Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Whitney v souboji legend dostala na frak, Elton přežil! + Rozhodnutí (rekap + video + bonus)

23. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10780 w=615]

Whitney Houston a Elton John. Dvě velké hudební ikony světové pop music. Britská hudební soutěž jim ve svém sedmém živém kole vzdává hold, když soutěžící budou zpívat jejich písničky. Produkce si pro nás přichystala další překvapení v podobě double elimination čili tento víkend nás opustí hned dva soutěžící. Jako hvězdní hosté se nám představí David Guetta, Emeli Sandé, Take That či Labrinth. A jak se povedl sedmý hudební večer? Komentuje pro vás Merťas a VojtaP.

Lauren Platt

Výběr: Whitney Houston – How Will I Know

Merťas: Lauren otevírala tuto live show. Dostala do vínku píseň od Whitney, How Will I Know. To je druhý song od Whitney, který se umístil na prvním místě v americké hitparádě. Původně byla píseň napsaná pro Janet Jackson, ale ta nakonec od songu upustila a mohla si ho tak vzít Whitney. Song ji tehdy před 29 lety, kdy song vyšel prvně, přiblížil k mladšímu a širšímu publiku díky svému tanečnímu klipu. O to se určitě také snažila produkce u Lauren, aby se při vystoupení více hýbala. Lauren se vystoupení povedlo, osobně bych i řekl, že to bylo jedno z jejích nejlepších vystoupení v letošním ročníku. Od začátku až do konce zněla velmi dobře a vystoupení výborně utíkalo. Po hlasové stránce není moc co vytknout. Ale… Tomu tanci Lauren vážně moc nedala, jen tak se tam párkrát hýbla. To v tanci ji pak hlavně zastoupil její bratr. Osobně se mi tento tah moc nelíbil, protože to je takový lehký doping pro Lauren, když tam s ní na pódiu může tancovat brácha. To je jak, podívejte se, jak celá Plattovic rodinka je akční, posílejte jim hlasy. Nikdo z dalších soutěžících tuto možnost nemá, aby s nimi byli příbuzní na pódiu. A možná se bráchy dočkáme i v Británie má Talent příští rok, kam nepokrytě Simon ve svém hodnocení tlačil. Lauren ale zazpívala hezky, vystoupení se mi líbilo a teďka se bude jen čekat, kdo předvede něco lepšího.

VojtaP: Lauren má po všech baladách chuť si trochu na pódiu zatančit, dopomoci by ji k tomu měl i její bratr Louis, který se věnuje street dance. Stejně jako u Happy začíná Lauren pomalu, což byl chytrý tah, vystoupení měl vzrůstající tendenci. Hlasově se držela celou dobu bez obtíží. Dokonce došlo i na ten malý taneček, od kterého asi každý čekal víc, ale snaha se cení. Určitě to nepůsobilo tak prkenně, jako při Halloweenu. Lauren podala uvěřitelný výkon, dokázala do songu vložit takovou tu naivitu, která tam patří. To nic nemění na tom, že to mohlo být po všech stránkách ještě lepší, ale i tak to byl solidní výkon a oproti minulému týdnu více strhující.

http://youtu.be/JiZOYdyZwZY

Ben Haenow

Výběr: Whitney Houston – I Will Always Love You

Merťas: 

Simon se asi úplně zbláznil. Takhle s Benem zariskovat. Simon mu totiž dal na zpěv tu největší pecku od Whitney Houston, I Will Always Love You. Song, který zná snad každý na světě, kdo se trochu zajímá o světovou hudbu nebo aspoň viděl film Osobní strážce. Myslím, že tohle absolutně výstřel mimo. Song pro Bena zkrátka vůbec nebyl. Na Benovu motorovku dát tento jemný song nebyla dobrá volba. Navíc Ben spoustu tónů předělával, nedotahoval, přetahoval a celkově změnil hodně ráz songu do rockovějšího kabátu. Jenže tam se song vůbec nehodí a má zůstat v rovině, jakou Whitney nastavila. Plno diváků má tuto píseň rádo a jsem zvědavý, jak se divácké srovnávání promítne do hlasování, protože Benovo podání takového šlágru nebylo vůbec hezké, nepřišlo mi originální a zněli mi to jako nějaké karaoke. Ben se mi vůbec nelíbil.

VojtaP: Ben měl mnohem těžší úkol. Píseň z filmového Osobního stážce je notoricky známá až ohraná a vzít si ji může představovat velký risk. Málokdo má na paměti (ani Simon), že píseň je původně mužská country skladba, každý ale bude srovnávat s Whitney a diváci britského X Factoru také s Leonou Lewis. Ben předvedl o něco civilnější verzi, z počátku to nebylo úplně ono, zdálo se to takové roztřesené, ale druhá polovina, kde měl možnost gradace byla mnohem lepší. Přesto je to úplně mimo Benovu komfortní zónu, až to pěkné není. Ben si Whitney snažil předělat podle sebe, ale bylo to jak na horské dráze, wow momenty střídali ty horší, na druhou stranu to bylo zase zapamatovatelné, takže by se mu tento risk nemusel zase tak vymstít, jak naznačila Cheryl. Zvláště, když je ze všech soutěžících ve vedení na iTunes.

Only The Young

Výběr: Elton John – Something About The Way You Look Tonight 

Merťas: Tahle skupina od začátku live shows bojuje s tím, jaké songy dostává, jak se v live vystupuje i jak zpívají. Někdy je to parádičky, jindy to je zase špatné. Je to s nimi na horské dráze. V aktuální show dostali jednu z největších pecek Eltona Johna. Tento song vyšel v roce 1997 a byla to jedna z jeho poct princezně Dianě. Písnička také drží rekord v prodejnosti. Je to totiž druhý nejlépe prodávající se singl na světě s 33 miliony prodaných kusů. Lepší je pouze Bing Crosby a jeho White Christmas. Oty v aktuální show nebyli špatní. Ale chybí mi tu nějaká invence. Třetí vystupující a druhá píseň, kterou jsme už od nich v průběhu soutěže slyšeli. První castingové vystoupení je vyšvihlo do středu zájmu, ale live vystoupení se mi úplně nepozdávalo. Hlasově bych řekl, že bylo vcelku v pořádku, ale byla to nuda. V hodně pasážích jsem se vyloženě nudil a čekal jsem, co přijde, ale ono nic nepřišlo. Vystoupení se tak nějak táhlo a přišlo mi, že Louis z toho songu chtěl vyždímat něco, co v něm prostě nebylo. Nějakou šílenou taškařici, ale ten song na takovou taškařici neměl. OTY byli hlasově dobří, dokonce některé momenty se přiblížily tomu, jak bych si je v budoucnu představoval, hlavně v povedení na pódiu, ale stále to nebyl touchdown ani náhodou. Spíš to byl takový průměr, který ve vás moc stopu neudělá.

