Panáček v reality show

X Factor UK 2015 – první kastingy startují již tento víkend! (promo)

28. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11094 w=615]

Rok se s rokem sešel a na obrazovky britské komerční televize ITV míří opět nejoblíbenější pěvecká soutěž na ostrovech, letos navíc poznamenaná mnoha změnami, díky kterým se bude tamní produkce snažit bojovat proti klesající sledovanosti. Britský X Factor byl vždy zárukou kvalitních hudebních kousků, proto ho nezapomeňte sledovat i letos!

První díly jsou tradičně zaměřeny na kastingová vystoupení soutěžících, letos bude takovýchto epizod celkem 7. Kastingy se natáčely rovnou ve velkých arénách v Londýně a Manchesteru, došlo tak tedy k vynechání jakési komornější předfáze kastingů, tzv. Room Auditions. Dle reakcí a ohlasů prvních britských novinářů, kteří již měli tu speciální možnost několik kastingových dílů shlédnout, funguje nová porota dobře a celková úroveň show je svěží a modernější než dříve. :)

Teasery z prvních dílů:

Show můžete sledovat již zítra a v neděli ve 21:00 hod. našeho času, např. zde:
ITV (možnost HD rozlišení)
FILMON

Po každém odvysílaném díle běží na ITV2 sesterský magazín Xtra Factor.

Speciální třešničkou je fakt, že se britský X Factor dostane letos poprvé i na obrazovky slovenské TV, konkrétně jej bude vysílat TV WAU, a to vždy v týdnu v pátek po odvysílání v Británii. První dva kastingy tak můžete i se slovenskými titulky sledovat již příští pátek 4.9.2015 od 20:30 hod.

Oficiální promo video letošního ročníku:

Těšíte se na novou, již 12. sezónu soutěže? Budete ji sledovat živě o víkendu nebo o pár dní později se slovenskými titulky? Diskutujte, komentujte! :)

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Patrik
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=8kn_M60g2Vc tady je ukázka na zítrejší X Factor a tahle divčí skupina je bezvadna a mají užasný hlasy . Proste Bomba

2
Michaela
Reagovat

Zdravím, po dlouhé době … Loni mě spousta věcí zklamala a vlastně celé finále pro mě bylo naprosto nezajímavé … Dám šanci několika prvním dílům a pokud mě to vysloveně nenadchne, tak budu koukat jen na videa postupujících a pak finalistů na Youtube … Dneska večer ale mám v plánu sledovat, tak uvidíme.

3
Bedy
Reagovat

Doplněna jednotlivá promo videa na dnešní díl i s krátkými ukázkami výkonů. :)

Dnes nás čekají písně např. od OneRepublic, Jessie J, Adele nebo Justina Timberlake. Zazní však také písně méně známé.

4
Lucas
Reagovat

Tak já jsem spokojenej :) tři fakt skvělí soutěžící, těším se na článek :))

5
Bedy
Reagovat

@Lucas: Já ještě nekoukal, mám staženo a asi se na to vrhnu večer. Ale četl jsem recenze, že to byl docela povedený díl a že zatím porota šlape velmi dobře a vše je takové „fresh“… :) Takže se taky těším.

6
Bedy
Reagovat

@Bedy: Ale jinak sledovanost prý nic moc, o cca 2 miliony méně než 1. epizoda loňské sezony, to není nic moc…

7
Patrik
Reagovat

Sledovanost byla 9 milionu diváku. Zatím trochu nejlaslabsi start no nejnizsi jeste neni to v roce 2012 mel 1 dil 8,7 milionu sledovanost myslim si ze se bude zvysovat snad

8
Lucas
Reagovat

wow, tak druhej díl a ten konec :)

9
Bedy
Reagovat

@Lucas: g Jaky to bylo? Druhy dil jsem jeste nevidel :).

10
Bedy
Reagovat

@Bedy:
Akorat sledovanost zase o mega klesla… spatny :(

11
yeey
Reagovat

Prvni dva dily shlednuty – libily se mi hlavne Lauren, Louisa, Chloe a Jennifer, z panske casti Josh a i Sean je urcite take zajimavy , uvidime co predvede priste… v obou dilech byly asi hodne dobre skupiny, ale to me tradicne prilis nebere :-) celkove me tam dost lidi zaujalo, ale na zadek sem se vylozene z nikoho neposadil, prijde mi, ze se zabery na buracejici publikum snazi udelat z vystupujicich vetsi hvezdy, nez ve skutecnosti jsou…

Porota
Simon, Cheryl standard
Rita me nijak zvlast nebere – vlastne nevim proc o ni Simon tak usiloval – nema vyraznou osobnost a charisma (Nicole), vtip (Sharon, Nicole), pruraznou osobnost a uprimnost (Mel B) a ani krasu (Cheryl, Nicole)… nevadi mi, ale odvarenej z ni nejsem… treba jeste prekvapi…
Nick je Louis Walsh 2 s iritujicim hlasem, zacinam pomalu ale jiste chapat, proc ho tam Britove nechteji….

