecky je na tom hodně dobře a jistý potenciál tam je, ale to je podle mě běh na delší trať, než jen do Vánoc. Proto bych si ho nevybral.

K tomu Tomovi, těžko říct, proč nakonec odstoupil. Osobně mi chybět určitě nebude. Jeho zpěv mi nebyl vůbec sympatický. Že ho nahradí Mason a ne Ollie, který byl vyměněný jako poslední a měl by tak mít na to místo právo, je už věc druhá. Podle mě to je jen hra o ratingy, která se jim může stejně tak vyplatit, jak vymstít. Masonovi šance moc velké nejsou, kvůli show tam bude na 99 % Seann. Dál si myslím, že postoupí taky Simon, a velké šance má taky Ben. Záležet bude taky na výkonech, takže postup Masona dál není úplně vyloučený, dost se však ztrapnil a těžko říct, zda by ho lidi brali vážně, i kdyby předváděl cokoliv.

16
obcan
Reagovat

iVote Free is app for you that allows you to select ONE with the lowest x factor who should left the show according to your opinion. At the same time you’ll see a summary of the current status of other voters voting. Search for iVote Free on qooqle play and download now to vote for free.
https://play.google.com/store/apps/details?id=me.noip.iVoteFree

Přidat komentář