VojtaP: OTY se v tomto kole vrátili ke svým kořenům v soutěži a to až zpět do prvního castingu, což může být dvojsečná zbraň. Při reprízách je třeba song povýšit na novou úroveň a to se někdy řádně vymstí. To ale nebyl problém OTY, hlasově i výpravně se jim podařilo předvést dobrou show. Budoucím skupinám v soutěži ukázali, jak má vypadat týmová práce, na pódiu se navzájem podrží a společně znějí jako jeden. Je dobré vidět skupinu, která ví, co pro ni funguje a jak to přenést na pódium. Jediné, čím si nejsem jistý, je skladba, potažmo úprava samotná. Jen se potvrdilo, že je mnohem složitější zapůsobit s úpravou pomalé písně do uptempo, než naopak. Právě ten druhý způsob většinou vyvolá vlnu hlasů. Byť byli OTY opět plní energie, samotný song mě tolik nestrhl.

Andrea Faustini

Výběr: Whitney Houston – I Have Nothing

Merťas: No, téměř glorifikační řeči porotců na Andreu v tomto týdnu moc nechápu. Na to, že papírově to měl být jeho večer, tak dle mého zklamal na plné čáře a společně s Benem se výrazně zasloužili o to, aby po tomto večeru udělala Whitney v hrobě nějakou tu otočku. Andrea dostal do Mel další a mnohými v talentovkách zpívaný song I Have Nothing. Velký hit od Whitney. Já si ale myslím, že Andrea byl značně přemotivovaný a song byl nad jeho síly. Hned na začátku mu ustřelil tón, cpal tam nechutně moc kudrlinek, jeho hlasově hrubé podání hned od začátku mě taky nezaujalo a celkově bych řekl, že to bylo jeho nejslabší vystoupení v soutěži. I na něm bylo vidět, že je zvláštně sklíčený a dává si pozor na každou notu, aby nic nepokazil, ale bylo to spíše kontraproduktivní. Stejně jako u Bena. Andrea z té písně udělal něco, co se snad nemůže mnoho lidem líbit. Andrea se mi v této show nelíbil. A jeho doping v podobě vítězky Alexandry Burke je taky taková pomocná berle od produkce. Komu z dalších soutěžících radí vítěz?

VojtaP: Je to tu zase a znova. Myslím, že neexistuje žádný jiný song, který by byl v pěveckých soutěžích tolikrát předělán, snad jen Listen se na něj úspěšně dotahuje. Dnes to vypadá, že dostáváme jen přehled inventáře všech soutěží. Na této klasice od Whitney se nedá předvést absolutně nic objevného, co už nám neukázali jiní. Na jedné straně stojí touchdowny Jennifer Hudson nebo Melanie Amaro a na druhé straně Andrea, který se na ně bohužel absolutně nechytá. Přestože to nebyl Andreův nejhorší pěvecký výkon, jeho vystoupení nebylo tak pamětihodné. Kdo má ještě stejně jako já problém s Andreovým afektem a nevkusem, bude spíš rád, když ty dvě minuty brzy zapomene.

 http://youtu.be/dsbjooY8qC4

Fleur East

Výběr: Whitey Houston – I’m Every Woman

Merťas: Jak už jsem psal několikrát, Fleur mě v soutěži vůbec nebaví. Snaží se sice seč může, ale když prostě nevlastní nějakou hlasovou originalitu, tak je malá šance zaujmout. A docela by mě zajímalo, za co Fleur honí každý týden tolik hlasů. V tomto týdnu dostala další hitovku od Whitney. A ač se mi to říká těžce, tak si myslím, že s Lauren předvedla zatím nejkonzistentnější vystoupení večera. Fleur sice měla několik hodně hluchých míst, kdy mě to vyloženě nebavilo, ale pak měla zase pasáže, kdy to bylo výborné a bohužel si myslím, že tomu hodně pomohly vokalistky, které ji hlasově hodně držely. Fleur mě nadále nebaví, ale zatím v rámci večera patřila k těm lepším. A další tlačenka od produkce? Na pódiu s maminkou a ségrou?

VojtaP: Budu se opět opakovat. Na Fleur není absolutně nic zajímavého, to zajímavé přináší každý týden až Brian se svým kreativním řešením jejího vystoupení. Označení její osoby za potenciální vítězku je jedno z nejpřehnanějších vyjádření z úst Simona, označení „osobitá zpěvačka“ druhé největší. Fleur je naopak zosobnění generičnosti, její hlas bych v rádiu asi těžko rozeznal a album nekoupil. Soutěž nikdy neměla někoho, koho takto násilím tlačili dopředu. Kdyby alespoň byla pohledná, tak neřeknu. Včerejší vystoupení mě osobně nudilo, Fleur sice zněla hlasově jistě, ale to hlavně zásluhou hlasitého podkladu s vokalistkami. Dobrý trik, jak zakrýt průměrnost, lepší už je jen playback.

