Panáček v reality show

X Factor UK 2015: Co se mění ve 12.ročníku a na co se můžeme těšit?

26. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11110 w=615]
Nejpopulárnější pěvecká soutěž ve Velké Británii, možná i na světě, o posledním srpnovém víkendu roztočí 12. řadu. Britský X Factor dal světu kvalitní zpěváky, kteří dokázali přesáhnout ostrovní hranice a měli úspěch po celém světě. Aktuální řada doznala mnoha změn, které se líbí i nelíbí. Pojďme si představit, jak nová řada vznikala, co se změnilo a na co se můžeme těšit. A jaké mají tradiční rekapisté X Factoru Merťas a VojtaP očekávání od nadcházejícího ročníku? Dozvíte se uvnitř článku.

Ben Haenow, vítěz 11.řady

Ben, sympatický londýnský řidič dodávky, se v loni dostal od začátku mezi favority. Mohl za to jeho osobitý, netypický a hezky barevný hlas, který sršel originalitou na první poslech. Byl zkrátka zapamatovatelný. A i když se Simon Cowell snažil tlačit k vavřínům Fleur East, jeho snaha vyšla vniveč. Ben v diváckém hlasování vítězil od čtvrté live show a do konce soutěže před sebe nikoho nepustil. Dokonce se ani jednou neobjevil v sing offu.

[singlepic id=11095 w=615]

Po soutěži, tradičně, vítěz vydává singl, který má ovládnout ostrovní hitparády. I Ben takový singl měl, cover od OneRepublic, Something I Need. A aby se jeho singl dostal na první příčku, tak měl co dělat. Jeho kolegyně během soutěže proflákla dosud nevydanou píseň Marka Ronsona a Bruno Marse Uptown Funk, ale i když nakonec nevyhrála, tak originálním interpretům pomohla píseň výrazně zviditelnit ještě před vydáním a navodit patřičný úspěch pro singl. Ben nakonec v prodejnosti singlů Uptown Funk porazil. Dokázal prodat 214 000 tisíc kusů. Stal se druhým nejrychleji prodávajícím se singlem v roce 2014 v Británii. Od té doby je kolem Bena ticho. Fanoušci čekají, kdy vyjde debutové album. Podepsal smlouvu se Syco Music (label Simona Cowella) a nahrává ho v Los Angeles. Přesné datum vydání není známo, ale očekává se, že by se mělo stihnout někdy do konce roku 2015. Jinak bylo kolem vítěze nezvykle ticho.

Jak se rodil 12.ročník a jakých změn dostál?

Aktuální ročník měl na kontě hodně změn, o kterých si řekneme v následujících odstavcích. Že nový ročník bude, bylo jasné dávno, protože soutěž má s televizní stanicí ITV smlouvu na vysílání do roku 2016.

12.řada se bude vysílat každou sobotu večer na stanici ITV 1. Po odvysílaném dílu vždy na ITV 2 navazuje XtraFactor, kde se probírají další věci, které se do hlavního dílu nevešly.

Do soutěže se mohl přihlásit kdokoliv, komu bylo minimálně 16 let. Produkce stáhla předchozí hranici, která byla na 14 letech.

[singlepic id=11093 w=615]

Nejprve se začalo s tzv. Mobile Audition Tour. Produkčním tým vyjel do menších měst po celé Británii a Irsku, aby nalovil co nejvíce vokálně zajímavých talentů. Hudební talent totiž dřímá i na venkově. Tento tým od března do května 2015 projel celkem 42 měst. Zde soutěžící nemuseli mít přihlášku.

Poté přišly na řadu tzv. Open Auditon. Tady už museli mít soutěžící přihlášku a vystupovali také před produkčním týmem. Produkce zajela do devíti větších měst a zajímavé soutěžící hledala od dubna do června. Simon se nechal slyšet, že pro letošek nedali žádná omezení pro vystoupení na castingu. Zpívající si s sebou mohli vzít podpůrné tanečníky, zvířata, hudební nástroje, prostě cokoliv, co chce soutěžící. To se poté samozřejmě může přenést i do Arena Audition. Důvodem prý bylo, aby produkce odhalovala kreativitu soutěžících. A samozřejmě si myslí, že show s tím bude lepší než doposud.

Room Audition, tedy casting v místnosti před porotci, byl pro letošní ročník zrušený. Prý kvůli divácké neatraktivitě.

