Panáček v reality show

X Factor UK 2015: Kdo přežil Bootcamp a bude zpívat o židličky?

28. Září 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11243 w=615]

POZOR! X Factor můžete sledovat nově i se slovenskými titulky na JOJ PLUS. Pouze pár dnů po ostrovní premiéře se talentovaní Britové objeví i na Slovensku. Kdo se chce stát velkou popovou hvězdou? To si už teď můžete přečíst v našem článku. Pokud se chcete nechat překvapit, tak sledujte X Factor, dva díly za sebou, vždy v pátek ve 20:30 na JOJ PLUS!

Bootcamp vrcholí, soutěžící letošního britského X Factoru mají za sebou skupinovou výzvu, ve které ne každý obstál dle očekávání poroty. Druhou a zároveň poslední výzvou v Bootcampu je sólový zpěv. Soutěžících je stále dost a porota hodlá provést radikální řez, kdo v této výzvě nezazáří a nevystoupí z davu, nemá moc šancí na postup. Jde o hodně, v další fázi soutěže se již bude zpívat o místa u porotců doma. Kdo si zazpívá v kontroverzní „židličkové“ výzvě? To se dozvíte v dnešní rekapitulaci.

2. den Bootcampu

Soutěžící dostali od poroty seznam písní, ze kterých si museli pro své závěrečné vystoupení v Bootcampu vybrat.

Silvertone

Výběr: Sigma feat. Paloma Faith – Changing

Silvertone měly již na castingu co dělat, aby postoupily. Přes porotu se dostaly až na druhý pokus, když své vystoupení přenesly do kostela a zařekly se, že budou více ve stylu gospelu než klasického popu. Na své sólo si připravily loňskou hitovku s tím, že si ji přizpůsobily více do gospelu. No nevím, stejně jako porotě se mi to moc nepozdávalo. Nebylo to úplně nejhorší, co jsme letos viděli, ale přesto celkově trefa vedle. Holky potřebují mentoring jako sůl, protože evidentně samy neví, co se zvolenými výběry dělat. Byla by škoda, kdyby je tento přešlap stál místo v soutěži, ten potenciál tam stále je.

Lauren Murray

Výběr: Brownstone – If You Love Me

Lauren byla jedna z těch, co nesplnily ve skupinové výzvě očekávání, což jí bylo přímo po vystoupení také řečeno. Není proto divu, že byla velmi nervózní, což se na vystoupení podepsalo. Druhá věc je výběr, který také nebyl přespříliš působivý, byť se na něm Lauren snažila ukázat různé polohy. Kýžený moment se zkrátka nedostavil.

Brodie Kelly

Výběr: Rihanna – Diamonds

Brodie se nejspíš v zákulisí při pozorování své konkurence také hodně vynervoval. Brodie měl přímo smrt v očích a výkon také nepodal tak dobrý, jak na castingu. Poslední fáze bootcampu se rozjíždí poněkud rozpačitě.

Simon Lynch

Výběr: Roberta Flack – First Time Ever I Saw Your Face

Simon si opět troufá na velký ženský song, tentokrát klasiku od Roberty Flack. Simon je bezesporu velmi talentovaný a schopný zpěvák, jen toto vystoupení nebylo úplně to pravé ořechové. Osobně jsem se začal poohlížet po mobilu, že bych si zkontroloval maily, než Simon dozpívá. Je to škoda, další zmeškaný potenciální velký moment. Přesto si myslím, že se Simon vzhledem k menšímu vakuu v klučičí kategorii nemusí bát. Příště už to chce ale větší koule, ať už bude zpívat mužský nebo ženský song.

Josh Daniel

Výběr: Jason Derulo – Want To Want Me

Josh se zapsal do paměti diváků hlavně tím, jak svým vystoupením rozbrečel Simona Cowella. Do bootcampu si vybral poslední velký hit od Jasona Derula, kde ukázal, že umí zazpívat i současnou popovku. Vystoupení bylo OK, Josh se zdá být spolehlivým zpěvákem, který nezklame, ať už mu pod nohy hodí jakýkoliv výběr.