Stevi Ritchie

Výběr: Elton John – I’m Still Standing

Merťas: Stevi minulý týden přežil klinickou smrt, kdy ho zachránila ženská část poroty. Ke Stevimu těžko co dodávat. Jeho aktuální vystoupení… No, já měl skoro od začátku spodní čelist dole a moc jsem nechápal, cože se to na pódiu děje. Jedna velká bizarnost. Ale docela by mě zajímalo, jak moc bizarní jsou britští diváci, protože tohle byla hodně silná káva či v ostrovních podmínkách, velmi silný čaj. Na druhou stranu jsem se ale poté přistihnul u myšlenky, že Britové pro něj asi hlasují proto, že se s ním na pódiu aspoň něco děje a nějak tento ročník rozčeřuje. Je tak mnohdy „zábavnější“ než ostatní finalisté. Jinak fakt nevím, za co bere hlasy. Za zpěv určitě ne. Přežije Stevi tenhle týden? To nikdo neví. Ale docela mě naštvala Mel, které více méně jen potvrdila spekulace z minulého týdne, když Steviho podržela před Jayem. Znovu se do něj obula a rozhodně to nevypadalo, že by ho chtěla znovu podržet a strašně si k minulému týdnu protiřečila.

VojtaP: Měl jsem pocit, že jsem si omylem vzal nějakou rekreační drogu nebo se ocitl na nějaké jiné planetě, celou dobu vystoupení jsem měl bradu až na zemi. Zděšením. Co je moc, to je moc. Jsem zvědavý, jak tohle diváci na ostrovech přijmou. Simon a produkce nejspíš zkouší, co vše takový divák vydrží. Jestli Stevi projde i tímto týdnem, tak bych se i bál jeho účasti ve Finále.

http://youtu.be/yxD4VL_6Kgk

Stereo Kicks

Výběr: Elton John – Don’t Let The Sun Going Down On Me

Merťas: Tahle osmičlenná banda se každý týden snaží dostat na výsluní a musí se jim také nechat to, že jejich výkony jdou nahoru. Skupina dostala do vínku parádní písničku a vcelku dobře se s ní popasovali. Moc to hlasově nedrhlo, ale na celém vystoupení mi vadila jedna věc. Bylo to strašně pomalé. Já bych tomu zařadil o jeden nebo dva stupně rychlejší tempo. Táhlo se to jak letní parná noc. Kdyby to bylo rychlejší tak by to mohlo aspirovat na krále večera, ale takhle ne. Patřilo to k lepším vystoupením večera.

VojtaP: Stereo Kicks dostali poprvé možnost celý večer uzavřít. Tato skladba patří také mezi ikonické a objevuje se většinou v duetech. Kluci opět zvolili strategii ukázat se sólově, z čehož opět vyšli nejlépe James a Reece. Celkově tomu nebylo, co vyktnout, ale nebylo to až tak zapamatovatelné a výjimečné, že by to měl být vrchol večera, chybělo tomu víc osobitosti a emocí. Spíš bych řekl, že SK udělali dokonce oproti minulým večerům mírný krok zpět.

Top 3 podle Merťase

1. Lauren
2. Stereo Kicks
3. Fleur

Top 3 podle VojtyP

1. Lauren
2. Only The Young
3. Ben

Hvězdný host

David Guetta feat. Emeli Sandé

Merťas: Vystoupení Emeli Sande a Davida Guetty bylo výborné. Energické, perfektně znělé, hlasově parádní a možná zatím nejlepší vystoupení hvězd v letošním ročníku.

VojtaP: David Guetta patří mezi největší hitmakery posledních let. Jeho posledním velkým zářezem v britském žebříčku bylo Titanium se Siou, zopakovat se to pokusí tentokrát ve spojení s Emeli Sandé. Není pochyb, že má píseň hitové ambice. Emeli je paní zpěvačka a nezklamala, jen David tam byl tak trochu zbytečný.

Sobotní TWIST!

Flash vote je zpět! Poslední trojici na pódiu tvoří Only The Young, Ben a Fleur. Po krátkém hlasování nejméně hlasů dostala skupina Only The Young a soutěž tak opouští.

Merťas: V sobotním večeru jsme se museli zbavit jednoho soutěžícího. Odešel ten, kdo dostal zatím nejméně diváckých hlasů. A těch bohužel nejméně dostali Only The Young. Je jich velká škoda, protože měli veliký potenciál, ale na druhou stranu se musí říct, že ho v live show moc nevyužily. Spíše se potáceli, Louis s produkcí jim s písničkami moc nepomohli a celkově dojeli na to, že každý týden to bylo jako na houpačce. Jejich vyřazení před Stevim je škoda, ale jen čas poté ukáže, jestli se dokážou na trhu prosadit.

VojtaP: OTY je velká škoda, v soutěži si prošli vzestupy a pády a je nespravedlivé, že museli odejít bez boje, navíc před Stevim, z čehož se pomalu stává otřepaná fráze. Každopádně si myslím, že mají velkou šanci se v showbusinessu ujmout. Přináší svěží vítr, energii a mají mezi sebou tolik důležitou chemii. Skrývají v sobě ještě mnoho potenciálu, který se Louisovi nepodařilo úplně ukázat. Uvidíme v příštím roce, jestli se jich ujme nějaké vydavatelství nebo do nich investuje sám Simon. Přál bych jim někoho schopného, kdo jim zajistí podporu, ukáže směr a v neposlední řadě zajistí nějaký hit.  Za pokus to rozhodně stojí. Dnes už víme, že 7. místo v soutěži nic neznamená, stačí se podívat na letošní léto, kdy britské žebříčky vedla, ve svém ročníku 6., Ella Henderson, která momentálně pomalu, ale jistě dobývá také Ameriku.