[singlepic id=11094 w=615]

Judges Audition (Arena audition) byly tentokrát jen ve dvou městech, v Manchesteru a Londýně. A termíny natáčení se drobili, protože porotci měli neustále něco jiného na práci. V Manchesteru se točilo od 8. do 9.července. Mělo se zde točit už o pár dní dříve, ale natáčení se muselo posunout, protože otcovi soutěže, Simonovi Cowellovi, umřela matka. Posun v natáčení také znamenal, že jeden den byla porota pouze tříčlenná, protože Rita Ora měla jiné smluvní závazky. Olly Murs musel jeden den moderovat také sám, protože i Caroline Flack měla jiné povinnosti. V Londýně byla situace horší. Nejprve se termín natáčení posouval kvůli pohřbu Simonovi matky. Poté znovu chyběla moderátorka Caroline, která měla jiné natáčení ve Španělsku. Grimshaw musel zase natáčení opouštět brzy večer, aby dostál závazkům v rádiu. Na jeden den bylo natáčení zrušené, protože Cheryl si spálila nohu (ano, čtete dobře, NOHU), kulmou na vlasy. Simon zase další den chyběl kvůli nemoci a Rita Ora také na jeden den show opustila, protože měla koncert v Itálii. Hrozně rozdrobený casting, že? Upřímně lituji soutěžící, kteří museli trpět v tomhle šibováním termínů.

[singlepic id=11101 w=615]

Bootcamp se točil ve čtyřech posledních červencových dnech v luxusním domě mimo Londýn. Do bulváru se dostalo, že úroveň kvalitních zpěváků byla tak vysoká, že ani lidé, kteří od porotců dostali všechny čtyři nebo i tři hlasy, neměli zaručené místo na bootcampu. Prý tak přišlo nazmar několik zajímavých pěveckých čísel.

Velmi atraktivní Six Seat Challenge (Chair se používalo v US X Factoru, Britové všude výhradně uvádějí Seat)nebude letos chybět. Natáčet se bude 1. a 2.září.

[singlepic id=11100 w=615]

Produkce poprvé v historii soutěže nepřidělí porotcům pěveckou kategorii. Tu pro daného porotce zvolí diváci hlasováním na Twitteru.

Jak by Merťas rozdělil kategorie? Simon skupiny, Rita Overs, Nick chlapci a Cheryl holky.

Jak by Vojta rozdělil kategoie? Simon skupiny, Nick Overs, Rita holky a Cheryl chlapce.

Poslední zkouška ohněm před vytouženou metou jsou Judges Houses. Ale poprvé nebudou předtočené, ale budou se vysílat živě. Moderátoři budou ve studiu a vždy v daný večer se přepojí k porotcům domů a odtud budou soutěžící zpívat živě.

[singlepic id=11097 w=615]

Live Shows. Nejzásadnější a nejatraktivnější část celé soutěže bude tentokrát o několik show chudší. Proč? Anglie v říjnu pořádá Rugby World Cup. Pro nás rugby není tak atraktivní, ale toto mistrovství je třetí největší sportovní akcí na světě. Před ní jsou pouze olympijské hry a mistrovství světa ve fotbale. A vzhledem k tomu, jak Angličané rugby milují a mohou ještě akci přivítat doma, tak se očekává neskutečně velká mánie a vše se musí této akci podřídit. Můžeme to srovnat, samozřejmě v mnohem větším měřítku, ale se stejnou láskou, s hokejovým mistrovstvím světa, které se letos konalo v Praze a Ostravě. Některé zápasy šampionátu se budou hrát v sobotu. Tudíž z programu vystrnadí X Factor. Produkce ale ještě nerozhodla, jestli live show přesune na neděli, anebo některá prostě zruší. Zatím to spíše vypadá, že produkce několik live shows oželí. Simon také slibuje několik dalších změn pro live Shows, ale žádný další nápad neprozradil.

Moderátoři

Hlavní show. Dermot O´Leary v březnu oznámil, že X Factor dále moderovat nebude, protože se chce věnovat jiným projektům. Výborný moderátor show opustil po čtyřech letech. V dubnu ITV oznámila, že novými moderátory jsou Olly Murs a Caroline Flack. Ollyho pěvecky objevil právě X Factor v roce 2009. I když soutěž nevyhrál, tak se stal slavnější než vítěz a dnes je napevno zakotvený v britském hudebním průmyslu a je hvězdou. Caroline Flack je v Británii velice známou a zkušenou moderátorkou. Navíc několik let moderovala XtraFactor, takže to byla pro produkci taková malá domů.