Seann Miley Moore

Výběr: Donny Hathaway – A Song For You

Seann je další z těch, kteří přivedli porotce na castingu k slzám, tenkrát se jednalo o Ritu. Seann se chtěl porotě odvděčit za kladné komentáře písní. Seann opět nezklamal svým extravagantním outfitem a stejně tak nezklamal skvělým zpěvem a teatrálností. Seann je v soutěži unikát a právě díky jeho smyslu pro drama a show cestu do live shows téměř celou umetenou. Produkce i porota určitě budou chtít někoho, kdo bude schopný podat v živácích velkou show a zároveň poutat pozornost a tvořit mezi diváky diskuze. Seann se zdá být i na tento kolotoč připraven. Zajímavou otázku vznesla Cheryl, pochopí jej diváci?

Anton Stephans

Výběr: Donny Hathaway – A Song For You

Anton nemá moc zkušeností se sólovým zpěvem, alespoň ne v popředí. Vybral stejnou píseň, jako Seann před ním. Odvedl s ní stejně dobrou práci, dokonce i Olly musel zamáčkout slzu. Dovedu si Antona představit zpívat na nějakém komornějím místě, třeba v klubu. Uvidíme, jestli má Anton na to, ovládnout i velkou světovou stage.

Alien

Výběr: Rihanna – Diamonds

Alien se více než vokální dokonalostí vyznačují svou excentričností. Právě ta první věc dneska předčila tu druhou, když něco nehraje nebo neladí, ani poutavý vzhled nepomůže. Holky potřebují pomoct paradoxně se skupinovým zpíváním, když budou pokaždé každá jinde, nebude to fungovat. Simon měl pravdu, jinak jsou zajímavé.

Tonatha Raihan

Výběr: OneRepublic – Love Runs Out

Tonatha už na castingu dokázala, že se umí pohybovat a ještě k tomu skvěle zazpívat a dobře u toho vypadat, jako hvězda. Někdo takový už nějaký čas v soutěži nebyl. Co více si přát? Na dnešní pokus si vybrala hit od OneRepublic a opět odvedla dobrou práci. Tonatha může být klidně ve své kategorii favoritkou.

Joseph McCaul

Výběr: Macklemore & Ryan Lewis feat. Mary Lambert – Same Love

Joseph je zase trochu jiný případ, než Tonatha. Má zajímavý hlas, ale hvězdu v něm nevidím. Na pódiu jeho prožitek vypadá, že mu zpěv působí fyzickou bolest. Umění vystupovat je také nedílnou součástí tohoto businessu, u Josepha by to možná ještě šlo vypilovat, ale nemyslím si, že bude mít někdo z poroty zájem. Třeba se mýlím.

Monica Michael

Výběr: Bill Withers – Ain’t No Sunshine

Monica se v minulém kole dostala do střetu s jinou soutěžící, která nechtěla spolupracovat a málem Monicu do zapomnění stáhla s sebou. Neotřesitelná Monica však na sobě nedala nic znát a dala svou sólovou píseň s přehledem sobě vlastním. Jedinou výtku bych měl, že se její vystoupení trochu táhlo a vyloženě si žádalo nějaké vyvrcholení. Pokud postoupí, výběry u ní budou extrémně důležité. Simon měl částečně pravdu, že technicky není dokonalá, ale celkově na ní něco je.

