Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Zachránil někdo Vánoce? A kdo se dostal do velkého finále? (rekap+video)

8. Prosinec 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10813 w=615]

Už jen jeden týden nás dělí od okamžiku, kdy budeme znát v pořadí 11. vítěze britského X Factoru. Nutno říct, že se bude jednat nejspíš o nejtěsnější finále v historii soutěže, top 4 je totiž velmi vyrovnaná a nelze s přesností určit, jak si kdo u diváků stojí. Nejdříve se však soutěžící musí utkat v semifinálovém klání a na 100 % využít poslední šanci, uzmout místo v Grand finále. Dopomoci by jim k tomu měla jeden klasický vánoční hit a jeden volný výběr. Kdo svou šanci zahodil a zazpívá si v posledním sing-offu letošní řady? A kdo si může dělat na hlavě místo na vavříny? 9. live show pro vás zrekapitulovali VojtaP a Merťas.

1. kolo – Vánoční hity

Fleur East

Výběr: Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You 

Merťas:  V první várce písní se soutěžící pustili do vánočních kousků. Vánoce jsou za dveřmi a nebyl by to britský X Factor, kdyby se vánoční písně v nějakém kole nezpívaly. Británie má moc ráda vánoční písničky, a ne jen tak někdo může zpívat tyhle písně. Fleur dostala asi tu jednu z nejznámějších a v Británii velmi úspěšnou All I Want for Christmas Is You. Myslím si, že to byla taková ta typická Fleur. Pódiově a vzhledově opět na výbornou, ale zpěv byl znovu absolutně nezajímavý a nevýrazný. Asi jako špatně osolený řízek, prostě vám to nechutná. Pěvecky to byl velký průměr, nic extra se neudálo a navíc, na začátku Fleur nasadila hodně falešně. Vystoupení mě nenadchlo a uvidíme, co ukáže ve druhé písničce.

VojtaP: Po minulém týdnu, kdy Fleur poprvé zazářila s Aliciou Keys od ní čekám větší tah na branku, protože ukázala, že na to při správném výběru má. Fleur vsadila na osvědčenou vánoční klasiku, která se každoročně probojuje na přední příčky hitparád. Dobře začala, ale postupně to ztrácelo na obrátkách, Fleur byla utopená v podkladu a vokálně plochá a slabá. V jednu chvíli prostě spadl řemen a už jsem jen vyhlížel konec. Přestože výprava a vše kolem hrálo opět v její prospěch, Fleur není Mariah a písnička ji tak trochu přerostla přes hlavu. Na rozjezd matné a nepřesvědčivé.

Lauren Platt

Výběr: East 17/Girls Aloud – Stay Another Day

Merťas:  Lauren musela zabojovat po minulém týdny, kdy skončila v bottom two. Z vánočních hitů dostala ten od East 17. Tenhle song moc dobře znám, protože mě s ním má sestra kdysi v pubertálních letech drtila téměř každý den, jako milovnice East 17. No, ale Lauren si na písničce těžce vylámala zuby. Řekl bych, že to byla jedna vleklá křeč. Od začátku do konce. Lauren udělala několik slyšitelných intonačních chyb a celé její vystoupení se utopilo v divně gradovaném aranžmá. Ani vokály ji nepomohly, protože ji také přeřvaly a Lauren tak nebyla skoro vůbec slyšet. Aby se hlasově dostala na slyšitelnost, tak musela pořádně řvát a to k tomu prostě nesedělo. Tohle Lauren od bottom two neodradí. Naopak. Tohle nebyl vůbec dobré.

VojtaP:  Musel jsem si trochu zapátrat, abych zjistil, proč je vlastně tahle píseň pokládána za vánoční hit, přestože s Vánocemi nemá vůbec nic společného. Důvod je prostý, singl se ve své době umístil v prestižním vánočním týdnu na prvním místě v oficiální britské hitparádě a díky své atmosféře se od té doby objevuje společně s Mariah Carey na různých vánočních kompilacích a také se hraje v rádiu v období Vánoc. Píseň také přezpíval girlband Girls Aloud, jejichž verzi dostala Lauren. Tahle zasněžená balada ale Lauren neprokázala velkou službu. Lauren měla stejné problémy, jako Fleur, ve slokách byla utopena v divném podkladu, mix mi zněl nějak divně nakombinovaně s jinou skladbou. Svou komfortní zónu našla Lauren v refrénech, kde opět prodala krásnou barvu hlasu, ale výsledný dojem moc nezachránila, i když vypadala nádherně.

