Panáček v reality show

POTVRZENO! Nick Grimshaw a Rita Ora doplňují porotu X Factoru UK 2015!

16. Červen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11027 w=615]

Porota letošního ostrovního X Factoru je konečně kompletní. Po měsících spekulací, kdy se s určitostí vědělo pouze o návratu Simona Cowella, dnes dopoledne oficiální zdroje potvrdily finální podobu panelu. Svou roli si zase jednou zopakuje zpěvačka Cheryl, známou dvojici však doplní nováčci – rádiová hvězda Nick Grimshaw a zpěvačka Rita Ora, kteří tak nahradí dlouholetého porotce Louise Walshe a Mel B, která show po jednom roce opouští. Podrobnosti najdete uvnitř článku.

Minulý měsíc bylo potvrzeno, že se do show nevrátí její „inventář“, hudební manažer Louis Walsh. Louis zvažoval odchod již několikrát v předchozích letech. Jeho touha věnovat se naplno práci manažera se vyplní až letos. Po 11 letech tak na jeho místě usedne někdo jiný. Produkce se po jeho náhradě tentokrát poohlédla do míst, které spoluvytváří hudební showbusiness – do rádia.

Nick Grimshaw (30), alias Grimmy, má za sebou dlouholetou kariéru v BBC Radio 1, kde momentálně moderuje svou vlastní ranní show, kterou si denně naladí víc než 5 milionů posluchačů. Cizí mu však není ani práce před kamerou, většinou však v malých projektech nebo v roli hosta. Nick je velký fanoušek show a milovník hudby. V hledáčku producentů byl již dlouho, Simon věří, že je pro show to pravé ořechové a díky jeho přehledu a schopnosti oslovit mladé publikum, bude pro porotu přínosem. Zvládne Nick pracovat s talentem lépe než jeho zkušený předchůdce?

O největší „majstrštyk“ a nemalý rozruch v showbusinessu se Simon a producenti postarali zaplněním čtvrtého místa v porotě. Místo po Mel B zaplní jedna z nejúspěšnějších britských zpěvaček současnosti Rita Ora (24)! Zpěvačka hitů jako Hot Right Now nebo Black Widow není pro fanoušky show neznámá. V roce 2012 již hostovala při Arena auditions a od té doby se ji snažili producenti XF neúspěšně nalákat na plný úvazek. Simonově nabídce dala košem hned 2x a pak přijala nabídku BBC na koučování ve čtvrté řadě The Voice UK, která skončila teprve před pár měsíci. S fanoušky konkurenční show si skvěle sedla, což přinutilo Simona společně s ITV vytáhnout silný kalibr a nabídnout Ritě za přechod do X Factoru smlouvu snů. Rita by si podle britského tisku měla údajně na konto připsat 1,5 milionu Liber a v průběhu show bude mít k dispozici neomezený rozpočet na garderobu a tryskáč kvůli plnění povinností v USA. Jak moc se taková investice vyplatí se dozvíme již letos na podzim.

Ženy v porotě patří komerčně mezi špičku britské pop music. Cheryl se může chlubit pěti no 1 singly v oficiální hitparádě a drží tak mezi ženami prvenství, v albech usedla na samý vrchol hned 2x. Rita s Cheryl drží krok se čtyřmi no 1 singly, její debutové album se umístilo hned v prvním týdnu na špici hitparád, aktuálně Rita pracuje na svém druhém albu, z kterého pochází také nový singl Poison.

Z obměněného panelu není moc nadšená BBC. Grimmy je jeden z největších tahounů BBC Radio 1, jeho účast v porotě není v rozporu s jeho prací v rádiu a šéfové stanice nebudou mít problém, pokud zůstane ranní show jeho hlavní prioritou. Větší vrásky na čele nadělala Rita Ora šéfům televizní divize BBC. Zdá se, že si The Voice UK bude muset opět hledat novou ženskou porotkyni. Všechna vina padá na hlavu Simona Cowella, který měl jejich hvězdu ukradnout ze zoufalství v neúspěšném ratingovém boji se Strictly Come Dancing. Nikdo nevěřil, že by Rita mohla takhle brzy opustit show, dokud však nedostala nabídku, které BBC nemohla konkurovat.