Papasidero

Výběr: David Guetta feat. Sia – Titanium

Italský zástupce si pro porotu nachystal něco speciálního, jeho nápad spojit hudbu a umění ve stylu Lady Gaga nebyl ve své původní myšlence vůbec špatný, jen to provedení nebylo zrovna ukázkové. Papasidero začal na zemi a v polovině začal odhalovat motivující nápisy na svém těle, jenže jeho kostým černého anděla zkrátka nechtěl dolů. Nikdo z přítomných nevěděl, jestli se mají smát nebo chudáka Papasidera litovat. Když pominu selhání kostýmu alá Madonna, tak Papasiderův zpěv nebyl úplně špatný, až na ten křik, co Rita nazvala „high notes“, to nebylo příjemné na poslech. Papasidero ze sebe nechtěně udělal joke act letošní řady, škoda, že on to tak nejspíš necítí.

Gem Ozalcin

Výběr: David Bowie – Heroes

Zde jsem nucen parafrázovat Simona. Můžete mi někdo říct, jak se tento člověk dostal tak daleko? Rock and roll Gem to má nejspíš sečtené. Hrůza děs!

Andre Batchelor

Výběr: Dawn Penn – No, No, No

Budu se asi opakovat, ale jak tento člověk proklouzl až sem? Opravdu jedinečné a unikátní tím nejhorším možným způsobem.

https://youtu.be/vPjJla08OQs

Ché Chesterman

Výběr: Donny Hathaway – A Song For You

Ché se porotě přiznal, že je hodně nervózní, což však asi pro ně nebyla taková žhavá novinka, když je nervozitu zažíval ten den asi každý druhý. Ché na castingu předvedl nejednu hlasovou exhibici, což už tenkrát pro mě bylo příliš. Tentokrát s exhibicemi svého ječáku šetřil a bylo to úplně o něčem jiném. Skvělé vystoupení. Jediný Simon měl výhrady k jeho osobnosti a prezentaci.

Havva Rebke

Výběr: George Ezra – Budapest

Havva patří mezi nejvýraznější letošní dívky. Na pódiu ji přemohla nervozita a pletla slova a za své vystoupení se porotě dokonce omluvila, to se nedělá. Velká škoda, Havva představuje syrový talent a byla by škoda o něj přijít. Snad se porota slituje.

Jamie Benkert

Výběr: Ellie Goulding – Love Me Like You Do

Jamie alias Olly Murs Revival, na castingu slíbil, že si najde vlastní tvář a přesvědčí porotu o tom, že není jen nadšený Ollyho stalker. Nervy u něj pracovaly také a Jamie byl celou dobu úplně mimo. To není dobré znamení.

Ebru Gursoy

Výběr: OneRepublic – Love Runs Out

Ebru dopadla stejně, jako dva předchozí soutěžící před ní. Zase se budu opakovat, velká škoda, promarněná šance.

Mason Noise

Výběr: Marvin Gaye – Got to Give Up/Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

Mason má zase sebevědomí až přespříliš, že by mohl předchozím třem soutěžícím trochu půjčit a ještě by mu dostatek zbylo. Mason je připravený na život hvězdy a vyhrávání různých cen, nejspíš už má i připravené děkovné řeči, až si půjde pro první Grammy a Brit Award. Trochu pokory hned ze startu nikdy neuškodí, nechtěl bych být v jeho kůži až se střetne s realitou. Na druhou stranu je talentovaný a umí své vystoupení prodat. Jako jeden z mála dosud opravdu zazářil.

Bupsi

Výběr: Paul Young – Every Time You Go Away

Bupsi na svém castingu byla prezentována jako zlatý hřeb večera, což mi přišlo trochu mimo. Její „nasty“ vystoupení s plazením se po porotcovském stole mi přišlo více laciné, než jako povedená show. Na bootcampu zjistila, že trpí infekcí, přesto dokázala ze sebe a poskytnuté šance dostat maximum. Přestože se na jejím zpěvu nemoc podepsala, tak to paradoxně nebylo vůbec zlé, i když v overs jsou lepší a zajímavější zpěváci.