Ben Haenow

Výběr: The Eagles – Please Come Home For Christmas

Merťas:  Ben dle mého vcelku suverénně ovládl pěvecky minulé kolo. Též dostal velkou vánoční klasiku a zatím se s ní vypořádal ze všech nejlépe. Od začátku až do konce. Jeho vystoupení mělo drajv. Přidal k tomu ten vánoční cukrkandl, přehrával, výborně zpíval a celé vystoupení dotáhnul do zdárného konce. Bylo na něm vidět, že si to zpívání užívá, že ho to baví a sebevědomí z něj přímo sršelo. Ale pozor na gesta, jako ta po vystoupení, kdy pomalu i on vybízel diváky a porotu ke standing ovation. Velká pýcha předchází pád. Aby si Ben nemyslel, že to už má v kapse. Nemusí tato gesta vůbec dělat, protože v této partě semifinalistů je na tom hlasově nejlépe. Pokud výrazně nepokazí druhou píseň, tak si myslím, že má finále jasné.

VojtaP:  Ben zachránil Vánoce. Pro jeho chraplák skvělý song. Tohle se mi líbilo moc, ani Fleur ani Lauren se nepovedlo navodit tu pravou vánoční atmosféru. Líbil se mi koncept, kdy Ben začal před studiem s falešným sněhem a výhledem na Wembley a postupně se přesunul na pódium. Velmi solidní výkon, dnes zatím nejlepší. Úplně si dovedu představit, jak se Benův hlas line z repráků u sváteční večeře. Je dobře, že Ben zůstává stále konzistentní a neztrácí tah na branku, Grand finále i případnou výhru by si zasloužil.

Andrea Faustini

Výběr: Mariah Carey – O Holy Night

Merťas: Andrea se také musí v posledních týdnech vypořádávat s tím, že trochu upadá z výsluní a totální obliby. Jeden bottom two toho byl už důkazem a v minulém kolo také nezabodoval. Spíše naopak. Jako vánoční song velkou a starou klasiku O Holy Night. Jak se s tím popasoval? Řekl bych, že byl lepší jak holky, ale nebyl lepší jak Ben. Andrea dle mého strašně moc tlačil na pilu, chtěl ten song strašně moc vyřvat, ale prostě to vyřvávání u toho nebylo moc ok. Rval tam miliardu kudrlinek a celkově si myslím, že to hodně přepálil. Na druhou stranu ale také říkám, že se mi to líbilo a jeho snad jediného z vánočního kola jsem si pustil víckrát jak dvakrát. I když se párkrát také hlasově ustřelil, tak se mi nakonec jeho podání songu líbilo. Obzvlášť ty prostřední výšky vytáhnul výborně a jemně. Myslím, že to bylo vkusné vánoční vystoupení, které neurazí. Abych se přiznal, já to čekal mnohem horší.

VojtaP: O Holy S*it!!! Jestliže Ben zachránil vánoční atmosféru, Andrea ji totálně zničil. V životě jsem neviděl větší nechutnost a neúctu k originálu. Andrea přistoupil k této skladbě (původně chorálu), která potřebuje něžnost a lehkost jako k boxovacímu pytlu a napral do ní neskutečné množství kudrlinek a svých obvyklých nechutných obličejových kreací, to do takových klasik prostě nepatří. Píseň, která mi v jiných verzích (zvlášť té od Lei Michele) nahání husí kůži, Andreovo skrz na skrz nevkusné podání zabilo. Nejsem si jistý, zda jsem slyšel někoho s velkým hlasem zazpívat TAKHLE hrozně. Nejhorší na tom je, že od poroty sklidil velké ovace.  Na to mě napadá jen jediná filmová hláška: „Jdu blejt, velebnosti!“

