Panáček v reality show

Ben Haenow, vítěz UK X Factoru 2014, a jeho cesta soutěží! (glosa+video)

18. Prosinec 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10830 w=615]
O víkendu jsme se dozvěděli, že vítězem britské populární pěvecké show X Factor se stal sympatický řidič dodávky, Ben Haenow. Pojďme si připomenout, co všechno v soutěži zazpíval a jaké jeho vystoupení se vám líbilo nejvíc?

1.casting

Audition Arena

Six Chair Challange

U Simona doma

1.live show

2.live show

3.live show

4.live show

5.live show

6.live show

7.live show

8.live show

9.live show

Grand Finále

 

Co se líbilo Merťasovi?

Když na tu jeho cestu soutěží zpětně koukám, tak si říkám, jak slabá cestička to byla. Když se ohlédnu zpětně do jiných ročníků, tak každý vítěz měl mnohem více zářivějších okamžiků, než měl v soutěži Ben. Velmi dobré vystoupení předvedl na prvním castingu a v aréně. Potom se mi zdá, že se nechal stylizovat do slaďáčka a s touto nálepkou vstupoval i do live shows. Výrazněji jsem ho začal vnímat ve 4.live show, kde zpíval Highway To Hell. O týden později mě vysloveně nadchnul s Man In The Mirror. Výrazné bylo i Cry Me a River. Definitivně si mě získal až ve finále, kde byla všechna jeho vystoupení konečně tím závanem kvality. Demons, Man In The Mirror, duet a vítězný singl jsou pro mě nejvýraznějšími vystoupeními, které si občas od Bena pustím. Jeho cesta soutěží nebyla nijak extra výrazná, ale hlasově patřil k tomu lepšímu, co jsme mohli v 11.řadě slyšet. Vítězství nakonec urval zaslouženě.

Co se líbilo VojtoviP?

Ben určitě nepatří mezi ty vítěze, kteří by soutěži dominovali od začátku do konce, ani nemá na svém kontě tolik opravdových hvězdných výkonů, neboli touchdownů. V soutěži a hlavně v live shows patřil mezi ty nejzajímavější finalisty, společně s Jayem, Lauren a OTY. Od prvního castingu jsem Bena viděl v live shows. Zajímavý hlas, lákavý vzhled pro ženské publikum všeho věku a charisma. Kvalitní výkon předvedl hned z kraje s Bridge Over Troubled Water, kde ukázal svou barvu hlasu, ale že by ostatní předčil nějak zázračně o parník se říct nedalo, spíš se zařadil mezi nejlepší. Jeho největším highlightem a zlomovým bodem, kdy jsem ho viděl minimálně na stupních vítězů, byl jistě výkon v kole Michaela Jacksona. Ten s hromadou emocí povýšil ještě ve finále. Ono jde hned poznat, když za interpretací písně je něco víc než jen snaha od bezchybný zpěv, právě to Benovi přineslo obří ovace a nepochybně mu celou soutěž vyhrálo. K tomuto výkonu se budu v budoucnu rád vracet. Nicméně celé Grand finále si vlastně Ben ukradl pro sebe, sedící sólo výběry i povedený hvězdný duet, skvělé aranžmá, scéna a k tomu jisté pěvecké výkony s tou přidanou hodnotou. Jeho soupeři neměli vůbec žádnou šanci.  Jeho cesta soutěží nebyla vydlážděna zlatem od castingu, jako tomu bylo loni u Sam Bailey, o to bylo jeho vítězství v této rozporuplné řadě zaslouženější. Jestli bude mít úspěch po soutěži ukáže až čas, zatím boduje se svým povedeným vítězným singlem Something I Need, byť coverem, který má již uprostřed týdne pěkně nakročeno k britskému singlovému zlatu a to s velkým náskokem. Za svou cestu soutěží se vůbec nemusí stydět, bez úhony přežil všechny podivné machinace produkce a jen se potvrdilo, že poslední slovo má vždy divák.

Jaké Benovo vystoupení se Vám nejvíce líbilo?

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 20
1
terri terrezk
Reagovat

Jé děkuji. Mně se líbí čím dál víc. Někdo tu psal, že je uplakánek. V rozhovoru, který teď poskytnul, se ho na to moderátorka taky zeptala. Odpověděl, že je emotivně založený, ale že před X Factorem nebulel, že se mu to stávalo až v průběhu této soutěže a že je z něj po absolvování soutěže emocionální troska:-)

2
terri terrezk
Reagovat

Nemohli by jste tam prosím dát i finálového Jacksona?