Hodnocení 7.live show podle Merťase

Já už se nebojím říct, že tohle je za několik let asi nejhorší ročník britského X Factoru. Když to promítnu těch sedm večerů zpět, tak si nevybavuju snad víc jak dvě vystoupení, která by mě zaujala. Celkově se ani nedá říct, že by soutěž měla nějakou velkou hlasovou kvalitu. Má sice ve svém jádru pár velmi originálních hlasů, ale ty září jen sporadicky a ne vždy dokážou využít svůj hlasový fond. Nadále si myslím, že soutěž letos hoří na strašném výběru písniček. Tedy řečeno takto, produkce či porota svým koním mnohdy vybírá takové písničky, aby se třeba maximálně zalíbili publiku, ale už se nehledí na to, nakolik je schopný ten soutěžící song utáhnout. Vrcholným přešlapem byly songy po Bena a Andreu, kteří své písně nezvládli. Dát jim takové písně byla vyloženě hudební sebevražda, minimálně u Bena. V tomto kole mi také vadilo velké a nerovnoměrné tlačení některých soutěžících. Proč měla Lauren, Fleur a Andrea doping v podobě rodinných příslušníků a hvězd v jignlech a na pódiu? Proč neměli tuto možnost i ostatní? Nejenže je to psychická vzpruha pro soutěžící, ale takový malý psychologický tah na diváka, aby byl soutěžící zase více zlidštěný a bližší normálnímu Britovi. Prostě tenhle ročník se velmi fušuje a možná už si přeju, aby bylo po něm.

Hodnocení 7.live show podle VojtyP

Letošní ročník se dále utápí ve vodách těžkého průměru a může za to jedině produkce. Nesmyslná nudná témata s výběry, které jsme slyšeli už tolikrát, že už i největší fanatici ztratili nit. To prostě nikoho nezaujme. Ale ne, klesá sledovanost, dáme další Flash vote, to lidi naláká. Skutek utek. Další twist se jim krutě vymstil. Diváky nenaláká za každou cenu kontroverze, ale atraktivní výběry, které soutěžícím sednou, což udělá víc než milion twistů. Letošnímu ročníků nejvíce škodí produkce, která dává divákům pocit, že je soutěž ovlivněná, čímž se vytrácí veškerá zábava a tak znechuceně přepínají ke konkurenci nebo jdou raději v sobotu večer ven.  Jediné, co si letošní ročník může přát je solidní finále a zasloužený vítěz, tato řada se bohužel zapíše mezi ty vůbec nejhorší. Jak měla soutěž navázat na ty nejlepší časy, tak se jí podařil pravý opak. V tomto ještě budu optimista a budu doufat, že se někdo chytí za nos a příští rok se to obrátí k lepšímu.

Rozhodnutí

Merťas:  Kdo vypadne v nedělním večeru, to nedokážu odhadnout. O záchranu by si asi měl znovu zazpívat Stevi, protože jeho bizarní vystoupení bylo divné. Jenže kdo ho doprovodí? Osobně bych tam poslal Bena nebo Andreu. Ale kdo ví, jak Britský divák hlasuje. Dozvíme se už dnes večer.

VojtaP: V bottom 2 by neměl chybět Stevi, dále bych tam poslal asi Andreu nebo Fleur. Uvidíme jestli dojde na překvapení nebo ne. Docela rád bych viděl tváře poroty, když by se v bottom 2 se Stevim objevil někdo z těchto dvou, jestli by byli nadále tolik ochranářští, jako minulý týden. Nedejbože by Stevi přes ně postoupil. Když už kontroverze, tak pořádná, ne?

Bonus

Stevi to dotáhl až do českého Lidlu…

[singlepic id=10781 w=615]

zdroj: oficiální FB – The X Factor

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 118
1
Ludvík
Reagovat

ten Lidl :DD kde to Britové vyhrabali? :D

2
Michal V.
Reagovat

poslednich par tydnu premyslim co by se delo kdyby Stereo Kicks bylo 4-5 kluku a ne 8, protoze uprimne receno v redukovanejsim poctu bych si je dovedl predstavit jako viteze cele souteze.

V poslednich tydnech se docela rozjizdeji, zda se mi, ze nasli svoji tvar a v soutezich vetsinou uspeji interpreti, kteri se behem souteze zlepsuji.

Jen je jich proste moc a podle me se britsky divak s nimi bude hodne tezko identifikovat. Nevim jak Vy ostatni, ale ja si porad za tu dobu vic jak 2 z nich nepamatuju a ani ten medailonek to rozhodne nezachranil :-) porad si pamatuju jen, ze James je Diva Kick :-) dalsi dohromady uz nedam.

3
Michal V.
Reagovat

@Ludvík: podle tech napisu a cen bych rekl, ze Mertas nebo Vojta jsou sikovni kluci s fotosopem :-)

4
Ludvík
Reagovat

@Michal V.: https://www.facebook.com/TheXFactor/posts/10152502377593302 to by museli spravovat i oficiální FB X Factoru :D

5
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: kdepak, nevím jak Merťas, ale já s fotoshopem moc neumím, tohle je skutečně z oficiálního facebooku soutěže :)

6
Ludvík
Reagovat

@VojtaP: Asi je na čase poslat do X Factoru nějakého čecha :D

7
Michal V.
Reagovat

interesting… jako je zjevny jak ta fotka vznikla, ale netusil jsem, ze by nekdo v Britanii mel fotky z ceskyho Lidlu :-D

8
Bedy
Reagovat

@Michal V.: to tam mohl poslat do soutěže i někdo z Čech ne? :D

9
Bedy
Reagovat

Louis Walsh ‏@walshlife 1 hod.před 1 hodinou
Why is Stevie still in the competition? And @OTYOfficial are not?

Zajímavá otázka Louise z Twitteru, ptám se na to samé… a pořád tomu nerozumím :)

10
PK
Reagovat

Jeden z těch lepších večerů tohoto ročníku – hned 4 vystoupení se mi celkem líbila… Moje hodnocení:
1.-2. Fleur – zpěv tradičně nic moc, viditelná tlačenka mi taky vadí, ale mě osobně Fleur v téhle konkurenci baví nejvíc
1.-2. Lauren – přesný opak Fleur – zpěv v super, ale je na pódiu hrozně ztracená a nevýrazná, škoda že přednosti těch dvou nejdou spojit do jedné osoby (nebo spíš škoda že takové lidi už diváci vyhodili…)
3.-4. – OTY a SK – obě celkem fajn vystoupení, nic extra, ale dalo se to v pohodě poslouchat
odstup
5. Ben – nelíbilo se mi to vůbec, ale alespoň nějaká snaha o originalitu (co taky s tou písní udělat…), kterou cením
megaodstup
6. Andrea – už to bylo stokrát zazpíváno lépe, pro mě neposlouchatelné

