Panáček v reality show

X Factor UK 2015 bez moderátorské stálice, Dermot O’Leary opouští show!

27. Březen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10951 w=615]

Pěvecká soutěž X Factor poběží letos na britských ostrovech již po dvanácté a jak dnes oznámily britské mediální weby, po osmi letech se se show rozloučí jeden z nejlepších britských televizních moderátorů, Dermot O’Leary.

„Po osmi nádherných letech v X Factoru je čas, abych šel dál,“ oznámil sám Dermot ve svém dnešním prohlášení. „Rád bych poděkoval ITV, Simonu Cowellovi, mé X Factor rodině a zejména divákům, z nichž byli všichni dlouhou dobu velkou částí mého života.“

Dnes jednačtyřicetiletý britský moderátor působil za svou kariéru jako hlasatel v rádiu a především jako televizní moderátor mnoha pořadů a show. Kromě X Factoru uváděl např. britskou verzi soutěže „1 proti 100“ či několik ročníků předávání britských televizních cen „The National Television Awards“. X Factor začal moderovat od čtvrtého ročníku, tedy od roku 2007.

Otázkou zůstává, kdo jej letos na podzim na moderátorském postu nahradí. Britští bookmakeři hned po Dermotově prohlášení spustili sázky a jedním ze žhavých adeptů je zpěvák Olly Murs, který dříve moderoval i Xtra Factor.

Jak slíbili producenti pořadu, samotnou show čeká tento rok mnohem více změn, zatím není nic jisté. Jediným potvrzeným porotcem byl oznámen Simon Cowell (překvapivě :)). Hovoří se však o zásadních změnách nejen na pozici porotců, nyní už i moderátora, ale také o změnách v samotném formátu soutěže.

Na další informace si musíme ještě zhruba pár měsíců počkat.
Zaskočila vás zpráva o Dermotově odchodu? Budou vám také chybět jeho pověstné taneční kreace?

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
VojtaP
Reagovat

to není dobrý, Dermot prováděl skvělou práci, pro jeho následovníka to bude těžké. Myslím, že jeho výměna tak nutná nebyla, pokud opravdu neodešel sám. Naštěstí to nestojí na moderátorovi, snad najdou dobrou a sympatickou náhradu. Nicméně Ollyho bych raději viděl v porotě místo Louise, společně s Mel B a někým novým (případně Nicole, pokud se opět nevrátí Cheryl).
Změny ve formátu by taky nemuseli být nutné. Změnit by měli jejich přístup k talentům, což loňskou řadu zabíjelo.

2
libena
Reagovat

dermot mi bude chybět moc, jeho tanečky byly nepřekonatelné!!!!

3
Jan Liška
Reagovat

No, nechci spekulovat, ale o Dermotovi se hodně mluvilo jako o jednom z moderátorů nového Top Gearu. Tak možná proto končí na ITV a brzo ho s velkou slávou ohlásí jako novou tvář nového Top Gearu.

4
Lucas
Reagovat

Hlavně, ať odejde Louis!! Já bych ale třeba uvítal Emmu Willis, ona je dokonalá :) nemám rád The Voice, ale letošní řada s ní a Ritou je skvělá :)

5
Ludvík
Reagovat

Tak to je škoda :(
Lucas: myslím že s The Voice, Big Brotherem a ještě X factorem by to Emma nedala, spíš jsou to 3 různé televizní stanice, co vím tak už měla problémy když šla do Voice kde BBC po ni chtěla aby opustila Big Brother. Naštěstí to neudělala.
Ja bych spíš jako nahradu viděl Davinu McCall.

6
Marek
Reagovat

Myslím, že Davina kdysi uváděla pěveckou soutěž, popstar, kde soutěžila Cheryl, takže zkušenosti určitě má :)

7
VojtaP
Reagovat

Dermota by podle posledních informací měla nahradit dvojice Caroline Flack a Olly Murs, kteří dříve uváděli Xtra Factor, alespoň tak to píše exkluzivně The Sun.

Ollyho bych raději viděl v porotě místo Louise, kde by byl pro show mnohem větším přínosem, než jako moderátor. Určitě by to byla kvalitní náhrada, společně jim to šlo perfektně, jsou zábavní a u diváků a fanoušků show oblíbení.