Ben Clark 

Výběr: Rihanna – Stay

Ben už na castingu dokázal, že má skvělý hlas, který se perfektně hodí do pop/rockových věci. V jeho podání Stay bych zvolil jiný styl frázování, ale přesto podal zajímavý výkon. Další kvalitní a stabilní zpěvák v kategorii kluků. Suma sumárum Ben může dojít hooodně daleko. Bude Ben slavit úspěch, stejně jako loni jeho jmenovec?

4th Power

Výběr: David Guetta feat. Sia – Titanium

Druhý soutěžní den měly uzavřít 4th Power, které dosud předváděly také stabilní výkony a v minulém kole byly součástí nejlepší skupiny. Tentokrát si nevedly opět vůbec špatně, jen toho času na nácvik nebylo viditelně tolik, kolik by potřebovaly a místy to bylo uječené. Přesto všechno jsou 4th Power patří stále mezi nejsilnější letošní skupiny.

3. den Bootcampu

Sólová vystoupení pokračují další den, Nick v porotě kvůli pracovním závazkům chybí.

The First Kings

Výběr: SOS Band – Just be Good to Me

The First Kings byly na castingu jedni z mála soutěžících, kteří si připravili kompletní grafiku a choreografii s tanečníky. V tomto kole zůstali kluci trochu za očekáváním, když předvedli sice dobré dostačující vokály, ale performance jakoby vypadla z dob Backstreet Boys. Příliš choreografie vystoupení zahlušilo.

Holly Johnson 

Výběr: Sam Smith – Like I Can

Nevím, jestli jsem si jen nevšiml, ale Holly moc předchozí prezentace neměla a nyní také nedostala moc prostoru. To nevěští nic dobrého. Každopádně má Holly hodně dobrý hlas a s písní Sama Smitha si poradila skvěle. Ani si nemyslím, že by nebyla osobnost, jen ji asi tak dobře neznáme, jako ostatní.

Ankush Khanna

Výběr: Ellie Goulding – Love Me Like You Do

Ou, toto nebylo dobrý. Ankush byl stejně jako mnozí nervní a na vystoupení se to podepsalo velmi negativně.

Jennifer Phillips

Výběr: Mariah Carey – Without You

Jennifer na castingu zaujala hlavně svou vášní pro zpěv, kterou ukázala v gospelovém songu. Na bootcampu zvolila šlágr, který proslavila Mariah Carey a Jennifer na něm ukázala skvělý vokál a hluboké emoce. Bude to stačit do židličkového klání?

Keira Weathers 

Výběr: Rixton – Me And My Broken Heart

Keira se stala hned po odvysílání jejího castingu favoritkou celé soutěže, kdy tuto pozici sdílí spolu s Louisou Johnson. Keira tentokrát nezvolila zrovna šťastně, místy zněla hodně nejistě a nějak jí to nesedlo. Uvidíme, co na to porota?

Louisa Johnson 

Výběr: Sam Smith – Lay Down

Jak již byko zmíněno. Louisa patří mezi velké favority soutěže a to zcela zaslouženě. Přestože vždycky působí jako hromádka nervů, tak o to větší koule její vystoupení má a tady se to potvrdilo znovu. Jakoby Louisa byla zároveň na dvou místech a vzala nás tam s sebou. Zkrátka „WOW“! Její hlas je na jednu stranu silný a rázný, ale na stranu druhou plný emocí, opět se mi dostavila husí kůže. Trochu předbíhám, ale Louisa patří do finále, hotová hvězda!

Chloe Paige

Výběr: Hozier – Take Me To Church,

Chloe mě na prvním castingu zauajala, ale nějaké pochybnosti jsem měl. Má hodně zajímavý hlas, s kterým by se v dalších fázích soutěže jistě dalo dobře pracovat, jen si pořád nejsem jistý, zda to sama Chloe ustojí, sama řekla, že ji Bootcamp zmáhá, co teprve nepřetržitý kolotoč live shows? Nicméně za tento výkon by si postup určitě zasloužila.