Top 4 v 1. kole podle Merťase

1. Ben
2. Andrea
3. Fleur
4. Lauren

Top 4 v 1. kole podle VojtyP

1. Ben
2. – 3. Fleur/Lauren
4. Andrea

2. kolo – Volný výběr

aneb „song, co mě dostane do finále!“

Lauren Platt

Výběr: One Direction – Story Of My Life

Merťas:  Bylo to tu už minulý týden. Nechápu, proč Lauren prohazují pořadí. Je v tom nějaký záměr? Druhá várka songů je taková, že song by měl dostat zpívající do finále. Lauren měla Story of My Life. Lauren s ní hrála hodně na city, s projekcí, a i s ní bych řekl, že to hodně emočně cloumalo. Já jsem ale s ní měl opět jeden problém. Myslím si, že nebyla znovu vůbec výrazná. Zase jako by byla ztracená v aranži. Dál mi taky už přijde druhý týden úplně bez života, taková odevzdaná, bez špetky nadšení. Obávám se, že Lauren to do finále nedá. A teda ji musím ještě pochválit šaty, tahle abstraktní věci mám moc rád a moc se mi to líbilo.

VojtaP:  Lauren i v druhém kole dostala výběr od boybandu. Nejdřív jsem si myslel, že Lauren může s tímto hitem zazářit, ale po zhlédnutí výkonu bych jí vybral něco odlišné. Story Of My Life jí sedlo líp, neměla tam tolik hluchých míst a s refrénem stavěným pro více hlasů se taky poprala s úctou. Nápad se záběry z minulosti se mi také líbil. Koncept a provedení bylo dá se říct slušné, ale pořád to nebyl výkon, který by křičel „Grand finále!“, o což v tomto kole jde. To mě nejvíc mrzí. Už teď je jasné, že nejspíš v konkurenci Bena a Fleur ve finále neobstojí, ale top 3 by si zasloužila mnohem víc než Andrea. Navíc by to bylo dobré zadostiučinění porotě a produkci.

Fleur East

Výběr: Bruno Mars – Uptown Funk

Merťas:  Přátelé ano, tak takhle by to šlo. Takhle se mi to moc líbí. Jestli má Fleur něco poslat do finále, tak to je tohle vystoupení. Last minute změna songu tady proběhla na výbornou. Jka řekl Simon v úvodním jinglu, tohle je Fleur. Ano, takhle bych Fleur viděl po soutěži a v tomhle balení to mělo koule. Wow. Mělo energii, mělo to páru, styl, výborně se na to koukalo, nadšení… No prostě všechno bylo perfektní. Myslím, že tohle si zasloužilo velké ovace, pochvala od všech tu byla na místě a je to jednoznačně jedno z nejlepších vystoupení letošního ročníku. Fleur to rozsekala.

VojtaP:  Tohle myslím nečekal nikdo. Simon velmi zariskoval, když Fleur změnil výběr den před přenosem a ještě jí dal takový, který většina britského publika možná ani v životě neslyšela, protože v UK ještě novinkový singl od Bruna Marse nevyšel. Světe div se, Fleur předvedla plnohodnotný hvězdný výkon! Absolutně nic zde nevázlo, skvěle odvedená show a hlas Fleur zde nebyl vystavený žádné velké výzvě, tudíž vystoupení opravdu nic nechybělo a ani zbytečně nepřebývalo. Jak řekla Cheryl, skoro mi přišlo, že sledujeme vystoupení hvězdného hosta. Fleur mě po dlouhé době v soutěži bavila. Tohle bylo vystoupení, které ji dostane do finále.

Andrea Faustini

Výběr: Miley Cyrus – Wrecking Ball

Merťas: Zase to prohozené pořadí… Andrea si vybral docela těžký song na to, aby ho dostal do finále. Wrecking Ball je těžká kláda a v talentovkách si zatím nepamatuju nikoho, kdo by to nějak vkusně dal. Andrea dělal stejné chyby jako u prvního vystoupení. On strašně moc chce do toho finále a strašně moc to tlačí. Od začátku na něm bylo vidět, že by to snad nejradši vyřval od prvního tónu a celé to jeho nadšení a chtíč se dostat dál napálit řvanín a řvát celou dobu jako lev a povolit uzdu té energii. I podruhé si myslím, že mu to škodilo, že tam bylo mnoho zbytečných kudrlinek a navíc bych i řekl, že to bylo podivně gradované aranžmá. Andrea moc ve druhém songu nezářil. Víc se mi líbil v tom prvním.