[singlepic id=11098 w=615]

Merťas: Změna moderátora a sázka na moderátorské duo, mě zklamala. Dermot byl skvělým moderátorem, který k soutěži už tak nějak patřil a novou dvojici si nedovedu na jeho postu představit. Velkým plusem pro Ollyho a Caroline je, že jsou to oba velmi sympatičtí lidé, kteří snad mají společnou chemii, a bude jim to klapat. Jistě budou mít svůj osobitý styl. Dermot nasadil laťku vysoko a překonat jí bude těžké. Oběma ale přeju, aby se jim to povedlo.

VojtaP: Osobně jsem nebyl nadšený, když Dermot odešel, odváděl dlouhá léta skvělou práci a diváci si oblíbili jeho tanečky a jiné kreace, nový tandem mě ale nenaštval. Jsem zvědavý jak si staro-nová dvojice povede. S povýšením do hlavní show přichází ovšem větší odpovědnost a tlak, než v odhlečeném spin-offu. Že jim spolu moderování jde, prokázali už v Xtra Factoru, takže nejde ani tak o risk ze strany ITV, jako spíš o snahu, aby měla nová řada jiný nádech. Myslím, že se nebudou snažit kopírovat Dermotův osobitý styl, ale uchopí to po svém. Snad se jim to podaří uchopit za ten správný konec, budu jim fandit.

XtraFactor. Show následující po té hlavní na ITV 2 má taky jiné moderátory. Pikantnosti ze zákulisí soutěže bude lovit Rochelle Humes, zpěvačka z S Club 8 a z girlbandu The Saturdays a Melvin Odoom, známý televizní komik.

[singlepic id=11102 w=615]

Porota

Tradičně velmi sledovaná čtveřice lidí, která rozhoduje o osudu jednotlivých soutěžících, doznala také citelných změn. Louis Walsh po 11 letech skončil. Většina slaví. Louis se vyjadřuje, že se konečně může věnovat naplno produkční práci. Ovšem v bulváru rezonovalo, že Louis neodešel sám, ale byl Simonem odstraněn. Show následně opustila i Mel B, která se vrátila do USA k Amerika má talent. Takže produkce musela najít dvě skvělé osobnosti, které doplní zůstávajícího Simona Cowella a Cheryl Fernandez-Versini.

[singlepic id=11096 w=615]

Velmi dlouhé čekání a spekulování nad několika jmény skončilo v červnu, kdy ITV oznámila, že porotu doplní zpěvačka Rita Ora a radiová celebrita Nick Grimshaw. Ač jsou obě jména zvučná, tak bulvár je strhal. Hlavně Nicka kvůli jeho nekompetenci k hodnocení hudebních vystoupení, že tomu prý zkrátka nerozumí. Nepomohlo mu ani to, že je velkým fanouškem show a že se na svou úlohu porotce moc těší.

[singlepic id=11103 w=615]

Merťas: Panel porotců je velmi důležitý a produkce si dala hodně na čas s tím, než oznámila nová jména. Louis byl sice sympaťák, ale čas odchodu už prostě nadešel. Jeho smích, hodnocení a pošťuchování s ostatními jsem měl rád a kolikrát dodával panelu šťávu. I jeho nahrazení bude svým způsobem obtížné. Simon je už taková klasika a jsem rád, že tam sedí. Cheryl mě v loňském zklamala zejména svou nevýrazností při mentorování. Přál bych si, aby se vrátila ke svým nejlepším létům v soutěži, hlavně k sedmé řadě. Ale Cheryl minimálně zajistí to, že opět budeme mít možnost sledovat její neochvějnou krásu. Ritu Ora znám hlavně podle jména a mám ji spojenou s The Voice UK. Její hudební tvorbu moc neznám, ale soudě podle výčtu úspěchů je populární a oblíbenou zpěvačkou. Navíc už se jednou ukázala jako hostující porotkyně, kde byla milá a příjemná. O její vystupování a hodnocení moc strach nemám. Bude se také fintit jako Cheryl a též se budeme moci kochat krásou. Spíše jsem zvědavý na mentoring. U Nicka vůbec nevím. Je pro mě neznámou osobností, od které nevím, co mám čekat. Tady mi nezbývá nic jiného než počkat na první díly.