Gifty Louise

Výběr: Ben E. King – Stand By Me

Gifty si vybrala známý evergreen a trochu si ho upravila do vlastní verze. Začátek byl dobrý, měla to však udržet více jednoduché, ozdoby tomuto songu příliš nesluší. Porota taky nebyla s její verzí zrovna spokojená, ale jinak OK vystoupení.

Charli Beard

Výběr: David Guetta feat. Usher – Without You

Poslední soutěžící v bootcampu byla mladičká Charli, na kterou tlak bootcampu také nepůsobí příznivě, ale taky není připravena jít domů. Charli zabojovala a bylo z toho jedno z nejlepších vystoupení v soutěži dosud. Klavírní verze Charli se mi líbila mnohem více, než taneční originál. Krása! Takhle se to dělá.  Charli se může dost možná stát letošním černým koněm soutěže. Před porotou je nyní nelehký úkol.

TOP 3 vystoupení Bootcampu

1. Louisa Johnson
2. Charli Beard
3. Ben Clark / Monica Michael

Kdo postoupil do Six Chairs Challange?

Porota může z každé kategorie pustit pouze 15 soutěžících. Nick opět nebyl na místě a tak došlo na spojení přes satelit. Postoupili následující:

Kluci

  • Ben Clark
  • Brodie Kelly
  • Ché Chesterman
  • Danny Sharples
  • Jamie Eldridge
  • Jordan Luke Gage
  • Josh Daniel
  • Martin Harich
  • Mason Noise
  • Nathaneal Landskroner
  • Ollie Marland
  • Papasidero
  • Seann Miley Moore
  • Simon Lynch
  • Tom Bleasby
  • Tom Davies

Dívky

  • Caitlyn Vanbeck
  • Charli Beard
  • Chloe Baker
  • Chloe Paige
  • Havva Rebke
  • Jasmine Leigh Morris
  • Karen Mav
  • Katie Coleman
  • Kelly Mai Webb
  • Kiera Weathers
  • Lauren Murray
  • Louisa Johnson
  • Lucy Duffield
  • Monica Michaels
  • Sharon Rose
  • Sophie Plumb

Starší 25 let

  • Alex Boye
  • Anton Stephans
  • Bupsi
  • Ebru
  • Hannah Marie
  • Holly Johnson
  • Jennifer Phillips
  • Joseph Mccaul
  • Kerrie-Anne Phillips
  • Lochei Kusi Ghent
  • Max Stone
  • Neneth Lyons
  • Sherilyn Hamilton Shaw
  • Stephanie Mccourt
  • Tonatha Raihan
  • Vicki Ann Nash
  • Zen Blythe

Skupiny

  • Alien
  • BEKLN
  • Cam And Brett
  • Decibellas
  • 4th Power
  • GOE
  • Menn On Point
  • Mon Amie
  • My Bad Sister
  • PYT
  • Rumour Has It
  • Ryder
  • Silvertone
  • The First Kings
  • Tribe

Shrnutí Bootcampu podle VojtyP

X Factor má za sebou již dvě fáze, s bootcampem skončil nábor a začalo se vyřazovat. Stejně jako ve skupinové výzvě, tak i v té sólové se našlo pár nepovedených a pár povedených vystoupeních. Nemůžu si pomoct, ale soutěž zatím ovládají holky společně s overs, u kluků a skupin bude nejspíš jednodušší najít finálovou top 3 a rozhodnutí nebudou tak kontroverzní. Nebo snad kluci neřekli ještě poslední slovo? Příští neděli (a několik dalších) to vypadá na zajímavé a napínavé klání až do konce. Porota má určitě z čeho vybírat a nebude to mít jednoduché, úroveň talentu je letos hodně vysoká.