Relich, Pappová a všichni ostatní, o kterých jsem si myslel, že jsou horší než kdy může být kdokoliv další:)

7. Stevie

Vyřazování: ten twist je pěkná kravina, OTY si takhle vypadnout nezasloužili… navíc vyhazovat 2 najednou v takhle pokročilé fázi soutěže mi přijde stupidní…
doufám, že dnes půjde do B2 Stevie, myslím, že by už letěl proti komukoliv… případně odchod Andrey (a vlastně ani Bena, ale ten mi přeci jen vadí míň než oni dva) by mi taky nevadil

Moje momentální přání na TOP3 : Fleur, Lauren, SK (opravdu bych nikdy neřekl, že si budu přát, aby SK byli ve finále… ovšem v té konkurenci)
Celkově je to asi nejhorší ročník jakékoliv pěvecké soutěže, co jsem kdy sledoval, kromě posledního ČS „XFactoru“

11
VojtaP
Reagovat

@Ludvík: že by? Třeba nějakého talentovaného prodavače z Lidlu, když už, ať je v tom i sob story :D

12
Lucas
Reagovat

Ten Lidl je dobrej :DD

Jinak já už si u Stereo Kicks pamatuju všechny, skoro i všechny jména :D a to se mi často u skupin v X Factoru nestává

Tak snad už půjde dnes Stevi… Fleur a nebo i klidně Andrea.

13
Monika
Reagovat

U SK mam stejnej problem jako Michal, vubec si ty jejich ksichty nevybavim, totalne mi splyvaji, je jich proste moc. Tezko rict kam by dosli v mensim poctu, ale rozhodne bych rekla, ze ta sance by byla podstatne vyssi. Vybrat osm clenu do kapely je od zacatku hloupost a po soutezi se jiste zuzi na cca pet clenu.
Jinak dneska to vidim na Steviho s Andreou (popripade Fleur) a budu si moc prat deadlock v kterem Stevie porazi Andreu.

Reagovat

Steviho v Českém Lidlu jsme si s Vojtou nevymysleli, ale vážně jsem tuhle fotku dneska objevil na ofiko stránkách soutěže… :) Koukali jsme jak puci, když jsme to viděli… A museli jsme se s váma podělit. :-D Protože jak došli k tomu, že dali Steviho do českého Lidlu, to je možná stejná záhada, jako proč pro něj Britové hlasují. :-D

15
Michal V.
Reagovat

@Merťas: treba je v tom nejaka skryta symbolika pro hlasujiciho brita… cesi = vychodni evropa atd.

16
Monika
Reagovat

Ten obrazek bratra Lauren me dost desi, on je nejakej nemocnej nebo co:-(((

17
jab
Reagovat

Tak Labrinth za mne parádní, hlas, song i scéna.

18
jab
Reagovat

@Monika: Mně připomíná spíš dětskou verzi Jamese Arthura :-)

19
Ludvík
Reagovat

Zase Andrea :///

20
Monika
Reagovat

@jab: Aha, ten se mi taky nelibi:-))))

21
VojtaP
Reagovat

@jab: podepisuju, paráda! Už ten song hledám :D Tento úlovek se Simonovi povedl. Labrinth je talent.

22
Lucas
Reagovat

Labrintha mám rád a ten song taky, už pár týdnů mi tu jede :) úžasnej prožitek, fakt skvělý :)

23
Monika
Reagovat

Zase Andrea, to snad maji vsichni hoste ve scenari:-))))

24
VojtaP
Reagovat

@Ludvík: přestávám pochybovat o tom, že to těm hostům někdo radí, co mají říct. Snad jediní 1D řekli tuším i Bena.

25
VojtaP
Reagovat

wow, že by příští týden po 7 týdnech žádné vykopávky, čeká nás jukebox…

26
Lucas
Reagovat

Taky jsem si hned říkal, že to maj asi ve scénáři :D bez tak to určitě nesledujou :D

27
Ludvík
Reagovat

oh shit Fleur postoupila

28
VojtaP
Reagovat

@Lucas: je možný, že to vždy řeknou podle té rekapitulace, kde Andreu ukazují vždy v lepším světle.

29
Ludvík
Reagovat

To je debil ten Dermot! :DD

30
Lucas
Reagovat

SK, Ben, jo, Fleur, meh a přestávka meh! :D kéž by tam zůstal ten Stevi s Andreou

31
VojtaP
Reagovat

prosím, ať je to Lauren!

32
Monika
Reagovat

joo, to bude tutove Andrea se Steviem

33
jab
Reagovat

Hlavně ať to poslední místo nezabere Stevi. Lauren i Andrea proti němu budou jasní favoriti i proto, že asi nikdo z koučů nebude chtít takhle brzy připravit kolegu o posledního koně.

34
DJ Vlado
Reagovat

LAURENKO, MUSÍŠ!!!!!!!!!!! :-/

35
Monika
Reagovat

konecne uz spadne to jeho favorizovani, lezlo mi to na nervy celou dobu, nechapala jsem kam britove dali rozum, tak snad ho konecne nasli:-))))

36
Ludvík
Reagovat

@DJ Vlado: Jo souhlasím!

37
DJ Vlado
Reagovat

@Ludvík: jj. tím natahováním mě už fakt se*e :-/

38
Monika
Reagovat

a kez by byl deadlock, neni vubec jiste, ze by Andrea porazil Steviho

39
VojtaP
Reagovat

six people in the final, to mi něco připomíná :D

40
jab
Reagovat

@Monika: Nebude. Andrea i Lauren budou proti Stevimu chráněni jako poslední zástupci kategorie a navíc nepoměrně lepší zpěváci. Ale pokud to bude Lauren vs. Andrea, tak to bude masox, spoléhám na to, že pro Lauren bude hovořit, že ženských čísel je méně než mužských.

41
Monika
Reagovat

Andrea si o to koleduje uz dlouho a patri do B2 pravem aspon konecne porota otevre oci, vzdyt je hroznej.