VojtaP:  Na Andreu nikdy nejsem extra zvědavý a tentokrát to ještě umocnil prvním kolem. Výběr pro druhé kolo padl na hitovku od Miley Cyrus. Pokud bych měl hodnotit zpěv, tak ten byl na mnohem lepší úrovni oproti minulému kolu, Andrea to zazpíval po svém, celkově jeho lepší standard, i když stále obtížné ho u toho sledovat, alespoň mě to moc nenutilo propíchnout si ušní bubínky rezavým hřebíkem a do očí nalít kyselinu.

Ben Haenow

Výběr: Leonard Cohen – Hallelujah

Merťas:  Ben s druhým songem taky hodně zariskoval. Vzal si do vínku v talentovkách zvlášť otřískaný šlágr, Hallelujah. Ten je pro mě nedotknutelný od Alexandry Burke a Joshe Krajcika. Ben se k nim v první polovině songu blížil. Dokud se držel v komorní rovině a nenarval tam řvoucí chraplák, tak to bylo moc hezké. Ale tentokrát se mi tam ten chraplák vůbec nelíbil. Jednak si myslím, že ho neutáhnul a zadruhé, to celé emočně nezvládl a nechal se citově rozložit a tím i utrpělo celé vystoupení. Ben konečné slzení bylo možná dojemné, ale dle mého zbytečné. Hallelujah v jeho podání bylo rozhrkané. Kdybych si to chtěl od někoho pustit, tak od něj bych si to už asi nepustil.

VojtaP:  Ben dostal na závěr efektní skladbu, která byla (bohužel stejně jako mnoho dalších výběrů v této řadě) přezpívaná až na dřeň. Navíc překonat vítězný výkon Alex z 5. řady je těžký úděl. Ben tedy ani nemohl s touto písní nějak překvapit, či vložit něco nového. Ben však podal hodně dobrý výkon, hodný favorita soutěže, zazpíval to po svém, tzv. „jak mu huba narostla“ a dodal také skutečné emoce. Jestli Ben nebude příští neděli ve finále bojovat o zlato, tak už fakt nevím, co se to v Británii letos děje za podivnosti.

Top 4 ve 2. kole podle Merťase

1. Fleur
2. —-
3. Ben, Andrea
4. Lauren

Top 4 ve 2. kole podle VojtyP

1. Fleur
2. Ben
3. Lauren
4. Andrea

Rozhodnutí

Merťas:  Kdyby to záleželo jen na mně, tak bych domů poslal Lauren. Jak už jsem psal výše. Je bez života, bez nálady, taková spící labuť a není na ni vidět žádné nadšení. K tomu připočtěme nudná a vcelku jednotvárná vystoupení a v tomto týdnu také docela hlasové upozadění. Řekl bych, že Lauren to do finále nedá. Naopak finále si myslím má Ben a Fleur. Hlavně Fleur, protože její druhé vystoupení byla parádní smršť. Ben dal minulé kolo s přehledem a momentálně vyjma Hallelujah také zářil a jel konstantně. Jediný, kdo se musí vypořádat s propadem je Andrea, který v tomto kole tak strašně chce do finále, že by snad byl i schopný prodat část rodiny, aby se tam dostal. Ve vystoupeních to bylo znát, protože do všeho strašně řval a pouštěl až moc energie. Ale prvotně je pro mě v tomto kole na odstřel Lauren, u které už nevidím nic, co by mohla dál nabídnout.

VojtaP:  Ač to říkám velmi nerad. Je téměř jisté, že si v bottom 2 zazpívá Lauren, kterou produkce stihla utopit v první polovině večera a ona sama tomu moc nepomohla, když vyloženě nezazářila ani v jednom výběru. Zachránit ji můžou opět jen skalní fanoušci v případném deadlocku. Druhým účastníkem by měl být Andrea, hlavně za to, co provedl s vánoční klasikou. Odcházet bych viděl z této dvojice raději jeho.