Mimochodem všimli jste si mezi postupujícími kluky povědomého jména, ne neklame vás zrak. Martin Harich se opravdu soutěže úspěšně zúčastnil, jeho vystoupení bylo vidět zatím jen ve spin offu Xtra Factor, ale samotného Simona Cowella zaujal. Jsem tedy zvědavý, jak si povede v 6 Chair Challenge. Nezapomeňte si nás tedy příští týden opět naladit na rekap.

Caitlyn Vanbeck
Charli Beard
Chloe Baker
Chloe Paige
Havva Rebke
Jasmine Leigh Morris
Karen Mav
Katie Coleman
Kelly Mai Webb
Kiera Weathers
Lauren Murray
Louisa Johnson
Lucy Duffield
Monica Michaels
Sharon Rose
Sophie Plumb

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Michal V.
Reagovat

A jak to teda s tema poctama vlastne je? Protoze na tech strankach co nekdo vcera linkoval v jine diskusi tak tam u nekterych kategorii bylo 16 vystoupeni… to jako budou jeste skrtat a nebo proste pustej 16 a vybere se tech 6 zidlicek?

Za me asi nejvic si zatim pamatuju Monicu a Seanna…vsichni ostatni mi zatim splyvaji, ale to se bude zlepsovat spolu s tim jak se budou postupne eliminovat vystoupeni :-).

K tem skupinam… ty filipinky 4th power… prekvapuje me, ze na to jak spolu maji byt sezpivany jak casto dost nezni ve spolecnych pasazich dobre. To vystoupeni co bylo odvysilano bylo relativne dost slabe a v nekterych pasazich az neprijemne.

Jsem zvedavy co mentori prip. s finalisty provedou a jestli jim vylepsi i vyber songu, protoze preslapu pri vyberu bylo az az.

2
Bedy
Reagovat

@Michal V.: Jj. Ono tech postupijicich z Bootcampu bylo v kategoriich ruzne. U jedne kategorie je postupujicich 16, nekde 17 nebo 15. Ale postupovat budou z kazde kategorie jen 6 soutezicich. Tedy celkem 24. Z JH potom z kazde kategorie 3. Takze v Live show by jih melo byt 12.

Jinak me nejvice uvizli v pameti:
Kluci – Josh Daniel, Simon Lynch, Sean Miley Moore
Holky – Louisa, Lauren a Charlie
Starsi – Anton, Sherilyn, Neneth Lyon
Skupiny… letos jdou zcela mimo me.

3
Peťo
Reagovat

Porota tento rok skvelá. Baví ma Rita aj Cheryl. Simon je Simon. Nick trochu nudný. V live ma byť opäť Louis Walsh ako nejaký nestranný porotca. WTF? Neznášam ho. Čo sa účastníkov týka ak ich porovnám s účastníkmi X factor Australia, tak sa na nich nechytajú. V Austrálii to bola riadna pecka pred finálovými kolami. Hlavne kategória dievčat bola masakrálne nabitá a Danii mala nesmierne ťažkú úlohu. Aj Simon, ktorý robil poradcu uznal kiežby aj oni v UK mali takýchto účastníkov.
Z UK jednoznačným favoritom pre mňa z chlapcov Josh Daniel, z báb Louisa. Inak nič moc.

4
Jan
Reagovat

Pro mě jsou největší favorité Louisa Johnson a Chloe Paige. U jejich vystoupení jsem měl husí kůži hlavně na castingu.
Proti loňsku je to na vyšší úrovni o 100%. Alespoň podle mě. Jsou tam mnohem výraznější lidi. Už se nemůžu dočkat na neděli! :-).
Loni jsem byl ale také spokojený, asi to i bylo tím, že to byl můj první ročník, který jsem sledoval pravidelně každý týden. Roky předtím jsem to sledoval jen na YouTube. Moje favoritka byla hlavně Fleur, a ve finále s Benem byli skvělý oba. Jsem zvědavý jak se to ještě vyvine :)

5
Andy
Reagovat

x factor uk bootcamp 2 – sk titulky:
http://tinyurl.com/q2buan3

Přidat komentář