42
DJ Vlado
Reagovat

Ježišmarjá, ti Take That už jsou ale stařečci :-D

43
Michal V.
Reagovat

opravdu si nedovedu predstavit ze by stevi nebyl v B2…

44
VojtaP
Reagovat

take that mají impozantní výpravu, škoda, že song působí jako něco, co nazpívali před 20 lety :/

45
Monika
Reagovat

Od zacatku jsem s vitezstvim nepocitala, ani na okamzik me to nenapadlo, ale ze by byl v B2 uz takhle brzo to by bylo i pro me prekvapko…ale ono to vyjde Stevie a Andrea

46
VojtaP
Reagovat

jak si někdo včera stěžoval, že show byla chudá, tak vidí, kde se poděl veškerý budget :D

47
Monika
Reagovat

@Michal V.: Stevi tam bude, kdyby postoupil tak by ho tam zas netrapili a uz rovnou pustili dal

48
jab
Reagovat

@VojtaP: Taky mi to tak přijde, vzdáleně mi to připomíná tvorbu Pet Shop Boys, ale bez Tennantova signifikantního vokálu.

49
libena
Reagovat

uf, teď jsem přiběhla…asi dvě hodiny jsme hledali s manželem peněženku se všííííím co má!!! byli jsme i v lese kde byl na honě apod…tak doufám, že tady to nebudou takový nervy a stevimu uděláme pápá

btw. našel ji

50
Lucas
Reagovat

ta Fleur spí s celou produkcí, že ji všichni tak fandí, ne? :D jinak si to neumím vysvětlit :D

51
DJ Vlado
Reagovat

tvl. ta ITV už je s těma reklamama na pěst, zlatá Nova i Prima :-/

52
Ludvík
Reagovat

@DJ Vlado: Tam to mají tak všude :D V USA to je ještě horší :D

53
Ludvík
Reagovat

@Lucas: je to bitch :DD

54
VojtaP
Reagovat

YES!!!

55
Ludvík
Reagovat

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

56
VojtaP
Reagovat

tak má Mel, co chtěla :D

57
DJ Vlado
Reagovat

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

58
Monika
Reagovat

joooo, ja to vedela, no huraaa a at jde domu nudnej dedek

59
Lucas
Reagovat

@libena: To je dobře :))

Teď už jsou alespoň menší nervy, když známe Bottom 2 :D

60
Michal V.
Reagovat

ted by bylo pikantni kdyby to porotci poslali do deadlocku, ale myslim, ze dneska rozhodnou

61
VojtaP
Reagovat

jeden deadlock, prosím! Děkuji :D

62
Bedy
Reagovat

Tak nevim.., jestli bych spíš Mel nepřál.., aby vypadl Andrea..za to že minule Steviho zachránila… to by jí patřilo.. za to jak otočila..kdyby jí ted Stevi vyřadil jejího posledního koně… yes :D

63
Monika
Reagovat

Tak Louis posle Steviho domu, kez by Cheryl se nebala hodit to do deadlocku, ale nebude mit to srdce vyhodit kamosce Mel posledniho kone:-((((

64
DJ Vlado
Reagovat

@Ludvík: US verzi jsem nesledoval online, vždycky až ráno z videí na YT, jelikož u nás běžela pozdě v noci, takže mi to nevadilo :-)

65
Lucas
Reagovat

Stop miluju od dob, co ji zpívala Martina Šindlerová :)) Andrea to dává docela dobře

66
Ludvík
Reagovat

Dneska jde domů Stevi…

67
jab
Reagovat

Opět nepříjemné tlačení, falzety mimo…do pr***e, proč pořád Andrea zpívá tyhlety přednesové soulové songy a nevzme si radši něco, co vyžaduje spíš špinavější pojetí, kde by ty jeho hlasové nešvary paradoxně působily, jakože do té písně sedí.

68
Ludvík
Reagovat

@DJ Vlado: Ani já ne, ale stahoval jsem to a stačilo když byla reklama po každém vystoupení

69
Michal V.
Reagovat

aby jste se nedivili a Simon nehlasoval pro postup Andrey do dalsiho kola :-D

70
Monika
Reagovat

tohle je dost nebezpecne poslat Andreu dal, uz bude tezsi ho priste vyhodit..navic se to ani nemusi uz podarit…Arthur taky vyhral po deadlocku zhruba ve stejne dobe….

71
VojtaP
Reagovat

@jab: protože to ostatní nemá nálepku „diva“, asi tak…

72
libena
Reagovat

@Lucas: dík za účast, byly to nervy:-)

a fajn, že lauren postoupila…

no ale stevi se moc nenechal zahanbit!

73
Michal V.
Reagovat

hahaha Cheryl standing ovation Stevimu :-) mno tak bud je ta zenska hlucha nebo fakt uz nevim

74
jab
Reagovat

Stevi zní úplně jako takový ten typ oldschool, lehce afektovaného muzikálového zpěváka…akorát ten zpěv mu začal v druhé polovině víc drhnout.

75
VojtaP
Reagovat

tak je to jasný.

76
VojtaP
Reagovat

@jab: já už psal dříve, že by se hodil spíš do muzikálu do nějaké komediální role.

77
Monika
Reagovat

skoda no..mohlo bejt prekvapko:-((((

78
libena
Reagovat

no to to ale trvalo!

79
Michal V.
Reagovat

co jsem rikal…deadlock nebude… skoda…byla by to docela velka legrace kdyby jo :-)

80
Lucas
Reagovat

Myslim, že jsme si tak nějak všichni přáli, aby vypadl Andrea, bylo by zajímavý vidět Melin výraz :))

81
VojtaP
Reagovat

@Monika: o to víc jsem zvědavý na zveřejnění výsledků. Nedivil bych se, kdyby přeskočil i Andreu.

82
Michal V.
Reagovat

trochu skoda, ze Stevi nema lepsi hlas… protoze stage presence ma uzasnou… no co uz… je to precejen zpevacka soutez, ze…

83
libena
Reagovat

tak příště union j a ella henderson :-)

84
sadu
Reagovat

Normálně jsem si přála, aby vypadl Andrea, ale tohle je taky dobře !