Tým X Factoru je téměř kompletní, známe porotu a moderátory hlavní show. Ještě zbývá odhalit moderátory Xtra Factoru. Natáčení Arena auditions s kompletní hvězdnou porotou začíná jíž za dva týdny, návrat show na obrazovky se očekává v druhé polovině srpna.

Jak se vám líbí nové tváře v porotě? Podělte se o svůj názor v diskuzi.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
yeey
Reagovat

Novym porotcum dam sanci (koukal sem, ze na forech v UK z nich nadseni nejsou), na Simona a Cheryl ale fakt nejsem zvedavej… navrat Cheryl vubec nedava smysl, obzvlast ve svetle toho, ze Mel B dostala padaka, ale holt ji pry Simon nemuze tak kontrolovat, jak by si pral :-)) (videl sem nejakou talk show, kde to Louis primo rikal), ale tak je to asi zamer produkce, aby divaky Cheryl unudila k smrti, konec koncu jeji prace je v podstate jen vypadat dobre, nez cokoliv jinyho, takze v tomhle ohledu je to fer…:-DD

2
Lucas
Reagovat

Tak Cheryl předtím, když byla v porotě, byla hodně super. Minulej rok byl slabší, ale taky si našla svoje silný chvilky. Doufám, že se aspoň o něco zlepší. Ale hodně nadšenej jsem z Rity, ona je fakt úžasná :)

3
Ludvík
Reagovat

Ja jsem z poroty nadšený!!! Těším se už na podzim!

4
VojtaP
Reagovat

@yeey: souhlasím s Lucasem, že Cheryl byla v těch předchozích ročnících skvělá, loni měla pár chvilek, ale často nebyla tak zábavná. Ani po stránce jejích soutěžících neodváděla tak dobrou práci jako třeba s Dianou, Alex, Cher nebo Rebeccou. Doufám, že se letos zlepší a může tomu pomoct i Rita, když se vytvoří zajímavá konkurenční atmosféra. Možná i to byl Simonův záměr, nesmí to být ale kontroverze za každou cenu. Snad se v tomto poučili z loňska. Ritu jsem ve Voice viděl jen v útržcích, ale myslím, že je to správná volba. Jak jsem už řekl, může i tu Cheryl přinutit se víc snažit.
Mel B úplně padáka nedostala, má pořád svůj job v AGT, což jí na zaplacení složenek bude asi stačit. Myslím, že důvod byl ten, že Rita je pro současný showbusiness relevantnější, než bývalá Spice Girl, jakkoliv Mel loni celou porotu táhla.

Lidi hlavně nejsou moc nadšení z Nicka, v porotě je 5 minut, castingy ještě nezačaly a lidi už volají zpět po Louisovi, proč? Já jsem na něj zvědavý, může být zábavný, má přehled a smysl pro humor a nezdá se mi, že by byl úplně nekompetentní k této práci. To se vše uvidí.

5
Lucas
Reagovat

Já Nicka viděl občas někde jen chvíli, takže nevím, ale nevadí mi (zatím :D)

Mel B má pořád i ještě místo The Voice Kids v Austrálii, tak to není tak špatný :)

U Rity mi v The Voice přišlo, že se se svým týmem hodně zžila a to se mi líbilo, hodně to prožívala :) v X Factoru mi to přijde ještě intenzivnější, tak jsem na ní zvědavej :)

6
yeey
Reagovat

@VojtaP: no prave, Cheryl mela sve hvezdne chvilky pred vic jak 5 lety…:-) minuly rok to bylo tragicky, jeji „kouzlo“ pusobilo cca prvni dva castingove dily, pak prisel zmrveny bootcamp, sileny vyber holek do live shows, jeji DK Stevi a dooost nemastne-neslane vykony jejich soutezicich, pricemz jich mela po 4 tydnech 3/4 pryc a potencial Lauren taky nevyuzit…. uvidime, co tento rok dostane za kategorii (beztak kluky:-)), pripada mi ale, ze se pro ne-holky nedokaze nadchnout uz vubec…. budu se opakovat, bring back NICOLE!!! :-))

nemyslim si, ze by Mel B dostala padaka kvuli tomuhle…:-) byla zkratka az moc nerizena strela, kterou nemohli korigovat…