Hvězdní hosté

Fifth Harmony

Merťas:  Kdo by tehdá před dvěma lety věřil, když poslepoval dohromady pětku sólových zpěvaček, že to bude asi to nejlepší, co ze druhé řady amerického X Factoru vzejde. I když soutěž poté ovládl country zpěvák Tate, tak holky ale dle mého dosáhli toho, že dokázaly překročit americké hranice a dostat se i na jiné hudební. Moc dobře si pamatuje, jaký skvělý moment měli před finále, když jim Simon vybral Anything Could Happen. Nezapomenutelné vystoupení. Holky mám rád, jako girl band znějí perfektně a věřím, že o nich v budoucnu budeme slýchat mnohem víc. Mají totiž parádní písničky a nášlapnuto k dobré kariéře. V jejich vystoupení se mi hlavně líbil nástup, ten byl skutečně efektní. Samotná písnička není špatná, ale myslím, že mají v repertoáru i lepší kousky.

Vojtap: Fifth Harmony jsou bezesporu nejúspěšnějšími účastnicemi nepříliš životné americké verze X Factoru. Když je Simon dal před dvěma lety dohromady, tak myslím ani sám on nevěřil, že se tak stane, holky se ale v průběhu soutěže sezpívaly a k závěru ukázaly skvělý tah na branku, který jim zaručil exkluzivní smlouvu u Sony. Po atakování amerického rádiového éteru se singlem Bo$$ se rozhodly, že je načase expandovat a právě tuto píseň přišly představit také britským divákům. Osobně mi tento styl emancipovaného ženského R&B moc nesedí, ale nelze odepřít, že je zvučný a moderní. Nejsem si však jistý, nakolik budou reference na slavné americké ženy fungovat u Britů. O úspěch skupiny bych se nebál, v záloze toho holky mají ještě dost.

Sam Bailey

Merťas:  Kdo by si nepamatoval spanilou jízdu této dámy loňským jubilejním desátým ročníkem. Od začátku až do konce dávala s totálním přehledem svá vystoupení a doteď si myslím, že X Factor do té doby neměl nikoho s tak silným a čistým hlasem. Sam je zpěvačka velkých songů a náležitě ji toto označení patří. I její power balada, jak to trefně Dermot nazval, byla excelentní a dala vzpomenout na její zářivé výkony z loňského roku. Je však škoda, že se ne tak úplně na trhu chytla. Sice její cd byla nejprodávanější od vítězů X Factoru, trumfla ji jen Alexandra Burke, ale bohužel se v materiálu nepustila do ničeho svého, téměř vše jsou cover verze. Sam bych přál lepší tvůrčí tým, protože hlas má stále parádní, jen to chce nějaký velký hit, než upadne do ztracena. Mám i pár kil nahoře, jak jsme mohli vidět, ale to můžeme připočíst k tomu, že Sam nedávno porodila.

Vojtap: Do X Factoru se také vrátila loňská vítězka Sam. Ta si celý svůj ročník ukradla pro sebe. Plány ovšem nenabírají vždy takový směr, jaký chceme a Sam nedlouho po svém triumfu oznámila, že je v očekávání a tak po společném tour finalistů a debutové desce s covery známých balad odložila na čas svou kariéru k ledu. Nyní ale vydala reedici alba, pracuje na novém materiálu a chystá se vyrazit vlastní koncertní šňůru. Do X Factoru přišla ukázat, jak se to dělá a halou znovu rozezněla svůj velký hlas v dojemné baladě. Jen škoda, že ji stylisté neprokázaly velkou službu a Sam vypadala, jako kdyby si právě odběhla od plotny.

Idina Menzel a Michael Bublé

Merťas:  Michaela není třeba představovat. Toho všichni známe. Idina by možná trochu představit zasloužila. Americe je to velmi ceněná divadelní a muzikálová herečka a zpěvačka, která za svou vcelku už dlouhou kariéru nasbírala mnoho divadelních ocenění. Ale asi její největší kariérní zářez je song Leti It Go z filmu Ledové království. Písnička dostala Oscara a s tím se Idina zapsala navždy do dějin filmové hudby a také do dětských hlaviček, protože Frozen/Ledové království je hlavně populární mezi dětmi díky písničce a samotný film a vše okolo má u dětí stálý zájem a velkou popularitu. Jejich vystoupení v X Factoru bylo hezky odlehčené a takové příjemně vánoční.