3
VojtaP
Reagovat

@terri terrezk: je to tam ;)

K reakci na Bena, ani se mu nedivím, ani ostatním. Taková hektická soutěž musí s citlivější povahou hodně zamávat. Ten tlak prudukce, bulváru, lidí, tréma před výkony, nervy v neděli. Asi právem to často bývalí soutěžící popisují jako emocionální horskou dráhu. Ty slzy u Bena byly ještě sympatické, ale možná by bylo otázkou času, kdy to lidi začnou vnímat negativně, viz Jake.

4
terri terrezk
Reagovat

VojtaP, díky, jsi zlato:-)
K Benovi: Z pohledu ženského měl opravdu krom hlasu, muzikálnosti i xfactor v jeho půvabu. Byl strašně rozmanitý s mnoha výrazy a všechny mňaaaaam. K tomu emocionálnímu vytížení, vůbec se jim také nedivím. Proto mně Ben dostal asi nejvíc a nejen vystoupením když zpíval Demons. V té skleněné skříni s tou packou přilíplou na skle…..

6
sadu
Reagovat

Já se musím přiznat, že jsem ho ze začátku moc neregistrovala, teď jsem koukla na castingy a nevím, proč jsem si ho nevšimla. Docela mi vadí, jak z něj udělali v průběhu soutěže většího „slušňáka“ než vypadal, no tak snad ho vítězství nezkazí (tedy vedení Simona) a bude pořád sám sebou. Já si dřív všímala spíš Jaye, Ben mi přirostl k srdci až později, hlavně tím, co předvedl ve finále. Demons je moje oblíbená písnička, za ní je hned vítězný singl, který se moc povedl a přeji mu hodně úspěchů.

7
terri terrezk
Reagovat

Ben vložil na twitter:

CANT BELIEVE IM CHRISTMAS NUMBER ONE!!!! 🎉🎉🎉🎉🎅🎅 thank you all SOOO much for all the support!! You guys are amazing! MERRY XMAS TO ALL!! ❤️❤️

TAK NECH MU TO KLUKOVI HLAVNĚ VYDRŽÍ!

8
VojtaP
Reagovat

@terri terrezk: taky jsem tweet zachytil, jsem za něj rád. Samotní OneRepublic také pogratulovali:

@OneRepublic: So, @Bhaenow congrats on the Christmas #1 man!! UK love!!!!!! Happy Holidays

Vánoční zlatý singl je prestižní záležitost, přeju mu to. Uvidíme, jak se mu povede s jeho věcmi. Kdyby to byl podobný styl, jako tento singl, určitě by měl šanci uspět. Doufám, že vypustí plnohodnotný počin a taky, že nedopadne jako ostatní mužští vítězové. Určitě budu sledovat a album vyhlížet.

9
Nofux
Reagovat

Gratulace Benovi k christmas no.1. Doufám, že nezapadne a prosadí se, jeho hlas se mi líbil už od začátku, i když některé výběry písní v live shows mě zklamaly.

Jinak, off-topic. American Idol startuje za 2 týdny a letos produkce zkouší novej trik – nechají nás poslechnout si top 24 ještě předtím než se AI vůbec začne vysílat :D https://www.youtube.com/watch?v=-MvmFz8kEbo

10
VojtaP
Reagovat

@Nofux: K Idolu se ještě tento týden dostaneme, tak to můžem probrat tam, ale zni to zajimavě a slibně

11
DJ Vlado
Reagovat

@Nofux: hm, zajímavé :-) z té ukázky mě hodně zaujala barva hlasu té slečny v 0:52 :-)

12
Petr
Reagovat

Pro 12 sezonu X Factor uk se vrati Tulisa misto Cheryl a Luis po 11 sezonách odchazi mel b zustava .No jo mentorem holek se nestanes .

13
Lucas
Reagovat

Stejně ten Benův okamžik dost zkazil Simon, když pak začal hned mluvit i Fleur, ta nikoho nezajímala! :D :D

14
Frantiszek
Reagovat

Nechci machrovat, ale už při prvním castingu jsem psal že Ben je finalista :) A zasloužil si to nejvíc. Vše nej do roku 2015 všem diskutérům

15
Lucas
Reagovat

Na Kiss Deltě hrají Bena, můžete pro něj tady hlasovat ;)
http://www.kissdelta.cz/kissparada/

16
terri terrezk
Reagovat

@Lucas:
Lucas, zahlasováno, hned poskočil na 11. místo, tedy se asi moc nehlasuje. :-)

17
terri terrezk
Reagovat

Ben se raduje:
Whaaaat?? Something I Need has had over 1 Million views on VEVO???! Lost for words!! That’s inasne! Thank you xx

18
Lucas
Reagovat

@terri terrezk: Ono jak kdy, někdy mi to neposkočilo vůbec :D ale aspoň někde se hraje :))

19
Jolana
Reagovat

Prostě super!!!!!!!!!!!!!!!

20
Jolana
Reagovat

Je prostě super.

Přidat komentář