9
VojtaP
Reagovat

@Bedy: ono to pořád působí jako spekulace, The Sun je pořád bulvár a to údajné setkání si mohli špatně vyložit. Justsimoncowell na twitteru taky napsali, že se stále čeká na oficiální potvrzení.

10
sadu
Reagovat

Tak to je špatná správa, ale dá se pochopit, že už to nemůže dělat donekonečna. Caroline s Ollym jsem měla moc ráda, takže by to byla určitě skvělá náhrada, ale bojím se, že to jsou pořád jen spekulace… Jsem zvědavá, jak to všechno dopadne, ani nevím, jestli na x factor budu chtít ještě koukat po té minulé sezóně, to by muselo být obsazení poroty hodně dobré. Tedy hlavně bez Louise, ten už tam je fakt k ničemu ;)

11
yeey
Reagovat

Caroline a Olly jsou potvrzeni jako nahrada za Dermota – no proc ne…

a v porote to vypada, ze Cheryl se vrati a jeste dostane pridano… zajimavy, po tom velkym nehmatatelnym nic, ale holt kariera ji zrejme upada…:-) navic to vypada, ze Louis a Mel B konci… Louis bohudik, ale Mel B tahla cely minuly rocnik, opravdu nechapu, co si od tohohle Cowell slibuje :-)

12
VojtaP
Reagovat

@yeey: za Caroline a Ollyho jsem rád, Už v Xtra byli parádní, snad hlavní show utáhnou, bude to zase něco jiného. Jsem zvědavý a těším se na ně. Možná bych viděl Ollyho místo Louise, ale i tak jsem spokojený. Pro něj je asi lepší zkombinovat hudební závazky s moderováním, než s časově náročnějším mentoringem.

Porota Simon a Cheryl se dali čekat, Cheryl sice není ještě oficiálně potvrzená a ten platový růst může být taky fáma, ale možná bych jí šanci na reparát dal, ale naopak s nižší výplatou.. Větší sázka na jistotu by však byla Nicole, byť se jí taky v posledním roce nevedlo.
Mel B by se určitě vrátit taky měla, Simon se asi naštval, když zmeškala finále, ale to se stává, beztak to ratingům jen pomohlo. Simon asi nechce, aby tam byl někdo, kdo mu bude odporovat a říkat, co nechce slyšet, viz poznámka o podvádění u Fleur. Podle bookies to ale vypadá naopak na návrat Tulisy, na kterou už se ani nesází, jak je to pravděpodobné.
Louis už měl skončit dávno, tak snad je to teď definitivní. Doufám, že místo něj přijde někdo schopný. Kdyby mělo jít o Iry, tak mě napadl Ronan Keating, jehož návrat do AUS není jistý a nabídku by nejspíš neodmítl. Další mě napadl Kian z Westlife, ten už taky někde porotcoval a prý se osvědčil. Uvidíme, no.

13
yeey
Reagovat

@VojtaP: ja bych se tedy Cheryl zbavil naprosto bez milosti, minuly rok byla absolutne nudna, nevyrazna, dojebala svoji kategorii, poslala do live shows Steviho atd. (ok, posledni 2 veci ji mohly byt vnuceny produkci, ale stejnak…) … Nicole by samozrejme byla nejlepsim resenim ze vsech a jeji posledni rok podle me ona sama nijak zvlast nezkazila (kdyz pominu sporny bod Melanie), ty holky si to casto kazily samy a nebyly to i pres jejich talent materialy pro britske hlasujici – ale to uz sme tu probirali s Vladem min. 1000x :-D

kazdopadne bych tam posadil nejradsi Nicole dohromady s Cheryl, at ma ta primadonka proc prskat :-DD vedle ni by byla jeste nezazivnejsi nez vedle Mel, ktera byla jeji totalni protiklad, takze to tolik nevyniklo, protoze kazda hrala jinou roli, vedle Nicole by se absolutne nechytala…. ale to se asi kazdopadne nestane, Cowell je holt zatizenej na Cheryl…

a co se tyka Mel, mozna mas pravdu, ze pro Cowella byla az prilis nerizena strela a to on tam ma radsi svoje loutky Louise a Cheryl, ktery stekaj jak on piska :-)) kazdopadne si vyhazov z te ctverice za minuly rok zaslouzila Mel B urcite nejmin…