Porota na první pohled nevypadá sourodě. Všichni čtyři porotci jsou diametrálně odlišné charaktery, které mi na první pohled nejdou dohromady. Ale v rámci soutěže doufám, že si navzájem sedli a budou tak lákavou složkou celé show.

[singlepic id=11104 w=615]

VojtaP: Největším plusem letošní poroty bylo neobsazení Louise Walshe. Produkci konečně došlo, že už nějaká ta léta jako porotce a hlavně mentor přesluhuje a nastal čas na změnu. Loni, kdy už absolutně nevěděl, co vlastně dělá, se to jen potvrdilo. Největší pozornost tedy bude kladena na nováčky. Rádiová hvězda Nick Grimshaw je velký fanoušek show. Na jeho styl porotcování a mentoringu jsem zvědavý, podle všeho půjde o hláškaře poroty. Jako moderátor by měl mít přehled, co nyní letí a funguje, tak to snad do svého působení v show přenese. Nakonec Louis mu příliš vysoko laťku nenasadil, takže v tomto ohledu bude pro show jedině přínosem. Nick může zkrátka jedině překvapit.

U Rity mám velký otazník. Na jaře se objevila již v The Voice UK, který mě minul, ale reakce na její styl byly spíše kladné, byť se její koně neumístili. Její kvality a úspěchy, kterými oplývá jako zpěvačka, ji nelze upřít. V UK plodí hit za hitem (počtem UK #1 jí překonává jen Cheryl) a má přesah i do zbytku světa. Pokud své zkušenosti ze showbusinessu a hvězdnost přenese i do své práce v soutěži, nic namítat nebudu. Rita si údajně hodně sedla s Cheryl, což bude nejspíš přínosné pro obě strany.

[singlepic id=11106 w=615]

Cheryl loni nebyla tak akční a dá se říct, že vedle výřečné Mel B zapadala, nakonec ani v live shows se jí s dívkami příliš nedařilo. Tentokrát potřebuje více ožít a navázat na formu ze 7. řady. K tomu by mělo dopomoci její povýšení mezi producenty show. Už loni měla v rozhovorech docela dobré nápady a připomínky, tak je bude moci sama prosadit z lepší pozice a také to dopomůže k její větší angažovanosti. Další stálicí poroty je otec show Simon Cowell. Svého čestného místa se nevzdal ani letos. Nejspíš od něj můžeme očekávat jeho klasiku, i když kdoví, letošní ročník je plný změn.

[singlepic id=11107 w=615]

Celkově si myslím, že porota je poskládaná smysluplně a má předpoklady, aby opravdu dobře fungovala. Samozřejmě se to vždy odvíjí od kvality talentu a práce s ním. V této oblasti mají, kromě Nicka, zkušenosti všichni porotci. V tomto ohledu doufám, že i produkce půjde soutěžícím naproti.

Hlasatel

Po 11 letech X Factor opouští hlasově výrazný a fanouškům známý hlasatel Peter Dickson. Jistě víte, o koho jde. To je ten hlas, který vždy uvádí začátek Live Show a přivádí soutěžící hlasem na pódium. 58letý hlasatel své rozhodnutí oznámil v červenci na Twitteru. Neudal žádný extra důvod. Podle vyjádření ho už to asi v X Factoru úplně nebavilo.

[singlepic id=11099 w=615]

Co očekáváme od 12.ročníku?

Merťas: Když se ohlédneme, tak v aktuálním ročníku nezůstal kámen na kameni. Osobně se těším na Arena audition, Six Seat Challange a Live Shows. Zvědavý jsem na porotu a moderátory. Ale nejdůležitější složkou celého X Factoru jsou talentovaní soutěžící. I letos se říká, že ročník je plný talentovaných lidí, ale je každoroční otřepená písnička. Od letošní řady očekávám výherce, kterému se povede zasáhnout výherním singlem do hitparád po celém světě. Jako se to naposledy povedlo Jamesi Arthurovi. Těším se, jestli i letos uvidíme super loosera, který proklouzne do závěrečných show a na jeho štítě skončí několik kvalitnějších soutěžící.

[singlepic id=11108 w=615]

Dlouhá léta vyhlížím kreativitu v singlu pro vítěze. Simon má pod křídly mnoho dobrých textařů a věřím, že by nebyl problém si někoho kvalitního zaplatit, aby napsal hit pro vítěze. Každoroční covery jsou vděčným zbožím, ale od takhle velké show bych čekal větší kreativitu. Se špetkou talentu a štěstí by se to vyplatilo všem stranám.