Vojtap: Idina Menzel nebo chcete-li „Adele Dazeem“ je za velkou louží uznávanou muzikálovou zpěvačkou ověnčenou cenami Tony a od letoška dokonce Oscarem za píseň „Let It Go“ z Ledového Království. Idina si pro své fanoušky připravila předčasný vánoční dárek s kolekcí plnou vánočních klasik, kde nechybí ani duet s Michaelem Bublé, který přišli předvést v X Factoru. Jejich vystoupení plné vánoční atmosféry mělo šmrnc a úroveň. Jen škoda, že dámy porotkyně byly natolik neuctivé, že po vystoupení ani nepovstaly. Nepamatuju se, že by se to někdy při vystoupení hosta stalo. Idina ani Michael nemohli za to, že jejich soutěžící skončili v bottom 2.

Bottom Two

Lauren Platt

Merťas:  Lauren šla jako první bojovat o své setrvání v soutěži. Vybrali si dobrou písničku do sing offu. Snažila se, jak mohla, ale já si nemůžu pomoci, přišlo mi, že to zase tlačila tak nějak před sebou. Vystoupení mělo hodně dobrých pasáží, ale taky nějaké chybičky. Trochu jsem čekal, že se do toho místy Lauren více opře, ale neučinila tak. Nevím, uvidíme co na to Andrea, ale zase jsem z Lauren necítil odhodlání jít dál, spíš taková odevzdanost.

VojtapLauren si vybrala do sing-offu skvěle. Silná balada funguje, Lauren opět ukázala, jakou nádhernou barvou hlasu disponuje, ale jakoby se bála opravdu zpívat o život, jakoby to předem proti Andreovi vzdala. Vzor by měli soutěžící v této situaci hledat u Luka Frienda právě před rokem, kdy bojoval, jak lev proti Rough Copy. Jakkoliv mám Lauren raději než Andreu, tak musím říct, že předvedla slušný výkon, se kterým by bývala bodovala v dřívějších kolech live show, ale na přesvědčení poroty to bylo bohužel málo.

Andrea Faustini

Merťas:  Ať se to někomu líbí nebo ne, italský medvěd v sing offu Lauren rozcupoval na malinkaté kousíčky. Andrea měl všechno, co Lauren neměla. Zápal, energii, svižnou gradaci, emoce a tentokrát úderný a nerušící motorový hlas. Sing off je pro mě jasný. Domů musí jít Lauren. Andreovo vystoupení patří v bottom two k těm letos nejlepším.

Vojtap: Andrea použil své největší zbraně, jakkoliv to mělo pro mě všechny neduhy, co mi na Andreově zpěvu a projevu vadí, tak je nutné říct, že projevil větší touhu v soutěži zůstat. To nic nemění na tom, že porota by v top 4 už takovou moc mít neměla, což se v posledních dvou letech rozmohlo v UK i v Austrálii a nepřijde mi to spravedlivé, proto bych hlasování poslal opět do Deadlocku.

Soutěž opouští…

Porota tentokrát vyřazování do deadlocku zajít nenechala v poměru 3:1 pro Andreu poslala porota domů Lauren Platt.

Hodnocení 8.live show podle Merťase

Semifinálová live show nijak nevybočovala z těžkého průměru letošního ročníku. Kolo mělo své slabší výkony, ale také své ojedinělé hvězdy. Vánoční kolo dle mého patřilo klukům. Ben ho dal skvěle a Andrea též. Ale Vánoce nikdo extra nezachránil. Druhé kolo mělo jen jednu královnu a to byla Fleur. Její vystoupení se řadí k těm nejlepším, co letos v soutěži zaznělo. Lauren dle mého vypadla zaslouženě, protože už nebyla zdaleka tak dobrá jako v začátcích a hlavně mi tam chyběl ten zápal. Když se budeme bavit v rámci soutěže, tak už nemá co nabídnout oproti ostatním. Naopak po soutěži má velké šance se prosadit. Potřebuje se naučit dobře pracovat se svou barvou hlasu, potřebuje dobrý tvůrčí tým a moc bych jí přál kariéru, jako měla Cher Lloyd. Typově mi ji totiž hrozně připomíná.