14
VojtaP
Reagovat

@yeey: pravda, to s Melanie se s ní táhlo celou řadu, klidně s ní mohla dojít až do finále,, vybraná děvčata měla dobré předpoklady, ale nedokázaly je naplnit ani s pomocí Nicole. Ale to už se tu pravda řešilo mnohokrát. Kombinace Cheryl a Nicole by byla zajímavá, ale to se s největší pravděpodobností nestane.
Nejvíc šancí na návrat do poroty má Tulisa. Když už teda Simon chtěl nahradit Mel B, která naopak vedle zbytku poroty loni zazářila, měl sáhnout po někom neokoukaném. Nemyslím si, že Tulisa bude dostatečným lákadlem, Nejspíš jen levnější náhradou, těžko říct. Mel dostala znovu job v AGT, takže to asi tak rozházený u Simona nemá, naděje na návrat tu je. To by se ale nesplnila ta představa vyměnit alespoň půlku panelu.

15
Ann
Reagovat

Z odchodu Dermota nejsem nadšená, ale Caroline i Ollyho mám ráda, zase tu show dokážou nějak jinak oživit.

Co se poroty týče, tak zatím jedinej jistej je Simon. O Cheryl se mluví jako o jistotě, ale já bych na ní úplně nesázela… Je nezáživná, jako mentorka se taky moc neosvědčila a Simon si je toho vědom. Mel B jsem nečekala návrat, ona je živel a táhla celej loňskej ročník, a Simona tak trochu stínila. Původně jsem doufala, že by se mohla vrátit do Austrálie, když teď došlo k tolika změnám, ale prej ne:/

Jinak, Robbieho bych v porotě nechtěla, osobně bych radši brala někoho mladšího, když teď Louis vypadnul. Dost se mluví o Louisovi z One Direction, za což bych byla docela ráda. Rita Ora by byla určitě skvělá, ale z The Voice určitě neodejde.

Pak se dost mluví o Tulise, což je podle mě ale podle mě oproti Cheryl z bláta do louže, taky nudná a nezáživná, nehledě na to že nepřiláká moc fanoušků.

Mezi dalšíma tipama Katy Perry, která by mohla být zajímavá. V porotě by mi nevadila, ale jedině za podmínky že nebude zpívat:DDDD Dál Emeli Sandé, která by mohla být docela sympatická, jako zpěvačku jí mám docela ráda. A ještě hodně lidí sází na Kim Kardashian… to prosím fakt ne.

A co jsem ještě četla se teď začalo mluvit o Demi Lovato, šíří se rumours že už pro ní Simon má i smlouvu. Demi by mi v porotě nevadila, v USA 2012 se sice moc nepředvedla, ale v roce 2013 už s holkama předváděla mnohem lepší práci, rozhodně si vedla líp než Britney nebo Cheryl. Navíc mi přijde hodně sympatická vůči soutěžícím, hýří vtipem (hlavně na Simona:D) a celkově by přitáhla hodně diváků.

A rozhodně by mi nevadila ani Kelly Rowland nebo Nicole. Obě dvě mám ráda a jako porotkyně i mentorky se osvědčily, ale ani jedna moc šancí nemá:(. Někde jsem četla i o Beyonce, která by mohla být za panelem docela zajímavá a Mariah Carey, což by byla zřejmě katastrofa jako v AI. Ale tohle už jsou spíš jen teorie.

Osobně bych byla ráda za porotu ve složení Simon – Louis Tomlinson – Demi a nakonec Rita (i když ta zřejmě zůstane u BBC), takže kohokoliv jen ne Tulisu nebo Cheryl.

Ale vsadím se že Simon si nakonec prosadí svojí oblíbenou Cheryl, projistotu nakonec přitáhne dědu Louise a korunku tomu dosadí Tulisou. Pak se člověk nediví že už ty lidi talentovky nebaví, když je to pořád na jedno brdo.

Přidat komentář