12
yeey
Reagovat

@Lucas: priznam se, ze mi cela tahle story okolo Simona prisla ze strany produkce a sestrihani az fyzicky neprijemna a odtrhla pozornost od Joshe, ktery teda jinak zpival famozne… nechci rikat, ze to bylo nahrany – nebylo, jeho matka zemrela nekolik dni pred tim, nez to bylo natoceno, ovsem ze ho to zasahlo… ale nakladat s tak cerstvou smrti timto zpusobem (viz sceny ze zakulisi – Cheryl: „Mam za nim jit??“), mi prijde ponekud neeticky… zni to cynicky, ale to uz tam pomalu mohli dat zabery z pohrbu :-/ na druhou stranu, on je boss, takze ma asi hlavni slovo v tom, co se do TV dostane, takze si o tom pravdepodobne rozhodl sam…

13
Ludvík
Reagovat

@yeey: Cheryl před tím řekla ještě 2x že neví co má dělat a pak řekla jestli má jít nebo zůstat.. mimo to Cheryl taky celkem nedávno přišla o svého bratra což je důvod proč taky vypadá tak jak vypadá, nemyslím si, že ani pro jednoho je to lehké když tam přijde soutěžící který má podobný osud, taky je to dobrý televizní chytač a příběhy fungovaly, fungují a budou fungovat pořád a vždycky. Navíc Cheryl prostě umí plakat :D no a taky co jsem tak zaslechl ze začátku Superstar tak tam upozorňovali na příběh hned v prvních minutách, ale nevím jak moc to fungovalo, SuperStar jde úplně mimo mě.

14
Lucas
Reagovat

tak já jsem za Ritu rád a moc, v The Voice jí to šlo :) já si ale myslím, že charisma i krásy má dost, těším se, až bude mít svoje svěřence :)

15
yeey
Reagovat

@Ludvík: urcite, pribehy holt berou, jen mi to v tomto pripade uz prislo prehnany, jeste nikdy do tech ‚sob stories‘ nebyli timto zpusobem zatazeni i porotci… je to zabavny program a ne mydlova opera… normalne mi tyhle HLP (Hluboke lidske pribehy, (c) Scalex?) nevadi, resp. to beru jako povinnou jizdu, tady uz to bylo moc…

jinak v SuperStar samozrejme pribehy taky jedou, i kdyz v te vcerejsi se zamerovali spis na obycejnou zivotni cestu soutezicich (odkud jsou, kde ziji-spousta zila/ma koreny v zahranici, jaka je jejich prace, kdo je s nimi ve studiu, dosavadni zkusenosti s hudbou…) a ne na jejich zivotni tragedie – a mile me prekvapilo, ze to bylo vse podano celkem zajimave, ale velmi civilne a bez zbytecneho hrani na emoce, ktere je v UK X Factoru obcas do oci bijici…

16
libena
Reagovat

The votes have been counted and verified. We can now reveal The X Factor 2015 Judges‘ categories:
Simon Cowell: Overs
Cheryl: Groups
Nick Grimshaw: Boys
Rita Ora: Girls

17
Honza
Reagovat

@libena: Jako fakt??? SUPER!!!! :)

18
VojtaP
Reagovat

rekap k víkendovým epizodám čekejte do hodiny, alespoň můj pohled, Merťas dodá v průběhu dneška nebo zítřka. :)

19
libena
Reagovat

@Honza: no vyskočilo mi to na facebooku u x factoru uk, tak snad jo…..jen vím, že simon přemlouval lidi, aby mu nedávali overs, že už je měl loni a chtěl by buď skupiny nebo holky. tak má smolíka….

20
Ludvík
Reagovat

@libena: Mě to vyšlo jen se Cheryl :D štve mě to! :D Dával jsem Cheryl – Skupiny, Simon – Holky, Rita – Kluci a Nick – Overs..

21
VojtaP
Reagovat

Rekap hotov! :)

22
yeey
Reagovat

no to je revoluce…. Cheryl nema holky/kluky :-D Rita s holkama – to bylo celkem obvious…. Simon znova Overs – no nevim, jestli bude mit radost… a Nick s klukama – no tahle kategorie se tezko da nejak zvlast pokazit, takze dostal to nejlehci a asi to k nemu nakonec i nejvic pasuje… Je sice pravda, ze kluky jako silnou kategorii vubec nikdo letos nezminoval, vsichni chteli holky/skupiny, ale vsichni vime, jak to s holkama a skupinama nakonec vzdy dopadne, ze? :-) (posledni 3 roky bez ucasti ve finale, to mluvi za vse…)

Přidat komentář