85
VojtaP
Reagovat

Příští týden se nejvíc těším na Ellu :)

86
Lucas
Reagovat

Jéé, tak Ella příští týden s Yours :)) a Union J s You Got It All, ta se taky povedla :)) mimochodem ji napsal frontman z kapely Magic!, kteří měli teď hit Rude :)

87
Monika
Reagovat

Tohle neni vubec dobre, Andreovi to pomuze, priste imho do B2 nespadne a tim, ze uz tam neni Stevi, budou to mit soutezici tezke….Tohle je velka chyba lertosni rady, Andrea muze jeste dost potrapit.

88
Ludvík
Reagovat

Tak příští týden by mohl vypadnout Andrea

89
Monika
Reagovat

@VojtaP: Taky se tesim na zverejneni vysledku, ja si dokonce myslim, ze Stevi dostal vice hlasu nez Andrea. Nejen na FB to odpovidalo, ale i v diskuzich uz jsou lidi znechuceni tim dedkem, od zacatku rikam nema v te show co pohledavat, nepatri tam a jserm rada, ze Britanie se vzpamatovala…

90
Monika
Reagovat

Podle me Andreu priste B2 efekt zachrani, Ben je jistota postupu dal, SK tam spadnou a s nima bud Lauren nebo Fleur.

91
VojtaP
Reagovat

@Monika: přesně, to plašení s jeho vítězstvím bylo přehnané a od začátku je přeceňovaný. Myslím, že i Simon by s ním nerad spolupracoval jako s vítězem, proto znovu zdůraznil ty nešvary, věděl, že to diváky donutí pochybovat. Co si budeme nalhávat, Andrea by byl zbytečný vítěz.

92
Monika
Reagovat

@VojtaP: Andrea je pro Simona nocni mura myslim, spoluprace s nim ho desi uz ted. Desne me mrzi, ze nebyl deadlock, to by bylo neco kdyby trotl Stevi porazil pana nedotknutelneho, jasneho favorita. To uz by na Steviho nikdo nikdy nezapomel, to by melo cenu hodnou vitezstvi.

93
Merťas
Reagovat

Tady jsou songy, ze kterých se zase bude vybírat…
http://www.itv.com/xfactor/app/contestant-jukebox-vote-week-eight

94
Merťas
Reagovat

Andreovi bych dal Hero… Lauren Swedish House Mafia… Stereo Coldplay… Ben Cocker Baeutiful… A Fleur Pink… a předpokládám, že už budou zpívat dva songy ne? Víme druhé téma než je Jukebox?

95
Bedy
Reagovat

Jak bych vybral já:

Andrea
Hero – Mariah Carey

Girls

Lauren
Story of My Life – One Direction

Groups

Stereo Kicks
Run – Leona Lewis (na Bootcampu to dali bravurně.., řekl bych, že se to pokusí zopakovat, tedy pokud to lidi vyberou)

Overs

Ben
Thinking Out Loud – Ed Sheeran

Fleur
If I Ain’t Got You – Alicia Keys

Téma 2. songů myslím oznámeno nebylo.

96
Merťas
Reagovat

Já bych jim už nedával songy, které v průběhu soutěže zpívali… Nikdy se mi to u nikoho nelíbilo a myslím si, že to akorát dotyčnému bere sílu z plachet, protože se u něj neuvidí nic nového…

97
Bedy
Reagovat

@Bedy: U toho Andrey to bude děs u všech 3 songů..tak bych vybral alespoň můj oblíbený z těch tří.., jinak se těším jen na Bena, Lauren a SK. :)

98
Bedy
Reagovat

@Merťas: Tj taky pravda.., no u SK by mi nevadili ani Coldplay.. tam si je umím taky dost dobře představit..u Fix You :)

99
VojtaP
Reagovat

@Monika: To se neboj, to by jen tak někdo nerozdýchal :D Škoda, že se tak nestalo.

@Merťas: druhé téma není, předpokládám, že diváci vyberou jeden a porota druhý z toho výběru nebo nějaký úplně jiný.

Já bych to viděl tak, že bych Lauren dal 1D v nějaké zajímavé mid-tempo úpravě.
Stereo Kicks Coldplay, ale asi výběr padne na Leonu.
Od Bena by mě zajímal také ten Ed, ale myslím, že to bude Cocker.
Andrea je jasná Mariah, na které si nabije, ale třeba diváci překvapí.
U Fleur doufám, že to nebude opět 100x omletá Alicia, jinak je mi to jedno, ale asi spíš Pink, ale nevím, jestli do toho dá ty emoce.

100
Lucas
Reagovat

Andrea – Heartless – alespoň něco, co není tak profláknutý, třeba Samantha Jade to dala výborně

Lauren – Don’t You Worry Child – úplně slyším tu verzi, co dala minulý rok Relley C :)

Stereo Kicks – no to jsou teda výběry :/ Run i Fix You už zpívali a Against All Odds je hrozně ohraná. Když už, tak asi Fix You.

Ben – Thinking Out Loud by byla fajn :)

Fleur – ať už zazpívá cokoli, pro porotce to bude touchdown :)

