Panáček v reality show

Jak se staví sen 2015 (21.3.) přestavba rodinného domu u Mělníka, 3. díl 14. řady

21. Březen 2015 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=10937 w=615]
V sobotu 21. 3. 2015 se v dalším díle Jak se staví sen pustil tým této televizní show do přestavby/rekonstrukce rodinného domu paní Vlaďky a její rodiny, který leží u Mělníka. Jak zněla její přání směrem k designérům Lukáši Lipertovi a Martině Pištělákové z Jak se staví sen? Jak si poradí s téměř sto let starým domem, který majitelé svépomoci opravovali 10 let, až jim došla energie i peníze.

Nová kuchyň a obývák

Paní Vlaďka by si nejvíce přála novou kuchyň a obývák. Se současným prostorem si Vlaďka neví rady. V domě chybějí dveře, a tak nemají rodiče ani dospívající dcera soukromí. Dcera je navíc zvědavá a u všeho musí být. V domě nechali udělat dřevěný strop a nevědí, jaký nábytek by se k němu hodil. Vlaďka miluje přírodní materiály a čisté linie.

Jak to vidí designéři před rekonstrukcí domu

Lukáš Lipert

Když jsem prostor viděl, tak jsem byl přesvědčen o tom, že mu pomůže jakékoliv řešení, prostor byl totiž dost zanedbaný. Zásadním problémem byla nedodělaná kuchyň, chybějící důstojné místo pro stolování, dále dveře do navazujících obytných místností a také podlaha bez nášlapné vrstvy. Proto největší výzvou byl jídelní stůl s kuchyní – prostor pro tyto funkce nebyl dost velký, aby umožnil více variant řešení, ještě k tomu je průchozí do ložnice. Změně nejvíce prospěla kuchyně s graficky dominantním obkladem, vestavěný nábytek na míru, který zaplnil nevyužité kouty obývacího pokoje a dostatečné osvětlení. Proměnu bych označil za styl příměstská romance, i když pojmenovat řešení stylem je podle mne příliš nadsazené, návrh vycházel z osobní zkušenosti a poznání rodiny, kde je dominantním prvkem ženská ruka v domácnosti.

V interiéru jsme počítali s dřeveným stropem, který celý prostor příjemně spojil a “zahřál”.
Z obývacího pokoje jsme odstranili šatní skříně, posilovací stroj, tento nábytek je možné v rodinném domě umístit jinam. Proměna měla obývacímu pokoji vrátit charakter místa pro rodinu, místa pro odpočinek.“

Martina Pištěláková

Při první návštěvě nám bylo oběma jasné, že budeme pracovat s dřevěným stropem a celý prostor budeme chtít prosvětlit. Dispozici kuchyně jsme pak nechali podobnou původní, protože ta se nakonec ukázala jako nejlepší. Zásadním problémem původního stavu byl jednoduše řečeno stavební stav. Prostor nebyl vůbec vymalovaný, omítky byly v hrubém stavu, chyběla podlaha, museli jsme v rámci nové podlahy také zakrývat trubky od topení. Největší výzvou tedy byla úprava stěn a nová elektroinstalace v kombinaci s novou podlahou a dveřmi v tak krátkém čase. Celý prostor jsme sjednotili a spojili do jednoho. Předtím interiér vypadal kusově, různorodě prostě nesladěně. Rádi jsme také ponechali jejich krásné lampy a dali jsme jim jen nová stínidla . Lampy tak chytly úplně jiný šmrnc. Jsme rádi, že jsme kromě nové hifi věže a těchto lamp nechali všechny tři znovu vyfotit, aby měli konečně svoji společnou fotku, která krásně dekoruje nový obývací pokoj. Styl naší proměny by se dal nazvat moderní venkov. Pracovali jsme s jednoduchými tvary a materiály, ale s citem je používali. V případě venkovských interiérů by se mělo pracovat s opravdovými materiály jako dřevo, dl

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
okkvp
Reagovat

Tahle proměna se na poměry pořadu vyvedla velmi solidně. V sobotu ve 4. dílu nás ale čeká další kobližkovědoudrdaná Frka.

2
rena
Reagovat

http://bydleni.idnes.cz/jak-se-stavi-sen-0i9-/rekonstrukce.aspx?c=A150326_144409_rekonstrukce_rez

Tak ted to bude pecka. V garzonce ani jedna skřín, místo ní je v předsíni sušička a pračka. Líbí se mi ta minikoupelna, ale v pokoji je jen kuch. linka nová, jinak vlastně nic…

3
Ananas
Reagovat

@rena:
Asi bude všechno oblečení pořád pendlovat mezi sušičkou a pračkou.

4
Wally
Reagovat

Tak za skoro 400 000 dost hrůza. Koupelna fajn i linka(ale když nevaří tak zbytečně velká). Pračka mohla klidně v lince zůstat. Kde mají dcery zázemí jsem nepochopila, když tam je jeden rozkládací gauč.

Reagovat

@Wally: Když nevaří, může linku krásně využít jako šatní skříňky. Carrie v Sexu ve městě měla svetry v troubě, do mikrovlnky jich taky pár narovná. Na fotkách po měsíci má nad hlavou na skříňkách počítač, polštáře… No a dcery se podělí o pelechy se psy :D

6
Wally
Reagovat

@Ajda: Ještě má nevyužitou sušičku, tu by mohla mít místo peřiňáku.

7
Lady XL
Reagovat

Hmm, tak jsem se dozvěděla ze zákulisí, že designeři jsou dost limitovaní sponzory, co a jak použít. Takže ne vždy padá na jejich hlavu např.absence úložných prostor jako v případě té maličké garsonky. Docela jsem zírala, jak to chodí. Takže když není nasmlouvaná nábytkářská firma pro ten díl, tak prostě není skříň atp. Peněžní limit se týká víceprací, pak je nasmlouváno – pračka od W., podlaho od XX, koupelna od YY. Jen výjmečně se stane, že v místě proměny se najde např. šikovný truhlář, jehož práce se vejde do rozpočtu a tudíž jsou pak skříňky na míru… Bude se točit ještě teď v dubnu a je konec série….

8
Jarouš
Reagovat

Podle mého velmi povedená proměna. Design přesně podle mého gusta. Ale co ty šatní skříně?

Přidat komentář