Hodnocení 8.live show podle VojtyP

Z live show jsem velmi rozpačitý. Tohle, že bylo semifinále? Tři silné výkony z osmi bych čekal možná tak v Bootcampu nebo Judges houses. Přitom minulý týden šlo v druhém kole vidět, že když se chce, tak to i jde. Pověst show může zachránit pouze slušné finále a oprávněný vítěz, do budoucna z této nepovedené řady nadále nepřebíral žádné prvky. Právě naopak, klesající sledovanost by měla působit jako výstražné varování Simonovi a produkci, že je na této řadě něco špatně. Nakonec budou mít půl roku, aby přišly na způsob, jak klesající sledovanost a kvalitu zvrátit. Budu nadále pozitivní a budu doufat, že se příští rok dočkáme změny k lepšímu. Grand finalistům držím palce, ať se jim nadcházející víkend podaří a ať vyhraje ten nejlepší.

Co nás čeká dál?

Známe tak finálovou sestavu. Andrea, Ben a Fleur. Finále vypukne příští sobotu. V průběhu celého týdne se budete setkávat s našimi články, kde budeme hodnotit, tipovat a samozřejmě s vámi debatovat nad tím, kdo si co zazpívá a kdo má jaké šance soutěž vyhrát a samozřejmě koho vy byste rádi letos viděli s vavříny na krku. A dále stejně jako v loňském roce, když bude příznivé internetové spojení, tak v sobotu pojedeme na Panáčkovi živě.

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
peto
Reagovat

no tak vo finale bude uplny grc okrem bena a dufam že to vyhra ben pretože fleur a andrea si viťazstvo nezaslužia

2
Ludvík
Reagovat

Tak Andrea je nejvíc grc. Fleur s Benem ujdou, ale ani jeden neníz mmýchppůvodních favoritů… Je mi celkem jedno kdo vyhraje, teda Andrea nesmí vyhrát, jinak Ben dobře zpívá, ale jeho vystoupení mě nebaví, je to taková nuda prostě tuctove. Fleur zase neumí zpívatale jjejí show stojí za to.

3
Jai Kudo
Reagovat

Andrea nebo Lauren, ani jeden si nezaslouží…… Ben a Fleur si zaslouží GF, Fleur je tam nyní nejlepší zpěvačka, Benovi se občas něco povede zazpívat dobře, ale to Hallelujah :(

4
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Fleur nejlepší zpěvačka? Juj, nějak tě nepoznávám…

5
VojtaP
Reagovat

@jab: konec konců se mez zpěvačkami umístila nejvýš, takže zase tak moc nekecá :D

6
VojtaP
Reagovat

@Ludvík: v takových případech, jako je Andrea je škoda, že v porotě nesedí někdo erudovaný, kdo opravdu hodnotí zpěv a něco o tom ví, třeba jako Harry Connick Jr. v Idolu, ten by Andreu poslal zpět na zem jen, co by otevřel pusu, s emocemi i bez. Byť se mnohdy zaměřoval na tu techniku až moc, pořád to těm soutěžícím dalo víc než „vypadáš jako hvězda, zpíváš jako hvězda, a tak dále“

7
Bedy
Reagovat

Vojto, jak píšeš u Bena v 1. songu… falešný sníh.. on to byl pravý sníh… před přenosem se na twitteru objevovaly fotky jak v Anglii a Londýně přes den a večer sněží :) :D … to jen taková malá nepodstatná vložka :D

8
VojtaP
Reagovat

Fleur ještě ze soutěže nevylezla a už hýbe hudebním průmyslem, Bruno Mars a Mark Ronson vydávají Uptown Funk v UK o měsíc dřív a to už tento týden.

9
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Kdo myslíš ty, že je nejlepší zpěvačka? Andrea? :-D

10
Honzad
Reagovat

Díky za skvělé shrnutí, sledovat bohužel nestíhám, na finále však, i přes absenci jakéhokoliv favorita, kouknu. Jen pánové autoři – prosím – tipovat, ne tYpovat :-)

11
Ondra
Reagovat

Ta vaše hodnocení se ale teda nedají číst…

12
VojtaP
Reagovat

@Ondra: můžeš být konkrétnější? Člověk se má vyvíjet a my se určitě rádi přiučíme a můžeme věcně diskutovat. Jestli ne, i tak díky, že sis udělal čas na komentář, i když poněkud zbytečný.., ;)

Přidat komentář