Na 12.ročník se těším. Očekávám dobré pěvecké výkony, zajímavé životní příběhy, slovní přestřelky a samozřejmě trochu té kontroverze. Hlavně bych přál celé soutěži, aby objevila znovu velkoformátovou hvězdu. Aby X Factor stále držel hlavu vzhůru a byl právoplatným králem pěveckých show. Ne upadající panovník bez špetky zářné budoucnosti. Doufám, že se povede finálová sestava a celý ročník zanechá dobrý dojem, když byl podroben tolika změnám.

VojtaP: Produkce slibuje, že letošní řada bude působit více svěže, těžko říct, kolik neohlášených změn bude a jestli budou vůbec u britského vybíravého publika fungovat. Show potřebuje v tuto chvíli zabodovat více, než kdy před tím. Simonovi v příštím roce vyprší kontrakt s ITV a pokud si chce show udržet, musí X Factor nejen zabodovat ve sledovanosti, ale také musí objevit novou velkou hvězdu, případně hned několik, jako v minulých letech.

O víkendu 29.srpna X Factor začíná a my budeme opět při tom!

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
yeey
Reagovat

Dik za shrnuti, jsem zvedav, zase moc od toho necekam, minuly rok me to dost znechutilo a vlastne se tesim vic na nasi SuperStar….

jen jedna bota z clanku – Six Chair Challenge tezko mohla byt natocena na zacatku srpna, to byl nejspis bootcamp, ktery bude mit asi vic prostoru, nez v minulych 2 radach… zidle muzou prijit na radu teprve az s pridelenymi kategoriemi – a ty budou teprve prideleny divaky pres hashtagy…

2
Patrik
Reagovat

@yeey: más pravdu stim six chair challenge nekde sem cetl ze to bude na toceny az v zaří protoze to nejdriv musi zadat kategorii divaci a to jeste nezadali

3
Lucas
Reagovat

Rita byla v The Voice výborná, pro mě jedna z nejlepších porotkyní vůbec, tak snad se to potvrdí i v X Factoru :)

Jinak.. kluciiii :D Cheryl holky nebo kluky? Nuda :) měla by dostat něco, co neměla! :) já bych jí dal skupiny, Simonovi holky, Ritě overs a Nickovi kluky, aby se to promíchalo :)

Reagovat

@yeey: Jak jsem do toho furt čuměl, tak jsem si asi vsugeroval, že september je srpen :-D Six Seat Challange budou natáčet samozřejmě až budou kategorie. Natáčení bude 1. a 2.září. ;-)

Jinak o tom jestli seat nebo chair… Britové zatím všude uvádějí seat, ne chair. ;-)

5
VojtaP
Reagovat

@Lucas: Určitě by bylo zajímavé sledovat, jak by si vedla se skupinami, napadlo mě to už loni. Jen se bojím, že vzhledem k blížící se pauze 1D se bude Simon snažit do tech skupin dostat a vypěstovat si tam náhradu a Britové mu je stejně asi zvolí, od Britů v tomto směru experimenty nečekám, ale třeba se mylim…

6
Bedy
Reagovat

Já bych to rozdělil netradičně: Simonovi a Ritě bych dal holky nebo kluky, Cheryl nejtěžší kategorii skupiny (ať se předvede) a Nickovi starší.

Jinak jsem zvědav na celou sérii, zejména na živé Judges houses (jsem zvědav do jakých zákoutí světa se podíváme tentokrát a kdo budou guest judges) a především na Live show…, doufám že v rámci avizovaných změn obmění i témata jednotlivýh kol :).

7
Michal V.
Reagovat

Ja bych rekl, ze jestli neco v minulych par letech suverenne X-Factor brzdilo tak to byl vyber pisni a temat od produkce, takze bych uvital, aby letos byla produkce odvaznejsi a mnohem modernejsi, aby prilakala mlade divaky a byla aspon trochu trendy

8
DJ Vlado
Reagovat

Ohledně rozdělení kategorií souhlasím částečně s Bedym a částečně s Lucasem, Cheryl byl taky dal netradičně skupiny, zvlášť když má zkušenosti z Girls Aloud, navíc od vítězství Little Mix v XF UK výrazněji nezabodoval žádný jiný girlband (zatímco boybandů bylo hafo), čemuž by Cheryl taky mohla pomoct :-) Simonovi bych tentokrát dal jednoznačně holky, protože ty by si už konečně jednou zasloužily mužského mentora a kdo jiný by měl zlomit jejich prokletí než ten nejzkušenější ze všech? :-) Na oba nováčky mi tedy vycházejí kluci a Overs, přičemž přirozeněji by mi Rita sedla ke klukům (jelikož pro Overs se mi zdá moc moderní) a Nick k Overs :-)