na novou dvojici jsem celkem zvedavej…mozna zkouknu neco z Hlasu UK, abych videl, jaka je Rita… no uz jen z tech tryskacu a garderob , co o nich pises v clanku (jestli to je pravda samozrejme:-)) a z toho, ze je schopna behem 1 roku prebehnout z jedny pevecky souteze k uhlavnimu rivalovi, mi pripada jako pekna zlatokopka, ale to je asi normalni showbizz chovani :-)) u Nicka fakt nevim, taky koukam, ze internet je proti nemu…

asi se stejnak zamerim na SuperStar na podzim, jestli budou soutezici stat aspon trochu za to :-)

7
VojtaP
Reagovat

@yeey: mě by ani nevadilo, kdyby Cheryl znovu dostala holky a pokusila se o reparát. Loni si kromě Lauren, všechny nadějné zařízla před live shows. Toho Steviho bych jí nepřišíval, ty DK byly očividně tahem produkce. Nakonec v těch loňských live shows zářil málokdo. Jinak doufám, že se z těch loňských failů, zastaralých témat a nehodících se výběrů poučili.

To s těmi smlouvami a garderobami je taky podle mě hodně nadsazené z bulváru, Loni přesně to samé psali o Cheryl a dál se to pak nerozebíralo. Prý ta pohádková smlouva není jediný důvod proč nepodepsala další The Voice.

Pokud ovšem i v těch kategoriích nehodlají udělat nějaké změny, tak tipuju: Rita – holky, Cheryl – kluci, Simon – skupiny, Nick – overs. Případně Cheryl a Nick prohozeně.

8
yeey
Reagovat

@VojtaP: rozlozeni kategorii vidim stejne, tezko daji Cheryl holky podruhy za sebou a poctvrty z peti rad…. ale ty kluky vidim docela realne, ostatne je to zdaleka nejlehci kategorie a Ritu vazne vidim z 90% na holky… Cheryl je z tech porotcu, co produkce nechce nikdy „pocastovat“ skupinama nebo overs :-DD

jinak souhlasim, ze spousta veci je dilem bulvaru a ze za Steviho Cheryl asi az tak nemohla (sam sem to tu rikal), nicmene to ze proti nemu nerekla krivyho slova a pak ho jeste v rozstrelu zachranila, uz je jina vec :-D

9
VojtaP
Reagovat

@yeey: Cheryl nejspíš ty kluky dostane, je to vyloženě kategorie za odměnu. Zvlášť pokus Rita bude mit holky, tak se přece nepřipraví o publicitu s cat fighty, už tak se bude rozebírat, která je líp oblečena. :-D Ale možnost s overs nebo skupinami me taky napadla. Uplně mimo misu to není. Ve skupině kdysi dávno byla a loni tuším měla pár dobrých pripominek. Navíc po Louisovi zazáří asi každý :-D

10
VojtaP
Reagovat

@yeey: ne že by na tom úplně záleželo, ale nakonec teda mají být ty honoráře tak, že Rita a Nick dostanou po 1 milionu, Cheryl údajně 1,8, což má být více než loni (hmm). To však není nic proti Simonovi, který za účast v porotě a v produkci dostane obdrží 4,2. Takže 8 mega jen za porotu :D To by u nás zaplatilo kompletně necelé 2 ročníky Superstar :D

11
yeey
Reagovat

@VojtaP: nejsem zadnej komunista, ale tohle rozhazovani penez lidem, co uz sou beztak zajisteni na 100 zivotu dopredu, mi pripada trochu frustrujici :-DD obzvlast, kdyz si ucast podminuji neustalym zvysovanim honorare :-DD

12
Lucas
Reagovat

Tak Xtra Factor bude uvádět Rochelle Humes a DJ Melvin Odoom :) Melvina neznám, ale Rochelle je ze skupiny The Saturdays a je hodně fajn :) mimochodem manželka Marvina z JLS :)

13
Lucas
Reagovat

Mimochodem na BBC má Nick Grimshaw pořad Sweat the Small Stuff a kapitáni týmu jsou Rochelle a Melvin a v jednom z dílů byla hostem i Rita Ora :)) tak to zkusim omrknout, jaký jsou

Přidat komentář