101
Monika
Reagovat

Andrea – hlavne ne Hero (byt to nejspis vyhraje tento song), at uz neprzni dalsi z mych oblibenych songu, navic co na tom chce predvest, dnesni B2 by jeho fanousky mel varovat a volit pecliveji, prekvapit necim novym, jit do rizika, Hero je sazka na jistotu, predvidatelny tedy nudny vykon, ktery by se mohl stat i osudnym, moje volba: Heartless – Kanye West
Lauren – tady jsem celkem vahala, ale urcite bych ji nedala Story of my life, v originalu tam zni vic hlasu, tim to je zajimavejsi, jednohlasne to ztrati kouzlo, navic je to dost pomale, obavam se, ze to bude v jejim podani celkem utahane, strasne se mi libi druhy song, ktery jsem neznala a ted mi jede porad dokola, je to vyborna pecka se silnym refremem, za me tedy Don’t You Worry Child – Swedish House Mafia
SK – imho maji vsechny tri vybery fajne, nemusi se bat niceho, ja mam osobni problem, ze Run a Fix you pro me neprekonatelne dal Jay, proto bych volila Against All Odds – Phil Collins
Ben – Cocker je specificky zpevak, nemam rada jeho predelavky, skoro vzdycky to vyzni jako karaoke, navic uz slysim jak tam ben ma tendenci tlacit umelej chraplak, coz nesnasim, takze moje volba je tu jasna Thinking Out Loud – Ed Sheeran
Fleur – nemam ji rada, i kdyz vic nez ona samotna za to muze tlacenka kolem ni, takze bych ji ten hladkej prubeh soutezi trochu konecne osladila a dala to nejtezsi z vyberu, song na kterym si pomalu kazdy vylamal zuby a ktery je neskutecne tezky na prednes, uveritelnost, vyraz, emoce, takze Family Portrait – P!nk

102
DJ Vlado
Reagovat

Já bych to vybral takhle:

Lauren – jednoznačně 1D, je to hit jako blázen (imho jejich jednoznačně nejlepší song :-D), se kterým by mohla hodně zabodovat :-)

Andrea – jenom ne Hero, to by nepředvedl nic nového, vybral bych mu toho Kayne Westa :-)

SK – asi ty Coldplay, i když se nevyhnu srovnání, Drew i Janet to daly parádně :-)

Ben – Cockera bych mu nevybíral, With A Little Help už zpíval a u Beautiful se prostě neubráním srovnání s legendárním touchdownem Sama Tomečka, takže mi to jednoznačně vychází na dvojče Matěje Hádka :-)

Fleur – vychází mi to na ty Brownstone, jelikož Alicia už je hrozně ohraná a Family Portrait si pro mě navždy přivlastnila Soňa Pavelková :-)

103
sadu
Reagovat

Nebude druhé téma Queen?

104
Bedy
Reagovat

@sadu: Queeni uz byli…i kdyz budou tretim hostem pristi vikend i s Adamem Lambertem.

Myslim, ze jim ten 2.song proste nejaky vybere produkce bo mentor.

105
Bedy
Reagovat

Tak Ben, Andrea a Fleur uz pisen maji. Ed Sheran, M. Carey a A. Keys.

106
Michal V.
Reagovat

lauren ma don’t you worry

107
AshD
Reagovat

Lauren by mohla zazpívat verzi Story of My Life, jako ji přezpívala Katy B :) to se mi líbí daleko víc než originál.. je v tom slyšet taková naléhavost a pěkně se jí „láme“ hlas..
Tohle by u Lauren mohl být opravdu touchdown :))

Hlavně se modlím, ať nezpívá Andrea moji srdcovku Heartless nebo mi ji na pěkně dlouhou dobu zhnusí :-/ bych si při té písničce vždycky vzpomněla na to jak nechutně na tom pódiu vypadá..

108
Bedy
Reagovat

@AshD: pisne uz jsou vybrane.. viz komentare vyse :)

109
Michal V.
Reagovat

@Bedy: asi jsem to prehlid, ale zatim jsem nevidel Stereo Kicks vyber… jinak je vsechno ostatni rozhodnuto

110
Lucas
Reagovat

Andrea a Hero, no jo… takže opět to samý :D no zase všude čtu o Fleur, jak je úžasná a že má skvělý vystoupení. Mně se ani to nelíbí, ty její naučený pohyby, rádoby sexy :D

111
Bedy
Reagovat

Tak SK mají Run.. tak jsem na to zvědav… může jim to hodně pomoct, nebo zlomit vaz… ten song je sám od sebe úžasnej.., tak doufám, že to dají ještě lépe než na Bootcampu, kde s tímhle songem zazářili a překvapili :)

112
VojtaP
Reagovat

Výběr Bena kvituju, může to být od něj zajímavá verze a aktuálně je to hit, takže i to mu může pomoct.
Na Lauren se taky těším, mohla by to udělat podobně jako minule, půl pomalé a půl rychlejší.
Zato Fleur a Andrea dostali to nejhorší co mohli. Oba budou ještě nudnější než doteď. Andrea bude zase stejný, takže je možný i opětovný propad do bottom 2. Fleur bude nudná, protože už existuje zase x mnohem lepších verzí.
SK se budou muset hodně snažit, aby to nevypadalo úplně stejně, jinak letí do bottom 2 a tentokrát už by to nemuseli ustát. Měli by tam dát nějaký twist a přenést to na jiný level, jinak tyto reprízy nemají smysl.

@Lucas: vidím to stejně, možná si na tom líp :D mě poslední dobou tou svalnatou postavou a hlubším hlasem připomíná úplně jiný druh show, v big bandu to v tom oblečku ještě víc vyniklo.

113
Lucas
Reagovat

@VojtaP: :D :D právě, já se na ni právě i nerad dívám :D

S tím opakováním souhlasím, taky to nemám rád. Vadí mi to už i ve finále, kdy třeba opakují nejúspěšnější písničky, ale to se dá ještě pochopit, jinak moc ne.

114
Samuell
Reagovat

Tohle už není talentová show, ale recese se souborem exotů.
Hodnocení jako ve škole:
OTY 1-
Lauren 2
Stereo 3
Fleur 4
Ben 4
Andrea 5
Stevi mimo stupnici, tohle hodnotit opravdu nejde

Při vší úctě k Lauren, po vyřazení OTY už nemá cenu sledovat.
I když finále Stevi vs Andrea …. lahůdka:)

115
Samuell
Reagovat

Nedokoukal jsem do konce. Finále mi neklapne:)

116
Lucas
Reagovat

Tak i Only the young si zahráli :))
https://www.youtube.com/watch?v=bJDy2DweFHw

118
Bedy
Reagovat

Diskuzi k aktuálnímu víkendu můžete přesunout pod nový článek se setlistem :)

http://reality-show.panacek.com/40972-x-factor-uk-8-live-show-dvojita-naloz-songu-a-tri-specialni-hoste-setlist.html

Přidat komentář