9
Patrik
Reagovat

@DJ Vlado: myslím si ale že diváci dají Simonovi skupiny , Ritě holky , Cheryl kluci . Overs k Nickovi

10
Bedy
Reagovat

Tady je oficialni vysilaci plan XF.
7 castingu,
5 epizod Bootcampu vysilanych jen nedele (kvuli sobotnim vysilani rugby),
2 dily Judges houses live
7 zivaku, vc. grandfinale. No skoda ze to o ty 3 snizily. Vloni bylo 10 myslim.

The X Factor 2015 schedule

AUDITIONS
SATURDAY 29 August – 8pm – 9.30pm
SUNDAY 30 August – 8pm – 9pm
SATURDAY 05 September – 8.15pm – 9.30pm
SUNDAY 06 September – 7.45pm – 9pm
SATURDAY 12 September – 8pm – 9.15pm
SUNDAY 13 September – 8pm – 9pm
SATURDAY 19 September – 8pm – 9.30pm

BOOTCAMP
SUNDAY 20 September Country House Boot Camp 1/2 – 7pm – 9pm
SUNDAY 27 September Country House Boot Camp 2/2 – 7pm – 9pm
SUNDAY 04 October 6 chair challenge 1/3 – 7pm – 9pm
SUNDAY 11 October 6 chair challenge 2/3 – 7pm – 9pm
SUNDAY 18 October 6 chair challenge 3/3 – 7pm – 9pm

JUDGES HOUSES
SATURDAY 24 October Judges Houses live 1/2 – 7.30pm – 10pm
SUNDAY 25 October Judges Houses live 2/2 – 7.30pm – 9pm

LIVE SHOWS
SATURDAY 31 October – 8pm
SUNDAY 01 November – 8pm

SATURDAY 07 November – 8pm
SUNDAY 08 November – 8pm

SATURDAY 14 November – 8pm
SUNDAY 15 November – 8pm

SATURDAY 21 November – 8pm
SUNDAY 22 November – 8pm

SATURDAY 28 November – 8pm
SUNDAY 29 November – 8pm

SATURDAY 05 December – 8pm
SUNDAY 06 December – 8pm

SATURDAY 12 December – 8pm
SUNDAY 13 December – 8pm

Reagovat

Hmm, tak to je taky docela zklamání, že bude jen sedm live shows včetně finále.

12
yeey
Reagovat

Se na nas snad domluvili, je to osekany v podstate uplne stejne jako nase SuperStar :-DD Mne by mensiho poctu live shows obecne nebylo tak lito jako toho, ze na ne budeme muset tak dlouho cekat. Preci jen to pravy soutezeni zacina az s live shows. Sedm castingovych (5 v ČR) epizod je moc – akorat tak prostor pro exoty. Bez double auditions, kdy jsme kazdeho videli dvakrat, to ani v UK podle me nedokazou slusne naplnit.

13
Ludvík
Reagovat

Škoda těch osekaných živáků, ale i tak, letos budu poprvé během celého X Factoru přímo v zemi dění, hrozně se těším!

14
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: Přesně, to jsem chtěl taky zminit. Už několik let po sobě ty lifve shows vypadaji stejně a loni ty výlety dohistorie byly již tristnía v podstatě už v některých vystoupeních vykládali sami sebe. Údajně se to ma taky zmenit. Po vcerejsi premiéře jsem četl postřehy,že na castinzich nezazněla žádná Whitney a celkově to pusobi svezejsim dojmem. Tak jsem zvědav.
Jinak škoda, že ty live shows snížili, původně se pocitalo s 9 vč. finále. Na prodlouženy bootcamp jsem zvědavý.

15
libena
Reagovat

@Ludvík: tak to ti závidím…užij si to

16
Ludvík
Reagovat

@libena: Jedu tam na uni tak snad sibto půjde užít :D snad mi vyjde zajet do Londýna aspoň na jednu LIVE.

17
libena
Reagovat

@Ludvík: tak jestli se ti to podaří, určitě sem dej vědět :-)

Přidat komentář